bali-ubud-leuke-plaatsen

 

De mooiste bezienswaardigheden van Ubud

Voorkom dat je mooie plekken mist tijdens je vakantie in Ubud. Dankzij dit overzicht van leuke plekken, kan je bepalen wat je gaat doen tijdens je vakantie.

1. De Campuhan Ridge Walk
Rondom Ubud lopen een aantal paden door de rijstvelden die prachtige wandelingen opleveren. De Campuhan Ridge Walk wordt algemeen beschouwd als één van ’s werelds meest adembenemende wandelingen door de rijstvelden.

Een deel van deze tocht voert je over een enorme, groene heuvel die aan beide zijden adembenemende panorama’s biedt. Deze locatie is ideaal om de dageraad of de zonsondergang te bekijken. Als je echt helemaal tussen de rijstvelden wilt kunnen lopen, is het raadzaam om na de heuvel op de Campuhan Ridge Walk terug te gaan naar de hoofdstraat en daarna deze route te volgen. Zo haal je het meeste uit je wandeling tussen de rijstvelden. Nadat je de top van de heuvel hebt bereikt, zul je merken dat dit deel van de Campuhan Ridge Walk nog mooier is dan de rest.

ubud-wat-te-doen2. Bezoek de ochtendmarkt

Er is een plaatselijke markt midden in Ubud te vinden die elke ochtend van zes uur ’s ochtends tot negen uur ’s avonds geopend is. Op deze markt kun je vers fruit, groenten, zeevruchten, kruiden en bloemen kopen. Op deze prachtige traditionele markt krijg je een goed inzicht in de werkelijke Balinese manier van leven. De manden staan vol met felgekleurde goederen en er is veel bedrijvigheid. Na negen uur ’s avonds verandert deze markt in een toeristenmarkt waar je aandenkens kunt vinden voor een schijntje van de normale prijs. Tenminste, als je goede onderhandelingsvaardigheden hebt.


3. Tenegun waterval
Op ongeveer 20 minuten rijden vanaf Ubud, ligt de mooie Tengun waterval. De grote hoeveelheid water dat naar beneden komt is een indrukwekkend gezicht. Zeker omdat je het van dichtbij kunt zien. Je kunt zelfs onder de watermassa gaan staan. Het kan wel een vrij populaire plek zijn. Daarom kan het handig zijn om de waterval vroeg te bezoeken.

Andere mooie watervallen in de buurt zijn de Lampo waterval en de Tibumana waterval.

ubud-indonesie-bali-waterval4. Bezoek een traditionele dansvoorstelling

Ubud is het enige gebied in Bali waar je getuige kunt zijn van traditionele dansen, dus als je maar naar één plek gaat, kies dan zeker voor een traditionele dansvoorstelling. Als je hierheen gaat heb je veel kansen om je uit te leven op een dans. In Ubud kunnen bezoekers kiezen uit een aantal verschillende traditionele dansvoorstellingen, waardoor je zelf kunt kiezen wat jij leuk vindt. Omdat de voorstellingen op verschillende plaatsen worden gegeven, is de eenvoudigste manier om een dansvoorstelling te bezoeken navraag te doen bij het etablissement waar je verblijft of bij het Tourist Information Center.5. Het Monkey Forest

Vind jij het ook zo leuk om naar aapjes te kijken? Meer dan 300 apen noemen het Monkey Forest in Ubud hun thuis. Je moet je echter van tevoren goed voorbereiden op je reis naar gebied.

Deze apen zijn gewend aan mensen en zijn eerder brutaal dan timide in hun omgeving. Als gevolg daarvan worden mensen regelmatig gebeten en daarom moet je voorzichtig zijn als je erheen gaat. Zolang je niet op de apen let, ook niet ergens gaat zitten en daarnaast ook geen oogcontact met ze maakt, zullen ze waarschijnlijk niet veel aandacht aan je besteden. Zorg er in elk geval voor dat je niets bij je hebt dat ze je kunnen afpakken. Stop je zonnebril en je telefoon bijvoorbeeld weg in je tas en zorg dat je tas goed gesloten is.

De aapjes zijn niet de enige bezienswaardigheid, het historische tempelcomplex is het voornaamste hoogtepunt. Een vrij uitgebreid complex van historische bouwwerken midden in de jungle.

indonesie-wat-doen-zien-tips6. De tempel Goa Gajah

De tempel in Goa Gajah, ook wel bekend als de Olifantengrot, wordt beschouwd als een van de meest spectaculaire archeologische monumenten op het eiland Bali. Het tempelcomplex kan met de auto worden bereikt over een afstand van zes kilometer ten zuiden van het stadsgebied. Vanwege de grote populariteit van de tempel, vooral tijdens de piekmaanden voor toeristen, is het niet heel raar dat er een aanzienlijke hoeveelheid mensen aanwezig is.

