new-york-bezienswaardigheden-wat-doen

 

De mooiste bezienswaardigheden voor je New York vakantie

Naast restaurants, musea, theaters en concertzalen heeft New York vooral een indrukwekkende skyline. Waarschijnlijk één van de meest gefotografeerde ter wereld. De fenomenale wolkenkrabbers strekken zich uit tot aan de hemel. En achter elk zit een verhaal. Wij laten je kennismaken met de meest interessante gebouwen.

Ben je dol op Sex and the City, How I met your mother en Gossip Girl? Treed dan in de voetsporen van je favoriete personages en bezoek de tofste filmlocaties in New York. Omdat bijna nergens ter wereld zoveel is gefilmd als in de Big Apple, zijn er ontzettend veel plekjes die de moeite waard zijn om te ontdekken.

 

new-york-leuke-dingen-zien-doen

 

Mooiste plekken en bezienswaardigheden in New York

New York is een zeer populaire stad maar wat kan ik er eigenlijk zien en doen? Je vindt de antwoorden hier dankzij dit handige overzicht van mooie plekken.

1. Statue of Liberty
Het beroemdste geschenk ter wereld staat op Liberty Island: het Vrijheidsbeeld. Op 46 meter hoogte, zonder de basis, lijkt het de torens van Manhattan te overzien. Het neoklassieke standbeeld werd ingehuldigd op 28 oktober 1886 en staat nu op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Lady Liberty vertegenwoordigt de godin van de vrijheid, Libertas. Aan haar voeten liggen gebroken kettingen en ze houdt een vergulde fakkel in haar hand. Onderaan het beeld vind je een plaquette met de datum van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring, 4 juli 1776. De toegang tot Liberty Island is gratis, maar de veerboten niet. Een tour van nabijgelegen Ellis Island is ook een aanrader.

Dit is één van de meest populaire bezienswaardigheden van New York, dus de bijzondere plek op tijd bezoeken is een aanrader.

new-york-hoogtepunten-tips-vakantie2. Times square

Het wereldberoemde Times Square ligt aan West 42nd Street en loopt door tot West 47th Street, en wordt tevens doorkruist door Broadway en 7th Avenue. Iedereen heeft waarschijnlijk al een keer een foto van dit plein gezien. Dankzij de extra grote billboards waarop nieuwe producten worden gepresenteerd en muzikale trailers worden afgespeeld, is het zelfs in het donker op Times Square zo helder als overdag. Je zult je verbazen over hoeveel er is te zien. Je zult steeds nieuwe dingen blijven zien. Een bijzondere plek.

In het midden van het plein bevindt zich een grote trap waar je op kunt relaxen en genieten van het plein. Times Square wordt omringd door cafés, fastfoodketens en souvenirwinkels, evenals luxe restaurants en multiplex bioscopen. Als je de kans krijgt, is dit een top plek om oud en nieuw te vieren. Maar ook op elke andere dag is het één van de hoogtepunten van de stad.

new-york-wat-doen3. Empire State Building

Met een hoogte van 381 meter torent dit unieke gebouw, in art-deco stijl, hoog uit boven de meeste wolkenkrabbers van New York. In 1972 was het het hoogste gebouw ter wereld, met 102 verdiepingen en 73 liften. Het Empire State Building werd geopend in 1931 nadat de architect William F. Lamb het had ontworpen.

Vooral de foto’s van de arbeiders die hoog op een stalen balk pauze nemen, zijn populair geworden. En natuurlijk heeft King Kong het gebouw nog beroemder gemaakt, voor zover dat mogelijk was. In de film King Kong and the White Woman, beklom hij de top van de wolkenkrabber.
Eenmaal boven aangekomen dankzij de bijzonder snelle lift, kan je genieten van prachtige uitzichten. Mede hierdoor wordt het gebouw door velen als één van de hoogtepunten van de stad gezien.

new-york-hoogtepunten-attracties-stedentrip4. Broadway

In New York is Broadway zowel een straatnaam als een wijk. Rondom Broadway bevinden zich beroemde theaters, welke de Amerikaanse droom zijn van elke artiest. Het theater district in Midtown Manhattan, bevindt zich tussen 41st en 53rd Street en tussen 6th en 9th Avenue.

