kaapverdie-mooie-eilanden-plekken-plaatsen

Toeristische informatie over Kaapverdië

Kaapverdië is een eilandengroep voor de kust van Senegal, midden in de Atlantische Oceaan. Het landschap van de eilandengroep bestaat uit bergen, ravijnen, woestijnen, groene valleien, brede stranden en kleine baaien. De vijftien eilanden van Kaapverdië verrassen met hun interessante mix van Europese en Afrikaanse cultuur en zijn een paradijs voor vulkaan avontuurlijke vakantiegangers, zonaanbidders, wandelaars en surfers.

De eilanden van Kaapverdië behoren tot de vulkanische archipel in de Atlantische Oceaan genaamd Macaronesië. Hieronder vallen ook de Portugese eilandengroepen de Azoren en Madeira en de Spaanse Canarische Eilanden. Kaapverdië en deze hele archipel werd meer dan 100 miljoen jaar geleden gevormd door vulkaanuitbarstingen.

De fantastische muziek, bruisende markten en historische bezienswaardigheden maken duidelijk dat je in Kaapverdië niet ver van de Afrikaanse kust bent. Op deze pagina vind je informatie over de leukste eilanden van Kaapverdië, wat je er kan doen, de zonnigste badplaatsen, de belangrijkste bezienswaardigheden, het klimaat en de beste reistijd voor de Kaapverdische eilanden.

kaapverdische-eilanden-vakantie-informatie-tips

 

Mooie eilanden in Kaapverdië

Het landoppervlak van de Kaapverdische eilanden is verdeeld over vijftien eilanden, waarvan er negen bewoond zijn. De noordelijke eilanden van Kaapverdië worden de bovenwindse eilanden genoemd, of Ilhas de Barlavento in het Portugees. Hieronder vallen onder meer São Nicolau, São Vicente, Boa Vista, Sal en Santo Antão. De zuidelijke eilanden worden de benedenwindse eilanden, of Ilhas de Sotavento, genoemd. Onder de benedenwindse van Kaapverdië vallen onder hoofdeiland Santiago, Fogo, Brava en Maio.

Santiago

Het eiland Santiago is verreweg het dichtstbevolkte eiland van Kaapverdië. De hoofdstad Praia in het zuiden van het eiland is een kleine stad met de internationale luchthaven van Kaapverdië. Praia vertegenwoordigt het economische centrum en is samen met de stad Mindelo op São Vicente het culturele centrum van Kaapverdië.

Bezoekers aan Santiago kunnen genieten van prachtige stranden, onder meer bij de havenstad Tarrafal en de oude hoofdstad van Kaapverdië, Cidade Velha. In deze stad, ook bekend als Ribeira Grande, torent het bezienswaardige Fort Real de São Filipe hoog uit boven de stad en herinnert aan vervlogen tijden. Vasco da Gama en Christoffel Columbus meerden hier aan tijdens hun ontdekkingsreizen tegen het einde van de 15e eeuw.

Het bergachtige binnenland van het eiland Santiago heeft het natuurpark Serra Malagueta, een gebied met prachtige wandelpaden. Deze zijn vanuit Tarrafal of Praia te bereiken met een huurauto of lokale touroperators.

kaapverdie-mooie-plekken-stranden-eilanden


Fogo

Het bijna cirkelvormige eiland Fogo in het zuiden van de Kaapverdische archipel wordt gedomineerd door het hoogste punt, de vulkaan Pico de Fogo met een hoogte van 2.829 meter. Op het eiland, met als hoofdstad São Felipe, is het tegenwoordig nog rustig. Naast São Felipe met zijn historische stadscentrum, Bila Baixo, kun je verder alleen de Caldera van Pico de Fogo bezoeken.

