egypte-mooie-bezienswaardigheden-gebieden-plaatsen

Toeristische informatie over Egypte

Egypte is een vakantieland vol adembenemende bouwwerken van onwerkelijke proporties, mythologie en zonovergoten stranden. Er is in Egypte veel te zien op cultureel gebied, je kunt er fantastisch duiken, door de woestijn trekken, een cruise maken over de Nijl of gewoon lekker van een zonvakantie genieten in een van de vakantieparadijzen aan de Rode Zee. Kortom, Egypte is heel erg divers en heeft iets voor alles soorten reiziger.

In dit vakantie blog over het prachtige en mystieke Egypte lees je alles over de best bezochte vakantiegebieden zoals Hurghada, Sharm el Sheikh en Marsa Alam. Ook vertellen we je alles over de prachtige historische steden als Caïro, Alexandrië, Luxor en Aswan. Aan het einde van het artikel gaan we dieper in op alle mooie bezienswaardigheden van Egypte, zoals de piramides van Gizeh en de Sfinx, en vertellen we je wat de beste reistijd is.

egypte-mooie-plekken-steden-bezienswaardigheden

 

 

Leuke vakantiegebieden in Egypte

De mooiste en populairste vakantiegebieden van Egypte liggen aan de Rode Zee. Deze vakantie resorts worden vooral gekenmerkt door de prachtige witte zandstranden, vele zonuren en mooie onderwaterwereld. De meest bekende en populaire toeristische regio’s in Egypte zijn Hurghada en Sharm el Sheikh met hun hagelwitte stranden.

Op en rondom de stranden van Egypte is er veel te doen. Van watersporten en snorkel- en duikexcursies, tot safari- en buggytochten in de omliggende woestijn. En wie niet onder water durft te gaan, kan de onderwaterwereld ontdekken vanaf boten met glazen bodem.

Hurghada en El Gouna

Hurghada is het toeristische bolwerk aan de Rode Zee en één van de meest populaire reisbestemmingen in Egypte. Fantastische hotels en meer dan 20 kilometer witte zandstranden wachten op zwemmers en zonaanbidders. Watersport is erg belangrijk in Hurghada: windsurfen, zeilen, duiken, snorkelen, diepzeevissen, het aanbod is gigantisch. Wanneer de zonnige dag ten einde loopt, gaat het plezier in Hurghada door met een uitgebreid nachtleven.

Een andere hotspot voor vakantiegangers naar Egypte, is de badplaats El Gouna, net ten noorden van Hurghada. Talloze lagunes bepalen het beeld van het relatief jonge en exclusieve vakantiecentrum, dat pas in de jaren tachtig is ontstaan.

egypte-leuke-badplaatsen-plekken-hoogtepunten


Sharm el Sheik en het Sinaï schiereiland

Bijbelse plekken, fantastische berglandschappen, de grote Sinaï woestijn en het duikparadijs Sharm el Sheik, dat is waarom iedereen zo dol is op dit deel van Egypte. De Sinaï ligt geografisch op het Arabische schiereiland maar behoort al eeuwenlang tot Egypte. Het is een bestemming voor culturele toeristen,  zonaanbidders en vrome pelgrims die naar de berg Sinaï komen, waar Mozes de zeven geboden van God ontving. De indrukwekkende kleurrijke canyons en de artistieke blauwe woestijn zijn verdere hoogtepunten van een reis naar de Sinaï.

Als het gaat om de mooiste en meest levendige reisbestemmingen in Egypte voor onvervalst duik- en zwemplezier, staat Sharm el Sheik op het Sinaï schiereiland helemaal bovenaan de lijst.

