hongarije-vakantie-informatie-toerisme

Toeristische informatie over Hongarije

Hongarije is een populaire vakantie bestemming in het hart van Europa. Hongarije kent een rijke geschiedenis wat te zien is aan de keizerlijke paleizen, steden vol met historische bezienswaardigheden en de chique kuuroorden. De Hongaren zijn een zeer gastvrij volk en heten je graag welkom in Boedapest, aan het Balatonmeer, in de Puszta of in de wijnstreek rondom Tokaj in het noorden van Hongarije.

Boedapest, de hoofdstad van Hongarije, is zeer geschikt voor een gezellige stedentrip. Ook is het dankzij de centrale ligging in Hongarije een uitstekende uitvalsbasis om de rest van het land te ontdekken. Ondanks dat Hongarije niet aan zee ligt, is het ook een mooie bestemming voor een strandvakantie. Vooral in de zomer is het heerlijke vertoeven aan één van de zeventig stranden rondom het Balatonmeer.

Voor de avontuurlijke toerist zijn er in Hongarije veel natuurlijke parken te bezoeken. Daarnaast kun je uitstekend wandelen in de bergen in het noorden van Hongarije of de steppes in het oosten. Bovendien zijn er veel meren en rivieren in Hongarije, zoals de Neusiedlersee en de Donau. En na een actieve dag is er niets lekkerder dan even bijkomen in een van de vele thermale spa’s die je in heel Hongarije vindt.

Laat je ook inspireren voor een droomreis naar Hongarije. Hier lees je belangrijk toeristische informatie voor een prachtige reis naar Hongarije. We vertellen alles je over de mooiste bezienswaardigheden van Hongarije, de beste vakantiegebieden en gezellige steden in Hongarije. Wanneer je het beste naar Hongarije op vakantie kunt? Dat vertellen we je aan het einde van het blog.

hongarije-leuke-plekken-steden-zomer

 

Mooie bezienswaardigheden en plekken in Hongarije

Er valt veel te zien en te beleven in Hongarije. De meeste bezienswaardigheden zijn makkelijk te bereiken vanaf hoofdstad Boedapest of de populaire vakantiebestemming Balatonmeer. Er zijn veel mooie kastelen, kerken, kuuroorden en natuurlijk parken om te bezoeken in Hongarije. Om jou te inspireren hebben hier een lijst gemaakt met de meest bijzondere bezienswaardigheden in Hongarije. Maar er is natuurlijk nog veel meer om te ontdekken.

Buda kasteel
Het monumentale Buda kasteel is waarschijnlijk het bekendste en meest opvallende gebouw in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Het imposante gebouw met de 62 meter hoge koepel troont op het zuidelijke deel van de Burchtheuvel in de Buda wijk. Het Buda kasteel is al van ver zichtbaar en is sinds het begin van de 13e eeuw de residentie van de Hongaarse koningen.

Het is tegenwoordig het grootste gebouw in Hongarije en met talrijke musea één van de belangrijkste bezienswaardigheden in Boedapest.

De Nationale Galerie van Hongarije strekt zich uit over drie vleugels en vier verdiepingen van het Buda kasteel. Naast een collectie penningen zijn hier kunstwerken van de vroege middeleeuwen tot de moderne tijd te bewonderen.

De geschiedenis van Boedapest, van de prehistorie tot de moderne tijd, wordt verteld in het Historisch Museum in de zuidoostelijke vleugel, waar ook de overblijfselen van het middeleeuwse Buda kasteel te vinden zijn.

De Hongaarse bibliotheek, genoemd naar de oprichter graaf Széchényi, is gehuisvest in de noordoostelijke vleugel van het Buda kasteel. Als de grootste bibliotheek van het land bevat het ongeveer acht miljoen boeken, manuscripten en kaarten, waaronder de legendarische bladen van Boedapest uit 1473, het eerste gedrukte boek van Hongarije.

hongarije-hoogtepunten-toeristische-attractiesNeusiedler See

De Neusiedlersee en omgeving in het noorden van Burgenland is een natuurgebied in Hongarije en Oostenrijk met een groot aantal zeldzame plant- en diersoorten. Meer dan 40 soorten zoogdieren en ongeveer 300 soorten vogels hebben er hun leefgebied gevonden. Ook een groot aantal vissen en reptielen voelt zich thuis in het ondiepe water. Tevens is het een populaire bestemming voor recreatie en watersport.

