liverpool-toerisme-info

 

De mooiste plekken en bezienswaardigheden in Liverpool

Ontdek hier wat je zoal kan doen en zien in de havenstad van Engeland; het veelzijdige Liverpool. Je kunt bijvoorbeeld de volgende leuke bezienswaardigheden bezoeken:

1. The Three Graces
Er zijn drie gebouwen in Liverpool te vinden die beschouwd worden als de symbolen van de stad: de Cunard Building, de Royal Liver Building en de Port of Liverpool Building. Het is dan ook niet gek dat deze drie enorme bouwwerken uit de 20e eeuw gezamenlijk de benaming The Three Graces hebben gekregen. Je kunt ze trots zien staan bij Pier Head aan de oever van de rivier de Mersey.

De Mersey Docks and Harbour Boards, die verantwoordelijk waren voor het beheer van een aanzienlijk aantal van de dokken en havens van Liverpool, waren tot het jaar 1994 eigenaar van het Port of Liverpool Building. Daarentegen was een verzekeringsmaatschappij genaamd Royal Liver PLC eigenaar van het gebouw. Dit gebouw diende vroeger als de administratieve kantoren van White Star Line, het bedrijf dat onder andere eigenaar was van de Titanic. De afloop daarvan is algemeen bekend.

engeland-mooie-steden-plaatsen-stedentrip2. Het stadhuis in Liverpool

Het stadhuis in Liverpool is zonder twijfel een van de prachtigste voorbeelden van oude architectuur in de stad. Dit prachtige bouwwerk staat aan High Street. Binnen het bouwwerk vinden op verschillende momenten verschillende activiteiten plaats.

Zo bevindt zich beneden de Raadszaal van de stad, samen met een zaal die verhuurd kan worden voor bruiloften en kamers die voor het publiek zichtbaar zijn gemaakt en tijdens rondleidingen worden getoond. Een monument genoemd naar admiraal Horatio Nelson staat voor het stadhuis. Dit monument werd daar neergezet ter ere van Nelson. Horatio Nelson was een zeer prominente figuur die verantwoordelijk was voor de overwinning van een aantal belangrijke veldslagen.

liverpool-bezienswaardigheden3. De Royal Liver Building

We hebben dit gebouw al even kort benoemd, maar het gebouw verdient ook zeker zijn eigen stukje. Sinds het jaar 2019 kunnen bezoekers een lift nemen naar het observatiedek van het de Liver Building. Alleen gaat het wel op een geheel originele manier. Je wordt namelijk met de lift niet helemaal naar de top gebracht. Vanaf het moment dat de lift stop doen je benen het grootste deel van het werk terwijl je een flink aantal treden op moet lopen.

Als je de hoogte van de klokken hebt bereikt, kun je de toren binnengaan en een digitale productie bekijken die op de muren wordt weergegeven. De productie is van extreem hoge kwaliteit en het voelt alsof je boven Liverpool vliegt en tegelijkertijd door de tijd reist.
Als je alles in de toren gezien hebt, ga je naar de top van het bouwwerk door de allerlaatste trap te beklimmen. Vanaf dit uitkijkpunt heb je een ongelofelijk uitzicht over de stad in alle richtingen. Bij helder weer kun je in de verte zelfs Wales zien liggen.

liverpool-wat-te-doen4. Het Royal Albert Dock

Het Royal Albert Dock wordt vaak beschouwd als één van de vriendelijkste buurten van de stad. Prachtige oude pakhuizen die ooit in de verwerkende industrie werden gebruikt, zijn hier nog steeds te zien. Deze gebouwen worden vandaag de dag gebruikt als musea, restaurants en cafés.

