kopenhagen-bezienswaardigheden-mooie-plekken

De leukste bezienswaardigheden en plekken van Kopenhagen

In Kopenhagen is van alles te doen. Zo kun je hier terecht voor een flinke dosis historie, kun je zowel historische als moderne architectuur bekijken en zijn er ook veel activiteiten die je kunt ondernemen.

1. Pretpark Tivoli in Kopenhagen
Tivoli is niet zomaar een pretpark in Kopenhagen. Eigenlijk is het een historisch juweeltje, midden in het hart van Kopenhagen. Tivoli is een van de meest bezochte themaparken ter wereld en een heus cultureel wonderland. Zonder een bezoek aan Tivoli is je bezoek aan Kopenhagen eigenlijk niet compleet. Het pretpark opende haar deuren al in 1843 en is dus al meer dan anderhalve eeuw uit. Toch is het park nog steeds springlevend en vind je hier veel vernieuwde attracties, te gekke achtbanen en leuke voorstellingen.

Het pretpark is een leuke attractie voor zowel volwassenen als kinderen. Zodra je een voet in het pretpark zet word je omringd door een wereld van exotische landen en sprookjes. Doordat het pretpark zo oud is hebben al veel families en bezoekers van het park kunnen genieten. Zo heeft zelfs Hans Christian Andersen, het Tivoli park bezocht.

kopenhagen-pretpark-activiteiten-kinderen2. De kleurrijke Vrijstad Christiania

Het stadsdeel is ook erg leuk om te bezoeken. Dit is een unieke, kleurrijke en controversiële plek. Deze wijk bestaat uit een mix van kleurrijke muurschilderingen, verschillende huizen en hutjes en schitterende beeldhouwwerken. Als bezoeker van Christiania kun je heerlijk wandelen door de wijk en genieten van de vele eettentjes en bruisende cafés. In de zomer vind je talloze openlucht evenementen en kun je een mooie wandeling maken langs het meer wat aan Christiania grenst.

Daarnaast zijn er ook verschillende georganiseerde rondleidingen die de locals aanbieden. Hier leer je alles over dit unieke plaatsje kennen. Ook in de avond is er genoeg in dit stadsdeel te doen. Zo kun je gaan dansen in één van de discotheken.3. De Ronde Toren

Midden in het centrum van Kopenhagen staat de Ronde Toren, Rundetårn. Deze toren is het oudst werkende observatorium van Europa. De toren is als astronomisch onderzoekscentrum voor de Universiteit gebouwd in de 17e eeuw, onder toezicht van koning Christian IV. Doordat het observatorium nog werkt wordt de Ronde Toren vandaag de dag nog steeds door veel amateurastrologen bezocht.

Als je de toren bezoekt loop je al draaiend via de spiraalvormige gang naar de top toe. Na 7.5 keer rondlopen ben je in de 35 meter hoge top. Tijdens het naar boven lopen kom je de bibliotheek tegen die zich in de toren vindt. Hier vinden regelmatig concerten en kunsttentoonstellingen plaats. Eenmaal boven geniet je van een waanzinnig uitzicht over de stad en kun je tot ver in Kopenhagen kijken. Zo kun je bijvoorbeeld de Sontbrug zien liggen die Kopenhagen verbindt met Malmö.

kopenhagen-denemarken-toren4. De kleurrijke koopmans kade Nyhavn

Nyhavn is de oude zeemansbuurt van Kopenhagen. Deze buurt heeft zich in de loop van de jaren ontwikkeld tot een gezellig uitgaanscentrum vol met gezellige bars, cafés en restaurants. Als het mooi weer is kun je ook neerstrijken bij één van de terrasjes langs de waterkant. De buurt staat vol met kleurrijke koopmanshuizen die samen het visitekaartje van Kopenhagen vormen. De buurt was in de 17e eeuw dé plek waar zeemannen samenkwamen en de kroeg in gingen. Als je geluk hebt zie je nog een van hun zeilschepen of kajuiten in het water liggen. Tegenwoordig is het voor een toeristische plek vol gezelligheid.

