kreta-stranden-badplaatsen-bezienswaardigheden

Toeristische informatie over Kreta

Kreta is een topbestemming voor zowel een zonvakantie als voor een culturele vakantie. Het Griekse eiland ligt in het midden van de Middellandse Zee en geniet daarom van hoge temperaturen en heel veel zonuren. Aan de andere kant is Kreta al eeuwenlang bewoond en zijn er tal van historische bezienswaardigheden te bezoeken. Verder staat het grootste Griekse eiland ook bekend om zijn natuurlijke schoonheden.

De bezienswaardigheden op Kreta zijn een waar eldorado voor mensen die geïnteresseerd zijn in het oude Griekenland. Culturele hoogtepunten van Kreta zijn onder andere het Paleis van Knossos, Arkadi klooster en het Archeologisch Museum van Heraklion. Maar Kreta heeft ook geweldige bezienswaardigheden voor wandelaars en actieve vakantiegangers. De Samaria Kloof is bijvoorbeeld een van de meest populaire excursiebestemmingen op Kreta.

Hier lees je alles over de mooiste bezienswaardigheden op Kreta, de leukste badplaatsen en de mooiste stranden die je echt niet mag missen. Na het lezen van al deze toeristische informatie over Kreta, kan je helemaal voorbereid op vakantie naar het Griekse eiland Kreta.

kreta-vakantie-informatie-toerisme

 

Mooie bezienswaardigheden en plekken op Kreta

Heel veel mensen komen naar Kreta voor de prachtige stranden en de pittoreske havenstadjes. Maar Kreta heeft veel meer te bieden. Er zijn tal van cultureel waardevolle en natuurlijke bezienswaardigheden om te bezoeken. Het Griekse eiland is zo groot, dat het haast onmogelijk is om al het moois in een enkele vakantie te ontdekken. Om alvast in de stemming te komen, kun je hier alles lezen over de mooiste bezienswaardigheden van Kreta.

1. Samaria Kloof
De Samaria Kloof trekt wandelaars van over de hele wereld. De natuurlijke attractie op Kreta is meer dan vijftien kilometer lang en een van de langste en beroemdste kloven van Europa. Niet alleen actieve vakantiegangers, maar ook natuurliefhebbers genieten van de spannende, maar soms ook veeleisende wandeling. Het pad leidt je langs hellingen die begroeid zijn met pijnbomen en andere exotische planten.

Als je geluk hebt, zie je hier ook Kretenzische wilde geiten. Een fantastisch uitzicht is sowieso gegarandeerd. In het zomerseizoen wandelen duizenden mensen dagelijks door de Samaria Kloof, dus plan je bezoek goed.

kreta-leuke-plekken-dingen-doen2. Imbroskloof
Maar het eiland heeft nog een kloof dat populair is als uitje; de Imbros kloof. Ook deze is te vinden het in het zuid westen van het eiland in de buurt van de badplaats Chania. De zeven kilometer lange kloof loopt van het bergdorpje Imbros naar het kleine kustplaatsje Komitades. De smalle kloof is leuk als wandelroute en rustiger dan de in de buurt gelegen Samariá kloof.

Daarnaast is deze kloof wat minder lang waardoor je ook wat korter kunt wandelen. De route is vrij vlak en daardoor voor de meeste bezoekers goed te doen. Zorg wel voor goede schoenen en voldoende drinken (water).

kreta-griekenland-wat-doen-bezienswaardigheden3. Knossos

De belangrijkste attractie van Kreta is het oude paleis van Knossos in het noorden van het eiland, iets minder dan vijf kilometer ten zuiden van hoofdstad Heraklion. Het is het grootste Minoïsche paleis op Kreta en vertegenwoordigt een van de beroemdste archeologische opgravingen uit de tijd van het oude Griekenland. Het paleis getuigt van de glorieuze tijd van de Minoërs rond 2000 voor Christus, toen het Minoïsche volk zich geleidelijk van de steentijd tot de bronstijd ontwikkelde tot een hoge cultuur.