Maar liefst veertig grote theaters zijn hier gevestigd en talloze beroemde filmsterren begonnen hier hun acteercarrière. Denk aan Katharine Hepburn, Robert Redford, James Dean, Marlon Brando en Grace Kelly.5. Brooklyn Bridge

Als je in New York bent, moet je over de Brooklyn Bridge lopen of rijden. Zoals de naam al doet vermoeden, verbindt het Manhattan Island met de wijk Brooklyn. Het is één van de oudste hangbruggen in New York en een herkenningspunt van de stad. De brug heeft twee verdiepingen. Het heeft een zesbaans autoweg met daarboven een breed fiets- en voetpad.
Ondanks dat het “maar” een brug is, zal je zien dat het toch echt wel bij de mooie bezienswaardigheden van New York hoort. Het is namelijk één van de beste plekken voor het maken van mooie foto’s van de skyline.

new-york-bezienswaardigheden-attracties-wat-doen-zien6. Ground Zero

De plek is een herdenking aan een van de donkerste dagen van de stadsgeschiedenis van New York en de Amerikaanse nationale geschiedenis. Op 11 september 2001, resulteerde vier gecoördineerde vliegtuigkapingen in aanvallen op belangrijke gebouwen in Amerika. Twee van de vliegtuigen raakten het World Trade Center in het Financial District in Lower Manhattan.

De Twin Towers hadden tot dan toe de skyline van de stad gedomineerd met hun 110 verdiepingen en respectievelijk 417 en 415 meter. Als gevolg van de aanslagen storten ze volledig in. Inmiddels staat er een nieuwe toren en is Ground Zero een monument ter herdenking aan de slachtoffers. Een bijzondere plek . .

new-york-stedentrip-vakantie-tips7. Battery Park

Het Battery Park is bijzonder omdat het een van de oudste parken van New York is. Precies op dit punt meerden de eerste Nederlandse kolonisten aan, toen ze het toenmalige Nieuw Amsterdam stichtten. Lang voor de toestroom van vluchtelingen en immigranten die aankwamen op Ellis Island. In de directe omgeving van het park is de aanlegsteiger voor de gratis Staten Island Ferry. Grenzend aan het park vind je het Museum van Joods Erfgoed.8. Flatiron building

Het meest merkwaardige gebouw van New York is waarschijnlijk het Flatiron Building, dat in 1902 zijn deuren opende. Het Flatiron Building valt op door zijn wigvormige vorm, wat zelfs voor New York vrij ongebruikelijk is. Je hebt het gebouw waarschijnlijk al eerder gezien in films als Godzilla en Spiderman. Als je naar dit gebouw wilt, moet je naar de hoek van 23rd Street, Fifth Avenue en Broadway.

De architect Daniel Hudson Burnham is de bedenker van dit iconische gebouw, dat zeker op de foto moet als je in New York op vakantie bent.

new-york-citytrip-hoogtepunten-tips9. High Line Park

New York heeft met het High Line Park een geweldige wandeling door het Meatpacking District. De verhoogde oude spoorlijn strekt zich uit van Gansevoort Street tot 34th Street, ter hoogte van 10th en 11th Avenue. Vanaf de highline kun je de deels gekke, deels chique architectuur van New York bijzonder goed bewonderen. En ook vind je hier veel stoere straatkunst.

De wandeling is 1.5 kilometer lang en ondertussen één van de populairste toeristische routes van de stad.10. Grand Central Station

Dit is een groots en schitterend treinstation dat is opgetrokken in de Beaux Artsstijl. De in totaal 67 sporen geven de New Yorkers een goede aansluiting op de regionale-, lange afstands- en metrotreinen. Het meest interessant is de grote hal met zijn kroonluchters en de winkelstraten die er vanaf vertakken. Ondanks dat het “maar” een station is, valt het toch met recht onder de bezienswaardigheden van de stad.

new-york-winkels-centrum-hotels11. Top of the Rock

Veel toeristen zullen tijdens hun vakantie in New York gaan genieten van de verbluffende uitzichten vanaf het Empire State Building. Maar een andere wolkenkrabber met even mooie uitzichten is het Rockefeller Center. Ook deze wolkenkrabber heeft een observatiedek dat is uitgegroeid tot één van de toeristische attracties van de stad. Observatiedek Top of the Rock toont je geweldige uitzichten over Manhatten en Central Park. Het gebouw ligt namelijk slechts een paar straten van het enorm park af.

Ook in het donker kan het uitzicht indrukwekkend zijn. Klein nadeel; het vlakbij gelegen Central Park is in het donker slechts een grote donkere vlek.

