tenerife-vakantie-informatie

 

 

De mooiste bezienswaardigheden en plekken op Lanzarote

De bezienswaardigheden op het eiland bestaan voornamelijk uit natuurlijke hoogtepunten. Maar je kunt ook een uitje plannen naar bijvoorbeeld het waterpark of een excursie gaan doen. Je kunt bijvoorbeeld de volgende bezienswaardigheden gaan bezoeken:

1. Timanfaya Nationaal Park
Wanneer je benieuwd bent naar de vulkanische oorsprong van het eiland. Kan je een bezoekje brengen aan het Timanfaya Nationaal Park. Een ruig natuurgebied in het zuid westen van Lanzarote. Het heeft een rijke vulkanische geschiedenis. Er zijn namelijk meerdere uitbarstingen geweest waarbij maar liefst elf dorpen zijn weg gevaagd.
Tegenwoordig het is het gebied vooral een toeristische attractie. Je kunt het overdag bezoeken. Daarbij wordt je met een bus door het park gereden. Onderweg kom je langs vele kraters en vulkaankegels. Ook hoor je allerlei informatie over het gebied.

lanzarote-klimaat-vakantie-informatie-tips2. Cueva de los Verdes

Tijdens een vulkaanuitbarsting is een mooi en lang grottenstelsel ontstaan. Het is maar liefst 7 kilomeer lang en ligt in het noord oosten van Lanzarote. Het is lange tijd in privé bezig geweest maar tegenwoordig is het een openbare toeristische bezienswaardigheid. Onder leiding van een gids kan een kilometer van het stelsel gaan bekijken. Tijdens de wandeling hoor je allerlei informatie en kom je langs mooie natuurverschijnselen. Een leuk uitje voor zowel kinderen als volwassenen.3. Jameos del Agua

Andere mooie grotten in het noorden zijn de Jameos del Agua. Er is tijdens een vulkaanuitbarsting een ondergronds meertje ontstaan. Een bijzonder verschijnsel dat leuk kan zijn om eens te bezoeken. Dit kan overigens zonder gids omdat de grotten minder diep zijn dan de Cueva de los Verdes grotten. Rond het meertje zijn allerlei zitjes en er is een vulkaanmuseum. Ook is er een restaurant en worden er geregeld concerten gegeven. Ook deze grotten zijn uitgegroeid tot een bekende en populaire bezienswaardigheid.
Je vindt de mooie grotten tussen de plaatsen Tahiche en Órzola.

lanzarote-leuke-plekken-dingen-doen-zien4. César Manrique museum

Rond 1968 wilden de bestuurders van Lanzarote het toerisme verder laten ontwikkelen. Daarbij hebben ze hulp gekregen van de bekende kunstenaar César Manrique. Hij gaf onder andere adviezen over de bouwstijlen van gebouwen, de maximale hoogte van 4 bouwlagen en de hoeveelheid reclameborden op het eiland. Mede dankzij de bekende kunstenaar is het toerisme in de opvolgende jaren inderdaad flink ontwikkeld.

Ondertussen is César Manrique helaas overleden bij een auto-ongeluk. Voor een kijkje in het leven van de bekende eilandbewoner en de ontwikkeling van het toerisme, kan je zijn voormalige woning in de plaats Tahiche bezoeken. En dat is niet zomaar een woning, nee het is gebouwd in vijf lavabellen. Grote luchtbellen onder de grond. Bij de woning, Fundación César Manrique genoemd, is ook een museum te vinden.

lanzarote-wat-doen-zien-bezienswaardigheden5. Jardin de Cactus

Een andere erfenis van kunstenaar en architect César Manrique is de Jardin de Cactus. Een botanische tuin waar je vele soorten bloemen en planten kunt zien. Waaronder maar liefst honderden soorten cactussen. Maar niet alleen mooie stukjes natuur, ook verschillende kunstwerken van Manrique.