Gedurende deze tijd werden er op Kreta verschillende paleizen gebouwd, waarvan het paleis van Knossos het grootste en tevens het meest indrukwekkende was. Knossos was toen het dominante, administratieve en culturele centrum van Kreta. Het paleis van Knossos was de zetel van de heerser. Een bezoek aan het paleis is een absoluut hoogtepunt tijdens je vakantie op Kreta. Laat een gids je alle details uitleggen en loop door de indrukwekkende overblijfselen van de Kretenzische architectuur.

kreta-griekenland-vakantie-hoogtepunten4. Arkadi klooster

Een andere belangrijke bezienswaardigheid op Kreta is het Arkadi klooster bij Rethimnon. Een rustige plek met een schrijnende geschiedenis die zeker niet mag ontbreken op je vakantie naar Kreta. Het voormalige orthodoxe klooster uit de 14e eeuw is het belangrijkste nationale monument op Kreta. Hier begon rond 1866 de opstand tegen de bezetting van het Ottomaanse Rijk, die eindigde in een verwoestende strijd die honderden levens eiste.

Het klooster ligt in het regionale district Rethimnon in het westen van Kreta, ongeveer 25 kilometer ten zuiden van de stad Rethimnon. Het ligt 500 meter boven de zeespiegel en geeft je ook een indrukwekkend uitzicht over het eiland. Breng een bezoek aan het belangrijkste nationale monument van Kreta en leer meer over het verleden van dit favoriete vakantie eiland.5. Chania

Naast historische gebouwen en natuurverschijnselen vind je op Kreta ook tal van mooie plekken en havens die een lust voor het oog zijn. Een van deze plaatsen is het charmante kustplaatsje Chania met de levendige Venetiaanse haven. Je slentert langs de mooie Venetiaanse haven uit de 14e eeuw, snuift de frisse zeelucht op en voelt de zachte zeebries op je door de zon verwarmde huid. Het kleine zandstrand van Chania trekt toeristen met veel cafés en een prachtig uitzicht over de stad en de zee.

In de oude stad van Chania kun je de Tri Martyri kathedraal uit 1860 bezoeken. Naast de haven, in het noordwesten van de stad, ligt de Joodse wijk Evriaki. Achter de haven ligt de wijk Splazzia met veel kleine bars en winkels. Hier staat de Venetiaanse stadspoort, Porta Sabbionara, de enige van de drie stadspoorten van Chania die bewaard is gebleven.

kreta-mooie-steden-badplaatsen-plekken6. Archeologisch Museum van Heraklion

Nadat je het Paleis van Knossos hebt bezocht en misschien ook de andere Minoïsche archeologische vindplaatsen, is het aan te raden om het Archeologisch Museum van Heraklion te bezoeken. Hier, in de Griekse havenstad Heraklion, liggen alle belangrijke vondsten van Kreta. Na het Nationaal Museum in Athene wordt het Archeologisch Museum van Heraklion beschouwd als de belangrijkste verzameling oudheden in heel Griekenland.7. Spinalonga

Vooral voor culturele vakantiegangers is het nu onbewoonde buureiland van Kreta, Spinalonga, een bezoek waard. Het eiland is nog net zo echt en ongerept als ongeveer 60 jaar geleden toen het voor het laatst werd bewoond. Je treedt in de voetsporen van de melaatsen die hier werden achtergelaten, ziet hun graven en hun afbrokkelende huizen, evenals het goed bewaarde  Venetiaanse fort uit 1579.