Door het milde klimaat en meer dan 2000 zonuren per jaar is de Neusiedlersee niet alleen een paradijs voor flora en fauna. Er zijn verschillende fiets-, wandel- en paardrijroutes rond het meer. Zeilers, roeiers, surfers en andere watersporters ravotten op en onder het wateroppervlak.

hongarije-mooie-vakantiebestemmingen-plekkenParlement in Boedapest

Het parlement van Hongarije in Boedapest troont aan de oevers van de Donau en is een van de meest imposante gebouwen ter wereld. Het indrukwekkende interieur van het prachtige neogotische gebouw kan tijdens rondleidingen worden bekeken. Met zijn 365 torentjes en talrijke gevels heeft het Hongaarse parlementsgebouw een absoluut onderscheidend uiterlijk.

Rondleidingen door het parlement worden in meerdere talen gehouden en geven een kijkje in het democratische hart van Hongarije. Onder meer de indrukwekkende koepelzaal met zijn de kroonjuwelen, de imposante hoofdtrap en de beroemde bestuurskamer zijn open voor bezoekers. Uitgebreide fresco’s en muurschilderingen vertellen de geschiedenis van Hongarije op het grootste geknoopte tapijt van Europa – 7 bij 21 meter – in de voorkamer van het parlement.

boedapest-leukste-plekken-bezienswaardigheden-vakantieNationaal Park Bükk

Bükk National Park is het grootste nationale park van Hongarije en dankt zijn kenmerkende naam aan de vele beuken die het gebied bedekken. Het hoge berglandschap van Hongarije staat bekend om zijn adembenemende bergweiden, kloven en karstlandschappen en heeft een indrukwekkende flora en fauna. Het is gelegen tussen Eger, Miskolc en Szilvasvárad in het Bükk gebergte in het noordoosten van Hongarije.

De eiken en hogere beuken van het nationale park worden beschouwd als de groene longen van Hongarije en worden sinds het stenen tijdperk gebruikt als bescherming, zoals archeologische vondsten bewijzen. Het hoge berglandschap van Hongarije is vooral populair bij wandelaars die willen genieten van de fascinerende Hongaarse natuur op een van de talloze bewegwijzerde bospaden.

De hoogste waterval van Hongarije ligt in het Bükk gebergte, de Lillafüred waterval. En er zijn meer dan 1.000 grotten in het Bükk National Park, waarvan er velen bezocht kunnen worden. Waaronder de Istyán-grot, met 254 meter de langste grot in Hongarije.

hongarije-vakantie-plekken-plaatsenEsterházy paleis in Fertöd

Het Esterházy paleis in de Hongaarse stad Fertöd dateert uit de 18e eeuw. Het wordt toepasselijk het “Hongaarse Versailles” genoemd. De componist Joseph Haydn bracht er vele jaren door als hofcomponist en creëerde een groot aantal van zijn werken hier in Fertöd. Het Hongaarse Esterházy kasteel ligt aan de rand van Fertöd in het westen van Hongarije, vlakbij de Oostenrijkse grens, ongeveer 25 km van Sopron.

