hawaii-mooiste-bezienswaardigheden

Als je aan Hawaii denkt, dan denk je al snel aan de ruige, vulkanische eilanden, de witte zandstranden, de overvloedige natuur en Hawaiiaanse dans. Tijdens een vakantie op de eilanden van Hawaii hoef je je zeker niet te vervelen en kun je ontspanning van zon, zee en strand en activiteiten prima met elkaar afwisselen.

Door het stabiele klimaat, waarbij je het hele jaar door kan genieten van prettige temperaturen, is Hawaii het hele jaar door een geschikt bestemming om te bezoeken. Meer over de prachtige eilanden van Hawaii lees je hieronder.

hawaii-mooiste-eilanden-plekken

 

De mooiste plekken en bezienswaardigheden van Hawaii

Er is zoveel te zien en doen op Hawaii, dat het misschien onmogelijk is om alles in één vakantie te bekijken. Om ervoor te zorgen dat je toch de mooiste bezienswaardigheden van de eilanden kunt meepakken, vind je hieronder een overzicht van enkele plekken die leuk kunnen zin tijdens je vakantie op Hawaii.

1. Honolulu
De hoofdstad van Hawaii, Honolulu, vind je op het eiland Oahu. Waikiki Beach bij Honolulu is beroemd om zijn uitgestrekte stranden en helderblauw water en de perfecte plek om te zwemmen, te snorkelen en te surfen. Verder kun je in de stad uitgebreid winkelen, uitgaan en heerlijk eten in de vele restaurantjes. Zeker genoeg te doen dus.

Rondom Honolulu vind je echter nog meer bezienswaardigheden, zoals Pearl Harbor, waar het museum en het oorlogsmonument meer informatie geven over de aanval op 7 december 1941. Ook kun je dichtbij deze hoofdstad een bezoek brengen aan de Diamond Head Crater, waarover je een wandeling kunt maken en kunt genieten van de natuur om je heen.

hawaii-honolulu-plaatsen2. Haleakala National Park

Op de eilanden van Hawaii vind je vele prachtige natuurgebieden, waaronder Haleakala National Park op het eiland Maui. In dit park vind je de grootste slapende vulkaan ter wereld en kan je unieke planten zien die je in andere delen van de wereld niet tegenkomt.

Het nationaal park bestaat uit twee delen, namelijk Haleakala Summit Area en Kipahulu Area. De Summit Area, bestaande uit een piek van 3055 meter en een vallei, kun je bezoeken, waarbij het vooral aan te raden is om op de top de zonsopgang te bekijken. De Kipahulu Area bestaat uit tropisch regenwoud, waarvan een deel toegankelijk is. Dit gebied is echter minder makkelijk te bereiken en wordt daarom minder bezocht dat de Summit Area. Je vindt er meertjes, waarin het bij sommige toegestaan is om erin te zwemmen.

Ook zijn er bamboebossen waar je je even helemaal het gevoel hebt in Azie op vakantie te zijn.

hawaii-leuke-plekken-eilanden3. Hana Highway

Eveneens op het eiland Maui ligt de Road to Hana. Deze weg wordt ook wel gezien als de mooiste route van het eiland en bestaat uit 600 bochten en 54 bruggen. De weg leidt je langs surfplekken, stranden met zeeschildpadden, mooie uitzichten en watervallen. Ook is het mogelijk om onderweg te stoppen en uitstapjes te maken naar het bamboebos Na’ili’ili Haele, bossen met eucalyptusbomen, Ke’anea Peninsula, Waianapanapa State Park, de Pipiwai Trail lopen en het dorpje Paia bezoeken. Doordat er op de route veel te zien is, kan deze een hele dag in beslag nemen.

hawaii-bezienswaardigheden-wat-doen4. Volcanoes National Park

Het Volcanoes National Park vind je op het eiland Hawaii, ook wel The Big Island genoemd. Het is een heel groot nationaal park met daarin de actiefste vulkaan ter wereld, de Kilauea. Doordat de vulkaan actief is, kun je het lava zien stromen.