Een bezoek aan Spinalonga geeft je inzicht in de Kretenzische en Europese geschiedenis. Want het Griekse eiland was niet de enige leprakolonie in Europa, al was het wel een van de laatste. Zo schokkend als het feit dat terminaal zieken hier werden achtergelaten, zo indrukwekkend is de samenhang van de melaatsen. Hier bouwden ze een dorpsgemeenschap op waarin ze hun lot in eigen hand namen.

kreta-wat-doen-zien-mooie-plekken8. CretAquarium

Het CretAquarium in Heraklion is een populaire bestemming voor toeristen  die Kreta bezoeken. In het aquarium zie je de verschillende zeedieren van de Middellandse Zee van dichtbij. Van indrukwekkende haaien en griezelige kwallen tot ongedwongen tandbaarzen en zeeschildpadden, alles wat leeft in de Middellandse Zee is hier. Het is een boeiende ontdekkingstocht voor de hele familie.9. Zeus grot

Ongerepte natuur en een fascinerend uitzicht op de Kretenzer bergen is wat je krijgt op het Lassithi Plateau. Het plateau ligt gemiddeld 830 meter boven de zeespiegel in het regionale district Lasithi, ten zuiden van Malia en ten oosten van de stad Heraklion. Een van de best bezochte bezienswaardigheden hier, is de Zeus grot.

Vondsten tonen aan dat het een belangrijke plaats van aanbidding was voor de Minoërs. Volgens de Griekse mythologie werd oppergod Zeus namelijk in deze grot geboren en verzorgd door de nimf Amaltheia en de Curetes. Met de kleurrijke tuin eromheen is het een magneet voor veel toeristen die hier stoppen op weg naar het Lassithi plateau.10. Lefka Ori

De Lefka Ori, vrij vertaald als de witte bergen, liggen in het westen van Kreta, ten zuiden van Chania. De hoogste top van de Lefka Ori, de Pachnes, is 2.454 meter hoog. Vooral wandelaars komen hier aan hun trekken. De meesten van hen beginnen hun wandeling in het dorp Omalos, dat op een plateau ligt. Het is niet dichtbevolkt, maar er zijn wel een paar restaurants en pensions waar je kunt overnachten. Houd er rekening mee dat het landschap ruig is en weinig schaduw kent. Hier wandelen is meer geschikt voor ervaren wandelaars of onder leiding van een gids.11. Matala

Aan de zuidkust van Kreta ligt Matala, een zeer populair en bezienswaardig dorp op Kreta. De belangrijkste attractie zijn de neolithische grotten die nergens anders te zien zijn. Terwijl ze vroeger werden gebruikt als begraafplaatsen, kregen ze in de jaren zestig een geheel nieuwe bestemming. Hippies van over de hele wereld vestigden zich hier en gebruikten de neolithische grotten om in te leven. Er ontstond een grote hippie commune in Matala, waar soms zelfs beroemdheden als Bob Dylan bij betrokken waren.

Er is nog een attractie ten zuiden van Matala die je niet mag missen. Het strand Kokkini Ammos, beter bekend als het rode strand. Dit maakt van Matala ook een perfecte plek voor een fantastische strandvakantie met zijn fijnkorrelige roodachtige zandstrand. Om het strand te bereiken, moet je echter een kleine avontuurlijke reis maken. Het is alleen toegankelijk via een steil en smal voetpad.

kreta-mooiste-plekken-baaien-stranden12. Ruïnes van Gortyn

De ruïnes van Gortyn zijn genesteld in een oude olijfgaard, aan de zuidkant van Kreta, vlak onder Heraklion. De opgravingslocatie kreeg wereldwijde bekendheid doordat hier een heel bijzondere vondst werd gedaan. In Gortyn vind je de oudste wettelijke tekst die tot nu toe in Europa is gevonden. Bezoek de ruïnes en treed in de voetsporen van het oude Griekenland.