Het prachtige paleis van de familie Esterházy is een van de grootste en mooiste rococo paleizen van Hongarije. Esterházy paleis was oorspronkelijk een klein jachthuis dat eigendom was van prins Michael Esterházy. Echter, in 1746, na zijn reis naar Parijs, besloot prins Nikolaus I het paleis te herbouwen op basis van het model van Versailles. Het centrale gedeelte van Esterhazy paleis doet nu dienst als museum en kan bezocht worden tijdens rondleidingen van ongeveer een ​​uur.

hongarije-leuke-bezienswaardigheden-plaatsenHeldenplein in Boedapest

Het Heldenplein, Hősök tér, in Boedapest is waarschijnlijk het beroemdste en meest indrukwekkende plein in de hoofdstad van Hongarije. Hier worden de Hongaarse koningen en nationale helden herdacht, het plein wordt geflankeerd door twee monumentale musea. Het Heldenplein is al van ver te zien, want het Millenniummonument troont in het midden van het plein en wordt omringd door de imposante dubbele bogen met een zuilengalerij.

Aan de linkerkant is het Museum voor Schone Kunsten, dat de belangrijkste collectie van kunstenaar die niet uit Hongarije komen. Naast werken van Picasso, Rembrandt, Chagall, Titiaan en Rubens, heeft het Museum voor Schone Kunsten ook de grootste collectie Spaanse kunstenaars buiten het Museum del Prado in Madrid.

De Kunsthal (Műcsarnok) aan de rechterkant van het Heldenplein, die dateert uit 1896, heeft wisselende tentoonstellingen met hedendaagse kunst. Boven de vergulde kapitelen van de zuilen beeldt een kleurrijk mozaïek de heilige Stefanus af als beschermheer van de schone kunsten.

hongarije-wat-doen-zienBenedictijnse abdij van Pannonhalma

De benedictijner abdij van Pannonhalma bij Gyor in het noordwesten van Hongarije is het grootste en oudste klooster van het land. Naast het historische klooster, de waardevolle bibliotheek en de prachtige basiliek is er ook een prachtige geneeskrachtige kruidentuin en de uitstekend uitgeruste wijnkelder te bezoeken.

Het klooster is gelegen op de Martinsberg, die zijn naam ontleent aan Sint Maarten, de patroonheilige van het klooster, die hier in het begin van de 4e eeuw werd geboren. Sommige delen van de kerk die meer dan 600 jaar oud zijn, zijn vandaag de dag nog steeds te zien. Het oudste deel van de kerk, dat ook de donkere middeleeuwen heeft overleefd, zijn de indrukwekkende gewelven van de crypte.

hongarije-vakantie-wat-doen-zienStaatsopera in Boedapest

De Staatsopera van Hongarije bevindt zich in Boedapest, in de wijk Pest, niet ver van het hart van de stad. Achter de indrukwekkende façade bevindt zich het opera podium met de op twee na beste akoestiek ter wereld. De prachtige bouw begon in 1875 en is een van de mooiste operahuizen ter wereld met zijn rijkelijk versierde renaissancistische gevel. De Hongaarse Staatsopera is ontworpen door Miklós Ybl, één van de grootste Hongaarse architecten van de 19e eeuw.

Het weelderige interieur van de belangrijkste opera in Hongarije wordt gedomineerd door sierlijke versieringen van stucwerk, goud, mozaïeken en marmeren zuilen. Het plafond van de toneelzaal is versierd met een prachtig schilderij en imposante kroonluchters van ongeveer een ton. Het auditorium biedt plaats aan meer dan 1200 toeschouwers en staat bekend om zijn uitstekende akoestische ruimte.

hongarije-mooie-gebieden-plekjes-natuurSint Adalbertkathedraal in Esztergom

De Sint Adalbertkathedraal in Esztergom in het noorden van Hongarije is de grootste kerk en het katholieke centrum van het land. Het machtige orgel en ’s werelds grootste schilderij boven het altaar zijn bijzonder indrukwekkend. Het indrukwekkende heilige gebouw is opgedragen aan de Moeder Gods en St. Adalbert van Praag en wordt daarom “Kathedraal van Onze-Lieve-Vrouw en St. Adalbert” genoemd.

