engeland-uk-wat-doen-bezienswaardigheden

 

De mooiste plekken en bezienswaardigheden in Newcastle

Ontdek hier wat je zoal kan doen en zien in de havenstad van Engeland; het veelzijdige Newcastle. Je kunt bijvoorbeeld de volgende leuke bezienswaardigheden bezoeken:

1. Het Newcastle Castle
De Engelse stad Newcastle staat vooral bekend om Newcastle Castle. Dit is namelijk het fort dat ervoor gezorgd heeft dat de stad haar naam krijgt. Het fort is gebouwd in de 11e eeuw en bestond volledig uit hout. Later is er een stenen fundering geplaatst om het fort te kunnen behouden. Voor een paar pond kan je hier naar binnen en ontdekken hoe de mensen in het fort leefden. Ook heb je hier een mooi uitzicht over de stad. Je kan de entree eenvoudig online reserveren voordat je naar de stad toegaat.

newcastle-bezienswaardigheden2. The Black Gate

Een andere bezienswaardigheid, welke bij Newcastle Castle ligt, is The Black Gate. Het is een poort die pas op een later moment werd toegevoegd aan het kasteel. Hierdoor zie je grote verschillen met het kasteel zelf.

newcastle-highlights3. De straten van Newcastle

Hoewel je geneigd bent om vooral naar de grotere bezienswaardigheden te kijken, zijn de straten van Newcastle ook de moeite waard. Een dag door de straten in de stad struinen zorgt dat je steeds weer nieuwe dingen ontdekt. Verdwalen is vrijwel niet mogelijk. Overal vind je namelijk bewegwijzeringsborden. Tijdens het lopen kom je veel architectuur tegen, waar je jouw ogen bij uitkijkt.4. St. Nicholas Cathedral

Eén van de oudste en kleinste kerken van de stad is de St. Nicholas Cathedral. De kathedraal is gebouwd in de 11e eeuw, maar een brand verwoestte het gebouw 200 jaar later. De kathedraal is echter wel weer een aantal keer heropgebouwd. De laatste uitvoering, zoals deze nu te zien is, stamt uit 1862. De mooie versieringen aan de binnenkant geven jou de gelegenheid om steeds meer te ontdekken over de geschiedenis. Ook de buitenkant van de kathedraal is al de moeite waard om naar te kijken.

newcastle-kathedraal-centrum5. St. James’ Park

Ben je een echte voetballiefhebber? Dan mag een bezoek aan het St. James’ Park niet ontbreken. Het is het stadion van Newcastle United en je kan hier een uitgebreide rondleiding krijgen. Tijdens de rondleiding krijg je een kijkje achter de schermen. Ook leer je hier meer over de wedstrijddagen en de voorbereidingen van de spelers. Je kan jouw bezoek vooraf online regelen. Zo weet je zeker dat je in jouw gewenste tijdslot naar binnen kan en hoef je niet achteraan in de rij aan te sluiten.6. Winkelen

Terwijl de mannen in het voetbalstadion zijn, is er voor vrouwen ook voldoende te vinden in Newcastle. De stad heeft namelijk een uitgebreid winkelgebied, waar je veel producten kan vinden. Zo heb je hier de mogelijkheid om mooie vintage kleding te vinden. Hiervoor kijk je bij één van de overdekte winkelcentra. Ook ideaal dus als het een dag regent en je toch nog iets wilt ondernemen. Enkele winkelcentra die je niet over het hoofd mag zien zijn Central Arcade en High Bridge.7. Grey’s Monument

Midden in het centrum van Newcastle ligt het Grey’s Monument. Dit flinke monument is gemaakt ter ere van voormalig minister Earl Grey, waar ook de bekende theesmaak naar vernoemd is. Het monument zelf is omringd met een groot aantal winkels, waar je ook gelijk jouw souvenirs aan kan schaffen.

newcastle-wat-doen8. Wandeltour

Als je meer wilt leren over de geschiedenis van Newcastle kan je deelnemen aan een van de wandeltours die de stad aanbiedt. Het zijn wandelingen van twee uur, welke jou meenemen langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Zo kom je dus ook langs het kasteel, de stadspoort, de kathedraal en het Grey’s Monument. Deze wandeling geeft jou al de hoogtepunten, waarna je de rest van de start zelf kan ontdekken en verder kan kijken wat jou nog meer interessant lijkt.9. Blackfriars

Blackfriars is een bezienswaardigheid welke je gezien moet hebben als je in Newcastle bent. Het is een oud klooster, welke dateert uit de 13e eeuw. Het klooster is tegenwoordig niet meer in gebruik als klooster, maar omgebouwd naar een restaurant. Ook kan je hier nog restanten van de oude stadsmuur terugvinden. Een goed moment om een aantal foto’s te maken en daarna te genieten van de gerechten op de menukaart.10. Gateshead Millennium Bridge