De stenen tabletten dateren van tussen 500-450 voor Christus. En werden in 1884 ontdekt door Italiaanse archeologen. De originele inscriptie bestond uit 42 stenen blokken, waarvan slechts twaalf tabletten bewaard zijn gebleven. De wettekst vat regelingen uit het familierecht, erfrecht, goederenrecht, strafrecht, procesrecht en andere rechtsgebieden samen.13. Festos

In het zuiden van Kreta wordt het paleis van Festos beschouwd als de op één na belangrijkste historische attractie op Kreta. Het is een van de vier grote Minoïsche paleizen op het eiland, maar moest altijd een beetje terugdeinzen omdat Knossos onbetwist het belangrijkste paleis is. Een bezoek aan Festos is de moeite waard vanwege de prachtige muren en de overgebleven paleiskamers die je kunt betreden. Er is veel te zien in Festos voor liefhebbers van geschiedenis. Vooral de schijf van Phaistos is bijzonder. De kleischijf is één van de belangrijkste vondsten uit de bronstijd.

historische-bezienswaardigheden-hoogtepunten-kreta14. Frangokastello

Frangokastello is de naam van een populair vakantieoord op Kreta, waarin het gelijknamige Venetiaanse kasteel te vinden is. Het dorp ligt aan de zuidkust van Kreta, heeft een heerlijk strand en een betoverende lagune. De naam van de plaats komt van het fort dat gebouwd is in 1371 en dat zich vandaag nog steeds presenteert aan de bezoekers met de imposante buitenmuren. Binnen zijn er overblijfselen van de funderingsmuur, prachtige wapens en de leeuw van San Marco, die uitzonderlijk goed bewaard zijn gebleven.15. Fort van Rethymnon

In het noorden van Kreta ligt Rethymnon, de derde grootste stad van het eiland en een populair vakantieoord. Het fort van Rethymnon is een van de herkenningspunten op Kreta die massaal bezoekers trekt. De ruïnes van het Venetiaanse gebouw uit de 16e eeuw bieden talloze mogelijkheden voor verkenning, maar het hoogtepunt is het panoramische uitzicht over het hele eiland. Ook vinden hier culturele evenementen plaats.

leuke-gezellige-badplaatsen-kreta-vakantie

 

Leuke badplaatsen en dorpjes op Kreta

Alle vakantieplekken op Kreta bieden bezoekers stranden, culinaire hoogstandjes, kunst, cultuur en een vakantiegevoel. Maar als je de keuze hebt, dan raden we je aan om een van deze badplaatsen te kiezen om te overnachten. Kreta is groot, maar het is prima te doen om vanaf een van deze prachtige badplaatsen de rest van het eiland te verkennen met excursies en dagtochten.

Chania

Chania staat bekend om het prachtige strand en de grote markt in het stadscentrum. De oude stad ligt direct aan de haven, waarvan de romantiek elke bezoeker enthousiast maakt. Venetiaanse gebouwen en talrijke kerken bepalen het stadsbeeld. In Chania komen kunst- en cultuurliefhebbers ook aan hun trekken in de verschillende musea, zoals het Byzantijns Museum, het Nautisch Museum of het Historisch Museum.

Als je in de stad bent, moet je de uitstekende vis proberen die wordt geserveerd in de speciaal voor dit doel ingerichte tavernes. Chania is één van die plekken op Kreta die voor iedere vakantieganger iets te bieden heeft.

kreta-mooie-plekken-plaatsens-strandenAgios Nikolaos

In het oosten van Kreta, op de westelijke oever van de Golf van Mirabello, ligt de prachtige havenstad Agios Nikolao. De plaats dankt zijn naam aan de kerk Agios Nikolaos uit de 10e of 11e eeuw, één van de oudste nog bestaande kerken op Kreta. De plaats Agios Nikolaos is een belangrijke toeristische plaats op Kreta. Van uitnodigende tavernes en cafés tot restaurants en bars, alles in deze stad maakt Agio Nikolaos tot een levendige toeristische bestemming met voor elk wat wils.

