indonesie-vakantie-mooie-plekken-toerisme

Bali is één van de meer dan 16.000 eilanden van de archipel Indonesië. Bali is een geliefde vakantiebestemming voor mensen die zoeken naar warmte en ontspanning, maar het eiland leent zich ook perfect voor backpackers. Bali wordt ook wel het eiland van de duizend tempels genoemd en dus vind je deze in overvloed op het eiland. Daarnaast vind je op Bali prachtige natuur, watervallen en rijstvelden waar je doorheen kunt lopen en fietsen.

 

Wat te doen op Bali? De bezienswaardigheden

Bali is een groot eiland en er is veel te zien en te doen. Of je nu houdt van ontspannen vakanties of juist graag wat actiever bent, op Bali vind je altijd wel een plek of activiteit die bij je past. Hieronder vind je een overzicht van enkele bezienswaardigheden en activiteiten die je niet mag overslaan bij je bezoek aan Bali, van vulkanen tot tempels en rijstvelden.

1. Vulkanen
Bali heeft twee vulkanen die beiden de moeite waard zijn om te beklimmen. De ene vulkaan is Mount Batur in het noordoosten van het eiland en Gunung Agung iets meer in het oosten van Bali. Het beklimmen van beide vulkanen is best pittig en het beste is om dit met een tour te doen. Hierbij ga je midden in de nacht op pad, zodat je met zonsopkomst op de top staat. De uitzichten vanaf beide vulkanen zijn prachtig.

Gunung Agung is wel een hogere vulkaan dan Mount Batur en daarom wordt deze vaker door wat meer serieuze klimmers aangedaan, terwijl Mount Batur voor een breder publiek geschikt is.

bali-vulkanen-bezienswaardigheden2. Tempels

Bali wordt niet voor niets het eiland van de duizend tempels genoemd en daarom vind je er een overvloed aan tempels. Ze allemaal bezoeken is onbegonnen werk, dus krijg je hier een idee van de bekendere en/of mooiste tempels van het eiland. Een van de bekendste tempels is Pura Tanah Lot in Canggu. Deze is met zonsondergang extra mooi. In het oosten ligt de Gunung Kawi tempel uit de 11e eeuw, waarbij altaren uit de rotswand zijn gehouwen.

Op het zuidwestelijke deel van het schiereiland onder Denpasar vind je de Uluwatu tempel die op ruige kliffen aan de kust ligt.
Ga je de vulkaan Gunung Agung beklimmen, breng dan ook een bezoek aan de Pura Besakih tempel.
In de buurt van Ubud is de Pura Tirta Empul tempel en één van de bekendste plekken van Bali. Noordelijker op Bali vind je de Ulun Danu tempel, die aan het Baratan meer ligt. Een kleine tempel, maar op een prachtige locatie.

bali-mooiste-bezienswaardigheden

Pura Besakih tempel3. Rijstvelden

Naast tempels zijn de rijstvelden op Bali kenmerkend voor het eiland. Je kunt zelf op pad gaan en door de rijstvelden wandelen of fietsen. Ook kan je er voor kiezen om samen met een gids de rijstvelden te bezoeken. Zij kunnen je dan ook meer vertellen over hoe op de rijstvelden gewerkt wordt.

Eén van de mooiste rijstvelden van Bali, gelegen in een vallei, zijn de rijstvelden van Tagallalang, die vanuit Ubud goed bereikbaar zijn. Ook de rijstvelden van Jatiluwih, midden op Bali, zijn de moeite waard om te bezoeken. De beste periode om de rijstvelden te bekijken is in februari tot april, omdat de rijstvelden dan nog groen zijn. Hierna worden ze geel en zijn ze minder mooi om te zien.

indonesie-mooie-eilanden-leuke-plaatsen4. Watervallen

Door het tropische en enigszins vochtige klimaat vind je op Bali veel groen en ook veel waterpartijen. Het is dus zeker de moeite waard om enkele watervallen te gaan bekijken. Eén van de mooiste watervallen van Bali is de Sekumpul waterval in het noorden van het eiland, die eigenlijk uit meerdere watervallen bestaat.

bali-mooie-plekken-info

Sekumpul waterval

 

Een andere waterval die net zo mooi is, is de Banyumala Twin Waterfalls. De naam zegt het al, want het gaat hier om twee watervallen. Ook in de regio Munduk vind je diverse mooie watervallen die je kunt gaan bekijken, net als het Tamblingan meer, wat ook zeker de moeite waard is om naartoe te gaan.

bali-wat-te-doen-zien

Banyumala Twin watervallen5. Sacred Monkey Forest Sanctuary

Bij het centraal gelegen plaatsje Ubud, is een gebied waar je apen kunt gaan spotten. Je vindt er namelijk het Sacred Monkey Forest Sanctuary. Een beschermd natuurgebied dat voornamelijk bestaat uit dicht bos. Er leven diverse diersoorten zoals apen, vogels en Javaanse herten. De verschillende wandelroutes leiden je langs drie hindoeïstische tempels, natuurlijke bezienswaardigheden en plekken waar veel dieren leven.

