mooie-eilanden-griekenland-populair-bekend

De uiteenlopende Griekse eilanden zijn al jaren populaire vakantiebestemmingen onder toeristen uit allerlei landen. Met name door het mooie weer, de vriendelijke mensen, de natuur, stranden, de Griekse keuken en de Griekse cultuur.
Maar Griekenland heeft maar liefst 6000 eilanden. Maar welk Grieks eiland is leuk voor een vakantie? Op welke eilanden kan je leuk uitgaan? En waar kan je juist genieten van een rustige vakantie in de groene natuur? De antwoorden vind je hier. Dankzij het handige overzicht van de meest bekende en de wat onbekendere eilanden van Griekenland.

 

De bekende en populaire Griekse eilanden

Je vindt hier eerst een overzicht met de Griekse eilanden die je vast wel kent. Het zijn bekende namen van eilanden die al vele jaren populair zijn onder toeristen. Daardoor zijn er veel accommodaties, watersportfaciliteiten en ander vermaak.

Kreta
Kreta is het meest bekende en het grootste eiland van Griekenland. Het is 250 kilometer lang en 60 kilometer breed. Een eilandgevoel kan je hierdoor wat minder hebben. Wel heeft het populaire eiland extra bezienswaardigheden te bieden door het grote oppervlak. Zoals meerdere grotere steden, bergen, mooie stranden, vele badplaatsen en zelfs twee vliegvelden. Maar het Griekse eiland heeft ook rustige kanten. Je kunt bijvoorbeeld de rustige binnenlanden gaan ontdekken of ontspannen in één van de rustige badplaatsjes en verscholen baaien.

Gezellige drukte vind je in plaatsen zoals Heraklion, Chania, Chersonissos, Rethymnon, Agios Nikolaos en Malia.
Door het grote oppervlak, zijn er ook natuurlijke verschillen te zien per gebied. Met name op het gebied van de bergen en de vruchtbaarheid. Niet elke gebied is even groen begroeid. Het eiland staat niet echt als vruchtbaar bekend maar heeft desondanks wel meerdere mooi begroeide gebieden.

Via de volgende link kom je op de informatiepagina over de mooiste bezienswaardigheden op Kreta. Of bekijk alvast eens de hotels via Prijsvrij.

leuke-griekse-eilanden-overzicht-vakantie


 

Corfu
Een Grieks eiland dat juist wel bekend staat als vruchtbaar, is Corfu. Een vrij rustig en vol begroeid eiland. Het is het één à grootste eiland van Griekenland maar desondanks vind je er vrij weinig drukte. Daardoor is het met name een vakantiebestemming voor liefhebbers van een rustige zonvakantie. Vervelen zal je je er echter ook zeker niet. Zo zijn er vele gezellige badplaatsen, mooie stranden, verscholen baaien, watersportmogelijkheden en allerlei bezienswaardigheden.

Met name de mooie baaien zijn een groot pluspunt van dit Griekse eilanden. Waar je op Griekse eilanden zoals Kreta en Rhodos vooral langgerekte stranden vind, heeft Corfu juist diverse baaien. Het voordeel is dat hier een extra mooie sfeer hangt, minder golfslag is en je er extra mooi kan snorkelen. Bijvoorbeeld het bijzondere badplaatsje Paleokastritsa, staat bekend om de verschillende baaien.
Een ander hoogtepunt is de hoofdstad van het eiland, Corfu stad. Een gezellige stad met vele historische gebouwen in het centrum.

Via de volgende link kom je op de informatiepagina over leuke bezienswaardigheden op Corfu. Of bekijk alvast eens de hotels op het groene eiland.

mooie-eilanden-griekenland-bezienswaardigheden-tips


 

Kos
Voor fietsliefhebbers kan Kos een leuk eiland zijn. Het is namelijk een echt fietseiland. Ondanks dat Grieken niet veel fietsen, heeft Kos toch de beschikking over diverse fietspaden en fietsverhuurbedrijven. De Grieken fietsen zelf nauwelijks maar de toeristen gaan het eiland graag per fiets ontdekken.
Met name rondom Kos stad zijn veel fietsmogelijkheden. Het gezellige centrum trekt zowel overdag als ‘s avonds veel toeristen. Ook uit omliggende badplaatsen, mede dankzij de goede fietsmogelijkheden.