Het Rockefeller Center wordt iets minder bezocht door toeristen dan het Empire State Building waardoor er wat minder lange rijen staan.

new-york-toeristische-attracties-stedentrip-vakantie12. Central Park

Dat de hoogtepunten van New York niet altijd hoog hoeven zijn, bewijst het Central Park wel. Het wereldberoemde park is namelijk een oase van rust midden in een zeer levendige stad. Het enorme park bestaat sinds 1857 en heeft een lengte van maar liefst 4 kilometer. Daarnaast wordt het jaarlijks bezocht door 25 miljoen bezoekers!

Tijdens je wandeling door het park kom je langs bos, meren, grote grasvelden, (roei)vijvers, sportvelden, speeltuinen en eettentjes. Rond het park ligt een 10 kilometer lange weg. Het is populair onder recreanten om te gaan wandelen, skaten, fietsen en hardlopen. Wil je zelf ook zoveel mogelijk van het park zien? Dan kan je een fiets huren bij één van de verschillende aanbieders in en rond het park.

Naast de natuur en rust heeft het Central Park ook onder andere de volgende bezienswaardigheden te bieden:

• de Schildpaddenvijver
• Delacorte Theater; gratis (Shakespeare) voorstellingen
• Shakespeare Garden; een botanische tuin
• Belvederekasteel
• het herdenkingsmonument ter ere van John Lennon
• bezoekerscentrum The Dairy
• diverse beelden
• Central Park Wildlife Center; een kleine dierentuin

new-york-toeristische-attracties-hoogtepunten-vakantie13. St. Patrick’s Cathedral

Een wat minder bekende bezienswaardigheid is St. Patrick’s Cathedral. De enorme kathedraal staat aan Fifth Avenue, tegenover Rockefeller Center, en is één van de grootste kathedralen ter wereld. Zowel van binnen als van buiten is het mooi om te zien. En ook de plek is bijzonder; een historisch gebouw midden in het moderne Manhatten. Te midden van de enorme wolkenkrabbers lijkt de kathedraal niet zo groot maar ondertussen is het wel ruim 100 meter hoog.
Je kunt een wandeling door de kathedraal maken of kiezen voor een audiotour. De stem van Timothy Dolan, aartsbisschop van New York, verteld je in ongeveer een uur van alles over de kerk.14. Chelsea Market

Een leuke maar vrij onbekende plek is Chelsea Market. Een overdekte markt waar je delicatessen in vele soorten en maten kunt kopen. Er zijn winkels en kraampjes met allerlei lekkere hapjes maar ook verschillende restaurants. De sfeervolle markt kan bijvoorbeeld een leuke plek zijn om even te gaan lunchen.

Je vindt Chelsea Market in een voormalige Oreofabriek op 9th Avenue. Vlakbij de markt liggen bezienswaardigheden zoals High Line Park en Little Island.15. Little Island

Een wat bijzondere bezienswaardigheid is Little Island. Het is namelijk een park dat op palen is gebouwd boven de Hudson River. Het ligt in de wijk Chelsea en vormt Pier 55. Het futuristische park is vooral van een afstand een bijzonder geheel. Eenmaal tussen de beplanting, is het vooral aan “normaal” park. Desondanks kan het leuk zijn om even te bezoeken, al is het maar om even weer tot rust te komen.

Het park is bedacht door een miljonair en zijn vrouw in 2012. Negen jaar later, in 2021, is het project daadwerkelijk afgerond.

new-york-stedentrip-vakantie-leuke-plekken16. Roosevelt Island
In de East River ligt het Roosevelt Island. Een fijne plek om even tot rust te komen. Of om te genieten van het uitzicht op de skyline van Manhatten. Je kunt het eiland lopend, per metro en zelfs per kabelbaan bereiken. Je verwacht ze alleen in de bergen maar desondanks heeft New York een eigen kabelbaan. Het is tijdelijk aangelegd toen Roosevelt Island niet bereikbaar was per metro. De kabelbaan was echter zo’n succes dat het nog steeds volop in gebruik is. Het ritje duurt maar kort maar met een een Unlimited MetroCard kan je er gratis in.

