spanje-hoogtepunten-highlights

 

De bezienswaardigheden van het Alhambra

Ontdek hier welke onderdelen je allemaal kunt zien tijdens een bezoek.

1. Het fort Alhambra zelf
Alhambra is een fort met een rijke geschiedenis. Het is één van de meest belangrijke forten die Spanje te bieden heeft. Vanaf de buitenkant zie je een immens gebouw, waardoor je gelijk geïmponeerd wordt. De geschiedenis van Alhambra spat er ook gelijk vanaf. Je kan ervoor kiezen om alleen de buitenkant te bekijken en foto’s te maken, maar je kan ook naar binnen. In het fort zijn er namelijk een groot aantal bezienswaardigheden. Je hoeft je geen moment te vervelen als je bij het fort bent.

Iedere bezienswaardigheid kan je weer afzonderlijk van elkaar bezoeken. Jij bepaalt hoe jouw dag eruit komt te zien en kijkt jouw ogen uit met een bezoek aan het fort.

spanje-bezienswaardigheden-alhambra2. Alcazaba

Eén van de eerste plekken die je tijdens jouw bezoek aan Alhambra niet over het hoofd mag zien is Alcazaba. Het is een gedeelte met een groot aantal wachttorens, een wapenpoort en een wapentoren. Hier was het legerkwartier gevestigd, welke nog altijd toegankelijk is. Deze plek is aan het einde van de route door Alhambra te vinden. Je kan echter ook de andere kant op lopen, zodat deze direct zichtbaar is.

Je zal je ogen uitkijken als je bij Alcazaba bent en ontdekt hoe het leger de stad beschermde in het verleden. Niet voor niets is het fort in tact gebleven ondanks de vele pogingen van vijanden om het land over te nemen.

alhambra-wat-zien3. Nasridische paleizen

Ook de Nasridische paleizen zijn terug te vinden in Alhambra. Deze liggen vrij op het begin van de route en vallen direct op. Je komt langs het Mexuarpaleis, het Leeuwenpaleis en het Comarespaleis. Alle drie de paleizen kennen een enorme schoonheid en veel perfectie. Je staat verstelt van de uitstraling van de paleizen. Door de grote hoeveelheid aan elementen die zichtbaar zijn, weet je ook niet zo goed waar je allemaal moet kijken. Alles is mooi, alles valt op en de geschiedenis is in één keer duidelijk. Je bent iedere keer weer betoverd als je naar een ander deel van de paleizen kijkt.

alhambra-bezienswaardigheden4. Generalife

Uiteraard wil je ook meer weten over het verblijf van de Nasridische vorsten. Hiervoor kan je naar Generalife. Hier vind je het buitenverblijf van de vorsten. Dit buitenverblijf is omringd door vele tuinen. Iedere tuin is weer anders en kent een grote verscheidenheid aan bloemen en planten. Ook zijn er meerdere vijvers en fonteinen zichtbaar.

De afwisselende tuin is een plek waar je even fijn tot rust kan komen. Een bezoek aan het Alhambra kan namelijk best indrukwekkend zijn. Vanuit de tuinen kan je weer alle andere delen van het fort ontdekken.

alhambra-bezoeken-informatie5. Patio de la Acequia

Patio de la Acequia is een onderdeel van Generalife en was vroeger het belangrijkste deel van deze tuinen. Hier vind je namelijk de irrigatiesloot. Deze sloot transporteerde het water door het volledige fort. Later werd het voornamelijk een binnentuin. Je kan hier nog altijd ontdekken welke rol de patio heeft gespeeld en de binnentuin elementen zijn ook nog zichtbaar.

alhambra-bezoeken-tips6. Patio del Ciprés de la Sultana

Een andere patio van Generalife is Patio del Cipres de la Sultana. Het is een patio die vernoemd is naar de beroemde oude cipres bomen op de veranda. Er zijn verschillende bezienswaardigheden te vinden. Denk aan de centrale vijver, welke omringd is door een grote heg. Een ander groot hoogtepunt van jouw bezoek is de Escalera del Aqua. Dit is een watertrap, welke de oudste is van de tuinen in Alhambra. Ieder deel van de trap heeft een eigen fontein en via de leuningen van de trap gaat het water naar beneden.7. Het paleis van Karel V

Het paleis van Karel V is één van de trekpleisters bij Alhambra. Het is een immens bouwwerk, welke voor langere tijd als de thuisbasis van Karel V heeft gediend. Het gebouw is ontworpen door Pedro Machuca, de leerling van de grote meester Michelangelo. Dit is ook goed terug te zien aan de elementen van het gebouw.
Je kan het gebouw betreden, waarna je nog meer kunstwerken en andere objecten tegenkomt. De buitenkant van het paleis heeft jou ook al veel te bieden. Jouw bezoek is dus pas compleet als je een bezoek hebt gebracht aan dit paleis.

alhambra-paleis8. Patio de los Arrayanes

De Patio de los Arrayanes is een ander deel van het fort dat je niet over het hoofd mag zien. Het staat ook bekend als de Court of the Myrtles. Dit komt door alle mirte-struiken die je hier vindt. De centrale vijver is omringd met deze struiken. Het geeft een adembenemend effect op de vijver. De felgroene kleur is een mooi contrast met het witte marmer waarmee de patio gemaakt is.

