antillen-vakantie-leukste-bezienswaardigheden-eilanden

De Antillen zijn een populaire vakantiebestemming onder Nederlanders en andere toeristen. Vooral dankzij de ontspannen sfeer, prachtige stranden, het fijne weer en de natuur. Ook de Antilliaanse cultuur vinden veel mensen interessant om eens te ontdekken. Dus zoek je een tropische vakantie waarbij je gewoon Nederlands kan spreken? Dan kunnen de Antillen een leuke vakantiebestemming zijn.

Maar welke eilanden horen eigenlijk bij de Nederlandse Antillen? En wat is er te doen? Welke bezienswaardigheden zijn er bijvoorbeeld? Antwoorden op deze vragen en nog veel meer toeristische informatie kan je op deze pagina vinden.

antillen-leukste-eilanden-vakantie-informatie

 

 

Wat te doen op de Nederlandse Antillen? De leukste bezienswaardigheden

De meeste mensen bezoeken het eiland om te gaan ontspannen op het strand en in de zee. Afgewisseld met de diverse watersporten die je kan gaan doen. Zoals zwemmen, snorkelen en duiken. Of kies voor één van de activiteiten op het water, in plaats van er in. Zoals surfen, varen, kajakken en waterfietsen.

Maar ook op het land is van alles te doen. De natuur biedt bijvoorbeeld allerlei mogelijkheden voor activiteiten zoals wandelen, paardrijden, mountainbiken en rondritten. Ook kan je onder andere de volgende bezienswaardigheden gaan bekijken:

Natuur

De natuur op de drie eilanden bieden een leuke combinatie van stranden, steile kliffen, wetlands, grotten, oude vulkanische gebieden en andere natuurgebieden. Onderweg kan je exotische planten zien zoals palmbomen, cactussen en de kenmerkende Dividivi boom. En met een beetje geluk spot je dieren zoals hagedissen, leguanen, slangen, flamingo’s en diverse andere vogelsoorten.

Mooie natuur vind je onder andere in het Christoffelpark, het Nationaal park van Curaçao.

antillen-natuur-excursies-wat-doen


Excursies

Voor een leuke afwisselende vakantie, kan het leuk zijn om eens een excursie te boeken. Je kunt bijvoorbeeld de volgende excursies gaan doen:

  • wandeltocht met gids
  • jeeptour
  • vogels spotten met een vogelaar
  • paardrijdtocht waarbij je onderweg zelfs kan zwemmen met de paarden
  • historische rondleiding over het eiland
  • fotoshoot
  • Christoffel berg beklimmen met een gids
  • boottochten

 

wat-doen-antillen-bezienswaardigheden-tips


“Onontdekte baaien”

De stranden zijn leuk maar een mooie baai dat bij de meeste toeristen onbekend is, kan ook wel een leuk zijn. Fijn voor een rustig middagje zonnen en genieten van de mooie natuur. Ook snorkelen kan in baaien vaak extra mooi, dankzij de rotsen. Langs rotsen is namelijk vaak meer onderwaterleven dan op de zeebodem voor stranden.


Bezienswaardigheden bekijken

Je kunt een fiets, scooter, quad of auto huren en bijvoorbeeld de volgende bezienswaardigheden gaan bekijken:

Oranjestad
De hoofdstad van Aruba kan een leuke bestemming zijn voor een dagje uit tijdens je vakantie. Je kunt er bijvoorbeeld winkelen, een terrasje pakken en er zijn verschillende musea. Ook kan je naar het mooie Renaissance Island dat net buiten de stad ligt. Een leuke eilandje met twee stranden. Bij één van de strandjes kan je van dichtbij Flamingo’s zien.Ga eens op onderzoek in grotten

Verdeeld over de kust van Aruba, kan je meerdere grotten ontdekken. De bekendste zijn de Fontein cave en de Quadirikiri Cave. De Fontein Cave is vooral populair dankzij de eeuwenoude muurschilderingen. Maar ook de natuurlijke waterbron is geliefd. Je kan op de rand van de waterbron gaan zitten en je voeten in het water laten hangen. De vissen vervolgens je voeten weer (gratis) schoon knabbelen.
De Quadirikiri Cave is een grot met “dakramen”. Halverwege de grot zijn twee grote openingen in het plafond. Hierdoor schijnt er opeens weer daglicht naar binnen terwijl je midden in een grot staat. Een leuk schouwspel.Bezoek eens een museum