De fantastische en onwerkelijke wereld van de caldera bestaat uit opgedroogde lava en het uitzicht op de majestueuze Fogo vulkaan. Er zijn verschillende wandelingen op het eiland, onder meer naar de nieuwe vulkanische krater van Pico Pequeno met zijn gekleurde lava sculpturen. Straks vertellen we je meer over deze prachtige bezienswaardigheid op Kaapverdië.

kaapverdie-leuke-badplaatsen-plekken-vakantie


Maio

Het eiland Maio in het oosten van Kaapverdië is net als Sal en Boa Vista één van de vlakke en zandige eilanden. Het eiland met de hoofdstad Vila do Maio heeft een bevolking van slechts circa 4.000 inwoners en is praktisch onontwikkeld voor toerisme. Toch zijn er geweldige witte zandstranden op Maio en dus is het zeker de moeite waard te bezoeken. Vooral toeristen die op zoek zijn naar ongebaande wegen, zullen hier genieten van de natuur en de lokale cultuur in zijn puurste vorm.


Brava

Het eiland Brava is met iets minder dan 70 vierkante kilometer, het kleinste van de bewoonde eilanden in de archipel Kaapverdië. De ongeveer 7.000 inwoners leven voornamelijk van de landbouw en de visserij. In het verleden was de walvisvangst de dominante activiteit op het eiland. De ligging aan de westelijke rand van de Kaapverdische archipel en de bijna 1.000 m hoge Monte Fontainhas geven het eiland een vochtiger klimaat, waardoor Brava de bijnaam Bloemeneiland van Kaapverdië heeft gekregen. Liefhebbers van rust en weelderig groen zullen genieten van het eiland Brava in de Atlantische Oceaan, dat alleen per schip bereikbaar is vanaf andere eilanden van Kaapverdië.


Sal

Het eiland Sal ligt in het noordoosten van de Kaapverdische archipel en dankt zijn naam aan de zoutwinning. Door de vele stranden en de sterke passaatwinden, van november tot juni, is Sal ideaal voor surfers.  Verder is Sal het bekendste toeristeneiland van Kaapverdië en zijn er tegenwoordig ook een groot aantal resorts.

Het toeristische centrum is het voormalige vissersdorp en de huidige hoofdstad Santa Maria. Bezienswaardig zijn de havenkade, van waaruit ook boottochten worden aangeboden, het geweldige strand Praia de Santa Maria en het centrum met de katholieke kerk. Andere bezienswaardigheden op het eiland Sal zijn de voormalige Saline Pedra Lume, de stad Espargos en de havenstad Palmeira.

Dankzij de populariteit van Sal zijn er allerlei activiteiten zoals watersporten te doen. Meer informatie vind je op de pagina over het populaire Sal.

kaapverdie-leuke-eilanden-badplaatsen-stranden


São Vicente

Het droge eiland São Vicente in het noorden van Kaapverdië wordt gedomineerd door de bezienswaardige hoofdstad Mindelo, met zijn indrukwekkende natuurlijke haven, Porto Grande. Het is vandaag de dag nog steeds één van de belangrijkste Atlantische havens. Opvallend is ook de 700 meter hoge berg Monte Verde.

Door de internationale haven heeft Mindelo op São Vicente zich met zijn meer dan 65.000 inwoners ontwikkeld tot het culturele centrum van Kaapverdië. Naast de vismarkt en de kade is de chique wijk Praça Nova zeker een bezoek waard.
Voor watersportliefhebbers is het stadje São Pedro in het zuiden het meest interessant. daar kan je namelijk meer soorten watersporten gaan doen.

kaapverdie-wat-doen-zien-bezienswaardigheden


Santo Antão

Het eiland Santo Antão is het op één na grootste en westelijkste eiland van Kaapverdië. Het wordt beschouwd als een ideaal wandelgebied vanwege het charmante berglandschap. Omdat dit echter vooral ruige bergen zijn, zijn de meeste wandelingen uitdagend en niet geschikt voor beginners. Er wordt binnenkort een vliegveld gebouwd, maar het eiland is momenteel alleen bereikbaar met de veerboot vanuit Mindelo (São Vicente).

