indonesie-vakantie-mooie-plekken-toerisme

 

De mooiste bezienswaardigheden op Barbados

Voorkom dat je mooie plekken mist tijdens je vakantie op Barbados. Dankzij dit overzicht van leuke plekken, kan je bepalen wat je gaat doen tijdens je vakantie.

1. Harrison’s Cave
Wanneer je op Barbados bent is een bezoekje aan Harrison’s cave zeker de moeite waard. Deze grotten worden algemeen beschouwd als een van Barbados’ meest indrukwekkende natuurlijke attracties. De grotten bieden prachtige natuurlijke kenmerken zoals stalactieten, stalagmieten en kleine kabbelende beekjes. De rotsformaties zijn gemaakt van kalksteen.

Het merendeel van deze grotten kun je zien tijdens een tocht met de tram en onderweg stap je op verschillende plekken uit. De grote zaal in de grotten heeft de hoogste plafonds die erg bijzonder zijn om met eigen ogen te bewonderen. De hoogtes kunnen hier maximaal honderd meter bereiken.

hvar-kroatie-highlights-grot2. Bridgetown

Bridgetown, de enige stad op het eiland Barbados, is tevens de hoofdstad van het eiland. De drukke haven ligt in het hart van de stad en is ook zeer bepalend voor de stad. Bewonder in de stad zeker even de Victoriaanse woningen uit de 16e eeuw terwijl je over de promenade wandelt die zich 500 meter langs de kade uitstrekt. Bouwwerken in zachte pasteltinten worden afgewisseld met hedendaagse appartementengebouwen.

Swan Roadway ligt net buiten de haven en onderscheidt zich door de aanwezigheid van een metalen zwanenstandbeeld aan weerszijden van de straat. In dit gebied kun je plaatselijke bars en cafés bezoeken, evenals marktkraampjes die onder andere vers gesneden producten verkopen.

St. Michael and All Angels Church, een monument uit de koloniale tijd dat in Bridgetown te zien is, ligt op ongeveer 500 meter afstand van Swan Street. Deze Anglicaanse kerk staat al sinds 1665, ondanks het feit dat ze door de jaren heen beschadigd is geraakt door orkanen. Enkele voorbeelden van architectuur uit de tijd van het Engelse kolonialisme zijn de kleurrijke gebrandschilderde ramen, het rode dak en de plafondbogen.

barbados-bezienswaardigheden-bridgetown3. Het parlementsgebouw

Dat Barbados ook bekend staat als Little England is deels toe te schrijven aan het feit dat Engelse invloeden te zien zijn in veel bouwwerken in bijvoorbeeld Bridgetown. Het erg mooie parlementsgebouw, compleet met toren, staat midden in dit gebied. Het parlementsgebouw wordt beschouwd als een van de meer historische bouwwerken van het hele eiland. In dit bijzondere gebouw is ook een museum gevestigd, waardoor je zeker een tijdje door kunt brengen in het gebouw.

barbados-wat-te-doen4. De Mount Gay Distillery

Rum is de meest iconische alcoholische drank van het Caribisch gebied en van alle eilanden wordt Barbados algemeen beschouwd als een van de topbestemmingen om rum te proeven. De Mount Gay Distillery, die aanspraak maakt op de titel ’s werelds oudste stokerij te zijn, is op dit eiland te vinden. Sinds het jaar 1703 is deze locatie nooit gestopt met het produceren van rum.

In 1620 ontdekten Britse kolonisten dat de overgebleven suikerrietpulp van de vele suikerboerderijen op het eiland tot alcohol kon worden vergist. Vaten werden gebruikt om het eindproduct te vervoeren en op te slaan terwijl het naar Engeland werd gebracht. Het blijkt dat hoe langer de rum mocht rijpen in de houten vaten, hoe lekkerder het werd toen het uiteindelijk werd geconsumeerd.

Reserveer zeker een plekje voor een rondleiding waarbij je kunt proeven van de rum en vraag ook of je de gistingsruimte en de gestapelde eikenhouten vaten voor de opslag kunt zien.5. De vissersplaats Oistins

De vissersplaats Oistins ligt in het zuidelijke deel van Barbados, op een korte afstand van Miami Beach. Bij de vele kraampjes die hier elke vrijdag en zaterdag tijdens de Fish Fry markten staan, kun je allerlei heerlijke visgerechten proberen. Ambachten uit de omgeving, zoals visnetbouw, zijn hier ook te zien. De lokale bevolking begint zich meestal wat later op de avond uit te leven, wat vaak in het teken staat van dansen en drinken.6. Miami Beach

Over Miami Beach gesproken, dit strand kan ook zeker niet in de lijst ontbreken. Dit bijzonder mooie strand is te vinden in de zuidelijke regio van Barbados en dus dicht bij de stad Oistins. Dit strand is Barbados’ versie van Miami Beach. Het strand wordt door sommigen ook wel Enterprise Beach genoemd. Het strand is ongerept en wit en het water is heel mooi turquoise. Rondom het strand staan veel groene bomen en fleurige bloemen. Ook zijn er wat winkels en liggen er geregeld excursieboten.

barbados-mooie-plekken-strand7. Het Crop Over festival

Het Crop Over festival op Barbados is een viering van de suikerrietoogs en staat bekend om zijn levendige hoofdtooien, swingende calypso muziek en de geur van per ongeluk gemorste rum. De Nederlanders vieren carnaval in de koudere maanden van het jaar, maar dit feest vindt plaats in de warmere maand juni.