Het bos is uitgegroeid tot één van de meest populaire bezienswaardigheden van Bali.

indonesie-wat-doen-zien-tips6. De bijzondere Uluwatu tempel

Het eiland heeft tempels in allerlei soorten en maten te bieden. Eén van de meest bijzondere is de Uluwatu tempel. Het is namelijk op een metershoge klif gebouwd. Een knap staaltje bouwkunst. De unieke ligging en de mooie uitzichten, maken de tempel tot een bekende bezienswaardigheid.
De klif staat gedeeltelijk in zee en heeft een hoogte van 75 meter. Door de locatie is de tempel en de rotswand goed te zien vanaf de naastgelegen stranden. Maar je kunt de tempel ook bezoeken. Interessant om het bouwwerk maar ook zeker om de uitzichten over de oceaan, de bergen en de stranden.

Je vindt de Uluwatu tempel op het zuidelijkste puntje van Bali. Een leuke bestemming tijdens een rondtour over het eiland. Tip: pas wel op voor de brutale apen die geregeld spullen van toeristen afpakken.

bali-leuke-bezienswaardigheden-info7. Pura Tanah Lot tempel

Een andere bijzondere tempel, is de Pura Tanah Lot tempel in het zuid westen van Bali. Ook hier zorgt de ligging vooral voor het bijzondere effect. De tempel is namelijk gebouwd op een rots in de zee. Gelukkig wel vlak voor het strand waardoor je het toch goed kan zien. Vooral wanneer het eb is en je over de rotsen naar de tempel kan lopen.

Ook de omliggende rotspartijen zijn onderdeel van deze bekende bezienswaardigheid. Zo is er een “natuurlijke fontein” te zien en zijn de platte rotspartijen leuk om overheen te lopen. Dankzij het toerisme op deze plek, zijn er verschillende toeristische voorzieningen in de buurt zoals restaurantjes en winkels.

Je vindt de tempel ongeveer 20 kilometer ten noordwesten van de zuidelijke plaats Kuta.

bali-mooie-plekken-info8. De heilige Pura Tirta Empul tempel

Onder de hoogtepunten van Bali vallen veel tempels. Dat klinkt wat eentonig maar de verschillen kunnen toch aanzienlijk zijn. Vooral door de locaties. Zo liggen de bovenstaande tempels hoog op een klif en op een rots in de zee. De Pura Tirta Empul tempel staat juist midden in de jungle. Het is een mooi bouwwerk maar daarnaast vooral bijzonder dankzij het heilige water uit de nabij gelegen bron. Door de aanwezigheid van het water zijn er baden gecreëerd waar hindoe’s zich ritueel kunnen reinigen.

Voor toeristen kan dit een interessant schouwspel zijn. Maar uiteraard maken ook de gebouwen en de omliggende natuur, een bezoek zeker waard. Je vindt de tempel centraal op het eiland, in de buurt van de bekende rijstvelden van Ubud.

bali-wat-te-doen-info9. Trotseer de Ayung rivier

Heb je zin om even een actieve activiteit te gaan doen? Dan kan je bijvoorbeeld een wild tochtje over de Ayung rivier gaan maken. Vanuit plaatsen als Denpasar, kan je een adembenemende tocht door de jungle maken. Onder begeleiding van een instructeur, na een uitleg en met veiligheidsmiddelen, kan je de golven gaan trotseren.

Na afloop kan je douchen en een hapje eten bij een typisch Indonesisch restaurantje.

bali-wat-doen-raften10. De binnenlanden verkennen per scooter

Ga je toch liever iets minder actiefs doen? Dan zou je ook per scooter de binnenlanden van Bali gaan verkennen. Een makkelijke manier om veel te gaan zien. Van typische Indonesische dorpjes tot rijstvelden en van watervallen tot tempels.

