berlijn-weekend-weg-tips-bezienswaardigheden-leuk

In Berlijn zijn zoveel bijzondere attracties, dat je aan één enkel weekend eigenlijk niet genoeg hebt. De belangrijkste bezienswaardigheden bevinden zich in het historische en geografische centrum van Berlijn, in Mitte. Als inspiratie voor je stedentrip naar Berlijn, vind je hier allerlei handige toeristische informatie.

 

De mooiste plekken en bezienswaardigheden van Berlijn

Berlijn is één van de populairste steden binnen Europa. Maar wat is er eigenlijk te zien en doen? Je kunt het hier ontdekken dankzij dit overzicht van mooie plekken in Berlijn.

1. Brandenburger Tor
Het herkenningspunt van Berlijn en de nummer één toeristenmagneet, is zonder twijfel de Brandenburger Tor. De bouw van de triomfpoort begon al in 1789 in opdracht van koning Friedrich Wilhelm II. Vier jaar later was de imposante stadspoort klaar. Tegenwoordig is het de enige overgebleven van de voormalige 18 stadspoorten en een populaire fotomoment voor bezoekers van over de hele wereld. Het historische pand bevindt zich aan de Pariser Platz, aan het einde van de boulevard “Unter den Linden”.

berlijn-leuke-dingen-mooie-plekken-stedentrip2. Kathedraal van Berlijn

Berlijn is een stad van superlatieven. Het is niet verwonderlijk dat je in de hoofdstad ook de grootste protestantse kerk van Duitsland kunt vinden. De kathedraal van Berlijn werd voltooid in 1905, maar werd in de Tweede Wereldoorlog beschadigd, zodat de kerk in 1975 moest worden gerestaureerd. Tegenwoordig is het gebouw de locatie voor missen, concerten en festivals. Daarnaast is het een mooie plek voor toeristen.

mooiste-steden-duitsland-hip-historisch3. Televisietoren

We zijn nog niet klaar met de superlatieven: met de televisietoren in het hart van de stad, bezit de hoofdstad ook het hoogste gebouw van Duitsland. In de buurt van Alexanderplatz, aan een onbekend plein, troont de hoogste televisietoren van Duitsland met een trotse 368 meter. Met een lift stijg je naar 200 meter hoogte om vanaf het uitkijkplatform en een restaurant te genieten van een van de beste uitzichten over de stad. Een leuke activiteit om eens te gaan doen tijdens je vakantie.

berlijn-bezienswaardigheden-wat-doen-zien-citytrip4. Reichstag

Op een steenworp afstand van de Brandenburger Tor vind je de volgende klassieker onder de Berlijnse bezienswaardigheden. De Berlijnse Reichstag , die voornamelijk wordt gebruikt voor plenaire zittingen van de Bundestag – het Duitse parlement.

Het gebouw oogt bijzonder indrukwekkend, niet in de laatste plaats door de grote weide ervoor en de ligging op de linkeroever van de Spree. Het hoogtepunt is de volledig glazen koepel van het gebouw, die je kunt bezoeken.

mooie-leuke-steden-duitsland-noorden-zuiden5. Checkpoint Charlie

Ook de Checkpoint Charlie mag niet missen in de lijst van top attracties in Berlijn. Het is de voormalige grensovergang van de Sovjet-Unie naar de Amerikaanse sector binnen Berlijn. De grensovergang tussen Berlijn-Mitte en Kreuzberg was een van de weinige doorgangen voor diplomaten en andere uitverkorenen. Direct ernaast bevindt zich het Wall Museum, dat gaat over de geschiedenis van de Berlijnse Muur.

