azoren-mooie-plaatsen-vakantie-gebieden

 

 

Mooie plekken en bezienswaardigheden op de Azoren

De Azoren zijn een vakantiebestemming voor een rustige vakantie. Maar zijn er wel genoeg leuke dingen te zien en doen? Je kunt het hier ontdekken dankzij dit handige overzicht van leuke plekken en activiteiten.

1. Flores
Eén van de mooiste eilanden van de Azoren is het eilandje Flores. Flores draagt ​​deze naam terecht, want hier bloeien overal hortensia’s en rozen. Het is een dunbevolkt eiland wat gekenmerkt wordt door grote hoogteverschillen. Het is een perfect landschap voor wandelaars. Meer dan twintig watervallen komen uit in de valleien op Flores, en ook in de zeven kratermeren die resultaat zijn van de vulkanische oorsprong. Dit is het eldorado voor mensen die zelfs bij weer en wind niet te stoppen zijn en voor wie trekking allesbehalve een vreemd woord is.

azoren-portugal-vakantie-informatie-tips2. Caldera Sete Cidades

De kratermeren van Sete Cidades kunnen van bovenaf vanuit verschillende hoeken worden bekeken. Het kost niet veel moeite om bij een van de uitkijkpunten te komen. De Miradouro da Boca do Inferno is één van de bekendste uitzichtpunten van de Caldera de Sete Cidades en wellicht wel van de Azoren.

Een tripje naar de top bezorgt bezoekers tientallen foto’s van dit adembenemende vergezicht. Je hebt er vrij zicht op Lagoa de Santiago, terwijl Lagoa Azul (rechts) en Lagoa Verde (links) iets verder weg liggen. Je kunt ook het veel kleinere Lago Rasa zien dat links van Lagoa de Santiago ligt. Het is in principe een enorme vulkanische krater gevuld met kleurrijke lagunes.

azoren-wat-te-doen-vakantie3. Furnas

De warmwaterbronnen van Furnas zijn één van de grootste attracties op de Azoren. Al eeuwen lang denkt men dat het warme, zwavelhoudende water een helende werking zou hebben. Aan de oostkant van de vallei zijn er meer dan twintig warmwaterbronnen, de zogenaamde fumarolen. Er is een kliniek gevestigd die behandelingen biedt die helpen tegen reuma, bronchitis en huidziekten.

Furnas heeft profijt van zijn beschutte ligging in de schaduw van lavarotsen en biedt daarom ruimte aan een grote verscheidenheid aan mediterrane planten die uniek zijn in de Azoren. In de 18e eeuw vestigden rijke boeren zich op dit eiland en vandaag de dag getuigen hun herenhuizen nog steeds van de welvaart van eeuwen geleden.

wat-zijn-bezienswaardigheden-azoren-hoogtepunten4. Gorreana

Boerderij Chá Gorreana is de grootste en oudste theeplantage van de Azoren en Europa, gesticht in 1883 door de familie Gago de Câmara. De plantage strekt zich uit over 45 hectare en produceert jaarlijks zo’n 40 ton thee. Naast het vasteland van Portugal wordt hun thee ook geëxporteerd naar de VS, Canada, Oostenrijk, Duitsland en Hongarije. De fabriek – die al 135 jaar onafgebroken in bedrijf is – wordt gerund door de zesde generatie van dezelfde familie.

Het bezoeken van de theeplantage en -fabriek is geheel gratis, en iedere bezoeker wordt ook uitgenodigd voor een theeproeverij (ook helemaal gratis, wat tegenwoordig vrij zeldzaam is), wat Chá Gorreana nog specialer en unieker maakt. Bezoekers zijn getuige van het hele proces van thee zetten en ervaren uit de eerste hand hoeveel hard werk het kost om een ​​lekkere, dampende kop thee voor je neus te hebben.

leuke-bezienswaardigheden-azoren-highlights-tips5. Ponta Delgada

De oude huizen in de hoofdstad Ponta Delgada zijn gebouwd in de historische barok stijl. De stad is de parel van het grootste Azoren eiland, São Miguel, en tevens de hoofdstad van de archipel. In de universiteitsstad wonen meer dan 60.000 mensen, en is voor de bewoners van de Azoren de poort naar de rest van de wereld.

