munchen-toerisme-tips

 

De mooiste bezienswaardigheden van München

Ontdek hier wat je zoal in de stad kunt gaan doen tijdens je bezoek.

1. Het bekende Marienplatz
De Marienplatz is het hart van München en is omringd door een groot aantal historische gebouwen. Een van de historische gebouwen die direct op zal vallen is het Neues Rathaus. Het is indrukwekkend en volledig gedecoreerd. Dit gebouw zal daarom altijd jouw aandacht trekken.

Het plein heeft echter nog meer te bieden. Zo kan je hier de volledige sfeer van de stad al proeven. In de wintermaanden kan je hier ook een mooie kerstmarkt bezoeken. Ieder jaar pakt München weer uit. Niet alleen zijn er veel kraampjes op het plein te vinden, ook kan je genieten van muziek, de kerstman en de gezellige lichtjes.

mooie-steden-duitsland-zuiden-westen-noorden2. Neues Rathaus en Altes Rathaus

Het Neues Rathaus is al even voorbijgekomen bij het Marienplatz. Het is het nieuwe stadhuis, waar vandaag de dag nog altijd vergaderingen plaatsvinden. Het stadhuis is enorm druk en erg mooi om te zien. De decoraties springen direct in het oog.

Een ander gebouw dat direct opvalt, is het Altes Rathaus. Het is een gebouw dat al in de 15e eeuw ontwikkeld is en in het verleden gebruikt is als stadhuis. Het gebouw is tegenwoordig een historisch speelgoedmuseum. Je vind hier verschillende antieke poppen en poppenhuizen, maar ook modeltreinen, een miniaturendierentuin en knuffelberen. Je kan hier urenlang rondkijken en ook de kinderen kijken hier hun ogen uit.

munchen-wat-doen-zien-centrum3. Drie Pinakotheken

München heeft drie heel belangrijke musea die je kan bezoeken. Deze staan bekend als de drie Pinakotheken. Ze bestaan uit de Alte Pinakothek, Neue Pinakothek en de Pinakothek der Moderne. In de Alte Pinakothek vind je het grootste en oudste museum. Het museum is opgericht in 1836, door Lodewijk I. Vooral schilderijen zijn hier te bekijken. De belangrijkste collectie van de 14e tot en met de 18e eeuw zijn hier te bewonderen.

In de Neue Pinakothek vind je de schilderijen en kunstwerken van na de 18e eeuw terug. Onder andere werken van Delacroix, Courbet en Monet zie je hier voorbij komen.

Als laatste heb je de Pinakothek der Moderne, waar je de hedendaagse kunst kan aanschouwen. Het is een beetje het buitenbeentje van de drie musea.4. Schloss Nymphenburg

Schloss Nymphenburg is een bouwwerk dat volledig in de Barokstijl gebouwd is. Je moet dit gebouw echt gezien hebben als je in München bent. In de vroegere jaren is het slot gebruikt als zomerresidentie van het Beierse hof. Je kan de grandeur uit de 17e eeuw hier ook nog bewonderen. De fresco’s van de Zimmerman broers en het jachtpaviljoen in rococostijl trekken direct jouw aandacht. Hier is in 1747 de Nymphenburgse Porseleinfabriek gesticht.

Sinds 1972 zijn er verschillende paarden wedstrijden van de Olympische Spelen gehouden en je kan er rondleidingen krijgen. Je leert alles bij over de geschiedenis van Slot Nymphenburg en leert ook meer over de vorsten die hier verbleven hebben.

beieren-nymphenburg-paleis5. Englischer Garten

De Englischer Garten is het grootste stadspark van Europa en is midden in München te vinden. Het park is in 1789 ontworpen voor militairen, maar was binnen korte tijd al opengesteld voor het publiek. In het park kan je twee secties verwachten. Een van de secties is de Hirschau. De zuidelijke sectie is het drukste van de twee.

Hier vind je enkele belangrijke bezienswaardigheden van het park. Denk aan het Japanse theehuis, de Chinese pagode en Monopteros Tempel. Tevens zijn er twee Biergartens te vinden, waar je kan genieten van de lekkerste Duitse bieren. Het is dus een goede plek om even helemaal tot rust te komen en te genieten van de omgeving. Je bent voor even uit de hectiek die je toch wel in München zelf kan vinden.

munchen-park-activiteiten6. Münich Residenz

Het Münich Residenz is een indrukwekkend en groot paleis, dat je eigenlijk niet mag missen. Het is een voormalig koninklijk paleis, waar je wel 130 kamers terug kan vinden. Ook zijn er 10 binnenplaatsen te zien. Je leert hier alles over de koningen, keizers en andere belangrijke personen die hier gewoond hebben.
Daarnaast is er een uitgebreide collectie aan kunst beschikbaar. Hiervoor moet je wel een ticket kopen bij de kassa. Houd er rekening mee dat het in het hoogseizoen druk kan zijn, dus online jouw tickets aanschaffen kan aan te raden zijn voor jouw vakantie.

beieren-highlights-musea7. Viktualienmarkt

Ben je op zoek naar de lekkerste lekkernijen uit de omgeving? Dan is een bezoek aan de Viktualienmarkt de perfecte keuze. Het is een plek waar menig Duitser tussen de middag komt voor een stevige lunch. Ook de dagelijkse boodschappen kan je hier heel eenvoudig doen.

