australie-mooie-steden-plaatsen-toerisme

 

De mooiste bezienswaardigheden en plekken in Sydney

Het veelzijdige Sydney wordt een steeds populairdere vakantiebestemming. Maar wat is er eigenlijk te zien en doen? Op deze pagina kan je ontdekken of de mooiste plekken van Sydney ook jou kunnen overtuigen.

1. Haven
Sydney staat bekend om één van de meest mooie natuurlijke havens ter wereld. De haven heeft een lengte van 19 kilometer en een oppervlak van 55 vierkante kilometer. De omtrek? 317 Kilometer. Voldoende ruimte om te kunnen genieten van een dagje weg.
De haven zelf is onderverdeeld in drie verschillende havens: North Harbour, Midden Harbour en Sydney Harbour. In de zomermaanden vind je hier een groot aantal boten. Je kan daarom altijd jouw ogen uitkijken. Daarnaast zijn er veel parken en heb je bebossing, zodat je ook kunt picknicken tussendoor.

Er is echter nog meer te doen in de omgeving. Zo kan je een bezoekje brengen aan bezienswaardigheden zoals de Chinese tuinen, het Maritime Museum, Sydney Galleries en Sydney Aquarium. Vanuit de haven kan je ook de ferry pakken naar Bondi Beach of Taronga Zoo.

sydney-wat-doen2. Sydney Opera House

Het Sydney Opera House is één van de bekendste bezienswaardigheden van de stad. Het bouwwerk is ontworpen en grotendeels gebouwd door Jørn Utzon, een Deense architect. Het ontwerp heeft de hoogst haalbare prijs ‘pritzker Prize’ gewonnen. Op dit moment is Opera House het symbool van de stad en eigenlijk ook het gehele land.

Je kan het gebouw vinden aan Bennelong Point, in de haven van Sydney. Er zijn een groot aantal concertzalen, theaters, een openlucht ruimte en studio te vinden. Ook kan je een bezoekje brengen aan de verschillende cafés, restaurants en winkels die je bij het gebouw tegenkomt. Het is een plek waar je voor langere tijd kan verblijven en jouw ogen uit blijft kijken. Je kan het tevens combineren met een bezoekje aan de haven.

australie-mooie-steden-plaatsen-vakantie3. Harbour Bridge

Je hebt ongetwijfeld al eens gehoord van Harbour Bridge. Het is één van de bezienswaardigheden in Sydney die je niet over het hoofd mag zien als je in de stad verblijft. De Harbour Bridge loopt door de haven en verbindt de North Shore met het Sydney Central Business District. De brug zie je vaak op de foto met de haven en het Opera House. Op de brug zelf vind je een treinspoor, de weg, het fietspad en een voetpad. Je bepaalt hiermee dus zelf hoe je de brug bezoekt en wat jouw vervoersmiddel wordt.

Als je een grotere uitdaging niet uit de weg gaat, kan je de 134 meter hoge brug beklimmen. Het is een unieke ervaring, welke je niet mag vergeten als je avonturen niet uit de weg gaat.

sydney-bezienswaardigheden-haven4. Martin Place

Martin Place: het zakendistrict van Sydney. Het is het district waar veel tv-producties en filmindustrie zitten. Het staat tevens bekend als een voetgangersgebied, waar je veel gebouwen met uiteenlopende stijlen terugvindt. Zo heb je de koloniale architectuur bij het Sydney General Post Office, de Art deco bij het gebouw van Henry Davis York en de moderne architectuur van het MLC Centrum.

Vooral het MLC Centrum laat jou de ogen uitkijken. Het is een modernistisch gebouw met achthoekige kolommen, en wordt gezien als één van de hogere wolkenkrabbers van de stad. In de wintermaanden vind je bij Martin Place ook de grootste kerstboom van Sydney. Reden genoeg om naar deze plek toe te gaan en te ontdekken wat er nog meer te vinden is binnen dit district.


5. De Hyde Park Barracks
In het Sydney Central Business District staat een historisch pand met een zeer rijk verleden. Het gebouw heeft namelijk dienst gedaan als militaire kazerne, ziekenhuis, gevangenis en gerechtsgebouw. Momenteel is het een museum over de tijd dat het complex als gevangenis fungeerde. Een interessante plek voor liefhebbers van historie.

hyde-park-barracks-sydney6. Sydney Town Hall

Tegenover het bekende Queen Victoria Building, staat een mooi gebouw met een victoriaanse bouwstijl. Het is gebouwd in de jaren 80 en is des tijds voorzien van allerlei versieringen. Maar ook van een mooi interieur, waaronder een indrukwekkende kroonluchter in de centrale hal. Je kunt het gaan bewonderen want dit gedeelte van het gebouw is openbaar toegankelijk. Ook kam je geregeld een rondleiding door het gebouw volgen.

