cyprus-mooie-stranden-plekken-baaien

 

Bij Spaanse eilanden zal je waarschijnlijk al snel denken het populaire Ibiza en Mallorca. Maar wat dacht je van het minder bekende maar even mooie Menorca. En uiteraard de Canarische eilanden. Ook deze eilanden groep hoort officieel bij Spanje. Ondanks dat de eilanden op maar liefst 1300 kilometer afstand liggen.
Op deze pagina vind je toeristische informatie per Spaans eiland zodat je handig kan bepalen in welk eiland je je verder kan verdiepen.

Ibiza
Bij het populaire Ibiza zal je misschien denken dat het vooral een bestemming voor jongeren is. Maar het Spaanse eiland heeft een hele andere kant dan alleen uitgaan, jongeren en allerlei toeristisch vermaak. Je kunt er namelijk ook genieten van rustige badplaatsjes met vrijwel alleen stellen en gezinnen. Wil je echt de rust in? Dan kan je een accommodatie in het noorden van het eiland boeken. De noordelijke helft van Ibiza bestaat namelijk uit weelderige natuur, bergen en verscholen baaien. Toeristisch is het er veel minder en toch heb je relatief dichtbij allerlei voorzieningen ven vermaak wanneer je er even zin in hebt. In de natuur van het noorden liggen kleinschalige hotels, vakantiehuizen en vakantievilla’s.

Ben je toch wel eens benieuwd geworden naar de mooie natuur, bezienswaardigheden, stranden, plaatsen en het vrije “Ibiza-gevoel”? Dan kan je via de volgende link een kijkje nemen op de handige website IbizaOntdekker.nl.

spanje-vakantie-bestemmingen-informatie-tipsMallorca

Het andere populaire Spaanse eiland is Mallorca. Ook hier vind je de combinatie van uitgaansgelegenheden en rustige natuur. Je vindt er bezienswaardigheden zoals grotten, verscholen baaien, wandelgebieden in de bergen, kastelen en kathedralen. Maar anderzijds is er ook vermaak in de vorm van discotheken, watersporten, mooie stranden en waterparken. Het Spaanse eiland is dus voor vrijwel elke toerist geschikt die van een zonvakantie houdt.
Uitgaan kan vooral in de hoofdstad, de overige badplaatsen bieden vooral gezellige rust.

Maar ook wanneer je liever mildere temperaturen hebt, kunnen de Spaanse eilanden geschikt zijn. Tijdens het voorjaar, de herfst en de winter heersen er namelijk ook fijne temperaturen van circa 20 graden.

Meer informatie vind je op de informatiepagina over de leuke: bezienswaardigheden op Mallorca.Menorca
Wanneer je Ibiza of Mallorca zoekt in een minder toeristische variant, dan kan Menorca een geschikt Spaans eiland voor je zijn. Het heeft namelijk even mooie natuur, baaien, stranden en badplaatsen maar biedt meer rust. Hierdoor kan het een extra leuk eiland zijn voor liefhebbers van een rustige zonvakantie.

Meer toeristische informatie kan je vinden op de informatiepagina over de diverse: bezienswaardigheden op Menorca.

menorca-mooiste-stranden-plaatsenFormentera

Op slechts 7 kilometer van het populaire Ibiza, ligt het vrij onbekende Formentera. Een vrij rustig maar gezellig eiland. Het is vooral een vakantiebestemming voor liefhebbers van een rustige zonvakantie. Uitgaan kan er maar beperkt, voor jongeren is het Spaanse eiland dus minder geschikt. Voor liefhebbers van mooie zandstranden, natuur en verscholen baaien des te minder.

Wil je veel uitgaan? Dan is het kleine eiland dus wat minder geschikt. Maar ook wanneer je op zoek bent naar cultuur en historie. Culturele en historische bezienswaardigheden zijn er namelijk niet zoveel te vinden. Wel alle ingrediënten voor een fijne zonvakantie.

