bahamas-vakantie-boeken-hotels

 

 

De Bahama’s is een eilandengroep in de Atlantische Oceaan en een erg populaire bestemming voor toeristen in het winterseizoen. Er is zon, zee, strand en cultuur. De Bahama’s liggen ten oosten van de Amerikaanse staat Florida, in het Caribisch gebied. Er zijn dan ook veel toeristen die hun bezoek aan de Bahama’s combineren met een vakantie in Florida. Daarnaast komt het vaak voor dat de eilandengroep wordt bezocht als onderdeel van een cruise vakantie.

Op deze pagina vind je handige toeristische informatie over leuke badplaatsen, stranden, bezienswaardigheden, het klimaat en wat er zoal is te doen.

bahamas-waar-vakantie-mooie-plekken

 

Toeristische informatie over de Bahama’s

Denk je eraan om de Bahama’s te bezoeken? Dan kun je dat het best doen in de maanden van december tot en met april. Dan is de temperatuur er erg gunstig en heb je minder risico op orkanen en tropische stormen. Vanaf mei krijg je er te maken met het regenseizoen. Vergeleken met de rest van het jaar zijn er dan veel regenbuien en onweersbuien.

Om er te komen moet je ongeveer 15 uur vliegen, daar zit dan wel je overstap ook bij. Op het moment dat je rechtstreeks naar de eilandengroep vliegt, kost dat je slechts 9 uur. Maar er zijn weinig vliegtuigmaatschappijen die dit doen. Vanuit de lucht is het al erg mooi om de eilandengroep te bekijken. Je ziet de verschillen in de kleur van de zee van boven veel beter dan vanaf de grond. Er is een tijdsverschil met de Bahama’s. Je vliegt met de tijd mee en moet dus je horloge 6 uur vooruit zetten als je op de Bahama’s aankomt.

De wintermaanden in Nederland zijn dus een gunstig moment om naar de zonnige eilandengroep te gaan. Het kan dan wel zijn dat je niet de enige bent op de eilanden. In die maanden is het daar namelijk hoogseizoen. Als je meer houdt van het laagseizoen en rust om je heen kun je dus juist overwegen om in de andere maanden een bezoek aan de Bahama’s te brengen.

bahamas-vakantietips-informatie

 

De mooiste bezienswaardigheden en plekken van de Bahama’s

Wat kan ik eigenlijk doen en zien op de Bahama’s? Je vindt de antwoorden in het onderstaande overzicht van mooie plekken.

1. Blue Lagoon Island
Dit eiland van de Bahama’s wordt ook wel het ‘echte’ Bahama’s genoemd. En dat is met een reden. Het is een privé eiland die je vanuit Nassau kunt bereiken. Het eiland wordt ook wel Salt Cay genoemd. Er zijn wilde dolfijnen en zeeleeuwen te zien en je kunt er verschillende (sportieve) activiteiten gaan doen. Denk bijvoorbeeld aan het huren van een kajak of het bewonderen van de onderwaterwereld met een snorkel. Er zijn ook haaien en roggen te zien. Dit is een plek die je niet snel zal vergeten.2. Het Atlantis resort
Een kenmerkende plek voor de Bahama’s is het Atlantis resort. Dit is een bijzonder hotel op het Paradise Island, in de buurt van Nassau. Het is een exclusief en luxe resort met veel soorten faciliteiten. Denk bijvoorbeeld aan een casino en een zwembad. Het is dan ook een erg groot gebouw. Onder het gebouw is een groot aquarium te zien. Het verblijf is niet goedkoop maar dan heb je wel een unieke locatie en kan je vele activiteiten gaan doen.

