vietnam-mooiste-gebieden

 

Wat zijn voordelen van georganiseerde rondreizen?

Door een georganiseerde rondreis te boeken bespaar je je zelf een hoop werk. Je hoeft namelijk geen hotels, mooie gebieden, bezienswaardigheden, vervoer en routes te zoeken. Alles is al voor je uitgezocht. Je hoeft alleen nog maar te rijden en genieten.
En zelfs rijden hoeft niet altijd. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een groepsrondreis. Dat kan handig zijn in mooie vakantielanden maar die een wat slechtere infrastructuur of veiligheid hebben. Zuid Afrika is bijvoorbeeld niet echt een land waar je als gezin met een huurautootje van gaat genieten.

Gelukkig kan je tegenwoordig uiteenlopende rondreizen boeken. Op deze pagina vind je allerlei handige informatie en antwoorden op de veel gestelde vragen.

tanzania-vakantie-mooie-plekken-plaatsen

 

Welke soorten rondreizen kan je boeken?

Tegenwoordig heb je de luxe dat je uit verschillende soorten rondreizen kan kiezen. Hierdoor kan je de rondreis boeken dat bij je past. Meestal is de reis aangepast aan een specifieke doelgroep. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit:

Individuele rondreizen

Bij deze vorm reis met je alleen met je eigen reisgezelschap. Bijvoorbeeld met je partner, gezin, familie, vrienden of zelfs alleen. Daarbij kies je voor het gemak van een georganiseerde rondreis. Hierdoor hoef je namelijk niet zelf op zoek naar een route, hotels, bezienswaardigheden en vervoer. Ook zijn entreetickets voor bezienswaardigheden en activiteiten vaak bij de reis inbegrepen. Dankzij de reisorganisatie kunnen jullie zonder veel voorwerk, heel veel gaan zien van het vakantieland dat je hebt gekozen.

Een voordeel van deze vorm is, dat je geen rekening hoeft te houden met een groep. Je gaat namelijk alleen met bekenden op vakantie. Daarnaast heb je keuze uit meer vertrekdata en kan je de reis vaak nog wat naar eigen wens aanpassen. Bijvoorbeeld een paar dagen langer op een bepaalde plek blijven.

rondreis-amerika-west-oost-informatie-routes

 

Groepsrondreizen

In de wat meer avontuurlijke landen kan een groepsrondreis prettig zijn. Het kan namelijk stress voorkomen en ook wat veiliger zijn. Bij landen met een groot cultuurverschil kan alleen reizen zorgen voor stress. Bijvoorbeeld door het verkeer en de bewegwijzering in het land. Door te kiezen voor een groepsrondreis hoef je zelf niet te rijden. Hierdoor kan je minder stress hebben en meer van het land zien. Op de route en het verkeer letten is namelijk niet nodig.

Het verkeer in een land als China, Zuid Afrika, Brazilië of Costa Rica kan namelijk wat uitdagend zijn.

Een nadeel van een groepsrondreis kan zijn dat je je wat zult moeten aanpassen aan de groep. Echter wordt er vaak wel rekening gehouden met de leeftijd van de reisgenoten. Een groepsrondreis wordt vaak aangeboden voor verschillende leeftijdscategorieën. Hierdoor ga je op vakantie met mensen die ongeveer in dezelfde levensfase zitten. Dit zorgt vaak voor sneller contact.

Tijdens de groepsrondreizen wordt er niet verwacht dat je altijd met de groep mee gaat, je mag gerust een dag alleen op pad.

 

Single rondreizen

Wil je graag op vakantie maar heb je geen partner? Of wil je partner liever niet mee? Dan kan je kiezen voor een single rondreis. Dergelijke groepsreizen zijn bedoeld voor mensen die alleen (moeten) reizen. Doordat iedereen alleen is, zal je vaak al snel leuke contacten hebben.

Doordat je met een groep reist, zal je vakantie vaak veel gezelliger zijn dan wanneer je alleen op pad gaat. Ook is de reis veiliger. Zeker in landen die soms wat minder veilig zijn.

Bij single reizen bestaat de groep alleen uit mensen die de reis alleen aangaan. Verder zijn er eigenlijk geen verschillen met “normale “ groepsreizen.