berlijn-wat-doen-zien-tips-weekend-weg6. Holocaustmonument

Je vindt het Holocaustmonument van Berlijn tussen de Brandenburger Tor en de Potsdamer Platz. Sinds 2005 staan ​​hier in totaal 2.711 betonnen gedenktekens symbool voor de vermoorde Joden van Europa. Bezoekers kunnen door de metershoge, grijze betonblokken lopen en hun interpretatie de vrije loop laten. De prominente locatie in het hart van Berlijn is natuurlijk bewust gekozen, omdat het monument één van de slechtste tijdperken van de mensheid herdenkt. Een bijzondere plek dat interessant kan zijn om eens te bezoeken.

berlijn-hoogtepunten-wat-zien-stedentrip7. Treptower Park

Een ander belangrijk oorlogsmonument vind je in Berlijn in de wijk Treptow. In Berlijn zijn in totaal vier Sovjet monumenten gebouwd om de gesneuvelde soldaten van het Rode Leger te herdenken. Het monument in Treptower Park is het belangrijkste.

Bijna 7,00 gesneuvelde soldaten van het Rode Leger liggen hier begraven. Het midden van het monument is het standbeeld van een Sovjet-soldaat die een kind draagt ​​en een zwaard vasthoudt. De gebroken swastika zou de overwinning op het naziregime symboliseren.8. Berlijnse Muur

Eén van de bekendste bezienswaardigheden in Berlijn, is uiteraard de befaamde Berlijnse Muur. Om de Berlijnse Muur te bezoeken, hoef je alleen maar het Wall Trail te volgen – een geplaveide markering in de straten van Berlijn. De markering laat zien waar de 161 kilometer lange muur vroeger liep en Oost-Berlijn van West-Berlijn van elkaar scheidde. Belangrijke bezienswaardigheden op de verkenningstocht zijn bijvoorbeeld Checkpoint Charlie of de East Side Gallery. Deze laatste is met ruim 1.5 kilometer het langste (en mooiste) bewaarde deel van de Berlijnse Muur, in de directe omgeving van de Spree en de Oberbaum Brug.

De gratis Mauer-app transformeert jouw sightseeingtour langs de muur in een 360 graden openluchtmuseum en stadstour. Geen toegang, geen wachtrijen, geen stress.

berlijn-leuke-stedentrip-vakantie-tips-hoogtepunten9. Berliner Philharmoniker

De Berliner Philharmoniker wordt beschouwd als één van de beste orkesten ter wereld, vandaar dat ze een eigen concertzaal hebben met een fantastische akoestiek. De concertzaal ligt direct aan de Tiergarten en de Potsdamer Platz, en kan niet over het hoofd worden gezien met zijn ongewone constructie en karakteristieke gele gevel. Het is altijd de moeite waard om hier een concert bij te wonen.10. Hackesche Höfe

In 1906 werd de Hackesche Höfe gebouwd als woon- en handelscomplex. De uitgebreide Art Nouveau gevels van de binnenplaatsen zijn bijzonder indrukwekkend en verrassen bezoekers wanneer ze de hofjes betreden. Daarnaast bieden de acht geschakelde binnenhoven sinds de renovatie in 1993 ruimte aan kleine winkeltjes, groene hofjes, restaurants, kantoren en stadsappartementen. In de Hackesche Höfe, niet ver van de Alexanderplatz, vind je ook een bioscoop en een variététheater.

berlijn-mooie-bezienswaardigheden-overnachten-centrum-tips11. Schloß Charlottenburg

Sinds 1699 beschikt Berlijn over een heus paleis; Schloß Charlottenburg. Oorspronkelijk is het gebouwd in het plaatsje Lietze / Lütow maar jaren later werd het opgeslokt door de grote stad. Ondertussen ligt het paleis vrij centraal in Berlijn en is het al meerdere keren uitgebreidt. Tegenwoordig is Schloß Charlottenburg een groot en indrukwekkend paleis en behoord het daardoor tot één van de bekendste bezienswaardigheden.

