londen-stedentrip-mooie-plekken

Mooie bezienswaardigheden en plekken in Londen

Londen heeft ontzettend veel mooie en interessante bezienswaardigheden en plekken. Veel te veel hoogtepunten om allemaal op te noemen. Daarom hebben we een selectie gemaakt van de meest bezochte bezienswaardigheden in Londen. De musea worden apart genoemd aan het einde van het blog. Verder zijn er natuurlijk nog veel meer attracties, evenementen, parken, markten en paleizen te bezoeken die niet in dit blog genoemd worden. Je zou eigenlijk twee of drie keer een Londen stedentrip moeten boeken, om alles te kunnen bezoeken.

1. Tower of London
De toren herbergt de kroonjuwelen van koningin Elizabeth II, een verzameling uitzonderlijke wapens en voorwerpen uit de geschiedenis van Londen. De donjon, gebouwd in 1080, behoort dan ook tot de top bezienswaardigheden van Londen. Ook de raven in de Tower of London zijn beroemd. Volgens de legende zal de Britse monarchie eindigen als ze wegvliegen. The Tower staat aan de oevers van de rivier de Theems, tegenover de Tower Bridge.

londen-wat-doen-zien-stedentrip2. Buckingham Palace

Het bekende Buckingham Palace is de residentie van koningin Elizabeth II in Londen. Het paleis ligt in de City of Westminster, op loopafstand van de Big Ben, Trafalger Square en Westminster Abbey. Het paleis is dagelijks aan de buitenzijde te bezoeken. De Koninklijke Kamers binnen zijn alleen tussen eind juli en begin september open voor bezoekers.

Het wisselen van de Royal Guards is het meest populaire evenement van Buckingham Palace. De ceremonie van de verandering van de Guards begint om 11:00 uur op zondagen. Een fanfare begeleidt de soldaten naar het paleis. Voor een goed zicht dien je een half uur van tevoren aanwezig te zijn.

londen-mooie-bezienswaardigheden-plekken3. Tower Bridge

Samen met de Big Ben en de iconische rode telefoon boxen is Tower Bridge het symbool van Londen. De 244 meter lange ophaalbrug, gebouwd in 1894, verbindt de City of London met Southwark aan de zuidkant van de Thames. Loop minstens één keer over de brug of bezoek een van de twee torens. Het museum in de noordelijke pier laat je de geschiedenis van Tower Bridge zien en geeft toegang tot de torens. Net ten noorden van Tower Bridge ligt de Tower of London. Een wandeling langs de zuidelijke oever is populair voor foto’s van de brug.

londen-hoogtepunten-zien-wat-doen4. Big Ben

De bekende Big Ben is de naam van de grootste klok in de 96 meter hoge Elizabeth Tower, die bij Westminster Palace hoort. De klokkentoren is een van de symbolen van Londen en het Verenigd Koninkrijk. Het is één van de top bezienswaardigheden in Londen. Big Ben staat aan de westkant van het Palace of Westminster, het Britse parlement, in de buurt van de rivier de Theems.

londen-stedentrip-waar-hotel-boeken5. Westminster Abbey

Al 700 jaar worden Engelse koningen en Britse monarchen gekroond in Westminster Abbey. Koningin Elizabeth II werd in de kerk gekroond, de uitvaartdienst van prinses Diana werd erin gehouden en beroemde prinsen trouwden in de kerk. Dit zijn slechts enkele van de redenen waarom Westminster Abbey een van de meest bezochte kerken ter wereld is en één van de topattracties in Londen. De kerk staat tussen het Palace of Westminster met de Big Ben en Buckingham Palace. De State War Rooms en de zetel van de Britse premier aan Downing Street 10 liggen ook dicht bij Westminster Abbey.

