engeland-vakantie-bestemmingen-gebieden

Toeristische informatie over Engeland

Met een bevolking van bijna 56 miljoen beslaat Engeland het grootste deel van de staat Groot-Brittannië. Gekenmerkt door Victoriaanse architectuur, rustieke pubs en imposante kastelen en paleizen, biedt een vakantie naar Engeland toeristen een diversiteit aan bezienswaardigheden als geen ander land dat kan. De hoofdstad Londen, met zijn unieke gebouwen zoals de Big Ben en Tower Bridge, is ongetwijfeld een hoogtepunt van elke reis naar Engeland.

Naast de grote steden zijn er ook prachtige graafschappen en allerlei ongerepte natuur te ontdekken. Typisch Engelse dorpjes zoals Castle Combe in de Cotswolds, meer dan 900 kilometer kustlijn en nationale parken zoals het Lake District zijn niet alleen in trek bij actieve wandelaars en fietsers, maar zijn ook unieke filmdecors. In Engeland treed je in de voetsporen van Shakespeare, Harry Potter, Game of Thrones of Star Wars.

Engeland is als vakantieland zeer in trek bij Nederlandse vakantiegangers. In dit blog geven we je alle toeristische informatie die je nodig hebt om er een onvergetelijke reis van te maken. Het gaat over de meest bijzondere bezienswaardigheden van Engeland, de leukste vakantiegebieden en leuke steden in Engeland. En nee, het regent echt niet zo vaak in Engeland als men soms denkt, aan het einde van het blog vertellen we je alles over het klimaat van Engeland.

engeland-mooie-gebieden-plekken-plaatsen

 

Mooie bezienswaardigheden en plekken in Engeland

Engeland is net zo gevarieerd als de dialecten van zijn inwoners. Betoverende steden en prachtige kustlijnen zijn doordrenkt van geschiedenis. Prehistorische vindplaatsen en kastelen laten je het leven van vroeger herbeleven en zijn inmiddels vaak bekende filmlocaties. We hebben een selectie gemaakt van interessante plekken en geven je een overzicht van de beste bezienswaardigheden in Engeland.

Stonehenge
De beroemde monolieten van Stonehenge bevinden zich in de buurt van Amesbury in Wiltshire, Engeland, ongeveer 13 kilometer ten noorden van Salisbury. Het bijzondere complex, gemaakt van in totaal 80 stenen die tot 50 ton per stuk wegen, werd gebouwd in het Neolithicum, ongeveer 3000 jaar voor Christus en werd gebruikt tot de Bronstijd. Waarom of door wie Stonehenge werd gebouwd, is tot op de dag van vandaag niet volledig opgehelderd.

Voor sommigen wordt de mystieke stenen structuur beschouwd als een geheime tempel van een onbekende godheid, een prehistorische kalender of de begraafplaats van stamhoofden uit het stenen tijdperk. Wat het ook was, de reden moet belangrijk zijn geweest, want het plaatsen van de zware stenen in hun huidige vorm was in die tijd zeker geen gemakkelijke taak. Het imposante complex is een van de meest bijzondere bezienswaardigheden in Engeland.

engeland-vakantie-gebieden-bestemmingenHadrians Wall

De Muur van Hadrianus, op de grens tussen Schotland en Engeland, was ooit de grootste verdedigingswal van het Romeinse Rijk. De Muur van Hadrianus controleerde het grensverkeer en fungeerde als een barrière tegen Schotse aanvallen op het Romeinse Rijk en clandestiene grensovergangen door Schotse en Ierse stammen naar wat toen de provincie Britannica was. Tegenwoordig kunnen de resten van de muur en oude forten worden verkend via wandel- en fietspaden.

Enkele interessante musea in de buurt van de muur van Hadrianus geven bezoekers inzicht in de turbulente tijden aan de grenzen van het Romeinse Rijk. Talloze pubs, cafés, hotels en pensions bieden accommodatie en maaltijden na een lange trektocht in de voetsporen van de oude Romeinen. Acht van de forten uit die tijd zijn er nu nog, vijf in Northumberland, twee in Newcastle en één in Cumbria. De meest bekende zijn Vindolanda en Housesteads.Seven Sisters

De heuvels van South Downs kenmerken het jongste nationale park van Engeland. Dit indrukwekkende krijtlandschap ligt in de graafschappen Sussex en Hampshire aan de zuidkust van Engeland. De torenhoge witte krijtrotsen langs de kust zijn zeer imposant, maar geleidelijk verdwijnt dit zachte steen door erosie. Als je met de boot naar van Frankrijk naar Engeland vaart, dan heb je een fantastisch uitzicht op dit natuurlijke wonder van Zuid-Engeland.

