italie-mooiste-plekken-vakantie-gebieden-tips

 

 

De mooiste plekken en bezienswaardigheden van Sicilië

De natuur, sfeervolle plaatsen en mooie zandstranden zijn de belangrijkste hoogtepunten van Sicilië. maar het eiland heeft uiteraard nog veel meer bezienswaardigheden. Je vindt hier een overzicht van mooie plekken.

1. Taormina
Als je een echte authentieke stad wilt bezoeken is Taormina erg fascinerend. In deze stad zijn de vele Romeinse invloeden te zien. Het is een waar genot om hier doorheen te lopen. Daarnaast kun je in het zuidwesten van Sicilië een bezoekje brengen aan Noto. Dit is een indrukwekkende barokstad. De bijzondere barok bouwstijl van deze stad is te bewonderen in de verschillende paleizen, de schitterende kathedraal en de andere bouwwerken die de stad kenmerken. In dit stadje kun je ook het beroemde theater Teatro Greco bekijken. Het is dus zeker een plaatsje dat je niet over mag slaan tijdens jouw ontdekkingstocht op het Italiaanse eiland!

sicilie-italie-bezienswaardigheden-wat-doen2. Vulkaan Etna

Eén van de letterlijke hoogtepunten is vulkaan Etna. Een enorm hoge vulkaan dat nog steeds behoorlijk actief is. Het is maar liefst 3323 meter hoog waardoor er een groot gedeelte van het jaar ook sneeuw op de top ligt. Het is zelfs één van de meest actieve vulkanen ter wereld.
Vanaf het eiland heb je een mooi uitzicht op de berg maar je kunt ook op de vulkaan gaan wandelen, klimmen, mountainbiken of een excursie volgen. Onderweg kan je genieten van mooie uitzichten en je kunt leren over de werking van een vulkaan.

sicilie-wat-doen-leuke-plekken-vakantie3. Palermo

De hoofdstad van het eiland heeft een sfeervol historisch centrum. Vol oude gebouwen, pleinen, kerken, cultuur en gezelligheid. De meeste bezienswaardigheden bestaan uit indrukwekkende historische gebouwen. Zoals de dom van Monreale, de oudste koninklijke residentie gebouw van Europa, het grootste theater van Italië, het Plein van Schaamte, de prachtige fontein Fontana Pretoria, het stadspark, de catacomben en de botanische tuin.

Vrijwel elke toerist zal deze stad vol bezienswaardigheden bezoeken tijdens zijn of haar vakantie op Sicilie.

sicilie-mooie-plekken-badplaatsen-bezienswaardigheden4. Messina

Ook de stad Messina kan leuk zijn om een dagje te bezoeken. De havenstad ligt op slechts 4 kilometer van het vaste land van Italië. Je kunt er onder andere een kijkje nemen in het gezellige centrum, bij verschillende musea, in de haven, bij de kathedraal en andere historische gebouwen.

sicilie-bezienswaardigheden-wat-doen-zien5. Herbeleef The Godfather

Heb je de bekende film ‘The Godfather’ gezien? Dan vind je het misschien ook wel leuk om de plaatsen Savoca en Forza D’Argo te bezoeken. In deze plaatsen zijn op verschillende locaties bekende scènes uit de film opgenomen. Zo kun je nu ook zelf de plaats van het huwelijksfeest van Michael en Apollonia in Bar Vitelli bezoeken. Of wat dacht je van de kerk waar het huwelijk plaatsvond, de Chisa di San Nicolu?6. Het Griekse theater van Taormina
In de noord oostelijke badplaats Taormina vind je nog een goed behouden Grieks theater. Het is opvallend goed behouden en biedt prachtige uitzichten. Daardoor is het uitgegroeid tot een populaire bezienswaardigheid.