Je kunt verschillende delen bezichtigen. Eenmaal binnen kan je bijvoorbeeld de balzalen en andere luxe verblijven bewonderen. Maar ook de omliggende tuinen zijn een bezoekje waard.

berlijn-highlights-stedentrip-tips12. Tiergarten

Gezien de naam zou je bij de Tiergarten waarschijnlijk denken aan een dierentuin. Dat is in Berlijn echter niet het geval. De Tiergarten is namelijk een groot stadspark. Je kunt er heerlijk tot rust komen tijdens een wandeling, fietstocht of picknick.
Je kunt er zonnen en balspellen doen op de grote grasvelden, wandelen door de bossen, de rozentuin bekijken en dieren spotten zoals wilde zwijnen, vossen en konijnen.

Maar het park heeft ook enkele bezienswaardigheden. Zoals de Siegessäule, ofwel de overwingingszuil. Een standbeeld gedenkzuil ter ere van de overwinningen van Pruisen op Denemarken, Frankrijk en Oostenrijk. Vanaf het uitkijkplatform heb je een mooi uitzicht over het park en de stad. Een fijne plek om even tot rust te komen na alle drukte van de stad.

berlijn-hoogtepunten-wat-doen13. Schloß Bellevue

Benieuwd waar de Duitse president woont? Dan kan je een nemen bij Schloß Bellevue. Het ligt aan de westkant van het grote stadspark Tiergarten. Een statig gebouw met een keurige tuin. Bezoeken kan je het paleis niet maar het kan een leuke plek zijn om langs te lopen. Zeker in combinatie met het Tierpark.14. Neue Synagoge

In de wijk Berlin Mitte staat een mooie synagoge. Het is een indrukwekkend gebouw dat is voorzien van een enorme koepel en twee torentjes. De Neue Synagoge staat symbool voor de nieuwe Joodse gemeenschap in Berlijn.
Zowel de binnen- als de buitenkant kunnen interessant zijn om te gaan bekijken tijdens je citytrip. Tijdens de zomermaanden kan je ook hoge koepel beklimmen en genieten van uitzichten.

berlijn-vakantie-tips-toerisme15. Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche

In 1943 tijdens de Tweede Wereldoorlog, is de Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche bijna volledig plat gebombardeerd. Alleen één toren staat nog grotendeel overeind. Deze staat tot de dag van vandaag nog fier overeind. ondanks dat naast de toren, de kerk is herbouwd. Men heeft de toren laten staan ter nagedachtenis aan al het geweld tijdens de Tweede Wereldoorlog.
In de nieuw gebouwde kerk kan je tekens van verzoening zien. Voor liefhebbers van historie, kunnen beide bouwwerken een interessante plek vormen. Je vindt de toren en kerk op de Breitscheidplatz in de wijk Charlottenburg.

berlijn-wat-zien-mooie-plekken16. Kulturbrauerei

In de gezellige wijk Prenzlauer Berg is een voormalige brouwerij omgebouwd tot een bruisende leefplek. Je vindt er verschillende restaurantjes, winkeltjes, galeries en cafés. Het is geen highlight van de stad maar desondanks is het fabrieksterrein een leuke plek om even te gaan kijken.17. Markthalle Neun

Een wat vergelijkbare plek is Markthalle Neun in de wijk Berlijn Kreuzberg. Een verzameling van winkeltjes, marktkramen en eettentjes in een grote hal. Een originele plek waar mensen allerlei internationale boodschappen komen doen.

Elke donderdagavond is er een streeffoodmarkt. Dan kan je er dus nog meer gerechten proeven uit allerlei windstreken.18. Oberbaumbrücke

Eén van de bekendste bruggen van de stad, is de Oberbaumbrücke. Met name door het warme en sfeervolle uiterlijk. De rode stenen, bogen, torentjes en kantelen geven de brug een wat Italiaanse uitstraling. De burg loopt over rivier de Spree en verbindt de wijken Kreuzberg en Friedrichshain.
Het is niet alleen de bekendste brug, maar ook de langste brug van Berlijn. Dankzij twee niveaus is het zowel voor voetgangers als voor voertuigen te gebruiken.