Ook voor jongeren kan Kos stad een leuke vakantiebestemming zijn. Er zijn namelijk allerlei uitgaansmogelijkheden. Mooi verzameld rondom Barstreet zodat oudere toeristen er weinig last van hebben.
Het eiland is vrij bergachtig en niet bijzonder vruchtbaar. Hierdoor is er relatief weinig begroeiing. De zandstranden zijn vrij langgerekt en daardoor niet zo druk. Door de grote lengte van de stranden, merk je de populariteit van het eiland niet op de stranden.

Een bekend uitje is een daguitstapje naar de Turkse badplaats Bodrum. Vanaf Kos stad ben je per boot al in 20 minuten in de Turkse badplaats.

Via de volgende link kom je op de informatiepagina over bezienswaardigheden op Kos. Of bekijk alvast eens de hotels op het fietseiland.

kos-griekenland-informatie-leuke-plekken


 

Rhodos
Eén van de andere grotere Griekse eilanden is Rhodos. Ook een populaire vakantiebestemming onder toeristen. Met name Nederlanders, Belgen en Engelsen weten het eiland goed te vinden. En ook jeugd zal zich er zeker vermaken. Met name in Rhodos stad en in de levendige badplaats Faliraki. Hier zijn diverse bars en discotheken.

Maar Rhodos kan ook leuk zijn voor liefhebbers van een rustige vakantie. Er zijn namelijk ook gezellige maar wat rustigere badplaatsen. Hier kan je heerlijk ontspannen van de langgerekte zandstranden, Griekse restaurantjes, zee en mooie uitzichten op de achterliggende bergen. Het is namelijk een vrij bergachtig eiland. De meeste toeristen komen tijdens hun vakantie echter met name in de wat vlakkere kustgebieden.

Wil je wat meer de “echte” Griekse cultuur proeven? Dan kan het leuk zijn om met een quad of huurauto de binnenlanden te gaan verkennen. De wegen door de bergen zijn vrij goed en onderweg zal je allerlei “Griekse verrassingen” tegenkomen. Het Griekse leven kan voor ons West Europeanen namelijk soms best verrassend zijn.

Via de volgende link kom je op de informatiepagina over de leukste bezienswaardigheden op Rhodos. Overnachten kan bijvoorbeeld in de volgende hotels.

mooie-eilanden-griekenland-natuur-uitgaan


 

Zakynthos
Minder populair is Zakynthos. Minder bekend maar daarom niet minder mooi. Voor natuurliefhebbers is Zakynthos juist een extra mooi eiland. Het eiland heeft namelijk een grillige kustlijn met vele grotten, hoge rotspartijen en onbereikbare strandjes. De bijzondere kust in combinatie met de weelderige begroeiing, maakt het tot een extra mooi eiland voor natuurliefhebbers.
Groepen jongeren zal je er weinig tegen komen. Uitgaan kan op Zakynthos namelijk wat minder goed. Alleen de badplaats Laganas heeft verschillende bars en discotheken. Andere badplaatsen zijn vooral gericht op gezinnen en stellen.

De natuur vormt op dit eiland de grootste bezienswaardigheid. Hoge krijtrotsen, baaien met zandstranden, mooie wandelgebieden en goede zandstranden. Maar ook gezellige badplaatsen en meerdere historische bezienswaardigheden.

Via de volgende link kom je op de informatiepagina over mooie plekken op Zakynthos. Of bekijk alvast eens de hotels op het mooie eiland.

mooie-leuke-eilanden-griekenland-overzicht

 

 

De onbekendere en rustigere Griekse eilanden

Wil je zoveel mogelijk de echte Griekse cultuur ervaren? En genieten van een rustige vakantie? Dan kan je ook kiezen voor één van de Griekse eilanden die wat minder toeristisch zijn. Hier vind je namelijk nauwelijks groepen jongeren en maar wel meer het “echte” Griekenland dan in populaire badplaatsen. De volgende eilanden zijn mooi mooi vrij onbekend en rustig:

Lesbos
Het meest toeristische eiland in dit rijtje is Lesbos. Geliefd onder toeristen en ook onder de Grieken. Maar het eiland wordt vooral bezocht door liefhebbers van cultuur en natuur. Daarom past het toch in dit rijtje. De belangrijke hoogtepunten bestaan namelijk voornamelijk uit natuurlijke en historische bezienswaardigheden. Zoals opgravingen, historische gebouwen in verschillende plaatsen, zoutpannen, een Ouzo-fabriek, warmwaterbronnen, een historische aquaduct en een olijfolie-museum.