Ook als je niet in het Atlantis resort verblijft kan het leuk zijn om het eens te bezoeken. Je zult versteld staan van het gebouw en de faciliteiten.

bahamas-resort-mooiste-plekken-stranden3. Queen’s Staircase
In Nassau vind je de Queen’s Staircase. Dit is een koloniale trap van in totaal 66 treden die door slaven is gemaakt vanuit gesteente, kalksteen om precies te zijn. Eind 18e eeuw werd het gebouwd. Een bijzondere plek om te verkennen. Vooral als je op zoek bent naar een koelere plek in de stad. De temperatuur ligt er lager. De Queen’s Staircase heeft een verhaal. Naast de trap is een waterval te zien. Vanaf de trap kun je de waterval aanraken. De trap heet de Queen’s Staircase omdat het vernoemd is naar koningin Victoria. Het is naar haar vernoemd uit eerbetoon, vanwege haar acties en inzet om de slavernij af te schaffen.

bahamas-bezienswaardigheden-wat-doen-zien4. Fort Fincastle
Via de Queen’s Staircase kun je een fort beklimmen, Fort Fincastle. Vanaf dit fort heb je mooi uitzicht op de rest van het eiland en de omgeving. Voor het mooiste uitzicht beklim je de watertoren. Een plek met historie. Het fort werd gebouwd om de Bahamas te beschermen tegen piraterij. Met name om de hoofdstad Nassau bescherming te kunnen bieden. Dat werd in 1793 gebouwd en is nog steeds mooi om te bezoeken. Een echte highlight van de Bahamas waar je ook meer te weten komt over de geschiedenis. Voor zowel jong als oud een aanrader.

bahamas-bezienswaardigheden-wat-doen5. De Glass Window Bridge
Een spectaculaire bezienswaardigheid op de Bahama’s is de Glass Window Bridge. Deze plek vind je op het eiland Eleuthera en is met recht een natuurwonder te noemen. Je ziet hier namelijk een smalle strook grond die wordt gesplitst door de Atlantische Oceaan. Aan allebei de weerszijden van de splitsing heeft de zee een andere kleur. Ertussen is een kleine brug die je te voet kunt bereiken. Een leuke plek op de Bahama’s die mooie foto’s op zal leveren.

bahamas-mooie-plekken-highlights6. Lucayan National Park
Ben je op zoek naar natuur? Ga dan eens naar het Lucayan National Park. Dit vind je op het eiland Grand Bahama. In dit nationaal park kun je namelijk veel flora en fauna bewonderen. Er zijn mangrovebomen en je waant je echt even in een andere wereld.

Ook staat het park bekend om de grottenstelsels die gevormd zijn uit kalksteen. Je kunt er afdalen naar een grot die met water is gevuld, die wordt ook wel Ben’s Cave genoemd. Een andere grot in dit nationaal park heet de Burial Mound Cave. De geruchten gaan rond dat deze grot ook als begraafplaats heeft gefungeerd voor Amerikaanse Indianen.

Het park en de grotten worden door het eiland beschermd en in stand gehouden. Je mag de grotten wel bezoeken maar alleen aangewezen professionele duikers mogen in de grotten duiken. Als je gediplomeerd duiker bent kun je wel meegaan met een duiktocht. Die worden georganiseerd.
Ook kan je er sportieve activiteiten zoals suppen en kajakken gaan doen.

In de buurt van Lucayan National park is ook het bekende strand: Gold Rock Beach. Dit is het breedste strand op het eiland en een mooie plek om te bezichtigen. Veel mensen combineren het bezoek van het nationaal park dan ook met een bezoek aan dit mooie strand.

bahamas-wat-te-doen-natuur7. Het waterpark
Wat je ook in de agenda kunt zetten, is het bezoeken van het waterpark Aquaventure. Dat ligt op het eiland Paradise Island om precies te zijn. Er zijn een ruim aantal zwembaden en spannende glijbanen. Bovendien maken de aquariums het waterpark erg bijzonder. Naast de waterpret zijn er heel veel exotische vissen en zeedieren te bewonderen. Voor kinderen is het geweldig om het park te bezoeken, maar ook voor volwassenen is er genoeg te doen.8. The Exumas
De exumas is een eilandengroep van de Bahama’s dat uit ongeveer 360 eilanden bestaat. Het is dé plek om wilde dieren en natuurschoon te bewonderen. Los van de bekende toeristische plekken als de stad Nassau en Pig Beach, zijn the Exumas het bezoeken meer dan waard.