 

Wandelrondreizen

Houd je van wandelen en zou je dat wel eens in een totaal nieuwe omgeving willen doen? Dan kan je een wandelrondreis boeken. Zo kan je tijdens je vakantie de mooiste plekjes van je vakantiebestemming zien. Je hoeft zelf geen wandelroutes, hotels en bezienswaardigheden te zoeken. Alles is voor je geregeld.

Je kunt kiezen uit wandelrondreizen in allerlei landen en landschappen. Kies bijvoorbeeld voor de rust van Canada, de weelderige natuur van het Portugese Madeira, de Himalaya bergen of het avontuurlijke Afrika.

De verschillen tussen de diverse wandelrondreizen liggen hebben vooral betrekking op het soort accommodaties, de lengte van de vakantie, de bestemming, de doelgroep en wandelafstanden per dag. Daarnaast kan je kiezen voor een individuele vakantie of voor een groepsreis. Dat heeft onder andere als voordeel dat er ook professionele reisbegeleiding mee gaat.

rondreizen-informatie-bestemmingen-mogelijkheden

 

Fietsrondreizen

Zoals de naam al zegt, is dit een vakantievorm waarbij je per fiets het gebied gaat verkennen. Dit heeft als voordeel dat je meer kunt zien dan tijdens een wandelrondreis maar wel beperkt wordt tot alleen de verharde routes. Je kunt er voor kiezen om je eigen fiets of een huurfiets te gebruiken. De mogelijkheden verschillen per reis en vakantieaanbieder.

 

Kampeerrondreizen

Ben je een kampeerder en wat avontuurlijk ingesteld? Dan kan een kampeerrondreis een optie zijn. Hierbij ga je wandelend en per (off-road) bus het vakantieland verkennen. Overnachten gebeurd onderweg op natuurlijke campings. Dankzij deze vorm van groepsrondreizen kan je bijvoorbeeld kamperen midden in de Afrikaanse natuur. Uiteraard vaak wel op omheinde campings voor extra veiligheid tegen de wilde dieren.

 

Extra luxe rondreizen

Heb je een extra ruim vakantiebudget? Dan kan je ook kiezen voor rondreizen met extra luxe. Daarbij kan je bijvoorbeeld denken aan privé vervoer, toegang tot de Executive Lounge op de vliegvelden, business class stoelen in het vliegtuig en extra luxe hotels. Je vindt deze reizen via specialistische aanbieders zoals Silverjet.

dubai-stranden-mooiste-plekken-vakantie

 

Welke landen zijn leuk voor rondreizen?

Je hebt tegenwoordig de keuze uit vele bestemmingen binnen en buiten Europa. Daarbij kan je kiezen voor een bepaald gebied, een land of zelfs een reis door meerdere landen. In elk continent zijn vele reizen mogelijk. Van de wildernis in Finland tot een safari in Afrika en van het platteland van Engeland tot het mooie Japan.

Europa

In Europa zijn bijna alle landen mogelijk. Zelfs onbekende bestemmingen als Lapland, Georgië, IJsland, Hongarije en Montenegro. Maar ook dichtbij huis is van alles mogelijk. Ook in buurlanden als Duitsland, Engeland en België kan je nog allerlei mooie plekken ontdekken.
Populaire landen voor een rondreis zijn bijvoorbeeld Schotland, Frankrijk, Zweden en Noorwegen.

Noord Amerika en Oceanië

Zoek je een rondreis in een ver land maar waarbij de cultuurverschillen niet te groot zijn? Dan kan je bijvoorbeeld kiezen voor Engelstalige landen als:

Amerika
• Australië
Canada
• Nieuw Zeeland
• Alaska

rondreis-informatie-tips-bestemmingen-vakantie

 

Azië

Ben je avontuurlijk ingesteld? Dan kan Azië een prachtig continent zijn om te gaan ontdekken. Er zijn vele mogelijkheden in bekende en onbekende landen. Door de grote cultuurverschillen gaat het hierbij meestal om georganiseerd groepsreizen. De meest bekende bestemmingen van Azië zijn:

• China
• Japan
• Thailand
• India
• Nepal
• Indonesië
• Zuid Korea
• Tibet
• Rusland

Ook kan je kiezen voor een combinatie van landen zodat je ook de cultuurverschillen binnen Azië kunt gaan ontdekken.

rondreis-azie-groep-georganiseerd-informatie

 