Een bekende inwoner van de buurt was Hans Christian Andersen. Deze bekende sprookjesschrijver heeft hier in drie verschillende huizen gewoond en heeft hier een groot deel van zijn leven doorgebracht. Zo heeft hij 20 jaar op nummer 67 gewoond, heeft hij de boeken De Tondeldoos en De prinses op de Erwt op nummer 20 geschreven. Zijn laatste jaren bracht hij door op nummer 18.

kopenhagen-bezienswaardigheden-mooie-plekken5. De wijk Vesterbro

Als je van koffie en kunst houdt kun je naar de wijk Vesterbro gaan. Deze wijk staat vol met vintage winkeltjes en alternatieve cafés en is dé plek voor de hipsters en de yuppen. De wijk is vlak achter Tivoli te vinden. Voorheen was het de rosse buurt, tegenwoordig is de wijk omgetoverd tot de meest creatieve plek in Kopenhagen.

De hoofdstraat van Vesterbro is Istedgade. Deze straat loopt vanaf het Centraal Station tot Enghave. Hier zijn veel verschillende galeries te vinden waar je bekende en opkomende kunstenaars tegen het lijf loopt. Ook is er een leuke koffiebar te vinden, aan de groene boulevard Sønder, en kun je er een bierbrouwerij bezoeken, in Kødbyen, het Meatpacking District.6. De Kleine Zeemeermin

Misschien ken je dit beeldje wel, de Kleine Zeemeermin die de rots in de branding van de Denen is. Dit beeld alleen al trekt jaarlijks meer dan 1 miljoen bezoekers. Je vindt dit beeld in het havendistrict van Nyhavn. In het Deens wordt het beeld Lille Havfrue genoemd. Het beeld stelt de hoofdpersoon voor uit het bekende gelijknamige sprookje van Hans Christian Andersen.

Het is de meest bekende bezienswaardigheid van de stad, ondanks dat het “slechts” een klein standbeeld is.

kopenhagen-mooiste-plekken-dingen-doen7. Bezoek het gezellige Strøget

Iedereen die graag in Kopenhagen wilt shoppen kan naar Strøget gaan. Dit is het gebied tussen Kongens Nytorv en Rådhuspladsen. In dit gebied zijn talloze winkelketens, boetiekjes en design winkels te vinden. Ook de zijstraatjes hier zijn erg leuk om te bezoeken, hier vind je namelijk de kleinere winkeltjes en zelfs tweedehands winkeltjes waar je voor een mooie prijs Deens design kunt kopen. Als je tussen het shoppen door even wat wilt drinken kun je naar Gammeltorv gaan. Dit is het oudste plein van Kopenhagen, voorzien van gezellige terrassen waar je neer kunt strijken.

kopenhagen-centrum-wat-te-doen8. Christianborg

Op het eiland Slotsholmen in het centrum van de stad staat een imposant gebouw; de Christianborg. Het enorme gebouw is in gebruik als Koninklijk paleis, Parlementsgebouw en als locatie voor het Deense Hooggerechtshof. Een bijzondere combinatie wat er voor zorgt dat het gebouw extra belangrijk is. Het wordt dan ook goed bewaakt, onder andere door de ceremoniële lijfwachten.

Desondanks kan je bepaalde gedeelten van het paleis bezoeken. Zoals de keukens en stallen. Maar de ontvangstzalen zijn toch wel de hoogtepunten. De prachtige zalen, elk met een eigen stijl, zullen je positief verrassen. Ook de koninklijke bibliotheek is een aanrader.

kopenhagen-denemarken-wat-leuk-doen9. Streetfood markt Reffen

In een voormalig industriegebied, kan je tegenwoordig gerechten testen uit allerlei windstreken. Je kunt er namelijk de Streetfood markt Reffen bezoeken. Een licht alternatieve markt op een mooie plek aan het water van de haven. Je kunt er bij ruim 50 kraampjes en barretjes genieten van allerlei drankjes en gerechten.
Maar ook bij slechter weer zoals regen, kan dit een leuke plek zijn. Een voormalige machinehal is namelijk omgebouwd tot een markthal met ook allerlei eetkraampjes. Werkstatt 167 wordt het genoemd.

De markt ligt wat buiten het centrum maar is per fiets, bus en metro vlot te bereiken.10. Rosenborg

Een ander paleis in Kopenhagen is Rosenborg. Een vrij bescheiden gebouw maar daarom niet minder mooi. En ook de omliggende tuinen zijn de moeite waard. De Kongens Have ofwel “Tuin van de Koning, zijn zeker de moeite waard om eens te bezoeken. Mede dankzij de mooie tuinonderdelen, het beeld van de bekende Deense schrijver Hans Christian Andersen en de uitzichten op het paleis.

