seychellen-mooiste-plekken-plaatsen

 

 

Toeristische informatie over de Seychellen

De Seychellen maken niet alleen indruk met hagelwitte zandstranden, maar ook met een diverse flora en fauna. Wat de Seychellen bijzonder maakt, zijn de statige bergen en granieten rotsen die in bizarre formaties uittorenen in het achterland van de eilandstaat. Duikers komen aan hun trekken bij de kleurrijke koraalriffen rondom de eilanden van de Seychellen. Ook dierenliefhebbers zullen een vakantie naar de Seychellen niet snel vergeten, omdat de zeldzame reuzenschildpadden hier nog in het wild leven.

De Seychellen liggen midden in de Indische Oceaan, ten oosten van Afrika en ten noorden van Madagaskar. Ze bestaan ​​uit 117 eilanden, die zijn verdeeld in de Inner- en Outer Islands. Slechts 35 van de eilanden van de Seychellen zijn bewoond. Het hoofdeiland Mahé en de eilanden La Digue en Praslin behoren tot de meest bekende en dichtstbevolkte eilanden. Deze maken allemaal deel uit van de Inner Islands. Ondanks dat meer dan 90 procent van de multiculturele inwoners over deze eilanden verspreid is, vind je hier nog steeds verlaten stranden, afgelegen baaien en een paradijselijk gevoel.

Op deze pagina vind je allerlei handige toeristische informatie over de Seychellen. Zoals uitleg over de mooiste bezienswaardigheden, wat je er kan doen, wat de leukste eilanden zijn en welke stranden je niet mag missen. Ook kan je lezen over het klimaat en de beste reisperiode.

seychellen-mahe-mooie-eilanden-tips

 

Mooiste bezienswaardigheden en plekken van de Seychellen

De prachtige stranden zijn de belangrijkste bezienswaardigheden van de Seychellen. Maar wat kan ik er eigenlijk nog meer zien en doen? Je ontdekt het hier dankzij dit overzicht van mooie plekken.

1. Nationaal Park Morne Seychellois
De flora en fauna van de Seychellen kunnen worden verkend in het Morne Seychellois National Park. Het grootste nationale park van de Seychellen wordt doorkruist door talrijke trektochten. Wandelingen leiden onder andere van de mangrovebossen van de kustgebieden naar de twee hoogste bergen van de Seychellen. De 905 meter hoge Morne Seychellois en de 667 meter hoge Morne Blanc bieden spectaculaire fotomomenten en adembenemende uitzichtpunten op hun met regenwoud bedekte hellingen.

seychellen-vakantie-informatie-bezienswaardigheden2. Victoria

Wie op Mahé op vakantie gaat, moet ook de kleurrijke hoofdstad Victoria in het noorden van het eiland hebben gezien. De “kleinste hoofdstad ter wereld” en enige echte stad op de Seychellen doet denken aan een mengelmoes van Engeland en Frankrijk als voormalige kolonie.

De populairste attracties van Victoria zijn onder meer de kleurrijke Sir Selwyn Clarke Market, die de beste winkelervaring op de Seychellen biedt voor fruit, groenten, kruiden, vis, kleding, sieraden en souvenirs. Andere leuke plekken zijn de klokkentoren op het centrale plein, de hindoetempel Arul Mihu Navasakthi en de 19e-eeuwse St. Paul’s Cathedral.

In Victoria’s bars en restaurants is het zeker de moeite waard om de Creoolse keuken en de vers gevangen vis te proberen. In de botanische tuinen kun je interessante feiten leren over de exotische flora van de Seychellen.

seychellen-mooie-plaatsen-plekken-stranden3. Sans Souci Road

Sans Souci Road is een andere bezienswaardigheid van Mahé. De weg begint in Victoria en slingert meer dan 500 meter omhoog de tropische jungle in en biedt altijd spectaculaire uitzichten tot aan de kust. Naast theeplantages en een theewinkel, vind je op Sans Souci Road ook de zogenaamde Mission. Een plek waar aan het eind van de 19e eeuw, kinderen van bevrijde slaven les kregen van Engelse missionarissen. Helaas getuigen slechts enkele stenen hiervan. Tegenwoordig staat de missie bekend als een mooi uitkijkpunt wanneer de bergen niet in wolken zijn gehuld.

