florida-bezienswaardigheden-tips

De leukste plekken en bezienswaardigheden van Miami

In films en series zie je Miami geregeld voorbij komen. Maar wat kan ik er eigenlijk zien en doen? Je kunt het hier ontdekken tijdens dit handige overzicht van mooie plekken.

1. Miami Beach
Miami Beach is de nummer één bezienswaardigheid in Miami. Miami Beach is tropisch en tegelijkertijd modern en levendig. De stranden zijn wit en in combinatie met de palmbomen en blauwe zee kun je hier heerlijk vertoeven. Daarnaast is er ook op het gebied van architectuur veel te zien.
Zeker voor toeristen is het een leuk en praktisch gebied want er staan veel hotels direct aan het strand.

miami-mooiste-plekken2. Little Havana
Miami heeft meerdere leuke wijken. Eén daarvan is Little Havana. Dit is een Cubaanse wijk en die sfeer proef je er meteen. Iedereen spreekt er Spaans, je koopt er authentieke sigaren en kunt er genieten van heerlijk Cubaans eten.

En ben je er in de periode van carnaval, dan moet je er al helemaal eens een bezoekje aan brengen. Little Havana staat dan in het teken van feest. De straten worden kleurrijk versierd en gevuld met gezellige muziek. In Calle Ocho is het bruisende centrum van het carnaval te vinden. Daar staat de wijk om bekend.3. Art Deco District
Nog zo’n leuke wijk van Miami vind je bij de Art Deco District. Deze wijk staat helemaal in het teken van kunst. Dat zie je ook terug in alle gebouwen. Honderden gebouwen in deze wijk zijn op een unieke manier vormgegeven en versierd met kunst. Een typerend deel voor de stad Miami. Het Art Deco District ligt in de buurt van het strand. Van het South Beach om precies te zijn.

miami-mooiste-bezienswaardigheden4. Lincoln Road
Erg bekend in de stad, is ook Lincoln Road. Dit is een levendige plek in de stad. Er komen veel mensen af op de vele winkels en restaurants die bij Lincoln Road te vinden zijn. De Lincoln Road is een ideale plek als je wilt gaan shoppen. Toch kun je er meer dan shoppen en uit eten gaan, want bij Lincoln Road heb je ook theaters en musea.5. Bayside Marketplace
De combinatie van lekker shoppen en goed eten, wie maak je daar nou niet blij mee. In Miami is Bayside Marketplace daarvoor de ideale plek. Dit marktje in de stad is onwijs gezellig en bruisend. Er zijn allemaal winkels te vinden, je kunt er neerploffen bij een cafe of restaurant en er wordt op het gebied van entertainment vaak wat georganiseerd.

Bijna dagelijks zijn er live optredens van bandjes. Allerlei muziekstijlen komen voorbij. Je vindt Bayside Marketplace aan de buurt van het water, in het centrum van Miami. Je kijkt uit over bootjes. In de avond een erg romantische plek.

miamia-leuke-plekken-highlights6. Freedom Tower
Wil je je bezoek aan de stad afwisselen met een interessante tentoonstelling? Ga dan eens naar de Freedom Tower. Hier zie je allerlei kunstwerken van Cubaanse kunstenaars. Er is van alles te zien. Aan het gebouw zelf zit ook een bijzonder verhaal vast.

Het was belangrijk was voor Cubaanse vluchtelingen. Die trokken naar de Freedom Tower toen ze aan het regime van Fidel Castro wilden ontsnappen. Aan de bouwkunst van de toren zie je nog goed dat er Spaanse invloeden aan vooraf gingen. Ook werd het gebruikt als krantenredactie.

miami-highlights-hoogtepunten7. Miami Dade Zoological Park and Gardens
Waar Miami ook bekend om staat, is de toffe dierentuin. Dit is een van de grootste en oudste dierentuinen in de staat. Wat het bijzonder maakt voor een dierentuin in Miami, is dat het een subtropisch klimaat kent. Dit is op andere plekken in het land niet te realiseren, maar in Miami wel. Om die reden kunnen er veel meer diersoorten naar de zoo worden gehaald. En niet alleen diersoorten, maar ook hun habitat. Dus de plantensoorten en vegetatie kan ook worden nagebootst.