berlijn-mooie-plaatsen-gebouwen19. Ontdek de Berlijnse highlights per fiets

Doordat Berlijn een nogal grote stad is, zal je geregeld per openbaar moeten reizen en aardige afstanden moeten lopen. Door alle afleiding is dat vaak geen probleem maar toch kan een fiets best handig zijn. Je kunt namelijk in een korte tijd veel mooie plekken zien. Ook hoef je even niet te lopen.
Je kunt kiezen om een fiets te huren en zelf op pad te gaan of om je te laten leiden door een gids. Daarbij kan je kiezen voor een rondtour naar wens. De gids zal de de juiste route wijzen en onderweg extra informatie vertellen.

Via de volgende link vind je de pagina met meer informatie over de leuke: fietstours in Berlijn.

 

Baja Bikes banner algemeen 250x250

 

Zoals je ziet zijn er in de stad genoeg hoogtepunten te zien voor een stedentrip van vier tot vijf dagen. Een weekendje weg kan zelfs wat te kort zijn door de vele interessante bezienswaardigheden.

 

 

Tickets voor de bezienswaardigheden in Berlijn

Om te voorkomen dat je lang in een rij moet staan wachten, kiezen steeds meer mensen er voor om alvast voor de vakantie online entreetickets te kopen voor bezienswaardigheden en attracties. Ook kan het online bestellen er geregeld voor zorgen dat je goedkoper tickets kunt kopen. Kijk bijvoorbeeld eens bij het onderstaande aanbod. Via “Bekijk alles” kan je het hele aanbod zien.

 

Ontdek de hoogtepunten tijdens een fietstour

Berlijn is een nogal grote stad. Daarom kan het handig zijn om tijdens je stedentrip een fiets te huren. Zo hoef je minder te lopen en kan je meer zien. Daarnaast biedt de fiets een leuke afwisseling met het slenteren.
Je kunt er ook voor kiezen om een fiets te huren inclusief een fietstour. Daarbij krijg je een route waarbij je langs allerlei mooie plekken en bezienswaardigheden komt. Dankzij de route hoef je zelf minder te zoeken.

Wil je graag wat extra achtergrondinformatie over de stad? Of zelf helemaal niet moeten zoeken naar de juiste route? Dan kan je ook kiezen voor een fietstour met een rondleiding door een gids. Deze gidsen kunnen in verschillende talen, van alles vertellen over de plekken waar je langs fietst.

Meer informatie vind je op de pagina over de leuke fietstours.

 

Hotels in het centrum van Berlijn

De volgende stedentrip in Berlijn komt eraan en je bent nog op zoek naar een geschikte accommodatie? Berlijn heeft een ruim aanbod aan accommodaties van gastvrije hotels voor betaalbare prijzen. De meeste hotels zijn heel centraal gelegen en goed bereikbaar met metro en openbaar vervoer. Wij hebben hier een lijstje gemaakt met buurten die het meest populair zijn onder de toeristen:

 • Charlottenburg
 • Neukölln
 • Friedrichshain
 • Berlin-Mitte
 • Kreuzberg
 • Schöneberg

 

 

Winkelstraten en markten in Berlijn

Bij een onvergetelijke stedentrip hoort voor velen van jullie natuurlijk ook een unieke winkelervaring. In Berlijn heb je verschillende mogelijkheden om door een verscheidenheid aan winkels te slenteren en nieuwe kleding aan te schaffen. Daarom mag je de top winkelstraten in Berlijn niet missen. Of het nu gaat om trendy boetieks, tweedehandswinkels, kleine onafhankelijke labels of wereldberoemde modeketens, na een weekendje Berlijn ga je met volle tassen naar huis.

Kurfürstendamm
Tijdens je verblijf in Berlijn moet je zeker een bezoek brengen aan de Kurfürstendamm in het westen van de stad. Dit is de beroemdste winkelstraat van Berlijn, en met 3,5 km ook de langste, die loopt vanaf Charlottenburg tot aan het Breitscheidplatz in Halensee.