Vanaf het bezoekerscentrum kun je de Crater Rim Drive rondweg nemen, waarbij je een goed beeld krijgt van het park. Bovendien biedt de rondweg startpunten voor wandelingen in het park. De Chain of Craters Road is een 30 kilometer lange weg die langs verschillende kraters leidt. In het park kun je bovendien wandelen via de Kipukapuaulu Trail en de Devastation Trail om te zien welke planten en dieren er op het eiland zijn en wat de vulkaanuitbarsting in 1959 voor effect het gehad op het eiland.

hawaii-mooie-gebieden-plekken5. Surfen

Hawaii wordt ook wel gezien als een surfparadijs en is zowel interessant voor beginners als voor ervaren surfers. De echte durfals kunnen de enorme golven bij Oahu trotseren, waar surfers over de hele wereld voor naar toe komen. Het eiland Maui heeft kristalhelder water en is zowel voor surfers als paddleboarders een prachtige plek om op het water te zijn met zicht op de riffen, tropische vissen en zeeschildpadden. De witte zandstranden van Kauai bieden een mooie plek voor zowel beginnende als ervaren surfers. Op de verschillende eilanden vind je surfscholen waar je materiaal kunt huren en/of surflessen kunt nemen.6. Snorkelen

Niet alleen de eilanden van Hawaii zelf zijn prachtig om te bezoeken, ook de wateren rondom de eilanden zitten vol leven. Door te snorkelen kom je oog in oog te staan met koraal, tropische vissen en zeeschildpadden. Ook is het mogelijk om een snorkelexcursie te gaan doen, waarbij je bijvoorbeeld op zoekt gaat naar manta’s en dolfijnen. Heb je zelf geen snorkel meegenomen op je reis naar Hawaii, dan is dat geen probleem, want je kunt ze op de eilanden ook zonder problemen kopen.

egypte-mooiste-plekken-bestemmingen7. Wandelingen door de prachtige natuur

De beste manier om de eilanden van Hawaii te bezoeken en meer te leren over de natuur is door te wandelen. Je kunt een van de vele vulkanen beklimmen en de lava zien stromen of een van de vele trails lopen door natuurparken, in ruige landschappen en groene regenwouden. Ook zijn er prachtige wandelingen langs de kust van de eilanden van Hawaii, zoals bij Na Pali, die de moeite waard zijn om te doen. Grote kans dat je op je wandeling vele watervallen gaan tegenkomen, zowel klein als groot. In sommige meertjes onder de watervallen is het toegestaan om te zwemmen.


8. De prachtige Ná Pali kust
De noord west kust van het eiland Kauai is werkelijk prachtig. De bergen hebben namelijk bijzondere vormen en zijn fris groen begroeid. Wanneer hier de zon op schijnt ontstaat er een prachtig landschap. Met name vanaf zee is dit mooi te zien. Bijvoorbeeld per boot of kajak.
Maar ook vanaf de stranden en tussen de bergen, heb je mooie uitzichten. Het gebied is zo bijzonder dat er meerdere wereldberoemde films zijn opgenomen in dit gebied. Zoals bijvoorbeeld dinosaurusfilm Jurassic Park.

De bijzondere rotsformaties zijn ontstaan door jarenlange invloeden van regen en wind. Ondertussen zijn ze uitgegroeid tot één van de bekendste highlights van Hawaii.

na-pali-kust-hawaii-highlights9. Walvissen bekijken

Eén van de beste plekken op Hawaii en ter wereld om walvissen en bultruggen te bekijken is Lahaina op het eiland Maui. Gedurende de wintermaanden trekken de walvissen naar warmere wateren en komen dan langs Maui gezwommen. Met een bootje of raft kun je het water op om tijdens een excursie op zoek te gaan naar deze imposante dieren. Lahaina was vroeger een belangrijke plek in de tijd van de walvisvaart en is nu vooral een gezellig vissersdorpje met winkels, restaurants en bars.10. Boeddhistische Byodo tempel op Oahu

Midden in de rijke natuur van het eiland Oahu, staat een felrode tempel. Op deze bijzondere plek waan je je even in Azië. De boeddhistische Byodo tempel staat de “Valley of the Temples” in het noord oosten van het eiland.
De tempel is in 1963 gebouwd met als doel om een plek te bieden voor mensen die overleden dierbaren willen eren. Ondertussen is het ook een toeristische bezienswaardigheid geworden. Mede dankzij het mooie gebouw, het omliggende park en de ligging tussen de groen bergen. In de vijvers rond de tempel zwemmen honderden koi-karpers en door het park lopen verschillende pauwen.

