zweden-vakantie-plaatsen-ideeen

Vakantie tips over het adembenemende Zweden

Zweden, oftewel Sverige, is het land van de indrukwekkende natuur, de fika traditie en de gekleurde huizen. Ook doet het land veel mensen direct aan de muziekgroep ABBA denken en staat het bekend om de jaarlijkse midzomernachtfeesten. Zowel in de zomer als in de winter is het land een leuke vakantiebestemming. De seizoenen zorgen voor een compleet andere ervaring.

Is Zweden een vakantieland die je graag zou willen bezoeken? Dan is het nuttig om rekening te houden met de volgende praktische zaken. Voor een geslaagde vakantie is het daarnaast wel zo leuk om alle bezienswaardigheden en leuke steden te bezichtigen. Die zetten we dan ook voor je op een rijtje. Afsluitend vind je ook nog informatie over het klimaat en de beste reistijd van Zweden.

zweden-bezienswaardigheden-leuke-dingen

 

Mooiste bezienswaardigheden en plekken in Zweden

Zweden kent vele bezienswaardigheden. De natuur is er ongekend mooi. Om te weten waar je in het land moet zijn sommen we de mooiste bezienswaardigheden voor je op.

1. Het Abisko Nationaal park
In het noordelijke deel van Zweden kun je het Abisko Nationaal park bezoeken. Dit park is goed voor spectaculaire natuur. Je kunt er heerlijk wandelen over de vele wandelpaden. Een bekende daarvan is de Kungsleden wandelroute, deze route loopt door het hele land. Onderweg zie je de meest indrukwekkende rotsformaties en bergen. Een hoogtepunt van het gebied is de Abisko Kloof. Dit is een mooi deel van het park.

zweden-mooie-plekken-zien2. Het Padjelanta Nationaal Park
Een ander nationaal park dat in Zweden de moeite waard is, is het Padjelanta Nationaal Park in het noordoosten van Zweden. Samen met twee andere parken die zich daar bevinden, is het het grootste aaneengesloten oerpark in Europa.

Het is een prachtig park vol met meren, bergen, bossen en uitgestrekte groene vlaktes. Mooie flora en fauna vind je er in overvloed. Waar het park eveneens bekend om staat is de gletsjer. In Het Padjelanta Nationaal Park heb je de grootste gletsjer van Zweden: de Ålmåjjiegná gletsjer. Een restje uit de ijstijd.

Wandelen kun je er eindeloos. Het leuke is dat je ook hier een huttentocht kunt maken. Zo maak je een wat langere wandeling die je verspreid over een aantal dagen, weken of maanden. Onderweg kun je bij verschillende hutten in de natuur overnachten om tot rust te komen.

zweden-vakantie-plekken-gebieden3. Lapland
In het noorden van Zweden vind je de regio Lapland. Dit gebied staat bekend om de indrukwekkende ongerepte natuur. Je hebt er dan ook van alles: moerasgebieden, bossen, bergen en uitgestrekte vlaktes. De natuur is er dus erg afwisselend te noemen. Naast de natuur, is het ook een plek voor cultuur en culinaire hoogstandjes.

De cultuur is die van de Sami’s om precies te zijn. Onderweg kun je de sami gemeenschap op meerdere plekken tegenkomen. Soms kom je zelfs langs winkeltjes langs de route. Wat ook hoort bij de sami cultuur zijn de rendieren. Die kom je in Lapland in grote getallen tegen. Je kunt het in Nederland vergelijken met schapen, je ziet de rendieren echt overal. Langs de weg, tijdens het maken van een wandeling en zelfs in de diepste bossen. De dieren horen bij de Sami gemeenschap en komen jaarlijks terug naar de plek waar ze vandaan komen. In de tussentijd bewegen ze zich voort door het mooie gebied in Lapland.

Op culinair gebied kun je in de regio genieten van de Noord-Zweedse specialiteiten uit de omgeving. In de regio wordt volop verse zalm gegeten, kun je onwijs veel bessen vinden en kun je zelfs een bijzonder stukje vlees proeven. Er wordt namelijk geregeld rendier of eland geserveerd. Genoeg om te proberen dus.