Rond het Albert Dock is een grote verscheidenheid aan activiteiten te vinden die je kunt ondernemen, naast een paar bezienswaardigheden die ook erg leuk zijn. Lekker de kustlijn en de rode bakstenen gebouwen verkennen en genieten van een kopje koffie in een van de plaatselijke eetgelegenheden is zeker een aanrader.

liverpool-wat-doen-info5. De Anglican Cathedral

De Anglican Cathedral, die niet alleen de grootste kathedraal van het Verenigd Koninkrijk is, maar ook de op vier na grootste ter wereld, is een essentiële stop op elke rondreis door Liverpool. Het interieur van de kerk is een beetje sober, maar de omvang is wel zeer indrukwekkend. De buitengewoon hoge kamers zijn voornamelijk een bijzonder aandachtspunt. Bekijk ook zeker even de gebrandschilderde ramen. Het beklimmen van de 101 meter hoge toren is daarnaast ook een must voor iedereen die een uitzicht over Liverpool wil zien.

liverpool-mooiste-plekken6. De geschiedenis van de Beatles

Paul McCartney, George Harrison, John Lennon en Ringo Starr, allemaal plaatselijke jongeren uit Liverpool, kwamen op het idee om samen een popgroep op te richten. Deze popgroep werd de Beatles genoemd. Dit bleek een enorm succes te zijn en tot op de dag van vandaag beschouwen velen de Beatles als één van de belangrijkste bands uit de muziekgeschiedenis.

The Beatles Story is momenteel een populaire toeristische bestemming in Liverpool. De attractie neemt bezoekers mee op een rondleiding door de huizen waar de Beatles hun jeugd doorbrachten en laat hen onderweg unieke voorwerpen zien die met de band te maken hebben. Daarnaast word je geleid op een reis door de muzikale geschiedenis van de band met behulp van een paar verschillende technologieën, die de ervaring nóg meeslepender maken.7. Het Beatles standbeeld

Een andere bezienswaardigheid voor fans van the Beatles, is het standbeeld van de vier heren. Eigenlijk is het niet één, maar zijn er zelfs meerdere standbeelden van the Beatles in de stad. De bekendste staat aan de Liverpool Waterfront, tegenover de Mersey Ferries Building.

liverpool-tips-beatles8. The British Music Experience

De British Music Experience bevindt zich in de Cunard Building, dat algemeen wordt beschouwd als één van de meest boeiende en geavanceerde interactieve musea in het Verenigd Koninkrijk. Je leert in dit museum ook veel over de geschiedenis van de Britse muziek. Je krijgt in dit museum de meest iconische instrumenten en kleding te zien, je krijgt de kans om de beroemdste optredens bij te wonen en je leert zelf ook hoe je muziek moet maken. De British Music Experience is zeker een fantastische plek om te bezoeken als je een passie hebt voor muziek.9. Shoppen in Liverpool

Lord Street, Church Street en de omliggende zijstraten in het centrum van Liverpool zijn zeer populaire bestemmingen voor shoppers. Deze bruisende winkelstraten zijn volledig vrij van autoverkeer. Liverpool One is een winkelcentrum dat dicht bij Lord Street ligt en meer dan 150 verschillende winkels heeft.

Een ander bekend winkelgebied is te vinden in de Whitechapel Street. Dit winkelgebied heet het Metquarter en beschikt over ongeveer 40 exclusieve winkels. St. John’s Retail Centre, dat bijna een eeuw oud is en te vinden is aan St. George’s Way, is het meest uitgebreide en oudste winkelcentrum in de omgeving.

liverpool-centrum-highlights10. Het Merseyside Maritime Museum

Dit museum, dat te vinden is op Albert Dock, geeft informatie over onder andere de handel en het financiële succes van de bekende haven van Liverpool. De kelder geeft bijvoorbeeld bijzondere informatie over smokkelaars en illegale goederen. Dit museum bespreekt ook zaken zoals de trans-Atlantische slavenhandel, het zinken van de Titanic en de rol die Liverpool in dit alles had.11. De Echo Arena

De Echo Arena en Convention Center (ACC) wordt vandaag de dag gebruikt voor allerlei verschillende evenementen, waaronder muziek concerten, festivals, sportevenementen en de MTV Awards. Een aanzienlijk aantal bekende figuren uit de muziekwereld heeft hier al opgetreden. Dit gebouw bevat ook een congrescentrum aan de andere kant, dat vooral dient als locatie voor het houden van conventies en exposities. Door de unieke manier waarop het is ontworpen, valt het bouwwerk zeker op.