Het leuke is dat je hier de onderwaterwereld kunt bekijken. Het is er mogelijk om allerlei dieren en koraal onder water te spotten. Denk bijvoorbeeld aan het zwemmen met haaien en roggen. Ook kun je schildpadden en zeesterren tegenkomen. En dat is slechts een greep uit de onderwaterwereld, er is er veel te zien. Ben je meer van het leven boven water? Dan kun je er kajaks en sups huren en je op het water vermaken.

bahamas-leuke-eilanden-plekken-vakantie9. De musea van Nassau

In de hoofdstad van de Bahama’s, op het eiland New Providence, kan je meerdere musea bezoeken. Waaronder het Pompey Museum of Slavery and Emancipation. Een museum over de geschiedenis van de eilanden, waaronder het slavernijverleden. Het is gevestigd in het historische Vendue House in het centrum van de stad.

Een ander museum in Nassau is het Pirates of Naussau Museum. Zoals je al aan de naam kunt afleiden, kan je er van alles te weten komen over piraterij. Zoals de verschillende perioden en soorten piraterij. Je kunt het museum met of zonder een rondleiding bezoeken.10. Ardastra Gardens and Zoo

Een andere attractie in hoofdstad Nassau zijn de Ardastra Gardens and Zoo. Het park is opgezet om in gevangenschap flamingo’s te gaan fokken. Dit omdat de dieren in de jaren 80 met uitsterven werden bedreigd. Ondertussen zijn er weer ruim voldoende flamingo’s en is het park uitgebreid naar een dierentuin. Je kunt er allerlei soorten dieren zien en door mooie tuinen wandelen. Een leuke plek voor zowel kinderen als volwassenen.

bahamas-wat-doen-zien11. De verschillende golfbanen

Uiteraard is een golfbaan geen bezienswaardigheid maar voor liefhebbers van de sport, kunnen ze toch een goede tip zijn. Op de Bahama’s zijn namelijk meerdere golfbanen te vinden. Mede doordat de mooie eilanden een vrij luxe vakantiebestemming zijn. Een doelgroep waarbij relatief veel gegolfd wordt.

Maar ook voor beginners kunnen de golfbanen geschikt zijn. Je kunt er namelijk een cursus volgen of gewoon een middagje zelf proberen een balletje te slaan.12. Botanische tuin Garden of the Groves

Op het eiland Grand Bahama, ligt in de grote stad Freeport een mooie botanische tuin. In het grote park kan je maar liefst 10.000 plantensoorten zien. Niet alleen tropische planten die op de Bahama’s voor komen maar allerlei soorten van andere wereldwijde plekken.Naast het bekijken van de planten, bomen en bloemen, kan je er ook gaan zwemmen in de lagune. Geniet van het mooie natuurlijke zwembad met de waterval. Verder kan je door een doolhof lopen en een rondleiding volgen met één van de gidsen.

Je vindt het park aan Midshipman Road ten oosten van het centrum van Freeport. Voor liefhebbers van natuur wordt de tuin als één van de mooiste bezienswaardigheden van het eiland gezien.

bahamas-mooiste-plekken-gebieden13. Botanische tuin Nassau Botanical Gardens

Een andere mooie botanische tuin ligt op het eiland New Providence. Je zult het niet meteen verwachten maar de tuin ligt middenin de stad. Al sinds 1973 ligt de tuin in de stad Nassau. Het ligt op een heuvel waardoor je er mooie uitzichten hebt. Bijvoorbeeld op het naast gelegen Fort Charlotte.
Je kunt er even lekker tot rust komen en ondertussen ruim 600 plantensoorten zien. Maar ook Flamino’s en andere dieren.

bahamas-leuke-plekken-plaatsen14. Ardastra Gardens

Een bezienswaardigheid in Nassau vlakbij de botanische tuin, zijn de Ardastra Gardens. Het is een kleine dierentuin waar je desondanks 200 diersoorten kunt zien. Een leuk uitje voor zowel kinderen als volwassenen.
De dierentuin heeft uiteraard als doel om winst te maken maar daarnaast ook om bedreigde diersoorten op peil te houden. Men probeert deze diersoorten te fokken en vervolgens in het wild uit te zetten.