lanzarote-bezienswaardigheden-wat-doen6. Geniet van waterparken

Wil je even geen natuur of cultuur maar gewoon even wat actie? Dan kan je bijvoorbeeld naar een waterpark. Een uitje dat vaak een garantie tot succes is. Zeker met kinderen. Op Lanzarote kan je zelfs meerdere waterparken bezoeken. Je kunt er genieten van allerlei glijbanen, zwembaden, waterspeeltuinen en stroomversnellingen. De grootste parken op Lanzarote zijn:

  • Aquapark Lanzarote
  • Waterpark Aqualava
  • Rancho Texas Lanzarote Park


7. Rancho Texas Lanzarote Park

Een ander leuk uitje dat je kan gaan doen met kinderen is een bezoek aan het Rancho Texas Lanzarote Park. Dit is een Dolfinarium waar je een dolfijnenshow kunt zien maar ook de dolfijnen echt kan aanraken. Ook is er een roofvogelshow en nog diverse andere dieren. Zo is er een kinderboerderij maar ook minder aaibare dieren zoals krokodillen, leguanen, slangen, tijgers, bizons en zeeleeuwen.

Maar het park is niet alleen een dierentuin, er is ook een waterpark. Door deze combinatie ben je zeker een hele dat zoet in het park. Het ligt in de zuidelijke gelegen badplaats Puerto del Carmen, in de buurt van het vliegveld.8. Museo de Aloe de Lanzarote

Wil je wel eens wat meer weten over Aloë Vera? Dan kan je terecht in het kleine museum over de geneeskrachtige plant dat in allerlei producten gebruikt wordt. Via verschillende informatieborden krijg je meer informatie over bijvoorbeeld de herkomst van de plant, de verwerking en de voordelen. Bij het kleine museum zit ook een winkel waar je vele producten met Aloë Vera kunt kopen. Je vindt het Museo de Aloe de Lanzarote tussen de plaatsen Cueva de los Verdes of Jameos del Agua.9. Neem een duik onder water

Natuurliefhebber en ook toe aan wat actie? Dan kan je eens een kijkje nemen in de onderwaterwereld rond het eiland. Wees gerust, dat kan zelfs zonder nat te worden. Vanuit Puerto del Carmen kan je namelijk een tochtje in een onderzeeër maken. Tijdens de duik kan je naar buiten kijken en genieten van de onderwaterwereld. Een originele activiteit dat zowel voor kinderen als volwassenen, leuk kan zijn om te gaan doen.10. Los Hervideros

De zuid west kust van Lanzarote bestaat uit hoge rotswanden van vulkanisch gesteente. Door de kracht van de zee, zijn na vele jaren allerlei kliffen, gaten en geulen ontstaan. Dat in combinatie met de hoge golven die tegen de rotsen klappen, maakt het gebied interessant voor bezoekers. Dankzij de wandelpaden kan je er mooi wandelen en vanaf verschillende plekken genieten van het natuurgeweld.

lanzarote-mooiste-plekken11. Het Santa Bárbara kasteel

In de buurt van het dorpje Teguise staat het Castillo de Santa Bárbara. Hoog gelegen op de top van een heuvel. Een veilige plek tijdens aanvallen door piraten. Daarvoor is het kasteel ook gebouwd. Als veilige plek voor de inwoners van Teguise tijdens aanvallen. Tegenwoordig is het alleen nog een toeristische attractie. Mede dankzij de prachtige uitzichten over het eiland. Maar ook door het goed behouden gebouw en het Piratenmuseum dat er tegenwoordig in gevestigd is.

Je vindt Teguise in de noordelijke binnenlanden en is per auto goed bereikbaar. Zowel voor kinderen als volwassenen kan dit een leuke bezienswaardigheid zijn.

lanzarote-bezienswaardigheden-plekken12. Het eilandje La Graciosa

Op slechts twee kilometer afstand van Lanzarote, ligt het eilandje La Graciosa. Het kan een leuke plek zijn om een dagje te bezoeken. Het is vlot te bereiken met een veerpond maar wegen zijn er niet. Je zult je auto dus bij aankomst moeten parkeren en het eiland per 4 × 4 taxi of lopend moeten gaan verkennen.

