barcelona-info

 

De mooiste bezienswaardigheden en plekken in Barcelona

Op het moment dat je Barcelona wilt gaan bezoeken wil je natuurlijk wel een goed beeld krijgen van de stad. De mooie bezienswaardigheden zijn daarom niet te missen. Je vindt ze in dit handige overzicht van leuke plekken:

1. Camp Nou
Eén van de bekendste bezienswaardigheden van de stad, is uiteraard het stadion van FC Barcelona; Camp Nou. Het immense stadion is het grootste stadion van Europa, met een capaciteit van maar liefst ruim 98.000 bezoekers.

Je kan een rondleiding volgen door het bekende stadion, wat zelfs voor niet-voetballiefhebbers een aanrader kan zijn. Loop bijvoorbeeld over de tribunes, door de spelerstunnel, de mediazone en de kleedkamer voor de bezoekende teams. Ook heb je met je entreeticket toegang tot het Barcelona Museum.

Een handige informatiepagina over het stadion vind je via de volgende link: Camp Nou informatie.

barcelona-bezienswaardigheden-campnou2. Sagrada Familia

Misschien de meest bezochte bezienswaardigheid van de stad, is de Sagrada Familia. Deze kerk heeft een der mate bijzonder uiterlijk dat het is uitgegroeid tot misschien wel het gezicht van Barcelona. Zowel de buitenkant als de binnenkant zijn zeker de moeite waard.

Tip: houdt er wel rekening mee dat dit één van de meest populaire attracties van de stad is. Van te voren een online een entreeticket kopen kan daarom verstandig zijn.

Meer informatie vind je op de handige pagina over de mooie Sagrada Familia.

barcelona-sagrada-familia-info3. Port de Barcelona

De haven van Barcelona heeft nog steeds een belangrijke functie voor de stad. Tegenwoordig bestaat het eigenlijk uit twee delen, het oude en het moderne gedeelte. In het moderne gedeelte vinden de activiteiten plaats die je kan verwachten in een haven. In het oude gedeelte, Port Vell, vind je vooral toeristische activiteiten. Zo liggen er excursieboten en vind je er diverse terrassen aan het water. Ook staat er een groot winkelcentrum en het grote aquarium. Genoeg te doen voor jong en oud.

Je vindt de haven aan het begin van de Ramblas.

barcelona-wat-doen-haven4. Wijkfeest in Sant Antoni

In de wijk Sant Antoni vind jaarlijks rond 17 januari het wijkfeest plaats. Dit feest is zeker de moeite waard om te gaan bezoeken. Het feest zal altijd rond 17 januari plaats vinden, omdat op deze datum de dag van Heilige Antonius wordt gevierd.

Tijdens het feest zijn er verschillende soorten activiteiten. Zoals een kermis en vele kraampjes op straat. Maar ook een parade van reuzen, een optocht met onder andere paarden en ezels en een optocht waarbij de deelnemers met vuur rennen. Een leuk buurtfeest met bijzondere activiteiten.5. Park Güell

Antoni Gaudi heeft niet alleen de Sagrada Familia ontworpen. Ook het bekende park Güell is één van zijn mooie erfenissen. Het park werd aangelegd in opdracht van een rijke ondernemer en was oorspronkelijk een tuinstad. Dit ontwikkelde zich echter niet als gehoopt, waarna het gebied werd omgedoopt tot openbaar park. Ook tegenwoordig is het een openbaar park dat is uitgegroeid tot een grote trekpleister in de stad.

Een beter beeld kan je krijgen op de pagina over het bezoeken van Park Guell.

barcelona-park-guell-highlights6. Casa Mila / La Pedrera

In de stad vind je naast Park Güell en Sagrada Familia, nog een bouwwerk ontworpen door de Architect Antonio Gaudí; het Casa Mila. Het bijzondere gebouw wordt ook wel La Pedrera genoemd en is gebouwd als huis voor Gaudí. Het gebouw werd langere tijd met afkeur bekeken door de inwoners. Tegenwoordig is het een echte trekpleister en staat het zelfs op de UNESCO werelderfgoedlijst vermeld.