Ondanks de bijbehorende begraafplaats, kan het een leuke plek zijn om eens te bezoeken tijdens je vakantie.

hawaii-mooie-plekken-highlights11. Diamond Head krater

Naast de Hawaiaanse hoofdstad Honolulu ligt een enorme krater. Een bijzonder gezicht dat bijna overal in het gebied te zien is. De krater is geen vulkaan zoals veel mensen denken, maar een vulkanische slakkenkegel. Het is circa 300.000 jaar geleden ontstaan na een aantal erupties van de Ko’olau Range vulkaan. Het neervallende magma heeft de krater gevormd.

Dankzij een aangelegd pad kan je de krater ook van binnen zien. Het is wel een vrij inspannende wandeling maar wel met leuke afwisseling doordat de route loopt langs oude bunkers, door een tunnel en over trappen. Uiteindelijk wordt je beloond met prachtige uitzichten. Het is dan ook één van de bekendste bezienswaardigheden van Hawaii.

hawaii-mooiste-eilanden-info12. Koninklijk Ionali paleis in Honolulu

Het enige Koninklijke Paleis binnen de Verenigde Staten staat in de stad Honolulu. Het Ionali paleis is een groot en statig gebouw midden in de hoofdstad van Hawaii. Het was ooit de officiële residentie van de Hawaiaanse monarchie.
Tegenwoordig is het vooral een toeristische attractie. Bezoekers Je kunt er geheel omheen lopen waardoor het gebouw goed is te zien. De vele luxe versieringen zullen dan al snel opvallen. Koning Kalakaua heeft namelijk zeker niet bespaard op het paleis. Zo was dit het eerst gebouw op Hawaii met elektriciteit en telefoon.
Tegenwoordig is ook de binnenzijde te bekijken. Ook hier zal je veel luxe aantreffen.

hawaii-hoogtepunten-wat-zien13. Pearl Harbour Memorial

Aan de kust van het eiland Oahu ligt het gebied Pearl Harbour. Het was ooit een vredige plek, net als de rest van het eiland. Echter besloten de Amerikanen er een marinebasis bouwden. Tijdens de Tweede Wereldoorlog besloten de Japanners om de basis te bombarderen om de sterke Amerikaanse marinevloot uit te schakelen. De bombardementen zorgden voor vele doden en een grote omslag in de Tweede Wereldoorlog. De aanval zorgde namelijk dat Amerika zich flink begon te moeien met de oorlog.
Tegenwoordig is Pearl Harbour gelukkig weer een vredige plek. Het is vooral een toeristische attractie geworden, mede dankzij het Pearl Harbour Memorial. Een gedenkplek en museum over de historische gebeurtenissen van deze wereldberoemde plek.

hawaii-mooiste-plekken-tips14. Aliiolani Hale in Honolulu

Een bekende bezienswaardigheden in hoofdstad Honolulu is de Aliiolani Hale. Een statig gebouw dat vanaf 1872 is gebouwd om te gaan dienen als woonpaleis van koning Kamehameha V. Echter overleed de koning al voordat het paleis gereed was. Daarom werd het in gebruik genomen als regeringsgebouw.
Tegenwoordig is het King Kamehameha V Judiciary History Center in het paleis te vinden. Een museum dat je een beter beeld geeft van de regeringen en de wetgeving van Hawaii. Ook het westerse rechtssysteem wordt behandeld.
Tegenover de Aliiolani Hale, staat het bekende koninklijke paleis.

hawaii-bezienswaardigheden-leuke-plekken15. De meest actieve vulkaan ter wereld

In het zuid oosten van het eiland Hawaii, ligt de Kilauea-vulkaan. Het wordt gezien als de meest actieve vulkaan ter wereld. Het is niet de grootste vulkaan van het eiland maar desondanks wel één van de mooiste bezienswaardigheden van Hawaii. Na een flinke wandeling kan je namelijk heus lava zien. Je kunt de grond van dichtbij zien borrelen. Een bijzondere ervaring dat een mooie beloning kan zijn na de wandeling die je er voor moet over hebben.

hawaii-bezienswaardigheden-vakantie-info

 