Je kunt prima wandelen door dit fascinerende terrein met zijn weelderige groene weiden en knoestige bossen. Je kunt zelfs zwemmen in de zee onder de trotse Seven Sisters. Als je verder wandelt in de richting van Beachy Head, vind je deze prachtige wit glinsterende klif aan je voeten. Aan het einde kun je genieten van heerlijke versnaperingen in het pittoreske dorpje  East Dean.

engeland-uk-bezienswaardigheden-hoogtepuntenLondon Eye

De indrukwekkende London Eye op de zuidelijke oever van de Theems bij Westminster Bridge is tot op heden het hoogste reuzenrad van Europa en het vierde hoogste reuzenrad ter wereld. Naast het fantastische uitzicht over Londen biedt de London Eye ook culinaire hoogstandjes in de glazen gondels. Aan het 120 meter brede reuzenrad zijn 32 glazen hutten bevestigd, die elk plaats bieden aan 25 personen.

Het reuzenrad beweegt met een snelheid van iets minder dan één km/u, zodat het niet hoeft te stoppen om zijn passagiers te laten in- en uitstappen. Alleen voor rolstoelgebruikers wordt de London Eye even kort stopgezet. Een normale rit met de London Eye duurt tussen de 30 en 40 minuten. Onder ideale omstandigheden is het uitzicht vanaf de London Eye tot aan Windsor Castle net buiten Londen. Vanaf dit uitkijkpunt is de perfecte symbiose van Londen van traditie en moderniteit prachtig te zien.

londen-toeristische-attracties-stedentripBuckingham Palace

Buckingham Palace, de Londense residentie van de Britse koningin Elizabeth II, heeft meer dan 700 kamers. Wil je er een paar bezoeken? In de zomermaanden is het mogelijk om door de prachtig ingerichte staatsvertrekken te wandelen. In de andere maanden kun je een bezoek brengen aan het Visitors Centre naast het paleis. Mis ook de wisseling van de wacht niet die elke ochtend om 11 uur plaatsvindt.

In de buurt van het paleis kun je ook een bezoek brengen aan de grandioze Westminster Abbey. Het is volledig in gotische stijl gebouwd en is sinds de middeleeuwen de kroningskerk van Engeland.

londen-mooie-bezienswaardigheden-plekkenDurdle Door aan de Jurassic Coast
De spectaculaire kustlijn strekt zich uit van het graafschap Dorset tot East Devon in het zuidwesten van Engeland. De fascinerende kliffen van de 150 km lange Jurassic Coast zijn niet voor niets uitgeroepen tot Unesco-werelderfgoed. Met name de krijtrotsen en pilaren van de Old Harry Rocks en de “Durdle Door” die uit de zee torent, zijn majestueuze, natuurlijke monumenten. Hier en aan de aangrenzende westkust van Devon zijn veel fossielen gevonden.Windsor Castle

Windsor Castle ligt ten westen van Londen. Hier trekt de koningin Elizabeth II en haar familie zich terug als het te druk wordt in de levendige hoofdstad. Hoogwaardige gasten worden ontvangen in de eerbiedwaardige middeleeuwse zalen, maar veel ruimtes zijn ook open voor bezoekers. Je kunt bijvoorbeeld de beroemde St. George’s Chapel bezoeken, een prachtige kerk in de Engelse versie van de gotiek. Shakespeare werd ook geïnspireerd door Windsor Castle. In zijn toneelstuk The Merry Wives of Windsor is het kasteel een van de belangrijkste symbolen.

engeland-vakantie-wat-doen-zienBrighton Beach

Brighton ligt 80 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Londen direct aan de zuidkust van Engeland. De beroemdste badplaats van Engeland wordt ook wel “London by the Sea” genoemd. Er is hier altijd wel iets te beleven. Een prachtig vertrekpunt om de stad te ontdekken is de Brighton Palace Pier. De Brighton Beach Huts in Hove zijn een echte foto hotspot. De felgekleurde vierkante houten hutten staan ​​kilometers ver langs het strand opgesteld.

