brussel-mooiste-bezienswaardigheden-plekken

De mooiste plekken en bezienswaardigheden van Brussel

Veel toeristen komen voor een weekendje weg naar de EU hoofdstad in het centrum van België. Naast historische bezienswaardigheden, kunst en cultuur zijn er nog andere leuke plekken te ontdekken in Brussel. Je kunt hier ontdekken wat je er zoal kan zien en doen.

1. Atomium
Het Atomium is misschien wel de blikvanger van de stad. Het werd gebouwd voor de Expo in 1958. Het bouwwerk is een kristalmodel van metaal en dient tevens als uitkijktoren. De bovenste bol is met een lift te bereiken en biedt vanaf een hoogte van 102 meter een geweldig uitzicht over de stad Brussel. Helaas ligt het monument te ver van het centrum om te lopen. Combineer een bezoekje aan het Atomium daarom met de hop-on, hop-off bus tour, of ga op de fiets.

brussel-bezienswaardigheden-wat-doen-stedentrip2. De Grote Markt

De Grote Markt, ook wel Grand Place in het Frans, is het centrale plein van de Brusselse hoofdstad. Vanuit het midden van het mooiste plein van Brussel heb je een schitterend uitzicht op het historische stadhuis, het Koningshuis en andere architecturale gebouwen in verschillende stijlen uit de 17e eeuw.

Het plein is één van de hoogtepunten van de stad Brussel en staat sinds 1998 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Dit prachtige plein kan terugkijken op een lange geschiedenis: in de 11e eeuw was het reeds het centrale plein van Brussel. Hier vonden markten, bijeenkomsten en executies plaats.

weekendje-weg-brussel-hotel-overnachten-centrum3. Manneke Pis

Manneke Pis is een aanrader voor jong en oud. De wereldberoemde fontein figuur Manneke Pis is al op veel plaatsen nagemaakt. Zo is er ook een vrouwelijke versie: Jeanneke Pis. Je kunt in elke souvenirwinkel in Brussel een klein beeldje van het beroemde fonteinbeeld kopen. Velen geloven dat het origineel zich in Brussel bevindt op de kruising tussen Rue des Grand Carmes, Rue du Chêne en Rue de l’Etuve.

Wat de meesten echter niet weten, is dat de fontein figuur, ontworpen door Hiëronymus Duquesnoy, in 1619 al meerdere keren is gestolen. De fontein figuur die vandaag te zien is, is een kopie uit 1965. Het origineel zou naar verluidt worden bewaard in het Maison du Roi, het stadsmuseum.

brussel-wat-doen-centrum-weekendje-weg4. Strip Route

De ongeveer 50 street art muurschilderingen op de zogenaamde ‘Comic Strip Route’ zijn gewoonweg spectaculair. Veel van de intellectuele makers van beroemde strips komen uit België, waaronder helden als Lucky Luke, de Smurfen en Kuifje. Strip is onderdeel van de Belgische cultuur. Sinds het begin van de jaren 90 zijn in het noorden van de Anneessenswijk talrijke komische versieringen aangebracht op een aantal gevels en muren van gewone woonhuizen. De Strip Route begint bij Rue des Fabriques, 34.5. Chocolissimo

Nadat je genoten hebt van de striphelden, mag een bezoek aan een van  de lokale chocolatiers niet missen. Brussel is wereldberoemd om zijn goede chocolade. Zeer goede chocolade vind je bij Pierre Marcolini, Jean Galler, Frederic Blondeel en vele andere minder bekende chocolatiers.

Wil je daarentegen ingewijd worden in de geheimen van heerlijke chocolade, dan kun je zelf chocolatier worden. Doe mee aan een workshop in een chocoladefabriek als Chocolissimo, die jou helpen om je eigen pralines te maken. Dit kan ook een leuke activiteit zijn om even met kinderen te gaan doen.

brussel-winkels-centrum-shoppen6. Grote Zavel

Het Grote Zavelplein is het middelpunt van de levendige Zavelwijk ten zuiden van het centrum van Brussel. Hippe restaurants, chique bars en delicatessenzaken omringen de bruisende locatie in de schaduw van het gotische kerk Notre Dame du Sablon. De bibliotheek en tal van musea, waaronder het Belgisch Joods Museum en het Museum voor Schone Kunsten, bevinden zich in de directe omgeving. Het plein is ook bekend vanwege de wekelijkse antiekmarkt. Koopjesjagers, kunst- en cultuurliefhebbers komen hier al sinds 1960 samen voor de trendy koopjes.7. Kathedraal van St. Michael en St. Gudula

Iets ten zuiden van het centraal station staat het belangrijkste religieuze gebouw van het Koninkrijk België. Het is de grote kathedraal van St. Michael en St. Gudula. Een interessante plek voor liefhebbers va historie en architectuur.