Je vindt de Casa Mila in de wijk Eixample. Je kan niet alleen de buitenzijde gaan bekijken, ook kan je in het gebouw het bijzondere interieur gaan ontdekken. Of bekijk Barcelona van het mooie dakterras. Soms kan het er wel wat druk zijn. Van te voren al tickets bestellen kan daarom verstandig zijn.

barcelona-casa-mila-zien7. Casa Battló

Een populaire bezienswaardigheid die lijkt op het Casa Mila, is het Casa Battló. Beide bezienswaardigheden liggen aan de bekende Passeig de Gràcia. Het Casa Battló is een woongebouw dat jaren geleden geheel is verbouwd onder leiding van de architect Antoni Gaudi. Sindsdien is het een architectonisch pareltje en uitgegroeid tot een toeristische trekpleister. Mede dankzij het prachtige gekleurde mozaïek en alle ronde vormen.

barcelona-battlo-bezienswaardigheden8. Parc Montjuïc

Niet alleen het bekende Park Güell is de moeite waard. Ook het Parc Montjuïc is ook zeker de moeite waard en daarom veel bezocht. Het park is mooi gelegen op de heuvel Montjuïc , vanaf waar je een mooi uitzicht hebt over Barcelona en de zee.

Het mooie Parc Montjuïc is aangelegd voor de Wereldtentoonstelling van 1929. Op de Montjuïc heuvel kan je onder andere een fort, een stadion, fonteinen, een museum en openluchttheater gaan ontdekken. In het Museu Nacional d’Art de Catalunya vind je kunst uit de Catalaanse geschiedenis. In het fort op de top van de heuvel, vind je een militair museum. Op de heuvel zijn dus uiteenlopende toeristische dingen te doen.9. Tibidabo pretpark

Net buiten de stad vind je de Tibidabo berg. Wil je even ontsnappen aan de drukte van de stad? Dan is deze berg zeker een moeite waard. Ook zeker leuk om te gaan doen als je reist met kinderen. Vanaf de berg heb je namelijk een prachtig uitzicht over de stad. Maar ook vind je er bezienswaardigheden zoals een enorme kerk, een observatorium en zelfs een pretpark.

Het Tibidabo pretpark is mooi gelegen op de helling zodat je zelfs vanuit de attracties prachtige uitzichten hebt. Bijvoorbeeld vanuit de achtbaan, het reuzenrad, de wildwaterbaan of de grote draaimolen.

Bereikbaar met buslijn 196 of één van de Tibibussen. Deze brengen je vanaf Plaça Catalunya (T2A) of de Vall d’Hebrón (T2B) in circa 35 minuten naar het Tibidabo pretpark. Elk half uur zal er een bus vertrekken. De entreeprijs voor het pretpark is voor volwassenen ruim 25,- euro.

barcelona-tibidabo-wat-doen10. La Rambla

Een bezienswaardigheid die bij vele toeristen op het lijstje staat, is de La Rambla. De meeste bekende straat van Barcelona. Je vindt de boulevard vanaf de haven naar het plein Plaça de Catalunya. De boulevard loopt door een oud gedeelte van de stad, wat zorgt voor een mooie sfeer. De boulevard is fijn dankzij de sfeer, de vele straatartiesten en de verkoelende schaduw van de vele bomen.

Verder vind je langs de la Rambla de overdekte markt La Boqueria. Een ouderwetse markthal waar vele etenswaren te vinden zijn. Maar ook het oude Liceu Theater kom je tegen tijdens je wandeling over de la Ramba. Bij het gedeelte dat bij de haven ligt, vind je La Plaça Reial. Dit plein wordt door veel mensen als het mooiste plein van Barcelona gezien.