Een ander hoogtepunt is het Royal Pavilion, het voormalige koninklijke zomerverblijf dat er van buiten uitziet als een Indiaas paleis en van binnen is het ingericht in Chinese stijl. Tegenwoordig is het een prachtig museum. Vlakbij het Pavilion kun je lekker shoppen in de Seven Dials wijk van Brighton waar je ook lekker kunt eten of gewoon flaneren.

engeland-kust-gebieden-strandenNorthumberland National Park

Het Northumberland National Park wordt beschouwd als een van de mooiste natuurlijke landschappen in Engeland. Maar is bij het grote publiek nog niet heel erg bekent. Waarschijnlijk heeft de afstand er iets mee te maken. De ruige heuvels die wandelaars en klimmers aantrekken bevinden zich namelijk in het uiterste noordoosten van Engeland. Als je op zoek bent naar rust, zit je hier zeker goed.

Een bijzonder hoogtepunt is Bamburgh Castle direct aan de kust. Dit legendarische kasteel ligt op een 150 m hoge heuvel en biedt een prachtig uitzicht over de zee. Plan wat meer tijd en ga ook naar het zuiden van Northumberland. Daar vind je Alnwick Castle op ongeveer 30 minuten rijden. Dit is de plek waar Harry Potter voor het eerst op zijn bezemsteel vloog.Kathedraal van Canterbury

De prachtige Cathedral of Christ Church in Canterbury in het zuiden van Engeland staat op de Unesco-werelderfgoed sinds 1988. Engelands belangrijkste kathedraal heeft zowel gotische als romaanse elementen en de toren (Bell Harry) is 75 m hoog. Aartsbisschop Thomas Becket wordt vaak genoemd in verband met de kathedraal, hij werd daar in 1170 vermoord door vier ridders van koning Hendrik II en slechts drie jaar later heilig verklaard. Een bezoek aan de kathedraal met zijn vele kapellen en graftombes is zeker de moeite waard als je in Engeland op vakantie bent.

engeland-mooie-gebieden-plekjes-vakantieSherwood Forest

Zoals veel mensen weten staat Nottingham, in het midden van Engeland, bekend om het Sherwood Forest waar Robin Hood de armen hielp door te stelen van de rijken. Tegenwoordig zijn er veel attracties, zoals de Robin Hood Experience, waar traditioneel geklede mensen de sfeer van weleer herscheppen. Er zijn ook tal van musea in Nottingham, zoals The Galleries of Nottingham en The Games Workshop Museum.

Het 17e-eeuwse Nottingham Castle is zeker een bezoek waard. Volgens de legende versloeg Robin Hood de Sheriff van Nottingham bij Nottingham Castle. Naast rondleidingen en musea zijn er altijd theatervoorstellingen en andere bijzondere evenementen in de omgeving van Sherwood Forest. Dus check de agenda voordat je dit legendarisch stuk Engeland bezoekt.

 

Leuke vakantiegebieden in Engeland

Veel Nederlanders bezoeken Engeland voor een stedentrip naar Londen of een andere stad. Maar Engeland heeft toeristen veel meer te bieden. Afhankelijk van de gekozen regio kun je je genieten van een strandvakantie, of de bloemrijke landschappen en lieflijke dorpjes met een zeer originele charme ontdekken. Tussendoor kom je altijd veel bezienswaardigheden tegen zoals oude kastelen, rotsformaties of mystieke heidevelden.

Cornwall

Ruige kusten, pittoreske strandbaaien, mysterieuze kastelen en romantische dorpjes: dit is Cornwall. Ontdek het gevarieerde zuidwesten van Engeland, dat als decor heeft gediend voor tal van films en romans. Cornwall is een graafschap in het zuidwesten van Engeland dat vooral bekend staat om zijn rust, romantiek en afzondering. Hier komen mensen om te onthaasten uit het dagelijks leven en te genieten van de frisse lucht.