De bouw van de kathedraal begon al in 1226 en werd pas aan het einde van de 15e eeuw voltooid. Het imposante gebouw in gotische stijl maakt indruk met zijn 69 meter hoge torens en glamoureuze look. Als de belangrijkste kerk van Brussel en de nationale kerk van België, is het ook de zetel van de aartsbisschop.

brussel-mooie-gebouwen-kerken-bezienswaardigheden-stedentrip8. Parlamentarium

In de Europese wijk Luxemburg is er een goed voorbeeld van hoe Europese politiek, die meestal als saai wordt ervaren, op een onderhoudende en interessante manier kan worden overgebracht. Als grootste bezoekerscentrum van het Europees parlement nodigt het Parlamentarium sinds 2011 bezoekers uit voor een dynamische belevingstour.

Op initiatief van voormalig EU parlementsvoorzitter Jerzy Buzek wordt hier de centrale politieke vormgevende rol van de Unie getoond, maar ook het dagelijkse leven van de burgers uit de verschillende lidstaten. De multimediale tentoonstelling installaties omvatten alle 24 officiële talen en zijn verrijkt met veel interactieve elementen.9. Stadstour op de fiets

Een prachtige manier om Brussel te ervaren is door deel te nemen aan één van de populaire fietstochten. Of door zelf een fiets te huren en de stad in je eigen tempo te verkennen. Een stadstour op de fiets is een informatieve en leuke sightseeing ervaring. De meeste tours duren ongeveer drie uur en volgen veilige fietspaden. Ook met kinderen kan je deze activiteit gaan doen.10. Koninklijk Paleis

Naast het Brussels Park ligt het mooie Koninklijk Paleis. Een historisch gebouw met een barokke stijl. Ook de omliggende tuin is de moeite waard. Te bezoeken is het paleis niet, desondanks kan het de moeite waard zijn om het eens van buiten te bekijken. Zeker omdat in de directe omgeving verschillende andere bezienswaardigheden liggen. Zoals het park, een beeldhouwtuin, het BELvue museum, KBR museum en het Magritte museum.

weekendje-weg-brussel-wat-zien-doen11. Jubelpark met de triomfboog

In het centrum van de stad ligt een groot park met allerlei voorzieningen. Het Jubelpark biedt namelijk niet alleen mooie tuinen, speeltuinen en sportveldjes maar ook musea, monumenten en een enorme triomfboog. Het terrein werd in 1880 aangelegd en is ondertussen uitgegroeid tot een populaire bezienswaardigheid onder toeristen en inwoners. Je kunt kunt er onder andere naar:

• het Paviljoen van de Menselijke Driften
• het Koninklijk Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis
• de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis
• Autoworld

citytrip-brussel-activiteiten-kinderen-zomer-winter12. Kunstberg

Waar voorheen de Rochuswijk, ligt tegenwoordig een hooggelegen park met een mooie tuin, beelden, fonteinen en een mooi uitzicht over het centrum. Naast het park ligt het Koninklijke Bibliotheek. Een enorme bibliotheek verdeeld over maar liefst 15 verdiepingen. Inclusief een (voordelig) restaurant met een mooi uitzicht over de stad.

brussel-stedentrip-hotels-centrum-activiteiten13. Botanische tuin

Je zal het niet zo snel verwachten maar Brussel heeft ook natuurlijke bezienswaardigheden. De stad heeft namelijk een grote botanische tuin. Bestaande uit verschillende soorten tuinen waaronder een Engelse tuin, kruidentuin en Italiaanse tuin. Daarnaast zijn er allerlei planten en bomen te zien in het grote Franse barokgebouw. Het statige pand met de grote koepel staat midden op het grote terrein.