De overvloed aan koraalriffen en de uitstekende duikgebieden hebben van Sharm el Sheik een eldorado gemaakt voor duikers van over de hele wereld. De hoogtepunten van de regio zijn de duikgebieden in Ras Mohammed National Park, zoals het beroemde Shark Reef, Jolanda Reef en Jackfish Alley.

egypte-vakantie-bezienswaardigheden-mooie-gebieden


Marsa Alam

Eén van de belangrijkste toeristische gebieden aan de Rode Zee in Egypte is Marsa Alam, nog zo een paradijs voor duikers. Populaire duikplekken zijn te vinden bij de Marsa Murena Bay, het Elphinstone Reef en Shaab Samadai. Dolphin House is de plek waar je regelmatig door dolfijnen wordt verrast, en het wrak van de Hamada ligt bij Abu Ghusun. Daarnaast zijn er tal van riffen direct bij de hotelcomplexen, maar ook heerlijk ongerepte duikplekken, waarvan de meeste van uitstekende kwaliteit zijn.

egypte-vakantiegebieden-mooie-bestemmingen-tips


Nijl

Weg van de zonnige stranden kun je ontzettend veel cultuur opsnuiven in een van de historische steden langs de Nijl. Als je naar Egypte op vakantie gaat, mag een bezoek aan Luxor tempel bijvoorbeeld niet missen. Deze staat samen met de Karnak Tempel op de UNESCO Werelderfgoedlijst. En als je toch in de buurt bent, mag een bezoek aan de Vallei der Koningen niet ontbreken. Hier kun je je vergapen aan de piramides van de oude Egyptische farao’s.

Eén van de beste manier om alles mooie plekjes langs de Nijl te zien, is om een Nijlcruise te doen. Tijdens de reis zie je alle bezienswaardigheden van Egypte, en kom je alles te weten over het land van de farao’s leren van de lokale gidsen. De ideale reistijd voor Nijlcruises is van de herfst tot de lente, dan zijn de omstandigheden voor sightseeing het beste. In de zomermaanden kan een tempeltour in de zinderende hitte namelijk erg ongemakkelijk zijn.

egypte-mooie-vakantiebestemmingen-badplaatsen-plekken

 

 

Leuke steden en plaatsen in Egypte

Egypte is een erg groot land en heeft daarom ook heel veel mooie, bruisende steden om te bezoeken. Dankzij de lange geschiedenis van het land, vind je in de steden een mix van bezienswaardigheden van verschillende oude en nieuwe culturen, zoals de Egyptenaren zelf, de Nubiërs, Romeinen, Grieken, Arabieren en de Engelsen. Hieronder vertellen we je alles over de mooiste steden van Egypte.

Caïro

Caïro is niet alleen de hoofdstad van Egypte, maar ook een cultureel centrum en de grootste stad in de hele Arabische wereld. Caïro ligt aan de oevers van de Nijl ten zuiden van de Nijldelta. Een stedentrip naar Caïro belooft een onvergetelijke ervaring waarin je de traditionele en moderne kant van Arabië leert kennen. De stad heeft verschillende gezichten met het moderne zakendistrict, gebouwen uit het koloniale tijdperk, en de oude stad met een veelvoud aan islamitische monumenten die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan.

Caïro is tevens een uitstekend startpunt om ander erfenissen van het oude Egypte te bewonderen. In de directe omgeving van de stad bevinden zich namelijk de piramides van Gizeh, de enige overgebleven van de de zeven antieke wereldwonderen, en de beroemde Sfinx.

egypte-mooie-steden-plaatsen-plekken


Luxor

Luxor is een stad in het zuiden van Egypte die nu op de plaats van het oude Thebe ligt. Luxor betekent vrij vertaald: stad van paleizen. Luxor heeft toeristen veel te bieden, zoals de Vallei der Koningen en Koninginnen, evenals het Karnak tempel complex en de dodentempel van Hatshepsut, de tempel van de Egyptische koningin die werd gebouwd in de 16e eeuw voor Christus.