De mooiste eilanden van Hawaii

Hawaii is een eilandengroep waar je prachtige stranden vindt, ruige pieken, weelderige groene gebieden en hoge golven. Zes eilanden van de eilandengroep Hawaii zijn bewoond en zijn interessant om te bezoeken. Ieder eiland heeft zo zijn eigen kenmerken en hoogtepunten die de moeite waard zijn om te bekijken.
Er is van alles te doen, waardoor een bezoek aan Hawaii heel afwisselend en veelzijdig is. Zwemmen, surfen, wandelen, shoppen en walvissen spotten; het kan allemaal! Hieronder lees je per eiland waarom deze het bezoeken waard is en wat je er allemaal kan doen.

Hawaii

Het grootste eiland van de Hawaiiaanse eilanden is Hawaii en wordt ook wel The Big Island genoemd om verwarring met de hele eilandengroep te voorkomen. Op Hawaii vind je veel natuur, zwarte zandstranden, vulkanen, regenwoud en besneeuwde bergtoppen. Je kunt een bezoek brengen aan Volcanoes National Park met daarin Kilauea, de actiefste vulkaan ter wereld.

Ook de hoofdstad Hilo op Hawaii is de moeite waard. Omgeven door regenwoud, bloemen en watervallen kan je hier lekker eten, winkelen en kunstgalerieën bekijken. Andere mooie plekken zijn Waimea met zijn vele ranches, Pu’ukohola Heiau, waar je tempels kunt bekijken en Akaka Falls State Park met indrukwekkende watervallen. Voor ontspanning kun je op Hawaii ook prima terecht en behoren snorkelen, kajakken en golfen tot de activiteiten die er zijn te doen.

hawaii-mooie-plekken-highlights


Oahu

Hoewel Hawaii het grootste eiland is, vind je bijna driekwart van de bevolking op het eiland Oahu en eveneens de hoofdstad Honolulu. Hierdoor is Oahu ook een heel toeristisch eiland met restaurants, bars en winkels. Op Oahu vind je het bekende Waikiki Beach en kun je een bezoek brengen aan het oorlogsmonument bij Pearl Harbor.

Op Oahu vind je daarnaast een koninklijk paleis, Iolani Palace, uit de tijd dat Hawaii nog een monarchie was. Oahu heeft ook prachtige blauw water, mooie plekken om te surfen en te snorkelen en je kunt er imposante watervallen zien. Oahu staat daarnaast bekend om zijn ananasplantages die daarom ook zeker de moeite waard zijn om te bezoeken.

Een bekende bezienswaardigheid is de “Stairway to heaven” Een wandelpad met een trap op een smalle bergrug. De trap leidt je vele meters omhoog richting de hemel. Onderweg heb je prachtige uitzichten over het eiland.

hawaii-oahu-bezienswaardigheden-info


Kauai

Kauai is het meest noordelijke eiland van de eilandengroep Hawaii en ook het oudste. Je vindt er gevarieerde tropische begroeiing, waardoor het eiland ook wel Garden Island wordt genoemd. Het eiland is vooral voor natuurliefhebbers een mooie plek om te bezoeken, met regenwouden, spectaculaire gebergtes en de Waimea Canyon, ook wel de Grand Canyon van de Stille Oceaan genoemd.

Daarnaast heeft Kauai één van de mooiste kustlijn ter wereld, de Na Pali Coast. Ook kan je op het eiland botanische tuinen, geisers en diverse watervallen bekijken. Kauai is ook een nat eiland, vandaar dat het er zo groen is. Je vind op Kauai Mount Waialeale, wat één van de natste plaatsen ter wereld is.

kauai-hawaii-hoogtepunten-info


Maui

Op Maui, The Valley Island, vind je watervallen, valleien en kustlijnen met rotsen en zandstranden. Je kunt de vulkaan Haleakala met bijbehorend nationaal park bezoeken, waarin je ook Kipahulu vindt; een serie terrasvormige poelen die in elkaar overlopen. Maui heeft daarnaast mooie zandstranden, zoals Wallea Beach en Makena Beach.