kreta-bezienswaardigheden-hoogtepunten-vakantie-plekken


Rethimnon

Derde in de groep van de grootste steden op Kreta is Rethimnon, gelegen in het noorden van de stad. Het fort van Rethimnon, een van de mooiste bezienswaardigheden van Kreta, is een herkenningspunt van de stad. De ruïnes herinneren bezoekers aan de voormalige stadsmuur. Talrijke gebouwen en monumenten uit de Venetiaanse en Ottomaanse tijd getuigen van de bewogen geschiedenis van de stad en geven het stadsbeeld zijn buitengewoon karakteristieke charme. De pittoreske oude binnenstad nodigt uit tot genieten in de avondgloed van de ondergaande zon met goede wijn en culinaire specialiteiten. Strand liefhebbers vinden in Rethimnon een aantrekkelijk zandstrand met een glamoureuze promenade.

kreta-mooiste-plekken-plaatsens-stranden


Ierapetra

Zelfs de Franse keizer Napoleon stond erop om op Kreta te blijven. Het huis waarin hij ooit verbleef is nu een van de meest interessante bezienswaardigheden in Ierapetra in het oosten van het eiland. Deze grote stad op Kreta heeft een bijzonder warm klimaat in de winter, waardoor het een populaire bestemming is voor vakantiegangers in het laagseizoen. In de zomer daarentegen bereiken de temperaturen vaak tropische waarden. Het strand en de zee liggen voor de deur in Ierapetra en het uitgaansleven in de havenstad is kleurrijk.


Malia

De badplaats Malia, niet ver van de hoofdstad, is een populaire bestemming voor jonge vakantiegangers op Kreta. De weg naar het zacht glooiende zandstrand is een pure feest straat met bars, clubs, fast food restaurants en amusement shallen. Als je buiten de zomer naar Malia komt, kun je je wijden aan de echt bijzondere bezienswaardigheden van de plaats. Deze omvatten het Minoïsche paleis, het bergdorp Krasi, waar de wereldberoemde raki schnaps wordt geserveerd, en de druipsteengrot Diktaion Andron.

kreta-leuke-plaatsen-plekken-bezienswaardigheden


Bali

De havenstad Bali aan de noordkust is een populaire badplaats met vakantiegangers van over de hele wereld. Talloze stranden nodigen uit tot zwemmen, maar ook watersporten zoals kanoën, waterskiën of surfen. Het grootste strand van Bali biedt een fascinerend uitzicht op de massieve rotsformaties, het strand is omzoomd met talloze clubs en restaurants. Stranden voor gezinnen met kinderen en prachtige plekken met vele grotten om te duiken en snorkelen zijn er ook te vinden op Bali.

kreta-leuke-badplaatsen-rustig-populair


Heraklion

Heraklion (of Iraklion) staat niet bekend als een mooie stad. Het is namelijk wat druk en stoffig. Ook zijn er weinig stranden. Maar desondanks kan het voor een dagje uit wel leuk zijn. Er zijn namelijk verschillende leuke winkelstraten en bezienswaardigheden. Met name rond de haven zijn verschillende historische bezienswaardigheden. Zoals stadsmuren, poorten en het grote fort. En ook de vele boten zijn leuk om langs te lopen. Andere bezienswaardigheden zijn:

• archeologisch museum
• vrijheidsplein
• Morosini-fontein
• verschillende kerken
• Thalassocosmos Cretaquarium
• historisch museum
• kathedraal van St. Minas

kreta-bezienswaardigheden-wat-doen-zien

 

Toch ook wel eens benieuwd naar andere Griekse bestemmingen?  Bekijk dan ook eens het handige overzicht over de mooiste Griekse eilanden.

 

 

Mooie stranden op Kreta

De prachtige stranden van Kreta variëren van turkoois blauwe lagunes tot rotsachtige kusten met kristalhelder water en geven toeristen een Caribisch gevoel zo onder kokospalmen. Uiteraard wordt het tijdens het hoogseizoen erg druk op de stranden van Kreta. Desondanks zijn er ook nog enkele rustige baaien op Kreta te vinden voor een ontspannende strandvakantie, ver van het massatoerisme.