londen-citytrip-boeken-tips6. London Eye

Met 135 meter was de London Eye het hoogste reuzenrad ter wereld toen het werd gebouwd. Momenteel gaat die eer naar de bijzondere stad Dubai. Vandaag de dag is het wel nog steeds het hoogste reuzenrad van Europa. Het staat aan de oevers van de rivier de Theems, tegenover Westminster Palace en de Big Ben. Eigenlijk was het alleen bedoeld als een attractie voor de korte termijn voor vijf jaar. Omdat het zo’n succes was, is het een vaste trekpleister in Londen geworden.

londen-toeristische-attracties-stedentrip7. Borough Market

Borough Market is één van de oudste markten in Londen. De wortels gaan terug tot de 13e eeuw. De markt biedt een kleurrijke selectie van internationale en typisch Britse gerechten. Borough Market heeft een overdekte eetzaal, en staat bekend om streetfood die je bij de vrijstaande marktkramen kunt kopen. Het aanbod is groot en dat is ook de reden waarom zoveel reizigers en locals de markt bezoeken. Er zijn ook veel restaurants, kleine cafés en bars in de directe omgeving.8. Palace of Westminster

Het Palace of Westminster is de zetel van het Britse parlement, met daarin het House of Commons en het House of Lords. Het paleis, samen met zijn klokkentoren Big Ben is één van de herkenningspunten van Londen. Rondleidingen door het Parlement zijn beschikbaar tijdens het zomerreces van het Parlement tussen augustus en september.

londen-hoogtepunten-wat-doen9. The Shard

De 310 meter hoge The Shard is één van de nieuwe landmarks van Londen. Het is momenteel de hoogste wolkenkrabber van West-Europa. Er is een observatiedek op de 78e en 79e verdieping met een 360° uitzicht over Londen en een bar. Je hebt hier fantastisch uitzicht op bijna alle interessante bezienswaardigheden in het stadscentrum. Deze omvatten Tower Bridge, de Tower of London, HMS Belfast en St. Paul’s Cathedral. Met een goed oog zie je zelfs het 20 kilometer verderop gelegen Wembley Stadium liggen.10. St. Paul’s Cathedral

De 158 meter lange en 111 meter hoge kathedraal uit 1666 is één van de grootste kathedralen ter wereld. Bezienswaardigheden in St. Paul’s zijn onder meer het schip met het altaar dat in de Tweede Wereldoorlog is verwoest en daarna herbouwd, de crypte met graven van beroemde mensen en het uitzicht vanaf de twee torens en de koepel over de City of London.

londen-mooie-plekken-wijken-gebouwen11. Trafalgar Square

Het Trafalger Square is het grootste plein in het centrum van Londen. Voor sommigen is het dan ook het centrum van de stad. De straten van Buckingham Palace, het Palace of Westminster en St James’s Palace komen samen op Trafalger Square. Het plein kreeg zijn huidige naam in de Middeleeuwen na de zeeslag in Trafalgar tussen het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. Een standbeeld van admiraal Lord Nelson, die toen stierf, herdenkt dit. Samen met de ingang van de National Gallery is dit het meest opvallende kenmerk van Trafalger Square.12. Brick Lane & Spitalfields

Het gebied rondom Brick Lane en Spitalfields Market bruist van de markten, restaurants en hipsters. Old Spitalfields Market is een dagelijkse markt met kunst, kleding, cadeaus, antiek en mode. Brick Lane is het centrum van Indiase en Pakistaanse immigranten en de beste plek om authentiek te eten. De Brick Lane Sunday Market is een vlooienmarkt met kleding, eten, en antiek. Aan de Brick Lane vind je de dagelijks geopende Old Truman Brewery, een oude brouwerij waar je nu vooral kunst en cultuur vind in de onafhankelijke winkels, cafés en nog meer eetgelegenheden.13. Hyde Park

Hyde Park is één van de bekendste parken ter wereld. Het gebied omvat ook Kensington Palace. Het is het huis van prins William en Kate in Londen. De Royal Albert Hall ligt ten zuiden van Hyde Park. Speakers Corner in het noordwesten van Hyde Park is beroemd in het Verenigd Koninkrijk. Daar, 200 jaar geleden, waren de inwoners van Londen vrij om hun mening te uiten over politiek en de monarchie.