Iets wat je niet zo snel zal verwachten in de tuin, zijn de militairen. Deze zijn tijdens openingstijden aanwezig omdat in het paleis de waardevolle kroonjuwelen liggen. Benieuwd naar deze Deense schatten? Je kunt de schatkamer in de kelder van het paleis bezoeken. Uiteraard vergezeld met een bewaker.

kopenhagen-paleis-musea-mooie-gebouwen11. Ontdek de highlights per fiets

Ben je even zat van het lopen? Of wil je veel bezienswaardigheden zien in korte tijd? Dan kan je kiezen om Kopenhagen per fiets te gaan verkennen. Daarbij kan je zelf op pad gaan of kiezen voor een rondleiding met een gids. Deze kan je langs een route leiden vol mooie plekken. Onderweg kan je extra informatie over de stad horen en kan je vragen stellen.

Via de volgende link vind je de pagina met meer informatie over: fietstours door Kopenhagen.

 

Baja Bikes banner algemeen 250x25012. Carlsberg brouwerij

Het bekende biermerk Carlsberg heeft zijn roots in Kopenhagen liggen. Wil je wel eens wat meer weten of de ontwikkeling van het merk? Of hoe het eigenlijk ongeveer gemaakt wordt? Bezoek dan eens het Carlsberg museum.
Wil je de Carlsberg Experience doen? Een gedeelte met verschillende interactieve onderdelen en zelfs een gratis glaasje bier? Dan moet je wel minimaal 18 jaar zijn.13. Churchill Park

Naast de St. Alban kerk ligt het Churchill Park. Een waterrijk park met verschillende beelden, bruggetjes en dijken. Het park kan een fijne plek zijn om even tot rust te komen na alle indrukken van de stad. Bijvoorbeeld tijdens een picknick op één van de grasvelden.14. Botanische tuinen

Van mei tot en met september kan je de botanische tuinen van de stad bezoeken. Deze natuurlijke bezienswaardigheid kan een leuke afwisseling zijn van alle mooie gebouwen, straten en pleinen in de stad. De Botanisk Have horen bij de universiteit van Kopenhagen en bestaat uit een tuin met meerdere historische kassen. Je kunt er maar liefst 13.000 plantensoorten bewonderen.

Ook bij wat slechter weer, zoals regen, kan dit een geschikt uitje zijn. Zowel voor volwassenen, als voor kinderen.

kopenhagen-wat-zien-highlights15. Pretpark Dyrehavsbakken

Zoek je een leuke activiteit met kinderen? Dan kan Pretpark Dyrehavsbakken een aanrader zijn. Uiteraard is pretpark Tivoli het bekendste pretpark, maar Dyrehavsbakken is het meest bijzondere. Het schijnt namelijk het oudste pretpark ter wereld te zijn. Het bestaat namelijk als sinds 1583. Er is zelfs nog een achtbaan in gebruik dat al in 1932 gebouwd is!

Ook bijzonder is de manier van betalen. Je kunt het park namelijk gratis bezoeken. Maar je dient wel voor elke attractie een entreekaartje te kopen. Een soort grote kermis dus. Dankzij de variëteit aan attracties kan het een leuk park zijn voor jong en oud.16. Vor Frelsers Kirke

In het centrum van de stad, bij de hippiewijk Christiania, staat de bijzondere Vor Frelsers Kirke. Met name bijzondere door de spiraalvormige toren. Rond het bovenste gedeelte van de toren loopt een spiraalvormige trap. Langs deze weg kan je de toren beklimmen en uiteindelijk genieten van mooie uitzichten. De toren is 90 meter hoog dus het is wel even een aardige klim.

kopenhagen-stedentrip-hoogtepunten

 

Zoals je ziet heeft Kopenhagen allerlei mooie gebouwen en plekken te bieden. De meeste toeristen zullen de stad te voet verkennen. Maar als je even wat anders wilt kan je ook kiezen voor een fietstour of één van de rondvaartboten.

In het centrum vind je een toeristisch informatiepunt waar je kan ontdekken wat je nog meer kan gaan zien en doen in de stad.

