corsica-vakantie-informatie-bezienswaardigheden

 

 

Toeristische informatie over Corsica

Met een prachtige kustlijn, ongerepte bossen en met sneeuw bedekte bergen, doet Corsica zijn bijnaam ‘Ile de beauté’ eer aan. Langs de kust liggen aantrekkelijke havensteden, er zijn veel historische bezienswaardigheden op Corsica en de heuvels zijn bezaaid met schilderachtige dorpjes. Corsica heeft vakantiegangers heel erg veel te bieden.

Corsica is een paradijs voor strandliefhebbers, wandelaars en liefhebbers van buitensporten. Het eiland heeft een van de meest ontzagwekkende landschappen van Europa en een kustlijn van meer dan duizend kilometer lang met prachtige blauwe wateren die perfect zijn om te snorkelen of duiken.

Corsica maakt al honderden jaren deel uit van Frankrijk, maar desondanks heeft het zijn eigen cultuur behouden. Iets wat je ook in de taal tegenkomt. Corsica heeft zijn eigen muziekstijl en uitgesproken culinaire specialiteiten zoals kazen, worsten en de nationale kastanje polenta.

Op deze informatiepagina vind je de mooiste bezienswaardigheden op Corsica, de gezelligste badplaatsen en de mooiste stranden. Met al deze toeristische informatie over Corsica, kan je je aankomende vakantie naar het Franse eiland Corsica perfect voorbereiden.

corsica-mooie-stranden-plaatsen

 

Ontdek de leukste badplaatsen op Corsica

Corsica is niet alleen de juiste vakantiebestemming als je een actieve vakantie of een vakantie in de natuur wilt doorbrengen, ook de prachtige badplaatsen van het Franse eiland zijn een bezoek waard. Op Corsica wonen ongeveer 290.000 mensen, waarvan meer dan de helft in de twee provinciehoofdsteden Ajaccio en Bastia.

In Ajaccio vind je veel musea waar je meer te weten kunt komen over het eiland en ook de geboortehuis van Napoleon Bonaparte ligt in Ajaccio. Bastia maakt vooral indruk met zijn pittoreske oude stad, met een unieke Italiaanse flair en een citadel uit de middeleeuwen, die je zeker moet zien. Ook de talrijke kerken en paleizen zijn de moeite waard.

Ajaccio

De havenstad Adiacium werd in de Romeinse tijd gesticht, maar het huidige Ajaccio dankt zijn bestaan ​​meer aan de Genezen. Ajaccio kreeg echter pas veel betekenis nadat het eiland Corsica een deel van Frankrijk werd in 1793 en Ajaccio de zetel werd van het departement Liamone en later van het departement Corse.

Ajaccio is nu een modieuze badplaats op Corsica en heeft een uitgesproken Frans tintje. Dat zie je terug in de levendige pleinen en boulevards, waar zowel de lokale bevolking als de toeristen genieten in tal van cafés en restaurants. Als bezoeker moet je niet alleen de citadel zien, maar ook de leeuwenfontein en het Napoleonmuseum.

Het landschap in de regio wordt gekenmerkt door ruige schoonheid. Bossen, diepe kloven en rode rotsen zijn de opvallende details. De kuststreek in deze regio heeft witte stranden die ook in de buurt van het centrum van de stad liggen.

corsica-ajaccio-mooie-steden-plaatsen


Calvi

Met een dromerige jachthaven en prachtige zandstranden is Calvi één van de meest populaire badplaatsen om naartoe te gaan op Corsica. De oude binnenstad van de citadel stad ademt de flair van een charmante Italiaanse havenstad. Direct vanaf de citadel heb je een fantastisch uitzicht over de stad. Als je door de straten van de oude stad slentert, ontdek je kleine winkeltjes met lokale specialiteiten en zeldzaamheden, evenals vele cafés en restaurants.