Maar uiteraard kan je op Lesbos ook genieten van mooie zandstranden, gezellige badplaatsjes, de zee en het mooie weer. Ook kan je makkelijk een uitstapje naar Turkije plannen dankzij de ligging voor de kust van het land.

Via de volgende link kom je op de handige pagina over: bezienswaardigheden op Lesbos. Of bekijk alvast een de hotels op Lesbos.

rustige-onbekende-eilanden-griekenland-vakantieSamos

Het vruchtbare Samos kan ook een leuke vakantiebestemming zijn. Het is een vol begroeid en bergachtig eiland. Prachtig voor liefhebbers van natuur. Maar ook voor sportievelingen. Je kunt er namelijk mooi wandelen en mountainbiken. Onderweg kan je allerlei planten, bossen, wijngaarden en olijfbomen tegenkomen. Maar ook diepe kloven en authentieke dorpjes.

Maar je kunt uiteraard ook gaan genieten van zon, zee en strand. Let er wel op dat relatief veel stranden, bedekt zijn met ronde kiezels in plaats van zand. Of een combinatie van beide. Dit kan voordelen bieden maar is wel weer minder zacht. Ook kan het minder leuk zijn voor kinderen. Gelukkig zijn er ook meerdere zandstranden.

Bezienswaardigheden zijn er vooral in de vorm van natuur, historie en cultuur. Ook zijn er diverse watersporten mogelijkheden. Dankzij de ligging van het eiland kan je tijdens je vakantie ook een bezoek brengen aan Rhodos en de Turkse badplaats Kusadasi.

Via de volgende link kom je op de pagina over bezienswaardigheden op Samos. Of bekijk alvast eens de hotels. Leuk voor de vakantie voorpret.

rustige-onbekende-eilanden-griekenland-populairChios

Op maar zes kilometer van de Turkse kust, ligt het grote eiland Chios. Ondanks de omvang, is het een vrij onbekend eiland. Ondanks dat het wel de eigenschappen heeft om tot een populaire bestemming te ontwikkelen. Een reden kan zijn dat er weinig rechtstreekse vluchten naar het eiland gaan. Vanuit veel landen moet je eerst naar Athene vliegen en vanaf daar met een klein vliegtuig door naar Chios. Dit laatste stukje duurt slechts een half uur.

De extra vlucht kan de moeite waard zijn want het is een mooi eiland. Bijvoorbeeld dankzij de prachtige baaien, het kraakheldere water, de gezellige badplaatsjes, de fijne rust en diverse bezienswaardigheden. Je kunt er kiezen voor zowel rustige baaien als gezellige drukke stranden, en voor zandstranden maar ook voor kiezelstranden. Voor ieder wat wils.

Door de flinke omvang van het eiland, zijn er ook verschillende soorten landschappen. Zo is het rondde hoofdstad vrij vlak. Hierdoor kan je er bijvoorbeeld mooi fietsen. Of ga juist wandelen en mountainbiken in de bergen en heuvels op de rest van Chios.

Chios heeft allerlei bezienswaardigheden te bieden. Zoals grotten, kloosters, Mastiek plantages, authentieke dorpjes en sinaasappelboomgaarden. Ook zijn er typisch toeristische bezienswaardigheden zoals excursies en watersportmogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld een dagje naar het vlakbij gelegen Turkije.

Chios is een originele vakantiebestemming waar je gezellige drukte kan vinden, maar ook helemaal tot rust kan komen.Karpathos

Tussen de populaire eilanden Kreta en Rhodos, ligt het onbekendere Karpathos. Eigenlijk onterecht want het is een prachtig eiland. Met prachtig azuurblauw water, mooie baaien, gezellige badplaatsen en ruige natuur. Het is namelijk een bergachtig eiland met redelijk veel begroeiing.