Tip: zorg er voor dat je je verdiept in de praktische kant van scooter rijden op Bali. Bijvoorbeeld over de prijs, brandstof, verzekering, ophaal- en inleverpunt, helm en route.

bali-indonesie-scooter-huren11. De Goa Gajah “Olifantengrot”

Een bekende historische bezienswaardigheid is de Goa Gajah tempel. Het bestaat uit de bekende Olifant grot en een bijbehorend complex van historische bouwwerken. Waaronder standbeelden, een zwembad, fontein en een omliggende tuin.

Je vindt de tempel op een paar kilometer van het populaire plaatsje Ubud, bij het dorpje Bedelu.

ubud-bali-indonesie-informatie12. Kelingking Beach

Op 20 kilometer voor de kust van de zuidelijke badplaats Denpasar, ligt het eiland Nusa Penida. Het ongerepte eiland heeft meerdere mooie plekken, waaronder Kelingking Beach. Een zandstrand dat prachtig is gelegen in een besloten baai. Het wordt omringd door hoge rotswanden en azuurblauw water. Het is vrij lastig te bereiken maar ook van bovenaf is de het strand de moeite waard.

Bij het uitkijkpunt boven de baai kan het vrij druk zijn. Wanneer je iets naar beneden loopt, is het al aardig rustiger.

kelingking-strand-nusa-penida-bali

 

Wees gerust, Bali heeft veel meer mooie plekken en bezienswaardigheden dan alleen maar tempels. Dat kan je onder ander te fiets gaan ontdekken. Meer informatie vind je op volgende pagina over fietsverhuur en leuke fietstours over Bali.

Ook interessant; de pagina over de mooiste bezienswaardigheden in Indonesië.

 

De mooiste steden en dorpen van Bali

Op Bali vind je niet veel steden. Eigenlijk is alleen Denpasar, de hoofdstad van Bali, een echte stad. Andere plaatsen zijn voornamelijk kleinere dorpen met maximaal een paar duizend inwoners. Sommige dorpen zijn helemaal toegespitst op het toerisme, terwijl andere dorpen een meer authentiek karakter hebben.

Hieronder vind je enkele van de meest interessante steden en dorpen die op het eiland te vinden zijn. Daaruit kun je zelf bepalen of het voor jou een mooie plek is om tijdens je vakantie op Bali te bezoeken of niet.

Denpasar

Denpasar is de hoofdstad van Bali en bevindt zich helemaal in het zuiden van het eiland. Doordat dit de grootste plaats op het eiland is, vind je hier alle belangrijke voorzieningen, zoals ziekenhuizen, scholen, overheidsinstellingen en plekken waar handel wordt gedreven.

Daarnaast wordt ook steeds meer van de inkomsten vergaard uit de komst van toeristen. In Denpasar vind je het Puri Pemecutan paleis, dat is herbouwd ter vervanging van het paleis van de vorst van Badung dat werd verwoest door de Nederlanders in 1906. Het paleis wordt nu gebruikt als hotel. Tijdens een bezoek aan de hoofdstad kun je ook het Puputanplein bezoeken, waar tevens de gouverneursresidentie aan ligt en het Bali museum.

indonesie-leuke-interessante-plekken-steden


Kuta

Eén van de belangrijkste toeristische plekken in het zuiden van Bali is Kuta. Ooit was het een vissersdorp, maar tegenwoordig vind je er restaurants, bars, winkels, hotels en vooral veel backpackers en surfers. Kuta is een plek die niet voor iedereen weggelegd is. Vooral als je interesse hebt in surfen, uitgaan en op het strand liggen is Kuta een goede plek voor jou. Als je de drukte van Kuta wilt ontsnappen, dan kun je een fiets huren en het binnenland in te fietsen, waar je rijstvelden en andere Balinese dorpen kunt bekijken.


Ubud

Ubud bevindt zich wat meer in het binnenland van Bali en is een stadje met een beetje een hippie-achtige sfeer. In Ubud vind je tempels, natuur, uitgaansgelegenheden, yoga studio’s, en leuke winkeltjes. Door deze smeltkroes is het een plek die zeer geliefd is onder toeristen. Bovendien is Ubud een mooie uitvalsbasis voor andere bezienswaardigheden in de omgeving, zoals het Ubud paleis, de Goa Gajah tempel, het Ubud Monkey Forest en de Campuhan Bridge Walk. Ubud heeft onverwachts veel te bieden en daarom is er voor bijna iedereen wel wat te vinden.