Je kan het theater op eigen houtje of met een gids bezoeken. Een plek dat zelfs leuk kan zijn wanneer je niet van historie houdt.
Na je bezoek kan ook het nabij gelegen plaatsje Taormina een goede tip zijn. Het heeft namelijk een sfeervol centrum en een mooi zandstrand.

sicilie-mooiste-plekken7. De sfeervolle stad Noto

Op het eiland ligt de stad Noto dat wordt gezien als één van de belangrijkste barok steden van Italië. De sfeervolle stad is een bezoek zeker waard. Het historische centrum eigenlijk één grote bezienswaardigheid. Mede dankzij mooie plekken zoals het stadhuis, de kathedraal en het plein. Opvallend aan de stad is het type steen met de opvallend gele kleur. Het steen wordt tufsteen genoemd en geeft het centrum een geheel eigen uitstraling.

Noto ligt in het oosten van Sicilië tussen de bergen. Vanaf de hellingen heb je mooie uitzichten over de stad. Dat de stad een hoogtepunt is blijkt uit de vermelding op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

sicilie-mooiste-steden-plaatsen-plekken8. Catania

Een andere leuke plaats is Catania. Het is, na hoofdstad Palermo, de op één na grootste stad van het eiland. De stad is wat chaotischer en energieker, dan het meer verfijndere Palermo. Het ligt aan de voet van vulkaan Etna en staat vooral bekend om het hoge aantal theaters. Het gezellige en historische centrum met de mooie kathedraal, Romeinse amfitheater, de fontein en diverse theaters, kan een leuke bestemming zijn tijdens je vakantie.9. Monastero Benedettini

In de stad Catania vind je één van de grootste Benedictijnse kloosters van Europa. Opvallend aan het historische klooster is dat gebouwen in verschillende periode zijn gebouwd. Daardoor is een mengelmoes van bouwstijlen ontstaan. Voor liefhebbers van historie kan het grote klooster een leuke bezienswaardigheid zijn.
Voor een beter beeld van de geschiedenis van het klooster, kan je het museum bezoeken.

sicilie-italie-vakantie-wat-leuk-doen10. Etnaland

Een heel ander uitje is het pretpark van het eiland. Etnaland ligt aan de voet van de Etna vulkaan en is een opvallend veelzijdig park. Het is namelijk een pretpark, waterpark en prehistorisch park in één. Desondanks biedt elk onderdeel diverse attracties voor jong en oud. In het pretpark zijn diverse kinderattracties maar ook achtbanen en andere uitdagende attracties.

Ook het waterpark heeft allerlei uiteenlopende glijbanen te bieden. Door het vele aantal glijbanen kan je hier zeker een volle dag plezier hebben. Zowel voor kinderen als volwassenen.

sicilie-leuke-dingen-waterpark-pretpark

 

In het prehistorisch gedeelte van het park, kan je miljoenen jaren terug in de tijd. Tijdens een treinrit van 25 minuten maak je een reis door de wereld van dinosaurussen. Onderweg kan je 25 levensgrote dinosaurussen spotten en kom je door een wereld vol planten en andere natuur.11. Autodromo di Pergusa
Het eiland heeft zelfs een eigen racecircuit, het Autodromo di Pergusa. Je kan het circuit kennen van onder andere de World Superbike Championship. Het ligt bij de stad Enna en het Lago Pergusa. Je bezoek aan het circuit kan je daardoor handig combineren met een frisse duik in het meer. Ook is het een mooi gebied om te wandelen.12. De mooie stad Syracuse

Net als veel andere steden op Sicilië, heeft Syracuse opvallend veel historische plekken en bezienswaardigheden. In deze havenstad hoef je dan ook niet te zoeken naar leuke dingen die je kan gaan doen. Je kunt bijvoorbeeld de volgende hoogtepunten bezoeken:

• een enorm historisch theater uit de Griekse tijd
• de grote catacomben
• de kathedraal aan het Piazza Duomo plein
• de Fontana di Diana fontein op het Piazza Archimede plein
• het museum over poppentheaters
• de historische Tempio di Apollo opgraving
• het Castello Maniace fort

Syrcacuse ligt aan kust in het zuid oosten van het eiland. De historische wijk Ortygia ligt op een landtong en is de meest toeristische plek. Deze bijzonder ligging geeft de stad net even wat extra sfeer.