Het is logisch dat natuur- en wandelliefhebbers zich in Cornwall in het paradijs voelen. Verschillende schilderachtige scenario’s, wandel- en fietspaden zullen je verleiden. Bovendien scoren de stranden van Cornwall, die elke andere regio in Engeland overtreffen. Strand vakantiegangers zijn daarom ook van harte welkom en zullen zeker geen spijt krijgen van de reis naar deze adembenemende regio van Engeland.

engeland-mooie-kustgebieden-stranden


Lake District

Het Lake District National Park in het noordwesten van Engeland is een walhalla voor natuurliefhebbers en actieve vakantiegangers die van de frisse lucht houden. Het Unesco-werelderfgoed maakt indruk met een rijke flora en fauna. Rondom de vele bergmeren zijn er idyllische heidevelden, struikgewassen met kleurrijke bloemen, hoge bergen en diepe valleien. Het Lake District is een populaire bestemming in Engeland

In deze regio vind je twee natuurlijke hoogtepunten van Engeland. Aan de ene kant bevindt Lake Windermere zich in het Lake District. Dit is het grootste meer van Engeland. Aan de andere kant is hier ook de Scafell Pike, de hoogste berg van Engeland met meer dan 970 meter. Andere highlights in de regio zijn Buttermere, High Street en de Lake District Ski Club. De regio is het makkelijkst te bereiken van Newcastle, Leeds of Manchester.

engeland-vakantie-bestemmingen-gebieden


Cotswolds

De Cotswolds laten je een andere kant van Engeland zien. Een rustig Engels landschap met mooie huisjes, pittoreske dorpjes en idyllische winkeltjes en cafés. In de Cotswolds lijkt het alsof de tijd een paar honderd jaar stil heeft gestaan. De hele regio is prachtig en een populaire vakantie regio voor de Engelsen zelf. Populaire trekpleisters zijn Castle Combe en Stratford-upon-Avon.

De laatste plaats zal veel mensen bekend in de oren klinken. Het is inderdaad de stad waar William Shakespeare woonde en veel van zijn bekende toneelstukken schreef. De bekende stad in Engeland wordt gekenmerkt door de witte, bruine vakwerkhuizen waardoor je je vanzelf in de tijd van Shakespeare waant. En natuurlijk kun je zijn oude woonhuis vandaag de dag nog bezoeken.

engeland-mooie-plaatsen-plekken-toerisme


Devon en Somerset

In de grootste regio in het zuiden van Engeland, Devon en Somerset, vind je prachtige kustlandschappen met ogenschijnlijk onontdekte stranden. Daarnaast is er de uitgestrekte natuur zoals bijvoorbeeld in het Exmoor National Park, dat een thuis biedt aan vrij rondlopende pony’s. En al deze mooie natuur wordt steeds weer afgewisseld door historische kastelen, ruïnes en imposante kathedralen. Bekende badplaatsen in deze regio zijn Torquay en Weston-super-Mare.

Ook wandelaars zullen dol zijn op de regio. Hier vindt je het South West Coast Path, een langeafstandswandelroute van meer dan 1.000 kilometer lang. In het Dartmoor National Park in het zuiden van Devon wachten bloeiende heidelandschappen en mystieke verhalen en legendes op je om ontdekt te worden. Het park is het perfecte decor voor wandelaars, ruiters, fietsers en klimmers.


Yorkshire

Yorkshire is een absoluut paradijs voor natuurliefhebbers. Ontdek adembenemende natuurlijke schoonheid in Noord-Engeland, zoals het North York Moors National Park of het Yorkshire Dales National Park. Onderweg kom je bezienswaardigheden tegen zoals de ruïnes van Rieval Abbey en Castle Howard. Je kunt Yorkshire heel erg gemakkelijk bereiken vanuit de grote steden Newcastle upon Tyne en Leeds of Bradford.

Een bezoek aan de historische stad York mag niet ontbreken bij een trip naar het noordelijke Yorkshire. Deze stad is vooral bekend om zijn imposante kathedraal en prachtige historische binnenstad. Hier kun je na een dag lekker slenteren en winkelen genieten van een traditionele scone met clotted cream. Of, als je echt trek hebt, een Sunday Roast met de Yorkshire Pudding en lekker veel gravy.

engeland-wat-zien-doen-vakantie

 

Mooie steden en plaatsen in Engeland

Engeland is een groot land met veel prachtige historische en ook moderne industriesteden om te bezoeken. Met de Eurostar ben je zo in Londen, de hoofdstad van Engeland, waar je genoeg te doen hebt voor een lang weekend weg. Wil je wat meer van het echte Engeland ontdekken, ga dan eens naar Liverpool, Birmingham of Leeds. Al deze steden, net als Manchester, Newcastle, Bournemouth en Chester, zijn een bezoek meer dan waard.