De machtige St. Adalbert-kathedraal aan de oevers van de Donau lijkt van verre al een machtig bouwwerk. De portiek, die doet denken aan de Griekse oudheid met zijn zuilen en driehoekig puntdak, wordt geflankeerd door twee monumentale klokkentorens. Daarachter rijst de imposante 100 meter hoge koepel op, die een diameter van 33,5 meter heeft en ook wordt ondersteund door een cirkel van kolommen.Nationaal park Aggtelek

Het Aggtelek National Park ligt in het noordoosten van Hongarije en is vooral bekend vanwege het grootste en mooiste druipsteengrottenstelsel van Hongarije, de Baradla grotten. Het bevat de hoogste stalagmiet ter wereld, samen met andere adembenemende kalksteenformaties. Het park bestaat uit weelderige loofbossen, die herhaaldelijk worden opgebroken door open plekken, grasvelden en rotspartijen. Zeldzame planten gedijen goed in Aggtelek National Park en bieden een veilige habitat voor een groot aantal insecten en meer dan 200 vogelsoorten.

Verborgen onder het unieke landschap van het Nationaal Park bevinden zich ongeveer tweehonderd adembenemende druipsteengrotten. De grotten zijn ongeveer twee miljoen jaar geleden gevormd. De kalksteen waarin ze door talloze beken en rivieren zijn uitgegraven is maar liefst 230 miljoen jaar oud. In de loop van de millennia zijn er unieke stalactieten en stalagmieten in verschillende vormen, maten en kleuren gevormd uit de druipende kalksteen.

hongarije-vakantie-gebieden-plekken-natuurVissersbastion in Boedapest

Het Vissersbastion op de Burchtheuvel in Boedapest doet denken aan een middeleeuws kasteel met zijn talrijke trappen, torens en kantelen, evenals de overblijfselen van de oude stadsmuur. Bezoekers mogen het Vissersbastion niet missen, vooral vanwege het fantastische uitzicht op de wijk Pest en de Donau. Een absolute topper als je Boedapest en Hongarije bezoekt.

Het magnifieke Vissersbastion is een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Boedapest. Met zijn kegelvormige torentjes en kantelen doet het Vissersbastion denken aan een sprookjeskasteel. De zeven torens zijn bedoeld om de tenten van de Magyaren te herdenken en staan symbool ​​voor de zeven stammen die in de vroege Middeleeuwen leefden op de Pannonische laaglanden.

boedapest-mooiste-bezienswaardigheden-hoogtepunten

 Terror Háza Múzeum

Deze renaissancistische villa in de wijk Pest van Boedapest werd halverwege de 20e eeuw door de nazi’s en de Sovjets gebruikt als martelkamer en gevangenis.  Maar tegenwoordig is het een gedenkteken en museum. De gevel van het Terror Háza Múzeum roept een gevoel van weemoedigheid op, want op ooghoogte herdenkt een schijnbaar eindeloze reeks zwart-witfoto’s de slachtoffers die in dit huis hebben geleden en hun leven hebben verloren.

Naast talloze films en documenten over de desastreuze regimes van de nazi’s en de Sovjet-Unie zijn ook de cellen te zien waarin het laatste verzet van de gevangenen werd gebroken. Veel van de informatie is alleen in het Hongaars, maar er is ook een audiogids in het Engels.Fort van Sümeg

Op de top van de top van de Burchtberg (270 meter) bij de stad Sümeg, ligt een goed behouden fort. Het kan een leuke bezienswaardigheid zijn tijdens je vakantie. Mede dankzij de mooie uitzichten over de omgeving. In het fort kan je ook wassenbeelden bekijken het het museum over de geschiedenis van het kasteel bezoeken. Ook worden er geregeld ridderspelen nagespeeld op de binnenplaats.
De wandeling naar het fort kan wat steil zijn maar gelukkig kan je ook kiezen voor een ritje per taxi of koets.

hongarije-wat-doen-vakantie-kinderen

 

Leuke vakantiegebieden in Hongarije

Hongarije is een bestemming vol cultuur, geschiedenis en natuur, die ook indruk maakt met warme gastvrijheid en culinaire ervaringen. De regio rond het Balatonmeer, het grootste binnenwater van Midden-Europa, is ideaal voor een ontspannen zomervakantie. Hier kun je tot rust komen, actief bezig zijn met sporten of jezelf onderdompelen in de door geschiedenis doordrenkte cultuur van Hongarije. Andere populaire vakantiegebieden in Hongarije zijn de hoofdstad Boedapest, de Puszta in het oosten en de wijnstreek rondom Tokaj in het noorden van Hongarije.