Op Aruba heb je de keuze uit meerdere musea. Je kunt bijvoorbeeld eens naar het historisch museum, Munten museum of het Archeologisch Museum. Dankzij een museum kan je een extra goed beeld krijgen bij de geschiedenis van het Antilliaanse eiland.Natural Pool (Conchi)

Een andere populaire bezienswaardigheid op Aruba is een natuurlijk zwembad. Het ligt tussen de kust en een ruig stukje zee. Dankzij een natuurlijke cirkel van rotsen in de zee, is een “zwembad” ontstaan. Je kunt lekker in het rustige water dobberen terwijl de golfen tegen de omliggende rotsen slaan. Een leuke ervaring voor zowel kinderen als volwassenen.

mooie-bezienswaardigheden-plekken-aruba-vakantie-tipsWashington Slagbaai

In het noord westen van Bonaire ligt een afwisselend natuurpark dat je tegen betaling kunt bezoeken. Er zijn twee routes uitgestippeld dat je onder andere per auto, scooter of quad volgen. Onderweg kan je allerlei tropische planten en dieren zien. Ook zijn er bezienswaardigheden zoals een zoutpan met flamingo’s, een strand, vuurtoren, uitkijkpunt en meerdere mooie snorkelplekken.Kralendijk

De hoofdstad van Bonaire is het sfeervolle Kralendijk. De plaats heeft ruim 12.000 inwoners en is daarmee de grootste plaats van het eiland. Je vindt er diverse winkels, restaurants en andere voorzieningen. De vele gekleurde gebouwen zorgen voor extra leuke sfeer.

De haven van de stad is een bestemming voor cruiseschepen. Na het aanleggen van een schip, wordt het duidelijk opeens een stuk drukker in het centrum. De enorme cruiseschepen kunnen trouwens leuk zijn om eens vanaf de kade te bekijken.

Ook kan je naar een archeologisch museum en een museum over de geschiedenis van het eiland. Verder zijn er nog enkele andere bezienswaardigheden in de vorm van historische gebouwen.

nederlandse-antillen-mooiste-eilandWillemstad

De enige stad op Curaçao is één van de meest bekende bezienswaardigheden van de Antillen. Met name dankzij de gekleurde gebouwen en de befaamde drijvende pontonbrug in het centrum. De stad staat zelfs op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Willemstad heeft namelijk honderden monumenten te bieden, afkomstig uit het koloniaal verleden.

curacao-wat-doen-leuke-plekken-dingenGrotten van Hato

Op Curaçao zijn diverse grotten te vinden. De meest populaire zijn de grotten van Halo. Je kunt er namelijk stalagmieten, stalactieten, een waterval en zelfs een ondergronds meer bekijken. Toegang is alleen mogelijk met een gids. Een leuk uitje voor zowel kinderen als volwassenen.Curaçao Sea Aquarium

Wil je de zeedieren eens van dichtbij zien? Dan kan je een uitje plannen naar het zee aquarium. Je kunt er onder andere dolfijnenshows zien, zeeleeuwen, roggen en vele andere vissen. Bij een gedeelte van de aquaria kan je zelfs onder water kijken dankzij glazen koepels. Of ga zelf zwemmen tussen de vissen.Christoffelpark en de Christoffelberg

Het Nationaal Park van Curaçao kan een leuke bezienswaardigheid zijn voor liefhebbers van natuur. Je kunt er namelijk diverse planten en dieren zien. En wil je iets extra sportiefs doen? Dan kan je (samen met een gids) de Christoffelberg beklimmen. Een leuke sportieve uitdaging dat wordt beloond met mooie uitzichten.

Zoals je hebt kunnen zien is er van alles te doen op de Nederlandse Antillen. De drie eilanden staan niet bekend om de vele bezienswaardigheden, maar in combinatie met de stranden en excursies, kon je er toch zeker genoeg doen tijdens je vakantie.

wat-doen-antillen-bezienswaardigheden-informatie

 

Welke eilanden horen bij de Nederlandse Antillen?

Tot het jaar 2010 hoorden de Caribische eilanden Aruba, Curaçao en Sint Maarten bij Nederland. Sinds dat jaar zijn het echter landen binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Bonaire, Sint Eustatius en Saba krijgen de status ‘bijzondere gemeenten’ van Nederland.