De viering van de suikerrietoogst duurt gewoonlijk drie maanden, met de eerste maandag in augustus als de grote eindfinale van de festiviteiten. Deze dag wordt door de bevolking van Barbados gevierd als Kadooment Day. Op deze dag rijden in kostuums uitgedoste bands op wagens door de vele verschillende straatjes van Bridgetown, terwijl ze muziek spelen uit muziekboxen die op de wagens zijn gemonteerd.

Zelfs Rihanna, een muziekartiest uit Barbados, maakt er een punt van om naar haar land terug te keren voor dit evenement, zodat ze zelf ook mee kan doen.8. Welchman Hall Gully

Welchman Hall Gully Nature Park is een uitstekende bestemming voor iedereen die geïnteresseerd is in geschiedenis, natuurschoon en cultuur. Dit park deelt geologische overeenkomsten met Harrison’s Cave, dat in de buurt ligt. Regelmatig zal je versteld staan van de stalactieten en stalagmieten die je kunt tegenkomen als je aan het wandelen bent. Er is ook een leercentrum te vinden, en als je daar behoefte aan hebt, zijn er verschillende wandelpaden die je met hulp van een gids kunt verkennen.

barbados-natuur-plekken9. Sulphur Springs

Sulphur Springs is de enige plek op aarde waar bezoekers tot aan een actieve vulkaan kunnen rijden. De ingestorte krater van de Qualibou vulkaan ligt op ongeveer 5 kilometer afstand van het stadje Soufrière, wat in het Frans zwavel betekent. Door de Sulphur Springs krater, waar sinds de 18e eeuw geen uitbarsting meer is geweest, loopt slechts één weg. Je komt door gebieden waar wolken stoom uit diepere lagen van de grond opstijgen en daarnaast zweven boven de witte rotsen die de krater vormen.

Net voorbij de rand van de krater is een grijs stroompje te vinden. Dit stroompje krijgt zijn kleur door de hoge concentratie ijzer en zwavel in het water. Je kunt in deze stroom een lekkere warme duik nemen, aangezien de temperatuur door de vulkanische activiteit tot 45 graden is gestegen.

Tijdens de duik kun je jezelf bedekken met de grijze drek, welke erg goed schijnt te zijn voor je huid. Laat dit vervolgens voor ongeveer 30 minuten drogen voordat je je afspoelt in de natuurlijke baden.

barbados-highlights-vulkaan10. Het kruideneiland Grenada

Wanneer je op Barbados bent kun je er ook voor kiezen om een dagje naar het eiland Grenada te gaan. Dit kleine eiland, dat ongeveer zo groot is als Vlieland, herbergt de hoogste concentratie kruiden- en specerijenproductie ter wereld per vierkante meter.

Als je voor het eerst de Spice Market in St. George’s, de hoofdstad van Grenada, binnenkomt, word je begroet met het doordringende aroma van nootmuskaat. Grenada is de tweede grootste producent van nootmuskaat ter wereld, na Indonesië, en is goed voor 20 procent van de totale wereldproductie. Vooral nootmuskaat doet het goed in de tropische omgeving. Het eiland hecht zelfs zoveel waarde aan deze specerij dat het deze heeft opgenomen in het ontwerp van de nationale vlag.

Maar ook het eiland zelf is prachtig. Met recht een bezienswaardigheid dankzij de mooie natuur, prachtige stranden en leuke sfeer.

barbados-strand-hoogtepunten11. De statige zeeschildpadden

Rond Barbados leven diverse zeeschildpadden. Op bepaalde plekken heb je een vrije grote kans om ze te spotten. Bijvoorbeeld vanuit een boot, tijdens het snorkelen of als je gaat duiken. De inwoners kunnen je vertellen op welke plekken je extra veel kans maakt. Bekende plaatsen zijn: Carlisle Bay, Holetown, Dover Beach en Drill Hall.

mooiste-duikplekken-wereld-europa-azie12. Mount Hillaby

Heb je zin om wat actiefs te gaan doen? Dan kan je bijvoorbeeld een wandeling maken naar Mount Hillaby. Met 340 meter hoogte, het hoogste punt van het eiland. Eenmaal boven wordt je beloond met mooie uitzichten over het eiland.
Wees gerust, een zware wandeling hoeft het niet te zijn. Je kan namelijk bijna tot de top rijden via de autoweg. Onderweg kom je langs verschillende winkeltjes die aardewerk verkopen.13. Botanische tuin “Hunte’s Garden”

In het centrale gedeelte van het eiland is een bezienswaardigheid voor natuurliefhebbers te vinden. Het is de botanische tuin van Barbados. Ooit was dit een plek waar suikerriet werd verbouwd maar tegenwoordig vindt je er vele tropische planten en bomen.
Op een natuurlijke wijze zijn de diverse plantensoorten verwerkt in het landschap. Het is der mate natuurlijk opgezet dat er zelfs wilde dieren leven. Waaronder vogels en aapjes.

Ook heeft de botanische tuin een soort theehuis waar je nog even rustig wat kunt drinken.

barbados-highlights-botanische-tuin14. Scheepswrakken spotten

Voor de kust liggen verschillende scheepswrakken op ondiepe dieptes. Daardoor kan je ze zelfs vanuit een bootje of kajak goed zien liggen. Wil je ze nog beter zien? Dan kan je gaan snorkelen. Sommige wrakken liggen op slechts 2.5 meter diepte waardoor goede snorkelaars zelfs de boten toe kunnen zwemmen.
Verder kan je nog een duiktocht gaan maken. Zo heb je meer de tijd en kan je de wrakken het beste zien. In meerdere badplaatsen zijn duikscholen te vinden.

cancun-duiken-wat-doen

 

Ben je ook benieuwd naar andere leuke eilanden? Bekijk dan eens het overzicht van mooie eilanden.

 

© 2024 SuggestMe.com