Daarnaast mag je tijdens jouw Egypte reis een bezoek aan het Luxor Museum niet overslaan. In dit unieke museum kom je alles te weten over de achtergrond van de oude stad Thebe en de tempels die je in de stad hebt kunnen bekijken. Er zijn collecties van onder meer oude oorlogswapens, mummies en sarcofagen.

egypte-leuke-steden-vakantie-toerisme-tips


Alexandrië

Als je op zoek bent naar reisbestemmingen in Egypte die de mediterrane flair combineert met oosterse charme, dan zal de havenstad Alexandrië je aanspreken. De stad aan de Middellandse Zeekust in het noorden van Egypte is vernoemd naar de veroveraar Alexander de Grote. Het is de ideale bestemming voor zonaanbidders en liefhebbers van historische gebouwen. De lijst met bezienswaardigheden is lang, waaronder het Paleis van Justitie, het Palais d`Antoniadis, de winkelgalerij Onk Alle Monferrato, het theater, het Grieks-Romeins museum, talrijke moskeeën, kerken en belangrijke pleinen.

egypte-leuke-plaatsen-steden-vakantiebestemmingen


Aswan

De stad Aswan aan de oostelijke oever van de Nijl is één van de populaire reisbestemmingen in Egypte voor vakantiegangers die op zoek zijn naar ontspanning, maar die geen culturele hoogtepunten niet willen missen. Aswan is een belangrijke aanlegsteiger voor cruiseschepen van over de hele wereld en heeft een idyllische promenade die uitnodigt tot flaneren. Naast het toeristische centrum met hotelcomplexen en winkelcentra, biedt de oude stad inzicht in de middeleeuwse Arabische architectuur.

egypte-mooie-gebieden-vakantiebestemmingen

 

 

Mooie bezienswaardigheden en plekken in Egypte

De bekendste bezienswaardigheden van Egypte zijn het Nationaal Museum in Caïro, het klooster van St. Catharina op de berg Mozes, de piramides van Gizeh en de zwemparadijzen aan de Rode Zee. Daarnaast staan de vakantieoorden langs de Rode Zee ook bekend om hun prachtige onderwaterwereld en koraalriffen. En het mooie is, dat je hier het hele jaar door kunt duiken in warm water.

Piramides van Gizeh

Op slechts vijftien kilometer van Caïro liggen de piramides van Gizeh, een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Egypte. Het laatst overgebleven antieke wereldwonder werd tussen 2620 en 2500 voor Christus gebouwd door ongeveer 10.000 arbeiders. De piramides bevinden zich op een terrein dat vroeger werd gebruikt als begraafplaats voor farao’s. Er zijn helemaal geen gegevens over de constructie van de piramides, dus wetenschappers en archeologen puzzelen vandaag nog steeds over hoe de stenen blokken met een gewicht tot 2,5 ton in relatief korte tijd zo nauwkeurig konden worden opgestapeld.

De piramide van Cheops is de grootste, hoogste en belangrijkste piramide van Egypte. De piramide van Chephren, de zoon van Cheops, lijkt voor het ongetrainde oog groter dan die van zijn vader. Dit is echter een misvatting, de piramide van Chephren staat op een verhoging. De piramide van Mykerinos, de zoon van Chephren, is de kleinste van de drie piramides. Beelden die in de Mykerinos piramide zijn gevonden, zijn vandaag te zien in het Egyptisch Museum in Caïro.

egypte-toeristische-attracties-tips


Sfinx

De Sfinx van Gizeh is een legendarisch beeld, gelegen direct bij de piramides van Gizeh net buiten de hoofdstad van Egypte, Caïro. Volgens de Griekse legende belegerde de Sfinx de stad Thebe en vroegen bewoners het antwoordt op het beroemde raadsel: Welk wezen loopt ’s morgens op twee, ’s middags op drie, en ’s avonds op vier poten? Als het antwoord fout was, zou de Sfinx mensen hebben gewurgd en verslonden.