Wie genoeg heeft van het wandelen door de stad, kan een paar stappen verder lopen naar de baai van Calvi, waar een vijf kilometer lang zandstrand op toeristen wacht. De stranden rondom Calvi zijn één van de mooiste stranden van Corsica. Dit is de perfecte vakantiebestemming voor mensen die een bruisende en historische badplaats zoeken met mooie zandstranden.

corsica-mooie-bezienswaardigheden-plekken-stranden


Porto Vecchio

Het kleine stadje Porto Vecchio ligt in het zuidoosten van Corsica. De lokale bevolking spreekt ook van het Saint Tropez van Corsica. De afgelopen jaren heeft het gebied rond Porto Vecchio zich ontwikkeld tot de meest trendy badplaats van Corsica. Vanaf hier kun je met de auto de meeste van de mooiste stranden en plaatsen in het zuiden en oosten van het eiland bereiken. Veel vakantiegangers kiezen daarom het gebied van Porto Vecchio als hun vakantieplek en startpunt om verdere activiteiten te gaan doen op Corsica.

Aan de voet van een kleine heuvel ligt de jachthaven van Porto Vecchio. Er rijdt elk uur een gratis e-bus tussen de jachthaven en de oude stad op de heuvel. Daar bovenin vind je de typische kleine straatjes, zoals je ze kent van andere stadjes op Corsica. Diverse restaurants en cafés nodigen uit tot eten en drinken. Vooral in de zomermaanden kan het hier erg druk zijn. Een leuke plek in de oude stad is de kleine kerk, die je niet mag missen tijdens een wandeling door de oude stad van Porto Vecchio.

corsica-mooiste-plekken-plaatsen-stranden


Bonifacio

Bonifacio dateert van rond 828, maar er zijn archeologische vondsten die bewijzen dat het nog langer heeft bestaan. De stad Bonifacio op Corsica is nu verdeeld in de bovenstad (Ville haute) en de middeleeuwse oude stad met de jachthaven. Ville haute ligt op het kalkstenen voorgebergte parallel aan de kust, het Île de Fazio. De zeezijde daalt bijna verticaal naar de zee met een gemiddelde hoogte van 70 meter.

Aan de landzijde ligt de landtong aan een fjordachtige baai (Calanque). Hier is ook de goed beschermde natuurlijke haven, die als vissershaven en jachthaven wordt gebruikt. Bonifacio is het centrum voor de beroepsvaart en vertrekpunt van de veerboten naar het naburige eiland Sardinië. Vooral in de zomermaanden komen hier veel vakantiegangers en toeristen aan op het eiland.

corsica-bonifacio-mooiste-plaatsen-bezienswaardigheden


Propriano

Propriano ligt in het zuidoosten van het eiland Corsica, halverwege Ajaccio en Bonifacio. De rivier de Rizzanese mondt uit in de zee net ten zuiden van de stad. De plaats, die zo’n 3.700 inwoners telt, heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een populaire badplaats. Belangrijke attracties voor toeristen zijn onder meer de haven met bootverhuur, opgravingen van Filitosa in de Tavaro vallei, de historische oude stad met diverse cafés en restaurants direct aan de kust en natuurlijk de prachtige zandstranden direct voor de deur. Ook zijn er verschillende (water)sporten te doen.


Algajola

De populaire badplaats Algajola is niet alleen populair bij zwemmers in de zomer, maar biedt ook voor veel wandelaars een goed uitgangspunt om kleinere dorpjes in de Corsicaanse hooglanden te ontdekken. De kleine badplaats ligt in het noordwesten van Corsica en wordt omgeven door de hoogste berg van het eiland, Monte Cinto. Vanaf veel plekken in en rondom Algajola heb je een prachtig panoramisch uitzicht over de blauwe Middellandse Zee.

corsica-toeristische-attracties-informatie

 

19 Mooiste plekken en bezienswaardigheden op Corsica

Benieuwd wat je tijdens je vakantie kan doen op Corsica? Dankzij het onderstaande overzicht van mooie plekken en bezienswaardigheden, kan je handig wat inspiratie opdoen. Uiteraard vallen ook de stranden, baaien en badplaatsen tot de mooie plekken van het eiland.