 14. Voetbalstadions

Londen is één van de voetbalhoofdsteden van de wereld. Teams in de stad zijn onder andere Chelsea, Arsenal en Tottenham. Er zijn ook veel kleine teams in de hoogste divisies in het VK. Reserveer de tickets indien mogelijk enkele weken voor een stedentrip op de websites van de teams. Dit geldt vooral voor de grote clubs. Een bezoek aan het Wembley Stadium is mogelijk met een rondleiding. Via de volgende link vind je voor verschillende clubs in Engeland: voetbaltickets en reizen.15. Warenhuis Harrods

Ondanks dat het “slechts” een winkel is, is warenhuis Harrods toch uitgegroeid tot één van de vele hoogtepunten van Londen. Het is één van de grootste en meest bekende warenhuizen ter wereld. Dankzij het grote assortiment, waaronder vele luxe artikelen, wordt Harrods zelfs geregeld bezocht door beroemde mensen. Het warenhuis biedt zelfs privévliegtuigen en shopassistenten aan.

Tijdens je wandeling door het grote historische gebouw, zal je blijven verbazen over de luxe en aankleding. Maar ook over het enorme aanbod verdeeld over zeven verdiepingen en 330 afdelingen. En dit alles is niet voor niets want jaarlijks wordt Harrods door maar liefst 15 miljoen mensen bezocht.

londen-waar-winkelen-overnachten16. Shakespeare’s Globe

Shakespeare’s Globe is een reconstructie van het historische Globe Theatre. Shakespeare schreef er veel van zijn toneelstukken. Het theater organiseert regelmatig uitvoeringen van de meesterwerken van Shakespeare. Deze omvatten Romeo & Julia, Hamlet en King Lear. Een bezoek aan voorstellingen en rondleidingen door het natuurgetrouw weergegeven Shakespeare’s Globe Theatre met 1.400 zitplaatsen zijn het hele jaar door mogelijk.17. Royal Albert Hall

De Royal Albert Hall, geopend door koningin Victoria in 1871, is de beroemdste concertzaal van Londen. De hal, ontworpen in de stijl van een Romeins amfitheater, biedt plaats aan meer dan 360 evenementen per jaar. Deze omvatten concerten van klassieke muziek, jazz, wereldmuziek, rock en pop, circusvoorstellingen, opera, dans, comedy, tennis, galadiners, prijsuitreikingen en het Royal British Legion Festival of Remembrance.

londen-mooie-plekken18. De stad per fiets verkennen

Doordat Londen een grote stad is waar de highlights soms best ver uit elkaar kunnen liggen, kan een fiets als vervoersmiddel een handig en leuk idee zijn. Zo kan je in een kortere tijd, allerlei leuke plekken zien. Zeker wanneer je kiest voor een fietstour met een gids. Deze kan je een rondleiding geven langs allerlei mooie plekken en bezienswaardigheden. Ook kan hij of zij je extra weetjes over de stad vertellen.
Bepaal je toch liever zelf je route? Dan kan je ook alleen een fiets huren.

Via de volgende link vind je de pagina over leuke: fietstours door Londen.

 

Baja Bikes banner algemeen 250x250

 

Tickets voor de bezienswaardigheden in Londen

Om te voorkomen dat je lang in een rij moet staan wachten, kiezen steeds meer mensen er voor om alvast voor de vakantie online entreetickets te kopen voor bezienswaardigheden en attracties. Ook kan het online bestellen er geregeld voor zorgen dat je goedkoper tickets kunt kopen. Kijk bijvoorbeeld eens bij het onderstaande aanbod. Via “Bekijk alles” kan je het hele aanbod zien.

 

Hoogtepunten in de rest van het land, kan je vinden op de pagina over de bezienswaardigheden in Engeland.