Door de vele toeristen op de Ramblas, liggen de prijzen er hoger dan in andere straten. In de zijstraten ben je vaak voordeliger uit. Desondanks is de Ramlas een leuke plek waar je allerlei leuke dingen kunt zien en doen.

barcelona-ramblas-informatie11. Parc de la Ciutadella

Het grootste park van de stad ligt in de wijk El Born. In 1715 is het tegenwoordige park gebouwd als fort voor de toenmalige koning. In de tijd van Napoleon deed het fort dienst als gevangenis. In 1888 is het fort gebruikt bij de wereldtentoonstelling. In deze periode werd er veel verbouwd, waarbij er onder andere tuinen en fonteinen werden aangelegd. Onder andere ontworpen door de bekende architect Antoni Gaudi.

Tegenwoordig is het Parc de la Ciutadella het grootste park van de stad. Mede daardoor is het zeker een bezoekje waard. Laat je verrassen door de mooie fonteinen, wandelpaden, meertjes, speeltuinen en de kassen. Maar naast de rust en natuur, vind je er zelfs een kunstmuseum, dierentuin, de Arc del Triompf en het Catalaanse Parlement.

barcelona-parken-bezoeken12. L’Aquàrium

Wanneer je een binnen activiteit zoekt, kan het aquarium van Barcelona een leuke optie zijn. Met name voor kinderen is het een leuke plek. Het aquarium is namelijk zelfs het grootste zeeaquarium van Europa. Het is dan ook niet voor niets een veel bezochte attractie met ruim 400 soorten vissen in vele bassins. Ook kan je je er onder water wanen in de lange glazen tunnel.

Een leuk uitje voor het hele gezin dat gemiddeld 1.5 tot 2 uur duurt. Je vind het aquarium in de wijk Port Vell bij de oude haven van de stad.13. Poble Espanyol

Voor de bezoeker die het niet zo nauw neemt met de historische waarde, kan het Poble Espanyol leuk zijn. Het Poble Espanyol is een nagebouwd dorp met huizen en gebouwen in diverse Spaanse bouwstijlen. Net als het Parc Montjuïc, werd ook het Poble Espanyol gebouwd voor de Wereldtentoonstelling van 1929.

Het dorpje is echter nooit afgebroken en ondertussen is het nog steeds een openlucht museum. Je vind er winkels, restaurants, demonstraties van oude ambachten, poppentheater en diverse andere activiteiten. De restaurants zijn er aan de prijs, daarom kan er ook worden gepicknickt in één van de verschillende parkjes in het dorpje.

poble-espanyol-barcelona-tips14. Barri Gotic

Het oudste gedeelte van de stad heeft nog steeds diverse historische gebouwen die interessant kunnen zijn om te gaan bekijken. Je vind dit oude stukje Barcelona in de wijk Barri Gotic. In de wijk vind je onder andere de kathedraal La Seu en een historisch museum (Museu d’Història de la Ciutat) bij de Plaça del Rei. Ook het plein Ramon Berenguer is leuk om te zien dankzij de historische sfeer.15. Mercat de la Boqueria

Eén van de mooiste markten van Barcelona is de Mercat de la Boqueria. De naam staat voor een markt waar geitenvlees verkocht wordt. Tegenwoordig biedt deze overdekte markt een uitgebreid aanbod van Spaanse producten.

De markt is grotendeels overdekt en is gelegen aan de bekende boulevard Rambla. De markt is netjes, zeer uitgebreid en biedt hoogwaardige producten. Mede hierdoor is dit de bekendste markt van de stad en wordt het dagelijks door duizenden mensen bezocht.

Je kan de markt gaan bewonderen van 8 uur ’s ochtends tot half negen ’s avonds.16. Plaça Catalunya

In het centrum van de stad vind je een levendig plein, het Plaça Catalunya. Dankzij de centrale ligging en diverse soorten vervoer rond het plein, is er vaak een gezellige drukte. Naast de gezelligheid vind je er ook straatartiesten, sculpturen, fonteinen en vrij veel groen. Rond het plein staan statige gebouwen, waaronder het warenhuis El Corte Inglés. Niet alle overdag maar ook ’s avonds is het plein de moeite waard dankzij de leuke sfeer.