Meer informatie over wat er is te doen, kan je vinden op de pagina over de bezienswaardigheden rond Ubud.

bali-ubud-leuke-plaatsen


Sanur

Op korte afstand van het vliegveld van Bali en dichtbij Denpasar vind je het stadje Sanur. Ooit was dit een klein vissersdorp, maar door het toerisme is het uitgegroeid tot een kleine stad, waar nog wel het Balinese karakter behouden is gebleven. Sanur is vooral een plek om in alle rust op het strand te liggen en te genieten van de zon. Daarnaast kun je er ook allerlei watersporten beoefenen en te duiken en te snorkelen. Voor een maximale ontspanning laat je je masseren of ga je in een modderbad bij de spa. Sanur heeft daarnaast diverse winkeltjes waar je allerlei souvenirs kunt kopen. Ten slotte zijn er verschillende watersporten te doen.

Een beter beeld kan je krijgen op de pagina over Sanur.

bali-mooie-badplaatsen


Canggu

Canggu is een badplaats, niet ver van de plaats Kuta vandaan. In tegenstelling tot het toeristische Kuta is de sfeer in Canggu een stuk relaxter. De stranden hier zijn van donker vulkaanzand en lijken hierdoor wat minder tropisch, maar Canggu leent zich uitstekend om te surfen. In Canggu heb je diverse strandbarretjes en restaurantjes waar je lekker kunt eten. In de buurt van Canggu kun je rijstvelden bezoeken, yogalessen nemen of een kookcursus doen. In de buurt van Canggu vind je bovendien een van de bekendste tempels van Bali, namelijk de tempel Pura Tanah Lot.

canggu-bali-badplaats


Sidemen

In het oosten van Bali vind je het plaatje Sidemen. In tegenstelling tot de meer toeristische plaatsen is Sidemen nog redelijk authentiek. Sidemen is een rustig en klein dorpje en daarom is er wellicht niet heel veel te doen, maar juist hierdoor kun je goed kennis maken met het echte Bali. Hier zie je de mensen werken op de rijstvelden, struin je langs de traditionele markten of maak je een wandeling naar een van de vele watervallen. In de omgeving van Sidemen heb je ook diverse uitkijkpunten, waarbij je een mooi uitzicht hebt op de rijstvelden en de omgeving.

dorp-sidemen-bali


Seminyak

Zoek je een wat luxere badplaats tijdens je vakantie op Bali? Dan kan Seminyak een geschikte bestemming zijn. Het heeft namelijk hotels, restaurants en winkels van een hoog niveau te bieden. Ook zijn er zelfs trendy clubs te vinden waar je leuk kan uitgaan.

De stranden bij de badplaats zijn breed en van goed kwaliteit. Eigenlijk zoals bij de meeste plekken aan de kust. Door de ligging aan de westkant van het eiland, is hier vaak extra golfslag. Voor liefhebbers van golfen, zoals surfers, is dit een voordeel. Maar er zijn ook nog verschillende andere watersporten te doen.
Rond de plaats liggen de typisch Indonesische rijstvelden. Een grond contrast met de luxe van de accommodaties in de badplaats.

Seminyak ligt in het zuid westen van Bali, in de buurt van de drukke plaats Kuta.

bali-mooie-plaatsen-dorpen


Nusa Dua

Een badplaats voor een rustige strandvakantie is het zuidelijke Nusa Dua. In een mooie groene omgeving staan diverse resorts verscholen langs de stranden. Hoogbouw en allerlei drukte zal je er niet vinden. Desondanks zijn er allerlei leuke dingen te doen. Mede dankzij de stranden, baaien en de omgeving. Ook met kinderen kan dit een geschikt bestemming zijn. Sommige stranden liggen namelijk mooi beschut tegen wind en golven.

Een beter beeld kan je krijgen op de informatiepagina over Nusa Dua.

nusa-dua-indonesie-informatie


Jimbaran

Jimbaran is één van de beroemde vissersdorpjes van Bali. Het is gelegen ten zuiden van de luchthaven, op het eiland Bali. Het dorp was vroeger nog niet bekend bij toeristen. Het enige wat de meesten kenden, was de vis- en seafoodbarbecue die je op het strand kan houden. Sinds de laatste jaren hebben toeristen de plek echter wel gevonden.

De ontspannen sfeer in combinatie met een luxe vakantie heeft er voor gezorgd dat Jimbaran een toeristische plek is geworden. Er is genoeg te doen voor bezoekers mede dankzij een winkelcentrum, hippe restaurants en wellness voorzieningen. Ook is alles wat je in Bali wilt zien binnen een vrij korte afstand.