 

 

Leuke wijken in Londen

Aan leuke wijken is er geen tekort in Londen. Het bijzondere aan de Engelse hoofdstad is dat iedere wijk zijn authentieke karakter heeft behouden. Diversiteit en een mix van culturen is wat je overal in Londen tegenkomt. De meeste toeristen zullen in de West End verblijven of in het trendy East End en Shoreditch. Wijken als Chelsea, Kensington en Notting Hill zijn ook altijd erg populair bij toeristen. Mocht je eens wat anders willen, kijk dan ook eens naar Kings’s Cross en Camden Town aan de noordrand van het centrum van Londen.

Wil je gaan winkelen? Dan kan je je onder andere helemaal uitleven in Oxford Street. Het ligt in de wijk Westminster in het centrum van de stad, en is één van de bekendste winkelstraten van de stad.

londen-leuke-plekken-winkelen

 

West End: Soho, Covent Garden en Mayfair

Wanneer men het over het West End heeft, gaat het over het centrale gebied in Londen met de wijken Soho, Covent Garden en Mayfair. Bekende herkenningspunten in het West End zijn Piccadilly Circus, Covent Garden Market en Trafalgar Square. Soho en Covent Garden kenmerken zich door kleine straatjes met veel winkels, theaters en restaurants. Grote delen van deze wijken zijn niet toegankelijk voor auto’s. Mayfair daarentegen is veel chiquer een kenmerkt zich door lanen en groene pleinen met statige witte woningen. Bond Street is de duurste winkelstraat in Engeland.

Het West End is de thuisbasis van tal van winkels en de meeste musical theaters in Londen. Je vindt er ook veel restaurants met Michelinsterren, vooral in Regents Street en Piccadilly, en je kunt goedkoper uit eten gaan rond Leicester Square en in Chinatown. Belangrijke bezienswaardigheden zoals Buckingham Palace en Westminster Abbey kunnen vanaf West End in 15 tot 20 minuten te voet of in een paar minuten met de metro worden bereikt.


Kensington, Chelsea en Notting Hill

Het stadsdeel Royal Borough of Kensington and Chelsea ligt ten zuidwesten van het centrum van Londen. Sterrenrestaurants, elegante boetieks en tal van musea en galerieën bevinden zich in dit chique deel van Londen. Met een beetje geluk spot je tussen alle Gucci- en Prada-tassen een paar beroemdheden op straat.

Iedereen kent natuurlijk de wijk Notting Hill welke deel uitmaakt van Kensington. Notting Hill is prachtig met z’n witte huizen en gekleurde deuren. Het meest bekend is de Portobello Road Market waar je allemaal leuke hebbedingentjes kunt kopen. Het is wel erg toeristisch, dus je kunt beter uitwijken naar de vintage markten bij Ladbroke Grove waar de jonge Londenaren hun kleding kopen.


Greenwich

Greenwich is een bekende wijk op de zuidelijke oever van de rivier de Theems. De historische nulmeridiaan, die de wereld verdeelt volgens lengtegraden, loopt door het observatorium in Greenwich. De Greenwich Mean Time-zone loopt dan ook dwars door deze wijk. De hele wijk maakt deel uit van het UNESCO Werelderfgoed als “Greenwich Maritime” omdat de Britse marine daar haar hoofdkwartier had. Toeristische attracties in Greenwich zijn onder meer:

  • Cutty Sark: historisch zeilschip uit 1869 aan de oevers van de rivier de Theems
  • Royal Naval College: centrum van de UNESCO-werelderfgoedzone
  • Greenwich Park: een groot park, populair bij de Londenaren om af te spreken
  • Royal Greenwich Observatory, waar de historische nulmeridiaan doorheen loopt
  • National Maritime Museum: Maritieme geschiedenis van het Verenigd Koninkrijk
  • Greenwich Market: een overdekte markthal in Victoriaanse architectuur

 


Shoreditch

Shoreditch, voorheen een probleemwijk, is de afgelopen jaren uitgegroeid tot de meest trendy wijk van Londen en wordt ook steeds populairder bij toeristen. Dus als je in het hart van de trendy wijk wilt verblijven, dan is Shoreditch de plek voor jou. De wijk ligt ten noordoosten van het stadscentrum en het duurt ongeveer 30 minuten met de metro om bij de bekende bezienswaardigheden te komen.