Je vindt het Plaça Catalunya in het centrum van Barcelona. Je kan het bereiken met onder andere de metro of lopend via de bekende boulevard La Ramba.

barcelona-hoogtepunten-catalunya-plein17. Barcelona Zoo

Niet alleen de vele mooie gebouwen en pleinen zijn de moeite waard tijdens je vakantie. Ook de Barcelona Zoo is van hoge kwaliteit. In de grote dierentuin kan je maar liefst 7500 dieren gaan bekijken. Waaronder dolfijnen, diverse soorten apen en krokodillen. Het Parc Zoològic ligt centraal gelegen en is daarom een leuke activiteit tijdens een stedentrip.18. Catedral de la Santa Creu i Santa Eulàlia

Voor liefhebbers van oude gebouwen is de Kathedraal van het Heilig Kruis en Sint Eulalia zeker de moeite waard. De grote kathedraal is de hoofdkerk van het aartsbisdom Barcelona. De kathedraal is indrukwekkend dankzij de hoogte, mooie glas-in-lood ramen en verschillende sierlijke torens. Maar de binnenkant is minstens zo indrukwekkend. Mede dankzij de vele houten versieringen. Naast de kathedraal zelf, kan je ook een Sacristiemuseum en de kloostertuin gaan bekijken.

Je vind de Catedral de la Santa Creu i Santa Eulàlia aan de Plaça de la Seu in de Gotische wijk van de stad. Je kan uitstappen bij metrohalte Jaume I.

barcelona-mooie-kerken19. Concertgebouw Palau de la Música Catalana

De stad heeft ook een concertgebouw gebouwd volgens de stijl van het Catalaans Modernisme. Het gebouw is gebouwd van 1905 tot 1908. Het gebouw heeft zowel binnen als buiten een prachtige uitstraling. Uiteraard met bijna alleen maar ronde vormen, geheel volgens het Catalaans Modernisme. Ook is het een zeer kleurrijk gebouw dat desondanks een bepaalde rust uitstraalt.

Door de rijke geschiedenis en mooi uiterlijk, is het gebouw zelfs tot Werelderfgoed benoemt.
Tijdens je vakantie kan je het concertgebouw gaan bekijken. Met name een voorstelling bijwonen is een mooie ervaring. Je vind het Palau de la Música Catalana aan de straat Palau de la Música 4-6.20. Markthal Mercat de Sant Josep

Aan de Rambla de Sant Joseph vind één van de de grootste versmarkten van Spanje. De markt wordt gehouden in mooie authentieke markthal. Je vind er vele (verse) producten en een gezellig sfeertje. Overdag kan het er wel wat druk zijn. Desondanks kan het een leuke afwisseling tijdens je citytrip.21. Parc del Laberint

Zoek je een niet toeristisch en goedkoop hoogtepuntje van Barcelona? Dan kan je eens Parc del Laberint gaan ontdekken. Het historische park is aangelegd in 1792 en is nog steeds een prachtig park. Je vindt er mooie natuur, verdeeld over drie hoogteterrassen. In het mooie park staan beelden, een historische villa en een oude verdedigingstoren. Maar zoals de naam al zegt, staat in het park ook een doolhof. Het bestaat uit cipressen en is al jaren een leuke activiteit voor jong en oud.

Het park vind je door met metro L3 naar Mundet te rijden. Loop vervolgens richting het wielrenstadion Velòdrom d’Horta. Vanaf daar dien je de heuvel op te lopen. Adres: Passeig dels Castanyers 1, 08035.

barcelona-bezoeken-tips22. Casa Vicens

Een prachtig overblijfsel uit het historische Modernisme. Dankzij de bouwstijl en mooie kleurrijke afwerking, is het Casa Vicens zeker de moeite waard om te gaan bekijken. Het appartementengebouw is meer kunst dan een woongebouw. Prachtige kleuren, vormen en verrassende details. Niet alleen buiten, ook binnen heeft ontwerper Antoni Gaudi de kleurrijke afwerking laten doortrekken.