Naast de indrukwekkende afmetingen, het beeld van de Sfinx is is 73,5 meter lang en 20 meter hoog, is de leeuwin met het menselijk hoofd ongeveer 4.500 jaar oud. Toch is het bijna volledig bewaard gebleven, omdat het beeld het grootste deel van de tijd bedekt was met zand.

egypte-mooiste-bezienswaardigheden-hoogtepunten


Vallei der Koningen

De Vallei der Koningen ligt in de buurt van Luxor en is een begraafplaats voor koningen van de 18e tot 20e dynastie in Egypte. De vallei tegenover Karnak is de laatste rustplaats van waarschijnlijk meer dan 60 koningen en andere belangrijke figuren uit die periode. Vooral de grafkamer van Toetanchamon, die volledig ongeopend was toen hij werd gevonden, is zeer bekend geworden. De Vallei der Koningen, die is omgeven door rotsen, wordt vergezeld door andere graven, zoals de Vallei der Koningen en andere graven van de edelen.

Nadat de grafkamer van Toetanchamon in Egypte was geopend, verspreidde de legende van de vloek van de farao zich snel dat archeologen een wrede dood zouden sterven. Als gevolg hiervan stierven enkele van de mensen die bij de opgravingen betrokken waren daadwerkelijk, een aantal van hen door zelfmoord uit angst voor de vloek.

egypte-wat-doen-zien-vakantie


Karnak tempel complex

De Karnak tempel, het  grootste tempelcomplex in Egypte, ligt ook in de buurt van Luxor en tegenover de Vallei der Koningen. Net als delen van Luxor staat ook Karnak op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De grootste tempels in dit complex zijn de tempels van Ramses III, Chons en Amun-Re. De gigantische stenen hal en fijn gedecoreerde zuilen maken Karnak tot een heel bijzondere plek. De faciliteit werd gebruikt om offers en gebeden te houden om de goden te sussen. Dit werd gedaan door koningen, of speciaal opgeleide hogepriesters, om de wereldorde te handhaven.

egypte-bezienswaardigheden-vakantie-rondreis-toerisme


Bibliotheek van Alexandrië

Al in de derde eeuw voor Christus ontstond de Bibliotheek van Alexandrië, in het noorden van Egypte . De eerste collectie, die vermoedelijk meer dan 500.000 documenten omvatte, was waarschijnlijk al bij de opening ter beschikking gesteld en in de loop der jaren kwam er alleen maar meer bij. Van de oude papyrusrollen is geen enkele teruggevonden, wat te wijten is aan de slechte houdbaarheid van het papier in het vochtige klimaat, en het constante gebruik van de rollen.

In 2002 werd de nieuwe Bibliotheca Alexandrina geopend, deze ligt dicht bij de oorspronkelijke locatie en heeft zo’n acht miljoen boeken. Een enorme leeszaal vult ongeveer de helft van het gebouw. De nieuwe Bibliotheek van Alexandrië is een attractie op zich in Egypte.

egypte-toeristische-informatie-vakantie-tips


Egyptisch Museum

In Caïro, hoe kan het ook anders, is het grootste museum voor oude Egyptische kunst te vinden welke tevens een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Egypte is. Het werd in 1835 door de regering opgericht om verdere plundering van de archeologische schatten te voorkomen. De kunstcollectie is verdeeld in twee ruimtes, die elk afzonderlijk kunnen worden bezocht: het hoofd museum en de mummie kamer.

Voor bezoekers is het voordeliger om beide afdelingen op een dag te bezoeken. De entree is namelijk goedkoper met een combi ticket. In dit mooie museum in Egypte vind je onder andere de mummies van beroemde farao’s. De tentoonstellingen wisselen vaak, omdat het grootste deel van de collectie opgeslagen staat in archieven.


