stuttgart-bezoeken-info

 

De mooiste bezienswaardigheden van Stuttgart

Ontdek hier wat je zoal in de stad kunt gaan doen tijdens je bezoek. De volgende bezienswaardigheden kunnen leuk zijn om te bezoeken:

1. Schlossplatz
Eén van de bezienswaardigheden die je eigenlijk niet mag missen als je in Stuttgart verblijft, is het Schlossplatz. Dit plein ligt midden in het centrum en er is te allen tijde iets te beleven. Zo kan je in de zomermaanden genieten van de openluchtconcerten die hier georganiseerd worden. Ook zijn er meerdere festivals waar je een ticket voor kan kopen. In de wintermaanden maken deze evenementen plaats voor de gezelligheid van een kerstmarkt en een ijsbaan. In ieder seizoen kan je weer iets anders vinden.

Het plein zelf is op zichzelf ook een echte bezienswaardigheid. Denk aan het uitzicht dat je vanaf hier hebt of het paleis, het park dat voor de verkoeling en rust zorgt en de terrasjes waar je kan genieten van een hapje en een drankje.

gezellige-mooie-steden-duitsland-stedentrip2. Köningstraße

Als je van winkelen houdt, mag je de Königstraße niet vergeten. Deze straat grenst direct aan de Schlossplatz en is de langste winkelstraat van de stad. Je kan hier voor langere tijd rondlopen en genieten van de rust. Verkeer is hier niet toegestaan, dus je hoeft ook geen rekening te houden met auto’s en fietsers. De winkelstraat zelf is voorzien van een groot aantal winkels. Er is een goede mix tussen kleine boetiekjes en de grote ketens te vinden. Je ontdekt iedere keer weer iets anders.

Tussendoor kan je een bezoekje brengen aan één van de cafés en vanaf het terras kijken naar iedereen die langsloopt. Bij slechter weer is een bezoek aan het grootste winkelcentrum van het zuiden van Duitsland, de Milaneo, een optie. Met 43.000 vierkante meter aan winkeloppervlak ga jij je niet snel vervelen en kom je ongetwijfeld met nieuwe kleding en accessoires naar buiten.3. Fernsehturm

De Fernsehturm is de plek waar je het mooiste uitzicht van de stad hebt. De toren is namelijk 216 meter hoog en je kan deze voor een groot deel verkennen. De toren staat ook nog eens bovenop een heuvel, waardoor het nog meer hoogte heeft gekregen. De prachtige omgeving laat jou voor even helemaal wegdromen.

Op de bovenste verdieping van de toren is een restaurant met uitzicht. Je kan hier genieten van verschillende gerechten, maar ook terecht voor alleen een kopje koffie. Vergeet ook niet naar de wijngaarden te kijken die in de omgeving liggen. Deze geven weer een geheel andere belevenis.

stuttgart-wat-doen-toren4. Porsche Museum

Ben je een echte autoliefhebber? Dan heeft Stuttgart alles wat je nodig hebt. De stad is namelijk een echte autostad en dit zie je ook terug aan het Porsche museum. Dit museum is volgens velen een van de meest fascinerende automusea ter wereld. Met een oppervlakte van ruim 5600 vierkante meter kan je als bezoeker meer leren over de geschiedenis van deze autofabrikant. Mede dankzij diverse foto’s, ruim tachtig auto’s en de 300 kleine tentoonstellingen. Je kunt ontdekken hoe de auto’s zich hebben ontwikkeld tot de auto die je op dit moment in het straatbeeld ziet.
Ook kan je in de werkplaats meekijken bij het onderhoud van de klassieke auto.

stuttgart-porsche-museum5. Mercedes-Benz automuseum

Een ander museum voor de echte autoliefhebbers is het Mercedes-Benz automuseum. Dit museum is uniek in zijn soort. Het is namelijk het enige museum waar je meer dan 120 jaar aan geschiedenis kan vinden van dit automerk. Het museum heeft een oppervlak van 16.500 vierkante meter. Je ziet hier ongeveer 160 voertuigen en meer dan 1500 tentoonstelling stukken. Je kan ze allemaal op jouw gemak bewonderen. Het gebouw zelf moet je ook even goed bekijken. Het museum staat namelijk bekend om de moderne architectuur. Je ziet hierdoor steeds weer een geheel andere verrassing.

stuttgart-mercedes-museum6. Het Zwarte Woud

Als je in Stuttgart verblijft, mag een bezoek aan het Zwarte Woud niet ontbreken. Het is een van de mooiste natuurgebieden in Duitsland en ligt op ongeveer een uur rijden van de stad. Het is een plek waar je niet alleen van de natuur kan genieten, maar ook veel cultuur. In het Zwarte Woud kan je urenlang rondlopen. Er zijn een groot aantal wandelroutes aangelegd, die jou door de volledige omgeving leiden. Ook kom je langs metershoge watervallen.