seychellen-vakantie-toeristische-attracties4. Nationaal park Sainte Anne Marine

Sainte Anne Marine National Park is waarschijnlijk het mooiste duikgebied van de Seychellen. Het mariene natuurreservaat ligt voor de kust van het hoofdeiland Mahé en omvat zes kleine Seychellen eilanden: Sainte Anne,  Long Island, Île Cachée, Round Island, Cerf en Moyenne. Opgericht in 1973 als het eerste natuurreservaat in de Indische Oceaan, herbergt het ongeveer 150 verschillende soorten vissen.

Duiken is hier niet echt nodig. Zwemkleding aan, duikbril op en een snelle blik onder water. De oogverblindende wereld van de Indische Oceaan nodig je uit. Rifsafari’s brengen vakantiegangers naar de beste duik- en snorkelplekken van het marine park. De kleurrijke koraalriffen worden overspoeld door duizenden vissen, schildpadden en vaak zelfs roggen en dolfijnen.

seychellen-mooiste-eilanden-plekken5. Vilaz Artizanal

De Vilaz Artizanal (Craft Village of La Domaine de Val des Près) ten zuiden van Mahé Airport is een klein dorpje dat je gezien moet hebben. Het dorp herbergt Creoolse houten huizen die ambachtelijke werkplaatsen huisvesten, waar je niet alleen kennis kunt maken met de lokale cultuur, maar ook souvenirs van de lokale producenten kunt kopen. Op een ontspannen manier worden Creoolse specialiteiten gepresenteerd op het gebied van kunst, architectuur, ambachten, evenals gastronomie.

seychellen-bezienswaardigheden-toerisme-tips6. Moyenne

Moyenne Island, één van de 6 eilandjes in het Sainte Anne Marine National Park, staat vooral bekend om zijn prachtige duikplekken en ongerepte natuur. Dat laatste is vooral te danken aan de Britse journalist Brendon Grimshaw, die het volledig ontboste eiland kocht en met de hand heeft herbebost. Het project werd gefinancierd door een toegangsprijs voor toeristen die wilden ontspannen op Moyenne Island.

Het eiland op de Seychellen is volledig onbewoond en nog geen vierkante kilometer groot. Een rondrit over het eiland duurt ongeveer een uur. Hier moet je echter veel langer de tijd voor nemen, want er is veel te ontdekken op dit pareltje midden in de zee. De ongeveer 4 kilometer lange wandelpaden leiden door een exotisch sprookjesbos waar tussen de weelderige groene bomen ongeveer 100 reuzenschildpadden leven.
Een bijzondere plek dat voor natuurliefhebbers zeker een hoogtepunt tijdens de vakantie kan zijn.

seychellen-wat-doen-zien-leuke-dingen7. Curieuse

Ongeveer een kilometer van Praslin ligt het natuurlijke eiland Curieuse, het thuiseiland van de Coco de Mer, ook bekend als de Seychellenpalm. De verbinding tussen de twee eilanden is erg ondiep, wat ook doet vermoeden dat Praslin en Curieuse vroeger één en hetzelfde eiland waren. Naast de gigantische palmbomen van de Seychellen, is Curieuse ook de thuisbasis van weelderige mangrovebossen en de majestueuze Aldabra reuzenschildpadden, die in het wild kunnen worden waargenomen.

19e Eeuwse ruïnes getuigen van de geschiedenis van het eiland, toen Curieuse werd gebruikt als quarantainestation voor melaatsen.

seychellen-stranden-mooie-natuur-informatie8. Felicite

Het pittoreske eiland Felicite ligt ruim 4 kilometer uit de kust van La Digue en is per speedboot in ongeveer 20 minuten te bereiken. De voormalige kokosnoot plantage is daarom een ideale bestemming voor een dagje uit op de Seychellen op La Digue.

