sal-kaapverdie-informatie

De mooiste bezienswaardigheden op Sal

Dit Kaapverdische eiland is vooral een bestemming om te genieten van zon, zee en strand. Maar er zijn ook verschillende leuke plekken te bezoeken. Je vindt hier een handig overzicht.

1. Santa Maria Beach
Wanneer je afreist naar Sal staat het strand waarschijnlijk hoog op je lijstje. Het strand van Santa Maria is het bekendste strand op het eiland. Hier vind je een prachtig en uitgestrekt goudgeel strand waar je uitgebreid kunt zonnen.

kaapverdische-eilanden-vakantie-informatie-tips2. Laguna Buracona

De Laguna Buracona wordt ook wel het “blauwe oog” genoemd en dat heeft alles te maken met de kleur van het water, want als de zon schijnt lijkt het alsof er in het helderblauwe water een oog te zien is. In deze waterbron kun je volop zwemmen of gewoon genieten van het water. Je vindt de baai op 5 kilometer van Palmeira.

kaapverdische-eilanden-mooiste-plekken3. Shark Bay

Heb je altijd al eens haaien willen zien, maar wil je liever niet duiken? In de Shark Bay kun je vanaf een veilige afstand citroenhaaien zien zwemmen. Trek waterschoenen aan tegen de zee-egels en loop een meter of vijftig het water in. Hoewel het erg gevaarlijk klinkt, is dat zeker niet het geval. Citroenhaaien zijn ongevaarlijk voor mensen en dus kun je de dieren rustig bekijken.4. Ponta Preta Beach

Naast het strand van Santa Maria is ook Ponta Preta Beach erg populair. Het is hier vaak net wat minder druk dan Santa Maria en daarom uitermate geschikt voor wie op zoek is naar rust. Ook op Ponta Preta Beach kun je genieten van zandstranden en helder, turquoiseblauw water.

sal-kaapverdie-stranden5. Pedra Luma zoutkrater

Oorspronkelijk was het een zoutmijn, maar vandaag de dag is Pedra Luma erg populair bij toeristen. Je vindt hier waterbronnen die net zo zout zijn als de Dode Zee, wat betekent dat je dus makkelijk blijft drijven. De zoutkrater is niet alleen erg bijzonder om in te drijven, maar is ook nog eens prachtig om te zien. Een bijzondere ervaring dus.

sal-kaapverdie-info-natuur6. De lange zipline
Heb je zin om iets spannends te gaan doen? Dan kan je er voor kiezen om van een ruim 100 meter hoge berg af te gaan zoeven. Sinds enkele jaren is de top van de heuvel, verbonden met het dal via een lange metalen zipline. De kabel heeft een lengte van maar liefst een kilometer. Daardoor kan je een relatief lange tocht door de lucht maken. Onderweg kan je genieten van de snelheid en prachtige uitzichten.7. Off-roaf excursies
Een ander activiteit vol actie is een offroad excursie door de natuur. Dankzij het woestijnachtige landschap een unieke ervaring. Een gids zal je langs allerlei mooie plekken leiden, terwijl je ook kunt genieten van het offroad rijden. Daarbij kan je kiezen voor bijvoorbeeld een jeep, quad, elektrische fiets en zelfs een segway.

sal-kaapverdie-wat-doen8. Een echte fata morgana

Wil je het “woestijngevoel” compleet maken? Dan kan het leuk zijn om eens een echte fata morgana te zien. Ook dat kan op Sal. Je kunt het spotten in de buurt van de bekende “Blue Eye”. Een andere bezienswaardigheid.
Door de hitte van de bodem en de relatief lage temperatuur van de lucht, ontstaat de optische illusie. Je denkt een meertje te zien liggen maar in werkelijkheid is de bodem gortdroog.9. Blue Eye

In de buurt van het plaatsje Palmeira, ligt de bekende Blue Eye. Het is een grot in de rotsen langs de zee. Het is gevuld met helder blauw water en heeft een opening in de bovenliggende rotsen. Daardoor schijnt licht in de vorm van een oog op het blauwe water. Dit geeft een bijzonder effect waarbij een “blauw oog” ontstaat. Met name rond het middaguur is dit effect goed te zien.

sal-kaapverdie-hoogtepunten10. Activiteiten bij de hotels

Ook de grotere hotels bieden vaak verschillende activiteiten aan hun gasten. Zoals watersporten, sportfaciliteiten, wellness faciliteiten en ander vermaak. Veel toeristen verblijven daarom vooral bij de kust tijdens hun vakantie.

sal-bezienswaardigheden-info

 

De mooiste plaatsen op Sal

Je vindt hier de badplaatsen die voor toeristen leuk kunnen zijn als vakantiebestemming. Veel zijn er echter niet, veel toeristen voor Santa Maria als bestemming.

Santa Maria

Santa Maria is de grootste en meest bekende plaats op het eiland en je vindt hier dus ook veel hotels en resorts. In het stadje vind je allerlei restaurants, bars en winkels om een souvenir te kopen, dus neem plaats en geniet van een heerlijk lokaal gerecht. Ook ligt hier het meest populaire strand van het eiland. Een prachtig wit zandstrand waar je van alles kan doen. Mede dankzij de verschillende excursiemogelijkheden.

Ook vind je hier één van de bekendste bezienswaardigheden van Sal. De lange houten pier dat een belangrijke functie heeft voor de inwoners. Het wordt namelijk gebruikt als handelsplek voor de vissers. Elke dag wordt hier de verse gevangen vis verkocht. Een interessant schouwspel.

sal-kaapverdie-plaatsen


 

Palmeira

In het westen van het eiland vind je de plaats Palmeira, die één van de belangrijkste havens van het eiland vormt. In het stadje vind je veel kleurrijke huizen waar je op je gemak doorheen kunt wandelen, want er hangt een ontspannen sfeer. Vanuit Palmeira kun je verschillende boottochten maken, bijvoorbeeld om te gaan diepzeevissen.
Toeristisch is Palmeira niet waardoor je er nog goed de Kaapverdische cultuur kan proeven.

 

Ben je ook benieuwd naar de rest van de eilanden? Bekijk dan eens de handige pagina over de Kaapverdische eilanden.

 

© 2024 SuggestMe.com