 

Bezienswaardigheden zoals musea

Uiteraard kunnen ook musea met recht bezienswaardigheden genoemd worden. De musea in Kopenhagen kunnen zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Een handig uitje wanneer het even wat slechter weer is. Je kunt bijvoorbeeld de volgende musea bezoeken:

Glyptotek
Dit kunstmuseum toont verschillende vormen van kunst, onder andere in de vorm van de diverse beelden. Niet alleen de kunst is de moeite waard, ook het gebouw is bijna een bezienswaardigheid op zich. Het bestaat namelijk uit twee gedeelten, die zijn verbonden met een koepelkas. In dit gedeelte waan je je even in de tropen dankzij de tropische beplanting. Extra tip: op sommige dagen kan je het museum gratis bezoeken.

kopenhagen-museum-bezoeken-toerisme-tipsThorvaldsen’s Museum

Een ander beeldenmuseum in het centrum is het Thorvaldsen’s Museum. Ook gevestigd in een historisch gebouw dat al bijna een bezienswaardigheid op zich is. Eenmaal binnen kan je de ruimte collectie beelden bekijken. Van groot tot klein en in verschillende stijlen. Dankzij de audiotour kan je eenvoudig een beter beeld krijgen bij de achtergrond van de beelden.Kopenhagen museum

Tijdens je stedentrip krijg je een bepaald beeld van de stad. Maar misschien klopt je beeld van de stad wel niet helemaal. In het nieuwe Kopenhagen Museum vind je allerlei informatie over de stad. Van de geschiedenis tot nu en van de bouwwerken tot de cultuur. En niet te vergeten, de enorme maquette van de stad.
Een afwisselend museum dat nog niet zo lang bestaat.Theatermuseum (Teatermuseet)

Wil je wel eens een kijkje nemen achter de schermen bij een theater? In Kopenhagen kan het in het Theatermuseum. Het vrij kleine maar historische theater is helaas niet meer in gebruik maar heeft wel een rijke historie. Het ligt namelijk naast het paleis Christiansborg waardoor er geregeld een koning in het publiek heeft gezeten.
Tijdens je bezoek kan je allerlei plekken bekijken. zoals het podium, de coulissen en de Koninklijke loges.Hans Christian Andersen Sprookjeshuis

De sprookjes en verhalen van de Deense schrijver Hans Christian Andersen zijn wereldberoemd geworden. Ondanks dat de schrijver als sinds 1875 is overleden. Dankzij de successen is er zelfs een standbeeld gemaakt ter nagedachtenis aan de schrijver; de Kleine Zeemeermin. Ondertussen is het beeld één van de bekendste bezienswaardigheden van Kopenhagen geworden.

Wil je een wat beter beeld van de schrijver? Dan kan je naar het museum dat aan hem is gewijd. Je vindt er allerlei informatie over zijn leven en de verschillende sprookjes.

 

Zoals je ziet zijn er in de stad genoeg hoogtepunten te zien voor een stedentrip van drie tot vier dagen. Een weekendje weg kan zelfs wat te kort zijn door de vele interessante bezienswaardigheden.

 

Tickets voor de bezienswaardigheden in Kopenhagen

Om te voorkomen dat je lang in een rij moet staan wachten, kiezen steeds meer mensen er voor om alvast voor de vakantie online entreetickets te kopen voor bezienswaardigheden en attracties. Ook kan het online bestellen er geregeld voor zorgen dat je goedkoper tickets kunt kopen. Kijk bijvoorbeeld eens bij het onderstaande aanbod. Via “Bekijk alles” kan je het hele aanbod zien.

 

Het overnachten tijdens je stedentrip in Kopenhagen

De hotels in het levendige Kopenhagen zijn enorm populair en zitten in het hoogseizoen vaak al snel volgeboekt. Daarom is het verstandig om op tijd een kamer te reserveren. Let er hierbij op dat Kopenhagen geen goedkope stad is. Gelukkig vallen de prijzen voor de Scandinavische begrippen nog wel mee. Zo staat een mooie stad als Stockholm als duurder bekend.

Als je gaat boeken is het verstandig om rekening te houden met de periode waarin je boekt. Zo zitten veel hotels in de periode april tot en met juni heeft snelst vol. Daarnaast zijn er verschillende festivals waar je rekening mee dient te houden. Zo is het tijdens het Copenhagen Jazz Festival van begin tot midden juli ook vaak erg druk, net als tijdens het Roskilde festival in het laatste weekend van juni.

