mexico-vakantie-leuke-gebieden-bestemmingen

Toeristische informatie over Mexico

De adembenemende landschappen van Mexico kunnen nauwelijks contrastrijker zijn: witte dromerige stranden, diepe canyons, koloniale steden en een groots berglandschap. Maar Mexico is ook het land van de oude Maya’s en Azteken en is daarom bezaaid met grandioze tempel complexen. Mysterieuze piramiden steken uit de jungle in Teotihuacan, Tulum en Chichen Itza.

De meeste vakanties in vakantieland Mexico beginnen in de enerverende hoofdstad Mexico-Stad of aan de kust in Acapulco of Cancún. Dat zijn uitstekende vertrekpunten om de verschillende vakantiegebieden van Mexico te ontdekken. Bijvoorbeeld het surfersparadijs Baja California Sur, het tropische Yucatan, het ruige noorden of het bergachtige midden van Mexico. In dit blog vertellen we je welke bezienswaardigheden van Mexico jij niet mag missen.

 

Leuke vakantiegebieden in Mexico

Mexico is het grootste land van Midden-Amerika met stranden aan zowel de Pacifische Oceaan als aan de Caraïbische Zee. In Mexico vind je bergen, woestijnen en tropische bossen. Wat je niet in Mexico tegen zult komen, zijn lage temperaturen. Tenzij je de hoge bergtoppen beklimt natuurlijk. Hier volgt een overzicht van de meest bijzondere vakantiegebieden van Mexico.

Yucatan

Het schiereiland Yucatán is het meest oostelijke stuk van Mexico en steekt recht de Caraïbische Zee in. Het binnenland is bedekt met een dichte deken van groen oerwoud. Prachtig om te ontdekken, maar de meeste mensen komen naar dit beroemde vakantiegebied van Mexico voor de stranden.

Bekende badplaatsen in deze regio zijn Cancún, Playa del Carmen, Tulum en Quintana Roo. Naast witte stranden, palmbomen, strakblauw water en een Caraïbische sfeer, heb je hier in de Yucatan ook prachtige Maya ruïnes, koloniale kloosters en uitstekende omstandigheden om te duiken tussen de kleurrijke koraalriffen.

mexico-mooie-plekken-plaatsen-stranden


Mexico-Stad en omstreken

De miljoenenstad heeft een ongeëvenaard aanbod van culturele bezienswaardigheden, musea chique boetieks, kunstgaleries en straatcafés te bieden. Mexico-Stad is een fascinerende mix van historisch en modern. De hoofdstad vertegenwoordigt ook de mestizaje van het land, de samensmelting van de lokale en Europese culturen.

De staten rond Mexico-Stad – Hidalgo, Tlaxcala, Puebla en Morelos zijn ook zeker een bezoek waard. Hoewel de meeste van hun hoofdsteden gekenmerkt worden door industrie, zijn er ook indrukwekkende koloniale gebouwen te bezichtigen Cultuurliefhebbers kunnen genieten van kathedralen, haciënda’s, archeologische sites en markten in het binnenland van Mexico. Waar de mensen nog inheemse talen spreken.

mexico-mooie-steden-plekken-plaatsen-vakantie


Baja California Sur

Uitgestrekte witte zandstranden ontmoeten helder water, perfect om te duiken, te snorkelen en te surfen. Dat is de samenvatting van het zuidelijk deel van het schiereiland Baja California. Lagunes en afgelegen inhammen van de Stille Oceaan maken het plaatselijke biosfeerreservaat “El Vizcaíno” tot een paradijs op aarde, dat ook grijze walvissen aantrekt. In de winter komen honderden van hen hier om hun jongen ter wereld te brengen.

Behalve walvissen kun je ook zeeschildpadden, zeeolifanten en de Californische zeeleeuwen zien. Baja California Sur maakt ook indruk met bizarre rotsformaties van vulkanische oorsprong en de grotschilderingen van de oorspronkelijke bewoners – de Cochimi – bij Mulegé, in het Sierra de San Francisco bergketen.

mexico-vakantie-plekken-badplaatsen-stranden


Golf van Mexico

De hete, vochtige Golfkust strekt zich in een halve maan uit over meer dan 500 kilometer langs de Mexicaanse staten Veracruz en Tabasco. Toeristen die geïnteresseerd zijn in de rijke pre-Spaanse geschiedenis van het Golfgebied kunnen hier in de voetsporen treden van Hernando Cortez ten tijde van de verovering van Midden-Amerika die hier begon op de kustvlakte. In Tabasco en Veracruz zijn er uitstekende musea die artefacten van de Olmeken, Huasteca en de Totonacs tentoonstellen, wier nakomelingen hier nog steeds leven. Een andere belangrijke attractie is de El Tajín archeologische site ten noorden van Veracruz.