Midden en Zuid Amerika

Wil je wel eens de passie van Latijns Amerika proeven? Ook hier zijn vele mogelijkheden. Onderweg kan je bijvoorbeeld de tropische regenwouden, mooie stranden, gletsjers, zoutvlakten, woestijnen en de bewoonde wereld in plaatsen gaan bekijken. Bekende bestemmingen zijn:

• Argentinië
• Brazilië
• Costa Rica
• Cuba
• Mexico
• Paaseiland
• Suriname

 

Afrika

Liefhebbers van dieren kunnen een vakantie naar Afrika overwegen. Geen bestemming waar je zo snel met je partner heen zal gaan. Maar met een groep en de professionele reisbegeleiding zijn de mogelijkheden enorm. Zo kan je een stad als Kaapstad gaan bezoeken of juist kiezen voor de wilde dieren in de wildernis. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor Afrikaanse landen zoals:

• Egypte
• Kaapverdië
• Kenia
• Madagaskar
• Tanzania
• Zuid Afrika

rondreis-afrika-georganiseerd-voorbeelden-bestemmingen

 

boek je vakantie bij de ANWB

 

Zijn er (groeps)rondreizen die geschikt zijn met kinderen?

Een vreemde cultuur kan voor kinderen een interessante en leerzame ervaring zijn. Hoe leuk zou het bijvoorbeeld zijn om je kind de indrukwekkende Grand Canyon of een echt oerwoud te kunnen laten zien?

Een individuele- of groepsrondreis kan ook voor kinderen geschikt zijn. Individuele rondreizen zijn in de meeste gevallen altijd geschikt voor kinderen. Al bestaan dit soort vakanties vaak wel uit relatief veel reizen.
Groepsrondreizen zijn ook mogelijk doordat er speciale rondreizen voor gezinnen worden aangeboden. Deze hebben als voordeel dat er meer kinderen met de groep reizen wat voor jouw kinderen leuk kan zijn. Ook zijn de activiteiten en de lengte van de reisdagen aangepast aan de aanwezigheid van kinderen.

De minimum leeftijd voor kinderen verschilt per organisatie en reis. De organisaties hanteren minimumleeftijden van 4, 6 of 8 jaar.

Rondreizen met tieners

Ook kan je kiezen voor een rondreis dat speciaal is samengesteld voor gezinnen met tieners. Het verschil bestaat met name uit het aanbod van activiteiten die onderweg gedaan kunnen worden. Deze zijn afgestemd op oudere kinderen en pubers. Er zijn bijvoorbeeld niet alleen bezienswaardigheden die bekeken kunnen worden maar ook (sportieve) activiteiten zoals varen, zwemmen, koken en fietsen.

rondreizen-noorwegen-voorbeelden-groep-camper

 

Ook wintersport groepsreizen zijn mogelijk

Niet alleen rondreizen met een groep zijn mogelijk, ook met een groep naar één bestemming is mogelijk. Bijvoorbeeld tijdens een wintersportvakantie. Dit kan een leuk idee zijn voor mensen die niet echt vrienden of familieleden hebben die mee op vakantie kunnen of willen. Dankzij de groep zal je je niet zo alleen voelen en nieuwe mensen kunnen leren kennen.

Zeker doordat skiën of snowboarden een vrij individuele activiteit is, kan het leuk zijn om tijdens de maaltijden en andere activiteiten de gezelligheid van andere mensen te hebben.
Bij wintersport groepsreizen kan je kiezen voor eigen vervoer of voor vervoer met de groep. Bijvoorbeeld per bus of vliegtuig. Uiteraard kan je verder kiezen uit vakanties met allerlei bestemmingen, programma’s en accommodaties.

 

Georganiseerde rondreizen zelf samenstellen

Wil je graag het gemak van een georganiseerde rondreis maar wel de vakantie geheel naar eigen wens laten invullen? Ook dat is mogelijk. Er zijn reisaanbieders die een speciale afdeling hebben die hier in gespecialiseerd zijn. Alles wordt voor je geregeld maar wel zoveel mogelijk volgens jouw wensen. Daarbij kunnen ook speciale wensen geregeld toch verzorgt worden. Of extra luxe in de vorm van een privé chauffeur of een gids.

Het geheel laten samenstellen van dit soort rondreizen is mogelijk wanneer je alleen gaat reizen maar ook voor grote groepen tot wel 100 reizigers.

 

© 2024 SuggestMe.com