Ras Mohammed National Park

Het Ras Mohammed National Park bij Sharm el Sheikh, in het noorden van Egypte, dankt zijn naam aan de hoge rots die op een menselijk hoofd lijkt. Vissers noemde de rots Ras Mohammed, wat zoveel betekent als het hoofd van Mohammed. Dit park heeft veel te bieden voor toeristen die van natuur houden. Je kunt hier namelijk genieten van mountainbiketochten, wandelen en ook zwemmen of snorkelen. Het is een schitterende plek voor buitenactiviteiten. De onderwaterwereld doet niet onder voor de natuur op het land. Voor de kust kun je je vergapen aan exotische vissen en zeedieren te midden van kleurrijke koraalriffen .

egypte-vakantie-boeken-rondreis-ideeen


Siwa oase

De Siwa oase ligt in de Libische woestijn in het noordwesten van het Afrikaanse land Egypte. Daar kun je je vergapen aan olijfbomen en dadelpalmen midden in de woestijn. Niet voor niets hield Alexander de Grote van deze ongewone plek, want de ruïnes van de Amon tempel, waar zijn vertrouwde orakel zou wonen, staan ​​hier nog steeds. Een magische plek, midden in de hete woestijn van Egypte.

egypte-natuurgebieden-mooie-plekken-vakantie


Mohammed Ali moskee

De Mohammed Ali moskee  in Egypte, ook bekend als de albasten moskee, is een grote, prachtige moskee in Caïro, die naar Turks model werd gebouwd in 1884. Binnen in de moskee zijn de muren bekleed met albast en zijn de vloeren bedekt met rode tapijten. Bijzonder mooi zijn de ronde lampjes, die nu de oude olielampen vervangen. Rechts van de ingang is het graf van Muhammad Ali, die stierf in 1849, lang voordat de bouw van de moskee tot voltooiing kwam.

egypte-hoogtepunten-mooie-veilige-gebieden


Catharinaklooster in Sinaï

Het Catharinaklooster aan de voet van de Sinaï in het noorden van Egypte is het oudste nog werkende Grieks-orthodoxe klooster ter wereld. Het werd voltooid in zijn huidige vorm in 560 en volgens de legende herbergt het de beenderen van St. Catherina. De berg Sinaï is vooral bekend vanwege de overdracht van de Tien Geboden aan Mozes en zijn ontmoeting met God in de brandende braamstruik. Een uitloper van deze legendarische struik zou nog steeds in de buurt van het klooster te vinden zijn. In 2002 werd het Catharinaklooster opgenomen in het UNESCO Werelderfgoed.


Edfu tempel

De tempel Edfu is gewijd aan de god Horus uit het oude Egypte, die ruwweg overeenkomt met de Griekse god van het licht, Apollo. Van Horus, de god met het hoofd van een valk, wordt gezegd dat hij op dit punt zijn belangrijke strijd tegen Seth heeft gestreden. Daarom was het tempelcomplex ook in de oudheid al een bekend heiligdom in Egypte. Naast de tempel is ook een groot deel van de oude stad Edfu bewaard gebleven, die je zeker ook moet bezoeken.

egypte-leuke-badplaatsen-rondreis-vakantie


Aswan Dam

De Aswan-dam moest in de jaren zestig in het zuiden van Egypte worden gebouwd om de watervoorziening in droge tijden te reguleren en tegelijkertijd overstromingen van de Nijl te voorkomen. Beide uitersten hadden eerder geleid tot dramatische oogstverliezen, die op hun beurt hongersnood veroorzaakten. Dit had catastrofaal kunnen zijn vanwege de groeiende bevolking. Hierdoor werd de eerste dam van dit type, destijds de grootste, al in 1902 in gebruik genomen. Toen bleek dat ook deze onvoldoende water kon vasthouden, ontstond vanaf 1947 het idee voor de grote Aswandam. Dankzij deze tweede konden grote delen van de bevolking van Egypte eindelijk van elektriciteit worden voorzien.