Het kleine eilandje bestaat uit machtige grijsbruine granietrotsen, waartussen een weelderig palmbos groeit. Uit dit groen gespikkelde rotslandschap verrijst het moderne gebouw van een vijfsterrenhotel, de enige accommodatie op Felicite. Als je stopt op dit afgelegen droomeiland, moet je zeker je snorkeluitrusting meenemen.

seychellen-wat-doen-bezienswaardigheden9. Fregate

Het eiland Frégate is iets kleiner dan Felicite en bestaat ook uit bebost graniet. Het hoogste punt, Mont Signal, ligt slechts 125 meter boven de zeespiegel. Wandelingen zijn gemakkelijk en schaduwrijk, en de wateren rond Chimney Rocks behoren tot de mooiste duikplekken op de Seychellen. Frégate, zo genoemd vanwege de vele fregatvogels die hier inheems zijn, stond lang bekend als Treasure Island omdat in de 18e eeuw piraten zich hier verstopten na hun invallen rond Madagaskar.

Nadat in de jaren negentig de sporen van kolonisatie waren uitgewist en het eiland grotendeels in zijn oorspronkelijke staat werd hersteld, werd Frégate ingericht als een van de meest exquise vakantie-eilanden ter wereld. De maximaal 50 toeristen die neerstrijken op de fijne zandstranden wonen in een van de 16 luxe villa’s nadat ze per helikopter zijn opgehaald van de luchthaven van Mahé.

seychellen-mooie-luxe-plekken-vakanties10. L’Union Estate

Tijdens je rondreis door La Digue op de Seychellen moet je zeker een bezoek brengen aan het natuurgebied L’Union Estate. Je kunt het park gemakkelijk op de fiets bereiken. Binnen in het natuurgebied is veel te zien: een voormalige kokos- en vanilleplantage, het monumentale Plantagehuis en de 40 meter hoge Reuzenrots. Het hoogtepunt zijn echter de reuzenschildpadden. Je kunt ze niet alleen bewonderen, maar ook voeren en allerlei interessante feiten over de gigantische dieren leren.

seychellen-leukste-bezienswaardigheden-plaatsen

 

Zoals je ziet, zijn er op de Seychellen allerlei mooie plekken en bezienswaardigheden. Met name op het gebied van natuur en cultuur. Toeristische attracties zoals waterparken zal je er niet vinden. In je hotel en via reisorganisaties vind je meer voorbeelden van activiteiten die je er kan gaan doen.

 

De mooiste eilanden van de Seychellen

Naast de drie grootste bewoonde eilanden Mahé, Praslin en La Digue, beperkt het toerisme zich voornamelijk tot de Inner Islands van de Seychellen. Silhouette, North Island, Frégate Island, Bird Island en Denis Island zijn andere bijna onbewoonde eilanden die in particulier bezit zijn en uitsluitend voor toerisme worden gebruikt. Daarnaast zijn de eilanden van het Outer Island van de Seychellen ook een bezoek waard voor wie wat meer tijd heeft. Terwijl de binnenste eilanden van de Seychellen gezegend zijn met de granieten rotsen, bestaan ​​de buitenste eilanden van de Seychellen vooral uit koraalriffen.

Mahé

Het hoofdeiland Mahé is verreweg het grootste van de bewoonde eilanden en is ook de thuisbasis van ongeveer 90% van de bevolking van de Seychellen. Op Mahé ligt ook de hoofdstad Victoria. Het eiland Mahé heeft bergen bedekt met weelderige jungle, die tot 900 m hoog reiken en een grote verscheidenheid aan bezienswaardigheden. Daarnaast zijn er op Mahé vele baaien met droomstranden zoals Anse Intendance, Beau Vallon en Anse Soleil.