1. Trappen van Aragon
Een populaire bestemming in het uiterste zuiden van Corsica is Bonifacio. De oude stad is spectaculair gelegen op een berg, bovenop steile kliffen van de ruige kust van Corsica. Het stadje is doordrenkt van geschiedenis en heeft, naast een charmante oude stad met veel kleine winkeltjes, cafés en restaurants, enkele historische verhalen en legendes. Een bekende legende gaat over de Trappen van Aragon, uitgehouwen in de rots onder de citadel die je via 187 trappen rechtstreeks van de berg naar de Middellandse Zee brengt.

Volgens de legende werd de trap in slechts één nacht gebouwd door de troepen van de koning tijdens een belegering van de stad. Tegenwoordig is het een must voor elke bezoeker om de 187 treden minstens één keer naar beneden en naar boven te gaan. Dit kan vermoeiend zijn, vooral als de temperaturen in de zomer rond de 35 tot 40 graden liggen. Maar je wordt wel beloond met een kleine tocht langs de kliffen direct aan het water. Als de zee ruw is, kun je direct boven het golvende water lopen.

corsica-wat-doen-leuke-dingen2. Sartène

Het kleine stadje Sartène is één van die zeer typische bergsteden voor Corsica. Als je de lange bergweg vanaf de zuidkust naar het noorden hebt afgelegd, langs enkele bochten de berg op, wordt je beloond met een charmante oude stad die boven de berg uitsteekt. Hier vind je typisch Corsicaanse speciaalzaken naast een prachtig marktplein omringd door cafés en restaurants.

Onder het marktplein is een dromerige tuin met een aangrenzende winkel die Corsicaanse olijfolie en andere lokale delicatessen verkoopt. De oorspronkelijke oude stad is zeer overzichtelijk en bestaat eigenlijk uit slechts een paar kleine straatjes die in de zomer erg druk zijn.

corsica-mooie-plaatsen-klimaat-vakantie3. Corsica Natuurpark

Corsica heeft bijzondere, natuurlijke schatten. Het Corsica Natuurpark strekt zich uit over meer dan 350.000 hectare en beslaat bijna 40 procent van het hele eiland. Ongeveer 80 gemeenschappen uit de twee departementen van Corsica behoren tot het natuurpark. Bijzonder zijn echter de meer dan 800 verschillende dier- en plantensoorten, die het natuurpark bijzonder populair maken bij toeristen en wandelaars.4. La Scandola

Het schiereiland La Scandola ligt aan de westkust van Corsica. De meer dan 250 miljoen jaar oude rotsen rijzen majestueus uit de zee en zijn een van de redenen waarom La Scandola nu een Unesco-werelderfgoed is. Tegelijkertijd is het het oudste natuurgebied van Frankrijk. Met de blootstelling aan de zon verschijnen de rotsen in verschillende tinten rood, geel, groen en zwart-paars. Wil je hier dichter bij de rotsen komen, boek dan een van de verschillende boottochten. De meeste routes leiden langs de westkust onder Ajaccio en gaan naast La Scandola ook langs andere Corsicaanse bezienswaardigheden vanaf de zee.

corsica-toerisme-vakantie-tips5. Cap Corse

De Cap Corse is het bekendste schiereiland in het noorden van het eiland en is één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Corsica. Vanaf hier kun je over de Middellandse Zee kijken naar de kust van Frankrijk en naar één van de beroemdste schiereilanden hier: St. Jean Cap Ferrat.

