egypte-mooie-steden-plaatsen-plekken

 

De mooiste plekken en bezienswaardigheden in Cairo

Ontdek hier wat je zoal kan doen en zien in de hoofdstad van Egypte; het levendige Cairo. Je kunt bijvoorbeeld de volgende leuke bezienswaardigheden bezoeken:

1. De Grote moskee
De skyline van de stad wordt gedomineerd door een enorm bouwwerk; de Grote Moskee. De hoge minaretten zijn vanuit vele hoeken van de stad te zien. In het begin van de 19e eeuw werd de moskee gebouwd en was des tijds zelfs de grootste ter wereld.

Het enorme bouwwerk is voornamelijk bepalend voor het stadsbeeld, maar de schitterende binnenkant mag ook zeker niet worden onderschat. Je kunt er onder andere de prachtige tombe van Carrara-marmer zien, die werd gebouwd voor Muhammad Ali Pasha.

cairo-bezienswaardigheden2. De bazaar Khan El-Khalili

Je moet zeker een keer naar de lokale markt gaan als je echt een gevoel wilt krijgen voor de cultuur van Caïro. De Khan El-Khalili Bazaar is de grootste soek die je kunt bezoeken, niet alleen in Caïro maar in de gehele Arabische wereld.

Je vindt op deze markt het soort souvenirs dat voor reizigers gebruikelijk is, waaronder bijvoorbeeld waterpijpen, naast meer gewone dingen als voedsel, verse kruiden, kleding en andere zaken. Kijk tijdens een bezoek aan deze markt zeker goed uit, want dit is het soort plek waar dieven vaak hun slag slaan. Je moet daarnaast ook goed voorbereid zijn op de wat opdringerige handelaren hier.

cairo-egypte-wat-doen3. De drie piramides van Gizeh

De wereldberoemde piramides staan in feite niet in Caïro, maar in Gizeh. Maar als je in Caïro bent, maak er dan zeker een punt van om een reisje te maken naar de piramides van Gizeh. Deze piramides moet je namelijk zeker één keer in je leven gezien hebben.

De Grote Piramide van Cheops, welke de grootste piramide is van de drie piramides, is voornamelijk erg bijzonder om te zien. Als je de piramides van Gizeh bezoekt, kun je je helemaal vergapen aan enkele van de bekendste en oudste bouwwerken op de hele aardbol.

egypte-toeristische-attracties-tips4. De grote Sfinx van Gizeh

De Sfinx van Gizeh is met haar rug tegenover de Piramide van Chefren, die na de Piramide van Cheops de grootste piramide is, te vinden. Over de leeftijd van het monument wordt al heel lang gediscussieerd, maar één ding is zeker, dit enorme beeld spreekt al voor enkele duizenden jaren tot de verbeelding van ontzettend veel mensen. Napoleon Bonaparte was bijvoorbeeld zo geïnteresseerd in het beeld, dat hij het hele beeld helemaal liet opgraven om te kunnen onderzoeken. Je kunt een reis naar de Grote Piramiden van Gizeh gemakkelijk combineren met een bezoekje aan de Sfinx.

egypte-mooiste-bezienswaardigheden-hoogtepunten5. De oude koptische wijk van Caïro

De koptische wijk van Caïro herbergt enkele van de meest fascinerende en in het oog springende bezienswaardigheden van de stad. De term “koptisch” verwijst naar de christenen die in Egypte woonden en die nog steeds een aanzienlijk percentage van de totale bevolking van het land uitmaken.

Het Koptisch Museum is een prachtige plek om te beginnen met het verkennen van dit gebied, omdat het veel prachtige kunstwerken bevat in de tijd dat het land Egypte nog werd gedomineerd door het christelijke geloof. Dit was voor de verovering door de islamitische Arabieren in de zevende eeuw.

De Kerk van Sint Sergius en Bacchus is ook erg leuk om hier te bezoeken. Volgens de legende hebben Maria, Jozef en Jezus hier enige tijd gewoond terwijl ze op weg waren naar Egypte.