Abu Simbel tempel

In de 13e eeuw voor Christus werd in het uiterste zuiden van het huidige Egypte de Abu Simbel tempel gebouwd, één van de beroemdste bezienswaardigheden in Egypte. Het werd gebruikt om farao Ramses II en zijn vrouw Nefertari te aanbidden. De zittende beelden van de farao’s zijn maar liefst 20 meter hoog en kijken uit op het oosten als de zon daar opkomt. Deze rotstempel staat ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

egypte-leuke-dingen-zien-doen-plekken

 

Praktische informatie voor je Egypte vakantie

Door de grote verschillen tussen Nederland en Egypte is het verstandig om je ook te verdiepen in de praktische kanten van het land. Zo kan je namelijk onduidelijkheden of vervelende situaties voorkomen. Daarnaast geeft het en gerust gevoel wanneer je goed op de hoogte bent van praktische zaken zoals de cultuur, veiligheid, vervoer en regelgeving. Met de onderstaande praktische informatie is je voorbereiding alvast een stukje completer.

• De Egyptische Pond is het officiële betaalmiddel. Deze bestaat weer uit 100 Piaster. Maar in sommige hotels heeft men liever dat je betaald met Euro’s of Dollars. Ook digitaal betalen is in de badplaatsen geen probleem. Creditcards en bankpassen met een Maestro-logo worden op de meeste plekken geaccepteerd. Buiten de badplaatsen kan het soms zijn dat je alleen contant kan betalen met de Egyptische Pond.

• Het drinken van het kraanwater wordt afgeraden. Er kunnen namelijk stoffen in zitten waar toeristen diarree van krijgen. Daarom kan je beter flessen water drinken en geen drankjes met ijsklontjes.

• Er worden vaccinaties geadviseerd bij een vakantie naar Egypte. Welke dat zijn, verschilt per periode. Meer informatie kan je vinden op de website van de GGD.

• De veiligheid in het land is nogal verschillende per gebied. In de toeristische gebieden is de veiligheid goed. Op andere plekken kunnen (gewelddadige) demonstraties voorkomen.

• Er wordt gebruikt gemaakt van meerdere soorten stopcontacten. Soms hetzelfde type als bij ons maar soms ook niet. Daarom is het verstandig om een wereldstekker mee te nemen. Het voltage is 220 Volt.

• Fooien zijn een vrij belangrijk onderdeel van de Egyptische cultuur. Mensen die iets voor je hebben gedaan, verwachten eigenlijk wel een fooi. Daarbij kan je denken aan obers, schoonmakers, taxichauffeurs en excursiemedewerkers.
Helaas zijn er ook mensen die hier gebruik van maken en ongevraagd even iets voor je doen. Vervolgens verwachten ze een fooi. Probeer voor je zelf te bepalen in welke situatie een fooi passend is.

• Op de stranden van all inclusive resorts kan je gerust in badpak of bikini zonnen. Op openbare stranden zal je als vrouw veel meer bedekt moeten zijn. Naturisme en topless zonnen is overal verboden.

• De moskeeën behoren tot belangrijke bezienswaardigheden. Maar houd er wel rekening mee dat je je schoenen moet uittrekken en dames hun hoofd moeten bedekken met een hoofddoek. Daarnaast moet bij iedereen de armen en benen bedekt zijn.

• Tijdens de Ramadan wordt van toeristen verwacht dat ze op straat niet roken, eten en drinken

• Tijdens onze zomertijd is er geen tijdsverschil met Egypte. Tijdens onze zomertijd is het in Egypte één uur later dan bij ons.

• Het kan zijn dat je tijdens je vakantie door een Egyptisch gezin wordt uitgenodigd voor het drinken van een kopje thee. Dit afslaan wordt als beledigend ervaren. Het geven van een hand bij aankomst en vertrek, is men niet gewend. Een knik en met de rechter hand even op het hart kloppen, is in Egypte de gewoonte.

• Door de islam als geloof, wordt er weinig alcohol gedronken. Op toeristische plekken is het wel te krijgen maar vaak vrij prijzig. Alcohol op straat drinken is niet toegestaan. Tijdens de Ramadan zijn alcoholische drankjes nog moeilijker te vinden.

• je zult van te voren een visum moeten aanvragen. Dit kan eenvoudig online via: Kesvisum.