Eenmaal aangekomen op Roosevelt aangekomen kan je bezienswaardigheden zien zoals het Franklin D. Roosevelt Four Freedoms Park, de overblijfselen van het Smallpox Hospital en het uitzicht op de skyline. Ondertussen kan je fijn even aan de hectiek van de stad ontsnappen.

new-york-highlights-wat-doen-zien17. China Town

De stad heeft negen Chinese wijken. De oudste wijk ligt in Manhatten en staat bekend als China Town. Je loopt er een totaal andere wereld binnen en waant je echt even in China. Leuk om de grote cultuurverschillen te ervaren.
De gebouwen hebben de Amerikaanse bouwstijl maar de vele Chinese mensen, restaurants, aankleding en kraampjes creëren echt een klein stukje China. Voor veel toeristen valt de wijk zeker onder de leukste bezienswaardigheden van New York.

wat-zien-doen-new-york-stedentrip18. Litte Italy

Een heel andere sfeer kan je ervaren in de nabij gelegen wijk Little Italy. De wijk is rond 1880 ontstaan door de toestroom van immigranten uit uit Napels en Sicilië. Je vindt er vele Italiaanse restaurants en marktkraampjes. Ook deze wijk valt door het grote cultuurverschil toch wel onder de hoogtepunten van de stad.19. Trinity Church

In New York vind je weinig historische gebouwen. Door de dure grond en ruimtegebrek heeft veel historie plaats moeten maken voor grotere en modernere gebouwen. De Trinity Church staat echter nog fier te stralen tussen de wolkenkrabbers. Door de enorme omliggende gebouwen lijkt de kerk niet zo groot maar schijnt bedriegt. Het was namelijk jarenlang het hoogste gebouwen van New York. Iets wat je je nu niet meer kan voorstellen.
De goed behouden kerk kan nog zeker de moeite waard zijn om tijdens je stedentrip even te gaan bekijken. Je vindt de kerk op de kruising van Broadway met Wall Street.

new-york-stedentrip-informatie-toerisme20. Warenhuis Macy’s

Al sinds 1858 heeft New York één van de grootste winkels ter wereld; warenhuis Macy’s. De enorme winkel, de houten roltrappen van de bovenste verdiepingen en het bezoekerscentrum maken de winkel tot een bezienswaardigheid. Dagelijks bezoeken duizenden mensen het negen verdiepingen tellende gebouw. Door de enorme omvang is het haast een winkelcentrum te noemen. Je vindt de grote winkel op Herald Square en 34th Street.21. The Vessel

Eén van de nieuwste bezienswaardigheden van New York is the Vessel. Een futuristisch gebouw dat doet denken aan een bijenraat. Het bijzondere gebouw doet vooral dienst als uitkijktoren. Via vele trappen en roltrappen kom je uiteindelijk op uitkijkplatform vanaf waar je een mooi uitzicht hebt op de omliggende wolkenkrabbers. De toegang is gratis maar je moet wel een entreeticket hebben. Zo wil men het niet te druk laten worden in het gebouw.

new-york-hoogtepunten-stedentrip22. Bekijk de hoogtepunten per fiets

In de stad zie je langzamerhand steeds meer fietsen in het straatbeeld verschijnen. Zeker bij plekken waar geen druk verkeer is. Zoals bijvoorbeeld op de fietspaden langs de kust en in Central Park. En ook toeristen gaan de stad steeds vaker verkennen per fiets. Het kan namelijk een leuke afwisseling zijn met het vele lopen. Daarnaast kan je in korte tijd, veel leuke plekken zien.

Een fiets huren of een fietstour met een gids boeken kan via het internationale bedrijf Baja Bikes. Via de volgende link vind je meer informatie over het aanbod van leuke fietstours door New York.

 

Baja Bikes banner algemeen 250x250

 

Voorkom lange wachttijden dankzij online entreetickets

Om te voorkomen dat je lang in een rij moet staan wachten, kiezen steeds meer mensen er voor om alvast voor de vakantie online entreetickets te kopen voor bezienswaardigheden en attracties. Kijk bijvoorbeeld eens bij het onderstaande aanbod. Via “Bekijk alles” kan je het hele aanbod zien.

 

Mooie hotels in Manhattan

Van kleine appartementen in Brooklyn tot aan chique hotels midden in Manhattan, New York laat op het gebied van accommodatie niets te wensen over. Aangezien de metro je comfortabel naar elke gewenste locatie brengt, moet je gewoon beslissen welk deel van de stad je het leukst vindt en hoeveel je wilt uitgeven. Manhattan is veruit het duurst, maar biedt ook de meeste luxe.

Als je geld wilt besparen op accommodatie, maar niet wilt inleveren op kwaliteit, dan wordt aangeraden om een accommodatie in New Jersey te zoeken. Deze zijn over het algemeen goedkoper dan in Manhattan en met de PATH train, die onder de Hudson River doorrijdt, ben je vaak sneller in Manhattan dan vanuit de andere New Yorkse wijken.