De botanische tuin is elke geopend en gratis te bezoeken.14. Hôtel de Ville

Voor het Hôtel de Ville, het stadhuis in het centrum van Brussel, moet je minstens één foto maken. De beste tijd is dat bij zonsondergang. Het gebouw is in de 15e eeuw gebouwd in de Brabantse gotiek stijl. Onze tip: Ook als je niet veel tijd hebt in Brussel, mag je deze attractie niet missen. De rondleiding van een uur door het gebouw is zeker de moeite waard.

brussel-wat-doen-leuke-plekken15. Fietstours

Door het grote oppervlak van het centrum van Brussel, kan het handig zijn om bepaalde gedeelten per fiets te gaan bekijken. Daarbij kan je er voor kiezen om zelf een fiets te huren, bijvoorbeeld via de openbare Villo huurfietsen waar diverse automatische verhuurplekken van zijn.

Maar je kunt er ook kiezen voor kiezen om een rondleiding per fiets met een gids te gaan doen. Deze kan je allerlei weetjes vertellen over de stad en je langs de highlights leiden. Via de volgende link kom je op de pagina waar je het aanbod van leuke fietstours door Brussel kunt bekijken.

 

Baja Bikes banner algemeen 250x25016. Stripwandeling

Brussel is onder andere de stad van strips. De plaatjesboeken over bekende stripfiguren als Suske en Wiske, de Smurfen, Guust Flater, Kuifje, Asterix en Obelix, Lucky Luck en Robbedoes. In de stad zijn diverse grote muurschilderingen van stripfiguren gemaakt. Tijdens de Stripwandeling kan je langs maar liefst 60 muurschilderingen wandelen of fietsen. Bij het plaatselijke VVV kan je een routeboekje kopen.17. Sint-Gorikshallen

Deze voormalige markthallen zijn geen echte bezienswaardigheid maar wel een leuke plek. In de markthallen zijn tegenwoordig verschillende restaurantjes, barretjes en terrasjes te vinden. Een originele plek voor een drankje of een lunch.18. Sint Katelijneplein

Een andere leuke plek is het Sint Katelijneplein en de naast gelegen Oude Graanmarkt. Twee sfeervolle pleintjes die zijn omringd door goede (vis)restaurants, de Sint Katelijnekerk en de Zwarte Toren. Eén van de laatste onderdelen van de vroegere stadsmuren van de stad.19. Muntplein en de Beurs

Vlakbij het Sint Katelijneplein, ligt het Muntplein. Een plek dat vooral bekend is van het aangrenzende Beursgebouw. Een statig pand dat is voorzien van grote Romeinse zuilen. Het plein is sinds 2015 autovrij en een bekende plek voor betogingen.

brussel-wat-doen-leuke-plekken

 

Zoals je ziet zijn er in de stad genoeg hoogtepunten te zien voor een stedentrip van drie tot vier dagen. Een weekendje weg kan zelfs wat te kort zijn door de vele interessante bezienswaardigheden.

In het centrum vind je een toeristisch informatiepunt waar je kan ontdekken wat je nog meer kan gaan zien en doen in Brussel.

 

Tickets voor de bezienswaardigheden in Brussel

Om te voorkomen dat je lang in een rij moet staan wachten, kiezen steeds meer mensen er voor om alvast voor de vakantie online entreetickets te kopen voor bezienswaardigheden en attracties. Ook kan het online bestellen er geregeld voor zorgen dat je goedkoper tickets kunt kopen. Kijk bijvoorbeeld eens bij het onderstaande aanbod. Via “Bekijk alles” kan je het hele aanbod zien.

 

Voordelige hotels in het centrum van Brussel

Er zijn verschillende mogelijkheden om te overnachten in Brussel. Ook al telt de Belgische hoofdstad maar 180.000 inwoners, is de hele metropoolregio veel dichter bevolkt. Als thuishaven van de vertegenwoordigingen van Vlaanderen, de Europese Unie en de NAVO, is deze belangrijke stad goed voorzien van hotels. Het beste kun je verblijven in het centrum van Brussel of in het chique Quartier Louise.