Naast de cultuurliefhebbers, trekken ook avontuurlijke toeristen naar de Golfkust van Mexico. De weelderige begroeiing van het regenwoud, dat honderden archeologische ruïnes, talloze rivieren, uitgestrekte vlakten en de hoogste berg van het land, heeft avonturiers altijd naar deze vakantieregio gelokt. Populaire activiteiten zijn hikes naar de met sneeuw bedekte top van Pico de Orizaba (5.747 m), raften de Filobobos rivier en het verkennen van de jungle bij het meer van Catemaco.

mexico-vakantiebestemmingen-wat-doen-zien


Noordelijk Mexico

Het imposante en ruige noorden van Mexico met de staten Sonora, Chihuahua, Durango en Sinaloa is nog grotendeels onaangetast door het toerisme. Het landschap wordt gekenmerkt door de grootste woestijn van Mexico, bergen van meer dan 3.000 meter hoog en kilometerslange lege stranden. Al sinds de koloniale tijd kwamen hier ontdekkingsreizigers, avonturiers, Creolen en Jezuïetenpriesters. Later zijn er talrijke mijnen en belangrijke veeboerderijen gesticht.

mexico-mooie-gebieden-plekken-natuur-stranden

 

Leuke steden en plaatsen in Mexico

Aan leuke plaatsen is er geen tekort in Mexico. De hoofdstad staat bovenaan dit lijstje, want met meer dan 20 miljoen inwoners is dit het bruisende hart van het land. Verder zijn er tal van gezellige badplaatsen om uit te kiezen als bezoeker aan Mexico. Bijzonder mooi zijn Cancún, Acapulco, Tulum en Quintana Roo. Laat je hier inspireren voor een heerlijke vakantie naar Mexico.

Mexico-stad

Mexico-Stad, de hoofdstad van het land, straalt door haar verscheidenheid en culturele rijkdom: moderne wolkenkrabbers, prachtige koloniale gebouwen en oude Azteekse ruïnes vind je in de onmiddellijke omgeving  van deze prachtige stad. De hoogtepunten van Mexico-Stad zijn de Zócalo, het grootste openbare plein, waar het Nationaal Paleis en de grootste en oudste kathedraal van het Amerikaanse dubbele continent staan, het Nationaal Antropologisch Museum, dat de belangrijkste collectie tentoongestelde voorwerpen uit de precolumbiaanse culturen bezit, het Chapultepec, de groene oase rond het museum, en het Palacio das Belas Artes, waar verschillende musea zijn ondergebracht en regelmatig muziek-, theater- en dansvoorstellingen van wereldklasse worden gehouden.

mexico-mooie-steden-wat-zien-doen


Cancún

Cancún en Playa del Carmen behoren tot de levendigste en populairste badplaatsen aan de Caribische kust van Mexico. Cancún heeft 23 kilometer van het fijnste zandstrand, met hotelstranden en openbaar toegankelijke strandgedeelten met schaduwrijke parasols, comfortabele ligstoelen, strandbars en snackbars. Warm zand onder je voeten, een blauwe lucht en groene palmbladeren boven je, het geluid van de golven in je oren en een koel drankje in je hand: op elk strand in Cancún geniet je van dat perfecte Caribische gevoel.

Onder andere Playa Delfines, Playa Marlín en Playa Caracol zijn populair onder reizigers naar Mexico. Hoewel het strand van Playa del Carmen smaller en korter is, maakt het indruk met fijnkorrelig, lichtgekleurd zand, water dat glinstert in verschillende tinten blauw en groen, en een uitstekende infrastructuur.

mexico-badplaatsen-vakantie-toerisme-tips


Acapulco

In de jaren 50 en 60 werd Acapulco beschouwd als de hotspot om te zien en gezien te worden. Een plaats waar Hollywoodsterren en miljonairs elkaar tegenkwamen in de zomer. Lange zandstranden, een tropisch klimaat met een jaargemiddelde van 31 graden en een nachtleven dat zijn naam eer aandoet, waren de ingrediënten die van Acapulco een bedevaartsoord voor de high society maakten.

