china-bezienswaardigheden-natuur-plaatsen

De mooiste plekken en bezienswaardigheden van China

Door de vele verschillen tussen de Chinese cultuur en de west-Europese cultuur, kan je vakantie naar China een reis vol verrassingen worden. Onderweg zal je vele interessante plekken, bezienswaardigheden, gebouwen en gewoonten kunnen gaan zien.

1. Chinese Muur
De beroemde Chinese Muur is misschien wel een van de eerste dingen die in je opkomt als je denkt aan bezienswaardigheden van China. Dit onwijs grote en vooral lange bouwwerk is en blijft een bijzondere plek in China. In totaal is de muur wel 6000 kilometer lang. Het diende ooit om invasies vanuit het buurland Mongolië tegen te houden.

Tegenwoordig doet het niet meer dienst als verdediging, maar trekt de Chinese Muur vooral toeristen. Niet alleen de muur zelf is mooi om te bezichtigen, maar ook de omgeving. De muur ligt verspreidt over super groene heuvels met bossen. Tijdens je wandeling over de muur kijk je dus meteen uit over een mooi natuurgebied.

china-bezienswaardigheden2. Terracotta Leger
In China is één van de meest bekende en populaire bezienswaardigheden ook het Terracotta leger. Dit is een archeologische vondst net buiten de stad Xi’an en het bestaat uit duizenden soldaten en paarden die de graftombe van de keizer beschermen. Net als de Chinese muur, werd dit Terracotta Leger gebouwd in opdracht van Qin Shi Huangdi.

Het is een indrukwekkend gezicht om zoveel standbeelden onder de grond bij elkaar te zien. En wat het nog grandiozer maakt, is te bedenken dat alle beelden er met de hand zijn gemaakt. Slechts een deel van het gehele leger onder de grond is blootgelegd. Het is daarom nog steeds niet precies duidelijk hoe groot het daadwerkelijk is.

china-mooiste-plekken3. Beijing en de verboden stad
Beijing is een stad met vele gezichten. Het is één van de grootste steden in het land. Wat je als eerst opvalt, is de indrukwekkende skyline. De moderne gebouwen, flitsende neon lampen en winkelcentra zijn hier allemaal present. Toch heb je in de stad niet alleen moderne plekken, maar heeft het ook nog een oude historische kern.

In het centrum van Beijing kun je de verboden stad bezoeken. Dit deel van de stad is jarenlang van de keizer geweest. Het grote paleis is dan ook kenmerkend voor het land. Dit is een plek waar je allerlei keizerlijke monumenten kunt vinden. Erg bekend is het Plein van de Hemelse Vrede. Aan dit plein vind je alle bezienswaardigheden.

china-mooie-steden-plekken4. Hong Kong

De wereldstad Hong Kong ligt in het zuiden van China, aan de kust. Voor handel heeft het de ideale positie. Dat was in het verleden ook al ontdekt. Hong Kong stroomde over met Europeanen om producten als zijde en thee te verhandelen. Tegenwoordig kun je daar nog wel iets van terugzien. De stad heeft een oud en modern gedeelte.

Wil je Hong Kong vanaf hoogte zien? Ga dan mee met de kabeltrein naar ‘The Peak’. Als je met een trein omhoog bent gegaan, bewonder je vanaf de top de mooiste vergezichten over de stad. Vanaf The Peak is de skyline verbluffend mooi. Houd er wel rekening mee dat er een wachtrij kan staan om met de trein omhoog te gaan.

china-wat-te-doen5. Pingyao
Na zo’n grote stad als Hong Kong, verwacht je misschien niet dat Pingyao in het lijstje staat. Pingyao doet bij veel mensen niet direct een belletje rinkelen. En dat is eigenlijk zonde. Pingyao is een vergeten stad van China. Het is tegelijkertijd een historische parel. Door de jaren heen is het oude karakter van China in deze stad nog goed bewaard gebleven.