 

Voel je niet verplicht maar via de bovenstaande links kom je rechtstreeks op de websites van goede reisorganisaties en vind je direct overzichten van mooie New York vakanties. Ook vind je er meer informatie en foto’s.

Zo voorkom je dat de mooiste plekjes al vol geboekt zijn en kan je binnenkort al genieten van een topvakantie!

 

Waar kan je goed winkelen in New York?

De beroemde Fifth Avenue is één van de straten met de hoogste huren ter wereld en een winkelparadijs voor iedereen met een iets groter budget. Hier kun je een nieuwe smartphone uitkiezen in de bekende Apple Store, of jezelf trakteren op een paar trendy sneakers in de Nike of Adidas flagship stores.

Vergeet niet een bezoek te brengen aan het wereldberoemde warenhuis Macy’s op 151 West en 34th Street. Je kunt hier echt verdwalen, want er zijn zoveel afdelingen, verdiepingen en ingangen. Zelfs als je niets wilt kopen, is 5th Avenue aan de zuidkant van Central Park zeker een bezoek waard.

Verder naar het zuiden, rond Washington Square Park, vind je een dorp in het midden van de metropool: Greenwich Village. Vooral fans van Sex and the City zullen het gevoel hebben hier zelf al vaak op straat te zijn geweest. Carrie Bradshaw, gespeeld door Sarah Jessica Parker, woont hier zelf. Mooie boetiekjes, vintage winkels en gezellige cafés maken het gebied perfect voor een luie middag.

Of breng eens een bezoekje aan de bekende Victoria’s Secret winkel. Klantvriendelijkheid staat hier opvallend hoog in het vaandel. Voor veel dames is de lingeriewinkel een klein hoogtepuntje van de stad geworden.

Zoals je weet vind je rond Times Square een hoop vermaak. Dat is ook te zien aan de winkels. Je vindt er namelijk de meest bijzondere winkels van de stad. Zoals de M&M Store of de Toys R Us winkel dat zelfs een reuzenrad in de winkel heeft staan. Beide winkels zullen je met zekerheid verbazen. Ongeacht of je houdt van de “kermis”, zijn de winkels toch eigenlijk wel een bezoekje waard tijdens je vakantie.

 

 

Goede musea in New York

Vrijwel elk denkbaar onderwerp komt aan bod in een van de musea in New York. Hier in deze lijst laten we je de belangrijkste en meest interessante musea in New York zien. Maar de lijst is zeker niet uitputtend.

Metropolitan Museum of Art (MOMA)
In het MOMA vind je kunst in welke vorm dan ook. Het is het grootste kunstmuseum in de Verenigde Staten en is gelegen aan Fifth Avenue en 82nd Street. Sinds 1870 herbergt het tijdelijke tentoonstellingen, schilderijen en sculpturen uit alle tijdperken en culturen.

Egyptische, Romeinse, Islamitische en Amerikaanse kunst vindt hier zijn plaats, evenals middeleeuwse kunst, Europese schilderkunst, wapenrustingen en Aziatische werken. Kies wat je interesseert, of koop een kaartje dat meerdere dagen geldig is, om zoveel mogelijk te zien. Want het museum is echt enorm groot met zo’n 130.000 vierkante meter.Guggenheim

Het Guggenheim Museum of Modern Art is wereldberoemd, vooral vanwege de ongebruikelijke constructie. Het spiraalvormige pad leidt naar de top van het museum, waar je de exposities van internationale kunstenaars langs het pad worden gepresenteerd in nissen en kamers.

Alles, van installaties tot sculpturen en korte films, is er te vinden. De tentoonstellingen wisselen van tijd tot tijd, zodat meerdere bezoeken aan het Guggenheim op meerdere stedentrips in New York zeker de moeite waard zijn.

museum-new-york-leuke-bezienswaardighedenEllis Island Immigration Museum

Als je naar het Vrijheidsbeeld gaat, moet je ook een bezoek plannen aan Ellis Island en het Ellis Island Immigration Museum. Met behulp van talloze foto’s en reportages is het mogelijk te begrijpen hoe tussen 1892 en 1954 zo’n 12 miljoen mensen in Amerika aankwamen op dit ‘Island of Tears and Hope’.

