tanzania-zanzibar-stranden-mooie-plekken

De mooiste bezienswaardigheden en plekken

Staat er een vakantie naar Tanzania op het programma? Dan zijn er meerdere bezienswaardigheden die je absoluut niet wilt missen. Het land heeft veel te bieden. Qua natuur heb je er de mooiste landschappen en het is de ideale plek om wilde dieren te spotten. Dit zijn bezienswaardigheden die je niet wilt missen:

Kilimanjaro
De Kilimanjaro is bij veel mensen bekend. Met zijn 5.895 meter is het bij uitstek de hoogste berg van Afrika. Het is dus niet gek dat de berg ook wel het dak van Afrika wordt genoemd. De Kilimanjaro ligt in het noordoosten van Tanzania en wordt gevormd door 3 vulkanen: de Mawenzi, Kibo en Shira. De Kibo is de vulkaan met de hoogste top van de 3. Deze piek van 5.895 meter hoog staat ook wel bekend als de Uhuru Peak. Op de top van de Kilimanjaro vind je ijskappen. Jaarlijks neemt het oppervlakte van deze ijskappen af.

Het bijzondere is dat de Kilimanjaro een vrijstaande berg is. Andere hoge pieken maken deel uit van een gebergte, maar de Kilimanjaro staat volledig los. In de omgeving van de berg vind je savanne vlaktes. Als het je niets lijkt om de berg te beklimmen, kun je daardoor ook gewoon een rondje om de Kilimanjaro maken om hem eens goed te bekijken.

Ook is het één van de hoogste bergen ter wereld die je als klimmer kunt beklimmen. Daarvoor zijn er verschillende routes die je af kunt leggen. In totaal zijn dat er 7. Onderling verschillen de routes in niveau. Het is zelfs mogelijk om als beginnende klimmer routes te volgen. De paden zijn begaanbaar voor meer dan alleen de professionals omdat het beklimmen technisch niet heel moeilijk is. De ene route is wel uitdagender dan de ander.

De Marangu route is in vergelijking met andere routes goed te doen. Daarom zijn er veel toeristen die op deze manier naar boven gaan. Onderweg vind je zelfs faciliteiten en winkels die een hapje en een drankje aanbieden. De populariteit maakt wel dat het druk kan zijn op de Marangu route. Wel is het een voordeel dat je niet in een tent hoeft te slapen maar langs deze route gebruik kunt maken van luxere hutten.

Ook de Machame route is populair. Deze route biedt iets meer uitdaging dan de Marangu route. Het leuke aan de Machame route is dat de landschappen onderweg erg variëren, meer dan bij de andere route.

tanzania-hoogtepunten-mooiste-plekken-tipsNgorongoro
In een ver verleden barste er in Ngorongoro een vulkaan uit. Dat gebeurde met zo’n enorme kracht dat er een krater zo groot als een meer ontstond. Dat is de krater van Ngorongoro. Hij heeft een diameter van maar liefst 20 kilometer en is 600 meter diep. De ontploffing van de vulkaan heeft geresulteerd in vruchtbare grond waar veel wildlife te vinden is. De dieren leven hier relatief dicht op elkaar, dat zie je bijna nergens ter wereld.

Het verhaal van de Ark van Noah is ook gekoppeld aan deze plek. Het was op deze locatie voor het verhaal eenvoudig om allerlei dieren te vinden. Ngorongoro is een paradijs voor dieren, je kunt er dan ook veel vinden. Er zijn kuddes olifanten, leeuwen, luipaarden, zebra’s en nog veel meer. Ook is het de thuisbasis van de zwarte neushoorn, dit is een zeldzame bedreigde diersoort die je niet op veel plekken meer ziet.

tanzania-mooie-natuurgebieden-hoogtepuntenDe grote trek
De grote trek is een jaarlijks terugkerend fenomeen in Tanzania. Met name het Serengeti Nationaal park staat erom bekend. Als je de kans hebt om het eens met eigen ogen te zien moet je die zeker met beide handen aangrijpen. Het is niet voor niets één van de 7 wonderen in Afrika. Je ziet enorm grote kuddes van de een naar de andere plek in het park bewegen. Van zebra’s tot gnoes, allerlei dieren trekken van de ene naar de andere plek. Ook dieren van de Big Five kun je mogelijk spotten. Het is een ongelooflijk fenomeen om te zien. Een echt schouwspel van de natuur, iets dat je niet snel meer gaat vergeten.

Wanneer de dieren gaan migreren en naar welk gebied ze dat doen verschilt per periode. Het is afhankelijk van de neerslag in gebieden. Ze migreren om te voorkomen dat de savanne te droog wordt en de kans groter wordt op het uitsterven. Daarom trekken ze naar nattere en vruchtbare gebieden. Dat kan een behoorlijke tocht zijn voor de dieren, ze overleven het niet allemaal. Wilde roofdieren volgen de kuddes daarom vaak op de voet. Gidsen weten meer over de locaties van de dieren in bepaalde periodes van het jaar. Ook kun je veel informatie zelf vinden.
Een indrukwekkende bezienswaardigheid wat voor veel toeristen een hoogtepunt is van de vakantie.

tanzania-vakantie-leuke-dingen-doen-zienMnemba
Een ander eiland bij Tanzania is Mnemba Island. Het is hartvorming eiland dat in het teken staat van romantiek. Het is een echte droombestemming. Je vindt er een bounty strand; witte stranden met een prachtige helder blauwe zee. Mnemba is een privé eiland en daarmee een oase van rust. Vooral als je het vergelijkt met het eiland Zanzibar.

Er staan maar een klein aantal hutten op het eiland waar je kunt verblijven. De helder blauwe zee maakt het ook mogelijk om de onderwaterwereld rondom het eiland te verkennen. En dat is zeker de moeite waard. Al snorkelend of duikend zie je het mooiste kleurrijke onderwaterleven. Het strand is een echte bezienswaardigheid en een mooie plek om tot rust te komen.

tanzania-vakantie-bestemmingen-plekken-tips

 

 

Tip: mis ook zeker niet de handige pagina over de mooiste plekken in Tanzania.

 

© 2022 SuggestMe.com