tenerife-vakantie-plaatsen-plekken-stranden

 

Wat zijn de leukste Canarische eilanden?

Jaarlijks bezoeken vele toeristen de Canarische eilanden. Maar wist je dat de Spaanse eilandengroep helemaal niet bij Spanje ligt? De populaire eilanden liggen namelijk voor de kust van Marokko. Niet eens bij Europa dus maar bij het continent Afrika.
De eilanden zijn ontstaan door onderzeese vulkaanuitbarstingen. Eigenlijk zijn het dus toppen van onderzeese bergen. De Canarische eilanden is een eilandengroep dat bestaat uit zeven grote en zes kleinere eilanden. De namen zijn:

• Fuerteventura
• Gran Canaria
• Lanzarote
• La Gomera
• La Palma
• Tenerife
• El Hierro

De overige zes eilandjes zijn grotendeels onbewoond en zodoende niet geschikt als vakantiebestemming. Wel kunnen het leuke bestemmingen zijn voor een daguitstapje tijdens je vakantie.
Maar welk eiland is eigenlijk het leukst, mooist of warmst? Door de vele overeenkomsten kan het lastig zijn om een eiland te kiezen. Dankzij de onderstaande beschrijvingen kan het kiezen wat makkelijker worden.

 

Fuerteventura

Wanneer je uit het vliegtuig bent gestapt na je landing op dit één à grootste eiland van de eilandengroep, waan je je even op de maan. Het vulkanische landschap zorgt namelijk voor een wat buitenaardse sfeer. Het glooiende landschap toont nog steeds hoe lang geleden de lavastromen de heuvels en bergen gevormd hebben. Begroeiing is er op het eiland niet zoveel te vinden. Daarom wordt de vakantiebestemming soms bestempeld als saai en dor. Gran Canaria en Tenerife zijn daarom wat populairder onder toeristen. Anderzijds biedt het eiland wel een uniek landschap dat zeker interessant kan zijn.

Kaal of niet, op Fuerteventura kan je heerlijk genieten van zon, zee en strand. Er zijn namelijk diverse stranden en badplaatsen. Dankzij vermaak in allerlei vormen zal je je er ook zeker niet vervelen. De stranden zijn er in allerlei soorten en maten. Van rustig in een baai tot langgerekte zandstranden met allerlei vermaak. Ook zijn er stranden die specifiek geschikt zijn voor kinderen, duikers of surfers.
Verder biedt het grote Canarische eiland verschillende bezienswaardigheden en musea. Al blijven de natuurlijke bezienswaardigheden toch vaak favoriet. Baaien, stranden en vulkanische landschappen, een leuke combinatie voor een fijne zonvakantie.

Via de volgende link kom je op de informatiepagina over leuke bezienswaardigheden op Fuerteventura.

canarische-eilanden-vakantie-informatie-namenGran Canaria

Zoek je een Canarisch eiland met de mooie combinatie van een vulkanisch landschap maar anderzijds ook mooie groene natuurgebieden? Dan kan Gran Canaria een goede optie zijn. Je vindt er namelijk droge woestijngebieden, vol begroeide bergen, zandduinen, diepe kloven, heuvels en vele stranden en baaien. De natuur zorgt voor veel afwisseling en mogelijkheden.  Uiteraard bieden de Canarische eilanden vooral veel zon, zee en strand. Maar de natuur kan ook leuk zijn om te gaan ontdekken. Bijvoorbeeld wandelend of per fiets, scooter, boot, quad of auto.

Naast de stranden, baaien en badplaatsen, bestaan de meeste bezienswaardigheden ook uit natuurlijke hoogtepunten. Met name de zandduinen bij de badplaats Maspalomas zijn populair. Maar ook de grotten, uitkijkpunten, botanische tuin, kloven en vulkanische kraters zijn geliefd.

Gran Canaria is één van de groenere Canarische eilanden en mede daarom één van de populairste bestemmingen.