 

 

Goede plaatsen om te overnachten

Om het boeken wat makkelijker te maken zetten wij de beste plekken om te overnachten voor je op een rijtje. Van luxere hotels tot budgetvriendelijke opties. Als je in de buurt van de meeste bezienswaardigheden, de winkelstraat Strøget en de uitgaansmogelijkheden wil slapen, kun je het beste kiezen om een accommodatie te zoeken in de wijk Vesterbro. Vanuit deze wijk is alles op loopafstand en kun je ook makkelijk de haven en het station bereiken.

Wat erg fijn is aan de hotels in Kopenhagen, is dat je er vaak een fiets kunt huren. Een fiets is het ideale vervoersmiddel om de stad mee te verkennen en is vele malen handiger dan een auto. Mocht je een hotel hebben in Vesterbro of ergens in het centrum dan is een fiets niet perse nodig.

 

De hotels in Kopenhagen

In Kopenhagen vind je een groot aanbod aan 2 en 3 sterren hotels. De prijzen zijn afhankelijk van wat voor hotel je kiest. Zo kun je bijvoorbeeld voor Hotel Nebo kiezen, in de buurt van het Centraal Station. De hotelprijzen liggen hier rond de 60 euro per nacht. Een ander hotel in deze klasse is het Absalon Hotel. Dit hotel is in de buurt van Vesterbro te vinden en is dan ook erg populair. Nog een optie is het Cab Inn City Hotel die erg centraal ligt en ook prima te betalen is.

Slapen in een bed & breakfast

Naast hotels kun je natuurlijk ook kiezen voor een gezellige B&B in Kopenhagen. Deze zijn misschien iets moeilijker te vinden, maar ook vaak een stuk goedkoper. Zo liggen de prijzen vaak rond de 40 euro per kamer, zoals bij het Amager Bed and Breakfast.

Campings bij Kopenhagen

Wist je dat je zelf op de camping kunt staan in de buurt van Kopenhagen? Als je voor een camping kiest verblijf je dan misschien niet in de stad zelf, maar er zijn verschillende campings die op slechts 10 minuten met de trein van de stad liggen. Erg leuk om in de zomer samen met vrienden of de familie te doen! Een aanrader is Camping Absalon, deze ligt op slechts 600 meter vanaf het treinstation.

Slapen in een jeugdherberg of een hostel

Een goede budgetvriendelijke accommodatie is een jeugdherberg of een hostel. Er zijn redelijk veel jeugdherbergen in Kopenhagen te vinden. Hier moet je vaak wel zelf je beddengoed en handdoeken voor meenemen, of deze huren bij het hostel zelf. Als je dit wilt huren ligt de prijs alleen soms wel weer hoger dan bij een goedkoop hotel, waardoor je dan misschien toch beter voor het hotel kunt kiezen, dan hoef je zelf niet je bed op te maken.

Daarnaast zijn er ook veel goedkope hostels in Kopenhagen. Het Danhostel Amager is hier een goed voorbeeld van. Dit hostel bevindt zich in een park en ligt op ongeveer 4 km van het centrum. Een prima afstand als je van wandelen houdt of een fiets wilt huren! In een jeugdherberg slaap je vaak al voor 25 euro per nacht, wat dus erg goedkoop is. Ondanks de naam ‘jeugdherberg’ vind je hier gasten van iedere leeftijd, dus niet alleen maar jeugd.

 

Toeristische informatie over Kopenhagen

De kleurrijke hoofdstad van Denemarken heeft ontzettend veel te bieden, van de schitterende koninklijke paleizen tot de kronkelende straatjes in de oude binnenstad. Kopenhagen is de grootste stad van Denemarken en zit vol kleur, creativiteit en architectonische hoogstandjes. Het is een geweldige stad om samen met een geliefde, vrienden of familie te bezoeken.

Of je de stad nu op de fiets of wandelend verkent, er val genoeg te zien en te beleven! Zo kun je bijvoorbeeld een bezoekje brengen aan de kunstgaleries in Vesterbro, kun je de creatieve Vrijstad Christiania meemaken en staat de stad vol met kleurige huizen, de bekendste aan de kade van Nyhavn.