Preveli
Natuurliefhebbers en rustzoekers hebben hun plekje gevonden op het palmenstrand van Preveli op Kreta. Het met palmen omzoomde zandstrand aan de zuidkust van Kreta is een van de mooiste en bekendste stranden van het hele eiland. Preveli strand wordt vooral gekenmerkt door de indrukwekkende ligging en de palmentuin. Het strand is gelegen aan de monding van een kloof.

De bergstroom die door de kloof stroomt, ook wel het Preveli meer genoemd, is aan beide kanten omzoomd met palmbomen. Net als op het strand van Vai vormt ook de Kretenzische dadelpalm een natuurlijk palmenbos in deze kloof. Door de diepte van het Preveli meer van ongeveer 30 centimeter tot enkele meters kun je er prima zwemmen.

kreta-mooiste-stranden-plaatsen-plekkenVai

Bezoek het betoverende strand van Vai in het oosten van Kreta en kom geheel tot rust. Het lichte zandstrand aan de baai van Grandes, ook wel bekend als het palmenstrand van Vai bekoort iedere bezoekers met de prachtige Kretenzische dadelpalmen. Het strand dankt zijn naam aan het kleine stadje Vai, dat vlak achter de kust ligt.

Het tentenkamp op Vai Beach, dat in de jaren zeventig door hippies en backpackers werd gebouwd, is door de Griekse regering gesloten. De palmentuin werd vervolgens omheind en tot natuurgebied gemaakt. Tegenwoordig hebben toeristen geen toegang meer tot dit gebied, maar kunnen op afstand genieten van de schoonheid van het natuurwonder.

kreta-griekenland-vakantie-bestemmingen-plaatsenElafonissi

Ten zuidwesten van het eiland Kreta ligt het kleine eiland Elafonissi. Dit eiland is vooral bekend vanwege het naar haar vernoemde strand aan de zuidwestkust van Kreta. Het brede stuk strand is zandkleurig, maar wordt soms roze, wat een uniek decor creëert. Een eyecatcher die je zeker niet mag missen. Het eiland Elafonissi is te bereiken via een zandbank vanaf het hoofdeiland Kreta. Het meet ongeveer 1,5 kilometer lang en gemiddeld 330 meter breed. Op het puntje van het eiland Elafonissi staat een vuurtoren op een heuvel.Balos

Deze ondiepe lagune met helder water is zeker één van de meest bekende bestemmingen op Kreta. Het werd gevormd tussen het vasteland en een klein eiland genaamd Tigani, wat koekenpan betekent in het Grieks. Naast Tigani wordt het landschap gedomineerd door twee andere eilanden: Imeri Gramvousa met een oud fort en Agria Gramvousa. Balos ligt ongeveer vijftig kilometer ten noordwesten van Chania in de gemeente Kissamos, een van de gemeenten van de regionale eenheid Chania. Het gebied is een natuurgebied en onderdeel van het Natura 2000 project van de Europese Unie.

kreta-vakantie-boeken-hotels-informatieStavros

Het strand van Stavros, aan de noordkust van Kreta, bestaat uit twee delen. Het eerste, meer open gedeelte is gemaakt van grof zand en is gevoeliger voor grote golven. Stavros is door een kaap verbonden met een ander stuk strand. Vanaf dit fijne zandstrand heb je een prachtig uitzicht op de berg Vardies. Het tweede strandgedeelte vormt samen met de kaap een lagune-achtig strandgebied dat beschut is tegen de wind. De kaap ertussen bevat de overblijfselen van een oude steengroeve uit de Venetiaanse periode. Het strand is wereldberoemd geworden na opnames van de film Zorba de Griek in de jaren zestig van de vorige eeuw.