Londen

Londen is de hoofdstad van Engeland en de stad die nooit slaapt. Het nachtleven is heel divers biedt voor elk wat wils. Maar ook liefhebbers van theater, concerten, opera en musicals kunnen hun hart ophalen in de hoofdstad van Engeland. Het assortiment varieert van de klassiekers tot de avant-garde. De bezienswaardigheden van Londen zijn legio en je kunt Londen zo vaak bezoeken als je wilt, er is altijd wel iets nieuws te ontdekken.

In het centrum van de stad bevinden zich de belangrijkste bezienswaardigheden van Londen, zoals Buckingham Palace, Travalgar Square met Lord Nelson op de pilaar, Tower Bridge en de Tower of London waar de kroonjuwelen zijn ondergebracht. Voor veel bezoekers zijn taxi’s, telefooncellen en de metro ook bezienswaardigheden van Londen, omdat ze het stadsbeeld karakteriseren. De tube is zeker het makkelijkste en snelste vervoermiddel voor Londen en is daarom ook een echte aanrader voor toeristen.

Het reuzenrad London Eye is 135 meter hoog en is een van de populairste attracties van de stad en eigenlijk ook van Engeland. Een ongebruikte elektriciteitscentrale werd tot de Tate Modern Gallery met werken van beroemde kunstenaars als Picasso, Warhol en Matisse in de vaste collectie. De Millennium Bridge verbindt de City of London met onder andere St. Paul’s Church met de Tate Modern en de populaire Southbank waar je heerlijk kunt flaneren.

Via de volgende link kom je op de informatiepagina over: Londen.

londen-hoogtepunten-wat-doen


Liverpool

Liverpool is een bekende en historische havenstad aan de Mersey in het noordwesten van Engeland. Liverpool is wereldwijd bekend als de stad waar The Beatles vandaan komen en als de thuisbasis van Engeland’s favoriets voetbalteam FC Liverpool. Het is niet alleen voetbal en muziek dat Liverpool zo bekend maakte, ook de transformatie van de oude haven aan de Albert Dock en Pier Head hebben hieraan bijgedragen.

Voor liefhebbers van kerkelijke architectuur biedt Liverpool twee basilieken. De kathedraal van Liverpool, die in het begin van de 20e eeuw in neogotische stijl werd gebouwd, en de Liverpool Metropolitan Cathedral uit de jaren zestig, die tegenwoordig dienst doet als de officiële residentie van de aartsbisschop van Liverpool. Bijzonder de moeite waard zijn de binnenste koepel van de kerk en de kleurrijke ramen van de kathedraal.

Liverpool heeft ook veel mooie musea, zoals de Tate Gallery Liverpool in het Albert Dock. De Tate Liverpool heeft ook een vaste tentoonstelling over de alomtegenwoordige Beatles. Maar er hangen ook klassieke kunstwerken van Picasso, Degas en Cézanne. Het Merseyside Maritime Museum is ook een bijzondere trekpleister in dit deel van Engeland met exposities over de trans-Atlantische slavenhandel, emigratie, de koopvaardij en de RMS Titanic.

engeland-mooie-steden-plaatsen-stedentrip


Manchester

Manchester ligt in Lancashire, in het noorden van Engeland. Manchester is de derde stad van Engeland en de inwoners worden ‘Mancs’ genoemd. De stad ontwikkelde zich tijdens de industrialisatie dankzij de talrijke katoenspinnerijen en de textielindustrie. Na de wereldwijde economische crisis in de jaren dertig van de vorige eeuw moest de stad zich echter herontdekken en het werd het centrum van de nieuw computer industrie.

Er zijn maar weinig steden in Engeland die zoveel verschillende bouwstijlen combineren. In het centrum van Manchester vind je een mix van gotische, klassieke, industriële en hyper moderne gebouwen. Veel mensen komen naar Manchester om te shoppen in Deansgate,  Norther Quarter of Marketgate. Onderweg kun je overal goed eten in gastropubs met gourmet burgers en natuurlijk fish en chips.

engeland-mooie-steden-bezienswaardigheden


Birmingham

Birmingham is de tweede stad van Engeland en een van de meest etnisch diverse steden van het land. Hier wonen mensen die uit de Cariben komen, uit India, maar ook uit het nabijgelegen Ierland. De Brits-Pakistanen zijn het meest vertegenwoordigd, zij komen voornamelijk uit Kasjmir. Deze mix van culturen is voor bezoekers heel erg interessant en ook gunstig vanwege de grote keuze uit authentieke restaurants.