Wat vooral interessant is op Santo Antão is het groene noordoosten van het eiland. Het is daar zo groen vanwege de moesson die daar elk jaar valt en het landschap aan die zijde van het eiland zo anders maakt dan het kale zuidwesten. Naast de vele spectaculaire wandelingen, is de hoofdstad en haven van Porto Novo de moeite waard om te bezoeken tijdens je bezoek aan Kaapverdië.

kaapverdie-mooie-eilanden-plekken-vakantie


Boa Vista

Het eiland Boa Vista is de oostelijkste van de eilandengroep Kaapverdië. Het is groter dan de andere eilanden, maar door de droge zandgrond nog niet zo toeristisch ontwikkeld. De hoofdstad Sal Rei met zijn mooie centrale plein ziet er gezellig uit. Maar inmiddels zijn er ook een paar grote hotelcomplexen in aanbouw. Naast Sal Rei zijn vooral de duinen van Deserto de Viana en het kilometerslange strand Praia de Santa Monica in het zuiden van het eiland Boa Vista de moeite waard. Andere bezienswaardigheden zijn de 500 jaar oude nederzetting Povoacao Velha of het uitkijkpunt Rocha Estância.

kaapverdische-eilanden-vakantie-informatie-toerisme

 

 

 

Leuke badplaatsen op Kaapverdië

Alle eilanden van Kaapverdië hebben mooie stranden en gezellige badplaatsen. Niet alleen toeristische plekken maar ook rustige plaatsen met extra cultuur. Je vindt hier een overzicht van de mooiste plaatsen op de Kaapverdische eilanden.

Santa Maria
Zon, zand en zee zorgen voor uitstekende zwemcondities op het eiland Sal. Vakantiegangers ontmoeten elkaar vooral in het toeristische bolwerk Santa Maria, waar je aan het droomstrand de grootste hotels resorts van Kaapverdië tegenkomt. Restaurants, bars, duik- en surfscholen creëren de beste omstandigheden voor een paradijselijke eiland vakantie. Dankzij het toerisme zijn er allerlei (water)sporten te doen.

kaapverdie-leuke-plekken-badplaatsen-vakantieTarrafal

Het idyllische stadje Tarrafal ligt in het bergachtige noorden van Santiago aan het mooiste strand van het eiland. Met fijn, licht zand en omzoomd met palmbomen, die niet vaak te vinden zijn op Kaapverdië, heeft Tarrafal een bijna Caribische sfeer. Na een paar uur zwemmen op het strand en een stevige vismaaltijd nodigen wandelpaden uit om het weelderige achterland van Tarrafal te verkennen.

kaapverdie-mooie-plekken-dingen-bezienswaardighedenSal Rei

Het rustige Sal Rei is de belangrijkste stad van Boa Vista. Het mooie stadscentrum met liefdevol gerenoveerde huizen herbergt alles wat je als toerist op Kaapverdië nodig heeft, waardoor het de ideale uitvalsbasis is om de prachtige stranden van Boa Vista te verkennen. Bijna het hele eiland Boa Vista op Kaapverdië is omgeven door uitgestrekte, fijne zandstranden die voor het grootste deel volledig verlaten zijn. Naast eindeloze strandwandelingen zijn de kusten van Boa Vista ook geschikt om watersporten te gaan doen zoals zwemmen, duiken en surfen.Sao Pedro

Het gemoedelijke stadje São Pedro in het zuidwesten van het eiland São Vicente staat bekend om zijn aantrekkelijke zandstrand. Hoewel het in de buurt van de luchthaven van Kaapverdië ligt, zijn de onregelmatige starts en landingen nauwelijks een probleem. Zeilers, windsurfers en gewone surfers genieten van de uitstekende omstandigheden. Maar ook duikers en diepzeevissers hebben hier een goede basis.

kaapverdie-mooie-eilanden-plaatsen-plekken-vakantieBaía das Gatas

Het perfecte familiestrand van de Baía das Gatas ligt aan de oostkust van São Vicente in Kaapverdië. De baai is beschut tegen de wind en heeft daarom kalm en kristalhelder water. Doordeweeks is hier bijna niets te beleven, in het weekend komen de gasten uit Mindelo en raakt het strand snel vol. Op het strand en in de stad kun je uitstekend dineren. Rond de volle maan in augustus is Baía das Gatas het toneel van een muziekfestival. Dan wordt er gefeest en gedanst tot in de vroege uurtjes.

