tokyo-bezienswaardigheden-plekken

Tokyo; de mooiste plekken en bezienswaardigheden

Door de grote culturele verschillen tussen Nederlandse steden en Japanse steden, is zelfs het dagelijkse leven in Tokyo al een bezienswaardigheid voor toeristen. Maar wat is er eigenlijk te zien en doen? Je kunt het hier ontdekken dankzij dit overzicht van mooie plekken.

1. De Shibuya Crossing
Erg typerend voor Tokyo, is de Shibuya Crossing. De Shibuya Crossing staat dus ook niet zomaar op de eerst plek bij de bezienswaardigheden. Het legendarische kruispunt is een grote mierenhoop te noemen. Als de verkeerslichten op groen gaan, steken mensen in alle richtingen over. Een bijzonder gezicht.

Ook rondom het kruispunt is ook veel leven te vinden. Het ligt midden in de wijk Shibuya. En in de buurt zijn veel winkels, shopping malls en andere zaken te vinden. Het wordt ook wel gezien als fashion centrum. Daarnaast ben je voor entertainment in Shibuya aan het juiste adres, in de avond verandert de wijk in een bruisend centrum vol leuke food tentjes, entertainment en uitgaansgelegenheden.

tokyo-mooiste-bezienswaardigheden2. Keizerlijk Paleis
Niet te missen in Tokyo is het Keizerlijk Paleis. Om meerdere redenen is dit een bijzondere plek in de stad. Bij het paleis zie je allereerst echt nog een oud gebouw in de moderne stad. Er zijn oude muren, traditionele grachten en mooie tuinen bij het paleis te vinden. Na de verwoestingen in de Tweede Wereldoorlog is het paleis volledig gerestaureerd.

tokyo-wat-doen-zien3. Yoyogi Park
Ga je liever even wandelen door een park? Dat kan bij Yoyogi Park. In Yoyogi Park geniet je van een groene omgeving in de stad. Het is echt een groene oase te noemen. Tenzij je er in het voorjaar komt, dan staan de bloesems in bloei en kleurt het park helemaal lichtroze. Naast de rust die je er vindt, is Yoyogi Park ook echt een plek voor entertainment en vermaak.

Al wandelende zie je waarschijnlijk allemaal sportfaciliteiten, die tijdens de Olympische Spelen zijn geplaatst. Ook is het park de hotspot voor stelletjes, families, mensen die met de hond wandelen en dansers. Je ziet geregeld breakdancers, buikdanseressen en acteurs. Je kunt het zo gek niet bedenken. Ook cosplay wordt in het Yoyogi Park vaak opgevoerd, een modeshow van bijzondere kostuums.4. Tokyo Tower

Kijk je naar de skyline van Tokyo, dan moet de Tokyo Tower je al snel opvallen. Dit bouwwerk is een replica van de Eiffeltoren, maar heeft een rode kleur en is zelfs nog iets groter. Ooit fungeerde de Tokyo Tower als zendmast, maar tegenwoordig is de Tokyo Tower er vooral voor toeristen.

Het is een leuk uitje om de toren eens te bezoeken. De Tokyo Tower staat in het Shiba park. Je kunt het observatiedek van de toren bezoeken om van mooi uitzicht over de stad te genieten. Ook tof is om er in de avond eens langs te lopen, dan wordt de Tokyo Tower op een mooie manier verlicht.

tokyo-mooie-plekken-highlights5. Tokyo Skytree
Als je het dan over hoge gebouwen in Tokyo hebt, hoort de Tokyo Skytree ook zeker in het rijtje thuis. Met een hoogte van 634 meter is dit één van de hoogste gebouwen in de stad. Net als de Tokyo Tower is de Tokyo Skytree een zendmast.

Sinds 2012 kun je de toren als toerist bezoeken. Het uitzicht vanaf deze Skytree is misschien nog wel indrukwekkender dan vanaf de Tokyo Tower. Je hebt hier in de direct omgeving minder wolkenkrabbers die het uitzicht blokkeren.

tokyo-bezienswaardigheden-tips6. Ikebukuro
Ikebukuro is een toffe hippe wijk in Tokyo. In dit deel van de stad zie je de meest moderne gebouwen en kun je goed shoppen. Er zijn namelijk meerdere warenhuizen en bekende winkels in Ikebukuro te vinden. Tobu en Matsuya zijn daar enkele voorbeelden van. Voor een dagje winkelen in een modern deel van Tokyo, ben je in Ikebukuro dus op de goede plek.7. Sensoji Tempel
Tokyo is niet compleet zonder de prachtige tempels. Een tempel die je op je lijstje wilt hebben staan, is de Sensoji tempel. Dit is een van de meest bekende tempels in de stad. De Sensoji tempel is een plek om de boeddhistische god Kannon te eren.

