formule-1-race-bezoeken-informatie

 

 

Waar liggen de populaire circuits van Nederlanders?

Zoals je al zal verwachten zijn vooral de circuits die dichtbij Nederland liggen populair onder Nederlanders. Daarbij gaat het om landen als Italië, Oostenrijk, België, Spanje, Frankrijk, Engeland en uiteraard ons eigen Zandvoort. De Europese Formule 1 races zijn vaak gepland tijdens de zomermaanden. Hierdoor kan je het bezoeken van de race, handig combineren met een vakantie.

Monza – Italië
Eén van de oudste circuits ligt in Italië in de buurt van Milaan. Al sinds 1922 is het Autodromo Nazionale di Monza de thuishaven van Ferrari. Dit zal je tijdens de races ook merken; de tribunes zijn rood en de fans steunen passievol het Italiaanse Ferrari-team. Het is een snel circuit dankzij de vele rechte stukken.
Het Monza circuit ligt in het uiterste noorden van Italië. Hierdoor kan je je bezoek handig combineren met een vakantie in Noord-Italië, zuid-Zwitserland of modestad Milaan.Spa-Francorchamps – België

Ook het circuit van Spa-Francorchamps bij onze zuiderburen, is een vast onderdeel van de Formule 1 kalender. Door de korte afstand tot België, is dit één van de meest bezochte circuits onder Nederlanders. Sommige tribunes kleuren tijdens de race tegenwoordig zelfs helemaal oranje. Een indrukwekkend gezicht. Doordat dit circuit vrij dichtbij ligt, hoef je het niet te combineren met een vakantie. Veel mensen kiezen voor een weekendje weg. Maar uiteraard kan je het ook combineren met een vakantie in de Ardennen. Of met een vakantie in Luxemburg of Duitsland. Beide landen liggen namelijk dichtbij.

Het circuit van Spa-Francorchamps ligt in een mooie bosrijke omgeving. Ook is het een licht heuvelig gebied waardoor het circuit ook op verschillende plekken hoogteverschillen heeft. Ondanks dat het circuit al jaren oud is, heeft het toch een modern uitstraling. Er zijn ondertussen namelijk al weer verschillende vernieuwingen geweest, waaronder in 2021.Red Bull Ring – Oostenrijk
Ook het mooie Oostenrijk is vrijwel jaarlijks het toneel van een Formule 1 race. De Red Bull Ring is de thuisbasis van het Red Bull team van Max Verstappen. Het circuit ligt in een bosrijke gebied tussen de Oostenrijke heuvels en bergen. Doordat ook het circuit op en neer gaat, kan je extra veel zien vanaf tribunes.

Het circuit ligt bij de plaats Spielberg in de deelstaat Stiermarken. Door de ligging in het centrale gedeelte van Oostenrijk, is het te combineren met diverse vakantiegebieden. In de directe omgeving zijn diverse accommodaties en is van alles te doen. Mede dankzij de mooie Oostenrijkse bergen, meren, watervallen en rivieren.

Meer informatie over het land vind je op de pagina over de mooiste plekken in Oostenrijk.

formule-1-races-bezoeken-tickets-reizenCircuit de Barcelona-Catalunya – Spanje

Vlakbij de prachtige stad Barcelona, ligt het Circuit de Barcelona-Catalunya. Het is het circuit waar Max Verstappen zijn eerste Formule 1 race won. Het is gebouwd voor de Olympische Spelen van 1992. Sindsdien is het een vast onderdeel van de Formule 1 kalender. Opvallend is het rechte stuk bij de start en finish. Dit is het langste rechte stuk van de vaste Formule 1 circuits. Ook leuk is het zicht van sommige tribunes. Vanaf veel plekken kan je namelijk een groot gedeelte van de baan zien.

Mede door de ligging bij Barcelona, is het een populaire baan onder Nederlanders. Maar ook de mooie Spaanse stranden liggen al op 10 kilometer afstand. Hierdoor is een bezoek aan de race, goed te combineren met een citytrip of een zonvakantie. Ondanks de ligging in het noorden van Spanje, kiezen veel mensen toch voor vervoer per trein of vliegtuig. De afstand van Nederland naar Barcelona is namelijk ruim 1500 kilometer.

