marbella-bezienswaardigheden

Marbella; de mooiste plekken en bezienswaardigheden

De Spaanse badplaats is bij veel mensen bekend. Maar het is meer dan alleen een plek van zon, zee en strand. Wat kan ik er dan nog meer doen en zien? Je kunt het ontdekken in het onderstaande overzicht van leuke plekken:

1. Het oude centrum
Niet te missen in Marbella, is natuurlijk het oude centrum. Door de historische straatjes kun je heerlijk struinen. Er zijn leuke restaurants, je kunt er goed winkelen in een van de kleine winkeltjes en er is veel gezelligheid te vinden. Met de wirwar van steegjes en pleinen kom je onderweg van alles tegen. Bekend zijn onder andere het oude stadhuis en de Murallas del Castillo.

In het centrum vind je ook het kantoor van de plaatselijke VVV. Hier kan je informatie krijgen over wat je nog meer kan gaan zien en doen in en rond Marbella.

marbella-wat-te-doen2. Murallas del Castillo
In het centrum van Marbella zijn de Murallas del Castillo een unieke bezienswaardigheid. Dit zijn resten van een oud Moors kasteel. Delen van de oude stadsmuren staan nog overeind en geven je een leuk inkijkje in het verleden.3. De stranden van Marbella
Marbella ligt aan mooie stranden. De kuststrook is er erg uitgestrekt, het beslaat in totaal 27 kilometer. Het ene strand is nog mooier dan het ander. En daarnaast verschilt het per strand hoeveel faciliteiten er aanwezig zijn. Erg populair zijn Bounty Beach, Playa Hermosa en Playa Real de Zaragoza. In de buurt van Marbella is Nikki Beach erg geliefd vanwege de beachclubs.

marbella-mooiste-plekken-tips4. Plaza de los Naranjos
Een bekend plein in het centrum van Marbella, is de Plaza de los Naranjos. Letterlijk vertaald is dit het plein van de sinaasappel. Nu kun je zelf wel raden wat dit plein typeert: de sinaasappelbomen. Het plein staat er vol mee. Net als met alle bloemenperkjes en terrasjes, dat geeft een gezellige Spaanse sfeer. Het is daarnaast een plein dat stamt uit de middeleeuwen, daar zie je nog veel kenmerken van terug.

marbella-mooie-plek-bezienswaardigheden5. Avenida del Mar
Avenida del Mar is een mooie straat in Marbella. Wat de Avenida del Mar bijzonder maakt, zijn alle beelden die er te vinden zijn. Over het hele pad staan namelijk kunstwerken van Dalí. Salvador Dalí is een bekende Spaanse kunstenaar die bekend staat om zijn surrealistische werken. Je kunt er uren naar blijven kijken omdat het tot de verbeelding spreekt en je bij een aantal werken telkens weer wat nieuws ziet.

Als je dus fan bent van kunst is de Avenida del Mar een aanrader. De standbeelden voegen hier echt iets toe aan het straatbeeld. Loop eens over de straat en plof neer bij een van de gezellige terrasjes. Die zijn er bij de Avenida del Mar namelijk ook genoeg.6. Parque de la Alameda
Marbella heeft daarnaast diverse stadsparken. Vanuit de Avenida del Mar kun je die ook goed bereiken. De stadsparken kun je vinden onder de naam Parque de la Alameda. Naast dat je heerlijk even in het park van de groene oase kunt genieten, zijn er ook mooie dingen te zien. Wat dacht je bijvoorbeeld van de ouderwetse bankjes met kleurrijke tegels en de draaimolen.

marbella-leuke-plekken-hoogtepunten7. Paseo Maritimo
Naast de Avenida del Mar, is ook de Paseo Maritimo een bekende straat van de stad. De Paseo Maritimo is een uitgestrekte boulevard met mooie palmbomen aan weerszijden. Aan de ene kant kijk je uit over het strand en de zee, en aan de andere kant vind je aan veel horecagelegenheden en gebouwen.

Houd je van winkelen? Dan kan dat hier ook bij een van de vele winkeltjes. Al lopende over de Paseo Maritimo, kom je uiteindelijk uit bij de haven genaamd Puerto Banus. Een bijzondere jachthaven waar je meestal allerlei mooi zeilboten en jachten kunt bewonderen.8. Puerto Banus
Marbella heeft een indrukwekkende jachthaven: de Puerto Banus. De Puerto Banus vind je op 6 kilometer van het oude stadscentrum. Alleen de allerrijksten kunnen hier hun jacht stallen. De kosten voor een ligplaats zijn hier ongekend hoog.