sicilie-wat-te-doen13. De Griekse tempels in de Vallei der Tempels

Andere mooie historische plekken kan je zien in de Vallei van de Tempels. Het ligt bij de plaats Agrigento en staat bekend om de zeven Griekse tempels. Ze zijn opvallend goed behouden waardoor je een goed beeld kan krijgen van de Griekse tijd. Met name de Tempio della Concordia (Concordiatempel) is goed behouden.

sicilie-mooiste-bezienswaardigheden

Na je bezoek aan de tempels, kan ook de nabij gelegen stad Agrigento een leuke bestemming zijn. Het heeft een historisch centrum met onder andere een klooster. Als afsluiting van je dag kan je nog even genieten van het mooie zandstrand van Agrigento.14. De Alcantara kloof

Eén van de natuurlijke hoogtepunten van het eiland is de kloof van Alcantara. Het is lang geleden gevormd door een vulkaanuitbarsting. Tegenwoordig is het vooral een leuke plek voor recreatie. Je kunt er namelijk mooi wandelen. De hoge rotswanden zijn een mooi gezicht.

Maar dankzij het riviertje dat door de kloof stroomt, is het ook een mooie plek om te zwemmen. Ook kan je de sportieve activiteit canyoning gaan doen. Daarbij ga je in een wetsuit, een parcours door het water afleggen. Het is een soort combinatie van zwemmen en klimmen.

sicilie-mooie-bezienswaardigheden-kloof15. Middeleeuwse bergdorpen

In de bergachtige binnenlanden zijn er meerdere middeleeuwse stadjes te vinden. Vaak op een flinke hoogte zodat men vroeger veiliger kon wonen tijdens aanvallen. Tegenwoordig zijn de hoge liggingen vooral mooi voor de prachtige uitzichten. De bergdorpen hebben vaak nog verschillende historische bouwwerken die interessant kunnen zijn om eens te bekijken. Bijvoorbeeld tijdens een rondrit door de binnenlanden.
Ook kan je er voor kiezen om eens te overnachten in één van de bergstadjes. Voorbeelden van mooie plaatsen zijn:

• Caltabellotta (zuid westen)
• Petralia Soprana (noorden)
• Salemi (westen)
• Geraci Siculo (noorden)
• Novara Di Sicilia (oosten)
• Erice (westen)
• Sambuca Di Sicilia (westen)

Het dorp Sambuca Di Sicilia is in 2016 zelfs gekozen tot het “Mooiste dorp van Italië”.

sicilie-mooiste-plaatsen16. Natuurgebied Cavagrande

In het zuiden, een paar kilometer ten zuiden van de badplaats Siracusa, ligt het natuurgebied Cavagrande. Het is een gebied met een weelderige natuur in een grote kloof. Door de kloof stromen riviertjes, watervallen en liggen meerdere heldere meertjes. Dit zorgt voor allerlei leuke zwemplekken. Het water is helder en groen blauw van kleur wat zorgt voor een fotogeniek geheel.

Maar het is ook een mooi wandelgebied. Mede dankzij de planten en dieren die je onderweg kan tegenkomen.

sicilie-mooie-gebieden-natuur

 

Zoals je hebt kunnen zien, heeft Sicilië veel mooie plekken en bezienswaardigheden te bieden. Benieuwd geworden naar vakanties op het eiland? Bekijk dan eens ter inspiratie de overnachtingen via de onderstaande fotoknop.

 

 

Tickets voor de bezienswaardigheden op Sicilië

Om te voorkomen dat je lang in een rij moet staan wachten, kiezen steeds meer mensen er voor om alvast voor de vakantie online entreetickets te kopen voor bezienswaardigheden en attracties. Ook kan het online bestellen er geregeld voor zorgen dat je goedkoper tickets kunt kopen. Kijk bijvoorbeeld eens bij het onderstaande aanbod. Via “Bekijk alles” kan je het hele aanbod zien.