Eén van de belangrijkste redenen waarom Birmingham populair is bij toeristen, is dat deze stad in het hart van Engeland, na West End in Londen, de beste winkels heeft. Bezienswaardigheden zijn onder meer kathedralen, het Birmingham Museum & Art Gallery, Chinatown, het zoet- en zoutwater aquarium, het Technology Museum en natuurlijk de winkelcentra en winkelstraten die de stad zo populair maken.

engeland-wat-doen-mooie-plaatsen


Bournemouth

Een fijn zandstrand, een diepblauwe zee, het hele jaar door een mild klimaat, zeldzame dier- en plantensoorten, wat klinkt als de beschrijving van een tropisch paradijs, is in werkelijkheid de  beschrijving van de stad Bournemouth aan de zuidkust van Engeland. De populaire badplaats ligt tussen Poole en Christchurch, op ongeveer 172 km van Londen, de hoofdstad van Engeland. Dankzij het milde klimaat, geniet Bournemouth van heel veel zonuren. Oscar Wilde en vele Engelse koningen wandelden graag in deze stad.

In de Victoriaanse arcades tussen Westover Street en Old Christchurch Road zijn veel boetieks, juweliers, galerieën en natuurlijk hotels, pensions, typisch Engelse cafés en tal van pubs. Wie wil ontspannen in Bournemouth kan dat bijvoorbeeld op het lange, schone strand, maar ook in een van de vele tuinen in de stad. Dankzij het milde klimaat groeien er zelfs palmbomen in Bournemouth.

engeland-leuke-plaatsen-kust-stranden


Leeds

De stad Leeds ligt in het graafschap West Yorkshire in het noorden van Engeland en is het administratieve centrum deze regio. Leeds ligt aan de rivier de Aire. Al aan het einde van de 17e eeuw floreerde de regio en dankzij de bloeiende lakenhandel werd Leeds een van de meest welvarende steden in Noord-Engeland. Tijdens de Industriële Revolutie groeide Leeds weer. De stad groeide uit tot het centrum van de textielindustrie en machinebouw.

Tegenwoordig is Leeds een plaats met veel culturele en historische bezienswaardigheden. Het Royal Armouries Museum toont historische wapens en bepantsering. Het Grand Theatre is het grootste theatergebouw van de stad en het jaarlijkse Leeds Festival trekt bijzonder veel bezoekers naar de stad. Hier is ook de traditionele Engelse club Leeds United gevestigd. Verder is Leeds een uitstekend vertrekpunt om de Yorkshire Dales en York zelf te ontdekken.

engeland-leuke-steden-plaatsen-uk


Newcastle

Newcastle upon Tyne ligt in het noordoosten van Engeland. Waar Newcastle nu is, stond vroeger een Romeins fort genaamd Pons Aelii. Het werd gebouwd langs de Romeinse verdedigingswal tussen Newcastle en Solway Firth, genaamd Hadrians Wall. Toen in de jaren na de 12e eeuw een Normandisch fort uit 1080 werd uitgebreid, kon de gemeenschap zich ontwikkelen tot een cultureel en economisch centrum.

De overblijfselen van de oude stadsmuren behoren tegenwoordig tot de bezienswaardigheden, evenals de kathedraal van Sint Nicolaas. Deze dateert uit de 14e eeuw, terwijl de rooms-katholieke St. Mary’s Cathedral uit 1844 dateert. Er zijn zeven bruggen in Newcastle en drie daarvan hebben een bijzonder interessant ontwerp. Newcastle heeft ook een aantal kunstgalerijen en musea, waaronder de Laing Art Gallery met werken van beroemde schilders als Rembrandt, van Gogh en Renoir.

engeland-uk-wat-doen-bezienswaardigheden


Chester

In het noordwesten van Engeland ligt de stad Chester, een van de best bewaarde ommuurde steden van het land. Chester ligt aan de rivier de Dee en heeft een geschiedenis van ongeveer 2000 jaar. De Romeinen gebruikten de lus van de Dee als haven en als verdediging tegen de lokale Kelten, omdat het destijds de belangrijkste stad van Engeland was en een belangrijk markt- en handelscentrum.

Tot op de dag van vandaag zijn de oude vakwerkhuizen van Chester, die dateren uit de Middeleeuwen, een toeristische attractie. Ze hebben zuilengangen op de begane grond en zijn daarom iets bijzonders. Chester is bovendien bekend om zijn kaas. Vroeger was de kaashandel van economisch belang, nu is het alleen nog iets voor toeristen.