In de buurt van de haven vind je golfbanen en dure villa’s. Puerto Banus is dan ook een van de duurste jachthavens van Europa. Het kan een leuke bezienswaardigheid zijn. Loop zelf eens tussen de jachten en bewonder al het moois.

marbella-wat-zien-doen9. Golfbaan Marbella
In de buurt van de jachthaven, heb je in Marbella golfbanen. Kun je golfen? Loop dan heerlijk in een dag over de banen heen. De golfbanen liggen in de heuvels achter Marbella en zijn in de golfwereld erg bekend. De golfbanen bij Marbella zijn namelijk erg mooi en niet alleen ervaren golfers kunnen er terecht, maar ook beginners.

marbella-activiteiten-wat-doen10. De omgeving per fiets verkennen
Wil je iets sportiefs doen? Dan kan je kiezen voor een fietstocht door en rond Marbella. Daarbij kan je ook kiezen voor een fietstour met een gids. Deze kan je eenvoudig langs allerlei leuke plekjes leiden. Ook wordt er vaak wat extra toeristische informatie gegeven.

Meer informatie vind je op de pagina over de leuke fietstours door Marbella.11. Iglesia de la Encarnación
Ook kerken zijn in Marbella te bewonderen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij Iglesia de la Encarnación. Een kerk uit de 16e eeuw die er nog prachtig uit ziet. Bij binnenkomst zie je al snel het bijzondere gouden altaar en alle beelden die de kerk rijk is. Een leuke bezienswaardigheid in het centrum.12. Kunstmuseum Museo Ralli
Wil je tussen alle bezienswaardigheden door even een bezoek aan een kunstmuseum brengen? Ga dan naar Museo Ralli. Het museum voor de schone kunsten. In dit museum wordt de kunstverzameling van een verzamelaar tentoongesteld. Tussen alle werken zit ook kunst van namen als Dalí. Daarnaast vind je er werken van kunstenaars uit Amerika. Al met al een perfecte bestemming voor een uitstapje in Marbella.13. Markt in Nueva Andalucia
Een aanrader in Marbella is ook de lokale markt. Die vindt wekelijks plaats in Nueva Andalucia. Als je op een zaterdag in de stad bent, is het dus erg leuk om in de ochtend eens bij deze markt langs te gaan. Je shopt er zowel lokale lekkernijen als leuke souvenirs. Wel zo leuk als je zelf ook een Spaanse specialiteit wilt maken, haal dan bij de markt je ingrediënten.14. La Concha
Ben je in voor een sportieve activiteiten in de omgeving van Marbella? Dan is het beklimmen van de La Concha berg misschien wel het uitje dat je zoekt. Vanuit kun je de La Concha berg al zien liggen. De berg is in totaal 1200 meter hoog en bestaat voor het grootste gedeelte uit rotsen. Het is een vrij kale berg waar een wandeling vrij uitdagend kan zijn. Dat wordt natuurlijk wel beloond met mooie uitzichten over de stad.

marbella-bezienswaardigheden-highlights15. Guadalmina
Nog meer sportieve activiteiten kun je beleven bij Guadalmina. Een ravijn in de omgeving van Marbella. Net als de La Concha is dit een vrij rotsachtig landschap. Dat wordt op een mooie manier afgewisseld met het kraakheldere water dat door de kloof stroomt.

De steile kloof biedt de unieke mogelijkheid om aan canyoning te doen. Dit is de ideale activiteit voor een sportieve vakantieganger. In het mooie landschap ga je van waterval naar waterval, kom je tussendoor langs stroomversnellingen en zijn er plekken waar je kunt abseilen.

marbella-activiteiten-info-tips

 

Wil je je ook eens verdiepen in de andere steden? Kijk dan eens op de pagina over: mooie steden.

Of bekijk de informatiepagina over de mooiste plekken in Spanje of de andere mooie plekken van de Costa del Sol.

Ook kan je de pagina over de leuke fietstours in Marbella bekijken.

 

© 2024 SuggestMe.com