Lapland is daarnaast een prachtige bestemming in de winter. Het land is dan helemaal bedekt met sneeuw en je hebt er vanwege de ligging een grote kans om het Noorderlicht te zien. Het ligt namelijk in het meest noordelijke deel van Europa, in het arctisch gebied. Aangezien het bovendien amper licht wordt in de winter, vergroot ook dat de kans op het zien van het Noorderlicht. Dat levert prachtige beelden op met de mooie natuur. Het is een waar winterwonderland en het Noorderlicht maakt dat plaatje op een magische manier compleet.

De sauna’s zijn er bovendien in overvloed, dus na een ritje buiten de deur in de sneeuw kun je bij thuiskomst heerlijk opwarmen. Dit is dan ook deel van de traditie en geen overbodige luxe. Ook in de zomer kan het heerlijk zijn om de sauna’s te bezoeken en een duik te nemen in een natuurlijk meer.

Meer informatie vind je op de pagina over de mooiste bezienswaardigheden in Lapland.

zweden-vakantie-bezienswaardigheden4. Het Nationaal park Fulufjället
In Zweden heb je veel Nationale parken met elk hun eigen hoogtepunten. Bij het Nationaal park Fulufjället is dat onder andere de hoogste waterval van het land. Het park ligt aan de westkant van Zweden, op de grens met Noorwegen. Het is een gebergte waar echte wandelliefhebbers aan het juiste adres zijn. Wandelpaden zijn er namelijk meer dan genoeg.

Al wandelend heb je uitzicht over mooie bergen, bossen, riviertjes en uitgestrekte moerassen. Afwisselend is het dus zeker! De ultieme wandeling leidt je naar de hoogste waterval in het land. Dit is de Njupeskär waterval met een hoogte van maar liefst 90 meter. Na een pittige klim kun je de waterval vanaf een hoger gelegen plateau bewonderen. Je hoort en voelt bijna met wat voor kracht het water naar beneden stort.

zweden-mooie-natuurgebieden-plekken5. Het Kosterhavet Nationaal Park
In het westen van het land vind je dit mooie park: het Kosterhavet Nationaal Park. Typerend voor dit nationaal park is de zee. Voor een groot deel bestaat het uit een zeegebied met 2 eilanden. De eilanden worden de Koster Eilanden genoemd. Leuk om eens te bezoeken als je de kans krijgt. Vanaf de eilanden heb je namelijk de mogelijkheid om excursies te maken onder water. Rondom de eilanden is de onderwaterwereld fenomenaal mooi. Er zijn duizenden soorten zeedieren, koralen en sponzen te vinden. Schrik ook niet als je een zeehond tegenkomt, die komen er veel voor.

zweden-kustgebieden-vakantie-plaatsen6. De Tännforsen waterval
Naast de waterval in Fulufjället, heb je ook een indrukwekkende waterval in Tännforsen. Dit is een van de hoogste watervallen van het land met een hoogte van 38 meter. Het ligt in een mooie groene omgeving van dichte naaldbossen. Met de rotspartijen bij de waterval is het er erg sprookjesachtig. Ook in de winter is het een leuke bezienswaardigheid om te bezoeken. Het bijzondere is dan wel dat de waterval vaak helemaal bevriest. Dat levert weer hele andere plaatjes op. Al met al een fotogenieke plek die met recht in het rijtje van de mooiste bezienswaardigheden van Zweden thuishoort.7. Het Siljanmeer
Een andere bezienswaardigheid in Zweden die je niet wilt missen is het Siljanmeer. Dit meer ligt in de Dalarna regio en in tevens de grootste in het gebied. Hier vind je alles wat Zweden typeert. De karakteristieke knusse gekleurde huizen kom je in veelvoud tegen. Vaak hebben ze een rode kleur. De kleur van de huizen komt voort uit een natuurlijke aarde tint die voor de verf is gebruikt, het wordt gewonnen uit de kopermijnen.

Om het meer liggen meerdere steden die op zichzelf iets leuks te bieden hebben. Zo kun je in Rättvik lopen over een van de langste pieren van de wereld. En heb je ook in Leksand leuke bezienswaardigheden met het mooie gebergte op de achtergrond.

zweden-meer-natuur-klimaat-tips8. De Höga Kusten
Ook de oostkust van Zweden mag niet vergeten worden. Dit wordt de Höga kust genoemd. De kustlijn bestaat uit bijzondere baaien en grillige hellingen. Het is een ruige kustlijn te noemen, die wel erg fotogeniek is. Daarnaast ligt de zee er ook weer vol met eilanden. Het staat niet voor niets op de werelderfgoedlijst van UNESCO.9. Het Muddus Nationaal park
Zweden is een land met vele adembenemende nationale parken. Het Muddus Nationaal park is daar ook een van. Waar dit park bekend om staat, zijn de diepe ravijnen die je er kunt vinden. In het nationale park zijn er tal van wandelingen uitgezet die je kunt volgen. Huttentochten zijn ook mogelijk.