 

 

De mooiste plekken en bezienswaardigheden in Kaapverdië

Kaapverdië heeft niet alleen maar mooie stranden, sfeervolle badplaatsen, mooie natuur en uitstekende watersportfaciliteiten. Nee, deze eilandengroep voor de Afrikaanse kust kent een lange geschiedenis. Veel daarvan kan je vandaag de dag nog zien in de vorm van de diverse mooie plekken en bezienswaardigheden. Je kunt onder andere de volgende highlights bezoeken:

1. Pico do Fogo
De hoogste berg in Kaapverdië (2.829 meter) is de conische, met as bedekte berg Fogo. Deze berg steekt dramatisch op uit een oude krater die bekend staat als Chã das Caldeiras. Dit is een actieve vulkaan die voor het laatst is uitgebarsten van eind 2014 tot begin 2015. Toch blijven onverschrokken boeren koffie, wijngaarden en fruitbomen verbouwen op de zwarte, maar vruchtbare hellingen.

De vulkanische kegel is nog intact en kan ook worden beklommen. Je hebt echter een goed paar bergschoenen nodig en een gids, want de hellingen zijn bedekt met glad, opgedroogd as. De inspannende klim duurt ongeveer vier uur, maar het uitzicht vanaf de top is geweldig. Daarna is het gemakkelijk om weer naar beneden te komen.

kaapverdie-leuke-eilanden-plekken-plaatsen2. Pedra do Lume

Een bekende bezienswaardigheid van Kaapverdië is deze surrealistische, maanachtige krater van een oude vulkaan, waar zeewater de glinsterende zoutbedden overstroomt. Je kunt de oude zoutmachine van uit 1805 bezoeken en zwemmen in het geneeskrachtige zoute water. Laat je verwennen in de kleine Salinas Relax Spa met een massage, een zoutpeeling of een modderbehandeling en eet daarna in het restaurant.3. Museu do Mar

In de Torre de Belém op Kaapverdië biedt het meest fascinerende museum van Mindelo een overzicht van de geschiedenis van São Vicente, van de rol van het eiland in de handel, en van de walvisvangst aan het einde van de 19e eeuw. Neem de wenteltrap naar de bovenste verdieping om te genieten van het uitzicht op de oceaan en de bergen.

Scheepswrakken rondom Kaapverdië onthullen fascinerende vondsten zoals 200 jaar oude flessen portwijn (nog steeds verzegeld) en enorme olifantstanden (maar liefst 820 slagtanden werden gevonden op het wrak van prinses Louisa uit 1743). En dit alles is te zien in het schitterende Museu do Mar.4. Tarrafal

Aan de hoofdweg van Santiago op Kaapverdië, ongeveer 1 kilometer van het centrum van Tarrafal, ligt het onheilspellende voormalige concentratiekamp Tarrafal. In de jaren veertig werden hier politieke gevangenen vastgehouden en ondervraagd door de Portugese autoriteiten. Het werd in 1975 gesloten en later omgebouwd tot museum. Tegenwoordig is het een herinnering aan koloniale invallen. Je kunt er slenteren door de voormalige kazerne, gevangeniscellen, de bibliotheek, de oude ziekenboeg en een handvol andere gebouwen. De borden in het Engels, Frans en Portugees geven informatie over het leven in het kamp.5. Praia

Praia, Portugees voor “strand”, is de grootste en tevens hoofdstad van Kaapverdië met ongeveer 127.000 inwoners. Het is gelegen op het eiland Santiago en is het economische centrum van de archipel. Koffie, suikerriet en tropisch fruit worden vanuit de haven van de stad naar het buitenland verscheept. De stad is ook het centrum van de Kaapverdische visserij en de zetel van het rooms-katholieke bisdom Santiago de Cabo Verde. De stad vormt een opmerkelijk contrast met de rest van het meer conservatieve en traditionele eiland Santiago.