Balatonmeer

Het Balatonmeer in Hongarije is een van de grootste meren van Centraal-Europa. Samen met het Neusiedlermeer, dat op de grens tussen Hongarije en Oostenrijk ligt, is het Balatonmeer het belangrijkste steppemeer van Europa. De eigenaardigheid van het Balatonmeer is de geringe diepte, gemiddeld is het meer slechts 3,25 meter diep. Hierdoor warmt het water snel op en loopt in de watertemperatuur in de zomer op tot 28 °C.

De stranden rond het Balatonmeer trekken talloze vakantiegangers uit Hongarije en uit het buitenland. In de directe omgeving zijn er enkele thermale baden, die ook erg populair zijn. Mocht het weer niet zo goed zijn, dan bieden deze baden een interessant alternatief voor zwemmen in het meer. Voor wie niet alleen op het strand wil liggen, zijn er tal van watersporten die tijdens een vakantie aan het Balatonmeer kunnen worden uitgeprobeerd.

Via de volgende link kan je meer informatie vinden over het: Balatonmeer.

balatonmeer-zwemmen-wandelen-natuur-bergen


Boedapest

Als één van de meest populaire stedentrip bestemmingen in Europa, is Boedapest een must om eens in je leven te bezoeken. Dankzij de talrijke historische gebouwen, de prachtige musea en het algehele zeer diverse culturele landschap is Boedapest ideaal voor een heerlijke stedentrip. Wat Boedapest zo bijzonder maakt, is de unieke sfeer van deze stad die je zeker moet ervaren. De Donau is de levensader van Boedapest, wat ook de bijzondere uitstraling van de stad bepaalt.

Naast de Donau stromen ook talloze thermale bronnen onder de hoofdstad van Hongarije, die zorgen voor ontspanning en recreatie in vele kuuroorden. Naast de geneeskrachtige bronnen, is Boedapest rijk aan cultureel aanbod en is het geschikt om te winkelen en te genieten van een breed scala aan culinaire hoogstandjes. Reden genoeg om overdag de stad aan de Donau zelf te ontdekken en ’s avonds te ontspannen in de talrijke kuuroorden.

Meer informatie vind je op de pagina over: Boedapast.

boedapast-stedentrip-mooiste-bezienswaardigheden-plekken


Puszta

De Puszta is een uniek landschap in Hongarije, waarvan een deel zich uitstrekt tot in het Oostenrijkse Burgenland. De boomloze steppe is inmiddels grotendeels in cultuur gebracht, waardoor het oorspronkelijke landschap nog maar op enkele plaatsen te zien is, bijvoorbeeld in het Nationaal Park Hortobágy.

Het nationale park Hortobágy met zijn vogelreservaat is een populaire excursie- en reisbestemming in Hongarije voor natuurliefhebbers. De brede steppe, de rietvelden en de uitgedroogde rivierarmen zijn een waar paradijs voor allerlei soorten vogels. Vanuit bijzondere uitkijkpunten kunnen bezoekers zeldzame vogelsoorten observeren. Maar ook wandelingen of fietstochten over gemarkeerde routes zijn mogelijk om een ​​uitgebreide indruk van de Puszta te krijgen.

Ook paardenliefhebbers komen aan hun trekken in deze regio in Hongarije, want de poesta is de thuisbasis van de steppepaarden. De Puszta is ook het gebied van de waterrijke rivieren Donau en de Tisza, die een paradijs vormen voor vissers en watersporters. De talrijke thermale bronnen in de regio trekken mensen uit binnen- en buitenland die op zoek zijn naar ontspanning en herstel.