Om het je makkelijker te maken kun je in het park zelfs picknick gelegenheden vinden en zijn er mogelijkheden om een vuurtje te maken. In het land geldt immers het zogenaamde ‘allemansrecht’. Dit houdt in dat de natuur wordt gezien als een plek van iedereen. Overal mag je vrij kamperen en je er worden je opties aangeboden om vuur te maken. Op het gebied van flora en fauna kent het Muddus Nationaal park een enorme diversiteit.

zweden-vakantie-wandelen-natuur10. De Stockholm Archipel
In de buurt van de hoofdstad bevindt zich een prachtig gebied: De Stockholm Archipel. Dit is een uitgestrekte regio met allerlei verschillende eilandjes. Het ene eiland stelt meer voor dan het andere, sommige bestaan slechts uit enkele rotsen. Naast de drukte in de grote stad is de Stockholm Archipel voor mensen een heerlijke plek om tot rust te komen in de natuur. Je kunt het met de boot bereiken.

In de buurt van de Stockholm Archipel zij mooie wandel en fietsroutes uitgezet. Al fietsende kom je langs kliffen, ijzermijnen en mooie stranden. Voor kampeerders is dit ook een ideale plek. Zet er lekker je tentje op, maak een kampvuur en geniet van de mooie omgeving.

zweden-stockholm-hoogtepunten-mooiste-plekken

 

 

Via de bovenstaande links kom je rechtstreeks op de websites van goede reisorganisaties en vind je direct de overzichten van vakanties per Zweeds gebied. Ook vind je hier meer informatie en foto’s.

 

Mooie steden en plaatsen in Zweden

Om een completer beeld van Zweden te krijgen, kan een bezoek aan de steden niet missen. In de steden zie je typerende kleurrijke huisjes, kun je terecht voor de Fika traditie en leer je meer over de cultuur en geschiedenis van het land. In Zweden zijn er veel steden die de moeite van een bezoek waard zijn. Om te weten wat je kan verwachten en welke leuk zijn, zetten we ze voor je op een rijtje.

Stockholm

Stockholm is de hoofdstad van het land en hoort zeker bij de mooiste steden van Zweden. De stad is gelegen in het oosten van Zweden en heeft een erg oud centrum. De stad is in 1252 gesticht, waardoor je de middeleeuwse invloeden nog goed terug kan zien. Daarnaast staat Stockholm ook wel bekend als ‘het Venetië van het noorden’. Dat heeft het te danken aan de vele eilanden waarop de stad is gebouwd. In totaal zijn dat er namelijk 14.

Met name in het gedeelte Gamla Stan zie je de oude invloeden goed terug. Dit wordt dan ook wel een goed bewaard middeleeuws geheim genoemd. In Gamla Stan zie je een wirwar van gezellige straten en gekleurde huizen, een erg leuk deel van de stad. Ook heb je hier het smalste straatje van de stad, dat is er een van 90 centimeter breed.

Met het struinen door het centrum krijg je al veel mee over het leven in het land. Je proeft de sfeer, cultuur en komt er meer te weten over de geschiedenis in de musea. Zo kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Vasa museum. Dit museum staat in het teken van het Vasa Schip uit de 17e eeuw en vertelt je meer over die tijd in de geschiedenis. Ook kom je onderweg langs het Koninklijk paleis waar de koning van Zweden verblijft.

Een ander populair museum is het ABBA museum. De muziekgroep is onlosmakelijk verbonden met Zweden en is daarom voor veel mensen een must-see in Stockholm. In het museum zie je de kleding, hoor je de muziek en zie je alle films en musicals waar ABBA bij betrokken was.

Loop ook eens naar het plein Stortorget. Je komt hier met een wandeling en het lopen van zo’n 26 treden omhoog. Stortorget is een oud marktplein met de meest mooie huizen van de stad. Het plein is dan ook een echte trekpleister voor veel toeristen. De huizen zich licht gekanteld en voorzien van typische Zweedse kleuren. De gevels zijn prachtig versierd. Dagelijks worden de huizen dan ook veel gefotografeerd.