De mooiste plekken van La Graciosa zijn de hoofdplaats Caleta del Sebo, de Las Agujas berg en het Playa de las Conchas strand. Verder kan je mooi wandelen door de rustige gebieden van het eiland. Doordat het slechts een oppervlakte heeft van 29 vierkante kilometer, zal je in één dag dus vrij veel kunnen zien.

lanzarote-mooie-bestemmingen-plaatsen13. Uitkijkpunt Mirador del Rio

Wil je het eiland La Graciosa op een extra snelle manier zien? Dan kan je ook kiezen voor het uitkijkpunt Mirador del Rio. Vanaf hier kan je namelijk het eiland mooi zien liggen. Op de bovenstaande foto zie je een deel van het prachtige uitzicht. Uiteraard kan je ook over een gedeelte van Lanzarote heen kijken. Verder staat er een cafétje met dankzij de uitzichten een extra leuk terras.

Het uitkijkpunt ligt in het noorden en is te bereiken via de weg LZ-202 vanaf het dorpje Yé.14. Vliegtuig spotten

Deze plek is geen echte bezienswaardigheid maar kan wel een leuke bestemming zijn voor een tussenstop tijdens een rondrit. Het is namelijk de weg die recht voor de landingsbaan van het vliegveld ligt. De vliegtuigen komen er laag over vliegen wat een indrukwekkend gezicht kan zijn.

Tijdens het wachten, kan je je ook even gaan vermaken op het naast gelegen zandstrand. Het vliegveld ligt aan de kust bij de zuidelijke badplaats Puerto del Carmen.

lanzarote-wat-te-doen15. Canarisch eiland Fuerteventura

Het populaire Canarische eiland Fuerteventura ligt op slechts 20 kilometer afstand van Lanzarote. Daardoor kan je het eenvoudig een dagje bezoeken tijdens je vakantie. Het eiland staat vooral bekend om de mooie zandstranden, de goede surfomstandigheden en het hoge duingebied.

Meer informatie vind je op de pagina over de mooiste bezienswaardigheden op Fuerteventura.

fuerteventura-mooie-stranden-baaien16. De vulkanische wijngaarden

Ondanks het dorre landschap zijn er toch wijngaarden op Lanzarote. Maar niet in de vorm die je waarschijnlijk zult verwachten. De wijnranken groeien namelijk niet in standaard rijen maar in cirkels. Rond de cirkels liggen stenen muurtjes om de planten te beschermen tegen de wind. De vele cirkels zorgen voor een bijzonder landschap. Een interessante plek wanneer je deze vorm van landbouw niet gewend bent.

Je vindt de wijngaarden vooral in het La Geria gebied. Het ligt in de centrale binnenlanden en kan zelfstandig of met een excursiegroep worden bezocht. In de wijnhuizen kan je ook een proeverij bijwonen.

lanzarote-bezienswaardigheden-badplaatsen17. E-bike tochten door de natuur
Wil je iets sportiefs gaan doen? Dan kan je een tocht over het eiland gaan maken op een elektrische mountainbike. Een gids kan je langs allerlei leuke plekjes leiden. Daarbij kan je vaak wat extra toeristische informatie krijgen. Zo wordt de fietstocht interessant en sportief in één.

Meer informatie vind je op de pagina over de leuke fietstours op Lanzarote.18. Onderwatermuseum Museo Atlantico

Houd je van duiken? Dan kan het Musea Atlantico één van de hoogtepunten van het eiland voor je zijn. Je vindt er namelijk een heus onderwatermuseum. Het ligt voor de kust van de zuidelijke badplaats Playa Blanca. Op 15 meter diepte zijn zes exposities op de zeebodem te zien. Het gaat om beelden van mensen die verschillende actuele zaken uitbeelden. Zoals de selfie-cultuur, de klimaatverandering en de vele vluchtelingen. Het museum is opgezet door de kunstenaar Jason deCaires Taylor. En niet alleen op Lanzarote, ook op andere plekken in de wereld heeft hij onderwatermusea opgezet.