Meer toeristische informatie kan je via de volgende link vinden op de pagina over leuke bezienswaardigheden op Gran Canaria.

gran-canaria-wat-doen-leuke-dingenLanzarote

Net als op Fuerteventura, is ook op Lanzarote het landschap duidelijk gevormd door vulkaanuitbarstingen. Het landschap bestaat voornamelijk uit vulkanische grond en gesteente. Hierdoor is dit één van de Canarische eilanden met de minste hoeveelheid begroeiing. Dat kan een dor en kaal gezicht geven maar anderzijds is het landschap wel uniek. De steenkleuren, kraters, kliffen, bergen en baaien kunnen zorgen dat het eiland toch zeker de moeite waard is om te bezoeken.

Naast de bijzondere natuur, heeft het eiland uiteraard ook mooie stranden en gezellige badplaatsen te bieden. De badplaatsen onderscheiden zich op dit eiland door de laagbouw. Gebouwen van meer dan vier verdiepingen zie je er nauwelijks. Ook zijn er ook relatief veel kustgebieden onbebouwd. Ondanks dat het een populaire vakantiebestemming is, kan je er dus nog genieten van de puurheid van het Canarische eiland.

Via de volgende link kom je op de uitgebreide informatiepagina over de mooiste bezienswaardigheden op Lanzarote.

mooiste-canarische-eilanden-januari-februariLa Gomera

Ondanks dat het behoord tot de zes grootste Canarische eilanden, is La Gomera vrij onbekend. Desondanks kan het voor liefhebbers van natuur en een rustige zonvakantie, zeker een mooie vakantiebestemming zijn. Het is er namelijk relatief rustig, er is prachtige natuur en mooie stranden. Ook zijn er veel wandelpaden. Een nadeel kan echter zijn dat er vrij weinig historische bezienswaardigheden zijn.

De rijke natuur is de grootste bezienswaardigheid van La Gomera. Zo vind je er natuurlijke bezienswaardigheden zoals de oudste laurierbossen ter wereld, het Parque National de Garajonay. En een vallei met dadelpalmen waaruit palmhoning wordt gewonnen. Ook de 80 meter hoge rotswand met honderden, loodrecht uit zee oprijzende zuilen is de moeite waard om te bezoeken. Of wat dacht je van de grote tropische vruchtentuin.
Maar eigenlijk is natuur één grote bezienswaardigheid. De afwisselende wandelgebieden zullen je met zekerheid verrassen.

Verder is het uiteraard gewoon een fijne plek voor een zonvakantie met badplaatsen, stranden en een heldere zee.

mooiste-canarische-eilanden-namen-vakantieLa Palma

Net als Gran Canaria en La Gomera, heeft ook la Palma vrij veel begroeiing. Zeker voor een vulkanisch eiland. Veel toeristen bezoeken het eiland dan ook om te gaan wandelen. Onderweg kan je genieten van de rust en van natuurlijke bezienswaardigheden zoals vulkanen, kraters, uitkijkpunten, watervallen en bergdorpjes. Houd je wel van een sportieve uitdaging. Dan kan je bijvoorbeeld de hoogste berg van het eiland gaan beklimmen. Het is 2426 meter hoog en is relatief eenvoudig te beklimmen. Eenmaal op de top aangekomen, kan je genieten van prachtige uitzichten. Maar wees gerust, ook lagere wandelplekken bieden mooie uitzichten.

Naast de rijke natuur, heeft La Palma ook bezienswaardigheden zoals stranden, gezellige badplaatsen, het astronomisch oberservatorium en warmwaterbronnen. Of boek eens een excursie en ga bijvoorbeeld dolfijnen en walvissen spotten.

Meer informatie vind je op de handige pagina over de stranden, plaatsen en bezienswaardigheden op La Palma.

canarische-eilanden-mooie-leuke-vakantie-plekkenTenerife

Met meer dan tweeduizend vierkante kilometer, is Tenerife het grootste Canarische eiland. Ook is het één van de bekendste eilanden. Mede doordat het een afwisselend eiland is met allerlei vermaak. Variërend van de mooie natuur in het noorden tot een mooi waterpark en van de stranden tot allerlei plaatsen. Ook kan je er de hoogste berg van Spanje bewonderen. De Pico berg is maar liefst 3715 meter hoog. Zeker een hoogtepunt van het eiland.