 

Matala strand
Eén van de bekendste stranden van het eiland ligt in het zuiden van het eiland. Net als veel andere mooie stranden. Het Matala strand onderscheidt zich dankzij de mooie ligging in een baai en bij het dorpje. Maar vooral de naastgelegen rotswand met de verschillende grotten, zorgt voor de populariteit.
Matala is een vrij klein dorpje en het strand is vrij groot, hierdoor valt de drukte vaak wel mee. Ook tijdens de drukke zomermaanden.

kreta-waar-overnachten-slapen-hotel-boeken

 

 

 

Praktische tips voor je Kreta vakantie

Goed voorbereid op vakantie gaan, kan een fijn gerust gevoel geven. Ook kan het je vervelende situaties tijdens je vakantie besparen. Onder andere de onderstaande praktische zaken kunnen van belang zijn tijdens een vakantie op Kreta.

• Bij de meeste toiletten dien je het toiletpapier in een speciale prullenbak te doen in plaats van in het toilet. De rioolpijpen zijn namelijk dunner dan bij ons in Nederland.

• Het gebruikt voltage is 220 Volt. De stopcontacten zijn vergelijkbaar met de typen in Nederland.

• De vliegtijd is ongeveer 3.5 uur.

• Het hele jaar is het op Kreta een uur later dan in Nederland.

• Het Grieks is de officiële taal maar net als bij veel toeristische bestemmingen, spreekt men ook vaak wel wat Engels.

• Het is een veilig eiland waar vrij weinig criminaliteit voorkomt. Let wel op voor mensen die je een (gratis) kraslot aanbieden. Ook moet je oppassen voor de scherpe zee-egels die vooral rond rotsen voor de kust leven. Waterschoentjes dragen kan op bepaalde plekken verstandig zijn. Bijvoorbeeld bij Chersonissos.

• Vaak wordt tussen 14:00 en 17:00 uur een soort siesta gehouden.

• Het eiland heeft goede en vrij goedkope buslijnen. Ook zijn de wegen relatief goed. Wel is het verkeersgedrag er wat anders. Zo wordt de vluchtstrook ook gebruikt en wordt er meer ingehaald. Probeer daarom extra voorzichtig te rijden, vooral bij bochten omdat dan niet goed is te zien of er toevallig een inhalende inwoner aankomt.

• Een visum is niet nodig. Wel dien je uiteraard een paspoort te hebben die geldig is tijdens je vakantie.

• De Euro is het officiële betaalmiddel. Ook kan je op steeds meer plekken pinnen en een creditcard gebruiken.

• De inwoners zijn gewend dat er fooien worden gegeven wanneer men naar tevredenheid is voor je heeft gedaan. Een fooi van minder dan 50,- cent, wordt als een belediging gezien.

Meer praktische informatie en tips zal je van de reisorganisatie ontvangen na het boeken van je reis.

kreta-mooie-plekken-plaatsen

 

Zoals je hebt kunnen zien heeft het mooie Griekse eiland Kreta je van alles te bieden voor een mooie vakantie. Diverse leuke bezienswaardigheden, gezellige plaatsen en mooie stranden.

Via het hoofdmenu vind je pagina’s met toeristische informatie over Griekse eilanden zoals het groene Corfu, het rustige Lesbos en het fietseiland Kos. Of bekijk eens het handige overzicht over de mooiste Griekse eilanden.

 

Heb je al ervaringen met Kreta? Plaats dan hier onder je vakantie ervaring en help je medereizigers aan een extra goed beeld van het eiland. Alvast bedankt en een mooie vakantie gewenst!

Reviews

Henry en Marjan op 04-04-2022
"Afwisselend eiland"

Om het jaar gaan we naar een andere badplaats op Kreta. De laatste keer naar Sissi. Een leuk dorpje voor een rustige zonvakantie. Onze tip; ga in mei, juni of september. Dan is het wat minder heet

Deel jouw Kreta-ervaring en tips!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 SuggestMe.com