Tijdens een duik van ongeveer 45 minuten kan je het museum bekijken. Voor veel mensen een bijzondere ervaring. Ook zonder duikbrevet kan je het museum bezoeken. Dan dien je echter wel eerst een uitgebreide uitleg te volgen.

lanzarote-mooiste-bezienswaardigheden19. Dolfijnen spotten

Wist je dat rond Lanzarote vele dolfijnen leven? Je kunt een excursie gaan doen en, met een beetje geluk, de vrolijke dieren zien zwemmen, spelen en springen. Om de dieren niet teveel te storen, mogen er dagelijks maar een beperkt aantal boten het leefgebied in varen.
De dieren in het wild gaan zien voelt voor veel mensen veel specialer dan een dolfijnenshow in een dolfinarium.

Zoals je hebt kunnen zien zijn er allerlei leuke dingen te doen en mooie bezienswaardigheden te zien op Lanzarote. Enthousiast geworden en wil je inderdaad op vakantie naar het eiland? Dan kan je via de onderstaande knop alvast eens ter inspiratie wat vakanties bekijken.

 

 

De leukste plaatsen en stadjes op Lanzarote

Bij het boeken van je vakantie kan het lastig zijn om te bepalen welke badplaats geschikt kan zijn. Zoek je gezellige drukte of juist een fijne rust? Hier onder vind je de belangrijkste badplaatsen op het eiland. Zo kan je makkelijker bepalen welke badplaats leuk kan zijn voor je vakantie.

Puerto del Carmen

Eén van de populairste badplaatsen ligt in het zuiden vlakbij het vliegveld, Puerto del Carmen. De plaats biedt vele mogelijkheden en is mede daardoor populair onder toeristen. Zo is er maar liefst zes kilometer aan stranden waar je van kan genieten. De plaats heeft eigenlijk twee gezichten; het rustige centrum en de levendige buitenwijken. In het oude en vrij rustige centrum kan je nog echt de Canarische sfeer proeven. Bijvoorbeeld vanaf één van de terrasjes en bij de haven.

Toeristisch vermaak vind je vooral in de buitenwijken. Hier zijn vele restaurants, winkels en uitgaansgelegenheden. Ook kan je er naar het grote winkelcentrum Biosfera Plaza. Ondanks dat dit toeristische gebieden zijn, voelt het niet echt massaal. Dat komt doordat de gebouwen niet hoger zijn dan vier etages.

Meer informatie vind je op de handige pagina over Puerto del Carmen.

lanzarote-mooie-plekken-vakantie-kinderen


Playa Blanca

Een andere bekende badplaats in het zuiden is Playa Blanca. Ondanks het toerisme heeft het toch haar charme grotendeels weten te behouden. Met name de historische dorpskern is nog steeds vrij authentiek. In de buurten er om heen vind je de meeste hotels, toeristenwinkels, restaurants en ander vermaak. Ook is er een gezellige haven en meerdere stranden. Waaronder de mooie en bekende Papagayo stranden. Al met al is Playa Blanca een complete badplaats waar jong en oud een leuke vakantie kan hebben.

Meer informatie vind je op de pagina over Playa Blanca.

lanzarote-bezienswaardigheden-mooie-plaatsen-plekken


Teguise

In het midden van het eiland ligt de voormalige hoofdstad Terguise. Het is een populaire plaats dankzij het sfeervolle centrum. Het is namelijk een grotendeels historisch centrum met oude straatjes, pleinen, mooie gebouwen en een kerk. Ook zijn er diverse restaurants en winkeltjes.

Naast het historische centrum, is ook de wekelijkse markt populair. Elke zondag wordt het zelfs bezocht door duizenden toeristen en eilandbewoners. Een leuk uitje tijdens je vakantie. Al kan gaat het authentieke gevoel op zondag wel wat verloren gaan door de drukte. Wil je de mooie plaats in alle rust kunnen bekijken, dan is een middag op een doordeweekse dag het meest geschikt. Dat zijn namelijk de momenten dat er de minste toeristen zijn.