De markt heeft zowel een indoor als outdoor gedeelte, dus het is voor ieder jaargetijde en weersinvloeden de dag niet zullen verpesten. De leuke eetkraampjes geven jou gelijk een gezellige sfeer.

viktualienmarkt-munchen-bezoeken8. Frauenkirche

Vlakbij de Marienplatz vind je de Frauenkirche. Het is dan wellicht niet één van de mooiste kerken van de stad, maar wel een van de indrukwekkende kerken die je tegenkomt. De kerk is gebouwd in de 15e eeuw en heeft twee opvallende torens. Ze worden ook wel beschouwd als de landmarks van de stad. De kerk zelf is heel sober. Aan de buitenkant zal dit gebouw buiten de torens daarom ook niet helemaal opvallen. Desondanks kan je het eigenlijk niet echt missen tijdens een bezoek aan München.

munchen-mooie-plekken-vrouwenkerk9. Peterskirche

De Peterskirche is een andere kerk waar je geweest moet zijn. Het is de oudste kerk en deze dateert uit de 12e eeuw. Een brand in 1300 heeft de kerk volledig verwoest, maar op een later moment is alles weer herbouwd. Vanaf dat moment heeft de kerk de barokke stijl gemaakt. De verschillende stijlen zijn wel behouden gebleven, waardoor je jouw ogen uit kan kijken.

Een aantal eeuwen na het herbouwen van de kerk is het plafond voorzien van een fresco. Je kan dus voor langere tijd rondkijken als je deze kerk in stapt. Als je de torens van de kerk beklimt, krijg je een spectaculair zicht over de stad.

munchen-highlights-bezoeken10. Asamkirche

De bijzondere Asamkirche is ook een mooi gebouw. Zeker de binnenzijde dankzij de vele versieringen. De kerk is gebouwd aan het einde van de baroktijk en heeft veel sierlijkheid. De sierlijke Barokstijl is goed zichtbaar aan zowel de binnenkant als de buitenkant. De kerk zelf is voorzien van marmeren pilaren, veel schilderijen, beelden en een goud decor. Iedere keer dat je in deze kerk stapt, ontdek je weer iets geheel anders.

In de loop der jaren zijn er andere gebouwen aan de kerk vast gebouwd. Iets wat je niet vaak ziet en wat er voor zorgt dat de kerk veel minder opvalt.

asamkirche-munchen-informatie11. Nationaal Theater van München

Het Nationaal Theater van München sluit de lijst aan bezienswaardigheden af. Het is een plek waar je zowel kan genieten van theater als opera. Dagelijks is er een uniek programma beschikbaar, waar jij de kaartjes voor kan kopen.

Als je geen theatervoorstelling wilt bijwonen kan je ook gewoon genieten van het gebouw zelf. Het neo-classistische gebouw laat jou namelijk jouw ogen uitkijken. Door een rondleiding te boeken in het theater kom je alles te weten over de geschiedenis van het gebouw. Ook kan je een aantal bijzondere gedeelten van het theater bezoeken, waar je tijdens de voorstellingen niet kan komen.

munchen-nationaal-theater-info12. Museumeiland

Door het centrum van de stad stroomt de Isar rivier. Op een eiland in deze rivier is het “Museuminsel” te vinden. Of ter wel het museumeiland. Je vindt hier verschillende musea, waaronder een natuurwetenschappelijk museum.13. Theatine kerk

In het centrum staat ook de sierlijke Theatine kerk. Een opvallend geel bouwwerk met diverse inhammen, beelden, zuilen en reliëfs. Zowel de buitenkant, als de binnenkant, kunnen de moeite waard zijn om te bekijken.

theatine-kerk-munchen14. Het BMW museum en de BMW Wereld

Voor autoliefhebbers kan het BMW museum een goede tip zijn. In een modern gebouw kan je in de geschiedenis van het Duitse automerk BMW duiken. Maar niet alleen in de historie, maar ook in het heden en zelfs in de toekomst.
Naast het museum staat de BMW Wereld. Een gratis toegankelijke vestiging van BMW waar je auto’s kunt bekijken en zelfs kunt kopen. Niet alleen standaard modellen maar ook verschillende exclusieve modellen.

munchen-auto-museum-bmw15. Allianz Arena

Een bezienswaardigheid voor voetballiefhebbers is uiteraard de Allianz Arena. Het futuristische stadion van voetbalclub Bayern München. Met name de buitenkant is bijzonder te noemen. Ook de binnenkant kan een leuke plek zijn om eens te zien. Mede door het grote aantal stoeltjes. De Allianz Arena is namelijk één van de grootste stadions ter wereld. Het heeft een capaciteit van maar liefst 75.000 stoeltjes.
In het stadion is ook een museum te bezoeken. Hier kan je een beter beeld krijgen van de club en het stadion.

munchen-attracties-tips16. De befaamde Oktoberfesten

Uiteraard zijn de jaarlijkse Oktoberfesten één van de hoogtepunten van München. Het staat zelfs bekend als het grootste volksfeest ter wereld met ruim vijf miljoen bezoekers. Het megafeest start op de eerste zaterdag na 15 september en eindigt op de eerste zondag van oktober (of op de Dag van de Duitse eenheid van 3 oktober).
Het eerste Oktoberfest werd al in het jaar 1810 gehouden. Ondertussen is het uitgegroeid tot een groot volksfeest. Met verschillende enorm grote biertenten vol lange tafels en banken. Maar er is ook een grote kermis en een parade.

munchen-wat-doen-oktoberfest

 

Via de volgende links kom je op andere interessante pagina’s Zoals over de zuidelijke regio Beieren of het overzicht van leuke Duitse steden.

 

© 2024 SuggestMe.com