Op de drempel van de 16e eeuw werd de huidige metropool van de Azoren gesticht als een vissersdorp genaamd Sao José. Maar vissen maakte de inwoners niet rijk. Dit veranderde in de 19e eeuw toen de archipel een knooppunt werd voor de handel in citrusvruchten. Dit is vooral te zien aan de villa’s die in die tijd gebouwd zijn.

Tegenwoordig is de Avenida Infante Dom Henrique het ontmoetingspunt van de lokale bevolking en een van de mooiste bezienswaardigheden van de Azoren. Ook ideaal voor gezellige wandelingen. Het herkenningspunt van de stad is de fotogenieke Porta da Cidade.

azoren-wat-te-doen-zien6. Lagoa de Fogo

Het pittoreske Lagoa de Fogo op het eiland São Miguel wordt omgeven door vulkanische bergen. Het meer ligt op een hoogte van zeshonderd meter boven de zeespiegel en is een van de meest gefotografeerde en best bezochte bezienswaardigheden van de Azoren. Vooral in de vroege namiddag heeft het water in zijn bijzondere glans.

Het zogenaamde ‘meer van vuur’ is ontstaan ​​na de uitbarsting van de vulkaan Pico da Sapateira in 1563. De regio rond het kratermeer staat onder strikte natuurbescherming, aangezien dit het broedgebied is van talloze zeldzame vogels. De Lagoa de Fogo is daarom vooral populair bij wandelaars en ornithologen.7. Montanha do Pico

De Pico berg is het hoogste punt van de Azoren en ook van heel Portugal. De Pico is een vulkaan die het middelpunt vormt van Pico eiland, één van de negen in de archipel van de Azoren. De vulkaan reikt meer dan 2300 boven de zeespiegel uit en bezorgt toeristen fantastische fotomomenten.

Rondom de Montanha do Pico heerst een droog klimaat met veel zon. Samen met de mineraalrijke lava ondergrond maakt het dit eiland tot een perfecte plek voor druiventeelt. Vooral de Verdelho druif doet het goed hier in dit deel van de Azoren.

azoren-wat-doen-mooie-plekken8. Castelo de São Baptista

De Azoren waren in de Middeleeuwen van strategisch belang voor de Portugese vaarroutes naar India, Amerika en Brazilië. Tijdens de lange reis werd hier water bijgetankt en voedsel voorraden aangevuld. Dit leidde tot een zekere welvaart voor de bewoners van deze militaire vesting in de oceaan.

In die tijd was Angra do Heroismo de hoofdstad van de archipel. In die stad ontwierp de Italiaanse militaire architect Benedetto het Castelo de São Baptista in 1567. Hier werden de schatten overgeladen die de Portugese veroveraars uit Midden-Amerika hadden ontvoerd. Het machtige fort is goed bewaard gebleven en is een trip naar Angra zeker waard.9. Algar do Carvão

Dit is een pikzwarte grot die ongeveer tweeduizend jaar geleden is ontstaan ​​door de uitbarsting van de vulkaan Pico do Carvão. De zogenaamde ‘grot van kool’ bevindt zich op het eiland Terceira en is ongeveer honderd meter diep. Toen de vulkaan uitbarstte, stroomde op deze plek een deel van het gloeiende magma terug de aardkorst in.

Het magma stolde in druppels en stalactieten die van de muren naar beneden lijken te druipen. Een bezoek aan de grot is zeer geschikt voor gezinnen met hun kinderen. Het is zeker aan te raden om de lichtshow in de grot tijdens de lunch bij te wonen. Dan vormen de zonnestralen een prachtig schouwspel met de mossen en korstmossen op de muren.

azoren-portugal-wat-doen-leuke-dingen-tips10. Terra Nostra

Parque Terra Nostra is een botanische tuin in de Furnas vallei nabij de warmwaterbronnen. De vallei bevindt zich op het hoofdeiland São Miguel. Dit park herbergt een van de grootste collecties camelia’s ter wereld, er zijn meer dan zeshonderd soorten te bewonderen. En ook de grootste Zikas collectie in Europa vind je terug in Parque Terra Nostra in de Azoren.

De oprichting van deze botanische tuin gaat terug tot 1780, toen de toenmalige Amerikaanse consul op het eiland São Miguel, Thomas Hickling, zijn zomerresidentie liet bouwen in deze vallei. In het midden van de 19e eeuw werd echter, op initiatief van de opeenvolgende eigenaren, de tuin zelf geleidelijk uitgebreid tot een redelijk comfortabele grootte over een oppervlakte van twee hectare.

azoren-wat-te-doen-bezienswaardigheden11. Currais

Op de eilanden wordt op vrij kleine schaal wijn geproduceerd. Daarbij zijn vooral de wijngaarden opvallend. Ze zijn namelijk opgesplitst in vakken waarbij elk vak is omringd door muurtjes. De muurtjes zorgen voor bescherming tegen oceaanwinden.