Onder andere via Corendon vind je Formule 1 reizen.Circuit Paul Ricard – Frankrijk

Als land waar de motorsport is ontstaan, kan Frankrijk eigenlijk niet op de racekalender missen. De bekende naam “Grand prix” is niet voor niets afkomstig van het Frans. Het staat voor “Grote Prijs”. Ondanks de oorsprong van de sport, is er 25 jaar geen Formule 1 race in Frankrijk geweest. Maar sinds 2018 is het land weer terug op de racekalender.

Het Circuit Paul Ricard ligt bij de zuid oostelijke kust, in de buurt van Marseille. Hierdoor kan de race ook handig gecombineerd worden met een strandvakantie aan de Cote ‘d Azur of een citytrip naar Marseille. Maar ook wanneer het noord westen van Italië ligt op 150 kilometer afstand. Ook dat zou dus je vakantiebestemming kunnen zijn in combinatie met de race.Silverstone – Engeland

Welke raceliefhebber kent het circuit niet; Silverstone. Het Engelse circuit met een rijke geschiedenis. Gelegen in het midden van Engeland, op ongeveer 100 kilometer van Londen. Maar ook Birmingham en Northampton liggen in de buurt. Veel fans combineren de race met een vakantie in Engeland of een citytrip in Londen.

Al sinds 1926 wordt er hier geracet. Maar wees gerust, het circuit en de voorzieningen zijn ondertussen al diverse keren vernieuwd. Het is dan ook een vast onderdeel van het Formule 1 circus.Monaco

Voor de fans met een wat ruimer budget, kan de grand Prix van Monaco een unieke ervaring zijn. De stratencircuit is en blijft uniek door de route dwars door de stad. Het is geen snel circuit maar wel uiterst technisch. De coureurs moeten namelijk vele bochten nemen, rekening houden met hoogteverschillen en door smalle gedeelten. Door de relatief lage snelheden kan het publiek de wagens extra goed zien.
Het circuit loopt onder andere door een tunnel en langs de vele jachten in de haven. Dit maakt deze race extra speciaal.

Doordat Monaco met het vliegtuig vrij vlot te bereiken is, wordt deze race ook door Nederlandse fans bezocht. Maar houd wel rekening met het bekende nadeel van Monaco; alles is er duur. Ook de tickets zijn duurder dan bij andere Grand Prixs.

formule-1-tickets-monaco

 

Hopelijk heb je een beter beeld gekregen van de races die redelijk in de buurt verreden worden. Het programma zal uiteraard per jaar verschillen. Via de onderstaande banner kan je pakketreizen naar elke race vinden. Dat is inclusief vervoer, overnachting en entreeticket.

 

Heb je vaste plaatsen rond het circuit?

De regels over zit- en stapplekken verschillen per circuit. Meestal zijn er tijdens de trainingen en kwalificaties geen vaste plekken. Hierdoor kan je het circuit mooi vanaf meerdere plekken gaan bekijken. Op de wedstrijddag zijn er meestal meer bezoekers en gelden dus wel vaste plekken. Bij het boeken van je entreeticket of pakketreis, kan je vaak aangeven welke tribune je voorkeur heeft. De prijzen zullen vaak ook verschillen per tribune.

Dat komt doordat sommige tribunes voordelen hebben zoals bijvoorbeeld een overkapping of extra goede uitzichten. Zoals bijvoorbeeld het geval is bij de hoofdtribunes ter hoogte van de start en finish.

 

Welke soorten entreetickets kan je kopen?

Je hebt de keuze uit verschillende soorten tickets. Zo kan je kiezen uit een dag of combinatie van dagen. Zoals bijvoorbeeld de trainingsdag op vrijdag, kwalificatie op zaterdag of de race op zondag. Ook kan je kiezen voor een weekendkaart waarbij je alle dagen toegang hebt.

Verder kan je kiezen uit verschillende tribunes of plekken. Een staplek is het goedkoopste, de hoofdtribune vaak het duurste. Ook kan je bij bepaalde circuits in de buurt van Nederland, kiezen voor de “Oranje-tribune”. Deze tribunes zijn speciaal voor fans van Max Verstappen. De meeste bezoekers zijn in het oranje gekleed waardoor een zee van oranje fans ontstaat. Een unieke sfeer!

formule-1-bezoeken-reizen

 

Een staplek heeft als voordeel dat je tijdens de race kunt wisselen van plek. Hierdoor kan je de race volgen vanaf verschillende zones.

Het aanbod van soorten kaarten en plekken verschilt per circuit.

 

Zijn er extra luxe tickets te koop?