De vrij kosmopolitische stad op Kaapverdië biedt daarom de beste mogelijkheden om de culturele verschillen in het land te bestuderen. Toeristen beleven veel plezier aan de vele kijkhuizen en ook het Cultuurpaleis in het centrum van Praia. Ook het etnografisch museum, het voormalig presidentieel paleis en het nationaal historisch archief zijn aanraders.

kaapverdie-mooie-eilanden-hoogtepunten-plekken6. Gemeentemuseum

Kom ook naar dit koloniale herenhuis met twee verdiepingen vol tentoonstellingen van oude foto’s, traditionele muziekinstrumenten, naaimachines en verschillende traditionele voorwerpen van Kaapverdië. Je kunt de 28 minuten durende film (zonder ondertiteling) bekijken over de vulkaanuitbarsting van 1995, de meest recente uitbarsting vóór die in 2014. Het is ook de moeite waard om naar de groene binnenplaats in de Funco te gaan, een traditionele ronde woning gemaakt van vulkanisch gesteente.7. Museu Amilcar Cabral

Dit kleine museum is opgericht ter nagedachtenis aan de vrijheidsstrijder Amilcar Cabral (1924-73). Foto’s en andere memorabilia werpen licht op een van West-Afrika’s grote visionairs.

Als intellectueel, dichter, ingenieur, revolutionair en diplomaat, was Cabral betrokken bij het leiden van een onafhankelijkheidsbeweging voor Kaapverdië en Guinee-Bissau en offerde uiteindelijk zijn eigen leven – hij werd vermoord in 1973.8. Ribeira Grande

In 1462 was Ribeira Grande de eerste nederzetting op de Kaapverdische eilanden en  de eerste Europese nederzetting in de tropen. In 1466 kreeg de plaats een koninklijk monopolie op de slavenhandel en al snel werden de slaven opgesloten in de grote vallei van de Ribeira Grande. Vasco da Gama en Christoffel Columbus gingen in 1497 voor anker in de haven van Ribeira Grande.

Honderd jaar later viel de bekende Sir Francis Drake viel de stad binnen en werd de plaats een bisdom. In 1712 werd de slavenhandel door de Fransen beëindigd, nadat ze eerst de stad hadden geplunderd. Je kunt nu op het Pelourinhoplein de slavenmarkt en de kerk van Nossa Senora Drossario uit 1495 bezoeken. De oude binnenstad van Ribeira Grande stond in 2009 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

kaapverdie-vakantie-bestemming-informatie-tips9. Trapiche Ildo Benrós

Bij Trapiche Ildo Benrós wordt een speciaal drankje gemaakt met de 400 jaar oude trapiche (een machine voor het persen van suikerriet). Hier kun je traditionele drankjes uit Kaapverdië proeven zoals de  passievrucht caipirinha onder hoge amandelbomen, terwijl er kleine dieren los om je heen lopen. Zoek naar een klein groen-wit bord voor Trapiche Ildo Benrós langs de kustweg.10. Vigia

Vigia is een vulkanische berg in het noordwestelijke deel van Kaapverdië op het eiland Boa Vista. Het kan worden bereikt vanuit de hoofdstad van het eiland, Sal Rei. De berg, die voornamelijk bestaat uit een woestijnachtig landschap en grasland, herbergt ook een kleine grot, die bekend staat als de Rochinha en is begroeid met kleine palmbomen. De berg zelf biedt een prachtig uitzicht op de noordelijke en oostelijke delen van het eiland.11. Dja’r Fogo
Dja’r Fogo is een must voor bezoekers aan Kaapverdië die geïnteresseerd zijn in geschiedenis, cultuur en in koffie. Het wordt gerund door een lokale kunstenaar die zijn tijd doorbrengt in Lissabon, Parijs en op Fogo. Deze plaats doet dienst als kunstgalerie, café, informatiepunt en vertrekpunt voor informele uitstapjes rond het eiland. Dit is ook de beste plek om handgemaakte Fogo koffie te proberen. De familie van de eigenaar heeft sinds 1874 een koffieplantage en zes generaties later branden ze de koffie nog steeds op dezelfde ambachtelijke manier en verpakken deze in mooie katoenen zakjes.

