china-bezienswaardigheden-natuur-plaatsen

China; vele culturele bezienswaardigheden

Door de vele verschillen tussen de Chinese cultuur en de west-Europese cultuur, kan je vakantie naar China een reis vol verrassingen worden. Onderweg zal je vele interessante bezienswaardigheden, gebouwen en gewoonten kunnen gaan zien.

Chinese Muur
De beroemde Chinese Muur is misschien wel een van de eerste dingen die in je opkomt als je denkt aan bezienswaardigheden van China. Dit onwijs grote en vooral lange bouwwerk is en blijft een bijzondere plek in China. In totaal is de muur wel 6000 kilometer lang. Het diende ooit om invasies vanuit het buurland Mongolië tegen te houden.

Tegenwoordig doet het niet meer dienst als verdediging, maar trekt de Chinese Muur vooral toeristen. Niet alleen de muur zelf is mooi om te bezichtigen, maar ook de omgeving. De muur ligt verspreid over super groene heuvels met bossen. Tijdens je wandeling over de muur kijk je dus meteen uit over een mooi natuurgebied.

china-bezienswaardighedenTerracotta Leger
In China is één van de meest bekende en populaire bezienswaardigheden ook het Terracotta leger. Dit is een archeologische vondst net buiten de stad Xi’an en het bestaat uit duizenden soldaten en paarden die de graftombe van de keizer beschermen. Net als de Chinese muur, werd dit Terracotta Leger gebouwd in opdracht van Qin Shi Huangdi.

Het is een indrukwekkend gezicht om zoveel standbeelden onder de grond bij elkaar te zien. En wat het nog grandiozer maakt, is te bedenken dat alle beelden er met de hand zijn gemaakt. Slechts een deel van het gehele leger onder de grond is blootgelegd. Het is daarom nog steeds niet precies duidelijk hoe groot het daadwerkelijk is.

china-mooiste-plekkenBeijing en de verboden stad
Beijing is een stad met vele gezichten. Het is één van de grootste steden in het land. Wat je als eerst opvalt, is de indrukwekkende skyline. De moderne gebouwen, flitsende neon lampen en winkelcentra zijn hier allemaal present. Toch heb je in de stad niet alleen moderne plekken, maar heeft het ook nog een oude historische kern.

In het centrum van Beijing kun je de verboden stad bezoeken. Dit deel van de stad is jarenlang van de keizer geweest. Het grote paleis is dan ook kenmerkend voor het land. Dit is een plek waar je allerlei keizerlijke monumenten kunt vinden. Erg bekend is het Plein van de Hemelse Vrede. Aan dit plein vind je alle bezienswaardigheden.

china-mooie-steden-plekkenHong Kong

De wereldstad Hong Kong ligt in het zuiden van China, aan de kust. Voor handel heeft het de ideale positie. Dat was in het verleden ook al ontdekt. Hong Kong stroomde over met Europeanen om producten als zijde en thee te verhandelen. Tegenwoordig kun je daar nog wel iets van terugzien. De stad heeft een oud en modern gedeelte.

Wil je Hong Kong vanaf hoogte zien? Ga dan mee met de kabeltrein naar ‘The Peak’. Als je met een trein omhoog bent gegaan, bewonder je vanaf de top de mooiste vergezichten over de stad. Vanaf The Peak is de skyline verbluffend mooi. Houd er wel rekening mee dat er een wachtrij kan staan om met de trein omhoog te gaan.

china-wat-te-doenPingyao
Na zo’n grote stad als Hong Kong, verwacht je misschien niet dat Pingyao in het lijstje staat. Pingyao doet bij veel mensen niet direct een belletje rinkelen. En dat is eigenlijk zonde. Pingyao is een vergeten stad van China. Het is tegelijkertijd een historische parel. Door de jaren heen is het oude karakter van China in deze stad nog goed bewaard gebleven.