Costa Teguise

Aan de kust is een moderne variant van het historische Teguise gebouwd; Costa Teguise. Een vrij nieuwe badplaats dat ondertussen flink is gegroeid. Costa Teguise is puur ontwikkeld voor het toerisme, historie en cultuur zal je dus ook niet veel vinden. Wel allerlei toeristische voorzieningen om je een leuke vakantie te laten hebben. Zoals winkels, restaurants, watersportbedrijven en meerdere zandstranden.

Benieuwd geworden? Bekijk dan de handige pagina over Costa Teguise.

lanzarote-gezellige-badplaatsen-toeristische-informatie


Arrecife

De grootste stad van Tenerife is Arrecife. Tegenwoordig is het de hoofdstad van het eiland en de stad met de meeste voorzieningen voor het dagelijks leven. Het is geen toeristische badplaats, hierdoor kan je er nog de echte Spaanse cultuur proeven. Zoek je een niet-toeristische vakantie op Tenerife? Dan kan de stad toch wek geschikt zijn als bestemming. Ondanks dat er weinig toerisme is, zijn er namelijk wel leuke voorzieningen zoals restaurants, winkels, stranden en een haven.

lanzarote-leuke-plekken-plaatsen-bezienswaardigheden


La Caleta de Famara

Onder liefhebbers van surfen is vooral La Caleta de Famara populair. Voor de kust van het vissersplaatsje zijn namelijk vaak flinke golven. Maar ook wanneer je niet gaat surfen kan het leuk zijn om het dorp eens te bezoeken. Het heeft namelijk een mooi zandstrand dat is omringd door hoge, donkergekleurde rotswanden. Dit zorgt voor een bijzondere sfeer.

In het dorp vind je verder vooral eenvoudige (vis)restaurantjes en winkels met surfspullen.


 

Puerto Calero

Wil je de kusten van Lanzarote gaan verkennen vanaf een boot? Dan kan de badplaats Puerto Calero een geschikte bestemming zijn. Het heeft namelijk een luxe jachthaven met allerlei mogelijkheden. Zoals bootverhuur of excursies. Ook heeft het dorp een leuke winkelgebied en diverse restaurants. Een nadeel is echter dat er geen stranden zijn. Het is dus vooral een bestemming voor toeristen die graag varen en aan een zwembad genoeg hebben om lekker af te koelen.

lanzarote-vakantie-plekken-plaatsen-hoogtepunten

 

In de grotere badplaatsen, kan je een bezoekje brengen aan de plaatselijke VVV-vestigingen. Daar kan je meer ideeën opdoen over wat je zoal kan zien en doen op Lanzarote.

 

Voel je niet verplicht maar via de bovenstaande links kom je rechtstreeks op de websites van goede reisorganisaties en vind je direct het overzicht van mooie Lanzarote vakanties. Ook vind je er meer informatie en foto’s.

Zo voorkom je dat de mooiste plekjes al vol geboekt zijn en kan je binnenkort al genieten van een topvakantie!

 

De mooiste stranden op Lanzarote

Tijdens je vakantie op Lanzarote wil je uiteraard de bezienswaardigheden en leuke plaatsen zien, maar ook genieten van zon, zee en strand. Stranden vind je bij bijna alle badplaatsen. Maar extra mooie plekjes aan de kust zijn bijvoorbeeld de onderstaande:

Playas del Papagayo
In het zuiden van het eiland, bij de badplaats Playa Blanca, liggen meerdere mooie stranden. Samen worden ze de Playas del Papagayo genoemd. Het zijn mooie zandstranden die verscholen liggen in baaien. Omringd door wanden van vulkanisch gesteente, kan je hier mooi besloten genieten van zon, zee en strand. Ook liggen de stranden mooi beschut tegen de wind.

Het stranden lopen langzaam af waardoor de zee ook langzaam dieper wordt. Hierdoor kunnen het ook geschikte stranden met kleinere kinderen zijn. Voorzieningen zijn er echter niet tot nauwelijks.