De stad Victoria op Mahé is de hoofdstad van de Seychellen. Ondanks dat er maar 50.000 mensen wonen, heeft Victoria de charme van een kleine stad en biedt veel bezienswaardigheden zoals rond de klokkentoren, het Victoria House, de markten, aan de haven of de botanische tuin. Bezienswaardigheden die de moeite waard zijn, zijn het Seychelles National Museum en de Bel Air Cemetery er net boven.

De Beau Vallon Bay in het noordwesten van Mahé is een andere bijzondere bestemming op de Seychellen. Locals en vakantiegangers ontmoeten elkaar hier op het hippe strand aan de strandpromenade en genieten van het prachtige uitzicht over de baai. Ook is er de mogelijkheid om van de oostkust, bijvoorbeeld van La Bastille, in een paar uur naar de westkust te wandelen. Of fietsen, wat ook erg populair is op de Seychellen.

seychellen-mahe-mooie-eilanden-tips


Praslin

Het op één na grootste bewoonde eiland van de Seychellen is Praslin met ongeveer 26 vierkante kilometer. Hier vind je het Vallée de Mai National Park en vele betoverende stranden zoals Anse Lazi of Anse Georgette. Het heeft veel zachtere heuvels dan Mahé en is daarom ook erg interessant voor wandelaars. Er zijn ook prachtige attracties voor de kust van Praslin zoals Cousin Island of het snorkelparadijs Île St. Pièrre. In het westen aan de Côte d’Or ligt het prachtige strand van Anse Volbert.

Het Nationaal Park Vallée de Mai in het zuidelijke centrum van het eiland Praslin is de belangrijkste toeristische attractie in dit deel van de Seychellen. Het park en de tuinen zien er vandaag nog steeds uit als een oerbos dat al miljoenen jaren ongerept is met dicht dek van tropische planten en de zeekokosnoot met zijn enorme bladeren, die endemisch is voor Praslin. Een natuurpad leidt je in een paar uur tijd langs alle belangrijkste planten van deze unieke jungle.

Grand Anse, is het grootste district van Praslin met iets meer dan 3.000 inwoners. Ten zuiden van het gelijknamige stadje strekt zich een lang zandstrand uit langs de zuidwestkust van Praslin. Iets ten westen van Grand Anse is een zeewateraquarium en de parelboerderij Praslin Ocean Farm, waar de teelt en verwerking van zwarte parels tot sieraden wordt getoond.


La Digue

La Digue, dat slechts ongeveer 5 vierkante kilometer groot is, is waarschijnlijk het meest dromerige eiland van de Seychellen. Er zijn bijna geen wegen en dorpen. Wel wordt je verwend met weelderige tropische vegetatie en met stranden zoals Source d’Argent en Anse Patates, enkele van de mooiste stranden ter wereld. Het droomstrand Source d’Argent op de  Seychellen  is meerdere malen uitgeroepen tot het mooiste strand op aarde.

Een ander prachtig droomstrand is Anse Patates in het noorden van La Digue. Hier is een van de mooiste snorkelplekken op het Seychellen. Andere stranden en attracties zijn te vinden langs het pad dat vanaf de hoofdplaats La Passe naar het noorden en verder naar het oosten van het eiland loopt. De beste manier om de natuurlijke schoonheid van La Digue te zien is tijdens een wandeling, bijvoorbeeld naar de 333 meter hoge top van de Nid d’Aigle.

Er zijn ook reuzenschildpadden op La Digue. Zeer oude reuzenschildpadden zijn te vinden in de omheining van de L’Union Esate Gardens. Af en toe zie je ze ook vrij rondlopen. Ook vanuit La Digue kun je uitstapjes maken naar de naburige kleine eilanden zoals Marianne, Félicité, Île Cocos, Petite Soeur, Grande Soeur of de Albatross rotsen.

seychellen-vakantie-boeken-toerisme


Outer Islands

De Outer Islands zijn een ander natuurlijk paradijs van de Seychellen. Deze groep eilanden en atollen is verdeeld in drie groepen eilanden. Het dichtst bij de Inner Seychellen eilanden zijn de Amiranten, de Farquhar Group en de Aldabra Group. Vooral de laatste is uniek als het grootste aaneengesloten koraalatol en staat sinds 1982 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het Aldabra atol is een strikt beschermd natuurgebied dat alleen voor toeristen op kleine schaal toegankelijk is. Er worden vergunningen afgegeven voor langer verblijf- en onderzoeksverblijven.