Gelegen aan de Stille Oceaan en daardoor gezegend met de beste duik omstandigheden – waaronder gezonken schepen en ondergrondse grottenstelsels – is Acapulco ook nu nog een bijzondere attractie voor vakantiegangers. Fuerte da San Diego, het voormalige fort aan de haven, vertelt verhalen uit de tijd van de piraten en de klifduikers van La Quebrada zorgen voor opwinding als ze het wagen van 35 meter in het water te springen.

mexico-acapulco-vakantie-toeristische-attracties


Tulum

Het strand van Tulum is noch het langste, noch het breedste van Mexico, maar het is wel het strand met de meest magische sfeer. Het ligt dicht bij de Maya ruïnes van Tulum, waarvan de indrukwekkendste, een strategisch fort uit de 13de en 14de eeuw, gebouwd is op een klif die over het strand uitkijkt. Andere hoogtepunten zijn de kunstig versierde fresco tempel, de tempel van de neerdalende God en natuurlijk het prachtige witte zandstrand.

Als het hier door de vele bezoekers te druk wordt, kun je overstappen naar het veel langere en bredere Playa Pescadores, ongeveer twee kilometer verderop, waar je niet alleen poederig fijn zand en wuivende palmbomen kunt verwachten, maar ook een aantrekkelijk gastronomisch aanbod. Het water is hier rustig want wordt beschermd door voor de kust liggende riffen.

mexico-waar-vakantie-mooie-bezienswaardigheden


Quintana Roo

Aan de Caraïbische kust van Mexico tussen Cancún en de provinciehoofdstad Chetumal op de grens met Belize vind je heerlijke zandstranden, smaakvolle vakantieoorden en mysterieuze Maya ruïnes. Er heerst het hele jaar door een perfect subtropisch klimaat. Quintana Roo is ook  bekend vanwege het enorm lange koraalrif voor de kust, één van de grootste ter wereld. Je kunt hier fantastisch duiken of snorkelen bij eilandjes als Cozumel en Mujeres.

mexico-vakantie-plekken-cancun-stranden

 

 

Mooie bezienswaardigheden en plekken in Mexico

Mexico is natuurlijk veel meer dan alleen sombrero, tortilla en tequila. Maya’s, Azteken, Tolteken en Spanjaarden hebben hier allemaal hun sporen achtergelaten. Mystieke tempelcomplexen en koloniale kunstwerken zijn de stille getuigen. En dat is nog niet alles, Mexico lokt met fantastisch mooie stranden en baaien. Niet verwonderlijk, want het Caraïbisch gebied ligt op een steenworp afstand. Hier volgt een lijst met de must-see bezienswaardigheden van Mexico.

Uxmal
Uxmal ligt op het Mexicaanse schiereiland Yucatan en herbergt één van ’s werelds grootste precolumbiaanse schatten. De plaatselijke archeologische sites van de Maya’s zijn waarschijnlijk de beroemdste en belangrijkste van allemaal. De ruïnes van Uxmal behoren tot de grootste en mooiste van Mexico, dankzij hun uitzonderlijke restauratie. Uxmal staat sinds 1996 op de lijst van UNESCO Werelderfgoed.

Het 45 meter hoge stenen tempel complex, de Pyramide del Adivino, heeft afgeronde hoeken, in tegenstelling tot veel andere Maya bouwwerken. Volgens de legende werd het in één nacht gebouwd door een dwerg. Recent onderzoek wijst uit dat de bouwtijd meer dan 300 jaar bedroeg. De twee trappen op de tempel brengen bezoekers naar de top, langs versierde stenen maskers van de regengod Chaac.

De gebouwen in Uxmal dateren van rond de 6e eeuw en omvatten naast piramiden en paleizen, een balspelplaats waarvan de tribunes niet meer bestaan, en een groot aantal zuilen, bogen en platforms. Andere piramiden in dit bijzondere complex zijn de Cuadrángulo de las Monjas, Palacio del Gobernador, Casa de las Palomas en de Casa de las Tortugas.

mexico-leuke-bezienswaardigheden-hoogtepunten-toerismeTeotihuacán

Teotihuacán ligt ongeveer vijftig km ten noordoosten van Mexico-Stad en is één van de belangrijkste tempelruïnes in de wereld. Het is gebouwd rond 1500 voor Christus door onbekende volkeren, maar werd naderhand door de Azteken overgenomen als hun eigen religieus centrum. De Azteken waren zo onder de indruk van de bouwwerken dat ze dachten dat het de geboorteplaats was van hun goden.Cobá