De prachtige winkelstraat staat vooral bekend om zijn kleine luxe boetiekjes. Daarnaast is de Ku’damm de thuisbasis van vele wereldberoemde modeketens. Als je al in de buurt bent, moet je zeker een kijkje nemen in het originele winkelcentrum Bikini Berlin. Talloze pop-up stores presenteren hier hun collecties.

Het beroemde warenhuis KaDeWe bevindt zich aan de Tauentzienstrasse. Op zes verdiepingen krijg je een indrukwekkend kijkje in de wereld van retail. Neem zeker een kijkje in de zijstraten van de Kurfürstendamm. Omdat je daar de mogelijkheid hebt om veel mooie oude gebouwen en geweldige cafés te ontdekken.Markthalle IX

Aan de “andere” kant van Kreuzberg, direct aan de Spree en Oberbaumbrücke, ligt Markthalle IX of Eisenbahnmarkthalle. Als de meest pompeuze van de voormalige 14 markthallen in Berlijn, is Nummer 9 favoriet met zijn assortiment en aantrekkelijk interieur. Bij de kramen in de markthal worden naast verse seizoensproducten aangeboden en daarnaast ook kookcursussen, street food, drankjes en zoetigheden. Vooral bij slecht weer is de markthal een leuke attractie voor het hele gezin, waar niemand zich zal vervelen. De Markthalle IX s ook bijzonder aan te raden als je jouw culinaire horizon wilt verbreden tijdens jouw vakantie in Berlijn.Friedrichstrasse

Een echte bijzonderheid onder de winkelstraten van Berlijn, is de Friedrichstrasse in Berlin Mitte. De 3,3 kilometer lange straat is een van de meest populaire winkelmogelijkheden in heel Berlijn. Een mix van grote luxe merken en wereldberoemde groothandels kenmerken deze plek in de stad.

Het warenhuis Galerie Lafayette  is ongetwijfeld een van de exclusieve modehuizen aan de Friedrichstrasse. Deze plek heeft ook een grote historische betekenis voor de stad. Omdat deze straat werd gescheiden door de muur.

berlijn-winkelen-stedentrip-leuke-plekken

 

Leuke musea voor je Berlijn stedentrip

Een musea kan een handig uitje zijn tijdens bijvoorbeeld wat slechter weer. Of gewoon lekker ter afwisseling. Berlijn biedt een ruim aanbod van musea, de bekendste vind je in het onderstaande overzicht.

Museumeiland
Aan de noordkant van het schiereiland in de Spree, vind je in totaal vijf musea en nog eens vijf bezienswaardigheden op één plek. Daardoor wordt dit het Museumeiland genoemd. Je kunt er de volgende musea bezoeken:

 • Alte Nationalgalerie – met waardevolle stukken van classicisme tot modern;
 • Bode Museum – met munten kabinet, beeldencollectie en Byzantijnse kunst;
 • Pergamonmuseum – met het beroemde Pergamonaltaar;
 • Altes Museum – met de antiquiteiten collectie van de Berlijnse Stadsmusea;
 • Neues Museum – over Oudheden, Prehistorie en het Egypte.


Joods museum

Het Joods Museum in de wijk Kreuzberg is het grootste Joodse museum van Europa en een essentiële culturele attractie. Het spectaculaire museumgebouw is ontworpen door ster architect Daniel Libeskind en officieel geopend in 2001. Thematisch en architectonisch behandelt het museum het onderwerp van het joodse leven in Duitsland. Onder het motto ‘Verhalen vertellen met voorwerpen’ documenteren de talrijke tentoonstellingen van het museum de ervaringen van vervolging en migratie van individuele Joodse mensen en families van de 19e tot het midden van de 20e eeuw.Deutsches Technikmuseum