Je merkt dat al als je de stad benadert. De oude stadsmuren staan er nog steeds omheen. De stadsmuren staan er al sinds de 14e eeuw en zijn in totaal meer dan 6 kilometer lang. In de muur kun je de stad door een van de toegangspoorten betreden. Vroeger was het een centrum van de handel. Nu is het nog steeds een levendige stad met markten, mensen en tuinen.

china-mooie-plekken-plaatsen6. Nationaal park Zhangjiajie

Waar je ook zeker langs wilt gaan als je in China bent, is Nationaal park Zhangjiajie. Dit natuurpark is een van de meest bijzondere fenomenen van het land. De spitse rotsen in de bergen zien er angstaanjagend – en tegelijkertijd betoverd mooi uit. De spitse pilaren zijn bedekt met groen mos en ertussen ligt een vallei met rivieren.

Je kunt Nationaal park Zhangjiajie op meerdere manieren verkennen. Wandelen is de meest logische optie. Er zijn veel wandelpaden en traptreden. Ook kun je her en der met een kabelbaan omhoog om boven te komen. En misschien nog wel de meest spannende plek in dit park, is de glazen brug. Je loopt over verschillende glazen panelen over een ravijn van de ene naar de andere kant.

china-hoogtepunten-wat-zien7. Yangshuo
Nog zo’n mooie plek in de natuur van China, is Yangshuo. Het is een karstgebergte dat omgeven is door de mooiste natuurlijke fenomenen. Zo loopt er door het natuurgebied een brede rivier, zijn er veel diersoorten te vinden en zie je tropische bossen.

china-mooie-plekken-natuur8. Tiger Leaping Gorge

Tiger Leaping Gorge is één van de meest spectaculaire kloven in China. De Tiger Leaping Gorge is de ideale plek om te gaan hiken en trektochten te maken. Het is een prachtige ervaring om meerdere dagen in dit gebied te verblijven. De diepe kloof met de wilde rivier, levert de mooiste foto’s op.

china-leuke-bezienswaardigheden-tips9. Chengdu

De panda is toch wel het nationale dier van China te noemen. Wil je het dier met eigen ogen in zijn leefomgeving zien? Ga dan naar de stad Chengdu. Bij Chengdu en in de omgeving van de stad leven 80 procent van de panda’s in de wereld.

De dieren worden met uitsterven bedreigd en daarom is er in Chengdu ook een speciaal fokcentrum voor de panda’s opgezet. Bij het Panda Breeding Centre wordt de populatie in de gaten gehouden en wordt er waar mogelijk gekeken hoe het aantal panda’s toe kan nemen.

Maar ook de stad valt onder de hoogtepunten van China. Het is namelijk een leuke mix van moderne wolkenkrabbers en historische wijken met typisch Chinese gebouwen.

china-bezienswaardigheden-informatie10. Huangshan
Unieke Chinese natuur vind je ook bij Huangshan. Het gebied staat bekend om de steile kliffen en spitse pieken. Het is een bergketen in China dat de moeite van een bezoek meer dan waard is. Het natuurpark heeft van alles te bieden: van watervallen tot dennenbomen en van interessante meren tot vegetatie op de meest onmogelijke plekken. Voor wandelaars een wereldplek.

Door Huangshan zijn er verschillende wandelpaden die je kunt volgen. Je bepaalt zelf hoe gek je het wilt maken. Zo kun je naar verschillende uitzichtpunten lopen, maar heb je ook de optie om een meerdaagse trekking te maken. Het is geen straf om hier meerdere dagen te verblijven.

china-mooie-plekken-highlights11. Shanghai
Ben je genoeg uitgerust tijdens je vakantie? Dan zou je de immense stad Shanghai eens kunnen bezoeken. Er wonen maar liefst 24 miljoen mensen! Daarom zijn er vele wolkenkrabbers gebouwd en voel je je echt in een betonnen mierenhoop. Gelukkig loopt de Huangpu rivier nog door het centrum. Dit zorgt voor toch een wat ruimtelijk gevoel.