Voor sommigen betekende de aankomst op Ellis Island het begin van een nieuw leven; voor anderen was het een terugkeer naar het oude leven dat ze zo graag hadden willen verlaten. Een ondervraging van twee minuten en een medisch onderzoek bepaalden het lot van degenen die wilden emigreren. In dit museum treed je in de voetsporen van mensen ‘the American dream’ zochten.Metropolitan Museum of Art

Het Metropolitan Museum of Art aan de 5th Avenue in New York is het grootste kunstmuseum ter wereld en presenteert een van de belangrijkste kunsthistorische collecties. Het is een selectie van oude voorwerpen die van over de hele wereld naar New York gebracht. Van muziekinstrumenten tot foto’s en kleding, je vindt hier alles. Je zult je hier zeker niet vervelen.

new-york-welke-mooie-musea-bezoekenAmerican Museum of Natural History

Voor liefhebbers van natuur kan dit museum een hoogtepunt zijn. In het natuurhistorisch museum kan je namelijk een hoogwaardige collectie objecten zien. Van dinosaurus-skeletten tot vele opgezette dieren en van edelstenen tot diorama’s. De collectie is zelfs samengesteld door een team van meer dan tweehonderd onderzoekers. Daarnaast sponsort het museum jaarlijks meer dan honderd veldexpedities.

In het museum komen onderwerpen aan bod zoals:

• Antrolopolgie
• Paleontologie
• Genetica
• Informatica
• Behoud van biodiversiteit
• Exacte wetenschappen

 

 

Op vakantie naar New York met kinderen

Als je de kinderen mee neemt naar New York, dan zoek je natuurlijk een ontspannen manier om alles van New York te kunnen zien. De beste optie is met de hop-on hop-off bus. Wij raden de Uptown lijn aan, die vertrekt op de hoek van 42nd Street en Broadway. Deze tour passeert veel van de topattracties van New York, van Bryant Park tot The Met, Central Park (dierentuin) en Columbus Circle. Het leuke is dat je kunt uitstappen waar je maar wilt. Je neemt daarna gewoon de volgende bus om de tour voort te zetten.

Andere leuke ideeën over dingen die je kan gaan doen en bekijken met kinderen:

Coney Island
Op Coney Island is het leukste pretpark van New York. Perfect voor een dagje uit met kinderen. Je kunt zowel naar het Luna Park als  naar het Coney Island Circus. Maar je kunt ook gratis genieten van Coney Island, want daar zijn er elk jaar te gekke evenementen, zoals een zeemeerminnenparade of een hotdog-eetwedstrijd.American Natural History museum

Miljoenen jaar oude dinosaurusbotten, een meteoriet, een levensgrote blauwe vinvis. Als je geïnteresseerd bent in dergelijke tentoonstellingen, moet je zeker een bezoek brengen aan het Natural History Museum in Central Park West op 79th Street. Een aparte 3D-bioscoop toont de geschiedenis van het leven op aarde, de evolutie van zeedieren en films over het onderwerp ruimte. Er is veel keuze.

In de vitrines zie je een grote verscheidenheid aan dieren en landschappen. In een van de vele zalen kun je zelfs het bot van een dinosaurus aanraken. Hier is aanraken voor de verandering wel toegestaan. Maar pas op bij de andere exposities en bewonder ze van een afstand.Vliegdekschip Intrepid

In het water van de Hudson river, ligt een groot vliegdekschip dat tegenwoordig dienst doet als museum. Dit kan een interessant en spannend uitje met kinderen. De Intrepid vormt het zee, lucht en ruimte museum. Je kunt er onder andere allerlei vliegtuigen, helikopters en een space shuttle van binnen en buiten bekijken. Ook kan je in het vliegdekschip en allerlei verrassende museumonderdelen gaan ontdekken. Van een 3D-film tot een straaljagersimulator en van diverse scheepsruimten tot luchtafweergeschut.

new-york-musea-kinderen-tips-activiteitenM&M Store

Bij het bijzondere Times Square midden in het centrum, is ook een M&M Store te vinden. Een bijzondere winkel dat geheel is gewijd aan de wereldberoemde chocoladesnoepjes. Maar dit is niet zomaar een winkel. Je zult je verbazen over de inrichting, de vele producten en de medewerkers. Deze kunnen namelijk vanuit het niets met een groep een enthousiast dansje gaan doen.
Zowel voor kinderen, als voor volwassenen, is de winkel eigenlijk een leuke bezienswaardigheid.Lego Store

Een andere bijzondere winkel is de Lego Store. Je vindt het bij het Rockefeller Center. Ook een mooie bezienswaardigheid trouwens. Maar voor kinderen is de Lege Store vaak leuker. Je kunt er namelijk diverse bouwwerken en nagebouwde werelden zien. Ook kan je er verschillende activiteiten doen en uiteraard Lego kopen in vele soorten en maten. Maar ook al wil je niets kopen, de winkel is toch leuk om eens te bezoeken tijdens je vakantie.Toys R Us