Meer informatie vind je op de pagina over; bezienswaardigheden in Jimbaran.

jimbaran-bali-bezienswaardigheden


 

Uluwatu

Uluwatu is een plaats in het uiterste zuiden van Bali. Vooral liefhebbers van stranden, lekker eten en feestjes mogen deze plek niet vergeten als er een reis naar Bali wordt gedaan. De stad is omgeven door hoge kliffen, azuurblauwe zeeën en witte stranden. Ondanks alle toeristische plekken is het wel een plaats waar je de relaxte sfeer van het land kan ervaren.

Als je naar Uluwatu vertrekt, moet je eerst met het vliegtuig naar Denpassar Airport. Vanaf het vliegveld is het een halfuur rijden richting het schiereiland Bukit Peninsula. Op het eiland zelf is het juist weer beter om een scooter te huren. Vooral om naar de stranden te gaan is het namelijk makkelijker te bereiken dan met de auto. Ook zijn er voldoende bezienswaardigheden in de omgeving te vinden. Uluwatu is voor toeristen een mooie plek op Bali.

Meer informatie vind je op de pagina over; wat je kan doen in Uluwatu.

uluwatu-bali-informatie

 

Meer handige informatie vind je op de pagina over de mooiste plekken in Indonesië. Of bekijk de pagina over de mooiste bezienswaardigheden in Indonesië.

Ook kan je de pagina over fietsverhuur en leuke fietstours over Bali bekijken.

 

Voel je niet verplicht maar via de bovenstaande links kom je rechtstreeks op de websites van goede reisorganisaties en vind je direct overzichten van mooie Bali vakanties. Ook vind je er meer informatie en foto’s.

Zo voorkom je dat de mooiste plekjes al vol geboekt zijn en kan je binnenkort al genieten van een topvakantie!

De mooiste stranden van Bali

Veel mensen komen naar Bali voor het mooie weer en dus de zee en het strand. Langs de kust van Bali vind je vele mooie stranden, de ene meer toeristisch en drukker dan de andere. Ook zijn niet alle stranden parelwit, maar kun je ook te maken hebben met vulkaanstranden. Of je nu graag op een strand ligt dat van alle gemakken is voorzien of juist liever een rustig strand kiest zonder al teveel mensen, hieronder vind je een overzicht van enkele van de mooiste stranden van Bali.

Dreamland Beach
Een mooi en niet al te druk strand in de buurt van de plaats Kuta. Vooral als je van surfen houdt, is Dreamland Beach een goede keuze, want de zee kan hier wat wild zijn. Het is niet zo makkelijk te bereiken, maar dat zorgt er ook juist voor dat het niet al te druk is. In de buurt van Dreamland Beach ligt Padang Padang Beach, wat ook zeker een mooi strand is om te bezoeken. Het ligt tussen rotsen ingeklemd en was bijvoorbeeld ook te zien in de film Eat, Pray, Love.

bali-mooiste-strandenAmed Beach

Wil je liever een wat minder druk strand bezoeken, dan kun je kiezen voor Amed Beach. Dit strand in het noordoosten van Bali heeft geen wit, maar donker vulkaanzand. Hoewel het strand zelf wellicht minder mooi oogt, is het wel een heel relaxte plek met uitzicht op Mount Agung en waar je ook goed kunt snorkelen en duiken. Vanuit Kuta is het ongeveer twee uur rijden om er te komen.Nusa Dua Beach

In het zuidoosten van Bali, dicht bij Kuta, ligt het Nusa Dua strand. Dit strand is mooi wit en heeft heel helder water. Het is daarom ook een ideale plek om te zwemmen, snorkelen, duiken of om watersporten als vissen en surfen te beoefenen. Doordat er veel te doen is rondom het strand, kan het hier wel druk zijn. Een alternatief is om op het strand van Nusa Dua een bootje te huren en de omgeving en het heldere water vanaf de boot te bekijken.

bali-mooie-strandenBalangan Beach

In het zuiden van Bali, in de buurt van Uluwatu, vind je een mooi en wit zandstrand genaamd Balangan Beach. Wil je genieten van een spectaculaire zonsondergang, dan is dit zeker een plek om deze te gaan bekijken. De zee kan hier wild zijn met hoge golven, waardoor het een plek is die ook vaak door meer ervaren surfers wordt aangedaan. Ook als je graag wilt zonnen op een rustige plek met niet al te veel mensen, dan is Balangan Beach een goede keuze.Legian Beach

Heb je zin in wat gezelligheid? Dan kan het Legian Beach een goede tip zijn. Overdag is het een “standaard” strand maar ’s avonds komt het er extra tot leven. Er worden allerlei gekleurde parasols en zitzakken geplaatst waardoor het een bont geheel wordt. Mensen gaan er borrelen en genieten van de zonsondergang. Ook komen er Balinese eetkraampjes op het strand.