Onder de groep strandjes horen: Playa Caleta del Congrio , Playa de Mujeres, Playa de las Ahogadoras, Playa del Pozo, Playa de la Cera, Playa de Papagayo en Playa de Puerto Muelas.

Dankzij de prachtige ligging in de natuur worden de Playas del Papagayo door velen gezien als de mooiste stranden van Lanzarote.

lanzarote-vakantie-leuke-bezienswaardigheden-plaatsenPuerto del Carmen

Zoek je een groot zandstrand waar je van alles kunt doen? Dan kan het strand van badplaats Puerto del Carmen leuk zijn. Het is namelijk een mooi zandstrand waar een levendige wandelboulevard langs loopt. Hier vind je diverse restaurants en strandbars. Ook zijn er meerdere aanbieders van watersporten en verhuurders van ligbedden en parasols. Verder zijn er douches, strandwachten en een speeltuin.

Door de vele mogelijkheden is het  stadsstrand Playa Grande zelfs uitgegroeid tot het populairste strand van Lanzarote. Al komt dat ook door de ligging bij de grote badplaats.Playa Chica

Heb je een vakantie geboekt in Puerto del Carmen maar zoek je eigenlijk een wat rustiger strand? Dan kan je bijvoorbeeld naar het Playa Chica. Het strandje ligt ten westen van de badplaats, wat verscholen in een inham. Hierdoor is het onbekend bij het grote publiek. Je kunt er in relatieve rust genieten maar bent toch in de buurt van de badplaats. Dankzij de rotsen kan je er ook mooi snorkelen.

lanzarote-mooie-stranden-plaatsen-hoogtepuntenPlaya Blanca

Ten westen van de populaire badplaats Playa Blanca, ligt een sfeervol zandstrand. Het is er relatief rustig maar biedt wel allerlei voorzieningen. Zo zijn er douches, restaurants en kan je ligbedden en parasols huren. Ook is het toegankelijk voor mindervaliden en is het geschikt voor kinderen. Het nette zandstrand ligt namelijk in een baai waardoor er weinig golfslag wordt. Ook wordt het water vrij langzaam dieper.Playa de Famara

In het noorden van Lanzarote is het minste toerisme. Hierdoor vind je hier de minste hotels en andere voorzieningen. Wat je er wel vind is rust en wind. Doordat aan deze kant van het eiland meestal meer wind staat, is er ook meer golfslag. Voor kinderen vaak wat minder leuk maar voor surfers juist top. Of om te gaan vliegeren of een strandwandeling te maken.

Het mooiste strand van het noorden is Playa de Famara. Gelegen bij het rustige dorpje La Caleta de Famara. Het is een groot zandstrand in een ruige omgeving. Rond het strand liggen namelijk duinen en iets verderop ruige rotspartijen.El Golfo

De westkust heeft een ruig en duidelijk vulkanisch uiterlijk. Hierdoor is het minder geschikt voor een ontspannen dagje strand. Maar wanneer je eens wat anders wilt, kan je toch het zwarte strand bij het plaats El Golfo eens bezoeken. Het is bedekt met vulkanische stenen waardoor het strand zwart van kleur is. In combinatie met de omliggende hoge rotsen, is het een mooie idyllische plek. Voorzieningen zijn er niet maar wel mooie rust en natuur.

Maar El Golfo heeft meer te bieden. Tussen het strand en de rotswanden ligt namelijk een klein groen meertje. De groene kleur van het water ontstaat door algen. Dit bijzonder natuurverschijnsel maakt deze toch al bijzonder plek, extra bijzonder.

lanzarote-mooie-stranden-plekken-bezienswaardighedenPlaya Honda

In de buurt van het vliegveld, ligt de rustige badplaats Playa Honda. Het heeft een keurig zandstrand dat helemaal doorloopt tot aan de stranden van Puerto del Carmen en hoofdstad Arrecife. Voor liefhebbers van een rustige stranddag, kan dit een geschikt plek zijn. Er komen namelijk voornamelijk inwoners van het eiland. Mede omdat er geen grote hotels in het dorp zijn. Toch kan het een leuke bestemming zijn voor een middagje strand. Het is namelijk een net zandstrand waar ook verschillende restaurants en bars bij liggen.Playa de Matagorda

