vietnam-bezienswaardigheden-wat-doen

Vietnam; vele culturele bezienswaardigheden

Door de vele verschillen tussen de Vietnamese cultuur en de west-Europese cultuur, kan je vakantie naar Vietnam een reis vol verwonderingen worden. Onderweg zal je vele interessante bezienswaardigheden, gebouwen en gewoonten kunnen gaan zien.

1. Hanoi
Hanoi is de hoofdstad van Vietnam en wordt gezien als een bruisende sfeervolle plek in het land. In Hanoi geniet je van de kleurrijke chaos en de Vietnamese cultuur. Er zijn meerdere wijken die de stad haar karakter geven. Het oude centrum zit vol met knusse straten, oude gebouwen, elementen uit het koloniale verleden, winkels, straatverkopers en heel veel verkeer.

vietnam-mooie-plekken

In de nieuwe delen zie je ook weer invloeden uit het koloniale verleden. Zo heb je in bepaalde delen van de stad een boulevard met bakkertjes, een operagebouw en westerse markten. En wil je meer over het verleden te weten komen? Dan zijn er tal van musea waar je veel kunt leren. Pas dan begrijp je echt hoe de stad is ontstaan.

In de modernere wijken zal je ook veel meer hoogbouw zien. De laatste jaren zijn er verschillende wolkenkrabbers in de stad verrezen. Een groot contrast met de smalle en rommelige straatjes in de oude stadswijken.

vietnam-mooie-steden2. Hoi An

Naast Hanoi, is ook Hoi An een bijzondere plek in Vietnam. Wat de plaats Hoi An uniek maakt, is de oude kenmerken. Jarenlang is de stad een beetje vergeten, waardoor het er nog prachtig ouderwets uitziet. Hoi An is als stad erg schilderachtig te noemen. Overal zie je kleuren, gezellige winkeltjes waar thee wordt verkocht, restaurants waar je goed kunt eten en boetiekjes waar je kleding kunt kopen.

Een wandeling door de stad verveelt er nooit. Mede dankzij de culturele verschillen en diverse bezienswaardigheden. Voor een Vietnamese stad is het er bijzonder sfeervol. Vooral in de avond komt de stad echt tot leven. De historische gebouwen en tempels worden dan op een mooie manier verlicht. In de buurt van Hoi An heb je de mooiste natuur. Er zijn rijstvelden, stranden en nog veel meer. Dat maakt het leuk om meerdere dagen in de stad te verblijven.

vietnam-gebieden-plekken3. Ninh Binh

Nog zo’n adembenemende plek in de natuur van Vietnam, is Ninh Binh. Het bekende Ninh Binh is onwijs spectaculair en geeft je al snel een ‘wauw’ gevoel. Het heeft alles voor een complete Vietnam ervaring: rijstvelden, steile bergwanden, een belangrijke rivier en een traditionele sfeer. Er zijn zelfs tempels in Ninh Binh te vinden.

Je snapt dus wel waarom Ninh Binh bij de top bezienswaardigheden van Vietnam hoort. De beste manier om Ninh Binh te verkennen, is met de boottocht over de rivier. Wat ook een leuke manier is, is om te gaan fietsen. Met de fiets rijd je dwars door de mooie landschappen heen en ervaar je de omgeving van dichtbij.

thailand-mooiste-plekken-bezienswaardigheden4. Halong Bay

Naast Ninh Binh is ook Halong Bay een interessante plek. De twee bezienswaardigheden worden vaak met elkaar vergeleken, omdat wordt gesteld dat Ninh Binh het Halong Bay van het binnenland is. Halong Bay ligt dus aan de kust. Het is een onwijs fascinerend karstgebergte met allemaal baaien, bijzondere rotsformaties en unieke tropische natuur. Het is niet voor niets op de Unesco werelderfgoedlijst gezet.