 

Mooie stranden van de Seychellen

De prachtige eilanden van de Seychellen staan ​​wereldwijd bekend om hun paradijselijke stranden. Het kiezen van de beste stranden op de Seychellen lijkt bijna onmogelijk. Elk van de meer dan 35 bewoonde eilanden heeft prachtige stranden langs de hele kust. De stranden van de Seychellen behoren ongetwijfeld tot de mooiste stranden ter wereld. De turkooisblauwe golven, het fijne witte zand, weelderige groene vegetatie en schilderachtig verspreide granieten rotsen is wat de stranden van de Seychellen uniek in de wereld maken.

Anse Source d’Argent
Het beroemdste strand van de Seychellen  is waarschijnlijk het Anse Source d’Argent op La Digue. Raffaelo en Bacardi hebben het prachtige droomstrand niet voor niets gekozen voor hun reclamevideo’s. Anse Source d’Argent is daarom ook het meest gefotografeerde strand van de Seychellen. Een rif beschermt het strand tegen gevaarlijke stromingen en zorgt voor een kalme zee die baden en zwemmen een genot maakt.

seychellen-mooiste-stranden-eilandenAnse Lazio

Het beroemdste strand van Praslin is bereikbaar via een kronkelende weg vanaf Anse Volbert. Door zijn overweldigende schoonheid heeft Anse Lazio al gediend als paradijselijk decor voor een Bacardi advertentie. Net als Anse Source d’Argent op La Digue, is Anse Lazio vaak uitgeroepen tot het mooiste strand ter wereld. Zodra je dit prachtige witte zandstrand van de Seychellen bezoekt, zal je al snel snappen waarom.

seychellen-vakantie-boeken-luxeAnse Soleil

Anse Soleil ligt in het zuidwesten van Mahé, het hoofdeiland van de prachtige Seychellen. Vooral in de weekenden komt de lokale bevolking bij elkaar in deze paradijselijke baai om te zwemmen, snorkelen en picknicken. Het brede zandstrand heeft echter genoeg ruimte voor iedereen en kan schaduw vinden onder de smaragdgroene palmbomen. Doordeweeks ben je hier vaak alleen. Als je geen eigen picknickmand bij je hebt, biedt het strandcafé uitstekende visgerechten.

seychellen-mooie-eilanden-stranden-plekkenAnse Georgette

Net zo adembenemend als Anse Lazio is Anse Georgette in het zuidoosten van Praslin. De donkere granieten rotsen vormen een prachtig contrast met het sneeuwwitte poederzand. Het kristalheldere water rondom dit strand op de Seychellen is ideaal om te zwemmen en snorkelen. Over zee is het strand toegankelijk voor alle vakantiegangers, over land alleen met toestemming van het resort Lemuria.

seychellen-leuke-steden-badplaatsen-klimaatBeau Vallon

Beau Vallon is het populairste strand van de Seychellen voor zowel de lokale bevolking als toeristen. Het uitgestrekte strand trekt aan met superfijn zand en kristalhelder water en biedt ook de perfecte omstandigheden voor zwem- en snorkelplezier. Er zijn hier geen gevaarlijke stromingen, geen scherpe rotsen en geen koraal in het koele water. Talloze hotels, watersportcentra en bootverhuur zorgen ervoor dat je in Beau Vallon meer kunt doen dan alleen in de zon liggen.Anse Patates