Cobá, op het Mexicaanse schiereiland Yucatan, was ooit één van de belangrijkste steden van de Maya’s, voordat het om onbekende redenen verlaten werd vlak voor de komst van de Spanjaarden in de 16de eeuw. De piramide Nohoch Mul is de grootste op het Mexicaanse schiereiland Yucatan en een van de weinige die nu nog beklommen kan worden. De ruïnes van Cobá liggen ongeveer 40 kilometer van de Caribische kust, ongeveer halverwege Valladolid en Tulum. De naam Cobá verwijst zowel naar de Maya ruïnes als naar het aangrenzende dorp, waar toeristen restaurants en hotels voor hun verblijf vinden.

mexico-vakantie-plekken-klimaat-bezienswaardighedenChichén Itzá

Chichén Itzá op het Mexicaanse schiereiland Yucatan is de best bewaarde Maya-stad. Het staat sinds 1988 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In 2007 werd de Kukulkan piramide die er staat uitgeroepen tot een van de nieuwe Zeven Wereldwonderen. Een andere bekend beeld  van Chichén Itzá is de trappiramide El Castillo die tot in de 13e  eeuw gebruikt werd door de Maya’s. Als je later op de dag gaat, dan kun je ook genieten van mystieke lichtshows in dit machtige tempelcomplex.Tulum

In tegenstelling tot de meeste andere Mayasteden ligt Tulum, op het meest oostelijke puntje van Mexico, direct aan zee. Tulum (“Muur”) werd door de Maya’s in de 13de eeuw gebouwd en wordt gekenmerkt door zijn bijzondere ligging aan de Riviera Maya, een kuststrook in de deelstaat Quintana Roo. Een van de belangrijkste gebouwen is het Castillo (“Kasteel”). Het is het hoogste gebouw in Tulum en biedt een prachtig uitzicht op de Caribische kust.

Andere beroemde gebouwen in Tulum zijn de Tempel van de Dalende God, die zijn naam ontleent aan het beeld van de bijengod in het fries op het dak, de Tempel met Fresco’s met talrijke afbeeldingen van verschillende dieren en goden, en de Tempel van de Wind.

mexico-hoogtepunten-bezienswaardigheden-mooie-plekkenMonte Albán

Rond 700 lag de hoofdstad van de Zapoteken op de geërodeerde top van Monte Albán. De oudste delen van de stad zijn zo oud als 500 voor Christus Monte Albán (“Witte Berg”) ligt in de Mexicaanse deelstaat Oaxaca, ongeveer 10 kilometer van de hoofdstad Oaxaca de Juárez, en is één van onze top attracties van Mexico, midden in het Sierra Madre del Sur gebergte op ongeveer 2000 meter boven de zeespiegel. De ruïnes op Monte Albán staan sinds 1987 op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

mexico-toeristische-attracties-informatie-tipsPopocatepetl

De Popocatepetl (“Rokende Berg”) vulkaan ligt in centraal Mexico in de staat Estado de México en behoort tot de beroemdste en mooiste bergen ter wereld. Met zijn bijna 5.500 meter is het de hoogste vulkaan in Noord-Amerika en de op één na hoogste berg in Mexico, die regelmatig as en gas verscheidene kilometers de atmosfeer in spuwt.

De vulkaan is vooral ook bekend door de vele kloosters die rondom voet gebouwd zijn. Deze staan sinds 1994 op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Ze werden met regelmatige tussenpozen gebouwd om de inheemse bevolking na hun verovering tot het christendom te bekeren.

mexico-wat-doen-zien-leuke-dingenCenote Dos Ojos

De Dos Ojos is één van de vele onderwater-grottenstelsels in Mexico en is een absoluut onvergetelijke ervaring voor grotduikers. Alleen al in de staat Quintana Roo bedraagt de totale lengte van de onderzochte grotten ongeveer 1.000 kilometer. Dos Ojos betekent “Twee Ogen” en is enorm populair bij duikers, Deze bezienswaardigheid in Mexico verenigt meer dan 25 onderwatergrotten met een lengte van iets meer dan 80 km. Er zijn korte routes voor dagtoeristen en speciale tours onder begeleiding om grotere delen van deze Cenote te ontdekken.

mexico-vakantie-duiken-snorkelen-informatieLa Huasteca Potosina

Mexico heeft veel indrukwekkendste natuurschoon, zeker in de centrale hooglanden. De La Huasteca Potosina regio is goed bedeeld en trekt jaarlijks heel veel avontuurlijke toeristen. Hier vind je bijvoorbeeld de 300 meter brede Tamul waterval die op spectaculaire wijze meer dan 100 meter naar beneden stort. Ook de Cascada de Micos en vele andere geweldige watervallen zijn een bezoekje meer dan waard.