Het is geen vakantiebestemming voor groepen jongeren maar voor liefhebbers van een rustige zonvakantie kan het een fijne plek zijn. Er zijn namelijk diverse gezellige badplaatsen maar echte uitgaansstraten vind je er niet. Bezienswaardigheden zijn er in de vorm van onder andere maar liefst 300 kerken en kapelletjes, authentieke bergdorpjes, enkele musea en verschillende historische hoogtepunten. Ook kan je een dagtocht maken naar Kreta en Rhodos. Of de eilanden combineren tot één vakantie.

Tijdens de zomermaanden is er een gezellige drukte op Karpathos maar echt druk is het bijna nergens. In het voor- en najaar heb je zelfs geregeld een baai of stuk strand voor jezelf. Een ideale vakantie voor liefhebbers van rust dus. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk dan alvast eens ter oriëntatie de hotels op het rustige eiland.

mooie-eilanden-griekenland-rustig-populairKefalonia

In het noord westen van Griekenland, ligt het grote eiland Kefalonia. Ondanks dat dit het grootste eiland in de Ionische zee is, is er nog relatief weinig toerisme. Hierdoor is er bijvoorbeeld ook vrij weinig openbaar vervoer. Maar met een huurauto, quad scooter kan je toch allerlei mooie plekken gaan ontdekken. Zeker omdat er goede wegen liggen er er weinig verkeer is. Mooie plekken zijn er genoeg op Kefalonia. Het is namelijk een bergachtig en vol begroeid eiland. Hierdoor kan er mooi worden gewandeld door de natuurgebieden. Ook zijn er allerlei strandjes in verscholen baaien. Deze kan je onder andere gaan ontdekken met een bootje. Deze zijn in diverse badplaatsen te huur. Een vaarbewijs is meestal niet nodig.

Kefalonia staat bekend als een mooi en rustig eiland. Gezelligheid is er in de dorpen langs de kust genoeg maar verder vind je er vooral het rustige Griekse leven. Fijn om echt even tot rust te komen. tijdens je vakantie. Naast de mooie stranden, baaien, dorpen en rijke natuur, zijn er ook uiteraard ook diverse andere bezienswaardigheden. Je kunt bijvoorbeeld naar mooie grotten, het gezellige dorpje Fiskardo, het eiland Ithaka, watersporten, historische gebouwen en excursies gaan doen.

Via de volgende link kan je alvast eens de hotels op het onbekende eiland bekijken.

mooie-eilanden-griekenland-onbekend-rustigLefkas

Het noordelijk gelegen Lefkas is officieel een eiland. Het ligt echter op zwemafstand van het vaste land. Het wordt namelijk maar gescheiden door 80 meter zee. Dat ook nog eenvoudig te overbruggen is dankzij een verplaatsbare brug. Maar dat maakt het leuke eilandgevoel er echter niet minder om. Het is een mooie vakantiebestemming. Uiteraard door het weer en de stranden maar ook door de mooie natuur. Lefkas is namelijk een bergachtig en flink begroeid eiland. Dat zorgt voor mooie uitzichten en extra sfeer.

Ondanks dat het een vrij onbekend en rustig eiland is, kan je er ook genieten van gezelligheid. Vooral in het toeristische oosten. Bijvoorbeeld in badplaatsen zoals Lygia, Syvota, Agios Nikitas, Nikiana en Vasiliki. Verder zijn vooral de mooie stranden populair. Daar staat het eiland zelfs om bekend. Al is een gedeelte van de stranden alleen per boot bereikbaar.

Allerlei voorbeelden van accommodaties op het eiland vind je via; hotels op Lefkas.Mykonos

In het oosten van Griekenland ligt het vrij kleine eiland Mykonos. Het is een heuvelachtig en vrij kaal eiland. Dat kan ook een reden zijn dat het een relatief onbekende vakantiebestemming is. Desondanks kan je er een leuke vakantie hebben. Uiteraard dankzij het weer, de stranden en de Griekse cultuur. Maar ook dankzij bezienswaardigheden zoals de vele windmolens, musea, de hoofdstad en het eiland Delos. Historische bezienswaardigheden zijn er niet zo veel te vinden.