Als je de Halong Bay wilt verkennen, kun je dat het best via het water doen. Er worden cruises georganiseerd en je kunt er veel kajakken en zwemmen. In de omgeving van Halong Bay zijn er veel grotten en eilandjes. Ook heb je wandelingen in de buurt waar je vandaan de mooiste vergezichten hebt.

vietnam-leuke-plekken-highlights5. Sapa

Denk je aan Vietnam, dan is een groene omgeving één van de eerste dingen die je voor je ziet. Sapa is een plek waar de mooiste elementen van het land samenkomen: van uitgestrekte rijstvelden tot hoge bergtoppen en van traditionele bevolking in kleine dorpjes tot brede valleien. Hier proef je het echte Vietnam, ook al komen er de laatste jaren steeds meer toeristen op af.

Bij de dorpen zie je hoe de traditionele bevolking in Sapa leeft. Verblijf er eens wat langer en je krijgt met de cultuur te maken en ervaart de lokale normen en waarden. En ga dan niet naar een toeristische plek maar verblijf bij een local. Een unieke ervaring waarbij de natuur en het gewone leven met recht bezienswaardigheden kunnen worden genoemd.

vietnam-mooiste-gebieden6. Mekong Delta

Ook weer een uniek park in Vietnam, is de natuur bij Mekong Delta. De Mekong rivier heeft hier onwijs veel vertakkingen, wat voor een grote delta zorgt. Bij de Mekong Delta kun je de natuur vanaf het water bewonderen. Je verdwaalt er in een van de honderden tussenwegen. Het is een grote wirwar van waterstraten.

vietnam-hoogtepunten7. Dalat

Tropischer en groener dan in Dalat wordt het bijna niet. In Dalat heb je op het gebied van natuur veel te zien. Van watervallen tot groene heuvels en van uitgestrekte meren tot grote bossen. Het is een plek waar veel villa’s staan en waar je veel water- en bergsporten kunt gaan doen. Voor toeristen dus zeker een interessant gebied.

vietnam-bezienswaardigheden-vakantie8. Phong Nha-Ke Bang

Je leest al: Vietnam is een land met onwijs veelzijdige en prachtige natuur. Een gebied dat ook echt bij de bezienswaardigheden van het land hoort, is Phong Nha-Ke Bang. Phong Nha-Ke Bang is een gebied vol fraaie natuur en spectaculaire nationale parken. Waarom dat de moeite waard is? Dat heeft veel redenen.

Allereerst vind je in Phong Nha-Ke Bang onwijs toffe grotten. Kijk bijvoorbeeld eens naar Phong Nha of de Paradise Cave. Deze grote grotten laten je zien hoe mooi de natuur kan zijn. Beneden in de grot ligt mooi water en als je de grot uitloopt, sta je midden in een ongerept tropisch regenwoud. In het park zijn meer dan genoeg indrukwekkende uitzichten, diepe ravijnen en flora en fauna. Een verzameling van natuurlijke bezienswaardigheden. Je kan ze gaan zien tijdens een wandeling maar ook tijdens één van de bergsporten die er zijn te doen.

vietnam-mooie-plekken-tips9. Hué

Een verborgen parel in Vietnam, is Hué. Hué was jarenlang de keizerlijke hoofdstad van het land. De stad ligt aan de Song Huong rivier en dit geeft het zijn unieke karakter. Door deze strategische ligging aan de rivier, vonden veel historische gebeurtenissen in de stad plaats. Zo was Hué het strijdtoneel van vele gevechten in de Vietnamoorlog.

In Hué zie je nog veel van het verleden terug. Veel gebouwen zijn er vanwege de oorlog niet meer in de originele staat, maar er staan ook nog bouwwerken die in mindere mate verloren zijn gegaan. Verder is de stad namelijk rijk aan mooie plekken. Ideaal om eens lekker doorheen te struinen. Je loopt langs de oude tuinen, ziet veel tempels, de mooiste vijvers, tombes en ervaart het leven op de rivier.

vietnam-bezienswaardigheden-natuur-info10. Con Dao

Een paradijselijke bestemming in Vietnam, is Con Dao. Het is een regio vol mooie tropische stranden, imposante rotspartijen en rustige natuur. Toch was Con Dao niet altijd een dromerige bestemming. Ooit was het namelijk een plek waar politieke gevangenen naartoe werden gestuurd. Tegenwoordig is het een vrij onbekend hoogtepunt van Vietnam.