Het Duitse Technologiemuseum aan de Möckernbrücke is van ver te herkennen aan het beroemde monument, de Douglas C-47 bommenwerper, die boven het terras van het museum zweeft. Het interieur van het museum is net zo spannend. Dompel jezelf onder in de geschiedenis van de belangrijkste technische prestaties van de menselijke geschiedenis. Hier vind je alles over stoomlocomotieven, computers, spoorwegen, vliegtuigen, telecommunicatie, transport, ruimtevaart, trams, schepen, en ga zo maar door.

berlijn-wat-doen-leuke-plekken-dingenAlte Nationalgalerie

De Oude Nationale Galerie op Museumeiland is een absolute must voor kunstliefhebbers. De exposities bevatten kunstwerken uit de Franse Revolutie, de Eerste Wereldoorlog en het classicisme. Ook zijn er bijzondere tentoonstellingen, zoals bijvoorbeeld over de schilders en mecenassen van het impressionisme.

Het museum is verdeeld over drie verdiepingen en alleen al het gebouw van de Alte Nationalgalerie is een bezoek waard. Hoge muren, grote dubbele deuren, versieringen en rode lopers zorgen voor een unieke sfeer.DDR Museum Berlijn

Het DDR Museum in Berlijn is één van de meest bezochte musea in Berlijn en mag daarom niet ontbreken in deze paragraaf over de topmusea in Berlijn. Hier ontdek je op een levendige manier de geschiedenis van de DDR en het leven in de toenmalige republiek. Je ziet hoe de wereld er destijds uitzag in een geprefabriceerd gebouw en in de Trabi-rijsimulatie in de originele Trabant P601.Pergamon Museum

Het Pergamon Museum, gelegen in Berlin Mitte op het Museumeiland, staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Met wereldwijde faam wordt het museum gekenmerkt door zijn collectie antiquiteiten, het Midden-Oosten Museum en het Museum voor Islamitische Kunst.

 

 

Stedentrip met kinderen naar Berlijn

Een topattractie in Berlijn voor de kids is Sea Life. Het is gelegen in het centrum van de stad niet ver van de Alexanderplatz. Deze opwindende onderwaterwereld heeft meer dan 5.000 verschillende zeedieren in 17 verschillende themagebieden. Het bijzondere hoogtepunt is de 16 meter hoge AquaDome, waarvan de 4.000 bewoners elke dag om 14.00 uur te eten krijgen. Een spektakel dat je zeker niet mag missen.

Hier volgen nog meer leuke activiteiten in Berlijn die perfect zijn voor een vakantie met de hele familie:

Tiergarten
De dierentuin van Berlijn, de Tiergarten, is de meest soortenrijke dierentuin ter wereld en een belangrijke bezienswaardigheid voor een reis naar Berlijn. Met zijn diversiteit weet het niet alleen kinderen te inspireren, maar is het ook een echte attractie voor volwassenen. Hoogtepunten in de dierentuin van Berlijn zijn de panda tuin , de vrijvlieghallen voor exotische vogelsoorten en het nijlpaardenhuis.

Futurium Berlijn
Het Futurium, bij het centraal station, is uniek onder de Berlijnse musea. De spectaculaire, interactieve tentoonstellingen gaan in op de belangrijke vraag hoe we als samenleving in de toekomst willen leven. Op het spanningsveld tussen mens, natuur en techniek kan jong en oud op drie verdiepingen veel plezier beleven.

Tegelijkertijd moedigen levende tentoonstellingen over sponzen en paddenstoelen als recyclebare vervangers voor leer en rubber aan tot reflectie en heroverweging. Wil je graag actief mee doen? Met behulp van kunstmatige intelligentie programmeer je binnen enkele minuten je eigen liedje, dat je ter plaatse als mp3 kunt downloaden.