In de Miami Dade Zoological Park and Gardens zie je zo’n 3 duizend dieren. Waaronder ook bedreigde diersoorten. Het is een erg grote dierentuin. Je kunt hem goed te voet bezoeken, door het park heen zijn wandelpaden aangelegd. Ook kun je ervoor kiezen om met een fiets door het Miami Dade Zoological Park and Gardens te gaan, of je met een tram te laten vervoeren.8. Vizcaya Museum
Het Vizcaya Museum is het museum waar je als geschiedenisliefhebber heen wilt in de stad. Je leert er van alles over het verleden en bent er echt even in een compleet andere wereld. Bij het Vizcaya Museum bewonder je een landhuis van James Deering. James Deering verdiepte zich in het tropische regenwoud en vocht ervoor om het woud te behouden.

Om het landhuis heen liggen mooie tuinen, die doen denken aan het landschap in Italië. Toch zie je er ook nog delen van het tropisch regenwoud gevonden worden, dat daar ooit stond.9. Seaquarium
Nog zo’n leuk uitje met het gezin kan het Seaquarium zijn. Voor kinderen is dit een toffe activiteit. Het Seaquarium staat in het teken van de zee. Je ziet er alles wat met het zeeleven te maken heeft. Koraal, grote en kleine zeedieren en allerlei shows.10. Everglades National Park
Als je in Miami bent, kan je eigenlijk het Everglades National Park niet overslaan. Dit is niet voor niets één van de drukst bezochte parken van het land. Het wordt ook wel als dé bezienswaardigheid van Florida gezien. Everglades National Park is een moerasgebied dat thuis biedt aan tal van dier- en plantensoorten.

Het Everglades National Park staat met name bekend om de krokodillen en alligators. Voor vogelaars is het park ook een must. De manier om Everglades National Park te verkennen, is per boot. Je kunt dan op een veilige manier vrij dichtbij de dieren komen. Zo ervaar je de natuur op een unieke manier.

Meer leuke plekken in de regio kan je vinden op de handige pagina over de mooiste bezienswaardigheden in Florida.

florida-mooiste-plekken11. The Keys
Aan de kust van Miami zijn mooie eilanden te vinden. The Keys eilanden liggen aan het zuiden van de stad en kunnen niet alleen met de boot, maar ook met de auto worden bezocht. Over sommige eilanden zijn namelijk bruggen aangelegd. Een bezoek aan The Keys maakt het echte eilandgevoel helemaal waar. De laidback sfeer, de kleurrijke strandhuisjes en de natuur zijn er om enorm van te genieten.

miami-wat-te-doen12. Coral Reef State Park John Pennekamp
Bij één van die mooie eilanden van Miami, ligt een prachtig koraalrif. Dit is een onderzees park bij Key Largo. Het wordt ook wel het John Pennekamp Coral Reef State Park genoemd. Bij dit koraalrif kun je ideaal snorkelen en duiken. Je ziet er heel veel van wat de onderwaterwereld te bieden heeft. Tropische vissen, kleurrijke planten en zelfs een verdwaald standbeeld dat er ooit is gezonken. Er komen veel duikers op af.

miami-highlights-wat-zien

 

De bezienswaardigheden per fiets ontdekken

Zoals je ziet heeft Miami vele mooie plekken en bezienswaardigheden te bieden. En natuurlijk is het typisch Amerikaanse leven eigenlijk al een bezienswaardigheid op zich.

Ben je even zat van het geslenter? Dan kan je de stad ook eens per fiets gaan bekijken. Handig en leuk. Je kunt zelf een route kiezen of een fietstour met een Nederlandstalige gids gaan doen. Meer informatie vind je op de website van Baja Bikes over de leuke fietstours door Miami.

 

 

In het centrum vind je een toeristisch informatiepunt waar je kan ontdekken wat je nog meer kan gaan zien en doen in Miami.

Wil je ook eens verdiepen in andere steden? Kijk dan ook eens op de pagina over: mooie steden. Of bekijk het overzicht van de leukste bezienswaardigheden in New York en de vele bezienswaardigheden in Las Vegas.

 

Via de bovenstaande links kom je rechtstreeks op de websites van goede reisorganisaties en vind je direct de overzichten van vakanties naar het mooie Miami. Ook vind je hier meer informatie en foto’s.

© 2024 SuggestMe.com