Belgie
Je vindt hier allerlei handige informatiepagina’s boordevol toeristische informatie over België. Wat zijn bijvoorbeeld de mooiste Belgische gebieden, plekken, gebieden, steden en bezienswaardigheden? Je ontdekt het hier.
Handig om te weten
Snel naar
- Belgische campings via: ACSI Eurocampings
- Plaatselijke vakantiehuizen via: Interhome
Belgie verrassend populair onder Nederlanders
Wist je dat België één van de meest populaire vakantielanden onder Nederlanders is? Op drie andere landen na, is dit de meest bezochte buitenlandse bestemming. Uiteraard omdat het dichtbij ligt maar ook om de verschillende mooie gebieden. De volgende gebieden zijn geliefd:
- Vlaamse Ardennen (bebost heuvelgebied)
- Belgische kust
- Ardennen (bebost heuvelgebied)
- Limburgse Kempen (vlak gebied vol natuur)
- Belgische steden
- Haspengouw (wijngaarden en historie)
Ardennen
Wat kan ik allemaal doen in de populaire Ardennen? Ontdek het hier.
Leukste steden
Handig overzicht met de leukste steden van België. Ontdek wat past bij je citytrip.
Wat te doen in België?
Wat kan ik allemaal zien en doen in België? Doe hier handige inspiratie op.
Mooiste plekken
De mooiste plekken en gebieden van België.
Veelgestelde vragen
Welke talen worden in België gesproken?
Ondanks het vrij kleine formaat van België, worden er toch drie talen gesproken. Dat zijn Nederlands (Vlaams), Frans en zelfs Duits. Ongeveer 60 % van de Belgische inwoners spreekt Nederlanders, met name in het noorden. Steden zoals Antwerpen, Brugge, en Gent liggen in dit gebied.
In Brussel en het zuiden van België wordt Frans gesproken. Circa 40 % van de Belgen spreekt Frans. Tenslotte spreekt 1 % van de inwoners Duits. Voornamelijk in een klein gebied in het oosten van België, de Duitstalige Gemeenschap (rond Eupen en Sankt Vith).
Wat zijn belangrijke Belgische verkeersregels?
Sommige verkeersregels zijn in België anders dan in Nederland. Je vindt hier enkele belangrijke verschillen:
- In België mag je met je camper of caravan 120 kilometer per uur rijden op de snelweg. Maar is is de wagen zwaarder dan 3500 kilo? Dan mag je echter 90 kilometer per uur.
- Het is in België ook verplicht om een vrije baan te creëren in het midden van de weg wanneer er een file ontstaat. Deze vrije strook kan gebruikt worden voor hulpverleningsdiensten. Deze regelt geldt op alle wegen met twee of meer rijstroken per rijrichting (ook binnen de bebouwde kom).
- Het is verboden te parkeren aan de linkerkant van de weg (tegen de rijrichting in), ook in parkeervakken aan de linkerkant.
- Wil je parkeren en zie je een blauw rechthoekig parkeerborden met een witte P en een wielas erop? Dan ben je verplicht geheel of gedeeltelijk op de stoep te parkeren.