In het weekend vind je hier enkele van de coolste vlooienmarkten van de stad, en Shoreditch heeft ook op andere dagen van de week veel te bieden: hippe bars, restaurants, de alternatieve scene, straatkunst en tweedehandswinkels. In Shoreditch heb je een breed scala aan restaurants van over de hele wereld, van Indiase Tikka Masala tot Thaise curry en het typisch Britse Scotch Egg.


King’s Cross

King’s Cross ligt in de prachtige omgeving van Camden in Noord-Londen en is perfect verbonden met de stad. Vanaf hier duurt het ongeveer 30 minuten met de trein naar de London Eye bijvoorbeeld. In King’s Cross Station kun je Platform 9 3/4 van Harry Potter of het Charles Dickens Museum bezoeken. Het is een zeer moderne wijk met veel musea en galerieën. Hier bevindt zich de British Library en het British Museum.

King’s Cross heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld en is erg populair bij Londenaren. Er zijn veel restaurants, bars en pubs met goede prijzen. Naast geheel nieuwe foodtrends kun je hier ook traditioneel Engels eten.


Camden Town

De bekendste attractie van Camden Town is de Camden Market, een complex aan Camden High Street met zes verschillende markten met streetfood, coole tweedehands kleding, chique accessoires, decoratieve voorwerpen, pubs en clubs. De wijk in het noorden van Londen is immens populair bij zowel de lokale bevolking als bezoekers. Je kunt hier het beste in de vroege ochtend of in de avond komen, dan kun je het beste genieten van de bijzondere sfeer.

Na een geslaagde shopping tour kun je de avond doorbrengen met een biertje en sfeervolle livemuziek. Laat je gaan en luister naar het vrolijke geroezemoes van stemmen, sluit je aan bij de gezellige Londenaren die graag hun avonden doorbrengen met vrienden en collega’s in de levendige pubs en luister naar de – soms meer, soms minder – getalenteerde zangers die met hun optreden wedijveren voor wat biergeld.

 

In verschillende wijken zijn vestigingen van het Londense VVV gevestigd. Hier kan je ontdekken wat je nog meer kan zien en doen in de stad.

 

 

De interessante musea van Londen

In Londen zijn er meer dan 200 musea om uit te kiezen. Sommige musea zijn wereldberoemd, andere juist weer piepklein. Het mooiste is dat vrijwel alle grote musea gratis zijn. Althans voor de hoofdtentoonstelling. Voor specifieke exposities moet vaak wel entree betaald worden. In Londen kun je jezelf gewoon trakteren op een lange dag in het museum, gevolgd door een heerlijke afternoon tea. Dit zijn de belangrijkste musea in Londen:

British museum
Het British Museum is het meest bezochte museum in het Verenigd Koninkrijk. Het toont een indrukwekkende collectie historische kunst uit de tijd van de oude Egyptenaren, Assyriërs, Perzen en Grieken. Er zijn ook exposities uit Afrika, Amerika en China. Een van de hoogtepunten van de collectie is de Rosetta Stone. Deze steen maakte de vertaling van Egyptische hiërogliefen mogelijk.