De tempel heeft mooie rode kleuren en mooie gouden elementen. Een prachtige plek om eens te bezoeken. Ook in de avond is het een aanrader om er eens langs te gaan. Dan wordt de tempel mooi verlicht en dat levert de mooiste plaatjes op.

tokyo-leuke-bezienswaardigheden8. Meiji Shrine
Eén van de meest bekende trekpleisters van Tokyo, is Meiji shrine. De Meiji shrine ligt in de wijk Shibuya, vlakbij Yoyogi Park. De Meiji shrine is een groot complex waar je van alles kunt zien. Verschillende gebouwen, altaars en toegangspoorten. En dat in een groene omgeving. Er zijn mooie tuinen met vijvers. Meiji Jingu tuinen, Iris tuinen en nog veel meer.

De tempel is enigszins sober van kleur en is daarom niet te vergelijken met de Sensoji Tempel. De Meiji Shrine is dan ook een stuk moderner. Ook is Meiji Shrine een stuk groter en je kunt er meedoen aan diverse activiteiten. Veel bezoekers schrijven hun eigen wens op een ema, een houten plank die aan een boom of altaar wordt gehangen.

tokyo-hoogtepunten-wijken9. Tsukiji vismarkt
Een unieke bezienswaardigheid voor de stad, is de Tsukiji vismarkt. Op deze vismarkt proef, ruik en zie je het echte leven van de visserij in Tokyo. De markt bevindt zich op een kunstmatig eiland en is dé hotspot voor het kopen van vis. Het is zelfs één van de grootste markten in de wereld.

In de ochtend worden vissen verkocht en geveild. Bekend is de veilig van tonijn. Dat is tof om eens mee te maken. Hier komt de meest verse vis uit de stad vandaan, die ook weer gebruikt wordt voor het maken van bijvoorbeeld sushi. Je hebt bij de Tsukiji vismarkt ook de mogelijkheid om te lunchen en de vis meteen te proeven.

tokyo-leuke-plaatsen-wijken10. Zōjō-ji Tempel
Eén van de bekendere tempels in Tokyo, is de Zōjō-ji Tempel. Omdat de naam voor veel toeristen lastig uit te spreken is, wordt de tempel ook wel Zojoji genoemd. Deze tempel is uniek, vanwege het feit dat er veel militaire strijders begraven liggen.

Op zichzelf is de tempel ook een mooi bouwwerk. Met name de standbeelden van wachters en Jizo geven de tempel karakter. De Jizo standbeelden zijn er gezet ter nagedachtenis van kinderen die vroeg gestorven of dood geboren zijn.

tokyo-wat-te-doen-zien11. Tokyo National Museum
Wil je tussen alle bezienswaardigheden en activiteiten door eens een museum bezoeken? Ga dan naar het Tokyo National Museum. Bij het Tokyo National Museum leer je meer over de kunstgeschiedenis. En hetgeen er te zien is, is erg uiteenlopend.

Zo kun je in het museum nationale kunst bewonderen, maar ook kunst uit Azië zelf, boeddhistische kunst, Griekse kunst en kunst die opgedaan is vanuit de Zijde route. Je krijgt op allerlei manieren een beeld van het verleden in Japan.

tokyo-musea-tips-vakantie12. Edo-Tokyo Museum
Naast het National Museum, is ook het Edo-Tokyo Museum een aanrader. In het Edo-Tokyo Museum leer je meer over de geschiedenis van de stad. Op allerlei aspecten valt er veel te leren. Zo kun je meer te weten komen over de cultuur, oude gebouwen en wat er in de laatste eeuwen is gebeurd. Een deel van het Edo-Tokyo Museum heeft een vaste collectie, en een ander deel wisselt met tentoonstellingen.13. Disneyland Tokyo
Als je met het gezin een dagje op stap wilt gaan, kan Disneyland daarvoor de geschikte plek zijn. Disneyland Tokyo is onwijs groot. Je kunt er samen de hele dag je ogen uit kijken. Het park is onderverdeeld in drie delen.

Een deel richt zich op Downtown Disney, een ander op alles wat te maken heeft met de zee en een algemeen deel. Overal zijn attracties, zie je de welbekende verklede Disney personages en kun je shoppen in de sprookjesachtige winkels. Al met al kun je hier de hele dag door plezier beleven.