Bezienswaardigheden rond de Town Hall zijn het tegenover gelegen Queen Victoria Building en het naast gelegen Queen Victoria Shoping Centre. Daardoor kan je van alles doen in dit centrale gedeelte van het centrum.

sydney-town-hall-highlights7. Queen Victoria Building

Tegenover de Sydney Town Hall staat het statige Queen Victoria Building. Volgens velen één van de mooiste gebouwen van de stad. Mede dankzij de vele versieringen op het grote gebouw. Het deed vanaf 1898 deed als een soort supermarkt. Vanaf de Eerste Wereldoorlog kwam het pand leeg te staan. Pas in 1986 kreeg het historische gebouw weer een functie, dit keer als winkelcentrum.

Niet alleen de buitenkant, ook de binnenkant is interessant om te zien. Het is namelijk voorzien van een enorme koepel van koper dat zorgt voor de verlichting. Ook kan je de Royal Clock zien hangen. Een sierlijke klok dat elk uur, momenten van Britse monarchen laat zien.

queen-victoria-building-sydney8. De verschillende musea

Sydney staat bekend om een groot aantal musea. Voor de echte cultuursnuivers mogen bezoekjes aan de verschillende musea daarom ook niet ontbreken. Er zijn een aantal plekken die je dan niet over het hoofd mag zien.
Zo heb je als eerste het Powerhouse. Het is een museum voor wetenschap, muziek, technologie, industrie, design en Australische cultuur. Het museum heeft regelmatig een grote en nieuwe collectie met vliegtuigen, mode, wetenschappelijke innovaties en stoommachines.

Ook de Art Gallery of New South Wales mag niet ontbreken op jouw lijstje. De Australische kunst zie je namelijk vrijwel nergens terug. Er zijn zeven verschillende verdiepingen en je kan ook kunst ontdekken van andere delen van de wereld.

Een ander geliefd museum is het Australian National Maritime Museum. Dit museum geeft een goed beeld van de geschiedenis van het land en de Aboriginals. Je kan tijdens een lunch in dit gebouw ook genieten van het uitzicht over de historische vloot.9. Royal Botanical Gardens

Sydney kent drie verschillende botanische tuinen, welke eigenlijk allemaal een plek op de lijst verdienen. Toch is er één welke er bovenuit springt vanwege de centrale ligging. De Royal Botanical Gardens heeft niet alleen een grote verscheidenheid aan bloemen en planten, maar geeft ook een mooi uitzicht over Farm Cove.
Dit zeegat en ondiepe baai in de haven van Sydney verbaast jou ieder moment.

Het park zelf is dertig hectare groot en geeft veel rust en natuurlijke schoonheid. Naast de bloemen en planten zijn er ook verschillende fonteinen te bezoeken. Via verschillende wandelpaden en bruggen kom je bij meerdere sculpturen, paviljoenen en gebouwen. Als je hier voor langere tijd doorbrengt, kan je ook genieten van het uitzicht op het Opera House.

sydney-bezienswaardigheden-tuin10. De stad per fiets verkennen

Wil je even wat anders dan het vele wandelen? Dan kan je stad stad ook eens te fiets gaan bekijken. Je kunt een fiets huren of een fietstour met een (Nederlandstalige) gids gaan doen. Onderweg krijg je uitleg over de stad en wordt de langs de leukste plekken geleidt. De gewenste route kan je van te voren ongeveer aangeven.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk dan eens de volgende pagina over fietsverhuur en leuke fietstours door Sydney.11. Bondi Beach

Bondi Beach is één van de meest bekende stranden van Australië. Het is de plek waar een groot aantal televisieshows zijn opgenomen. Bondi Beach ligt op ongeveer acht kilometer van het centrum van Sydney. Het strand trekt op de warmste dagen gerust 40.000 bezoekers. Het kan dus wel druk zijn als je hier naartoe gaat. Het strand heeft echter voldoende ruimte om jouw rust te pakken tijdens jouw vakantie.

Ook heb je hier indrukwekkende golfen. Perfect voor de fanatieke surfers, die nieuwe uitdagingen niet uit de weg gaan. Met een groot aantal eetgelegenheden en andere activiteiten ga je je nooit vervelen op dit strand.

sydney-wat-zien-stranden12. Cabramatta

Eén van de voorsteden van Sydney die niet mag ontbreken op het lijstje is Cabramatta. De voorstad wordt ook wel Little Asia genoemd vanwege de grote Vietnamese gemeenschap die hier woont. Tijdens jouw bezoek aan dit deel van Sydney vind je daarom ook overwegend Vietnamese en Chinese bedrijven. Vandaag de dag zijn er ongeveer 120 nationaliteiten vertegenwoordigd.