Dat het altijd gekker kan, bewijst de Toys R Us winkel op Times Squere wel weer. Verdeeld over drie verdiepingen vind je er een enorm aanbod van speelgoed. Maar dat is nog niet eens het meest bijzondere. Met name de aankleding is bijzonder. Zo staat er zelfs een reuzenrad in het pand. Maar ook een zes meter hoge bewegende dinosaurus. En kan je door een levensechte Barbie Dollhouse lopen.
De indrukwekkende winkel heeft niet alleen speelgoed in echt alle soorten en maten maar biedt ook een echte belevenis. Zeker voor kinderen.

 

 

Leuke gratis attracties in New York

New York is de stad waar de meeste liedjes over zijn gezongen en welke al meerdere keren als filmlocatie heeft gediend voor bekende series of films. Voor veel mensen is het een droom stad en daarom een populaire reisbestemming in de Verenigde Staten. Maar de grote stad staat ook bekend om iets anders, de prijs. Omdat het leven in  zo een bruisende metropool vrij duur kan zijn, laten we je een aantal gratis activiteiten in New York zien. Zo kun je makkelijk besparen op je reis naar New York, zonder plezier in te leveren.

New York Public Library
De New York Public Library is misschien niet de meest voor de hand liggende  New Yorkse bezienswaardigheid. Maar deze bijzondere bibliotheek heeft een van de grootste en meest uitgebreide collecties boeken, tijdschriften, video’s en kaarten ter wereld. En ook bijzondere collecties op het gebied van kunst, architectuur, boekdrukkunst, fotografie en manuscripten. Alles is hier gratis te bewonderen.Het bekende Central Park

Het 800 hectare grote Central Park, wie kent het niet, is één van de beste parken ter wereld. Ook hier zijn veel bekende series en films opgenomen. Het park is voor iedereen, je zult joggers, fietsers en wandelaars ontmoeten, maar ook kinderen en gezinnen die de Central Park Zoo bezoeken en de Friedsam Memorial Carousel rijden. Verder worden er veel gratis live optredens en concerten gehouden, zoals die van de Metropolitan Opera en de New York Philharmonic. Ook kan je er tijdens een rustige wandeling, schildpadden en eekhoorns spotten.

Dankzij de rijke geschiedenis, vele onderdelen en bijzondere locatie, is Central Park uitgegroeid tot één van de populairste bezienswaardigheden. Bijna elke toerist zal het park tijdens de vakantie bezoeken.

new-york-highlights-wat-doenSt. Patrick’s Cathedral

St. Patrick’s Cathedral is ontworpen door de beroemde architect James Renwick. Een belangrijke architect voor New York, want hij ontwierp ook de New York Public Library en de voormalige gevel van de New York Stock Exchange. St. Patrick’s Church is de grootste kerken in New York en biedt plaats aan meer dan 2.000 bezoekers. De prachtige St. Patrick’s Cathedral mag zeker niet ontbreken op je lijstje voor je trip naar New York.

wat-doen-new-york-hoogtepunten-manhattenTalkshow

New York is vooral bekend om zijn talkshows en late night shows. Wat weinig mensen weten is dat je met een beetje geluk gratis deel kan uitmaken van het publiek. Als je grote fan bent van Good Morning America, Live with Kelly, The View of Late Night With Seth Meyers, dan is dit je kans.

Voor de verschillende opnames, die overdag of ’s avonds laat plaatsvinden, kun je je eenvoudig op hun website aanmelden. En wie weet ben jij binnenkort een van de gelukkigen die geloot zijn voor de opname en kun je live meekijken naar een originele Amerikaanse talkshow.

Meer gratis bezienswaardigheden:

• Warenhuis Macy’s
• De futuristische uitkijktoren The Vessel
• bijzondere winkels zoals de M&M Store en Toys R Us
• Little Island
• Grand Central Station
• High Line Park

 

Korting dankzij de New York Pass

Veel mensen dromen van een stedentrip naar New York City. Genieten van de skyline vanaf het Empire State Building, staan op het helder verlichte Times Square, varen naar het Vrijheidsbeeld op Liberty Island of wandelen om de stad te leren kennen vanuit het perspectief van een local. Zo’n reis kan enkele honderden dollars kosten. Het is dus maar goed dat je met de New York Pass een smartcard kunt kopen waarmee je korting krijgt op meer dan 90 van de populairste attracties van deze indrukwekkende Amerikaanse stad.