Als je in het natuurgebied bent, kan je ook de sprookjesachtige kastelen bezoeken. Deze kastelen geven je meer inzicht in de historie van het gebied. Tevens zijn er verschillende dorpjes rondom het gebied te vinden, waar je ook een aantal leuke musea hebt.

Meer informatie vind je op de pagina over de mooiste plekken van het Zwarte Woud.

zwarte-woud-wat-doen-mummelsee

Mummelsee7. Schloss Ludwigsburg

Schloss Ludwigsburg is een paleis dat als één van de grootste barokke paleizen in Europa wordt beschouwd. Het paleis ligt ongeveer 12 kilometer van het centrum van Stuttgart en laat jou je ogen uitkijken. Het paleis is gemaakt in 1704 en was oorspronkelijk een jachtslot. Dit is nog altijd terug te zien aan het gebouw. Het paleis en de paleistuinen zijn vrij te bezoeken voor het publiek. Je kan de verschillende kamers en gangen ontdekken en ziet een groot aantal kunstwerken als je hier ronddwaalt.

Ook voor de kinderen is er voldoende te beleven. Een deel van het paleis is namelijk helemaal ingericht als speelparadijs, waar de kinderen ook kunnen spelen met de verschillende museumstukken. De kinderen leren dus elke keer weer wat bijzonder dat ze het zelf doorhebben.

stuttgart-wat-zien-kasteel8. Cannstatter Wasen

Cannstatter Wasen is één van de grootste en mooiste volksfeesten in Duitsland. Het is een feest dat tussen september en oktober plaatsvindt en 14 dagen aanhoudt. Er zijn kleurrijke festivaltenten, een heuse vlooienmarkt en verschillende attracties opgebouwd. Je kan het feest vergelijken met het Oktoberfest, dat ieder jaar in München plaatsvindt.

Als je een bezoek brengt aan het festival, kan je genieten van meerdere soorten bieren en wijnen. Ook is er een berghutten dorp opgebouwd, waarbij de huisjes voorzien zijn van biertuinen en kraampjes. Je kijkt jouw ogen uit en je kan culturen van over heel de wereld ontdekken tijdens deze feestweken.9. Mercedes-Benz Arena

Ben je een echte voetballiefhebber? Dan mag een bezoek aan de Mercedes-Benz Arena niet ontbreken. Het is de thuisbasis van VfB Stuttgart. Iedere wedstrijd kunnen 60.000 mensen plaatsnemen om de voetbalwedstrijden te bekijken. Het stadion heeft een opvallend uiterlijk. Zo heb je een opvallend dak en gebogen witte membraan velden. Het is daarmee ook één van de meest moderne stadions die je in Europa tegenkomt.

Iedere dag kan je hier een rondleiding boeken, waardoor je niet alleen het stadion aan de buitenkant kan bekijken, maar ook een kijkje achter de schermen krijgt. Zo zie je de kleedkamers, kan je via de spelerstunnel het veld op en waan je je even een professionele voetballer.

stuttgart-highlights-stadion10. Neues Schloss

Het Neues Schloss is een kasteel dat op het Schlossplatz te vinden is. In de volksmond wordt het ook wel het Versailles van Stuttgart genoemd. Het is een opvallend gebouw, dat je niet over het hoofd kan zien als je op het plein bent. Dit komt mede door de omvang van het gebouw. Het is een imposant bouwwerk, gebouwd in de late Barok.

Het stadspaleis is gebouwd tussen 1746 en 1807, in opdracht van hertog Carl Eugen von Württemberg. Er hebben verschillende koninklijke families gewoond. Tegenwoordig hebben de ministeries zich hier gevestigd. Je kan de gevel bekijken, maar ook een wandeling maken in de tuinen die hier omheen aangelegd zijn. Je kan het gebouw zelf echter niet in, omdat het gebouw nog altijd in gebruik is.

stuttgart-bezienswaardigheden-paleis11. Markthalle Stuttgart

De Markthalle Stuttgart is een markthal welke in 1914 de deuren heeft geopend. De markthal heeft zich gevestigd tussen het oude kasteel en een grote kerk. Wat direct opvalt, is de art nouveau-architectuur. Het gebouw is hiermee ook direct één van de mooiste markthallen die je in je leven zal bezoeken.

Je kan hier voor langere tijd rondlopen. Met een totaal oppervlak van 5000 vierkante meter en 30 dealers die hun producten aanbieden, is er voldoende voor iedereen. Er zijn producten van over heel de wereld te krijgen en je kan ook verschillende etenswaren aanschaffen. De lekkernijen moet je geprobeerd hebben als je in de stad verblijft.12. Collegiale kerk van Stuttgart

De Collegiale kerk van Stuttgart is een gebouw dat ongetwijfeld op zal vallen als je in de stad rondloopt. Dit komt mede door twee hoge torens, welke voorzien zijn van veel pracht. De kerk is gemaakt tussen de 10e en 11e eeuw en was van oorsprong een protestante kerk. Door de jaren heen zijn er verschillende verbouwingen doorgevoerd, waardoor je ook meerdere bouwstijlen kan bewonderen.