In het Casa Vicens is tegenwoordig een museum gevestigd. Je kunt in het Engels per kamer uitleg krijgen over de ideeën van Gaudi. Ook zijn er wisselende tentoonstellingen. Ben je geen museumtype? Ook alleen de buitenkant is zeker de moeite waard.

Adres: Carrer de les Carolines, 24, 08012.23. De kabelbaan op de Montjuïc heuvel

Vanaf de Montjuïc heuvel kan je genieten van mooie uitzichten over de stad. Wees gerust, je hoeft de heuvel niet eerst op te lopen. Je kan namelijk in de kabelbaan stappen. Na een ritje van 750 meter kom je op de top van de heuvel.
Je kan bij drie stations in de kabelbaan stappen; Parc de Montjuïc, Miramar en Castell de Montjuïc. Op de heuvel zijn echter meer bezienswaardigheden dan alleen de uitkijkpunten.

barcelona-kabelbaan-activiteiten24. Castell de Montjuïc

Zo vind je op de top van de berg een oud verdedigingsfort, het Castell de Montjuïc. Het verkeerd nog steeds in goede staat en bevat veel historie. Het voormalige fort is namelijk ook ooit een gevangenis geweest. De binnenplaats bestaat gedeeltelijk uit een mooie en zeer goed onderhouden tuin. Verder kan je genieten van het mooie uitzicht over de stad en informatie lezen over de geschiedenis van het kasteel.

barcelona-kasteel-montjuic25. Magische fontein

Een andere populaire bezienswaardigheid is de Font Màgica Montjuïc. Dit is een bijzondere fontein die in 1929 is gebouwd ter ere van de Wereldtentoonstelling. De fontein is bijzonder doordat het ’s avonds een spectaculaire fonteinshow met muziek, water acrobatiek en licht kan geven. Jaarlijks trekt dit gemiddeld maar liefst 2.5 miljoen bezoekers!

Je vindt de fontein aan het einde van de straat Avinguda Reina Maria Cristina. Ook heb je vanaf dit punt een mooi uitzicht over de stad.

barcelona-bezienswaardigheden-fontein26. Olympisch stadion

Op de berg staat ook het Olympisch stadion van de stad, het Estadi Olímpic Lluís Companys. Dit grote stadion is oorspronkelijk gebouwd voor de Olympisch Spelen in 1929. Rond 1992 werd het stadion flink gerenoveerd voor de Olympische Zomerspelen. Het oorspronkelijke ontwerp bleef echter grotendeels behouden. Tot 2009 heeft de voetbalclub Espanyol hier haar thuiswedstrijden gespeeld. Het stadion heeft dan ook maar liefst 65.000 zitplaatsen.

Tegenwoordig worden er nog geregeld concerten en sportevenementen gehouden. Ook kan het leuk zijn om het stadion eens te gaan bekijken.27. De mooie zandstanden

Uiteraard mag je ook eigenlijk de mooie zandstranden niet missen tijdens je citytrip. De zandstranden zijn aangelegd voor de Olympische Spelen in 1992. Ondanks dat het dus geen natuurlijke stranden, kan je er genieten van een heerlijke stranddag. Je hebt daarbij de keuze uit verschillende stranden, van levendig tot extra rustig. De stad heeft de beschikking over 5 kilometer aan stranden.

barcelona-mooie-stranden28. Leuke plekken per fiets of met een gids ontdekken

Voor wat afwisseling kan je er een gedeelte van de bezienswaardigheden bij langs per fiets. Hierdoor kan je even lekker uitwaaien en kan je wat sneller door de stad. Of kies naast een huurfiets, ook voor een rondleiding met een Nederlandse gids. Lopend of fietsend, lang of kort. Er zijn diverse mogelijkheden. Een leuke activiteit om tijdens je stedentrip te gaan doen.

 

Bij de verschillende VVV’s in de stad, kan nog meer leuke dingen vinden die je kan gaan doen tijdens je stedentrip in Barcelona.

 

© 2024 SuggestMe.com