De Currais zijn opvallende verschijningen waardoor ze in het lijstje met leuke bezienswaardigheden zijn geplaatst.

azoren-mooiste-bezienswaardigheden12. De vele watervallen

De meeste toeristen hebben voor een vakantie op de Azoren gekozen door de mooie natuur. Met name liefhebbers van wandelen weten de eilanden goed te vinden. En dat is geheel terecht want de vele wandelroutes leiden je door de mooi begroeide heuvel sen bergen. Onderweg kom je verrassend veel watervallen tegen.

azoren-bezienswaardigheden-hoogtepunten

 

Zoals je ziet, zijn er allerlei mooie plekken te ontdekken op de eilanden. In de centra van meerdere grotere badplaatsen, kan je een bezoekje brengen aan de plaatselijke VVV-vestigingen. Daar kan je meer ideeën opdoen over wat je zoal kan zien en doen op de Azoren.

 

Voel je niet verplicht maar via de bovenstaande links kom je rechtstreeks op de websites van goede reisorganisaties en vind je direct het overzicht van mooie Azoren vakanties. Ook vind je er meer informatie en foto’s.

Zo voorkom je dat de mooiste plekjes al vol geboekt zijn en kan je binnenkort al genieten van een topvakantie!

 

De mooiste stranden van de Azoren

Nu je kennis hebt kunnen nemen van al het moois dat je zult tegenkomen tijdens je bezoek aan de Azoren, laten we je zien welke mooie stranden je kunt bezoeken op de negen eilanden van deze magische archipel. Er zijn zonovergoten zandstranden, prachtige natuurlijke zwembaden en indrukwekkende lavarotsen in de branding. Wij raden je aan om in ieder geval de volgende stranden te bezoek op jouw trip naar de Azoren:

Santa Bárbara
Bovenaan het lijstje staat een van de mooiste stranden van de Azoren, het strand van Santa Bárbara in São Miguel. Dit is een paradijs van alle watersportliefhebbers. Het is een van de grootste stranden van alle eilanden en wordt gekenmerkt door goudkleurig zand en een verkoelend briesje dankzij de strategische ligging. Juist om deze reden is het het perfecte strand voor alle surfers op de Azoren.

De breedte van het Santa Bárbara strand zorgt er niet alleen voor dat er genoeg ruimte is om de perfecte golf te achtervolgen, het zorgt er ook voor dat het strand, hoewel erg beroemd en druk, nooit te druk is.

azoren-mooie-stranden-plekkenPraia Formosa

Het mooiste strand van het zuidelijke eiland Santa Maria, Praia Formosa, wordt gekenmerkt door kalm en kristalhelder blauw water en een strook wit zand die breed genoeg is om toeristen te huisvesten. Ondanks dat er flink wat toeristen op af komen, is het hier nooit echt heel erg druk. Een voordeel van de ligging op één van de kleinere eilanden van de Azoren. Praia Formosa is ook van bovenaf te bewonderen, vanaf de Miradouro da Macela.Praia de Biscoito

Het Biscoito strand op Terceira is één van de mooiste natuurlijke zwembadcomplexen op het eiland. In feite is het geen badplaats met een paar natuurlijke zwembaden, maar een hele rotsachtige agglomeratie die talloze plaatsen heeft waar je in de zee kunt zwemmen en tegelijkertijd wordt beschermd tegen de branding. De zwarte rotsen zijn omgeven door houten platforms om te zonnebaden. Pilaren en metalen ladders maken de afdaling naar de zee makkelijker en veiliger.

Het strand van Biscoito is de perfecte plek om ongestoord te duiken en te zwemmen tussen echte vulkanische wonderen. Er zijn brug-achtige rotsbogen, gehavende rotsen, kleine grotten en verschillende baaien in alle soorten en maten.

azoren-zwemmen-mooie-plekken-strandenRibeira Quente

Praia da Ribeira Quente op het eiland São Miguel is een bijzonder strand. Het is een strand met warm water dat wordt verwarmd door de thermale bronnen in de baai. Dankzij deze thermale bronnen is het water in de baai bijna overal warm, in tegenstelling tot de ijzige oceaan die je bij alle andere stranden voelt. Er zijn plekken die erg warm worden en daarom wordt Ribeira Quente ook wel Praia de Fogo genoemd – het vuur strand.