Tokaj

Het landschap van de Tokaj wijnstreek ligt in het noordoosten van Hongarije. In deze vakantieregio is het landschap zacht glooiend en wordt doorkruist door rivierdalen, waarin talrijke dorpen en wijngaarden zich nestelen. Sinds de Ottomaanse tijd wordt hier wijn gemaakt, met name de Tokaj wijn. De kelders van de wijnhuizen in Tokaj en Eger zijn op verschillende manieren gebouwd, zo zijn er kelders met gewelven, uitgegraven kelders en kelders met meerdere verdiepingen waarin je bijna kunt verdwalen, zoals in het netwerk van kelders bij Sátoraljaújhely. Het culturele landschap van deze bijzondere wijnstreek werd in 2002 toegevoegd aan de UNESCO Werelderfgoedlijst.

hongarije-mooie-gebieden-plekken-vakantie-tips

 

Mooie steden en plaatsen in Hongarije

Hongarije is een land met een lange geschiedenis en dat zie je terug in de vele historische steden van dit mooie vakantieland. Romeinen, Ottomanen, Oostenrijkers en Turken hebben allemaal hun unieke stempel gedrukt op de steden in Hongarije. Naast hoofdstad Boedapest zijn steden als Debrecen, Eztergom en Soprono een bezoek meer dan waard. Rondom het Balatonmeer vind je prachtige badplaatsen als Siófok, Balatonfüred en Bad Hévíz.

Boedapest

Boedapest is een verdeelde stad, omdat de rivier de Donau de oude wijk Buda scheidt van het moderne Pest. Samen zijn Buda en Pest echter een belevenis, want de hoofdstad van Hongarije is een van de mooiste steden van Europa. Andrássy út is de belangrijkste boulevard in Boedapest, midden in het centrum. Langs deze chique boulevard loop je langs de mooiste en duurste winkels van de Hongaarse hoofdstad. De kunstenaarswijk van Boedapest ligt rond het Heldenplein, aan het einde van deze belangrijke boulevard.

Boedapest heeft een aantal interessante bezienswaardigheden te bieden. Het meest opvallende is het Buda kasteel dat hoog boven de daken van de Boedapest uitsteekt. Het 13e-eeuwse kasteel is door de geschiedenis heen herhaaldelijk verwoest en herbouwd. Tegenwoordig is het kasteel van Boedapest de officiële residentie van de Hongaarse premier en herbergt het ook de Hongaarse Nationale Galerie, die de moeite waard is om te bekijken, evenals het Historisch Museum.

boedapest-citytrip-toerisme-informatie-tips


Debrecen

Debrecen is één van de oudste en misschien ook wel een van de mooiste steden van Hongarije. De oude universiteitsstad ligt 230 km ten oosten van de hoofdstad Boedapest en is tot ver buiten de grenzen van Hongarije bekend, vooral vanwege het brede scala aan culturele activiteiten. Debrecen is levendig met zijn prachtige oude huizen en de vele gezellige kroegjes en koffiehuizen. In de gezellige restaurants kun je alle Hongaarse specialiteiten proberen, zoals de traditionele goulash met veel uien en paprika’s.

In Debrecen is het hele jaar door iets te beleven. Er is het beroemde Bloemencarnaval op de Hongaarse nationale feestdag in augustus, het grote Turkije festival met volksdansen en vele specialiteiten, en er is het Lentefestival, dat bezoekers uit heel Hongarije trekt.