Mykonos onderscheidt zich onder andere om de hoge mate van tolerantie. Er wordt namelijk veel ruimte geboden voor naaktrecreatie en het is er extra homo-vriendelijk. Ondanks dat het een vrij onbekende bestemming is, leven de bewoners toch vooral van toerisme. Dit is ook te merken aan het uitgaansleven dat steeds verder uitbreidt.

Benieuwd naar de accommodaties? Bekijk dan alvast eens de hotels op Mykonos.

rustige-griekse-eilanden-toeristisch-populairSantorini

Wanneer je foto’s van Griekse eilanden ziet, is de kans groot dat het Santorini is. De schuine berghellingen met daar op de typisch witte Griekse huisjes met blauwe daken, zijn een veel gefotografeerde plek.
Ook opvallend is het ontstaan van dit eiland. Het is namelijk ooit gecreëerd door een vulkaan. Dit is nog steeds te zien aan het donkere vulkanisch gesteente. Zelfs een gedeelte van de stranden is bedekt met donker zand. Wees gerust, de vulkaan is tegenwoordig niet meer actief. Maar het kan wel een interessant natuurverschijnsel zijn.
De westkust bestaat uit indrukwekkende kliffen met diepe afgronden. De oostkant is wat lieflijker en hier vind je dan ook diverse kiezel- en zandstranden.

Ook leuk is hoofdstadje Fira met de levendige haven. Je kunt er onder andere in een kabelbaan stappen en je zo eenvoudig laten vervoeren naar de rotsen die boven het centrum uit torenen. Sportievelingen kunnen ook lopend omhoog via de lange trap, al is dat ’s zomers niet echt een aanrader.
Andere bezienswaardigheden zijn de wijnmakerijen, de vulkaankrater, historische bezienswaardigheden, warmwaterbronnen bij omliggende eilandjes, de bierbrouwerij, de musea, leuke dorpjes en nog van alles meer.

Dankzij de ligging in de buurt van andere eilanden, kan je ook kiezen voor een gecombineerde vakantie. Er varen geregeld veerboten naar bestemmingen als Ios, Kreta, Mykonos en Naxos.

griekse-eilanden-vakantie-mooi-rustig

 

 

Op welke Griekse eilanden kan je mooi uitgaan?

Op de ontspannen Griekse eilanden zijn ook genoeg plekken waar je mooi kan uitgaan. Geniet van de feesten tot diep in de nacht. Op de meeste eilanden van Griekenland, zal je niet veel discotheken zien maar er zijn een paar uitzonderingen. Op de volgende plekken kan je namelijk wel mooi uitgaan.

Kreta: bij uitgaan en Kreta zal je waarschijnlijk al snel denken aan Chersonissos. Wie kent de bruisende badplaats niet. Dag en nacht is er van alles te doen voor jongeren. Zoals de feesten die er dag en nacht zijn. Maar ook ander vermaak zoals bungy jumpen boven zee, een waterpark, excursies voor jongeren en watersporten.
Maar ook in badplaatsen zoals Malia en Chania kan je leuk uitgaan.

Corfu: dit eiland staat in het rijtje met mooie natuur maar past ook in dit overzicht. Ondanks de rust va de weelderige natuur, heeft Corfu ook plekken waar het wat minder rustig is. In badplaatsen als Kerkyra, Dassia en Ipsos vind je allerlei discotheken en bars.

Rhodos: ook een populaire vakantiebestemming onder jongeren. Vooral Rhodos stad en Faliraki zijn geliefd dankzij vermaak zoals discotheken, bars, cocktailbars, livemuziek en zelfs openlucht discotheken. Maar ook overdag kan je een mooi feestje bouwen dankzij de verschillende partyboten.

Kos: vooral in de hoofdstad van dit fietseiland kan je mooi uitgaan. Vooral in Barstreet in het hart van het centrum. Hier zijn de meeste uitgaansgelegenheden verzameld waardoor één lang terras is ontstaan. Maar ook bij de haven zijn nog enkele discotheken.