Dankzij de korte afstand tot Ibiza, kan je alsnog tijdens je vakantie cultuur en historie gaan opsnuiven. Na een dag vol indrukken kan je weer tot rust komen op het rustige Formentera. Het eiland is slechts 19 kilometer lang en daarmee het kleinste bewoonde eiland van de Balaeren eilandengroep.


 

De Canarische eilanden

Naast de bovenstaande groen begroeide Spaanse eilanden, horen bij Spanje ook nog de Canarische eilanden. Een bijzondere eilandengroep doordat het bij Spanje hoort maar toch op 1300 kilometer afstand ligt. De eilanden liggen namelijk voor de kust van Marokko.
Niet alleen de ligging, ook de natuur is bijzonder. Het zijn namelijk vulkanische eilanden. Hierdoor bestaat de bodem vooral uit vulkanisch gesteente waardoor er veel minder begroeiing is. Soms waan je je zelfs even op de maan. Voor sommige mensen minder sfeervol, voor anderen juist weer extra interessant en origineel. Tot de eilandengroep behoren:

  • Tenerife
  • La Palma
  • Lanzarote
  • Fuerteventura
  • Gran Canaria
  • La Gomer
  • El Hierro

 

Tenerife
Eén van de meest populaire Canarische eilanden is Tenerife. En tevens het grootste eiland. Het is onder andere een populaire vakantiebestemming doordat het nogal afwisselend is. Zo is er toeristisch vermaak zoals waterparken, watersporten, uitgaansgelegenheden en stranden. Maar anderzijds ook vermaak in de vorm van natuurlijke bezienswaardigheden, cultuur en historie. Hierdoor kan het Spaanse eiland voor vrijwel elk type toerist geschikt zijn.

Het is ook een populair eiland omdat het vrij veel begroeiing heeft, ondanks dat het een vulkanische oorsprong heeft. Het kale vulkanische landschap zoals bij andere eilanden in de omgeving, zal je hier weinig zien.

Meer toeristische informatie kan je via de volgende link vinden op de pagina over: Tenerife.

stranden-tenerife-mooie-bezienswaardigheden-badplaatsenLa Palma

Een mooi maar minder toeristisch eiland is La Palma. Ook van vulkanische oorsprong maar toch vrij weelderig begroeid. Hierdoor wordt het eiland ook relatief veel bezocht door liefhebbers van wandelen. Uiteraard kan het ook een leuke bestemming zijn voor een “standaard” zonvakantie. Er zijn namelijk diverse zandstranden, badplaatsen en bezienswaardigheden.Lanzarote

Net als Tenerife en Fuerteventura, is ook Lanzarote vrij kaal. Het vulkanisch gesteente is hier de oorzaak van. Hierdoor is een bijzonder landschap ontstaan dat wij in Nederland en België, totaal niet gewend zijn. Daarom kan het interessant zijn om het eens tijdens en vakantie te gaan bekijken. De roodgekleurde bergen, kraters, kliffen en vulkaankegels zullen je zeker verrassen.

Daarnaast biedt het eiland uiteraard alles voor een fijne zonvakantie. Gezellige badplaatsen met zandstranden, mooie baaien, bezienswaardigheden en allerlei activiteiten zoals watersporten. Bezienswaardigheden zijn er vooral in de vorm van de bijzondere natuur. Maar daarnaast kan je ook bijvoorbeeld ook naar grotten, musea, een botanische tuin, een dolfinarium of een waterpark.

Uitgebreide uitleg over het Spaanse eiland kan je vinden op de informatiepagina over: Lanzarote.

lanzarote-mooiste-plekkenFuerteventura

Een vergelijkbaar eiland als Lanzarote, is Fuerteventura. Het heeft namelijk ook het kale vulkanische landschap. Mede hierdoor is het er nog niet zo toeristisch. Veel toeristen geven toch de voorkeur een groene begroeiing bij een vakantiebestemming. Wanneer je het wel een interessant landschap vind en houdt van een rustige zonvakantie, dan kan het Spaanse eiland juist extra geschikt zijn.