Ben je op zoek naar een extra luxe ervaring tijdens de Formule 1 Race? Ook dat is mogelijk. Je kunt namelijk kiezen voor toegang tot de Paddock Club. Daar kan je gewoon tussen de medewerkers van de raceteams lopen en heb je uitzicht op de start, finish en pitstraat. Een unieke ervaring.
Ook kan je genieten van allerlei extra comfort zoals gratis eten, drinken en hapjes. Verder worden er extra activiteiten georganiseerd. De Paddock Club is bijna een garantie tot succes maar helaas hangt hier wel een prijskaartje aan van gemiddeld 4500,- euro per persoon.

 

 

Praktische informatie over Formule 1 races bezoeken

Het kan handig zijn om je voor vertrek te verdiepen in je bezoek en het land. Zo voorkom je onduidelijkheden en vervelende situaties. Met de onderstaande praktische informatie ben je alvast beter voorbereid.

  • Bij sommige landen zal je van te voren een visum moeten aanvragen. Dat is bijvoorbeeld het geval bij Bahrein, Saoedi-Arabië, Australië, Singapore, Qatar, Azerbeidzjan en Monaco.
  • Bij een gedeelte van de landen dient je paspoort nog minimaal zes maanden geldig te zijn op de dag van aankomst of vertrek.
  • Gehoorbescherming kan tijdens het racen verstandig en prettig zijn.
  • Heb je een staplaats gekozen? Dan kan het handig zijn om iets mee te nemen waar je op kan zitten. Zoals een kussentje of krukje. Meestal sta je namelijk niet de hele dag. Veel mensen gaan op den duur op de grond zitten. Ook goede schoenen zijn verstandig wanneer je een staplek hebt gekozen. Je zult namelijk veel staan en lopen wanneer je wisselt van plek.
  • Kom je met een auto of taxi naar het circuit? Verdiep je dan van te voren in een goede route, parkeerplaats en ingang. Het kan namelijk nogal druk zijn met files tot gevolg. Soms kan je het laatste stuk beter lopend afleggen.
  • Het is verstandig om van te voren goed de weersvoorspelling te bekijken. Bij regenkans is een poncho aan te raden.
  • Vergeet bij zonnig weer niet een zonnebril, pet en zonnebrandcrème mee te nemen.
  • Een verrekijker meenemen kan leuk zijn om extra veel te kunnen zien.

 

formule-1-tickets-kopen-reis

 

Wat is er allemaal te doen rond de circuits?

Uiteraard kom je vooral voor de race naar het circuit. Maar vaak is er veel meer te doen. Zo is er vaak een fanzone. Hier kan je bijvoorbeeld in een racesimulator, een reuzenrad, komen coureurs op een podium voor interviews, kan je raceauto’s bekijken en zijn er allerlei fanartikelen te koop. Verder zijn er uiteraard horecapleinen met eten en drinken.

Maar ook op de baan is extra vermaak. Zo worden vaak nog de Formule 2 race en andere races verreden. Voor aanvang van de race is vaak een optreden van een (bekende) artiest.

 

Wat is het programma van het Formule 1 weekend?

De meeste Formule 1 race weekenden hebben ongeveer een zelfde programma. Op vrijdag staan de trainingen op het menu. De coureurs mogen twee keer een training verrijden. Daarbij worden vaak nog technische dingen getest en de baan wordt verkend.

Op de zaterdag kan ook nog één training worden gereden. Verder is dit meestal de vaste dag van de kwalificatie. Deze bestaat uit drie gedeelten, Q1, Q2 en Q3. Elke coureur probeert een zo snel mogelijke rondtijd te behalen. Q1 bestaat uit 18 minuten. De vijf coureurs die in deze periode de minst snelle tijden hebben gehaald, zullen tijdens de race op de laatste vijf startplekken starten.

formule-1-race-bezoeken-tips

 

In Q2 kunnen de overige 15 coureurs opnieuw een zo snel mogelijke rondetijd neerzetten. Na 15 minuten vallen er weer vijf coureurs af. De overige 10 coureurs mogen door naar Q3 om ten slotte in 12 minuten de snelst mogelijk tijd te halen. De coureur met de snelste tijd, zal tijdens de race mogen starten op pole position.

Op zondag is de racedag. Het aantal te rijden ronden verschilt per baan. Wel is vastgesteld dat de race maximaal twee uur mag duren.

 

Via de onderstaande banner vind je meer informatie over Formule tickets en reizen. In het hoofdmenu vind je toeristische informatie over vele landen, steden, eilanden en meren.

 

© 2024 SuggestMe.com