Je vindt in het koptische Caïro ook de Ben Ezra synagoge en net buiten de wijk vind je de Amr ibn al-As moskee, die de vandaag de dag de oudste gebedsplaats voor islamieten is in Afrika. Deze drie grote religies, namelijk de islam, het christendom en het jodendom, zijn eigenlijk te vinden in één enkele buurt, wat het koptische Caïro zo bijzonder maakt.

cairo-wat-doen-tips6. De Hangende Kerk

Een andere must-see attractie in het koptische Caïro is de Hangende Kerk. Dit is ook één van de oudste kerken die je kunt vinden in heel Egypte. De kerk geeft de indruk opgehangen te zijn tussen twee Romeinse torens, waar de naam van het bouwwerk vandaan komt. Deze plek die meer dan duizend jaar oud is, is zeker één van de meest unieke bezienswaardigheden in Caïro, zowel door de ligging als door de binnenkant van het gebouw.

cairo-mooie-plekken7. Maak een tochtje langs de Nijl

Natuurlijk mag een onvergetelijke boottocht over de Nijl zeker niet ontbreken in je reisprogramma wanneer je in Caïro bent. Een tocht over de Nijl, de aller langste rivier ter wereld, is een avontuur dat je zeker een keer meegemaakt wilt hebben. De groei die Egypte in de loop der jaren heeft doorgemaakt zou niet mogelijk zijn geweest zonder de Nijl. Je hebt de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende cruises die je over de Nijl brengen, soms inclusief avondeten en entertainment, of je kiest voor een traditionele feloek.

egypte-mooie-plekken-steden-bezienswaardigheden8. Breng een bezoekje aan Zamalek

Je moet je niet vergissen, Caïro heeft ontzettend veel leuke dingen te bieden dan alleen maar mummies en architectuur die duizenden jaren teruggaat. Zamalek is dé plek om naartoe te gaan als je op zoek bent naar een jongere sfeer en interessante boetieks, modieuze clubs en lekkere restaurants.

Deze buurt is te vinden op het eiland Gezira, dat in het centrum van de stad ligt. Hier kom je in een buurt die een heel andere sfeer uitstraalt. De straten zijn bijvoorbeeld erg breed, er is wat begroeiing en de gebouwen zijn opmerkelijke voorbeelden van belle époque en art deco architectuur uit de 19e en 20e eeuw. Je begrijpt hierdoor eigenlijk meteen waarom de stad Caïro altijd “het Parijs van het Oosten” genoemd werd.

Als een fijne afwisseling van de vaak toch wel grote drukte in de andere stukken van de stad, beschouwen veel toeristen deze buurt als één van de meest aantrekkelijke van Caïro.

cairo-mooiste-plekken-zamalek9. De moderne Cairo Tower

Eén van de letterlijke hoogtepunten van de moderne Zamalek wijk, is de Cairo Tower. De futuristische toren ’s nachts verlicht zien, is zeker één van de meest gedenkwaardige ervaringen van de stad. daarom mag je het eigenlijk ook niet missen tijdens een reis door Cairo. De toren heeft een hoogte van 187 meter en is daarmee het hoogste bouwwerk in heel Noord-Afrika.

cairo-bezienswaardigheden-centrum10. Winkelcentrum Stars Centre

In Caïro vind je vooral veel historie en drukte. Ben je even toe aan een rustige en moderne omgeving? Dan kan je een bezoek brengen aan het hypermoderne Stars Centre winkelcentrum. Het ligt aan de rand van de stad, naast het luxe InterContinental hotel. Je vindt er een groot aanbod van allerlei soorten winkels.11. Het Egyptisch museum

Wil je graag wat meer weten op de geschiedenis van het land? Dan kan een bezoek aan het grootste Egyptologisch museum ter wereld een goede tip zijn. Ruim 2.5 miljoen mensen bezoeken jaarlijks het grote museum. Je kunt er maar liefst 136.000 objecten uit het oude Egypte bekijken. Van mummies tot faraobeeldjes en van gebruiksvoorwerpen tot sieraden. De grote collecte is handig verdeeld per tijdperk.

Je vindt het museum in een modern gebouw, aan de rand van Cairo. Het kijkt uit richting de bekende piramides van Gizeh.

cairo-museum-attracties

 

Ben je ook benieuwd naar de rest van het land? Bekijk dan eens de handige pagina’s over de mooiste plekken in Egypte en de diverse bezienswaardigheden in Egypte.

Of bekijk de pagina’s over andere geliefde badplaatsen zoals Hurghada, het bekende Sharm el Sheikh of het bijzondere El Gouna.

 

© 2024 SuggestMe.com