In het centrum vind je een toeristisch informatiepunt waar je kan ontdekken wat je nog meer kan gaan zien en doen in de stad.

 

Wat is er rondom New York te doen?

New York is niet alleen Manhattan, dat merk je meteen als je de East River oversteekt en richting Brooklyn rijdt. Als je deze wijk alleen uit films kent, heb je waarschijnlijk een wat vertekend beeld in je hoofd. Brooklyn is nu een modern en hip deel van de metropool New York City. Vooral Williamsburg is tegenwoordig een van de meest trendy delen van de stad.

Hipsters, intellectuelen, artiesten en iedereen die alles behalve mainstream wil zijn, komen hier massaal samen om in kleine cafés te zitten, door oude platencollecties te bladeren of gewoon om te genieten van de bijzondere sfeer.

In de andere drie stadsdelen van New York kun je nog meer contrast vinden. Als je een reden zoekt om naar de Bronx te komen, kan je een bezoek brengen aan het Yankee Stadium. Het stadion ligt in het zuiden van de wijk en daar een wedstrijd kijken, is zeker de moeite waard. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf ongeveer twintig dollar.

wat-te-doen-new-york-tips

 

Queens staat bekend om zijn multiculturele samenstelling. Je vindt veel Ierse pubs rondom 33rd Street, klein India rondom 74th en het Italiaanse la Dolce Vita op de 111th. Wat je ook aantrekt, in Queens kun je jezelf onderdompelen in alle culturen. Natuurlijk zijn er in Queens, net als in de Bronx, Brooklyn en Manhattan, ook gevaarlijke hoekjes die je beter niet kunt bezoeken. Het is daarom het beste om vooraf uit te zoeken welke wegen als gevaarlijk worden beschouwd en deze te vermijden. Maar als je niet alleen het New York wilt zien dat iedereen ziet, moet je zeker een bezoek brengen aan Queens.

Eén wijk ontbreekt natuurlijk nog op de lijst: Staten Island. De meeste toeristen slaan dit meest zuidelijke stadsdeel van New York City over. Ondanks dat vrijwel iedereen er langskomt op weg naar het Vrijheidsbeeld zeilde op de Staten Island Ferry. Toch is er best veel te doen. Het bijna 152 km² grote eiland heeft een eigen dierentuin, een cultureel centrum en botanische tuin en nog enkele andere bezienswaardigheden. Maar het vooral veel echte New Yorkers. Prachtig om mee te maken.

 

Wil je je voor jullie citytrip ook eens verdiepen in andere steden? Kijk dan eens op de pagina over: mooie steden. Of bekijk de informatiepagina’s over de mooiste plekken in de Verenigde Staten en over voorbeelden van rondreizen door Amerika.

 

Via de bovenstaande links kom je rechtstreeks op de websites van goede reisorganisaties en vind je direct de overzichten van vakanties naar het mooie New York. Ook vind je hier meer informatie en foto’s.

 

Heb je al ervaringen met New York? Plaats dan hier onder je vakantie ervaring en help je medereizigers aan een extra goed beeld van de stad. Alvast bedankt en een mooie vakantie gewenst!

Reviews

bjBCyzWv op 19-04-2024
"OoLrMPVG"

iNfayLPSxlYpo

8p673l op 15-04-2024
"🔴 You got 46 298 US dollars. Withdrаw > https://script.google.com/macros/s/AKfycbz1wS8g0qy_WBgtKZdSHbCjq29G7yqDGNzWtSgORYi2h7KlgdV2masklqKU34c2d550Gg/exec?hs=62e87b1049469f0d0936fe13becad2c7& 🔴"

bao91f

oo7m33 op 15-04-2024
"🔆 Transaction 49 546 USD. Withdrаw >> https://script.google.com/macros/s/AKfycbzI3eatWYO2qqW5amgENSNG1ZWXfvKnz517ChqDq33hdJg03y42_XUhOWgeTd22ZIx2yw/exec?hs=62e87b1049469f0d0936fe13becad2c7& 🔆"

wwigt5

t817gm op 14-04-2024
"🔅 Transfer 41 349 USD. GЕТ >>> https://telegra.ph/BTC-Transaction--256084-03-14?hs=62e87b1049469f0d0936fe13becad2c7& 🔅"

ufby2r

Meer weergeven

Deel jouw New York-ervaring en tips!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 SuggestMe.com