 

 

Praktische informatie voor je Engeland vakantie

Ondanks dat de culturele verschillen tussen Nederland en Engeland niet zo groot zijn, kan het verstandig zijn om te vakantie naar Engeland toch even goed voor te bereiden. Er zijn toch wel de nodige praktische zaken die nogal verschillen. Dankzij een goede voorbereiding kan je onbezorgd op reis. De volgende praktische informatie kan handig zijn om te weten.

• De Pond is het officiële betaalmiddel. Betalen met Euro’s is meestal niet mogelijk. Wel kan je vaak met je bankpas of creditcard betalen.

• Je hoeft geen visum aan te vragen, wel heb je een (geldig) paspoort nodig.

• Het prijsniveau ligt wat hoger dan bij ons.

• De gezondheidszorg is van goede kwaliteit. Het alarmnummer voor alle hulpverleningsdiensten is 999.

• Er worden geen vaccinaties geadviseerd.

• Het land heeft ruim 53 miljoen inwoners en is drie keer zo groot als Nederland.

• Het is in Engeland het hele jaar een uur vroeger dan bij ons.

• Bij restaurants is een fooi vaak al bij de prijs inbegrepen. Wanneer dit niet het geval is, zou je ongeveer 10 % kunnen rekenen.

• Het kraanwater is van goede kwaliteit en kan je dus gewoon drinken. Wel kan het soms wat naar Chloor smaken.

• De netspanning is 230 Volt maar de stopcontacten zijn wel anders dan wij gewend zijn. Daarom kan je een verloopstekker type G of een wereldstekker meenemen.

• De verkeersveiligheid is goed maar er wordt wel links gereden. Dit kan wat wennen zijn, vooral op kruisingen en rotondes.

Meer praktische informatie ontvang je vaak van de reisorganisatie of kan je in je accommodatie vinden.

engeland-mooie-plekken-praktische-info

 

Het klimaat van Engeland

Engeland heeft een gematigd, vochtig zeeklimaat met matig warme zomers en koele winters. Het klimaat van Engeland wordt vooral beïnvloed door de ligging van het eiland en de Golfstroom, die zelfs in de winter voor relatief milde temperaturen zorgt. Tegelijkertijd zorgt de ligging ervoor dat het weer in Engeland erg wisselvallig kan zijn. Terwijl de zomermaanden over het algemeen koeler zijn dan op het Europese vasteland, is het in de winter meestal milder.

Het is bijzonder mild in het zuidwesten van Engeland, waar de Golfstroom de sterkste invloed heeft. In het zuidwesten liggen de gemiddelde maximum temperaturen in de winter nog steeds rond de 8 graden en ’s nachts dalen de temperaturen meestal niet onder het vriespunt. In de zomer is het een stuk warmer met gemiddelde temperaturen rond de 19 graden. ’s Nachts wordt het relatief koel met 11 tot 12 graden.

Neerslag is het laagst aan de zuidkust van Engeland. De meeste regen valt in het noorden in het Lake District, waar zich jaarlijks ongeveer 2.000 millimeter ophoopt. In sommige regio’s in het zuiden van Engeland is het erg droog, Essex en Londen hebben bijvoorbeeld, maar zo’n 500 millimeter regen per jaar.

engeland-vakantie-gebieden-plekken

 

Wat is de beste reistijd naar Engeland?

De beste reistijd voor Engeland is van april tot en met november. De zomermaanden kunnen wat warm zijn en ook erg druk omdat de Engelsen dan zelf ook vakantie hebben. Vooral aan zee en in de nationale parken wordt het aardig druk in de zomermaanden. Het voor- en najaar zijn perfect voor een stedentrip naar Londen, Manchester of Liverpool. Ook zijn deze maanden heerlijk voor een wandel- of fietsvakantie in Engeland.

 

Via de volgende links kom je op informatiepagina’s over mooie vakantielanden en over buurlanden Schotland en Ierland.

Heb je al ervaringen met Engeland? Plaats dan hier onder je vakantie ervaring en help je medereizigers aan een extra goed beeld van het land. Alvast bedankt en een mooie vakantie gewenst!

Reviews

Nog geen reviews. Wees de eerste om een review achter te laten!

Deel jouw Engeland-ervaring en tips!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2022 SuggestMe.com