De beelden uit het Mausoleum van Halicarnassus behoorden tot een van de zeven wereldwonderen. De standaard van Ur uit een 4.300 jaar oud Sumerisch koninklijk graf is een herinnering aan ’s werelds eerste beschavingen. De toegang tot de permanente tentoonstellingen van het British Museum is gratis.

londen-wat-doen-stedentripTate Modern

De Tate Modern is een van de grootste musea voor moderne en hedendaagse kunst. Het staat aan de oevers van de rivier de Theems, dicht bij de Millennium Bridge en Shakespeare’s Globe. De toegang tot het Tate Modern Art Museum is gratis. Alhoewel je voor specifieke tentoonstellingen wel moet betalen. Als je van moderne kunst houdt, mis dan de Tate niet.Madame Tussauds

Marie Grosholtz (later Tussauds) uit Straatsburg erfde de wassen beelden collectie van haar oom Philippe Curtius uit Bern. In 1835 opende ze het eerste museum aan Baker Street. In 1884 verhuisde haar kleinzoon het museum naar de huidige locatie aan Marylebone Road. Daar toont Madame Tussauds nog steeds wassen beelden van beroemde mensen uit het VK en de rest van de wereld. Er zijn vestigingen geopend in meer dan 20 andere steden over de hele wereld.Churchill War Rooms

De Cabinet War Rooms waren tijdens de Tweede Wereldoorlog het geheime commandocentrum van het VK. De bouw van de faciliteit in de buurt van Downing Street begon in juni 1938, kort na de annexatie van Oostenrijk bij het Duitse Rijk op 12 maart 1938. Na de invasie van Polen was de bunker de centrale commandopost van de Britse regering onder premier Winston Churchill. Sir Winston Churchill leidde Groot-Brittannië door de Tweede Wereldoorlog en ontving in 1953 de Nobelprijs voor de Literatuur. Gelegen op 15 meter onder de Schatkamer, zijn de kamers sinds 1980 open voor bezoekers.Victoria en Albert Museum

Het Albert and Victoria Museum, geopend in 1852, herbergt ’s werelds grootste collectie decoratieve kunst en design. De collectie begon in 1851 met gipsafgietsels, gravures en enkele exposities van de Wereldtentoonstelling van 1851. De echtgenoot van koningin Victoria, prins Albert van Saksen-Coburg en Gotha, veranderde het in een museum voor de “toepassing van kunst in vakmanschap”. Het museum toont ambachten niet alleen omwille van het ambacht, maar ook in een commerciële context.Natural History Museum

Het Natuurhistorisch Museum van Londen is één van de grootste natuurhistorische musea ter wereld en is gehuisvest in een prachtig Romaans-Byzantijns gebouw uit 1860. In totaal biedt het museum meer dan 70 exposities. In de grote aankomsthal – die op zichzelf al een bezoek waard is – word je begroet door een 30 meter lang skelet van een blauwe vinvis die hoog in de lucht hangt. Er zijn vier delen in het Natural History Museum:

  • Life Galeries: Hier zijn er exposities over alle mogelijke dieren, waaronder ook fossiele zeedieren, Britse fossielen en exposities over ecologie.
  • Earth Galeries: Hier kun je veel leren over de invloed van de mens op de aarde. Er zijn bijvoorbeeld simulaties van een aardbeving en een vulkaanuitbarsting en je vind hier ’s werelds grootste meteorieten verzameling.
  • Darwin Centrum: Deze collectie is gebaseerd op het verzamelde werk van Charles Darwin met handgeschreven aantekeningen van zijn reizen.
  • Wildlife Garden: Het is een overdekte oase van rust met duizenden Britse planten en dieren.

 

musea-londen-wat-doen-zienSherlock Holmes Museum

Het Sherlock Holmes Museum is klein, charmant en het bekijken waard. Een actrice neemt de leiding en heeft veel spannende verhalen te vertellen. Afhankelijk van de tijd dien je echter wel rekening te houden met wat wachttijd. Er worden namelijk maximaal 15 mensen per kwartier binnengelaten omdat de ruimte vrij krap is. Sherlock Holmes is waarschijnlijk de beroemdste detective ter wereld. Het museum, dat zijn appartement, beschreven in de boeken, met veel aandacht voor detail nabootst, is superspannend. Op de bovenste verdieping is er een kleine collectie wassenbeelden van alle bekende personages uit de spannende Sherlock Holmes verhalen.London Dungeon