Het hier boven genoemde Playa Honda loopt over in het Playa de Matagorda. Het strand is niet echt bijzonder maar de ligging wel. Het ligt namelijk pal bij de aanvliegroute van het vliegveld. Daardoor is het een populaire plek onder vliegtuigspotters. Maar bijvoorbeeld ook met kinderen kan het een leuk zijn deze plek eens tijdens je vakantie te bezoeken.

Zoals je hebt kunnen zien heeft Lanzarote diverse stranden die net even extra mooi of speciaal zijn.

 

 

Toeristische informatie over Lanzarote

Eén van de bekende Spaanse eilanden is het vulkanische Lanzarote. Ondanks dat het tot Spanje behoort, ligt het op maar liefst 1300 kilometer van het Spaanse vasteland. De eilandengroep ligt namelijk voor de kust van het Afrikaanse land Marokko. Het bestaat uit 13 eilanden waarvan zeven eilanden een flink formaat hebben. Deze zeven Canarische eilanden zijn hierdoor ook uitgegroeid tot populaire vakantiebestemmingen. Lanzarote is daar één van. Maar ook Gran Canaria, El Hierro, Tenerife, La Palma en Fuerteventura en La Gomera zijn vallen onder de zeven grote eilanden. Door de ligging is de vluchttijd 4 tot 5 uur.

Tenerife is daar van het twee à grootste eiland. De vulkanische oorsprong is nog steeds duidelijk te zien tijdens je vakantie. De natuur bestaat namelijk voornamelijk uit donkergekleurd vulkanisch gesteente. Begroeiing is er relatief weinig. Dit kan Lanzarote een dor en saai uiterlijk geven, anderzijds is het wel een unieke omgeving. Het “maanlandschap” trekt jaarlijks vele toeristen. Het eiland staat niet zozeer bekend als mooi, maar wel als interessant.

Het gebrek aan begroeiing kan ruimschoots worden goed gemaakt door de diverse zandstranden, het zomerweer en de mooie onderwaterwereld.

lanzarote-vakantie-mooie-stranden-plekken

 

Praktische tips voor je Lanzarote vakantie

Om goed voorbereid op reis te gaan, vind je hier handige praktische tips. Dankzij de informatie kan je vervelende situaties tijdens je vakantie meer voorkomen. Ook geeft het vaak een gerust gevoel dat je op de hoogte bent van belangrijke zaken over het eiland.

• Je kunt op het eiland betalen met de Euro. Dat komt omdat het onderdeel is van Spanje. Zorg voor voldoende contact geld want pinnen is er minder gebruikelijk dan bij ons in Nederland. Ook betaling met creditcard is geregeld mogelijk. Soms is heb je dan wel je pincode en een ID-bewijs nodig.

• Voor deze vakantiebestemming worden geen vaccinaties geadviseerd.

• Spaans is de officiële taal maar vaak kan men ook wel wat Engels spreken.

• Het drinkwater is schoon genoeg om te drinken. Wel kan het een wat andere smaak hebben dan we gewend zijn.

• Het prijsniveau ligt iets lager dan in Nederland.

• Er zijn hoge straffen op drugshandel en drugsgebruik.

• Dankzij de aanwezigheid van veel politie is het een veilige vakantieplek.

• Op het eiland is het één uur vroeger dan in Nederland.

• De gebruikte netspanning is 220 Volt en de stopcontacten zijn meestal van hetzelfde type als we in Nederland gewend zijn.

Meer praktische informatie en tips zal je van de reisorganisatie ontvangen na het boeken van je reis.

leuke-all-inclusive-bestemmingen-tips

 

Het klimaat en de beste reistijd van Lanzarote

Het klimaat van een vakantiebestemming kan best een grote rol spelen. De temperatuur, luchtvochtigheid en hoeveelheid neerslag, kan je vakantie flink beïnvloeden. Om verrassingen te voorkomen vind je hier een handige korte uitleg over het klimaat op Lanzarote per maand.