 

 

Wat is het klimaat op Sicilië?

Als je in de zomer naar Sicilië gaat kun je genieten van heerlijk warm weer. De wind staat soms zo dat de lucht vanuit de Sahara richting het eiland geblazen wordt. Hierdoor kan de temperatuur soms oplopen tot zelfs 40 graden of meer! Dit zorgt ervoor dat het heerlijk vertoeven is langs de kustlijn van het eiland, die meer dan 1000 kilometer lang is. Het is dus een perfecte bestemming voor iedereen die van een strandvakantie houdt.

Op het strand maak je de mooiste wandelingen en kun je even afkoelen in de Middellandse Zee. Ook de bruisende badplaatsen zoals Cafalu, Taormina en Giardini Naxos bieden jou een heerlijke plek om naast de zon, de zee en het strand van te genieten. Hier kun je alle cultuurschatten volledig in je opnemen, kun je genieten van een relaxte sfeer en kun je de leukste boetiekjes bezoeken.

Een zonvakantie in de winter

Ga je liever in de winter op vakantie om uit het regenachtige Nederland te ontsnappen? Dat is ook zeker een aanrader. De temperaturen liggen in de winter rond de 14 graden. Het is dus wel belangrijk om je koffer te vullen met warme truien. Tijdens de winterperiode ligt er op de hogere gedeeltes van de Etna namelijk zelfs sneeuw! Toch zijn de winters op Sicilië erg zacht en een heerlijke tijd om vakantie op een Italiaans eiland te vieren.

 

Bezoek de mooiste stranden

Dankzij de lange kustlijn vind je op Sicilië vele fantastische stranden. Hier kom je als strandliefhebber zeker aan je trekken. De stranden op Sicilië zijn erg lang en breed en de ideale plaats om volop van de zon, de zee en het strand te genieten.

Cefalù strand
Eén van de mooiste stranden van Sicilie vind je in het noorden van het eiland. Hier ligt het prachtige goudkleurige strand van Cefalù. Dit plaatsje is niet alleen onder toeristen erg populair, maar ook bij de plaatselijke bevolking. Je kunt er kiezen uit het hoofdstrand of een wat rustiger strandje iets meer buiten het centrum.

sicilie-italie-bezienswaardigheden-mooie-plekkenMassaro strand

Als je naar de oostkust trekt kun je naar het Mazzaro strand gaan. Dit strand ligt in de omgeving van Taormina. Vanuit Mazzaro bereik je het strand via een kabelbaan, wat alleen al een unieke ervaring is. Dit strand is net als Cefalù erg populair en voorzien van intieme kreekjes en een mooi zandstrand. Ook is het een mooie plek om te gaan snorkelen.

sicilie-stranden-badplaatsen-bezienswaardighedenTrapani strand

Ook aan de westkust is het een aanrader om een bezoekje te brengen aan het strand. Hier vind je namelijk het strand Trapani. De stranden aan de westkust zijn net even anders dan de stranden op de rest van het eiland. Hier vind je namelijk vele kliffen, wat zorgt voor prachtige baaien tussen de bergen en rotsen.San Marco strand

Een ander strand dat je kunt bezoeken is het strand San Marco. Dit strand is op de grens van de provincies Catania en Messina te vinden. Doordat het strand bij de monding van de Alcantara-rivier ligt mengt zich hier het zoute zeewater met het zoete water van de rivier. Om het strand staan veel eucalyptus bomen die hun heerlijke geur over het strand verspreiden.Fontane Biance

Ook een aanrader is Fontane Biance. Hier vergeet je even dat je op een Italiaans eiland bent en waan je jezelf op een Caribisch eiland. Dit strand heeft een prachtige halvemaanvorm en de baaien van dit strand zijn één van de beroemdste van het hele eiland.Isola Bella eiland