Debrecen heeft een aantal mooie oude gebouwen. Zoals de Grote Hervormde Kerk uit 1819, de St. Annakerk, die werd gebouwd in 1746, en de Csokonai Színház, een neobarok gebouw dat nu wordt gebruikt als theater- en concertzaal. Zoals in veel Hongaarse steden heeft Debrecen zijn thermale baden, die te vinden zijn in goed bewaard gebleven art nouveau gebouwen.

hongarije-mooie-steden-toeristische-bezienswaardigheden


Siófok

Siófok is de bekendste vakantiebestemming aan het Balatonmeer. Veel vakantiegangers kiezen Siófok vanwege het spectaculaire nachtleven. Hier bevindt zich ook de beroemdste nachtclub van Hongarije, het Palast. Een andere bekende en grote nachtclub is de Flört. Beide etablissementen spelen voornamelijk dance en techno. De feestmetropool Balatonmeer staat niet alleen bekend om de grootste clubs van Hongarije, maar ook om de openluchtfeesten op het strand.

Het belangrijkste strand van Siófok is ook het populairste strand van hongarije. Door de zeer goede staat, de geweldige gastvrijheid en het goede onderhoud, is het strand herhaaldelijk bekroond met de blauwe vlag. Voor de meeste stranden moet je betalen. Er zijn echter enkele gratis stranden ten westen en oosten van de stad. Populaire stranden zijn Újhelyi Beach en Sóstó Beach.

balatonmeer-mooie-steden-plaatsen-dorpen


Esztergom

Esztergom is een stad aan de rivier de Donau en was vroeger de hoofdstad van Hongarije. In Esztergom vormt de Donau de grens met Slowakije, aan de andere kant van de rivier ligt de zusterstad Sturovo. De Kelten woonden als eersten op de prominente burchtheuvel. Nadat het land later door de Romeinen werd bezet, bouwden ze een fort op dezelfde plek met een nederzetting eromheen.

Voor toeristen is de basiliek in Esztergom interessant, die troont op een heuvel vlakbij de Donau. Het is de grootste klassieke basiliek van het land. Andere bijzondere monumenten in Estergom zijn de Maria Valeria-brug, Ferenc-tempel, het Keresztény Múzeum, het Kasteelmuseum van Esztergom en het Balassa Bálint Museum. Voor familiepret kun je naar Pretpark Zábavný lanový of lekker zwemmen in Aqua Island Esztergom.

hongarije-mooie-steden-plaatsen


Balatonfüred

Balatonfüred ligt aan de Hongaarse noordoever van het Balatonmeer en is vooral bekend als kuuroord. De stad is ook de thuisbasis van een wereldberoemd centrum voor hartchirurgie met een revalidatiecentrum. Heel dichtbij, in de stad Csopak, ligt een bekend wijnbouwgebied. Hier groeien voornamelijk Welschriesling-wijnstokken, waarvan de druiven worden verwerkt tot de bekende Csopaki Rizling . Daarnaast worden er ook Silvaner en Muskat-Ottonel en enkele andere rassen geteeld.

Balatonfüred heeft twee thermale bronnen die bekend om hun helende effecten op het hart en de bloedsomloop. Ze rijzen op aan de oever van het Balatonmeer en hun water wordt gebruikt in alle genezings- en spafaciliteiten van de stad. Vooral vakantiegangers die op zoek zijn naar rust en natuur, zullen in Balatonfüred en omgeving veel te zien krijgen.

balatonmeer-mooie-plaatsen-plekken-bezienswaardigheden


Bad Hévíz

Bad Hévíz is een kleine stad in het westen van Hongarije, ongeveer vijf kilometer ten noordwesten het Balatonmeer. Het beroemde thermale meer van Bad Hévíz is de grootste in zijn soort en wordt gevoed door een enkele natuurlijke en biologisch actieve thermale bron. Deze ligt op een diepte van 38 meter en laat 410 liter water per seconde uit een krater stromen. Het meer heeft in de zomer een watertemperatuur van 33° tot 36° en kan zelfs in de winter gebruikt worden.