Vanaf Nederland vlieg je al in 1.5 uur naar de Deense hoofdstad toe. Kopenhagen is een sfeervolle stad aan het water en lijkt op sommige plekken zelfs een beetje op Amsterdam. In de havenstad gaan historie en moderniteit arm in arm. Zo is de stad historisch en modern tegelijkertijd. Of je nu de groene parken bezoekt, de interessante musea of een van de Deense paleizen, je zult hier je ogen uitkijken.

Omdat er in de stad ontzettend veel te doen en te beleven is hebben wij de belangrijkste punten waar je op moet letten even op een rijtje gezet. Zo lees je in dit artikel waar je de leukste hotspots kunt vinden, waar je het best kunt overnachten en waar je de lekkerste restaurantjes en streetfood kunt vinden!

kopenhagen-denemarken-toerisme-informatie-vakantie

 

Eten en drinken in Kopenhagen

In Kopenhagen barst het van de lekkere restaurants. Eigenlijk kun je overal wel een lekkere maaltijd scoren, van een luxe maaltijd tot Japanse ramen van een van de street food tentjes. Daarnaast zijn er ook talloze gezellige biertenten te vinden en kun je er als vegetariër ook lekker eten. Al met al een bestemming waar je als foodie heerlijk kunt eten. Maar wat zijn nu eigenlijk de leukste plekken om wat te gaan eten of drinken?

Eten in Nørrebro
Nørrebro is vaak één van de favoriete wijken om in Kopenhagen een hapje te gaan eten. Hier kun je de meest multiculturele en hippe delen van de stad bezoeken. Dit betekent dat er ook een hoop hippe cafeetjes en restaurantjes te vinden zijn. De multiculturele invloeden zijn hier vaak in het eten terug te zien. Zo vind je er lekkere Thaise gerechten bij Kiin Kiin, met een Michelin-ster. Als je een keer lekker vegan wilt eten kun je naar Café Blaa gaan, in het zuiden van Nørrebro. Dit is een knus restaurantje dat heerlijk eten serveert, ook als je niet zo van vegan of vegetarisch bent.

Geniet van de beste streetfood
Een aanrader op het gebied van streetfood is Refshaleøen. Hier vind je op 15 minuten vanaf Nyhavn het terrein Reffen. Hier vind je een tiental aan kraampjes in de vorm van foodtrucks en bijzondere scheepscontainers. Het eten is hier vaak heel biologisch en komt van lokale boeren. De eigenaren van de kraampjes streven hier ook naar minder voedselverspilling, waardoor het eten ook erg duurzaam is. Dit is voor de eigenaren een groot voordeel, want hoe duurzamer hun eten is, hoe goedkoper de huur van hun kraampje is.

Voor een snelle hap kun je ook terecht bij Werkstatt. Dit is een voormalige scheepswerf die omgetoverd is tot een overdekte foodhall. Hier vind je de lekkerste smaken, van Italiaans en Grieks tot Mexicaans. Het aanbod is hier ontzettend groot, dus er zit altijd wel wat lekkers tussen.

Bezoek de food market
Kopenhagen beschikt ook over een aantal te gekke food markets die je kunt gaan bezoeken. De bekendste hiervan is de Torvehallerne. Hier kun je aan het einde van de dag terecht voor een lekker hapje en een drankje en vind je ook veel locals. Het is erg leuk om hier van de lokale gerechten te proeven, zoals Smørrebrød.

 

 

Wil je je voor jullie stedentrip ook eens verdiepen in andere steden? Kijk dan eens op de pagina over: mooie steden. Of bekijk de pagina over de mooiste plekken in Denemarken of een andere mooie Scandinavische stad zoals Stockholm.

 

Via de bovenstaande links kom je rechtstreeks op de websites van goede reisorganisaties en vind je direct de overzichten van vakanties naar het mooie Kopenhagen. Ook vind je hier meer informatie en foto’s.

 

Heb je al ervaringen met Kopenhagen? Plaats dan hier onder je vakantie ervaring en help je medereizigers aan een extra goed beeld van de mooie stad. Alvast bedankt en een mooie vakantie gewenst!

Reviews

2zel7o op 18-05-2024
"🖲 SЕNDING 1,0048463 ВТС. GЕТ =>> https://telegra.ph/BTC-Transaction--911877-05-10?hs=8bf7e73fa26d8062cfb9fa791d4ae758& 🖲"

rvzulq

Deel jouw Kopenhagen-ervaring en tips!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 SuggestMe.com