Welt-ballon
Boven de stad zweeft geregeld de grootste Helium-ballon te wereld; de Welt ballon. De grote ballon hangt aan een staalkabel waardoor het altijd op dezelfde plek hangt. Onder de ballon hangt een ronde bak, van waar uit bezoekers op 150 meter hoogte kunnen genieten van de mooie uitzichten over de stad. Een leuk en spannend uitje voor zowel kinderen als volwassenen.

berlijn-bezienswaardigheden-citytrip-informatie-tips

 

ARD Kapital Studio
Een rondleiding door de ARD televisiestudio is niet alleen leuk voor kinderen, maar ook voor jou. Toch zullen vooral de jongere familieleden het interessant vinden om te zien hoe televisie gemaakt wordt. De gratis rondleiding door de Berlijnse studio van het eerste Duitse Televisiekanaal duurt ongeveer een uur. Je maakt kennis met de televisie- en opnamestudio’s en leert wat er werkelijk gebeurt in het dagelijks leven van een tv-medewerker.

 

 

 

Welke gratis activiteiten kan je in het centrum doen?

Wat kan je in Berlijn doen zonder geld? Heel veel! In de hoofdstad zijn er tientallen gratis vrijetijdsactiviteiten en bezienswaardigheden. En dan hebben we het niet alleen over een ommetje om de Brandenburger Tor. Om je te helpen bij het plannen van je korte stedentrip, hebben we een zorgvuldig een aantal activiteiten geselecteerd die je gratis kunt doen in Berlijn.

East Side Gallery
De East Side Gallery is een bijzonder stukje Berlijnse Muur. Twee jaar na de val van de muur in 1989 gingen 118 kunstenaars van over de hele wereld aan de slag om het 1316 m lange deel van de muur een nieuwe verflaag te geven. Kleurrijke schilderijen en belettering sieren nu de muur, dat bijna 40 jaar een teken van verdeeldheid en de beperking van vrijheid was. Tegenwoordig is de East Side Gallery het grootste openluchtmuseum van Berlijn, dat je overigens gratis kan bezoeken.

berlijn-bezoeken-wat-zien-stedentrip-tipsBoxhagener Platz

Bij de ‘Boxi’, in de hippe wijk Friedrichshain, komen culturele invloeden samen en vormen een microkosmos die uniek is. Hippe cafés staan gemixt met wekelijkse markten, kebab tentjes bevinden zich ​​naast modeboetieks en kleine zijstraatjes zijn gevuld met graffiti, posters en straatkunst. In de naburige Simon Dach Straße raast het leven in de clubs, bars en restaurants.

Mensen van alle rangen en standen, culturen en nationaliteiten komen hier samen en vieren de diversiteit van Berlijn. Een wandeling door de Boxhagener Platz is vooral leuk als je je even wilt relaxen tijdens je stedentrip in Berlijn. Overal is iets nieuws te ontdekken, een nieuwe specialiteit te proberen of een nieuwe marktkraam te bekijken.Viktoriapark

Midden in Kreuzberg ligt het Viktoriapark, een oase van rust tussen tientallen flatgebouwen en de hoge gebouwen in de binnenstad van Berlijn. Berlijners en toeristen ontmoeten elkaar hier voor wandelingen, picknicks of gewoon om te ontsnappen aan de drukte van de metropool.

In het midden van het park staat een nationaal monument ter ere van de overwinning op Napoleon in de Bevrijdingsoorlogen. De beroemde architect Karl Friedrich Schinkel nam de bouw van het monument over, dat op 30 maart 1821 plechtig werd onthuld.

Een ander hoogtepunt is de waterval in het Viktoriapark, waarvan het water van de steile rots massa’s naar beneden tuimelt. Het stromende water en de hoge boomtoppen zorgen voor een rustige sfeer om heerlijk van te genieten tijdens je citytrip naar Berlijn.Tempelhofer Feld

Vliegtuigen landden tot 2006 op Tempelhofer Feld. De reden: decennialang was het één van de drie luchthavens in de hoofdstad. Tegenwoordig komen Berlijners hier samen om te wandelen, fietsen, joggen of een lekkere picknick. Het enorme, deels groene gebied tussen de wijken Kreuzberg, Tempelhof en Neukölln is een ware oase voor rustzoekers. Het is één van de meest populaire gratis attracties in Berlijn. Wat is er nog meer? Een honkbalveld, een botanische tuin en honden speelplekken. Als toerist ben je natuurlijk ook welkom.

berlijn-wat-doen-leuke-dingen-plekken

In het centrum vind je een toeristisch informatiepunt waar je kan ontdekken wat je nog meer (gratis) kan gaan zien en doen in Berlijn.