Maar waarom horen de eilanden eigenlijk bij Nederland? Een veel gehoorde vraag, mede omdat de eilanden ze ver van Nederland weg liggen. De oorzaak ligt in een ver verleden, toen de De West-Indische Compagnie, de eilanden veroverde. De eilanden waren ook in handen van de Spanjaarden, maar zij werden verdreven. Mede omdat ze er geen zilver en goud vonden.

Tegenwoordig is de mengeling van culturen nog steeds te merken. Mede via de cultuur, dans, muziek, de Antilliaanse keuken, feestdagen, familiebanden en taal. Er wordt namelijk Nederlands, Papiamento en Engels gesproken door de inwoners.

antillen-cultuur-eilanden-bezienswaardigheden-stranden-vakantie

 

Wat zijn de mooiste vakantie eilanden van de Antillen?

De Antillen zijn een eilandengroep in de Caraïbische Zee. Doordat alle eilanden in het Caribisch gebied tot de Antillen worden gerekend, bestaat de eilandengroep uit wel 700 eilanden. Aruba, Bonaire en Curaçao horen bij de Benedenwindse Eilanden. Ook wel de ABC-eilanden genoemd.

 

mooie-plekken-stranden

 

Maar welk eiland van de drie, is eigenlijk het mooiste en leukste voor een vakantie? Het antwoord is niet zo eenvoudig. Het zal namelijk verschillen per persoon. Aruba staat vooral bekend als eiland voor liefhebbers van zon, zee, strand en natuur. Je vindt hier de mooiste stranden en de meeste watersport activiteiten. Zo zijn er maar liefst ruim 50 stranden. Ook heeft Aruba de meest levendige sfeer. Onder andere doordat hier veel Nederlandse en ook de meeste Amerikaanse toeristen komen.

Op Bonaire zijn uiteraard ook mooie stranden en veel natuur maar ook vele mooie duikplekken. Verder staat de natuur hier extra goed bekend. Ook is dit het meest rustige van eiland van de drie. Zeker in de vele ongerepte natuur.

Curaçao staat bekend als een veelzijdig eiland met van alles een beetje. Daarbij staat met name hoofdstad Willemstad bekend als een leuke plaats. Aruba kan wat druk zijn, Bonaire wat rustig en Curaçao zit er juist tussenin.

Eigenlijk kan je haast geen verkeerde keuze maken. Op alle drie eilanden zal je hoogstwaarschijnlijk een leuke vakantie kunnen beleven.

 

antillen-leuke-eilanden-wat-doen

 

Het klimaat van de Nederlandse Antillen

Zoek je een bestemming met zekerheid op mooi zomerweer? Dan zijn de Antillen perfect. Het is er namelijk bijna het hele jaar mooi zomerweer. Zelfs tijdens de wintermaanden waardoor je er ook kan overwinteren. Maar de eilanden hebben wel een regenseizoen. Tussen oktober en december valt er namelijk in verhouding veel regen. Gemiddeld 100 millimeter.

Het regenseizoen is niet de beste reistijd. Desondanks kiezen veel toeristen toch voor deze periode. Bijvoorbeeld om even het Nederlandse winterweer te ontvluchten of omdat ze geen zin hebben in de feestdagen.

Qua temperatuur is er geen beste reistijd. De temperatuur ligt op de Nederlandse Antillen namelijk altijd gemiddeld tussen de 29 en 32 graden. Dit zijn flinke temperaturen maar de gevoelstemperatuur ligt vaak wat lager door de noordoostpassaatwind die vaak aanwezig is.
Ook ’s avonds zal de temperatuur vaak nog rond de 24 graden liggen. Hierdoor is er ’s avonds vaak nog veel levendigheid.

In de maanden augustus en september is er de meeste kans op een orkaan.

 

 

Waar liggen de Nederlandse Antillen?

Bijna iedereen kent deze tropische eilanden maar veel mensen weten niet echt waar ze eigenlijk liggen. Of hoe lang de vliegtijd is. De eilandengroep ligt in de Caribische Zee en hoort bij Noord Amerika. Je zult het waarschijnlijk niet verwachten maar de eilanden liggen op slechts 50 tot 100 kilometer van Venezuela.

De vliegtijd naar de drie eilanden is 9 tot 11 uur. Daarbij wordt een afstand van circa 7800 kilometer afgelegd. Het kan zijn dat je onderweg een tussenstop maakt.

 

© 2024 SuggestMe.com