Naast de stranden op het eiland zelf kun je ook ‘het mooie eiland’ bezoeken, namelijk Isola Bella. Dit eiland is vlak voor de kust bij het plaatsje Taormina te vinden. Als het water in de zomer laag genoeg staat kun je hier zelf heen lopen via een smal zandpaadje. Op het eilandje geniet je van het verkoelende water van de Ionische Zee. Het is hier heerlijk om een lekkere duik te nemen en een dagje te genieten van het strand. Het is natuurlijk niet voor niets dat Isola Bella wordt beschreven als het mooiste strand in de omgeving.

sicilie-leuke-plekken-plaatsen-hoogtepunten

 

Maak een culinaire reis door Sicilië

Je laat een vakantie op Sicilië natuurlijk niet voorbijgaan zonder geproefd te hebben van de authentieke keuken. In Sicilië is ontzettend veel keuze uit specialiteiten en gerechten. Als je van een lekker zoet, Italiaans ontbijtje houdt kun je hier je hart ophalen. Op Sicilië wordt namelijk graag ontbeten met een zoet broodje met ijs, namelijk de brioche con gelato. Daarnaast zijn de mensen op Sicilië ook niet weg van een lekker digestief, namelijk limoncello. Op het hele eiland groeien aromatische citroenen waar vervolgens deze drank van wordt gemaakt. Het is dus niet gek dat je dit drankje bij vrijwel ieder restaurantje en trattoria van het huis krijgt. Daarnaast is ook de cannolo een bekende specialiteit van het eiland. Een cannolo is eigenlijk een opgerold koekje met binnenin een zoete of hartige vulling. Voor veel mensen is dit een echt guilty pleasure momentje.

De lekkerste lokale pasta’s

Verder staat de Siciliaanse keuken bekend om haar vis en de lekkerste traditionele pasta’s. Zo kun je een lokaal restaurantje bezoeken en de bekende Pasta con le Sarde bestellen. Dit is een pasta met heerlijke, vers gevangen sardientjes. Dit is een typisch Siciliaans gerecht en komt uit de streek bij Palermo. Om jouw avond compleet te maken kun je de maaltijd afsluiten met Granita, schaafijs in allerlei verschillende smaken.

De wijnproducten van heel Italië

Ook als wijnliefhebber zit je op Sicilië op het goede eiland. Sicilianen zijn namelijk erg trots op hun wijnen en het eiland staat bekend als dé wijnproducent van heel Italië. Verspreid over het hele eiland zijn verschillende wijnhuisjes te vinden. Zo heb je bijvoorbeeld langs de rand van de actieve vulkaan Etna de wijnhuizen Murgo en Gambino. Hier kun je verschillende rondleidingen krijgen en proeven van de geweldige kwaliteitswijnen. De unieke smaak van deze wijnen komt door de vulkanische grond die de wijnranken voorziet van mineralen. Het is dus niet voor niets dat de Sicilianen zo trots zijn!

Maak zelf de lekkerste maaltijden

Ben je klaar om zelf een culinaire uitdaging aan te gaan? Dan kun je een bezoekje brengen aan de lokale markt om zelf aan de slag te gaan! Op de markt worden heerlijke olijven, gele courgettebloemen, smaakvolle specerijen en het lekkerste fruit van de lokale boeren uit de regio verkocht. Alles wat op de markt ligt is vers gevangen, geoogst of geplukt. Veel verser ga je het dus niet krijgen! Daarnaast ben je ook maar een habbekrats kwijt voor een hele maaltijd. Daarnaast is een bezoekje aan de lokale markt ook nog eens erg gezellig en een unieke ervaring die je eigenlijk niet mag missen. De markten zijn wekelijks over het hele eiland te bezoeken.

Zeker wanneer je vakantie viert in een vakantiehuis, kan het leuk zijn om zelf eens Italiaans te gaan koken.

sicilie-vakantie-bezienswaardigheden-wat-doen

 

De leukste accommodaties

Op Sicilië is een groot aanbod van verschillende accommodaties waar je kunt verblijven. Zo kun je heerlijk van de warme temperaturen genieten en een plons nemen in het zwembad als je kiest voor een vakantiehuisje met zwembad. Als je even wilt ontsnappen van de massa is er een groot aanbod aan kleinschalige huisjes op Sicilië.

Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een agriturismo. Een agriturismo is een boerenbedrijf dat ook kamers of appartementen verhuurd. Dit zijn typisch Italiaanse vakantieadresjes, te vinden op het platteland van Sicilië. Hier geniet van je een echte boerderijvakantie. Ook het landgoed Tenuta Madonnina is een erg populair plekje om naar af te reizen. Je vindt hier verschillende vakantieverblijven die ook erg leuk zijn voor kinderen.

Als je voor één van de kleinschalige adresjes kiest is het verstandig om op tijd te boeken. Deze plekjes zitten namelijk vaak al snel vol. De vakantiehuisjes op Sicilië zijn het hele jaar te boeken en zijn ook last minute te boeken als je besluit om volgende week al een bezoekje te brengen aan dit schitterende Italiaanse eiland.

 

 

Een auto huren tijdens je vakantie op Sicilië

Zoals al eerder gezegd is het erg leuk om een huurauto te huren op Sicilië. Met een huurauto ga je zelf op ontdekkingsreis over het eiland en heb je alle vrijheid om lekker zelf rond te reizen en alle bezienswaardigheden die je wilt zien af te strepen. Zo kun je van de warme zon genieten op een van de stranden, ontmoet je de lokale bevolking als je afreist naar één van de karakteristieke dorpjes en kom je heerlijk met een wijntje in de hand tot rust in de Siciliaanse wijngaarden.

Het verkeer in plaatsen en steden kan nogal chaotisch zijn. Dit kan de nodige stress opleveren wanneer je dit niet gewend bent. Veel toeristen parkeren daarom al aan de rand van een stad.
Ook de wegen zijn van matige kwaliteit. Je zult dus voorzichtig moeten rijden op het eiland.

Alleen met eigen vervoer kun je afreizen naar de verlaten strandjes en de schitterende dorpjes die in de bergen liggen. Een auto huren op Sicilië is gelukkig niet zo duur, dit kan vaak al vanaf € 30,- per dag. Er zijn verschillende partijen te vinden waar je betrouwbaar een auto kunt huren. Hierdoor kom je niet voor financiële verrassingen te staan als je de auto weer inlevert.

sicilie-vakantie-wat-leuk-doen-zien

 

Toeristische informatie over Sicilië

Sicilië is een adembenemend eiland in het uiterste zuiden van Italië. Tijdens een vakantie op Sicilië proef je de lekkerste culinaire hoogstandjes, ontdek je een ware schat aan historische en natuurlijke monumenten en ervaar je zelf de gastvrijheid van de bevolking. Kortom, al je zintuigen zullen geprikkeld worden.

In Sicilië zijn nog veel sporen terug te vinden van de oude beschavingen en cultuurschatten vanuit alle windstreken. Denk hierbij aan Romeinse amfitheaters, Griekse tempels en Arabische moskee torens. Hierdoor is het eiland in wezen één groot openluchtmuseum. Midden tussen al deze schatten vind je de uitgestrekte wijngaarden waar je verschillende wijnen kunt proeven.

Het eiland Sicilië is, samen met Sardinië, één van de grotere Italiaanse eilanden en het grootste eiland in de Middellandse Zee. Aan de oostkant van het eiland vind je de nog altijd actieve vulkaan de Etna. Deze vulkaan behoort tot één van de grootste actieve vulkanen van Europa en vormt een groot vulkanisch gebergte. De oostkust is ook zeker een bezoekje waard. Hier vind je prachtige goudgele zandstranden en grote rotspartijen. Verder wordt het landschap gesierd door glooiende heuvels, vol met olijfbomen en bloeiende planten. Het binnenland kenmerkt zich door de bergen en de schilderachtige dorpjes. Hier lijkt het soms net alsof de tijd stil heeft gestaan. Daarnaast is het ook zeker aan te raden om een bezoekje te brengen aan één van de historische steden zoals Syracuse, Palermo en Agrigento.