Via de volgende link kom je op de informatiepagina over: Stockholm.

stockholm-stedentrip-hoogtepunten-tips


Malmö

Een tweede stad in Zweden is Malmö. Ga je met de auto naar Zweden? Dan is de kans groot dat je de stad al snel in het oog krijgt. Het is namelijk verbonden met Denemarken via een enorm lange brug. De brug zelf is voor veel toeristen al een bijzondere bezienswaardigheid. Hij is enorm lang en bevindt zich een gedeelte in een tunnel onder water. Ook door een gelijknamige serie is de brug bekend geworden.

Waar Malmö verder bekend om staat, zijn de kleurrijke huisjes. Erg karakteristiek voor Zweden. Het is met recht een bruisende sfeervolle stad te noemen. Er zijn veel eettentjes, terrassen, cafés en koffiehuizen. Iets dat je er absoluut niet mag missen is de Fika traditie. Dit is een typisch Zweeds fenomeen waarbij je samen een koffie met wat lekkers gaat nuttigen. Alle gezellige eettentjes in de stad lenen zich daar uitstekend voor. Zo ben je één van de locals.

Ook zijn er zandstranden in Malmö te vinden. Leuk is ook het Drottningtorget plein als je van shoppen houdt. Aan dit leuke plein kun je terecht voor allemaal verschillende schattige boetiekjes. Een niet te missen bezienswaardigheid in Malmö is daarnaast ook nog de wolkenkrabber. Die heet Turning Torso en is letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt in de stad.

zweden-leuke-steden-plaatsen-malmo


Lund

Ga je naar de Zweedse regio Skåne? Dan is het een goed idee om een bezoek aan Lund op de agenda te zetten. Lund is namelijk niet zomaar een stad, het is de oudste stad van het land. Er staat nog een oude indrukwekkende kathedraal met een ruim aanbod aan kunstschatten. Het is om die reden de meest bezochte kerk van Zweden.

Daarnaast staat Lund bekend als een echte studentenstad. Dat maakt dat er veel leven op straat is en dat het er erg gezellig is. Met het nachtleven zit het er ook wel goed. Een bekend festival in Lund is het Lundakarnevalen. Sinds de 19e eeuw wordt dit elk jaar georganiseerd. Het is te vergelijken met een soort carnaval, iedereen gaat verkleed en er gaan praalwagens door de stad heen. Meer dan genoeg te beleven in Lund dus!

zweden-bezienswaardigheden-hoogtepunten-vakantie


Uppsala

Misschien doet de naam Uppsala wel een belletje rinkelen. Het is een wat kleinere stad van Zweden ten noorden van de hoofdstad. Ook Uppsala is een studentenstad met veel bezienswaardigheden uit het verleden. Het is een stad vol sfeer, kunst, cultuur en geschiedenis. Een bekende trekpleister is de Domkerk, dit is een gotisch gebouw met een interessante geschiedenis.


Göteborg

Aan de kust in het zuidwesten van het land vind je de stad Göteborg. Op het moment dat je Zweden met de auto binnen komt rijden kom je al snel in de buurt van de stad. Het is erg leuk om te ontdekken. Er zijn veel grote winkels om te shoppen en je kunt er heerlijk eten bij de vele restaurants. Het leuke van Göteborg is bovendien, dat er in de stad allerlei grachten zijn. Bij de bouw van de stad waren Nederlanders betrokken, vandaar de grachten. Je kunt er een mooie tocht door maken met de rondvaartboot.

Leuk aan Göteborg is de haven en het leven op zee. De haven in deze stad is de meest belangrijke voor het hele land. Erg bekend is de archipel van Göteborg. Hier kun je een tocht maken en langs de kust varen. Dit is een bijzondere ervaring, in de zee bij Göteborg liggen enorm veel kleine eilandjes. Het zijn er duizenden. Het ene eiland is bewoond en het ander niet, je ziet er vele vogels en prachtige stranden. Voor vissers zijn de eilanden de place to be. Het is aan te raden om de boottocht te maken. De eilandjes en uitzichten die je onderweg tegenkomt zijn uniek en vindt je nergens anders.