Deze tempel wordt terecht algemeen erkend als één van de mooiste religieuze gebouwen van Bali. Het ingewikkelde ontwerp van de tempel en het feit dat gasten hun handen mogen schoonmaken bij een van de verschillende fonteinen, dragen bij aan het grote aantal bezoekers van deze locatie. Een bezoek aan deze tempel is een absolute must als je in Ubud bent.

ubud-bali-indonesie-informatie7. De Pura Taman Saraswati tempel

Wil je graag nog een tempel bezoeken? Dan is de Pura Taman Saraswati tempel een aanrader. Deze prachtige tempel is een monument voor Saraswati, de godin van het onderwijs, de alfabetisering en de kunst. De tempel is te vinden midden in Ubud. Het is mogelijk om de prachtige Pura Taman Saraswati, vaak bekend als de Watertempel, te bereiken via Jalan Kajeng, direct achter Café Lotus.

Neem je camera mee, want de tempel ligt in een prachtig waterpark dat gevuld is met honderden lotusbloemen. De tempel is een prima tussenstop terwijl je de straten van Ubud verkent.

ubud-hoogtepunten-zien-bali8. De rijstterrassen van Tegalalang

In Tegalalang vind je enkele van de meest adembenemende rijstterrassen van Bali. Omdat Tegalalang één van de populairdere plaatsen is om te bezoeken in de omgeving van Ubud, moet je er ’s ochtends vroeg zijn als je de drukte wilt vermijden die er waarschijnlijk is. Je hebt dan prachtig licht van de ochtend en je hoeft je geen zorgen te maken over anderen terwijl je de rijstterrassen verkent.

De rijstterrassen zijn in ongeveer twintig minuten met de auto te bereiken en liggen dus net buiten Ubud. De toegangsprijs is IDR 10.000, wat overeenkomt met € 0,70 en langs het pad kun je een paar donatieboxen tegenkomen die door de plaatselijke boeren worden bewaard. Als je er eerder bent dan de meeste andere mensen, hoef je waarschijnlijk niets te betalen om binnen te komen, omdat er dan nog niemand anders is.

indonesie-leuke-gebieden-plaatsen-bestemmingen9. Het Ubud Palace

Het Ubud Palace moet je beslist zien als je behoefte hebt aan wat meer culturele prikkels. Dit paleis ligt naast de markt van Ubud en bestaat uit zowel een paleis als een tempel, de Puri Saren Agung. Dit paleis werd gebouwd in 1917 en tot op de dag van vandaag woont er de zogenaamde “koninklijke familie” van het gebied.

Door zijn ligging op het kruispunt van de hoofdweg en de Jalan Raya Ubud wordt het koninklijk paleis van Ubud algemeen beschouwd als één van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Het paleis staat voornamelijk bekend om het uitstekende behoud van de traditionele Balinese architectuur. Daarnaast heeft het een sterke reputatie onder bewonderaars van Balinese kunst. Omdat het één van de bekendste attracties in het centrum van Ubud is, moet je wel voorbereid zijn op een groot aantal bezoekers.

ubud-tempel-paleis10. Volg een Indonesische kookles

Er zijn verschillende plaatsen in Ubud waar je je kunt inschrijven voor een kookles. Het is de perfecte omgeving voor wie wil leren koken met behulp van regionaal voedsel. Als het mogelijk is, sta je ’s morgens vroeg op en maak je de eerste stop naar de markt om wat verse kruiden en groenten te halen. Daarna krijg je de gelegenheid om samen met een kok de meest verrukkelijke gerechten te bereiden. Je hoeft zelf niet veel ervaring te hebben met koken om alsnog een les te volgen, waardoor een kookles geschikt is voor vrijwel iedereen.11. Ontdek de natuur per fiets

Heb je wel even zin om iets sportiefs te gaan doen? Dan kan je de Indonesische natuur per fiets gaan verkennen. Op deze manier kan je natuur meer beleven dan vanuit een auto of bus. Daarnaast kan je veel zien en kom je op allerlei rustige plekken. Wees gerust, zelfs op Bali zijn al elektrische fietsen of fatbikes. Mountainbikes met extra brede banden.

Je kunt bijvoorbeeld een fietstour huren bij BajaBikes. Daarbij kan je kiezen voor een rondtour met een gids. Zo kan je niet verdwalen, hoef je niet de weg te zoeken en krijg je onderweg wat extra informatie. Meer uitleg vind je op de volgende pagina van Baja Bikes.

bali-ubud-activiteiten-doen

 

Ben je ook benieuwd naar de rest van het land? Bekijk dan de handige informatiepagina’s over de mooiste plekken in Indonesië en het overzicht van de bezienswaardigheden in Indonesië.

Of bekijk de pagina over de highlights van Bali.

 

© 2024 SuggestMe.com