Ondanks het enorme aantal inwoners is er relatief weinig lawaai. Veel vervoersmiddelen zijn namelijk elektrisch aangedreven. Door de enorme gebouwen en grote culturele verschillen is de stad eigenlijk één groot hoogtepunt.

china-bezienswaardigheden-mooie-plekken12. Historische stad Suzhou

In het centrale oosten, tussen de steden Hangzhou en Shanghai, ligt de historische stad Suzhou. Het staat ook wel bekend als het Venetië van het Oosten. In het centrum liggen namelijk tientallen kanaaltjes met honderden bruggen. Daardoor is het oude centrum eigenlijk één groot hoogtepunt. Maar ook de eeuwenoude siertuinen, tempels, pagodes behoren tot de bezienswaardigheden.

Ondertussen is Suzhou uitgegroeid tot een miljoenenstad. Je zult tijdens een bezoek dus eerst even de moderne wijken moeten doorkruizen, voor je in de bijzondere binnenstad bent. Vanaf Shanghai kan je per trein al binnen een half uur in de stad zijn. Vanaf het station kan je lopend het oude centrum in lopen.

china-bezienswaardigheden-wat-doen13. Li River National Park

In het zuiden van China, ligt één van de meest populaire gebieden onder toeristen. Het is het Lir River National Park dat bekend staat om de Li rivier met de bijzondere omliggende lage bergen. Het gaat namelijk om een Karst landschap waarbij de bergen bijzondere vormen hebben. Met name een boottocht over de Li rivier is populair onder toeristen. Vanaf het bootje kan je namelijk optimaal genieten van de landschap. Een mooie combinatie van de bijzondere bergen, steile kliffen, grotten, watervallen en graslandschappen. Dit gebied staat hierdoor zelfs bekend als één van de mooiste van het land.

Naast de vele natuurlijke bezienswaardigheden, behoord ook de stad Guillin tot de hoogtepunten van de regio. Het is een hectische stad met ongeveer 700.000 inwoners. Het is een moderne stad waar ook vrij goed Engels wordt gesproken. Je vindt er mooie plekken zoals de oude stadsmuur, het Seven Star stadspark en verschillende historische gebouwen.

china-wat-zien-doen-vakantie

 

Maar het gebied heeft meer hoogtepunten. Zoals bijvoorbeeld de rijstvelden. Vaak nog authentiek omgeploegd met buffels. Zeker in het noordelijke gedeelte van het park zijn mooie rijstvelden. Vaak liggen deze namelijk in terrasvorm. De diverse niveaus zorgen voor een bijzonder landschap.

china-highlights-wat-doen14. De Grotten van Longmen

In het oosten van China, in de buurt van de stad Zhengzou, liggen de Grotten van Longmen. Een bekende bezienswaardigheid in een mooie omgeving. Het is een boeddhistische grottencomplex waar diverse beelden uit de rotsen zijn gehakt. Er zijn maar liefst 97.000 beelden van Boeddha en bodhisattva’s uitgehakt!
Het project is al begonnen in het jaar 494 en heeft dus een grote historische waarde. Ruim 400 jaar heeft men gewerkt een de bijzondere plek dat pal aan de Yi rivier ligt. De vele beelden zijn verspreid over een lengte van 1.5 kilometer. Hierdoor kan de drukte van bezoekers zich redelijk goed verspreiden.

mooie-plekken-hoogtepunten-china

 

Zoals je hebt kunnen zien heeft China vele mooie plekken en bezienswaardigheden te bieden. Veel toeristen voor een vakantie in de vorm van een stedentrip of een rondreis.

Wil je wat meer inspiratie? Bekijk dan ook eens de handige pagina’s over de mooiste bezienswaardigheden in Japan of de diverse mooie plekken in Thailand.

Ook wel eens benieuwd naar andere bestemmingen? Bekijk dan eens het handige overzicht van de mooiste vakantielanden.

 

Groeprondreizen Sawadee

Via de bovenstaande links kom je rechtstreeks op de websites van goede reisorganisaties en vind je direct de overzichten van vakanties per Chinees gebied. Ook vind je hier meer informatie en foto’s.

© 2024 SuggestMe.com