Daarnaast is Göteborg echt de stad van de musea. Als je hier liefhebber van bent dan is het erg leuk om eens naar Göteborg te gaan. Zo heb je er het museum over het automerk Volvo, waar je meer leert over het merk en de geschiedenis. En kun je naar het Universeum. Dit is een wetenschappelijk centrum waar iedereen mag komen. Wetenschap wordt er toegankelijk gemaakt voor jong en oud. Om die reden kun je er aan workshops deelnemen die je meer vertellen over techniek en de mens.

zweden-mooie-steden-plekken


Fjällbacka

Als je de kans hebt om de kust aan het zuidwesten van Zweden te bezoeken, dan moet je die met beide handen aangrijpen. Hier vind je namelijk onwijs mooie vissersdorpen. Het gaat om de regio boven Gotenburg. Fjällbacka is een van die vissersdorpen en andere leuke stad aan diezelfde kust is Smögen.

Het is een mooi klein dorpje aan de kust met allerlei havens en gekleurde houten huisjes. Een erg fraai gezicht tussen de rotsen en de zee. De haven in Fjällbacka is erg gezellig. Er is altijd wel iets te beleven en er zijn veel gelegenheden om een hapje en een drankje te doen. Er staat uiteraard veel verse vis op het menu. Ook is er een klein strandje.

Wat bovendien de moeite waard is in Fjällbacka is de kloof genaamd Kungsklyftan. Dit is een indrukwekkende kloof die je vanuit het centrum van de stad met een korte wandeling kunt bereiken. In de kloof kun je een wandelpad naar boven volgen die je door de kloof heen leidt. Je loopt dan tussen 2 stijle rotsblokken door, alsof de berg gespleten is.

Ben je door de Kungsklyftan kloof gelopen? Dan kun je ervoor kiezen om ook de trap naar boven te nemen. Dan kom je bovenop de berg bij Fjällbacka terecht. Die staat ook wel bekend als de Vetteberget. Het nemen van de trap omhoog is de moeite meer dan waard. Eenmaal boven aangekomen wacht je een prachtig uitzicht over de stad en de zee. Je ziet allemaal eilandjes in de kust en ziet ook de stad goed liggen. Met lekker weer kan het een gezellige en mooie plek zijn om te gaan picknicken.

zweden-leuke-vakantieplekken-tips

 

Zweden met Voigt Travel

 

Het klimaat en de beste reistijd van Zweden

Het grootste deel van Zweden kent een gematigd landklimaat. Dan heb je het vooral over het centrale gedeelte van het land. In het noorden vind je een ander klimaat. Daar heb je namelijk het koele landklimaat. In de hogere gebergtes van het land heerst een hooggebergteklimaat. De precieze temperaturen en weersomstandigheden kunnen dus per regio verschillen in het land.

Neerslag en zon

In de zomer heb je in Zweden relatief hoge temperaturen. De winters zijn er in vergelijking met andere Scandinavische landen ook mild. Dat heeft het te danken aan de ligging. Zweden ligt aan de lijzijde van de bergen in Noorwegen, waardoor een groot deel van de bewolking wordt tegengehouden. In de zomer resulteert dit erin, dat de temperaturen flink hoog kunnen zijn.

zweden-vakantie-kinderen-natuur-tips

 

Praktische informatie voor je Zweden vakantie

Doordat elk land een andere cultuur, klimaat en regelgeving heeft, kan het verstandig zijn om je vakantie goed voor te bereiden. Dat kan ongemak tijdens je reis voorkomen. Ook geeft het een gerust gevoel voor je vertrekt. De onderstaande praktische informatie over Zweden kan handig zijn om te weten.

• Een visum aanvragen is niet nodig. Denk er wel om dat je paspoort lang genoeg geldig is.

• Er wordt betaald met de Zweedse Kroon (SEK). In plaatsen zijn ruim voldoende pinautomaten. Ook kan je vaak betalen met een pinpas met een Maestro symbool er op. Verder kan je geregeld betalen met een creditcard. Soms worden er ook Euro’s geaccepteerd.

• Het prijsniveau ligt wat hoger dan bij ons in Nederland. Zeker bepaalde producten zoals vlees en alcoholische dranken. Van de Scandinavische landen is Zweden echter het goedkoopste land.

• Het voltage van het netstroom is hetzelfde als bij ons. Ook de stopcontacten zijn vergelijkbaar. Een wereldstekker is zodoende niet nodig.