Na het boeken van je vakantie, zal je van de reisorganisatie meestal ook praktische informatie en tips ontvangen over het land. Ook in het (all inclusive) resort is vaak de nodige informatie te vinden.

 

 

Het klimaat van Egypte

In heel Egypte zijn de dagen meestal warm tot heet en zijn de nachten koel. Als je het goed beschouwt, zijn er maar twee verschillende seizoenen: een milde winter van november tot april en een hete zomer van mei tot oktober. Het enige verschil tussen deze seizoenen is de  temperatuur overdag. In de kuststreek ligt het temperatuurbereik tussen gemiddeld 16 ° C in de winter en gemiddeld maximaal 32 ° C in de zomer. De temperaturen in de woestijngebieden in het binnenland variëren enorm in de zomer, van 5 ° C ’s nachts tot 45 ° C gedurende de dag. In de winter is het verschil minder dramatisch.

De jaarlijkse regenval in de meeste gebieden van Egypte is minder dan 80 millimeter. Regen komt het meest voor langs de kust, maar zelfs in de natste streken rond Alexandrië valt er niet meer dan 200 millimeter per jaar. Alexandrië heeft een relatief hoge luchtvochtigheid, maar wordt door een aangename zeewind op een comfortabel niveau gehouden. De hoeveelheid neerslag wordt snel minder als je richting het zuiden gaat. Caïro krijgt bijvoorbeeld niet veel meer dan 10 millimeter neerslag per jaar.

egypte-toerisme-beste-reisperiode-klimaat

 

Een speciaal onderdeel van het klimaat

Een speciaal fenomeen in Egypte is de hete wind die in het voorjaar over het land waait. Deze wind, in Europa bekend als sirocco en in Egypte khamsin genoemd, komt meestal op in april, maar waait soms ook in maart en mei. De wind creëert kleine, maar energieke lagedrukgebieden op de landengte van Suez en veegt over de noordkust van Afrika. Ongehinderd door geografische kenmerken bereikt de wind hoge snelheden en brengt grote hoeveelheden zand en stof mee uit de woestijn. Deze zandstormen tot 140 km/u kunnen ervoor zorgen dat de temperatuur binnen twee uur met 20°C stijgt.

 

 

 

Heb je al ervaringen met Egypte? Plaats dan hier onder je vakantie ervaring en help je medereizigers aan een extra goed beeld van het land. Alvast bedankt en een mooie vakantie gewenst!

Reviews

Dina en Tim op 08-05-2022
"Lekker tot rust gekomen. "

Voor onze vakantie in Egypte hadden we een resort aan de zee gekozen waar genoeg was te doen. Hier zijn we heerlijk tot rust gekomen. Om de dag deden we een excursie in de omgeving zodat we ook wat van het land zagen. De excursies vonden we handig en veilig. Een stuk … Lees meer
Voor onze vakantie in Egypte hadden we een resort aan de zee gekozen waar genoeg was te doen. Hier zijn we heerlijk tot rust gekomen. Om de dag deden we een excursie in de omgeving zodat we ook wat van het land zagen. De excursies vonden we handig en veilig. Een stuk minder stressvol dan zelf op pad gaan. … Lees minder

Daniel en Tom op 18-03-2022
"Indrukwekkend land"

We hebben vorig jaar voor het eerst een vakantie naar Egypte geboekt. Het is ons goed bevallen. Vooral de woestijn en een rit op een kameel vonden ee indrukwekkend. Een hele andere wereld dan we gewend zijn. Ons advies; ga vooral naar bezienswaardigheden via excursies. … Lees meer
We hebben vorig jaar voor het eerst een vakantie naar Egypte geboekt. Het is ons goed bevallen. Vooral de woestijn en een rit op een kameel vonden ee indrukwekkend. Een hele andere wereld dan we gewend zijn. Ons advies; ga vooral naar bezienswaardigheden via excursies. Dat scheelt stress doordat je niet de weg hoeft te zoeken. … Lees minder

Deel jouw Egypte-ervaring en tips!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2022 SuggestMe.com