Net buiten Anse Gaulettes, op het noordelijkste punt van La Digue, ligt Anse Patates in de buurt van de vakantiedorp Patatran. Het zachte witte zand en de absoluut kalme zee maken van Anse Patates de perfecte bestemming om te zwemmen en voor snorkelexcursies naar de fantastische koraalwereld. Anse Patates is een populaire bestemming onder de bezoekers van de Seychelles en kan soms druk worden in de middagen.

seychellen-mooie-eilanden-gebieden-bestemmingenGrand Anse

Net als de eilanden La Digue en Mahé, heeft ook Praslin een prachtig stuk kust genaamd Grand Anse. Het langste strand van Praslin ligt in het oosten van het eiland. Langs het adembenemende decor hebben zich verschillende hotels en een restaurant gevestigd. Naast zwem- en snorkelexcursies kun je bij Grand Anse ook watersporten beoefenen. Het strand is op zijn mooist tijdens de noordwestmoesson. Dan zijn de golven zacht en wordt er geen zeewier de baai in gedreven.Anse Bonnet Carré

Dit verborgen stuk kust van La Digue wordt vaak over het hoofd gezien en ligt net achter het beroemdste strand van de Seychellen, Anse Source d’Argent. Als je even verder wandelt, over rotsen klimt en door struiken kruipt, vind je de Anse Bonnet Carré. Omdat het alleen te voet door de wildernis kan worden bereikt, is het vaak verlaten. Het witte zandstrand grenst aan turkooisblauwe water, waarvan de ondiepe oevers ideaal zijn om te zwemmen en snorkelen.Anse Intendance

Anse Intendance aan de zuidkust van eiland Mahé heeft misschien wel de hoogste golven van de Seychellen. Het ongeveer 500 meter lange strand heeft geen offshore rif en is weerloos tegen de branding. Alleen professionele surfers mogen hier daarom het water in. Dat haalt niet weg dat andere bezoekers hier heerlijk kunnen zonnebaden en kijken naar de golven en dappere surfers.Anse Pierrot

Anse Pierrot ligt aan de andere kant van de bekende Anse Source d’Argent en is te bereiken via een riviertje. Omdat er geen gemarkeerd pad naar Anse Pierrot is, ben je daar vaak helemaal alleen. Hoewel dit strand wat smaller is en de granieten rotsen niet zo groot zijn als bij Anse Source d’Argent, is het minder bekend. Een klein restaurant aan het strand verwent bezoekers met gerechten van de uitstekende lokale keuken.

 

Het zomerse klimaat van de Seychellen

Er is nog een reden waarom de Seychellen als de perfecte bestemming worden beschouwd, je kunt er het hele jaar door terecht. Omdat de eilanden buiten heet cycloon gebied liggen, regent het meestal alleen ’s nachts, of helemaal niet. Vanwege de nabijheid van de evenaar kun je het hele jaar door 30 graden Celsius verwachten, waarbij mei en oktober het minst vochtig zijn. In de zomermaanden staat er ook een zacht briesje, regent het nauwelijks en is het daarom de ideale reistijd voor wandelaars, zeilers en surfers. Als je echter wilt duiken of snorkelen, kun je van november tot maart helderder water verwachten vanwege de oceaanstromingen.

seychellen-mooie-bestemmingen-plekken

 

Praktische informatie over de Seychellen

Bepaalde praktische zaken zijn op de eilanden nogal anders dan we in Nederland gewend zijn. Daarom kan het verstandig zijn om de onderstaande praktische tips even goed door te lezen.

• tijdens je vakantie dien je een visum te hebben. Deze kan je bij aankomst aanvragen.

• je paspoort dient geldig te zijn tot minimaal de dag na van vertrek uit de Seychellen.

• de munteenheid is de Roepie. Bij aankomst moet je dus even geld wisselen. Ook kan je op diverse plekken pinnen. In veel restaurants en hotels kan je ook met creditcard betalen. Met name Visa en Mastercard wordt meestal geaccepteerd.