In de voorstad zijn echter niet alleen bedrijven terug te vinden. Ook kan je hier genieten van mutli-culturele restaurants en een groot aantal winkels. Tevens is de Boeddhistische Tempel Kuan Yin te bezoeken en zijn er voortdurend festiviteiten georganiseerd. Deze festiviteiten staan allemaal in het teken van Aziatische gebeurtenissen en specialiteiten. Reden genoeg om een uitstapje te maken naar Cabramatta.13. St. Mary Cathedral

Net als veel steden, heeft ook Sydney een historische kathedraal. Hier gaat het om de grote en goed behouden St. Mary Cathedral. Het is de grootste kerk van Australië en is al sinds 1961 onderdeel van de stad. De bouw werd echter al gestart in 1868. Met name de grote glas-in-lood-ramen zijn een geliefd onderdeel van het bouwwerk.

Je vindt de kathedraal aan de rand van het Hyde park. Een ander hoogtepunt van de stad, zeker voor natuurliefhebbers.

sydney-wat-doen-zien-kerk14. Bicentennial Park

Het Bicentennial Park ligt in de voorstad Rockdale en is een recreatiegebied welke je gezien moet hebben. Het park heeft twee grote vijvers, welke je door middel van een loopbrug kan bezoeken. Het park bestaat daarnaast uit een groot aantal sportvelden, fietspaden, speeltuinen en toiletten. De parkeergelegenheden zijn hier goed geregeld, dus je kan er gewoon met de auto naartoe.

Op verschillende delen in het park zijn elektrische barbecues, welke je gewoon kan gebruiken. Als je van wandelen houdt, is Bicentennial Park ook de perfecte plek om te verblijven. Er zijn een groot aantal wandelroutes die je kan volgen en welke jou leiden naar mangroves. Als je het park op de fiets wilt ontdekken, kan je ter plekke fietsen huren. Het park heeft daarom alles te bieden wat je nodig hebt om te genieten van de omgeving.15. Parliament House

In het oudste gebouw van de stad, is het parlement van de staat New South Wales gevestigd. Daardoor wordt het gebouw het Parliament House genoemd. Ondanks dat de gebouwen geen bijzonder ontwerp hebben, kan het toch een interessante plek zijn. Mede dankzij de rijke geschiedenis.

Je vindt de gebouwen aan de Macquarie Street in het centrum van de stad.

sydney-australie-bezienswaardigheden16. Sydney Tower

Een laatste bezienswaardigheid op deze lijst is de Sydney Tower. Het is een uitkijktoren van 309 meter hoog. Voordat je de toren betreedt, vind je een groot winkelcentrum. Hier kan je tickets kopen voor een groot aantal attracties, waaronder Sydney Aquarium en Wild Life Sydney. In de toren zelf vind je op 250 meter hoogte een bewegend observatiedek. Hier heb je een uitzicht van 360 graden over Sydney en omgeving.

Het platform heeft tevens een restaurant en een souvenirwinkel. Je gaat dus niet met lege maag en lege handen naar huis. Dankzij de high speed lift hoef je ook niet lang te wachten tot je boven bent. Binnen 40 seconden sta je al op de plaats van bestemming en kan je genieten van het uitzicht.

sydney-toren

 

Wil je even wat anders dan wandelen? Dan kan je de stad ook eens per fiets gaan verkennen. Nieuwsgierig? Bekijk dan eens de volgende pagina over fietsverhuur en leuke fietstours door Sydney.

 

Toeristische informatie over Sydney

De hoofdstad van Australië is de grootste en meest populaire stad van het land. Er wonen ruim vijf miljoen mensen en is gelegen in het zuid oosten van het land. De stad ligt bijna direct aan de Grote Oceaan en heeft daarom een grote haven. Het futuristische Opera House en de ruim 70 zandstranden zijn de belangrijkste highlights.

In het centrum vind je een mix van historie en modern. Gebouwen met een rijk verleden en moderne wolkenkrabbers wisselen elkaar af. Hierdoor is Sydney een veelzijdige bestemming en een goede tussenstop tijdens een rondreis door Australië.

Opvallend aan Sydney, is de hoeveelheid natuur. Door de grote hoeveelheid begroeiing merk je minder hoe groot de stad is. Samen met het mooie weer, zorgen deze factoren er voor dat mensen veel buiten leven. Daardoor worden er ook veel evenementen georganiseerd en zijn er veel leuke activiteiten te doen.

sydney-wat-doen-info

In het centrum kan je een bezoekje brengen aan de plaatselijke VVV-vestiging. Daar kan je meer ideeën opdoen over wat je zoal kan zien en doen in Sydney.

Via de volgende links kom je op de handige informatiepagina’s over de leukste bezienswaardigheden in Australië en over de mooiste plekken in Australië.

Of bekijk het overzicht van mooie steden binnen en buiten Europa.

 

© 2024 SuggestMe.com