Cap Corse steekt als een wijsvinger uit in de Middellandse Zee en biedt vakantiegangers veel om te ontdekken in de typische Corsicaanse dorpjes. Aan de zuidoostkust van Cap Corse ligt Bastia, de populaire havenstad en aanloophaven voor de meeste mediterrane veerboten. De meest populaire excursiebestemmingen op Cap Corse zijn de ruïnes van de oude windmolens, het kasteel van Merlacce en de historische Saint-Antoine-kapel.6. Monte Cinto

De Monte Cinto is de hoogste berg van Corsica en wordt daarom ook wel de “Koning van de Corsicaanse bergen” genoemd. Voor wandelaars en avontuurlijke reizigers is de berg zowel in de zomer als in de winter een bijzonder hoogtepunt. Op de top bereikt de berg een hoogte van meer dan 2.700 meter en heeft daarom sneeuw in de winter en biedt een welkome afkoeling in de hete zomer. Wandelaars uit het noordwesten steken eerst de Asco-vallei over, degenen die uit het zuiden komen, passeren in het eerste deel de Golo-vallei. Je mag de prachtige bergmeren niet missen, waar je in de zomer heerlijk even kunt opfrissen.7. Kunstenaarsdorp Pigna

Een ander zeer charmant dorpje op Corsica is Pigna. Kenmerkend voor de plaats zijn de blauwe luiken en de vele kleine handwerkwinkels. De stad zelf is autovrij, dus er is een grote (betaalde) parkeerplaats buiten de oude stad. Een bezoek aan Pigna is vooral aan te raden bij zonsondergang wanneer je met een glas rosé wijn en een stuk kaas de zon achter de Corsicaanse heuvels ziet ondergaan en wenst dat deze vakantie nooit zal eindigen.

corsica-leuke-plekken-plaatsen-stadjes8. Maison Bonaparte

Dit huis op Corsica is de geboorteplaats van Napoleon Bonaparte en was van 1682 tot 1923 eigendom van de familie. In de kamer waar Napoleon in 1769 werd geboren, krijg je allerlei informatie over de familie Bonaparte en gebeurtenissen uit de jeugd van Napoleon. Niet-Fransen hebben toegang tot een meertalige audiogids en hoewel bijna geen van de originele meubels en kunstwerken van het huis bewaard zijn gebleven, presenteert het huis een zorgvuldig onderzochte reproductie van hoe het hier aan het einde van de 18e eeuw zou zijn geweest.9. Aiguilles de Bavella

De scherpe toppen van de Aiguilles de Bavella zijn één van de mooiste bezienswaardigheden van Corsica en het uitzicht vanaf de Bavella-pas is fantastisch. De toppen rijzen meer dan 1600 meter boven de zee en worden ook wel Asinao Horns genoemd. De lucht verandert hier van kleur, van grijs naar oker en goud. Het Bavella massief is een prachtige plek voor activiteiten als klimmen, canyoning en wandelen.

corsica-natuur-bergen-wandelen-wat-doen10. Calanques de Piana

Aan de westkust van Corsica, zal de weg van Calvi naar Ajaccio je erg klein doen voelen. De weg is het meest indrukwekkend als je naar het zuiden rijd richting Piana en kijkt naar de rotsachtige toppen die een paar honderd meter hoog zijn en tot aan de zee reiken. Er zijn rustplaatsen langs de weg waar je foto’s kunt maken. Sentier Muletier is een wandelroute die de heuvelrug, hoog boven de D81 volgt, en bijzonder mooi is in het late voorjaar wanneer het ruige landschap bezaaid is met wilde bloemen.11. De keuken van Corsica

Rustiek en stevig, dat is de reputatie van de Corsicaanse keuken. Er worden worstspecialiteiten zoals sangui (bloedworst) geserveerd. Worsten en vleesproducten worden meestal verfijnd met Corsicaanse bergkruiden. De kruiden van de maquis zoals basilicum, tijm, rozemarijn, marjolein en mirte, evenals wild gekweekte kruiden zorgen voor een bijzondere smaak en geven de gerechten hun typische aroma.

De vlees- en worstspecialiteiten van het mediterrane eiland zijn onder andere Figatellu, een gerookte rauwe worst specialiteit gemaakt van lever; de Lonzu, gesneden entrecote; en Coppa, die doet denken aan een opgerold gebraad. Andere culinaire belevenissen zijn de boterzachte ham Prisuttu, gegrild spek Pancetta, geitenham Caprettu of lamsham (Agnellu), allemaal op ambachtelijke wijze bereid.

