capri-vakantie-informatie-toerisme-hoogtepunten

 

Je vindt hier allerlei handige toeristische informatie over de vier bekendste eilanden van Italie. Maar je kunt ook verschillende onbekende namen vinden die desondanks toch een leuke vakantiebestemming kunnen zijn.

De bekende en populaire Italiaanse eilanden

Wie kent ze niet, de vier populaire eilanden van Italië. Maar wat zijn eigenlijk de verschillen? Wat is het grootste eiland? Waar zijn leuke badplaatsen of de mooiste natuur? Je vindt de verschillen hier:

Sardinië
Eén van de grootste eilanden van Italië is het mooie Sardinië. Het is een populair eiland doordat het groot is en er daarom extra veel is te doen. De meeste eilanden hebben stranden, mooie natuur en badplaatsen. Maar Sardinië heeft ook bezienswaardigheden zoals meerdere steden, verschillende soorten natuur en uiteenlopende badplaatsen. Ook is er een vliegveld wat je reis extra praktisch kan maken. Het laatste gedeelte van je reis hoeft hierdoor namelijk niet per boot.

Het eiland staat bekend om de mooie stranden, weelderige natuur, bergen en diverse gezellige plaatsen en steden.
Meer toeristische informatie vind je via de volgende link op de pagina over de mooiste bezienswaardigheden op Sardinië.

sardinie-mooie-plaatsen-stranden-bezienswaardighedenElba

Ook Elba is één van de grootste eilanden van Italië. Daarom is ook op dit eiland van alles te doen. Uiteraard de “standaard” bezienswaardigheden zoals badplaatsen, mooie stranden en de rijke natuur maar ook andere leuke dingen. Zoals de kabelbaan naar de Monte Capanne berg, de verschillende mijnen, bikeparken, een buitentheater en diepe grotten.

Verder is Elba gewoon een heerlijk eiland om te genieten van de stranden, het fijne weer en het goede leven. Ook kan je een uitstapje maken naar het vaste land van Italië. Het eiland ligt namelijk voor de kust van de stad Livorno.

Meer toeristische informatie vind je via de volgende link op de pagina over leuke bezienswaardigheden op Elba.

elba-wat-doen-zien-hoogtepunten-vakantie


 

Sicilië
Het grootste eiland van Italië is het vulkanische Sicilië. Het ligt in het zuiden van het land, vlak voor de kust van het vaste land. Sicilië staat onder andere bekend om de actieve vulkaan Etna. Deze heeft gezorgd voor een bijzonder landschap. Een maanachtig landschap waar je mooi kunt wandelen. Andere gebieden zijn echter mooi begroeid. Van wijngaarden tot bossen van olijfbomen en van bergen tot hoge kliffen. Ook de stranden variëren nogal. Van langgerekte zandstranden tot “onontdekte” baaien.

In de verschillende steden vind je gezelligheid, winkels, restaurants en (historische) bezienswaardigheden. Ook kan je naar Etnaland; een pretpark, waterpark en prehistorisch park in één. Verder ligt het vasteland van Italië binnen handbereik. Dit kan leuk zijn voor een dagje uit tijdens je vakantie.

Meer toeristische informatie vind je via de volgende link op de pagina over de leukste bezienswaardigheden op Sardinië.

sicilie-bezienswaardigheden-wat-doen-zien


Capri
Voor de kust van de Italiaanse stad Napels, ligt het prachtige eiland capri. Je vind er een ruige kust, bergen, hoge kliffen en grotten. Maar ook bezienswaardigheden zoals Capri stad, een stoeltjeslift, historische bezienswaardigheden, mooie tuinen, de ruige natuur en de blauwe grotten waar je in kleine bootjes doorheen kan varen.

Verder biedt Capri uiteraard alle ingrediënten voor een ontspannen zonvakantie. Meer toeristische informatie vind je via de volgende link op de pagina over de mooiste bezienswaardigheden op Capri.

capri-bezienswaardigheden-wat-doen-vakantie

 

 

De onbekendere en minder populaire eilanden van Italië

Naast de vier populaire eilanden waar je hier boven mee hebt kunnen kennismaken, zijn er nog leuke Italiaanse eilanden die geschikt kunnen zijn voor je vakantie. Houd er wel rekening mee dat je reis wat langer kan zijn. De wat onbekendere eilanden hebben namelijk geen vliegveld. Daarom zal je het laatste stukje van je reis per boot moeten afleggen. Vanaf een ander eiland of vanaf het vaste land van Italië.

Ischia
Voor de kust van de stad Napels, ligt het vulkanische eiland Ischia. Ondanks de praktische ligging is het (nog) geen bekende vakantiebestemming. Door de ligging kan je namelijk zowel het eiland, als het vaste land gaan ontdekken. Per boot kan je namelijk al in anderhalf uur in Napels. Een leuke stad voor een stedentrip.
Maar ook Ischia zelf, biedt genoeg bezienswaardigheden en vertier voor een vakantie. Zoals de Monte Epomeo berg, de thermale baden, modderbaden, wijngaarden, stranden en de weelderige natuur. Ischia is namelijk één van de meest beboste vulkanische eilanden van Italië.

ischia-italie-mooie-eilanden-vakantiePantelleria

Op ongeveer 140 kilometer van Sicilië, ligt het vulkanische Pantelleria. Het eiland heeft een oppervlakte van 83 vierkante kilometer en is daarmee het vijfde eiland van Italie. Ooit was het een populaire vakantiebestemming onder bekende mensen. Onder andere dankzij de rust, het prachtige azuurblauwe water en de ruige natuur. Tegenwoordig vooral van liefhebbers van een rustige zonvakantie.