Veel toeristen komen naar La Huasteca Potosina om te raften, hiken, zwemmen en duiken. Dat laatste wordt veel gedaan in de Laguna de la Media Luna, welke gevoed wordt door thermale bronnen en een mysterieus onderwaterlandschap heeft. Je kunt tours boeken vanuit San Luis Potosi of hier met je eigen voertuig naar toe reizen.Cenote Ik-Kil

Ik-Kil is één van de beroemdste cenotes van Mexico. Onder het spectaculaire decor van bijna 20 meter hoge kliffen nemen elke dag zo’n honderd bezoekers een verfrissende duik. De beroemde Cenote Ik-Kil ligt op het schiereiland Yucatan in Mexico, ongeveer 3 km van Chichén Itzá en maakt deel uit van een gigantisch onderwater-grottenstelsel. Het cirkelvormige gat in de grond heeft een diepte van 17 meter  en heeft een diepte van meer dan 45 meter. Honderden mensen plonzen hier elke dag rond onder de prachtige achtergrond van het natuurlijke zwembad.

Naast deze bekende cenote, heeft Mexico veel meer van deze bijzondere zwemplekken. Deze zijn minder bekend maar wel een stuk rustiger. Via een gids of hotelmedewerker kan je achterhalen welke cenotes in de buurt liggen.

mexico-vakantie-tips-bezienswaardigheden-zwemmenLaguna Bacalar

De meer dan 40 kilometer lange paradijselijke lagune van Bacalar ligt aan de zuidkant van de Riviera Maya en wordt ook wel het meer van de zeven kleuren genoemd. Door de ontmoeting van zout en zoet water ontstaat in de lagune een schouwspel van verschillende lichtgevende tinten. De tinten turkoois en blauw die door het kristalheldere water ontstaan zijn ongelooflijk.

De paradijselijke flair van het panorama wordt nog versterkt door het witte zand, de ontelbare tropische vissen, watervogels, apen en toekans. Je hebt gewoon het gevoel dat je aan de Caribische kust bent.

Dit op één na grootste zoetwatermeer van Mexico is ook niet zo druk als de rest van de Riviera Maya, behalve in juli en augustus. Dan is het een populaire bestemming voor Mexicaanse gezinnen. Het schilderachtige dorpje wordt steeds meer bevolkt door senioren die de Bacalar Lagune als hun bejaardentehuis hebben gekozen.Drijvende tuinen van Xochimilco

De drijvende tuinen van Xochimilco werden in de 14de eeuw door de Azteken aangelegd in het Texcocomeer om hun hoofdstad Tenochtitlán van voedsel te voorzien. Tegenwoordig wordt het idyllische park door de UNESCO beschermd en is het een populaire bestemming. Xochimilco is één van de 16 districten van de Mexicaanse hoofdstad Mexico-Stad met ongeveer 400.000 inwoners en ligt ongeveer 20 km ten zuiden van het stadscentrum.

mexico-leuke-dingen-doen-zien-toerisme

 

 

Praktische informatie voor je Mexico vakantie

Om vervelende verrassingen tijdens je vakantie te voorkomen, is het handig om je te verdiepen in de praktische zaken van Mexico. Er zijn namelijk duidelijke verschillen tussen Nederland en Mexico. Met de onderstaande praktische informatie ben je alvast een stuk beter voorbereid.

• Net als in Amerika, heeft het Mexicaanse stroomnetwerk een voltage van 110 Volt. De stopcontacten hebben twee platte polen. Je hebt dus een verloopstekker of een wereldstekker nodig.

• De kwaliteit van het kraanwater is van onvoldoende kwaliteit om te drinken voor Nederlandse toeristen. Daarom kan je beter flessen water kopen. Ook is het verstandig om op te passen met gevoelige etenswaren zoals onverpakt ijs en ongekoeld eten bij kraampjes.

• Je kunt beter geen foto’s maken van militaire objecten, vliegtuigen en vliegvelden.