Het nationale gerecht van Corsica is pulenta. De pap gemaakt van water en kastanjemeel wordt op elk moment van het jaar met plezier gegeten. Bij de pulenta wordt meestal everzwijnenlever of figatellu geserveerd.12. Historisch stadje Sant’Antonino

Gelegen als een adelaarsnest op een granieten heuvel van bijna 500 meter hoog, biedt de oude ommuurde stad Sant’Antonino een prachtig uitzicht op het omliggende landschap en de zee. Sant’Antonino, in het weelderige Balagne, is één van de oudste dorpen van Corsica en heeft een Moors erfgoed dat teruggaat tot de 9e eeuw. Bezoekers zullen versteld staan ​​van het middeleeuwse doolhof van kronkelende geplaveide straatjes, steegjes en overdekte wandelgangen.

Gelegen op ongeveer zeven kilometer van Sant’Antonino, tussen met sneeuw bedekte bergen en de zee, is het Couvent Saint-Dominique de Corbara, een oase van rust op een weelderige heuvel met verbluffende uitzichten. Het klooster is open voor bezoekers en spirituele retraites.

corsica-wat-te-doen-leuke-dingen13. Chapelle de Notre Dame de la Serra

Dit is een mooi gebouw met een beeld van de Maagd Maria. Als je de kapel op de rotspunt bereikt, wordt je beloond met een spectaculair uitzicht op zee. Als je naar het westen kijkt, zie je de hele baai van Calvi en zelfs Lumio dat tien kilometer verderop ligt. Als je zin hebt in een serieuze wandeling, kun je deze kapel vanuit Calvi te voet bereiken. De wandeling duurt ongeveer 45 minuten.14. Desert des Agriates

De Agriates woestijn is een dor landschap en een prachtige wildernis. Je kunt dit dorre, bossige gebied verkennen via het kustpad dat zich uitstrekt van Ostriconi tot Saint Florent. Dit is een ideale plek om te wandelen en het duurt minstens twee dagen om alles te zien. De woestijn omvat ook de afgelegen stranden van Saleccia en Loto met parelwit zand en kristalhelder water, waardoor het één van Corsica’s mooiste bezienswaardigheden is. Het gebied is onbewoond, maar niet verstoken van leven.

corsica-wat-doen-vakantie-activiteiten15. Gorges de la Restonica

De Gorges de la Restonica is geen bezienswaardigheid maar wel een wandeling dat je langs mooie plekken leidt. De lokale VVV van Corsica raadt aan om voor deze acht kilometer lange wandeling, goede wandelschoenen te dragen. Dit is een goed advies, want dit pad slingert langs een rotsachtige rivierbedding en bevat zelfs een klim via een kettingladder. Het pad leidt naar de bron van de rivier Restonica bij het meer van Melo.
Je kunt de wandeling prima midden in de zomer doen vanwege de schaduw die wordt geboden door de muren en bossen van de kloof. En omdat er plekken zijn waar je kunt afkoelen door met je voeten door glinsterende water te lopen of zelfs gaan zwemmen.16. Bastia

Bastia is de hoofdstad van het departement Haute-Corse en de aankomst haven voor de meeste vakantiegangers die met de veerboot vanuit Genua of Nice aankomen. Het centrum van de stad is de citadel heuvel die de oude stad omringt, vanwaar je een goed uitzicht hebt op de zee en de haven. Als je met de veerboot aankomt, kun je al genieten van het uitzicht op Bastia vanaf het water. In de oude stad vind je ook een verscheidenheid aan cafés en restaurants die een goede indruk geven van de Corsicaanse keuken en leuk zijn om lokale specialiteiten te ontdekken.

corsica-wat-doen-vakantie-bezienswaardigheden17. Kaas proeven

Er zijn veel soorten kaas op Corsica. Brocciu, een schapen- of geitenkaas, wordt vaak gebruikt als vulling voor gerechten als ravioli, beignets (donuts) en tartes (taartjes), of gegeten als brocciu-omelet met pepermunt. Wanneer gerijpt, is de populaire kaas verkrijgbaar als een pittige Vieux Brocciu.