Het eiland is geheel ontstaan door vulkaanuitbarstingen. Maar wees gerust, de laatste uitbarsting was in 1891. De natuur herinnerd er echter nog wel duidelijk aan. Zo zijn er vele ruige rotsformaties en heeft er zich een berg gevormd. Vanaf de top op ruim 800 meter hoogte, kan je zelfs het Afrikaanse Tunesië zien liggen.

De hoofdstad heet ook Pantelleria. Je vindt er twee havens; een zeehaven en een luchthaven. Ondanks de vrij kleine omvang, heeft Pantelleria dus toch een vliegveld. Ook dit droeg bij aan de populariteit van het eiland onder bekende mensen. Het vliegveld is van groot belang, want toerisme is de belangrijkste inkomstenbron. Mede dankzij het fijne weer, de stranden, de ruige natuur, de mooie duikplekken en bezienswaardigheden zoals thermale baden, archeologische bezienswaardigheden, de Italiaans-Tunesische cultuur en de wijngaarden.Ga op ontdekking rond Elba
Heb je gekozen voor een vakantie op het mooie Elba? Dan kan je ook kiezen een dagje uit naar één van de zes omliggen eilandjes. De boottocht en de eilandjes zijn vaak een garantie tot een leuk uitje. Je kunt bijvoorbeeld naar:

• Gorgona
• Capraia
• Pianosa
• Montecristo
• Giglio
• Giannutri)

mooie-italiaanse-eilanden-vakantie-namenLampedusa

Tussen Sicilië en het Afrikaanse Tunesië ligt het vrij onbekende Italiaanse eiland Lampedusa. Het eiland staat bekend om de mooie stranden, het ondiepe water, het kleurrijke onderwaterleven en de golfmogelijkheden.

Het rotsachtige eiland is relatief vlak (max. 130 meter hoog) en slechts 20 vierkante kilometer groot. Op deze oppervlakte wonen 6000 mensen. Tijdens het hoogseizoen komen er echter duizenden toeristen bij. Deze bezoeken het zuidelijke eiland vooral voor de zon, heldere zee, mooie stranden en goede snorkel- en duikmogelijkheden.

De kustlijn bestaat vooral uit hoge kliffen en mooie zandstranden. Een leuke combinatie.
De vliegtijd vanaf Nederland is ongeveer 4 uur. Ook kan je kiezen voor de oversteek vanaf Sicilië per veerboot. Bijvoorbeeld wanneer je gaat eilandhoppen. Ook zou je het eiland kunnen combineren met een paar vakantiedagen in Tunesië. Het Afrikaanse land ligt namelijk op slechts 110 kilometer afstand.

mooie eilanden-italie-onbekend

 

Italiaanse eilanden met een vliegveld

Zoals je hebt kunnen zien, zijn er diverse mooie bestemmingen in de Middellandse zee. Maar niet elk eiland heeft een eigen vliegveld. De kleinere, of minder populaire eilanden, zijn alleen per boot bereikbaar. Bijvoorbeeld vanaf het vaste land van Italië of een groot eiland in de buurt. Wil je een korte reis? Dan kan je kiezen voor de onderstaande eilanden. Deze hebben namelijk wel een eigen vliegveld.

• Sicilië (Catania Airport, Trapani Airport of Palermo Airport)
• Elba (Marina di Campo)
• Sardinië (Olbia, Alghero en Cagliari Airport)
• Pantelleria
• Lampedusa

Ondanks dat Capri geen vliegveld heeft, zou het toch geschikt kunnen zijn. Het eiland ligt namelijk voor de kust van Napels, dat wel een eigen vliegveld heeft.
Ook Ischia kan worden bereikt door te vliegen naar het vliegveld van Napels. Vanuit daar kan je in ongeveer anderhalf uur naar het eiland varen.

 

Ontdek extra veel dankzij eilandhoppen

Italië heeft verrassend veel eilanden. De meest zijn echter alleen per boot bereikbaar, onbekend en rustig. Maar daarom niet minder mooi. Zo heb je bijvoorbeeld de Egadische eilanden die ten westen van Sicilië liggen. Marettimo, Levanzo en Favignana zijn verrassend mooie eilanden waar je heerlijk tot rust kan komen. Mede danzij de mooie natuur.

Of kies voor de vulkanische Liparische eilanden. Deze liggen ten noorden van Sicilië en zijn goed per boot bereikbaar. Ondanks de korte afstanden tussen elkaar, hebben Salina, Lipari en Panarea elk hun eigen sfeer.

Wil je eilandhoppen vanaf Sardinië? Ook geen probleem. Je kunt er La Maddalena, Tavolara, Asinara, Sant’Antioco en San Pietro gaan ontdekken. Ook deze eilanden hebben elk hun eigen verhaal. De één was een gevangenis, de ander is een paradijs voor duikers en zeilers.

Zoals je ziet zijn er veel meer mogelijkheden dan je waarschijnlijk had gedacht. Reisorganisaties zoals Riksjatravel en Stap Reizen bieden eilandhoppen als rondreis aan.

 

Via het hoofdmenu vind je informatiepagina’s over meerdere Italiaanse eilanden. Of bekijk eens de pagina’s over Spaanse eilanden of de diverse Griekse eilanden.

Ook kan je eens de pagina bekijken over andere mooie plekken in Italië.

 

© 2024 SuggestMe.com