Het Legian Beach is een lang zandstrand waar je kunt genieten van rust, ruimte en stijlvolle accommodaties. Ook zijn er meerdere watersporten te doen. Je vindt het tussen de zuidelijke badplaatsen Seminyak en Kuta.

bali-legian-rustig-strandVirgin Beach

Eén van de mooiste stranden in het oosten van Bali is Virgin Beach. Het is een wit zandstrand dat omgeven is door veel groen en waar je prachtige blauw water hebt. Doordat het verder weg ligt van de toeristische plekken is dit strand ook een stuk rustiger. Het strand heeft ook andere namen, zoals Perasi Beach en White Sand Beach. Je kunt hier op een ligbedje genieten van het geluid van de golven en verder niks. En krijg je trek, dan kun je heerlijke visgerechten proberen in de nabijgelegen strandtentjes.

bali-leuke-stranden

 

 

De ligging van het populaire Indonesische eiland

Bali is als eiland onderdeel van Indonesië en heeft een oppervlakte van 5.561 vierkante kilometer. Het eiland maakt onderdeel uit van de Kleine Soenda-eilanden en is hiervan het meest westelijke. Aan de westkant grenst Bali aan het eiland Java en aan de oostkant aan Lombok. Het eiland heeft ruim 4 miljoen inwoners en bestaat voor het grootste gedeelte uit Balinezen. Deze hangen grotendeels het Balinese hindoeïsme aan, waarbij het na India de grootste hindoeïstische gemeenschap ter wereld is.

bali-mooiste-plekken-klimaat

 

Het klimaat en de beste reistijd voor Bali

Bali heeft een tropisch klimaat, waardoor de temperatuur gedurende het hele jaar tussen 25 en 30 graden Celsius is. Het eiland heeft slechts twee seizoenen, namelijk het droge en het natte seizoen. Het droge seizoen dat loopt van april tot en met september is de beste periode om Bali te bezoeken. In deze droge periode heb je veel zonuren en regent het weinig.

In oktober tot en met maart is de kans op regen groter en hoewel het bijna nooit de hele dag regent, kan dit je reisplannen in de war schoppen. Juli en augustus zijn de drukste maanden op Bali, dus het is verstandig om hier rekening mee te houden als je tijdens deze periode van plan bent om naar het eiland te reizen.

indonesie-leuke-gebieden-plaatsen-bestemmingen

 

Via de volgende pagina’s vind je handige toeristische informatie over de mooiste bezienswaardigheden in Indonesië en over de andere leuke plekken in Indonesië.

Of bekijk de pagina over de leuke fietstours over Bali.

Reviews

Muruelle op 20-06-2024
"Kies de rustigere bestemmingen"

Het viel ons op dat bali twee kanten heeft. De toeristische en de minder toeristische. We hebben bewust gekozen voor een badplaatsje met weinig toerisme. Een mooie strand en bezienswaardigheden in de buurt maar ook extra behoud van de Indonesische cultuur. Wij hadden … Lees meer
Het viel ons op dat bali twee kanten heeft. De toeristische en de minder toeristische. We hebben bewust gekozen voor een badplaatsje met weinig toerisme. Een mooie strand en bezienswaardigheden in de buurt maar ook extra behoud van de Indonesische cultuur. Wij hadden het badplaatsje Lovina als bestemming. … Lees minder

Niek op 21-11-2023
"Geweldige bestemming"

Het verre Indonesië vonden we eigenlijk wat spannend maar toch maar eens de stoute schoenen aangetrokken. Bali bleek toch een mooie ervaring door de totaal andere cultuur en natuur. Ondanks de vele indrukken hebben we ook wel kunnen ontspannen. Wij zouden niet lk jaar … Lees meer
Het verre Indonesië vonden we eigenlijk wat spannend maar toch maar eens de stoute schoenen aangetrokken. Bali bleek toch een mooie ervaring door de totaal andere cultuur en natuur. Ondanks de vele indrukken hebben we ook wel kunnen ontspannen. Wij zouden niet lk jaar zo ver weg hoeven maar af en toe is wel interessant … Lees minder

Deel jouw Bali-ervaring en tips!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 SuggestMe.com