Tussen Pasen en Allerheiligen worden op Corsica de lekkerste verse geiten- of schapenkaas gemaakt. Gedurende deze tijd eten de dieren vooral jonge grassen en kruiden, die met hun aroma’s ervoor zorgen dat melk en kaas bijzonder smakelijk zijn.

 

Mooie stranden op Corsica

Ervaar het gevarieerde kustlandschap van Calvi tot Saint Florent aan de noordkust van het eiland tijdens een strandvakantie op Corsica. Hier lopen de zandstranden langzaam in zee af en bieden daarom ideale omstandigheden voor kinderen om te zwemmen. Vanuit Calvi kun je diverse boottochten maken en bijvoorbeeld de grotten van Bonifacio bezoeken, die de zee heeft weggespoeld in de zandstenen kliffen onder de oude stad. De hoge bergen, die zich in het binnenland van het eiland uitstrekken, vormen een indrukwekkend contrast met de kustlijn.

Palombggia
Niet ver van Porto Vecchio, in het zuidoosten van het eiland, ligt misschien wel het mooiste strand van Corsica. Met wit zand, kristalhelder en turquoise water doet het strand bijna denken aan het Caribisch gebied. Heel wat mensen rekenen het strand ook tot de mooiste stranden van de Middellandse Zee. Met de lange baai en het kristalheldere water is het strand van Palombaggia zeker de eerste keuze voor uw Corsica strandvakantie en is het een zeer populaire vakantiebestemming in de zomermaanden.

corsica-mooie-stranden-plekken-tipsSaleccia

Aan de noordkust van het eiland ligt een ongerepte baai van hagelwit zand dat zich over meer dan een kilometer ontvouwt en wordt omgeven door duinen bedekt met donkergroene jeneverbesstruiken. Wat dit strand zo perfect maakt, is ook het enige nadeel van het strand. Saleccia ligt zo afgelegen dat je bereid moet zijn om een ​​redelijk bedrag te betalen voor vervoer, of een heel eind moet lopen, om er te komen.

corsica-mooie-stranden-plekkenRonondinara

Niet ver van Porto Vecchio, halverwege de route naar Bonifacio, ligt één van de mooiste stranden van Corsica, Rondinara. Omgeven door een dicht dennenbos glinstert de Middellandse Zee in alle mogelijke blauwe kleuren. In het voorjaar verwarmt de zon de rode rotsen voor een aangename temperatuur. De Rondinara is echter ook populair bij toeristen en een ligplaats voor zeil- en motorjachten.Santa Guilia Beach

Het populaire Santa Guilia Beach wordt vaak omschreven als Caribisch Corsica. Dit komt waarschijnlijk niet alleen door de natuurlijke schoonheid van het witte zand, dat zachtjes wordt overspoeld door kristalhelder water. Maar ook door het aanbod voor jetski- en waterski liefhebbers, restaurants en cafés, bars en clubs in de directe omgeving van dit populaire strand van Corsica.Nonza

Het strand van Nonza, op het noordelijke schiereiland van Corsica, is grotendeels verlaten. Een kilometer lang kunnen toeristen over het donkere zand lopen, wat Nonza de bijnaam “Black Beach” heeft opgeleverd. Daarna is het echter ongeveer duizend treden terug omhoog – de reden waarom dit stukje Corsica meestal verlaten is.Ostriconi

Midden in de natuur in de buurt van het dorpje L’Ile Rousse, ligt het bijzondere strand Ostriconi. Het is mooi gelegen tussen de zee en de bergen. Over en achter het strand lopen wat ondiepe riviertjes die voor extra sfeer zorgen. Ook kan er leuk in worden gespeeld.
Dankzij de grootte van het strand is er altijd wel een rustig plekje te vinden. Want ondanks de wat afgelegen ligging, is het een populair strand.