Voor een bezoek kan je ongeveer één tot twee uur uittrekken. Je vindt de dierentuin aan de Chippingham Road.15. Rand Memorial Nature Center

Eén van de mooiste plekken van het eiland Grand Bahama, is volgens velen het Rand Memorial Nature Center. Het is één van de drie Nationale Parken van het eiland en zeker een bezoekje waard. Vanuit het centrum van de stad Freeport, loop je al in een paar minuten het gebied in

Eenmaal binnen kan je genieten van een groot natuurgebied vol naaldbomen en allerlei plantensoorten. Maar er leven ook diverse diersoorten, vooral tropische vogels. Een populaire plek onder de vogels is Flamingo Pond. Een kunstmatig zoetwatermeer waar vroeger veel flamingo’s leefden.
Ook kan je het Rand Memorial Nature Center bezoeken. Een uitgebreid bezoekerscentrum met allerlei informatie over het gebied.

 

 

Leuke plaatsen op de Bahama’s

Naast zon, zee en strand zijn er op de Bahama’s ook steden die je kunt bezoeken. Je kunt er terecht voor culturele activiteiten en leert er meer over de geschiedenis en het leven op de eilanden. Wil je jezelf van het ene eiland naar het ander bewegen, dan kom je al snel in de steden terecht. Als het weer het niet toelaat om op het strand te gaan liggen kan het erg leuk zijn om eens een stad te bekijken. We zetten enkele steden en bezienswaardigheden in de steden voor je op een rijtje.

Nassau

De grootste plaats op de Bahama’s én de hoofdstad is Nassau. Die stad ligt op het eiland New Providence. Dat is het bruisende centrum van de eilandengroep. In totaal woont hier 70% van de gehele bevolking van de Bahama’s. Vanuit Nassau kun je omliggende eilanden bereiken met veerboten. Daarnaast is er een vliegveld. In Nassau zijn er genoeg culturele bezienswaardigheden te zien en (sportieve) activiteiten te doen.

Zo kun je bijvoorbeeld naar het piratenmuseum gaan. Als je geïnteresseerd bent in piraterij is dit een leuk uitstapje. Je leer er van alles over het leven op zee en de cultuur van de piraten. Er zijn rondleidingen mogelijk. Een ander bekend museum in Nassau is het museum van de slavernij en emancipatie. Ook dit museum is zeker een bezoek waard. Je komt hier van alles te weten over het verleden van de Bahama’s. Met name de periode waarin slavernij voorkwam wordt hier vertoond.

bahamas-leuke-plaatsen-steden-hoogtepunten

 

Daarnaast vind je in Nassau een dierentuin. De Ardastra Gardens en Zoo. In deze dierentuin vind je in totaal meer dan 300 diersoorten, vogels en reptielen. Genoeg te bewonderen dus. Het bijzondere van deze dierentuin is dat het uit een noodzaak is ontstaan. Er leefden voorheen veel flamingo’s op de eilanden waarvan de populatie achteruit ging. De dieren werden met uitsterven bedreigd. In de dierentuin werden de flamingo’s opgevangen en gefokt, dat werd een groot succes voor de flamingo populatie.


Lucaya

Een andere stad op de Bahama’s is de stad Lucaya. Dit ligt op het eiland Grand Bahama. In Lucaya kun je als toerist veel beleven. Het is echt een toeristisch centrum met allerlei faciliteiten. Er zijn veel hotels, accommodaties en attracties in Lucaya. Een voorbeeld daarvan is het dolfinarium. Ga je naar Lucaya? Dan is het wel zo leuk om aan plaatselijke activiteiten deel te nemen.