Ondanks dat andere Spaanse eilanden populairder zijn, heeft Fuerteventura toch vele voorzieningen voor toeristen. Zo zijn er meerdere leuke badplaatsen, vele zandstranden, baaien, uiteenlopende accommodaties en vermaak zoals watersportmogelijkheden. Maar ook bezienswaardigheden zoals historische gebouwen, het Aloë Vera informatiecentrum, een golfbaan, botanische tuinen, een zoutmuseum, een dierentuin en verschillende excursiemogelijkheden.

Meer informatie vind je op de handige pagina over de bezienswaardigheden op Fuerteventura.Gran Canaria

Eén van de bekendste Spaanse eilanden is Gran Canaria. Geliefd dankzij de afwisselende natuur. Je kunt er namelijk door de mooie begroeide bergen gaan wandelen maar je anderzijds ook midden in de woestijn voelen dankzij de zandduinen. Of bekijk de vulkanische oorsprong van het eiland dankzij de kraters. Gran Canaria heeft diverse natuurlijke bezienswaardigheden en biedt daarom bovengemiddeld veel vakantiemogelijkheden.

Maar het eiland is ook geliefd dankzij de leuke hoofdstad en prachtige zandstranden. Verder zijn er uiteraard voorzieningen dat je op een vakantie eiland kan verwachten. Gezellige badplaatsen, watersportmogelijkheden, stranden, allerlei overnachtingaccommodaties, winkels en restaurants.

Via de volgende link kom je op de informatiepagina over de leukste: bezienswaardigheden op Gran Canaria.

gran-canaria-vakantie-tips-leuke-plaatsenLa Gomera

Zoek je een rustige bestemming? Dan kan La Gomera een goed idee zijn. Het is namelijk vrij onbekend en daarom is de cultuur er nog relatief weinig beïnvloed door het toerisme. Geniet in alle rust van de stranden, gezellige badplaatsen, het onderwaterleven en de bezienswaardigheden. Die zijn er vooral in de vorm van natuurlijke bezienswaardigheden. La Gomera heeft namelijk een rijke natuur dat vooral bestaat uit mooi begroeide bergen. Een leuk gebied voor wandelaars en mountainbikers.

Maar je kunt ook de hoge kliffen, een vruchtentuin en verschillende excursiemogelijkheden. Historische bezienswaardigheden heeft het Spaanse eiland vrij weinig te bieden.El Hierro

Het minst bekende en populaire vakantie eiland is El Hierro. Dat komt met name omdat er vrij weinig mooie stranden zijn. Daardoor is het eigenlijk alleen een geschikte bestemming voor toeristen die aan het zwembad van het hotel genoeg hebben. Daarnaast bestaat het vermaak op het eiland vooral uit culturele en natuurlijke bezienswaardigheden. Bijvoorbeeld op het gebied van ecotoerisme. Het eiland streeft er namelijk naar om zoveel mogelijk zelfvoorzienend te zijn. Dit wordt op verschillende manieren uitgedragen aan de bezoekers. Mede hierdoor trekt El Hierro liefhebbers van ecotoerisme.

Ondanks het lage aantal stranden, kan het dankzij een zwembad, de cultuur, natuur en het fijne weer, toch een geschikte vakantiebestemming zijn.

 

 

Zoals je hebt kunnen zien heeft Spanje diverse vakantie eilanden in het aanbod. Van populair tot onontdekt en van vol begroeid tot vulkanisch kaal. Er zijn meer Spaanse eilanden dat de hierboven gegeven voorbeelden maar deze plekken zijn onbewoond of ongeschikt voor toerisme.
Ook kan je eens de informatiepagina’s bekijken over Griekse eilanden of de rustige Portugese eilanden.

© 2024 SuggestMe.com