Ook kan je een dagje naar een stad of levendige badplaats. Slenter er eens door de historische straatjes in het oude centrum of bekijk historische gebouwen, parken en poorten. Ook het bergdorpje Masca kan leuk zijn om te gaan bekijken. Het is één van de mooiste en meest pittoreske plekken van het eiland. Mede dankzij de ligging boven een diepe kloof.

Verder kan je uiteraard gaan genieten van het strandleven. Ga lekker luieren op het strand of kies voor een watersport. Er is van alles mogelijk. Daarbij kan je kiezen voor “normale” zandstranden of voor donkergekleurde vulkanische zandstranden.

Meer toeristische informatie kan je via de volgende link vinden op de pagina over de leukste bezienswaardigheden op Tenerife.

tenerife-vakantie-plaatsen-plekken-strandenEl Hierro

Het wat minder bekendere El Hierro staat bekend als een duurzaam eiland. Men wil graag zelfvoorzienend zijn en proberen om zoveel mogelijk rekening te houden met het milieu. Dit wordt op diverse plekken ook getoond, wat weer zorgt voor het nodige ecotoerisme. Dit is ook wat terug te zien aan de overnachtingsaccommodaties. Er zijn weinig grote hotels op het eiland te vinden.

Ondanks dat het geen populair eiland is, kan je tijdens je vakantie toch allerlei bezienswaardigheden gaan bekijken. Zoals natuurlijke zwembaden, grotten, het Fokcentrum voor de reuzenhagedis, uitkijkpunten, de bergen, de kromme jeneverbessen-bomen, een rijke onderwaterwereld en het ecomuseum over de leefwijze van vroeger.

Nadeel van dit Canarische eiland kan het gebrek aan zandstranden zijn. Voor een strandvakantie is El Hierro dan ook geen aanrader. Daarom is het met name een bestemming voor liefhebbers van rust, cultuur en natuur. Uiteraard aangevuld met mooi zomerweer.

mooiste-leukste-canarische-eilanden-namen

 

 

 

Het klimaat op de Canarische eilanden

Dankzij de ligging bij Afrika, kunnen de Canarische eilanden ook in de wintermaanden een geschikte vakantiebestemming zijn. Je kunt er namelijk ook in herfst- en wintermaanden als november, december, januari, februari en maart genieten van lente achtig tot zomers weer. De Canarische Eilanden behoren door het goede winterweer tot de meest populaire winterzonbestemmingen onder Nederlandse toeristen.

In november zal het ’s middags gemiddeld 22 tot 25 graden zijn. In de wintermaanden december, januari en februari ligt de temperatuur overdag gemiddeld rond de 20 tot 22 graden. ’s Avonds zal het wel wat sneller afkoelen dan tijdens de zomer. Vanaf maart zal de temperatuur al weer wat gaan stijgen.
De aangename temperaturen ontstaan doordat er ’s winters op de Canarische eilanden meer zonuren zijn dan op het Europese vasteland. Een goede plek om te overwinteren dus.

Maar zijn de temperaturen tijdens de wintermaanden wel warm genoeg voor een zonvakantie? Het antwoord is “ja”. Zeker wanneer je je kleding er wat op aanpast. Vaak is een korte broek geen probleem, zeker met bijvoorbeeld en dunne trui. Maar ook zonnen is nog goed mogelijk. Vooral wanneer je uit de wind ligt. Bijvoorbeeld dankzij een windscherm of in een beschutte baai.
De meeste zwembaden zijn verwarmd en dus zal ook zwemmen geen probleem zijn. Zwemmen in de zee kan wel wat fris zijn.

Door het mooie winterweer, zie je ook dat er relatief veel toeristen blijven overwinteren op de Canarische eilanden. Ze verblijven meerdere weken in een gehuurd of eigen vakantiehuis. Met name in wintermaanden als januari, februari en maart.