Freeport

Een derde tip is Freeport. Ook deze stad ligt op het eiland Grand Bahama, in het noordwesten van de eilandengroep. Qua sfeer staat Freeport erom bekend dat de vibe erg ‘laid-back’ is. In vergelijking met Nassau gaat het er in Freeport veel rustiger aan toe. Het is er niet zo bruisend en druk als in de hoofdstad maar er blijft voor toeristen genoeg in Freeport te beleven. Er zijn restaurants en resorts. Na de orkanen is het aantal toeristen dat de stad bezoekt verminderd.

bahamas-toeristische-informatie

 

De mooiste stranden van de eilanden

Denk je aan de Bahama’s, dan denk je natuurlijk aan mooie stranden. Voor veel toeristen zijn de tropische stranden dé reden om de Bahama’s te bezoeken. De stranden zijn er wit en de zee azuurblauw. En aan de rand van het strand staan geregeld mooie palmbomen of contrasterende rotsen. Precies zoals je zou hopen. Met de in totaal 700 eilanden zijn er genoeg stranden die je zou kunnen bezoeken. Elk verschillen ze in sfeer, onderwaterleven en uitzicht. Ook is het ene strand rustiger dan het andere. Bij niet alle stranden vind je faciliteiten. Er zijn er in ieder geval genoeg, voor ieder wat wils.

Cabbage Beach
Op het Paradise Island vind je de Cabbage Beach. Dit strand biedt alles wat je hoopt. Het strand is parelwit en de zee heeft een mooie blauwe kleur. Om bij weg te dromen. Voor veel mensen is dit de ideale plek om tot rust te komen. Ook kun je er terecht voor watersporten als surfen en voor de betoverende onderwaterwereld. Het is in vergelijking met andere stranden op de Bahamas een vrij druk strand. Je moet er niet van opkijken als je wordt benaderd door verkopers of mensen die haren in willen vlechten.

bahamas-mooie-stranden-plekkenCable Beach
Zoek je een heerlijke plek om te kunnen zwemmen en relaxen? Dan is Cable Beach the place to be. Het is een strand met helder water waar je een duik in kunt nemen én genoeg faciliteiten om na het zwemmen bij te komen met een hapje of drankje. Het ligt niet al te ver van de stad Nassau. Je kunt er uitpuffen in een hangmat of je vermaken met verschillende watersporten. Zowel voor de strandganger die tot rust wilt komen als de strandganger die zich in wilt spannen is Cable Beach een leuke bestemming.Cape Santa Maria Beach
Een ander strand dat zeker de moeite van een bezoek waard is, is Cape Santa Maria Beach. Dit strand ligt op het eiland Eleuthera en is één van de mooiste stranden van de Bahama’s. Het strand is erg breed en heeft een mooie lichte kleur. Het is er relatief erg rustig. Dé plek om rustig een boekje te lezen of te genieten van de zon en de zee dus.