Centrum
De binnenstad, omgrensd door de binnenring heeft de vorm van een vijfhoek. Deze centrum zone, ook wel Le Pentagone genoemd, bevat de meeste bezienswaardigheden, opmerkelijke architecturale gebouwen en is het hart van Brussel. De meeste toeristen geven de voorkeur aan het centrale deel L’Ilot Sacre, met de oude beurs, de levendige Grote Markt en alle grote winkelstraten.

Quartier Louise
Louise, of Quartier Louise is een wijk ten zuidoosten van de centrum van Brussel, waar je ook het Paleis van Justitie kan vinden. In dit meer moderne deel van de stad zijn er veel historische gebouwen terug te vinden, zoals de tweede stadsmuur, ooit gebouwd als verdedigingsmuur. De winkels, restaurants en hotels zijn erg luxe in deze week die erg doet denken aan Parijs.

 

 

Algemene toeristische informatie over Brussel

Brussel is meer dan het Atomium en de Grote Markt. Het hoofdkantoor van de EU is hier gevestigd. Daarnaast wordt de grote Belgische stad beschouwd als de hoofdstad van Art Nouveau en stripverhalen. De aantrekkingskracht van Brussel ligt in het naast elkaar staan van oud en nieuw. En vergeet niet dat hier de lekkerste chocolade van Europa wordt gemaakt.

De stad Brussel heeft 175.000 inwoners. Bijna de helft van de inwoners komt uit andere Europese landen. Dat betekent dat Brussel het hele jaar door internationaal en multicultureel is. Wie hier woont, spreekt minstens drie talen: Frans, Engels en Belgisch.

Het lager gelegen deel van Brussel ligt in de vallei van de Zenne river. Hier kuier je door de steegjes van het Ilot Sacré, het middeleeuwse stadscentrum met de bekende Grote Markt. De bovenstad met zijn klassieke paleizen ligt 50 meter hoger. Verspreid over alle wijken vind je Art Nouveau gebouwen, die met hun gebogen gevels aan het begin van de 20e eeuw een architectonische revolutie waren.

Brussel heeft toeristen veel te bieden: bezoek historische bezienswaardigheden en architecturale gebouwen in de Belgische laatgotische stijl, verken de groene parken van de stad, leer meer over de EU en de Europese politiek en smul van de beste chocolade die België te bieden heeft.

brussel-wat-te-doen-zien

 

Leukste winkelstraten in Brussel

Je kunt uitgebreid shoppen in Brussel. Er zijn tientallen winkelstraten om uit te kiezen. Tussen de winkels met designermerken, luxe labels, haute couture en accessoires vind je hier ook winkels met regionale specialiteiten, delicatessenzaak en traditionele banketbakkerijen. Ook kun je goedkoop en hip shoppen in een van de vele vintage boetieks en tweedehandswinkels.

Nieuwstraat
De populairste winkelstraat van Brussel is tevens de langste. Bijna 50.000 bezoekers per dag bezoeken de prachtige Nieuwstraat in het hart van het centrum. De straat begint in de buurt van metrostation Brouckère en loopt in noordoostelijke richting naar de metro Rue Neuve, bij winkelcentrum City II. Tal van internationale ketens zoals de jonge, trendy modewinkels zoals Jennyfer, Springfield, Zara, Bennino Sa, H&M of C&A tref je in de Nieuwstraat in Brussel.

Avenue Toison d’Or
De meest luxe winkelstraat van Brussel,  is misschien ook wel de mooiste. Veel haute couture winkels bevinden zich net ten zuiden van het stadscentrum. Prachtige namen zoals Dolce & Gabbana, Chanel, Louis Vuitton, Dior, Cartier, Armani of Tiffany sieren de prachtige gevels van de Avenue Toison d’Or. Dit deel van Brussel is goed bereikbaar via het metro- en tramstation Louise.