Deze patio is een goed moment om even tot rust te komen tijdens je wandeling.

alhambra-spanje-bezoeken9. Palacio de Comares & Torre de Comares

Vanaf de voorgaande bezienswaardigheid ga je naar het Palacio de Comares en de Torre de Comares. Het paleis is al eerder voorbij gekomen in het artikel. De toren echter nog niet. Het is echter wel de moeite waard om hier een tussenstop te maken. De Torre de Comares is namelijk de hoogste toren van het fort. Het is de plek waar Alhambra om bekend staat. Je kan de toren niet altijd in, maar kan wel jouw ogen uitkijken bij het gebouw zelf. Je zal je afvragen wat zich allemaal heeft afgespeeld bij deze toren en hoe deze ervoor gezorgd heeft dat het fort gespaard is gebleven tijdens hinderlagen van de vijanden van het land.

alhambra-wat-te-doen10. Sala de Dos Hermanas & Sala de los Ajimeces

De Sala de Dos Hermanas en de Sala de los Ajimeces zijn twee grote hallen die aan het leeuwenpaleis grenzen. De hallen zijn rijkelijk versierd. Je vindt hier een groot aantal kunstwerken terug, kan de elementen goed bekijken en leert steeds meer over de geschiedenis van het fort. Het zijn indrukwekkende hallen waar je jouw ogen uit blijft kijken. Net als je het idee hebt dat je alles gezien hebt, ontdek je wel weer wat anders. Je kan hier dus voor langere tijd verblijven als je het fort bezoekt.

alhambra-wat-zien-bezoe

 

Tips voor je bezoek aan het Alhambra

Dankzij de volgende tips weet je wat je kan verwachten rond een bezoek aan het Alhambra.

• Je kunt kiezen om het complex zelfstandig te bezoeken. Echter kan je je ook laten rondleiden door een privégids of via een groepsrondleiding. Dit heeft als voordeel dat je onderweg informatie krijgt.

• het Alhambra is een groot complex. Je zult er dus aardige afstanden moeten lopen. Van te voren rustig aan doen, kan verstandig zijn wanneer je conditie beperkt is.

• een besteld entreeticket is de hele dag geldig. Ook wanneer je een toegang in de ochtend hebt gekozen. Het is alleen geldig op de gekozen datum.

• het complex is bijna het hele jaar geopend vanaf 8:30 uur. Alleen tijdens kerst en oud en nieuw is een bezoek niet mogelijk.

• eten is na de ingang niet meer toegestaan. Drinken uiteraard wel. Er zijn ook meerdere verkooppunten van drinken bij de ingangen. Een flesje water meenemen wordt geadviseerd.

alhambra-informatie-wat-zien

 

Online entreetickets voor het Alhambra

Door de enorme populariteit van het Alhambra, is het verplicht om van te voren alvast online entreetickets te kopen. Zo voorkomt men grote drukte bij de ingang en is bij aanvang van de dag al bekend hoeveel mensen het complex komen bezoeken. Momenteel mogen circa 7000 per dag het paleis bezoeken.

Bij het bestellen van de online tickets dien je een aankomsttijd te kiezen. Hierdoor kunnen de bezoekers over de dag verdeeld worden. Dit voelt als een nadeel maar biedt anderzijds wel weer relatieve rust tijdens je bezoek.
Meestal kan er worden gekozen voor de ochtend of de middag. Vaak is het complex ook ’s avonds geopend. Je kunt dan genieten van de mooie zonsondergang en de verlichte gebouwen.

 

alhambra-wat-doen-tips

 

De ligging van het Alhambra

Het complex ligt bij de Spaanse stad Granada in de streek Andalusië. Het is gelegen op een heuvel net buiten de stad. Door de ligging in de buurt van de kust, kan je ook genieten van de mooie zandstranden. Maar ook Granada is zeker de moeite waard. Het is namelijk een sfeervolle stad met een historisch centrum.

De stad is vrij eenvoudig te bereiken dankzij het nabij gelegen internationale vliegveld. Vanaf het vliegveld kan je in ongeveer anderhalf uur rijden, bij het Alhambra zijn. Vanaf het centrum van de stad, kan je lopend naar het complex. De wandeling duurt gemiddeld 20 minuten. Je kunt je echter ook laten vervoeren door een taxi of bus.

Je kunt ook per auto komen, houd daarbij de route “Ronda Sur” aan. Zo vermijd je de smalle straatjes in het centrum van Granada. De parkeerplaats ligt aan de “Camino Viejo del Cementerio”. Het parkeren is tijdens het hoogseizoen echter niet goedkoop. Daarom kan je ook kiezen voor een parkeerplek in de stad en vervolgens gaan lopen of kiezen voor een bus.

 

 

© 2024 SuggestMe.com