• Het tijdsverschil zal per gebied verschillen. Het is in Mexico vijf tot acht uur vroeger dan bij ons.

• Het officiële betaalmiddel is de Mexicaanse Peso. Op toeristische plekken kan je vaak ook met de Amerikaanse Dollar betalen. Ook kan je vaak betalen met een creditcard.

• Je hoeft voor je vakantie naar Mexico geen visum aan te vragen. Bij aankomst op het vliegveld kan je een toeristenvisum ontvangen wanneer je een geldig paspoort en een retourticket kunt tonen. Bij vertrek zal je het visum weer moeten inleveren.
Tip: je paspoort dient op de dag van thuiskomst nog zes maanden geldig te zijn.

• Door de aanwezigheid van tropische ziektes in Mexico, worden inentingen geadviseerd. Meer informatie vind je op de website van de GGD. Let op: de meeste inentingen moeten zes tot acht weken voor vertrek worden ontvangen.

• De rioleringsbuizen zijn dunner dan bij ons. Daardoor zijn ze niet geschikt voor de verwerking van toiletpapier. Gebruikt toiletpapier zal je dus in een speciale afvalbak moeten doen.

• Het Mexicaans is de hoofdtaal. Vaak spreekt men ook geen andere talen. Mensen die in de toeristische sector werken, spreken meestal ook Engels.

• De veiligheid in Mexico staat niet bij iedereen goed bekend door de drugskartels. Deze zijn echter vooral rond de grensgebieden te vinden. In de toeristische kustgebieden zijn dergelijk kartels nauwelijks actief. Toeristische gebieden zijn dus veilig genoeg voor een mooie vakantie. Uiteraard is er wel “standaard” criminaliteit zoals zakkenrollers.

Na het boeken van je vakantie zal je meestal nog meer praktische informatie ontvangen van de reisorganisatie. Ook in je hotel is vaak (plaatselijke) uitleg en tips te vinden.

 

mexico-mooiste-plekken-praktische-info

 

 

Het zomerse Mexicaanse klimaat

Door zijn grote geografische omvang en de aanzienlijke hoogteverschillen binnen het land, heeft Mexico een zeer gevarieerd klimaat dat de verscheidenheid van zijn landschapsvormen en ecosystemen weerspiegelt. In totaal zijn er twaalf verschillende klimaatzones in Mexico vastgesteld, van alpien tot tropisch. Er zijn geen seizoenen zoals bij ons – koude winter, hete zomer. In plaats daarvan bepalen droge en regenachtige seizoenen het klimaat van Mexico.

Het droge seizoen duurt van november tot mei, het regenseizoen in Mexico duurt van juni tot oktober. Dan regent het vaker, al is de neerslag, die soms gepaard gaat met zware onweersbuien, zwaar maar slechts van korte duur. Hele dagen met regenachtig weer zijn niet te vrezen.

Het zuiden van Mexico is, door de nabijheid van de evenaar, de hitte tropisch. In plaatsen als Cancún, Quintana Roo en Playa del Carmen wordt het ongeacht het seizoen, noch overdag noch ’s nachts echt koud. De beste tijd om naar de Yucatan in Mexico te reizen is het koelere droge seizoen, wanneer de temperatuur overdag gemiddeld 30 graden Celsius en ’s nachts 20 graden Celsius is. Vakantiegangers kunnen het hele jaar door zwemmen, duiken en watersporten in de Golf van Mexico – de watertemperatuur daalt niet onder het minimum van 24 graden Celsius.

mexico-vakantie-toerisme-informatie-tips

 

Zoals je hebt kunnen zien is Mexico een nogal veelzijdig land. Met name op het gebied van de soorten natuurgebieden. Van woestijnen tot jungles en van hagelwitte stranden tot hoge bergen. Veel toeristen kiezen voor een bestemming aan de kust. Hier kan worden genoten van de stranden maar ook de binnenlanden gaan ontdekken. Bijvoorbeeld tijdens excursies.
Of je kan kiezen voor een vakantiebestemming in het binnenland voor een rondreis door de regio.

 

 

Heb je al ervaringen met Mexico? Plaats dan hier onder je vakantie ervaring en help je medereizigers aan een extra goed beeld van het land. Alvast bedankt en een mooie vakantie gewenst!

Reviews

Nog geen reviews. Wees de eerste om een review achter te laten!

Deel jouw Mexico-ervaring en tips!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2022 SuggestMe.com