Ook in (grotere) hotels en badplaatsen kan je toeristische informatie vinden. Bijvoorbeeld wat je zoal kan zien en doen op Sicilië.

sicilie-bezienswaardigheden-mooie-plekken-plaatsen

 

Praktische tips voor je Sicilië vakantie

Goed voorbereid op vakantie gaan kan je lastige situaties en stress besparen. Dankzij de onderstaande praktische informatie en tips kan je met een gerust gevoel uitkijken naar je reis.

• Je kan per boot en vliegtuig naar Sicilië maar ook per . . . trein. Dit is één van de weinige plekken ter wereld waar ook een trein op de veerboot gaat. Niet de snelste manier maar wel de origineelste. Je kunt bijvoorbeeld vanuit Rome reizen.

• Er zijn vier vliegvelden op het eiland. Bij het boeken is het dus handig om te kijken wat de afstand is tussen het vliegveld dat de reisorganisatie gebruikt en je hotel. De vliegtijd is ongeveer 2.5 uur.

• Zorg voor bedekkende kleding in kerken en kloosters.

• Het verkeer in plaatsen en steden is chaotisch en daardoor niet zo veilig. Ook is de kwaliteit van de wegen vaak maar matig. Een auto huren is daarom alleen weg gelegd voor de stressbestendige rijders.

• Er wordt een zelfde voltage gebruikt als bij ons in Nederland. Ook de stopcontacten zijn vergelijkbaar.

• De gezondheidszorg op het eiland is van goede kwaliteit. Er zijn genoeg medische voorzieningen en men spreekt vaak wel Engels.

• Topless zonnen en naturisme is men hier niet gewend.

• Er gelden strenge regels op het gebied van (soft) drugs.

• Dronken raken wordt niet gewaardeerd.

• Ook hier wordt betaald met de Euro. Pinnen gebeurd er een stuk minder dan wij gewend zijn. Zorg dus voor voldoende contant geld. Ook kan je bij grotere winkels, restaurants en hotels betalen met een creditcard.

• De Sicilianen zijn gewend aan fooien. In sommige restaurants worden deze zelfs al standaard berekend.

• De inwoners spreken uiteraard Italiaans maar daarnaast vaak ook wel wat Engels.

Meer praktische informatie en tips zal je van de reisorganisatie ontvangen na het boeken van je reis.

sicilie-mooie-plekken-plaatsen

 

Voor wat voor vakantie je ook kiest, Sicilië is een eiland vol schitterende bezienswaardigheden, mooie plekken, een heerlijke culinaire keuken en de mooiste stranden. Ben je toch ook eens benieuwd naar andere bestemmingen? Kijk dan op de informatiepagina over: Italiaanse eilanden.

Of bekijk de diverse accommodaties hier onder voor meer informatie en foto’s.

Voel je niet verplicht maar via de bovenstaande links kom je rechtstreeks op de websites van goede reisorganisaties en vind je direct het overzicht van mooie Sicilië vakanties. Ook vind je er meer informatie en foto’s.

Zo voorkom je dat de mooiste plekjes al vol geboekt zijn en kan je binnenkort al genieten van een topvakantie!

 

Heb je al ervaringen met Sicilië? Plaats dan hier onder je vakantie ervaring en help je medereizigers aan een extra goed beeld van het eiland. Alvast bedankt en een mooie vakantie gewenst!

Reviews

rzzr6x op 17-06-2024
"📔 You got a transfer from our company. Withdrаw >> https://telegra.ph/BTC-Transaction--838469-05-10?hs=5d40022b8fe07f3c73c2a3ddc52a0cec& 📔"

kcppz0

Fam. Van Duin op 23-07-2022
"Verrassend eiland"

In maanden als maart en april is de temperatuur meestal een stuk aangenamer dan in de zomer. Dan is het vaak wat heet om van alles te doen. Dus de tip van ons twee: ga buiten het hoogseizoen. Oh ja . . prachtig eiland trouwens

Deel jouw Sicilië-ervaring en tips!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 SuggestMe.com