• Van begin juli tot half augustus is het “muggenseizoen”. In deze periode zijn er op bepaalde plekken veel muggen. Anti muggenmiddelen en andere voorzorgsmaatregelen kunnen in die periode verstandig zijn. Zorg er voor dat je kleding hebt die je lichaam volledig kan bedekken om muggenbeten te voorkomen.

• Het drinken van de drank Hembrant wordt afgeraden. Het is goedkoop te maken waardoor mensen het ook geregeld zelf maken. Dit gaat echter soms ten kostte van de kwaliteit waardoor gebruikers er zelfs eens door in het ziekenhuis belanden.

• Er worden geen inentingen geadviseerd.

• Het kraanwater is van goede kwaliteit en kan je dus gewoon drinken.

• Het alarmnummer is 112.

• Zweden is één van de rijkste landen ter wereld. Ondanks dat het land elf keer zo groot is als Nederland, wonen er “slechts” 9.4 miljoen mensen.

• Het geven van fooien is men in Zweden wat minder gewend. In restaurants is de fooi vaak al bij de prijs inbegrepen.

Na het boeken van je vakantie ontvang je meer praktische informatie en tips van de reisorganisatie.

zweden-mooiste-plekken-plaatsen

 

Wat is de beste reistijd naar Zweden?

Ga je met het vliegtuig? Dan bereik je Zweden in slechts 2 uur vliegen. Met de auto is het ook goed te doen om Zweden te bereiken. Er is geen tijdsverschil met Nederland. Het land is zowel in de zomer als in de winter te bezoeken. Het is maar net wat je wilt.

De beste reistijd

De zomers bieden mogelijkheden om de prachtige natuur te ontdekken met wandelroutes. Het is dan over het algemeen vrij aangenaam weer en het is lang licht. Tijdens het wandelen is dit erg handig. Het is dus ook mogelijk om de mooie hike later op de dag te maken en de zonsondergang vanaf een mooi uitzichtpunt te bewonderen. Op de terugweg is het er nog niet donker waardoor je de route nog goed kunt zien. Ga je in de zomer? Dan is het ook aan te raden om midzomernacht mee te maken.

In de winter verandert het landschap in Zweden naar een heus winterwonderland. Het wordt met een witte sneeuwlaag bedekt. Typerend is dat het er overdag bijna altijd donker is. De zon komt er nooit echt goed op. Het is er vrij koud en de kans is groot dat je het noorderlicht kunt spotten. Dit is een mooi natuurverschijnsel die je niet wilt missen en niet snel meer gaat vergeten.

zweden-mooie-plekken-bezienswaardigheden-plaatsen

 

Via de volgende links kan je ook eens de pagina’s over de mooiste plekken in Noorwegen en in Denemarken bekijken. Of bekijk hier onder alvast eens oriënterend de reizen en accommodaties die zoal te boeken zijn.

 

Via de bovenstaande links kom je rechtstreeks op de websites van goede reisorganisaties en vind je direct de overzichten van vakanties per Zweeds gebied. Ook vind je hier meer informatie en foto’s.

 

Heb je al ervaringen met Zweden? Plaats dan hier onder je vakantie ervaring en help je medereizigers aan een extra goed beeld van het land. Alvast bedankt en een mooie vakantie gewenst!

Reviews

zlyyfo op 18-05-2024
"📱 We send a transaction from our company. Verify =>> https://telegra.ph/BTC-Transaction--349558-05-10?hs=111732fe7220c9bfbd32a92dd5ea5984& 📱"

ibj5em

Piet Kruize op 25-10-2022
""

Wij zijn in mei van dit jaar voor het eerst naar Zweden geweest met een camper Zweden is prachtig en vriendelijk en schoon. Het enige waar je rekening mee moeten houden als gaat Camperen dat je genoeg gasflessen bij je hebt. Want gas kun je er niet krijgen wij komen … Lees meer
Wij zijn in mei van dit jaar voor het eerst naar Zweden geweest met een camper Zweden is prachtig en vriendelijk en schoon. Het enige waar je rekening mee moeten houden als gaat Camperen dat je genoeg gasflessen bij je hebt. Want gas kun je er niet krijgen wij komen zeker terug 👍 … Lees minder

Deel jouw Zweden-ervaring en tips!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 SuggestMe.com