De kerk is aan de binnenkant rijkelijk versierd en zal daarom ook een grote indruk geven. Het pronkstuk van de kerk is toch wel de weelderige orgel. Deze is nog altijd in gebruik tijdens de kerkdiensten.

stuttgart-bezienswaardigheden-kerk13. Staatsgalerie van Stuttgart

De Staatsgalerie in Stuttgart is een museum dat meer dan de moeite waard is om te bezoeken. Het is een gebouw met een groene gevel, welke direct opvalt. De open rotonde en glazen entree zijn een ware lust voor het oog. De postmoderne architectuur is een van de redenen waarom je alleen de buitenkant al gezien moet hebben. Aan de binnenkant kan je de mooiste kunstwerken bewonderen van de 14e eeuw tot heden. Enkele kunstenaars die je tegenkomt in de galerie zijn Rembrandt, Picasso en Rubens.14. Dierentuin Wilhelma

Ben je met het gehele gezin op vakantie? Dan kan je een bezoek brengen aan Dierentuin Wilhelma. Het is een dierentuin welke tot 1951 uitsluitend was gebruikt als botanische tuin. Vandaag de dag zijn er een groot aantal dieren om te bekijken. Het park kent meer dan 30 hectare, waar ongeveer 11.000 dieren geherbergd zijn.

Het historische park omvat enerzijds de historische gebouwen in Moorse stijl, anderzijds het oude koninklijke park van Wilhelm I. Dankzij de kassen zijn er ook 8500 plantensoorten te aanschouwen. Je kan voor langere tijd rondlopen en genieten van alles wat het park te bieden heeft.

stuttgart-activiteiten-doen-kinderen15. Het bijzondere gebouw van de Eugensplatz

Ben je een liefhebber van bijzondere architectuur? Dan kan je een bezoekje brengen aan de Eugensplatz. Hier staat namelijk al vele jaren een bijzonder smal gebouw. Een bijzonder gezicht waardoor het een leuke plek is om eens te bezoeken.
Je kunt het bijzondere gebouw handig combineren met andere bezienswaardigheden in het nabij gelegen park. Zoals de Galatea bronnen en de Staatsgalerie.

stuttgart-leuke-plekken-eugensplat16. Het Stadstheater

In het centrum van de stad, aan de rand van de slottuinen, staat het historische theatergebouw. Een statig gebouw dat al ruim honderd jaar in het park staat te stralen. Ook tegenwoordig is het nog steeds in gebruik als locatie voor het Staatstheater. Daardoor is het gebouw ook van binnen te zien, tijdens één van de voorstellingen. Maar ook alleen de buitenkant is voor liefhebbers van architectuur als een hoogtepuntje.

stuttgart-bezoeken-theater17. Johanneskerk

Iets ten westen van het centrum staat de Johanneskerk. Het staat aan het water van de Feuersee, een grote vijver in een park. De kerk is zwaar beschadigd geraakt tijdens de Tweede Wereldoorlog. De schade is slechts gedeeltelijk hersteld. Desondanks blijft het een mooi bouwwerk. Zeker dankzij de ligging aan het water.

De kerk was in gebruik sinds het jaar 1876. Officieel is het geen kerk maar een bedeplek. Tegenwoordig is het vooral een vrij onbekende toeristische attractie en een plek voor concerten.

stuttgart-johanneskerk-wat-doen18. Höhenpark

Twee kilometer ten noorden van het centrum ligt het Höhenpark. Een stadspark dat is aangelegd op een heuvel. Het is een leuk recreatiegebied dankzij de mooie natuur. Een fijne plek om even tot rust te komen. Maar je kunt er ook activiteiten gaan doen. Zo kan je er soms meerijden in een klein stoomtreintje. Ook kan je naar de kinderboerderij, Flamingo’s bekijken, in de draaimolen of wat eten bij één van de eetkraampjes. Zoek je een activiteit op hoog niveau? Dan kan je de moderne uitkijktoren beklimmen. Je wordt beloond met een mooi uitzicht over Stuttgart en de omgeving.

Je kunt het Höhenpark bereiken met meerdere buslijnen en per tram.

stuttgart-hohenpark-wat-doen

 

Via de volgende links kom je op andere interessante pagina’s. Zoals over de nabij gelegen steden München en het verrassende Frankfurt met de vele wolkenkrabbers. Of bekijk de pagina over het mooie Zwarte Woud gebied.

Ook kan je het overzicht van leuke Duitse steden bekijken.

 

© 2024 SuggestMe.com