liverpool-wat-doen-zien12. De bijzondere Metropolitan Cathedral

Sinds 1967 beschikt Liverpool over wel heel bijzondere kathedraal. De Metropolitan Cathedral heeft namelijk een modern uiterlijk, iets wat je niet bij een kerk verwacht. Het ontwerp is haast futuristisch te noemen. Mede hierdoor is het bouwwerk uitgegroeid tot één van de highlights van de stad.

liverpool-kerken-info13. World Museum

Liverpool heeft meerdere bekende musea te bieden. Eén daar van het is World Museum. Een plek waar je van alles kan leren over cultuur, natuur, historie en wetenschap. Er wordt een breed scala aan onderwerpen behandeld. Hierdoor kan het voor veel mensen een leuk museum zijn.

Heb je toch niet zo’n zin in een (gratis) museumbezoek? Dan kan het museum toch nog een leuke plek zijn. Ook de historische buitenzijde is namelijk mooi om te zien.

liverpool-hoogtepunten-citytrip14. De stad per fiets verkennen

Wil je even wat anders dan het vele wandelen? Dan kan je stad stad ook eens te fiets gaan verkennen. Je kunt een fiets huren of een fietstour met een (Engelstalige) gids gaan doen. Onderweg krijg je wat informatie over de stad en wordt de langs verschillende leuke plekken geleidt.

Ben je benieuwd geworden? Bekijk dan eens de volgende pagina over fietsverhuur en leuke fietstours door Liverpool.15. St George’s Hall

Een ander mooi gebouw is de historische St George’s Hall. Het is een bouwwerk dat je in Engeland niet meteen zou verwachten. het heeft namelijk het uiterlijk van een Griekse tempel. Mede dankzij de vele metershoge pilaren.

Het gebouw staat sinds 1854 in het St George’s Quarter. Een wijk in het centrum. Het is gebouwd als rechtbank en als locatie voor concerten. Tegenwoordig is het nog steeds een concertlocatie. Een rechtbank is het niet meer. Al kan je de voormalige rechtszalen en cellen nog steeds bezoeken.

liverpool-mooiste-plekken-centrum16. Mersey ferry

Vrij veel bezienswaardigheden staan op de kades naast de Mersey rivier. Daardoor kan je tijdens een rondvaart veel mooie plekken zien in een korte tijd. Ondertussen krijg je uitleg over wat er te zien is. Zo krijg je op een eenvoudige manier, een goed beeld van de stad. Een rondvaart duurt gemiddeld een klein uur.

liverpool-rondvaartboot17. De rust van het Sefton Park

Ben je even toe aan wat rust? Dan kan je een bezoekje brengen aan het Sefton park. Een afwisselende park dat bestaat uit bos, grasvelden, heuveltjes en vijvers met watervalletjes. Maar ook een historische kas uit 1896. Een groot victoriaans glazen bouwwerk met daar in vele tropische planten en bomen. Voor liefhebbers van natuur is het zeker een hoogtepuntje van de Liverpool.

liverpool-centrum-park18. Radio City Tower

Een hele andere attractie is de hoge Radio City Tower. Een flinke toren dat onder andere dienst doet als zendmast voor radiozenders. Echter is het in 1965 ook gebouwd als ventilatieschacht voor het ondergelegen winkelcentrum. Tegenwoordig is het vooral een toeristische attractie dankzij de mooie uitzichten die de toren biedt. Bij helder weer kan je zelfs tot Noord Wales en de plaats Blackpool kijken.

liverpool-attracties-centrum

 

Ben je ook benieuwd naar de rest van het land? Bekijk dan de handige informatiepagina’s over de mooiste plekken in Engeland en het overzicht van de bezienswaardigheden in Engeland.

Of bekijk de interessante pagina’s over de mooiste bezienswaardigheden in Londen en over fietstours door Liverpool.

 

© 2024 SuggestMe.com