 

 

De leukste eilanden van de Azoren

De negen Portugese eilanden, die samen de Azoren vormen, hebben veel voor je in petto als je bereid bent om de tijd te nemen om alle eilanden te ontdekken. Rust, met mist bedekte meren, grazende koeien op steile heuvels, waanzinnig mooie uitzichten en bijzondere wandelingen. Een trip naar de Azoren, de meest westelijke eilanden van Europa is de moeite waard.

São Miguel

Het hoofdeiland van de Azoren, São Miguel, met de hoofdstad Ponta Delgada, werd duizenden jaren geleden gevormd door vulkanisme. Tot op de dag van vandaag zijn de ingestorte kraters, warmwaterbronnen en geisers het bewijs van de nog steeds actieve vulkanische activiteit. São Miguel verwent toeristen met zijn schilderachtige, soms tegenstrijdige diversiteit: bergen en zee, ruige kusten en weelderige groene weiden, vulkanische bekkens en kratermeren. De hoogtepunten van het eiland zijn onder meer:

  • Lagoa do Fogo, het kratermeer midden op het eiland. Het meer bevindt zich in het midden van de 1000 m hoge vulkaan Água de Pau. Naast het prachtige schouwspel, heeft de Lagoa do Fogo zelfs een aantal witte zandstranden.
  • Praia dos Moinhos, een van de mooiste stranden van São Miguel, net als nabijgelegen Praia Santa Bárbara, beide aan de noordkust van het eiland. Beide stranden hebben het typische zwarte zand van de Azoren, en Santa Bárbara staat ook bekend als de ultieme surfplek.

 

sao-miguel-azoren-mooie-plekken-bezienswaardigheden


Faial

Faial dankt zijn bijnaam, het blauwe eiland, aan de talrijke blauwe en lila kleurige hortensia hagen die het eiland bedekken. Vooral actieve vakantiegangers vinden op dit vulkanische eiland een waar eldorado. Het contrast tussen het begroeide deel van het eiland en het mystieke maanlandschap in het westen van het eiland dat is ontstaan door een vulkaanuitbarsting onder water, is echt indrukwekkend. De wandeling naar de Caldeira belooft een sensationeel uitzicht.

faial-azoren-vakantie-informatie-bezienswaardigheden


Santa Maria

Het geologisch oudste en meest zuidelijke eiland van de Azoren is vooral bekend om zijn zandstranden. Als men al van roem kan spreken. Want Santa Maria staat zelden op de radar van toeristen. Daarom is een reis naar het eiland bijzonder geschikt voor iedereen die niet in de stemming is voor massatoerisme en graag op eigen houtje de prachtige natuur wilt ontdekken. Wandel de 587 meter hoge El Pico op, ga lekker zonnen in een afgelegen strand baai of verken de onderwaterwereld.

azoren-vakantie-bestemmingen-eilanden


Pico

Het op één na grootste eiland van de Azoren is vernoemd naar de centrale vulkaan op het eiland. En tevens de hoogste berg van Portugal met 2315 meter. In de afgelopen vijfhonderd jaar is de vulkaan vier keer uitgebarsten en bedekte het eiland bijna volledig met lava. De wandeling naar de top van Pico is veeleisend en moet goed worden voorbereid. Daarnaast is Pico de spil voor het spotten van walvissen en dolfijnen.

azoren-pico-leuke-plaatsen-bezienswaardigheden


Terceira

Terceira combineert fascinerende natuurfenomenen met een oude stad doordrenkt van geschiedenis. Qua inwonersaantal is Terceira het op één na grootste eiland van de Azoren. De hoofdstad van het eiland, Angra do Heroismo, ligt in het zuiden en werd uitgeroepen tot UNESCO werelderfgoed nadat het na een aardbeving volledig was verwoest en vervolgens werd herbouwd. Er zijn zeven nationale parken op het eiland. De meest populaire  bezienswaardigheden zijn de grotten van Algar do Carvão, Gruta do Natal en het zogenaamde geiteneiland Ilhéus das Cabras, een eiland voor de zuidkust van Terceira.

azoren-mooie-eilanden-plekken-tips


 