De London Dungeon is een martelmuseum in het centrum van Londen, vlak bij de London Eye en de Big Ben. Het museum vertelt het verhaal van martelingen, heksenjachten, de Inquisitie, Jack the Ripper en de pest in Londen. Acteurs recreëren live de verschillende duistere tijdperken uit de geschiedenis van Londen.HMS Belfast

De HMS Belfast is een museumschip. De gepantserde kruiser was een commandoschip voor een admiraal in de Tweede Wereldoorlog. Het schip ligt voor anker op de rivier de Theems tegenover de Tower of London. Het is mogelijk om bijna elke kamer op het schip te bezoeken. Ga op de kapiteinsstoel op de brug zitten, bezoek de kanonnen, de keuken, de machinekamer en de personeelskamer van de admiraal.Cutty Sark

De Cutty Sark werd ooit beschouwd als het snelste zeilschip. Er werd vooral thee vervoerd, maar ook wol en andere goederen. Ze ligt sinds 1954 in een droogdok aan de Theems en is open voor het publiek. Het bezoek aan het museum begint in het schip, meer bepaald in het voormalige vrachtruim. Daar kun je veel interessante feiten leren over de geschiedenis van thee en de theehandel, die op theekisten worden overgebracht. Een korte film schetst de geschiedenis van de theeklipper. Het pad gaat verder naar het tussendek. De tentoongestelde voorwerpen omvatten het embleem van de Cutty Sark en transportgoederen.

londen-mooie-wijken-plekken-bezienswaardigheden

 

Toeristische informatie over Londen

Londen is één van de favoriete reisbestemmingen in Europa. De stad heeft genoeg bezienswaardigheden, attracties, markten, parken en vaste evenementen voor meer dan een week vakantie plezier. Naast topattracties als de Tower of London, Big Ben en Buckingham Palace zijn er ook altijd nieuwe attracties. Zo bestaat bijvoorbeeld het uitkijkplatform op de hoogbouw van The Shard nog niet zo lang, maar is wel uitermate populair. Als je durft tenminste om zo hoog boven de stad te staan.

Londen heeft veel wijken met een uniek karakter. Het West End van Londen is bijvoorbeeld wereldberoemd om zijn musicals. Vele musicals draaien hier al jaren in speciaal gebouwde theaters. Van de Lion King tot The Phantom of the Opera tot Mamma Mia en Wicked. Een bezoek aan Londen is eigenlijk niet compleet zonder een bezoek aan een musical. Bovendien is de West End ook de plek om te genieten van heerlijk eten van over de hele wereld, authentieke pubs, trendy cocktailbars en gewoon om lekker over straat te flaneren.

Je vindt hier allerlei handige toeristische informatie voor een top stedentrip naar Londen. We hebben de mooiste bezienswaardigheden in Londen voor je uitgezocht. De leukste wijken om doorheen te struinen en in te verblijven op een rijtje gezet. En als laatste hebben we ook een selectie gemaakt van de belangrijkste musea in Londen om te bezoeken.

londen-stedentrip-bezienswaardigheden-tips

 

Ben je ook benieuwd naar de rest van het land? Bekijk dan de handige informatiepagina’s over de mooiste plekken in Engeland en het overzicht van de bezienswaardigheden in Engeland.

Of bekijk de pagina over havenstad Liverpool.

 

Heb je al ervaringen met Londen? Plaats dan hier onder je vakantie ervaring en help je medereizigers aan een extra goed beeld van de mooie stad. Alvast bedankt en een mooie vakantie gewenst!

Reviews

6ga1be op 17-06-2024
"🔒 Тrаnsfеr #YR29. LОG IN =>> https://telegra.ph/BTC-Transaction--377765-05-10?hs=6840bd55101ef098028f4f8890af7dc1& 🔒"

mz1ajq

Deel jouw Londen-ervaring en tips!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 SuggestMe.com