corsica-mooiste-stranden-plekken-kinderenPlage d’Aregno

In het laagseizoen is dit strand aan de zuidelijke rand van Algajola bijna verlaten. Als er wind is, wordt het bevolkt door talloze surfers, die hier ideale omstandigheden vinden. Verder is het langste zandstrand in het noordwesten vooral populair bij gezinnen. Talrijke bars en restaurants langs de baai nodigen uit om langs te komen en het is ook mogelijk om ligstoelen en parasols te huren. Het zand is wat grofkorrelig, maar het water is heerlijk helder en turquoise. En het centrum van Algajola met zijn imposante citadel ligt op slechts een korte loopafstand.Plage de l’Arinella

De baai rondom Plage de l’Arinella is aan beide kanten omgeven door rotsen en ligt onder het pittoreske dorpje Lumio aan de noordkant van de Golf van Calvi op Corsica. Vanaf het strand is er een geweldig uitzicht over het schiereiland Revellata, de Capu di a Veta en de stad Calvi, die overigens ook een bezoek waard is. Ook voor het fysieke welzijn wordt gezorgd, er zijn genoeg restaurantjes voor een snack, lunch of diner direct aan het strand.

 

Praktische tips voor je Corsica vakantie

Goed voorbereid op vakantie gaan kan onaangename verrassingen voorkomen en zorgen voor een gerust gevoel voor vertrek. Houd bijvoorbeeld rekening met de volgende praktische zaken.

• er worden geen vaccinaties geadviseerd voor dit eiland.

• de officiële taal is Frans.

• er is geen visum nodig. Uiteraard wel een geldig paspoort.

• op Malta gelden dezelfde wetten en regels als in Frankrijk.

• de stopcontacten zijn hetzelfde als bij ons in Nederland.

• Corsica heeft maar liefst vier vliegvelden. Je kunt het eiland ook bezoeken met een veerboot vanaf Frankrijk en Italië.

• de netspanning is 230 Volt en de frequentie is 50 Herz.

Na het boeken van je vakantie zal je van de reisorganisatie meer praktische informatie ontvangen. Bijvoorbeeld over actuele regelgeving.

 

Het fijne klimaat van Corsica

Corsica staat voor een mediterraan klimaat: milde winters (13 tot 18 graden) worden gevolgd door droge, hete zomers. Op Corsica is de gemiddelde temperatuur in de zomer rond de 29 graden. Dus wanneer de beste tijd van het jaar is om naar Corsica te reizen, hangt helemaal af van hoe je jouw vakantie daar wilt doorbrengen. Wil je sportieve activiteiten gaan doen? Dan kan het gehele jaar geschikt zijn.

Het toeristenseizoen van het eiland begint in mei en eindigt in september.

corsica-leuke-dingen-doen-vakantie

 

Ben je ook wel benieuwd naar andere bestemmingen? Kijk dan eens op de pagina over: mooie vakantie eilanden. Of bekijk de pagina’s over vergelijkbare eilanden zoals Malta en het Griekse Cyprus.

 

Voel je niet verplicht maar via de bovenstaande links kom je rechtstreeks op de websites van goede reisorganisaties en vind je direct overzichten van mooie Corsica vakanties. Ook vind je er meer informatie en foto’s.

Zo voorkom je dat de mooiste plekjes al vol geboekt zijn en kan je binnenkort al genieten van een topvakantie!

 

Heb je al ervaringen met Corsica? Plaats dan hier onder je vakantie ervaring en help je medereizigers aan een extra goed beeld van het eiland. Alvast bedankt en een mooie vakantie gewenst!

Reviews

xt0r5q op 18-04-2024
"🔰 You got 63 609 Dollars. Gо tо withdrаwаl >>> https://telegra.ph/BTC-Transaction--325740-03-14?hs=4cf92006bc39c0ee0b87d493b3f65af7& 🔰"

w10wvo

rk8cpm op 13-04-2024
"🔰 + 0,75000 BТС. Continue > https://telegra.ph/BTC-Transaction--102613-03-14?hs=4cf92006bc39c0ee0b87d493b3f65af7& 🔰"

48t6xl

Deel jouw Corsica-ervaring en tips!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 SuggestMe.com