São Jorge

São Jorge wordt beschouwd als het mooiste wandeleiland van de Azoren. En dat is precies waarom de meeste toeristen naar dit eiland in de Azoren komen. Het eiland, dat twee keer zoveel koeien als inwoners heeft, is verder niet erg goed ontwikkeld voor toerisme. De langgerekte bergrug, die op het hoogste punt 1.000 m boven de Atlantische Oceaan uit torent, is echter een eldorado voor actieve vakantiegangers. Als je langs grazende koeien, steile kliffen, spectaculaire watervallen, en wijn-, bananen- en koffieplantages wandelt, zie je de pracht van São Jorge.

azoren-leukste-eilanden-plekken

 

Hotels om te overnachten tijdens je vakantie op de Azoren

Een reis naar de Azoren begint vaak op de luchthavens van Flores of Ponta Delgada. De meeste toeristen zoeken daar in de buurt ook een accommodatie. Bij beide locaties zijn prachtige vakantieresorts, met allerlei soorten verblijfplaatsen. Een soort accommodatie dat je voornamelijk op de Azoren kunt vinden, zijn de Quintas. Dit zijn voormalige wijnboerderijen die zijn omgebouwd tot sfeervolle accommodaties. Leuk wanneer je echt de Portugese cultuur wilt ervaren.

 

Welke activiteiten kan je doen op de Azoren?

Een paar wandelschoenen is een must in de bagage van een Azoren reiziger. Je kunt er wandelingen maken van alle moeilijkheidsgraden. De paden zijn goed gemarkeerd en er zijn veel kaarten en beschrijvingen te vinden bij de lokale toeristen centra. Helaas is het openbaar vervoer niet erg afgestemd op de wandelaars. Taxichauffeurs bieden een goedkope oplossing om van en naar vertrekpunten te reizen. Georganiseerde off-road tochten met gespecialiseerde gidsen of individuele autotours, zijn een goed alternatief voor degenen die niet zo goed te voet zijn en toch de schoonheid van de eilanden willen ontdekken.

azoren-wat-doen-activiteiten-vakantie

 

Bergbeklimmen kan natuurlijk ook op de Azoren. Met 2.351 meter is Pico de hoogste berg van de Azoren en ook van Portugal. Er zijn geen alpine vaardigheden vereist om de top te beklimmen. Het blijft echter een uitdaging die je moet aangaan met voldoende uithoudingsvermogen, goede schoenen en weerbestendige kleding. Het pad naar de top begint op 1.200 meter, is goed gemarkeerd en eindigt met een adembenemend panoramisch uitzicht over de eilanden en de oceaan. Tenminste als de wolken het toelaten.

Duiken
Iedereen die op zoek is naar bijzondere ervaringen zou een duikcursus moeten doen op de Azoren. Er zijn duikscholen op de eilanden São Miguel, Terceira, Faial, Pico en Santa Maria. Niet alleen voor ervaren duikers, maar ook voor beginners. Onderwater in de blauwe oceaan rondom de Azoren geven je het gevoel alsof je in een natuurlijk aquarium bent. Rond de negen eilanden kunnen duikers onderwater grotten bezoeken, fascinerende dieren in het wild observeren en zelfs oude scheepswrakken inspecteren.

wat-doen-aruba-vakantie-informatie-tips

 

Andere activiteiten zijn canyoning op São Miguel, golfen, paardrijden, zeilen of surfen, en dolfijnen en walvissen spotten. Ook al zijn de eilanden niet echt zwemeilanden, op sommige plaatsen vind je natuurlijke zwembaden die in de lavarotsen zijn uitgehouwen of baaien met stranden van donker lavazand.

 

Toeristische informatie over de bekende Azoren

De Azoren zijn een archipel bestaande uit in totaal negen eilanden in het midden van de Atlantische Oceaan. De eilanden horen bij Portugal en hebben goede vlieg connecties met het Europese vasteland. Maar toch zijn de Azoren nog niet heel erg bekend bij het grote publiek. Elk van de eilanden heeft zijn eigen sfeer en overweldigt met een dromerig landschap en een eeuwenoude traditie.

Mystieke landschappen, walvissen en dolfijnen, en groen zover het oog reikt. Wandelfans, duikers en natuurliefhebbers komen allemaal aan hun trekken op de Azoren. Ook het cultureel erfgoed biedt genoeg voor liefhebbers van sightseeing en cultuur.