Lanzarote heeft een zomers klimaat waardoor er warme, droge zomers zijn en milde winters. Hierdoor kan je er zelfs in de herfst en winter genieten van een zonvakantie. Sommige mensen vinden deze periode zelfs prettiger omdat de hete zomerse temperaturen wat te warm kunnen zijn wanneer je allerlei activiteiten wilt gaan doen. In de maanden november, december, januari, februari en maart is het overdag namelijk gemiddeld een aangename 20 tot 24 graden. Een fijne temperatuur om het eiland te gaan verkennen. ’s Avonds zal het wel sneller afkoelen dan tijdens de zomermaanden. Ook zal de wind tijdens de herfst en winter een grotere rol spelen. Door de lagere temperaturen zal het meer van belang zijn dat je een beschutte plek zoekt. Bijvoorbeeld tijdens het zonnen of op een terras.

Het najaar en de winter kan dus de beste reisperiode zijn wanneer je niet zo van hoge temperaturen houdt. Anderzijds staat het eiland bekend om de vrij grote hoeveelheid wind. Hierdoor zullen de zomerse temperaturen vaak wat minder warm aanvoelen.

Tijdens de herfst- en wintermaanden hoef je ook niet echt bang zijn voor neerslag zoals regen. Van oktober tot en met maart zijn er namelijk gemiddeld maar zes dagen per maand waarop neerslag valt. Door de lage hoeveelheid neerslag en de vulkanische bodem, is er relatief weinig begroeiing op Lanzarote.

Zelfs per gebied kan het klimaat op het eiland wat verschillen. In het noorden van Lanzarote zal het namelijk gemiddeld iets koeler zijn dan in de zuidelijke helft.

lanzarote-leuke-dingen-doen

 

Zoals je hebt gezien heeft Lanzarote allerlei leuke dingen en plekken te bieden voor een mooie zonvakantie. Ben je toch eens benieuwd naar de andere Canarische eilanden? Kijk dan eens op de informatiepagina’s over Gran Canaria en het grote eiland Tenerife.

Heb je toch liever geen vulkanisch eiland? Kijk dan eens op de informatiepagina over: mooie vakantie eilanden.

 

Voel je niet verplicht maar via de bovenstaande links kom je rechtstreeks op de websites van goede reisorganisaties en vind je direct het overzicht van mooie Lanzarote vakanties. Ook vind je er meer informatie en foto’s.

Zo voorkom je dat de mooiste plekjes al vol geboekt zijn en kan je binnenkort al genieten van een topvakantie!

 

Heb je al ervaringen met Lanzarote? Plaats dan hier onder je vakantie ervaring en help je medereizigers aan een extra goed beeld van het eiland. Alvast bedankt en een mooie vakantie gewenst!

Reviews

Dik en Tim op 20-11-2023
"Mooie snorkelbestemming"

Lanzarote vonden we een wat rustiger eiland dan Tenerife en Gran Canaria, maar toch wel genoeg te zien en doen. We vonden vooral de vulkanen interessant. Het klimaat maakt het eiland ook geschikt voor het hele jaar. Handig tijdens de natte november in Nederland.

Mariel en Tim op 30-03-2022
"Leuk eiland"

Mooie vakantie gehad. Het landschap is bijzonder. Keer wat anders. En handig dat Lanzarote ook een lekker klimaat heeft voor in de wintermaanden.

Danielle op 23-03-2022
"Mooie stranden"

Mooie stranden en een bijzonder landschap. Wat kaal maar wel weer eens wat anders.

Lotte op 23-03-2022
""

Vooral de grotten, de vulkaankrater en de waterparken zijn onze tips. Dit vonden wij de leukste bezienswaardigheden.

Deel jouw Lanzarote-ervaring en tips!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 SuggestMe.com