leuke-all-inclusive-bestemmingen-tips12. Viana woestijn

Wil je je even in Egypte wanen? Dan kan de Viana woestijn een goede tip zijn. Voor veel mensen valt deze bijzondere plek zeker onder de belangrijkste bezienswaardigheden. Zeker door het grote contrast tussen de kale woestijn en de vol begroeide plekken van andere gebieden in Kaapverdië.
Je vindt de woestijn op het eiland op het eiland Boa Vista. Een vrij kaal eiland met echter ook groene gebieden. In de woestijn waan je je in de Sahara. En deels klopt dat ook wel. Het zand is namelijk komen overwaaien vanuit de Sahara.

In het gebied kan je wandelen of een excursie maken. Je kunt bijvoorbeeld een rondtour maken of gaan “snowboarden” van de hoge zandduinen naar beneden.

kaapverdische-eilanden-bezienswaardigheden13. De mooie plekken in Cidade Velha

Op het eiland Santiago ligt de voormalige hoofdstad van de Kaapverdische eilanden. Het heeft de naam Cidade Velha en heeft meerdere historische bezienswaardigheden te bieden. Zoals het goed behouden fort dat over de stad uitkijkt. Verder kunnen de oude stadmuren, de ruïnes van de Sé-kathedraal en het historische straatje Rua Banana interessant zijn.14. Buracona rotsformaties

Aan de westkust van het eiland Sal, zijn bijzondere rotsformaties ontstaan door vulkaanuitbarstingen. Het zijn populaire plekken onder toeristen doordat er meerdere “zwembadjes” zijn ontstaan tussen de rotsen. Smalle meertjes die mooi verscholen liggen tegen ze golven van de zee.

Een andere bezienswaardigheid is het “Blauwe Oog”. Het is een grot dat deels is gevuld met helder water. Aan de bovenkant van de grot is een grote opening in de vorm van een oog. De stand van de zon tussen 11:00 en 13:00 uur zorgt dat de zon de grot in schijnt er een blauw oog op het water ontstaat. Een bijzonder natuurverschijnsel dat veel toeristen trekt.

kaapverdische-eilanden-mooiste-plekken15. Het enorme scheepswrak

Niet echt een bezienswaardigheid maar wel een leuke plek, het grote scheepswrak op het strand van het eiland Boa Vista. De Cabo Santa Maria is vele jaren geleden voor de kust gestrand. Ondertussen is het volledig verroest waardoor het schip helemaal oranje van kleur is geworden.
Voor de kusten liggen echter veel meer scheepswrakken onder water. Deze zijn vaak gaan dienen als fundatie voor koraalriffen. Mooi om te gaan zien tijdens duiktochten.

kaapverdische-eilanden-mooie-plekken

 

Zoals je hebt kunnen zien, hebben de eilanden van Kaapverdië allerlei bezienswaardigheden te bieden. Uiteraard zijn er nog allerlei andere mooie plekken te ontdekken. Meer informatie kan je onder andere in de meeste hotels vinden.

 

Praktische tips voor je Kaapverdië vakantie

Goed voorbereid op vakantie gaan kan onaangename situaties voorkomen. Ook kan je met een geruster gevoel uitkijken naar je reis. Met de onderstaande praktische informatie en tips ben je al een stuk beter voorbereid.