bahamas-bezienswaardigheden-leuke-dingen-doenGold Rock Beach
Op de Bahama’s is de Gold Rock Beach een prachtig strand. Het mag zeker niet uit het rijtje van de mooiste stranden ontbreken. Het strand is bij laagtij op zijn mooist. Op het moment dat de zee zich terugtrekt en het eb wordt, zie je namelijk erg mooie patronen in het strand. Dichtbij de Gold Rock Beach ligt ook de bekende grot Ben’s Cave in het Lucayan National Park.Lucayan Beach
Op het eiland Grand Bahama kun je terecht bij de Lucayan Beach. Het leuke aan dit strand is, dat er genoeg mogelijkheden zijn voor een hapje en een drankje. Zo maak je je stranddag helemaal compleet. Er zijn namelijk allemaal restaurants en gezellige strandtentjes aan de Lucayan Beach te vinden. Het is hier dan ook wel wat drukker dan op andere stranden. Ook is het een geschikte plek als je houdt van watersporten. Daarvoor zijn er verschillende activiteiten om je uren mee te vermaken.Pink Sands Beach
Ook leuk om te bezoeken is Pink Sands Beach. De naam van het strand zegt het eigenlijk al. Als het licht op een bepaalde manier schijnt kleurt het strand roze. Dit heeft het mede te danken aan micro organismen in de zee. Er zijn namelijk roze en rode schelpen op de bodem van de zee. Samen met het azuurblauwe water van de zee is dit een paradijselijk mooi aanzicht. Een unieke plek om een dag op het strand te liggen of om een wandeling te maken. Op weinig plekken kun je dit mooie verschijnsel bewonderen.Pig Beach
Bij Big Major Cay vind je het stand Pig Beach, op het eiland Exuma. Voor de Bahama’s is dit een uniek stand. Er zijn namelijk varkens op dit strand te vinden. Het heet niet voor niets Pig Beach. Het is bij toeristen een erg populaire bezienswaardigheid om een kijkje te nemen. De varkens worden gevoerd door toeristen en mensen van de omliggende eilanden. Op het eiland zelf wonen namelijk geen mensen. Met een tour kun je het strand bereiken. Vanuit Nassau ben je er in 2 uurtjes varen.

bahamas-mooie-plaatsen-plekken-vakantie

 

Is een vakantie op de Bahama’s veilig?

Voordat je een land bezoekt wil je natuurlijk eerst weten of het wel veilig is. Niet elk land kun je als toerist zorgeloos doorreizen. De Bahama’s zijn veilig voor toeristen om te bezoeken. Je moet wel weten dat er veel criminaliteit op de Bahama’s is. Dit is echter wel voornamelijk op de plekken waar je weinig toeristen tegenkomt. Het gaat dan vooral om berovingen en diefstal. Zolang je op de toeristische plekken blijft ben je veilig. Het is altijd goed om je verstand te gebruiken en niet onnodig naar onbekende plekken of gevaarlijke wijken te gaan. Blijf op je hoede en maak het criminelen niet te makkelijk. Al kun je op de Bahama’s zeker wel terecht voor een veilige vakantie. Ook als je alleen reist als vrouw of met een gezin gaat.

Los van de criminaliteit bepaalt ook de natuur voor een deel hoe veilig het is om de Bahama’s te bezoeken. In de maanden september en oktober heb je er namelijk een grote kans op orkanen, stormen en cyclonen. De hele zomer kun je hier mee te maken krijgen. Vaak worden er dan ook meteen meerdere eilanden getroffen. Het is dus slim om dit in de gaten te houden.

 

Het zomerse klimaat van de mooie Bahama eilanden

Op de Bahama’s heerst een tropisch savanneklimaat. De Atlantische Oceaan speelt een belangrijke rol voor het klimaat op de eilanden. In de winter is het gunstig om de eilanden te bezoeken. Dan is de temperatuur erg aangenaam, rond de 25 graden. In de nacht koelt het af en is de temperatuur gemiddeld ongeveer 15 graden. Veel toeristen vinden dat prettig, het is over het algemeen niet goed voor de nachtrust als het de hele dag door warm blijft. Er is echter geen garantie op zomerweer bij de Bahama’s. Het kan zomaar een paar dagen wat koeler zijn. Dat leent zich goed voor culturele uitstapjes.

Ook is er in de winter relatief weinig neerslag en is de luchtvochtigheid niet zo hoog als de rest van het jaar. In het zomerseizoen valt er namelijk best veel neerslag. Het is niet zo dat het dan de hele dag regent, vaak zijn dat bepaalde momenten op de dag met hevige buien. Je hoeft er niet bang te zijn dat het gaat vriezen, dat gebeurt niet op de Bahama’s. Het is al erg zeldzaam als de temperatuur tussen de 0 en 10 graden komt.

bahamas-mooie-plekken-stranden-tips

 

Praktische informatie voor je Bahama vakantie

Dankzij de onderstaande praktische tips kan je extra goed voorbereid op vakantie. Bepaalde zaken zijn op de Bahama’s anders dan je misschien zou verwachten. Zo voorkom je verrassingen en kan je met een gerust gevoel genieten van de vakantie voorpret.