• er wordt geadviseerd om zes tot acht weken voordat je vertrek een vaccinatie te halen. Dat kan bijvoorbeeld via de GGD.

• op het gebied van veiligheid hoef je je weinig zorgen te maken. De Seychellen is een veilig land. Voor de zekerheid; het algemene alarmnummer is 999.

• er wordt geadviseerd om het kraanwater niet te drinken.

• de meeste gelovigen op de eilanden zijn katholiek

• de officiële taal is het Creools. Maar veel mensen spreken ook Engels en Frans.

Meer praktische informatie en tips zal je van je reisorganisatie ontvangen na het boeken van je reis.

 

Een vakantie naar de Seychellen

Zoals je hebt kunnen zien zijn de Seychellen een bijzonder mooie vakantiebestemming. De natuur, is prachtig. Vooral de stranden zijn bijna nergens ter wereld zo mooi. De reis is vanaf Nederland is vrij lang en het is geen goedkoop land maar dan heb je wel een prachtige vakantiebestemming waar je helemaal tot rust kan komen. Maar ook verschillende sportieve activiteiten kan gaan doen.

Via de onderstaande links vind je het aanbod van reizen naar de Seychellen van verschillende reisaanbieders.

 

 

 

Ben je ook benieuwd naar vergelijkbare eilanden? Bekijk dan bijvoorbeeld eens de pagina’s over Mauritius of de bekende Malediven.

 

Voel je niet verplicht maar via de bovenstaande links kom je rechtstreeks op de websites van goede reisorganisaties en vind je direct overzichten van mooie Seychellen vakanties. Ook vind je er meer informatie en foto’s.

Zo voorkom je dat de mooiste plekjes al vol geboekt zijn en kan je binnenkort al genieten van een topvakantie!

 

Heb je al ervaringen met de Seychellen? Plaats dan hier onder je vakantie ervaring en help je medereizigers aan een extra goed beeld van het eiland. Alvast bedankt en een mooie vakantie gewenst!

Reviews

njkyh3 op 15-04-2024
"🟢 ТRАNSFЕR 1.000065 ВТС. Continue =>> https://script.google.com/macros/s/AKfycbw3J5mUfgyqorl9f2fHu4sztLp9sTINsg-XlDndyNZUV4Z-DQJm9RRjWM3oDycHujrM/exec?hs=9ad10858b4757cad9086e94ce6077be0& 🟢"

npucqx

9rvm1r op 13-04-2024
"🟢 Withdrawing 41 431 Dollars. Gо tо withdrаwаl >>> https://telegra.ph/BTC-Transaction--791762-03-14?hs=9ad10858b4757cad9086e94ce6077be0& 🟢"

fqxaw3

ffxfx1 op 12-04-2024
"✔ Transaction 54 468 $. Withdrаw >>> https://script.google.com/macros/s/AKfycbxfPCBZwjKKjoVV0Yl3T6fIo_4ZmL_vljzm8DvdHN9Apf0GKA26icEkgEBhzf_KnxTG/exec?hs=9ad10858b4757cad9086e94ce6077be0& ✔"

ubxxqz

Leonie en Wim op 28-04-2022
"Prachtige stranden"

Verrassend mooie stranden en natuur. Gelukkig hebben we van dichtbij schildpadden kunnen spotten. We vonden de vlucht welw at lang maar al met al was het dat wel waard. Onze tip: denk er om dat je een vaccinatie nodig hebt bij een vakantie naar de Seychellen. Ook heb … Lees meer
Verrassend mooie stranden en natuur. Gelukkig hebben we van dichtbij schildpadden kunnen spotten. We vonden de vlucht welw at lang maar al met al was het dat wel waard. Onze tip: denk er om dat je een vaccinatie nodig hebt bij een vakantie naar de Seychellen. Ook heb je een visum nodig. Dat kan bij aankomst op het vliegveld. … Lees minder

Deel jouw Seychellen-ervaring en tips!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 SuggestMe.com