Je merkt dat al als je de stad benadert. De oude stadsmuren staan er nog steeds omheen. De stadsmuren staan er al sinds de 14e eeuw en zijn in totaal meer dan 6 kilometer lang. In de muur kun je de stad door een van de toegangspoorten betreden. Vroeger was het een centrum van de handel. Nu is het nog steeds een levendige stad met markten, mensen en tuinen.

china-mooie-plekken-plaatsenNationaal park Zhangjiajie

Waar je ook zeker langs wilt gaan als je in China bent, is Nationaal park Zhangjiajie. Dit natuurpark is een van de meest bijzondere fenomenen van het land. De spitse rotsen in de bergen zien er angstaanjagend – en tegelijkertijd betoverd mooi uit. De spitse pilaren zijn bedekt met groen mos en ertussen ligt een vallei met rivieren.

Je kunt Nationaal park Zhangjiajie op meerdere manieren verkennen. Wandelen is de meest logische optie. Er zijn veel wandelpaden en traptreden. Ook kun je her en der met een kabelbaan omhoog om boven te komen. En misschien nog wel de meest spannende plek in dit park, is de glazen brug. Je loopt over verschillende glazen panelen over een ravijn van de ene naar de andere kant.

china-hoogtepunten-wat-zienYangshuo
Nog zo’n mooie plek in de natuur van China, is Yangshuo. Het is een karstgebergte dat omgeven is door de mooiste natuurlijke fenomenen. Zo loopt er door het natuurgebied een brede rivier, zijn er veel diersoorten te vinden en zie je tropische bossen.

china-mooie-plekken-natuurTiger Leaping Gorge

Tiger Leaping Gorge is één van de meest spectaculaire kloven in China. De Tiger Leaping Gorge is de ideale plek om te gaan hiken en trektochten te maken. Het is een prachtige ervaring om meerdere dagen in dit gebied te verblijven. De diepe kloof met de wilde rivier, levert de mooiste foto’s op.

china-leuke-bezienswaardigheden-tipsChengdu

De panda is toch wel het nationale dier van China te noemen. Wil je het dier met eigen ogen in zijn leefomgeving zien? Ga dan naar de stad Chengdu. Bij Chengdu en in de omgeving van de stad leven 80 procent van de panda’s in de wereld.

De dieren worden met uitsterven bedreigd en daarom is er in Chengdu ook een speciaal fokcentrum voor de panda’s opgezet. Bij het Panda Breeding Centre wordt de populatie in de gaten gehouden en wordt er waar mogelijk gekeken hoe het aantal panda’s toe kan nemen.

Maar ook de stad valt onder de hoogtepunten van China. Het is namelijk een leuke mix van moderne wolkenkrabbers en historische wijken met typisch Chinese gebouwen.

china-bezienswaardigheden-informatieHuangshan
Unieke Chinese natuur vind je ook bij Huangshan. Het gebied staat bekend om de steile kliffen en spitse pieken. Het is een bergketen in China dat de moeite van een bezoek meer dan waard is. Het natuurpark heeft van alles te bieden: van watervallen tot dennenbomen en van interessante meren tot vegetatie op de meest onmogelijke plekken. Voor wandelaars een wereldplek.

Door Huangshan zijn er verschillende wandelpaden die je kunt volgen. Je bepaalt zelf hoe gek je het wilt maken. Zo kun je naar verschillende uitzichtpunten lopen, maar heb je ook de optie om een meerdaagse trekking te maken. Het is geen straf om hier meerdere dagen te verblijven.

china-mooie-plekken-highlights

 

Zoals je hebt kunnen zien heeft China vele mooie plekken en bezienswaardigheden te bieden. Veel toeristen voor een vakantie in de vorm van een stedentrip of een rondreis.

Wil je wat meer inspiratie? Bekijk dan eens de handige pagina’s over de mooiste bezienswaardigheden in Japan of het overzicht van de leukste plekken in China.

Toch liever geen Aziatisch land? Bekijk dan eens het handige overzicht van de mooiste vakantielanden.

 

© 2022 SuggestMe.com