Eén van de hoogtepunten tijdens het bezoek aan de eilanden van Hawaii, en Maui specifiek, is de weg naar het plaatsje Hana. De Hana Highway is 83 kilometer lang en bestaat uit vele haarspeldbochten en smalle bruggen, waarbij je langs regenwouden, watervallen, waterpartijen en prachtig uitzicht op zee reist. Vanaf Maui kun je ook een bezoek brengen aan het eiland Molokini Crater, waar je perfect kunt snorkelen en duiken tussen de tropische vissen.

hawaii-eilanden-bestemmingen-info


Molokai

Molokai is een minder toeristisch Hawaïaans eiland en relatief droog in verhouding met de andere eilanden. Doordat het eiland niet zo toeristisch is, kun je er ervaren hoe het echte Hawaii aanvoelt. De grootste plaats op het eiland is Kaunakakai, een vissersdorp waar het lijkt alsof de tijd heeft stil gestaan.

In de Halawa Valley kun je prachtig wandelen in de natuur en langs watervallen. Ook het Kalaupapa National Historical Park, wat op het schiereiland Kalaupapa ligt, is de moeite waard om te bezoeken. Dit kan je echter alleen via excursies doen. Andere aanraders zijn de Kamakou Preserve met een wandeling over de Pepe’opae Trail, de Hawaiian Fishponds aan de zuidoostkust van het eiland en Papohaku Beach.

hawaii-leuke-eilanden-bestemmingen


 

Lanai

Lanai is het kleinste, bewoonde eiland van Hawaii en slechts een klein deel van de wegen op het eiland is geasfalteerd. Daarom is dit eiland perfect voor een avontuurlijke ontdekkingstocht met een 4 × 4. Lanai was vroeger bekend om zijn grote ananasproductie en de plantages zie je nog steeds overvloedig op het eiland.

Op het eiland kun je een bezoek brengen aan Lanai City met een rijke geschiedenis. Ook het Lanai Culture and Heritage Centre is de moeite waard. Wil je graag wandelen of fietsen op de eilanden van Hawaii, dan kun je via de Munro Trail het eiland Lanai en de spectaculaire uitzichten bewonderen. Verder vind je op het eiland veel rust, mooie stranden en golfbanen.

hawaii-lanai-wat-te-doen

 

De ligging van de eilanden van Hawaii

Hawaii is een vulkanische eilandengroepen in de Stille Oceaan, bestaande uit wel 137 atollen en eilanden. Hoewel de meesten hiervan klein en onbewoond zijn, zijn er acht grotere eilanden, namelijk het grootste eiland Hawaii, Kaho’olawe, Kauai, Lanai, Maui, Molokai, Niihau en Oahu. Met uitzondering van Kaho’olawe en Niihau zijn deze eilanden bewoond. Op Oahu vind je de hoofdstad Honolulu.

De eilanden behoren sinds 1959 tot de Verenigde Staten en er wordt ook overwegend Engels gesproken. De oorspronkelijke taal van de eilanden is Hawaïaans en wordt op scholen onderwezen. In totaal wonen er zo’n 1,4 miljoen mensen op Hawaii.

hawaii-eilanden-plekken-tips

 

Het klimaat en de beste reistijd voor Hawaii

Hawaii heeft een tropisch klimaat, waarbij de temperaturen het hele jaar door gemiddeld tussen de 22 en 28 graden liggen. De passaatwinden die continu over de eilanden waaien, beïnvloeden het klimaat op het eiland, waardoor er natte of juiste droge microklimaten ontstaan. In de bergen is het, vanwege de hoogte, koeler dan aan de kust. In het noorden en oosten van de eilanden van Hawaii zul je vaker regen treffen dan in het zuiden en westen.

De hete periode loopt van juni tot oktober, terwijl de koelere periode van december tot maart loopt. Vooral tijdens deze koelere periode en in de maanden mei tot en met augustus kan het druk zijn op de eilanden en zijn de prijzen ook hoger. Rustigere maanden op Hawaii zijn april, mei, oktober en november. De voordeligste maanden om Hawaii te bezoeken zijn eind april, mei, juni, september en oktober.

hawaii-informatie-bezienswaardigheden

 

Zoals je hebt kunnen zien, zijn er vele leuke dingen te doen op Hawaii. Via de onderstaande vakantie-aanbieders, vind je meer informatie en foto’s van de eilanden.

 

© 2024 SuggestMe.com