Newcastle kent zeven bruggen, welke allemaal over de rivier Tyne lopen. Een van de meest bijzondere bruggen in de stad is Millennium Bridge. Deze verbindt Newcastle met Gateshead. De brug is de eerste kantelbrug in de wereld en uitsluitend toegankelijk voor voetgangers en fietsers. Je moet jouw auto dus aan het begin laten staan om van het uitzicht te genieten. Als je langer de tijd hebt, is het de moeite waard om een tijdje te wachten. De brug zal namelijk regelmatig opengaan en is een waar schouwspel.

newcastle-brug-info11. Hardians Wall

Eén van de langste muren van het land is Hardians Wall. De gigantische muur is onderdeel van de UNESCO werelderfgoedlijst. De wand is 117 kilometer lang en loopt door tot aan de westkust, bij het plaatsje Carlisle. Je kan deze muur volledig volgen met de auto, maar ook alleen het deel van Newcastle bekijken. Het is de moeite waard om hier een stop te maken, omdat het kenmerkend is voor de geschiedenis van de stad.12. Angel of the North

Vlakbij Gateshead, op een heuvel, vind je het standbeeld Angel of the North. Het is een standbeeld van een engel met uitgestrekte vleugels. Rondom het standbeeld is vooral veel groen te vinden. Het is daarom niet alleen een plek om het standbeeld te bewonderen, maar ook om even helemaal tot rust te komen.

newcastle-highlights-vakantie13. Baltic Centre for Contemporary Art

Als je over Millennium Bridge loopt naar de overkant, kan je een bezoek brengen aan het Baltic Centre for Contemporary Art. Het is een museum waar je veel moderne kunst kan aanschouwen. Het museum is gratis te bezoeken, dus een ideale gelegenheid om met het gehele gezin naartoe te gaan. Het museum heeft ook een eigen winkel, waar je gelijk hebberig van wordt.14. Vicoria Tunnel

Sinds 1840 ligt er een 4 kilometer lange tunnel onder de stad. Het is gebouwd als route om kolen naar de dokken langs de rivier te vervoeren. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is het vooral gebruikt als schuilkelder voor de inwoners. Tegenwoordig is de smalle tunnel voor een toeristische attractie. Je kunt het namelijk bezoeken en een rondleiding krijgen van een gids. Een handige activiteit wanneer het Engelse weer even wat minder mooi is.

newcastle-attracties-zien15. St. Mary’s Heritage Centre

Als je nog meer over Gateshead te weten wilt komen, kan je naar St. Mary’s Heritage Centre. Het is een kerk aan de rivier. Vroeger was het zelfs de enige kerk die hier te vinden was, maar vandaag de dag zijn er nog meer kerken en bezienswaardigheden te vinden.16. Sage Gateshead

Eén van de bekendste gebouwen van Newcastle is de Sage Gateshead. Sinds 2005 staat het futuristische gebouw op een prominente plek aan de oevers van de Tyne rivier. In het bijzondere bouwwerk is een grote concerthal gevestigd. Maar ook zonder een concert bij te wonen, kan je het gebouw gedeeltelijk van binnen zien. Er is namelijk ook horeca te vinden, vanaf waar je mooie uitzichten hebt op de skyline van de stad. Een leuke plek voor een pauze.

newcastle-musea-bezoeken17. Grainger Market

In het centrum van de stad staat een industrieel gebouw uit vroegere tijden. Tegenwoordig vind je er de Grainger Market. Een verzameling van ruim 100 authentieke winkeltjes. Zo zijn er bakkers, schoenmakers, bloemenwinkels, viswinkels, juweliers en eettentjes. Het is geen grote bezienswaardigheid maar wel een leuke plek om even de Engelse cultuur te proeven.

newcastle-winkels-centrum-tips18. Tyne Bridge

Eén van de prominente bruggen over de Tyne rivier in het centrum, is de Tyne brug. Een ijzeren boogbrug met vrij indrukwekkende afmetingen. Mede doordat het wegdek behoorlijk hoog ligt. Het kan leuk zijn om vanaf de kade even de brug te bekijken.

newcastle-bezienswaardigheden-bruggen

 

Ben je ook benieuwd naar de rest van het land? Bekijk dan de handige informatiepagina’s over de mooiste plekken in Engeland en het overzicht van de bezienswaardigheden in Engeland.

Of bekijk de interessante pagina’s over de mooiste bezienswaardigheden in Londen en over de highlights van havenstad Liverpool.

© 2024 SuggestMe.com