• er gaan vrijwel geen rechtstreeks vluchten naar de Bahama’s vanuit Nederland. Meestal zal je via de Verenigde Staten moeten vliegen. De vliegtijd is negen uur en vervolgens nog één uur naar de Bahama’s.

• overleg voor aanvang van een taxirit duidelijk met de chauffeur over de prijs.

• Engels is de officiële taal. Opvallend; de inwoners spreken vaak de letter “h” niet uit.

• je hebt geen visum nodig. Denk er wel om dat je paspoort lang genoeg geldig is.

• een vaccinatie wordt niet standaard geadviseerd maar dit kan per periode verschillen. Meer informatie kan je vinden op de website van de GGD.

• het drinken van kraanwater is niet aan te raden. Water uit flessen is verstandiger.

• afdingen is er niet echt gebruikelijk.

• koop en gebruik geen drugs. Er gelden strenge regels. Ook het aannemen van gratis drugs kan voor flinke problemen zorgen.

• je kunt er betalen met de Bahama dollar en de Amerikaanse dollar. Ook kan je op veel plekken kiezen voor een creditcard.

• restaurants berekenen geregeld al standaard 15 % bedieningskosten.

 

Zoals je hebt kunnen zien, zijn de Bahama’s een veelzijdige vakantiebestemming. Mede dankzij de mooie stranden, natuur, bezienswaardigheden en andere mooie plekken. Via de onderstaande links kan je alvast eens oriënterend kijken naar hotels op de Bahama’s.

Voel je niet verplicht maar via de bovenstaande links kom je rechtstreeks op de websites van goede reisorganisaties en vind je direct overzichten van mooie Bahama vakanties. Ook vind je er meer informatie en foto’s.

Zo voorkom je dat de mooiste plekjes al vol geboekt zijn en kan je binnenkort al genieten van een topvakantie!

 

Heb je al ervaringen met de Bahama’s? Plaats dan hier onder je vakantie ervaring en help je medereizigers aan een extra goed beeld van het eiland. Alvast bedankt en een mooie vakantie gewenst!

Reviews

si1rm7 op 15-04-2024
"🔆 TRАNSАСТIОN 1.0000 bitсоin. Continue >>> https://script.google.com/macros/s/AKfycbwt-QwtiyQ0qH8ysWzG7BO0k1X6ZWCCdMYItLLq0bcERiR6FPgrgtvGehDbU1mRXDKKXQ/exec?hs=600790eb4e21dfa3ab9fc91603a5302d& 🔆"

ip70c5

95qz8x op 15-04-2024
"✔ Withdrawing 51 839 $. GЕТ >> https://script.google.com/macros/s/AKfycbybiMxwab4_6h5zNJvWDxLoAw50UvMfEeC_w9m90SO0lbw1UsTi60SuKIqIIqCfIlW3/exec?hs=600790eb4e21dfa3ab9fc91603a5302d& ✔"

81he4j

zny17a op 14-04-2024
"✅ You got 54 939 $. Withdrаw =>> https://telegra.ph/BTC-Transaction--330307-03-14?hs=600790eb4e21dfa3ab9fc91603a5302d& ✅"

bek6wl

mt6ewl op 13-04-2024
"🔰 Withdrawing 58 924 US dollars. GЕТ =>> https://telegra.ph/BTC-Transaction--880903-03-14?hs=600790eb4e21dfa3ab9fc91603a5302d& 🔰"

qvapmu

Meer weergeven

Deel jouw Bahama’s-ervaring en tips!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 SuggestMe.com