 

Korting dankzij de Berlin Welcome Card

Berlijn is een van de meest aantrekkelijke hoofdsteden van Europa en biedt bezoekers vele attracties die je niet mag missen tijdens een korte vakantie of weekend in Berlijn. Met gratis gebruik van het openbaar vervoer en kortingen tot 50% bij de vele attracties die Berlijn rijk is, kun je veel van Berlijn zien voor een klein prijsje. Er is een Berlin Welcome Card voor de stad en eentje voor Groot Berlijn, inclusief Potsdam en Oranienburg.

Tickets zijn geldig voor al het openbaar vervoer. Je kunt de hoofdstad dus ontdekken met de metro, bus, tram en veerboot van de BVG en de S-Bahn, met slechts één kaartje. Bovendien reizen er maximaal 3 kinderen tot 14 jaar reizen gratis mee. Een kun je kiezen uit een Berlin Welcome Card voor 48 uur, 72 uur, 4 dagen, 5 dagen of 6 dagen.

 

Attracties in de buurt van Berlijn

Pak je zwembroek in, neem je zusje mee en dan gaan we naar Wannsee, is een bekend Duits gezegde. Het verlangen naar verfrissing in de meren van Berlijn is generaties lang aanwezig – en toen, net als nu, kost het geen geld. Reden genoeg om op een hete zomerdag “je zwembroek in te pakken” en een heerlijke dag door te brengen aan de Wannsee, Schlachtensee of Nikolassee in het zuidwesten van Berlijn. In het idyllische groen kun je even diep ademhalen, anders dan in de hitte van de stadsjungle.

Potsdam
Veel toeristen combineren hun vakantie in Berlijn met een dagje Potsdam. Enerzijds is de hoofdstad van de deelstaat Brandenburg met trein en auto in een half uur te bereiken, anderzijds biedt het met zijn kastelen, musea en parken een fantastische excursie bestemming voor jong en oud. De mooiste bezienswaardigheden zijn onder andere het Sanssouci Paleis en het Nieuwe Paleis. Beide zijn gelegen in het prachtige paleispark, waar ooit de Pruisische heersers jaagden, wandelden en gasten ontvingen.

berlijn-bezienswaardigheden-in-de-buurt-hoogtepunten

 

Enkele van de belangrijkste musea van Potsdam bevinden zich op de Alter Markt tegenover de Nikolaikirche. Bijzonder aan te bevelen is het Barberini Museum, met zijn eersteklas tentoonstellingen over tal van onderwerpen uit de kunstgeschiedenis. Het is niet ongewoon dat je hier werken van Van Gogh, Monet of Picasso ziet.

 

Zoals je hebt kunnen zien kan je tijdens je stedentrip van alles gaan doen en zien in Berlijn. Een enorme en levendige stad vol bezienswaardigheden.

Wil je je voor jullie stedentrip ook eens verdiepen in andere steden? Kijk dan eens op de pagina over: mooie steden. Of bekijk de pagina over andere leuke Duitse steden.

 

Heb je al ervaringen met Berlijn? Plaats dan hier onder je vakantie ervaring en help je medereizigers aan een extra goed beeld van de mooie stad. Alvast bedankt en een mooie vakantie gewenst!

Reviews

Nog geen reviews. Wees de eerste om een review achter te laten!

Deel jouw Berlijn-ervaring en tips!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 SuggestMe.com