Dit water heeft een heel bijzondere samenstelling. Het bestaat uit zwavel, radium, koolstofdioxide, calcium, magnesium en bicarbonaat. Het heeft ook licht radioactieve eigenschappen en wordt gebruikt voor de behandeling van reumatische aandoeningen en aandoeningen van het spijsverteringsstelsel. De modder van de grond wordt gebruikt voor healing packs en modderbaden.

balatonmeer-leuke-activiteiten-wat-doen


Sopron

Sopron is een stad in het noordwesten van Hongarije in het zuidwestelijke deel van het Neusiedler Meer en wordt doorkruist door de Ikva. Het is een van de oudste steden van Hongarije en een brug naar de buren in het westen. De eerste nederzettingen in de regio rond de stad Sopron dateren uit de ijzertijd. De Romeinen, de migratie van volkeren, de Vrede van Sopron, de Turkse belegering van Wenen en andere gebeurtenissen hebben Sopron gevormd.

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Sopron is het Franz Liszt Town Conference and Culture Centre. Ook het Gambrinushuis, het stadhuis, het Petofi Theater en het postkantoor zijn interessant voor toeristen. Veel huizen in de stijl van historisme of eclecticisme zijn bewaard gebleven in Rakoczi Street. Tegenwoordig is Sopron een van de moderne en opkomende steden van Hongarije.

hongarije-wat-zien-doen-leuke-dingen

 

Praktische informatie voor je Hongarije vakantie

De verschillen tussen Nederland en Hongarije zijn niet zo groot. Desondanks kan het handig zijn om op de hoogte te zijn van bepaalde praktische zaken. Zo kan je ongemak tijdens je vakantie voorkomen. Met de onderstaande praktische informatie heb je alvast een goede basis van je voorbereiding.

• De stopcontacten en het voltage zijn hetzelfde als bij ons in Nederland.

• In het oosten en zuidoosten van het land, is de kwaliteit van het drinkwater wat minder goed. Daar kan je beter water uit flessen drinken.

• Voor een vakantie in Hongarije heb je geen visum nodig. Het land behoort namelijk tot de EU. Wel dien je een (geldig) paspoort te hebben.

• De verkeersveiligheid is goed. Opvallende verkeerszaken is de plicht tot het aanhebben van je verlichting en het hebben van een vignet.

• Het officiële betaalmiddel is de Hongaarse forint (HUF). Maar op veel plekken wordt de Euro ook geaccepteerd. Vaak kan je ook je creditcard of bankpas gebruiken wanneer er een Maestro-logo op staat. Pinnen buiten de steden is soms nog wat lastig. Zorg dus voor voldoende contant geld.

• Het prijsniveau ligt een stuk lager dan bij ons.

• De hoofdtaal is Hongaars. Veel mensen in de toeristische branche spreken ook wat Engels en/of Duits.

Vaak ontvangen je meer praktisch informatie via je reisorganisatie of wordt het aangeboden in je accommodatie.

hongarije-mooie-plekken-praktische-info

 

Het klimaat van Hongarije

Hongarije heeft een landklimaat, wat betekent dat het vrij koude winters en hete zomers zijn. In vergelijking met de buurlanden is Hongarije echter vrij droog, met juni als de meest regenachtige maand met ongeveer 80 millimeter neerslag. Maar dan is het wel lekker warm, met gemiddeld 19 graden.

Over het algemeen zijn de maanden mei tot september de beste voor een reis naar Hongarije. Zowel Boedapest als het Balatonmeer hebben dan veel zonnige dagen en het is er lekker warm, maar nooit te warm. Perfect reisweer voor sightseeing, zonnebaden en buitenactiviteiten in Hongarije.

hongarije-bergen-natuur-mooie-gebieden

 

Zoals je hebt kunnen zien heeft Hongarije allerlei leuke gebieden en plekken te bieden voor een mooie vakantie. Meer informatie over andere landen kan je vinden op de pagina over: mooie vakantie landen. Of bekijk de pagina over de hoofdstad via: Boedapest.

Heb je al ervaringen met Hongarije? Plaats dan hier onder je vakantie ervaring en help je medereizigers aan een extra goed beeld van het land. Alvast bedankt en een mooie vakantie gewenst!

Reviews

Nog geen reviews. Wees de eerste om een review achter te laten!

Deel jouw Hongarije-ervaring en tips!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2022 SuggestMe.com