Online entreetickets via het bekende Tiqets.com14. Shinjuku Gyoen National Garden
Een ander park in de stad waar je even helemaal van de groene omgeving geniet, is Shinjuku Gyoen National Garden. In tegenstelling tot Yoyogi Park, is het hier een stuk rustiger en kun je je ook verdiepen in het verleden van Japan. Ooit was Shinjuku Gyoen National Garden een koninklijk park in het Edo tijdperk.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog is een deel van het park verwoest. Later is het park in volle glorie gerestaureerd. Door een landschapsarchitect is de tuin in mooie vormen aangelegd. In het voorjaar staan de bloesems in bloei, wat een prachtige view geeft. Maar ook de herfstkleuren in het najaar zijn echt een hoogtepunt in het park. Met de wolkenkrabbers op de achtergrond levert het mooie plaatjes op.

tokyo-leuke-plekken-tips15. Ueno Park
Eén van de oudste parken in Tokyo, is Ueno Park. Al in 1873 werd het park geopend. Het park biedt naast een groene oase ook veel bezienswaardigheden. Zo kun je er onder andere het National Museum vinden, zijn er veel oude huizen, gebouwen en winkels. Daarnaast zijn er nog veel meer museums, een leuk park voor een middag vermaak dus.16. Ghibli Museum
Typerend voor Japan is natuurlijk de manga. In het hele land zijn de cartoons populair. Om er meer te weten over te komen, ga je naar het Ghibli Museum. Dit museum is een volledig filmmuseum, een ode aan de Japanse films. Het wordt ook wel de Japanse Disney genoemd.

In het museum bewonder je werken van de grootste animators. En kun je animatiefilms bekijken in de bioscoop. Daarnaast heeft het ook een educatief karakter, je kunt namelijk met eigen ogen zien hoe een animatiefilm wordt gemaakt. Er is ook een winkel en een restaurant aanwezig.17. Harajuku
Typerend voor Tokyo is ook de wijk Harajuku. Het straatbeeld is waar deze wijk om bekend staat. Op straat zijn veel typische Japanse schoolmeisjes in uniform te vinden. Dit zijn de karakteristieke Lolita outfits.

Naast de schoolmeisjes kun je in Harajuku nog veel meer doen. Er zijn veel hippe winkels, restaurants en barretjes. Harajuku is een bijzonder kleurrijke wijk waar je veel creatieve uitspattingen tegenkomt. Vintage en design komt er samen.
Ook de vele neon-verlichting zal je er opvallen. ’s Avonds zorgt het voor een bont en druk geheel. Voor ons westerlingen is de wijk hierdoor een bezienswaardigheid op zich.

tokyo-leuke-wijken-straten18. Mount Fuji
Ook in de omgeving van Tokyo hoef je je niet te vervelen. Bij heldere dagen zie je hem vanuit de stad al op de achtergrond liggen: de Fuji berg. De Mount Fuji is de hoogste berg van het land, met een hoogte van in totaal 3776 meter. Al is het eigenlijk een vulkaan. Hij wordt vaak afgeschilderd en is een uniek plaatje van Japan.

Een toffe sportieve activiteit is het beklimmen van de Mount Fuji. Doe dat wel met een groep of tour, dan weet je zeker dat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Ben je niet zo van het beklimmen? Ga dan eens naar een mooi park waarvandaan je de berg goed kunt zien. Park Hakone bijvoorbeeld. Je kunt ook in de omgeving wandelen, zodat je de berg goed kunt bekijken.

tokyo-highlights-tips

In het centrum kan je een bezoekje brengen aan de plaatselijke VVV-vestiging. Daar kan je meer ideeën opdoen over wat je zoal kan zien en doen in Tokyo.

Wil je even wat anders dan wandelen? Dan kan je de stad ook eens per fiets gaan verkennen. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Bekijk dan eens de volgende pagina over fietsverhuur en leuke fietstours door Tokyo.

 

 

Zoals je ziet heeft Tokyo diverse mooie plekken en bezienswaardigheden te bieden. Toeristen kunnen er dan ook een interessante vakantie gaan beleven.

Ben je ook benieuwd naar andere steden? Bekijk dan eens de pagina over de wereldwijde mooie steden. Of bekijk de interessante pagina over andere mooie bezienswaardigheden in Japan.

 

Via de bovenstaande links kom je rechtstreeks op de websites van goede reisorganisaties en vind je direct de overzichten van vakanties naar het indrukwekkende Tokyo. Ook vind je hier meer informatie en foto’s.

© 2024 SuggestMe.com