 

Wat is de beste reistijd voor de Canarische eilanden?

Zoals je hebt kunnen lezen, zijn de eilanden het hele jaar geschikt voor een zonvakantie. Welke reistijd het beste is, zal verschillen per persoon. In de zomer ligt de temperatuur het hoogst maar dit ook juist wel wat te warm zijn. In de winter is het weer prettig maar zwoele zomeravonden heb je dan niet. Ook is een beschut plekje tijdens zonnen in de winter wel aan te raden. In de herfst ligt het weer tussen de zomer en winter in. Aangename temperaturen, ook ’s avonds.

Eigenlijk is elke periode geschikt maar wel heeft elk jaargetijden haar eigen voor- en nadelen.

 

Welke Canarische eilanden hebben een waterpark?

Voor veel kinderen en volwassenen is een waterpark een leuke attractie. Deze liefhebbers zitten op sommige Canarische eilanden helemaal goed. Er zijn namelijk meerdere mooie waterparken. Je vindt hier een handig overzicht van de verschillende waterparken.

• Tenerife – Siam Park
• Tenerife – Aqualand Costa Adeje
• Gran Canaria – Lago Taurito Water Park
• Fuerteventura – Acua Waterpark
• Lanzarote – Aqualava Waterpark
• Lanzarote – Aquapark Costa Teguise

Zoals je ziet liggen de waterparken alleen op de grootste eilanden. Op La Palma, El Hierro en La Gomera zijn geen waterparken. Naast deze openbare waterparken, zijn er ook hotels die een eigen zwemparadijs met glijbanen hebben. Meestal gaat het daarbij om grote all inclusive resorts.

leuke-all-inclusive-bestemmingen-tips

 

Eilandhoppen tussen de Canarische eilanden

Ben je eigenlijk wel benieuwd naar meerdere eilanden? Dan kan je er ook voor kiezen om te gaan eilandhoppen. Zo kan je tijdens je vakantie meerdere Canarische eilanden zien. Handig wanneer je bijvoorbeeld niet je hele vakantie op het rustige El Hierro of La Palma wilt door brengen maar toch wel even benieuwd bent. Tijdens de rondreis kan je de culturele en natuurlijke verschillen gaan ontdekken. Ook kan je van elk eiland alleen de mooiste bezienswaardigheden kiezen.

Door de relatief korte afstanden tussen de eilanden, kan je per boot gemiddeld al in 1 tot 2.5 uur het volgende eiland bereiken. Bij aankomst in de haven, kan er al iemand op je staan te wachten met een huurauto. Zo kan je eenvoudig je reis vervolgen. Dat is het voordeel van een rondreis boeken, zaken als huurauto’s kunnen al geregeld zijn.

De onderstaand reisorganisatie is gespecialiseerd in rondreizen en eilandhoppen. Klik op de banner voor wat meer informatie.

 

Eilandhoppen Canarische Eilanden

 

Kan je mooi uitgaan op de Canarische eilanden?

De eilanden zijn geen bekende uitgaansplekken zoals Chersonissos of Ibiza maar toch kan je in sommige badplaatsen verrassend goed uitgaan. Vooral op Tenerife, Lanzarote en Gran Canaria kan je tot diep in de nacht feesten. Op Gran Canaria kan je mooi uitgaan in badplaatsen zoals Playa del Inglés. Er is een uitgebreid uitgaansleven met zelfs Nederlandse kroegen waar ook bekende Nederlandse artiesten komen.

Op Lanzarote kan je het beste naar Puerto del Carmen. Ook hier zijn namelijk tal van kroegen en discotheken. Ten slotte kan je nog kiezen voor Tenerife. In de badplaatsen Playa de las Américas en Los Cristianos is ook een uitgebreid uitgaansleven. Op de overige Canarische eilanden kan je niet echt flink uitgaan. Al zijn er uiteraard wel genoeg barretjes.

Andere Spaanse eilanden waar je beter kan uitgaan zijn bijvoorbeeld Ibiza en Mallorca.

 

© 2024 SuggestMe.com