 

gogo.nl

 

Welke eilanden in Griekenland hebben de mooiste natuur?

De vruchtbaarheid van de natuur verschilt nogal per eiland. Sommige eilanden zijn rotsig en kaal maar anderen zijn juist weer weelderig begroeid. De hoeveelheid begroeiing kan zelfs verschillen per gebied. Dus ook de badplaats die je kiest, kan invloed hebben.

Corfu: één van de groenste eilanden. Je kunt er heerlijk wandelen, mountainbiken en tot rust komen. Het bergachtige eiland biedt daarnaast ook vele diepen baaien en landtongen, waardoor een extra ontspannen en natuurlijke sfeer ontstaat.

corfu-leuke-plaatsen-plekken-bezienswaardigheden

 

 

Kefalonia: een vrij onbekender plek ondanks de mooie natuur. Baaien, helderblauw water, een rijke natuur, bergen, grotten en dennenbossen. Het is één van de minst bekende groene eilanden van het land.

Lefkas: ook een onbekend eiland dat je een heerlijk rustige vakantieplek biedt. Het vruchtbare eiland staat vol afwisselende begroeiing en gezellige maar vrij rustige badplaatsen. Opvallend aan Lefkas is de vorm van het eiland. De uiteinden zijn langgerekt waardoor en hoge maar smalle wandelgebieden zijn ontstaan. Tijdens het wandelen heb je er prachtige uitzichten.

Zakynthos: een ander eiland met landtongen en baaien is Zakynthos. Een groen eiland dat bekend staat om de hoge kliffen langs de kust. Vanaf de metershoge kliffen heb je prachtige uitzichten tijdens het wandelen. Ook kan je er genieten van allerlei (blauw gekleurde) grotten.

Samos: ook het bergachtige en groen Samos is een mooie plek voor natuurliefhebbers. Bijvoorbeeld wanneer je van wandelen houdt. Het is vruchtbaar eiland waar zelfs druivengaarden zijn.

samos-vakantie-tips-informatie

 

De vruchtbaarheid van de natuur heeft vooral te maken met de hoeveelheid vocht. Met name de Ionische eilanden zijn vruchtbaarder. Dit komt doordat deze op plekken liggen waar tijdens de wintermaanden een bepaalde luchtstroming langs trekt. Deze stroming zorgt voor meer neerslag dan op veel andere Griekse eilanden.
Op deze eilanden vind je zelfs meren, beken en watervallen. Dus ondanks dat Griekenland bekend staat als vrij kaal en droog, zijn er dus toch genoeg bestemmingen met mooie natuur.

 

Eilandhoppen langs de mooie eilanden van Griekenland

Griekenland heeft ontzettend veel eilanden. Allemaal met hun eigen charme en hoogtepunten. Het kan daarom leuk zijn om tijdens een vakantie meerdere eilanden te bezoeken. Zo kan je deel meer van het land zien en zal je vakantie niet snel vervelen. Wel zal je wat meer moeten reizen maar doordat dit meestal per boot is, zal dit een stuk minder inspannend zijn dan vliegen.

Het bezoeken van meerdere eilanden tijdens een vakantie wordt “eilandhoppen” genoemd. De meeste mensen die hier voor kiezen, boeken een georganiseerde rondreis. Dat scheelt je namelijk een hoop uitzoekwerk. Vaak begint de reis op één van de grotere eilanden door de aanwezigheid van een vliegveld. Na een paar dagen, zal je kunnen verder reizen naar het volgende eiland.

Welke eilanden je gaat zien, kan je gedeeltelijk zelf bepalen. Het aanbod van rondreizen wordt namelijk steeds groter. Kan je toch niet een reisprogramma vinden dat je zocht? Geen nood, tegenwoordig kunnen er ook rondreizen op maat gemaakt worden.

griekenland-eilanden-rondreis-eilandhoppen

 

Via het hoofdmenu vind je onder andere de informatiepagina’s over verschillende Griekse eilanden. Of neem eens een kijkje op de pagina’s over de mooie Italiaanse eilanden of de rustige Portugese eilanden.

 

© 2024 SuggestMe.com