• De officiële munteenheid is de Kaapverdische Escudo (CVE). Eén Euro is ongeveer 110 Kaapverdische Escudo waard. Het omwisselen van je Euro’s naar de Escudo kan je bij wisselkantoren en banken doen. Veel mensen doen dit bij aankomst op het vliegveld.

Verder kan je pinnen bij pinautomaten en banken. Dit kan tegenwoordig ook steeds meer met je Nederlandse bankpas. Daarbij moet je “werelddekking” wel geactiveerd zijn bij je bankpas.

• Betalen met een creditcard is bij de meeste grotere locaties mogelijk. In (kleinere) winkel en restaurants niet altijd.

• Voor toegang tot het land is geen visum nodig. Tenzij je langer blijft dan 30 dagen. Wel moet je je van te voren online registreren.

• Je paspoort dient tijdens de laatste dag van je vakantie nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.

• Tropische ziektes komen op het eiland weinig voor. Vaccinaties zijn er daarom niet verplicht. Desondanks worden er wel bepaalde inentingen geadviseerd. Meer informatie kan je vinden via de GGD.

• Kaapverdië staat bekend als een vrij veilige vakantieplek.

• Het tijdsverschil is 2 of 3 uur, afhankelijk van onze Nederlandse zomer- of wintertijd.

• De gemiddelde vliegtijd is ongeveer 6 uur.

Meer praktische informatie en tips zal je van de reisorganisatie ontvangen na het boeken van je reis.

 

Het klimaat van de Kaapverdische eilanden

Kaapverdië ligt ter hoogte van de Sahara op circa 500 kilometer van het Afrikaanse vasteland. Je snapt, Kaapverdië heeft een droog klimaat. Er is over het algemeen geen beste reistijd naar Kaapverdië, afhankelijk van het eiland en persoonlijke voorkeuren zijn er maanden die meer geschikt zijn dan andere voor een vakantie naar Kaapverdië. Omdat het in de zomer het warmst is, zijn deze maanden het beste voor zonaanbidders.

kaapverdie-eilanden-bezienswaardigheden-vakantie

 

Voor surfers is het beste seizoen voor vakantie de lente, wanneer de sterke noordoostelijke passaatwind ongestoord waait. Dit is ook de ideale tijd voor wandelaars en eilandhoppers. Van maart tot mei is het op Kaapverdië aangenaam warm, maar nog niet te vochtig voor een actieve vakantie.

Of en hoeveel regen het regenseizoen van juli tot oktober echt brengt, verschilt van jaar tot jaar en van eiland tot eiland. De eilanden met bergen van meer dan 500 meter hoog krijgen aanzienlijk meer regen dan de vlakkere zandeilanden zoals Boa Vista en Sal. Omdat het milde zeeklimaat van Kaapverdië sterk wordt beïnvloed door de noordoostelijke passaatwind, is het in het noorden en noordoosten van de eilanden meestal groener dan in het zuiden en zuidwesten.

 

 

Toch eens benieuwd naar andere bestemmingen? Via de volgende link kom je op de pagina over: mooie vakantie eilanden.

 

Voel je niet verplicht maar via de bovenstaande links kom je rechtstreeks op de websites van goede reisorganisaties en vind je direct overzichten van mooie Kaapverdië vakanties. Ook vind je er meer informatie en foto’s.

Zo voorkom je dat de mooiste plekjes al vol geboekt zijn en kan je binnenkort al genieten van een topvakantie!

 

Heb je al ervaringen met Kaapverdië? Plaats dan hier onder je vakantie ervaring en help je medereizigers aan een extra goed beeld van de eilanden. Alvast bedankt en een mooie vakantie gewenst!

Reviews

Tina op 17-11-2023
"Bijzondere plek"

Mooie en vooral bijzondere natuur. Heerlijk ontspannen. we waren in het dorp Santa maria op het eiland Sal. Ondanks de verre afstand vonden wij het een aanrader. Niet bijzonder veel te zien op het eiland maar om te ontspannen is het top.

Deel jouw Kaapverdië-ervaring en tips!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 SuggestMe.com