In Con Dao is de visserij één van de belangrijkste activiteiten. Dagelijks gaan er veel vissersboten op uit. Het fijne van Con Dao is daarnaast, dat het nog niet erg ontdekt is door het massatoerisme. Dit is dus echt een plek om tot rust te komen, van wildlife te genieten en te relaxen op het strand.

vietnam-bezienswaardigheden-eilanden11. Ho Chi Minhstad

Ho Chi Minhstad is een stad die je een verhaal vertelt over Vietnam. Ooit was het de hoofdstad van het zuidelijke deel van het land. Nog steeds zie je dat goed terug als je door de stad loopt. Enerzijds zie je elementen uit de Aziatische cultuur en dat wordt anderzijds gecombineerd met Westerse elementen.

Een bijzondere mix van moderne en traditionele kenmerken dus. Gezien de Franse bezetting in de stad, zie je zelfs nog allerlei Franse bouwwerken staan. Zo staat er een replica van de Notre Dame en vind je in Ho Chi Minhstad een postkantoor van de heer Eiffel.

vietnam-leuke-steden-plekken


 

12. Cu Chi tunnels
Wil je in Vietnam echt ervaren hoe het er in de Vietnamoorlog is geweest? Ga dan vanuit Ho Chi Minhstad naar de Cu Chi tunnels. Tijdens de oorlog heeft de Vietcong zich hier ingegraven. De tunnels beslaan een stelsel van in totaal 200 kilometer. Voor het grootste gedeelte van de tijd bevond het Vietnamese leger zich hier onder grond, dat had veel tactische voordelen.

Totale onderdelen van het dagelijks leven zijn hier onder de grond ingericht. Er waren ziekenhuizen, scholen, veel schuilplaatsen en nog veel meer speciale ruimtes. Je kan de tunnels bezoeken en zien hoe het leven hier tijdens de oorlog ongeveer is geweest. Je kunt namelijk een stuk van de tunnel zelf doorlopen. Met claustrofobie is dat iets om twee keer te overwegen, de tunnels zijn ongekend smal. Desondanks zijn de wereldberoemde één van de bekendste bezienswaardigheden van Vietnam.

vietnam-hoogtepunten-wat-doen13. Ha giang

Ook Ha giang is één van de mooiste bezienswaardigheden in Vietnam. Dit berggebied aan de grens met China is ongerept en onwijs indrukwekkend. De karstbergen worden hier gecombineerd met groene heuvels, valleien en authentieke dorpen. Ha giang is de ideale plek om te gaan wandelen, om meer te leren over de etnische minderheden en te genieten van de pure natuur.

vietnam-vakantie-plekken-gebieden14. Ba Na Hills

Rond 1919 hebben de Franse bezetters een stadje gesticht. Het was hooggelegen in de Ba Na bergen. Hierdoor had je er prachtige uitzichten over de omliggen bergen en zelfs tot de kust.

Tegenwoordig is Ba Na Hills een toeristische attractie geworden met een Frans dorp, Franse tuinen, wijnkelders, pagodes, een alpine achtbaan en de wereldberoemde Gouden Brug. Dit is een loopbrug dat wordt gedragen door twee enorme betonnen handen. Je kunt de populaire plek bereiken via verschillende kabelbanen, per taxi en per bus.

Ook in de directe omgeving van de bergtop, zijn verschillende attracties en bezienswaardigheden. Een leuke plek voor zowel kinderen als volwassenen. Mede dankzij de diverse leuke dingen die er zijn te doen.

vietnam-attracties-bezienswaardigheden

 

Wil je wat meer inspiratie? Bekijk dan eens de handige pagina’s over de mooiste bezienswaardigheden in Japan of het overzicht van de leukste plekken in China

Wil je toch liever geen Aziatisch land? Bekijk dan eens het handige overzicht van de mooiste vakantielanden.

 

Via de bovenstaande links kom je rechtstreeks op de websites van goede reisorganisaties en vind je direct de overzichten van vakanties per gebied. Ook vind je hier meer informatie en foto’s.

© 2024 SuggestMe.com