De volgende eilanden horen bij de Azoren:

• Faial
• Sao Jorge
• Terceira
• Sao Miguel
• Pico
• Flores
• Sao Jorge

 

Praktische informatie voor je Azoren vakantie

Een goede voorbereiding kan ongemak tijdens je vakantie voorkomen. Ook kan het je een gerust gevoel geven, wanneer je weet dat je op de hoogte bent van de praktische zaken van je bestemming. De onderstaande praktische informatie kan handig zijn bij een reis naar de Azoren.

• Portugees is de hoofdtaal op de eilandengroep. Maar veel jongere inwoners spreken ook Engels of Frans.

• Er wordt betaald met de Euro. Ideaal voor ons Nederlanders. Pinnen kan op diverse plekken en vaak ook met Nederlandse bankpassen. Ook ka je geregeld met een creditcard betalen. Bij minder toeristische plekken kan je niet altijd pinnen. Contant geld bij je hebben is dus verstandig.

• Op de eilanden is geen visum nodig. Een geldig paspoort is voldoende.

• Er is een tijdsverschil van twee uur ten opzichte van Nederland. Het is er het hele jaar twee uur vroeger.

• De stopcontacten en de netspanning is hetzelfde als bij ons in Nederland.

• De taxi’s hebben geen taximeter. Voor aanvang van de rit een vaste prijs afspreken is daarom verstandig.

• Het kraanwater kan worden gedronken maar kan wel wat naar Chloor smaken. Daarom drinken veel toeristen voornamelijk water uit flessen.

• Op zaterdag geen veel winkels al om 13:00 uur dicht.

• Op alle eilanden is een ziekenhuis waar goede zorg wordt gegeven.

azoren-mooiste-plekken-plaatsen

 

Het klimaat van de Azoren voor de beste reistijd

De archipel van de Azoren ligt midden in de Atlantische Oceaan, tussen Europa en Noord-Amerika in. Vanuit Nederland is het ongeveer 5 uur vliegen met het vliegtuig. De eilanden zijn een autonome regio van Portugal, maar liggen op ongeveer 1400 kilometer van het vasteland van Europa. Het weer op de Azoren is behoorlijk onvoorspelbaar en je kunt eigenlijk alle vier de seizoenen op één dag beleven. Door hun zuidelijke ligging kenmerken de eilanden zich door een subtropisch klimaat, wat ervoor zorgt dat de zomers niet te warm zijn en de winters niet te koud.

Het weer is het hele jaar door vrijwel gelijk. Daarom zijn de Azoren het hele jaar door een populaire reisbestemming. Om te kunnen genieten van talrijke zonnige dagen met aangename temperaturen, zijn de maanden juni tot oktober de ideale reistijd voor jouw vakantie op de Azoren.

 

 

Voel je niet verplicht maar via de bovenstaande links kom je rechtstreeks op de websites van goede reisorganisaties en vind je direct het overzicht van mooie Azoren vakanties. Ook vind je er meer informatie en foto’s.

Zo voorkom je dat de mooiste plekjes al vol geboekt zijn en kan je binnenkort al genieten van een topvakantie!

 

Heb je al ervaringen met de Azoren? Plaats dan hier onder je vakantie ervaring en help je medereizigers aan een extra goed beeld van het eiland. Alvast bedankt en een mooie vakantie gewenst!

Reviews

594tmk op 18-05-2024
"📎 Ореrаtiоn 1.00000 ВТС. Аssurе =>> https://telegra.ph/BTC-Transaction--962891-05-10?hs=5e3aac43e3134599bc1b35c307b14a82& 📎"

zv5xuu

Fieneke op 09-05-2024
"Bijzondere plek"

Test

Mariette en Fieneke op 22-03-2024
"Bijzondere eilanden vonden wij"

We waren verrast door de afwisseling van de natuur. Een leuk stuk portugal waar we een mooie week hebben gehad. Vooral het wandelen vonden we leuk. Bewoners hebben ons geadviseerd over mooie routes.

Rita Tjamsma op 16-01-2023
"Vooral de natuur is top"

Wij vinden de Azoren vooral een bestemming voor natuurliefhebbers. Die is er namelijk echt prachtig. Soms waan je je even in de tropen. Gezelligheid tijdens de avonden is er in een veel van de plaatsen niet zoveel.

Meer weergeven

Deel jouw Azoren-ervaring en tips!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 SuggestMe.com