Galeries Saint-Hubert
Niet ver van het stadhuis en de Grote Markt, net een beetje naar het noordoosten, bevinden zich de koninklijke galerijen van Saint-Hubert. Dit winkelcentrum bestaat uit drie historische winkelgalerijen die in het midden van de 19e eeuw gebouwd zijn. De architectuur is op zich al een bijzondere bezienswaardigheid. De drie galerijen van Saint-Hubert worden gedomineerd door luxe en avant-garde winkels. Hier shopt men voor sieraden, de fijnste stoffen, exclusieve mode en enkele van de duurste chocolaatjes ter wereld. Brussel op zijn best.

brussel-winkelen-winkels-centrum-stedentrip

 

La Boutique Tin Tin
Vlakbij de Grote Markt in Brussel, is er een bijzondere winkel vol nostalgie en met een bijzondere charme. De boetiek van Tin Tin staat volledig in het teken van de Belgische striphelden Kuifje. Het liefdevolle design en het aanbod aan boeken, spelletjes, figuren en objecten is echt indrukwekkend. De winkel opende meer dan 20 jaar geleden zijn deuren in het centrum van Brussel en is sindsdien een waar instituut voor verzamelaars van over de hele wereld.

 

 

De interessante musea die je in Brussel kan bezoeken

Dankzij haar eigen geschiedenis en als het huidige centrum van Europese politieke, heeft de Belgische hoofdstad Brussel veel te bieden op cultureel gebied met tal van tentoonstellingen en bijzondere musea. Hieronder geven we enkele voorbeelden van musea in Brussel:

Museum van de Schone Kunsten
Dit bekende kunstmuseum staat ook wel bekend onder de naam “Museum of Fine Arts”. Je kunt er genieten van uiteenlopende historische kunstwerken. Onder andere van bekende kunstenaars als Jan Bruegel, Pieter Bruegel en Pieter Paul Rubens. Maar ook het gebouw en het interieur zijn de moeite waard.

brussel-bekende-musea-uitjes-attractiesPalais des Beaux Arts

Kunstliefhebbers mogen het Palais des Beaux Arts, met liefkozende bijnaam Bozar, niet missen. Het is het Belgische culturele centrum voor schone kunsten. Naast een gevarieerde kunst tentoonstelling, worden er in het ruim 4.000 vierkante meter tellende paleis ook concerten, theatervoorstellingen, dansevenementen en filmavonden gehouden. Tijdens je bezoek kan je in restaurant Bozar Café Victor van het Paleis voor Schone Kunsten genieten van een lekker ontbijt, lunch of diner.Autoworld auto museum

Het museum complex Autoworld bevindt zich in het zuidoostelijke deel van het Jubelpark, midden in het Europaviertel tussen de metrostations Schuman en Montgomery. Het gebouwencomplex met de zuilengalerijen en de enorme gewelfde hal is op zichzelf al indrukwekkend. Koning Leopold II was grotendeels verantwoordelijk voor de stedenbouwkundige ontwikkeling van het park, met de daarbij behorende historische gebouwen. Het was Belgische architect Bordiau die de plannen uitvoerde speciaal voor de wereldtentoonstellingen van 1888 en 1897. Al sinds 1902 vinden er op deze plek jaarlijkse tentoonstellingen over auto’s en fietsen plaats.Train World Museum

Het Train World Museum is het officiële museum van de Nationale Vereniging van Belgische Spoorwegen. Gehuisvest op het rangeerterrein vlakbij het treinstation van Schaarbeek. De collectie bestaat uit tientallen locomotieven en meer dan duizend andere trein gerelateerde objecten op een oppervlakte van 8.000 vierkante meter. Educatie en interactieve ervaring spelen een essentiële rol in dit bijzondere museum voor spoorweg fans.ADAM – Brussels Design Museum

Het Design Museum van Brussel bevindt zich in Laken, vlakbij het Atomium. Op het voormalige EXPO terrein presenteert ADAM sinds 2014 heel veel design van de 20e en 21e eeuw. De collectie bevat unieke design voorwerpen uit het tijdperk van De Stijl, als onderdeel van de permanente tentoonstelling. Verder zijn er nog meer interactieve en informatieve tentoonstellingen die op verschillende manieren design thema’s aan het licht brengen. Een must voor iedere design liefhebber die Brussel bezoekt.Stadsmuseum

Wil je graag wat meer weten over de geschiedenis van de stad? Dan kan je een bezoekje brengen aan het Stadsmuseum. Te vinden in het Broodhuis aan de bekende Grote Markt in het centrum.
Via plattegronden, maquettes, schilderijen, foto’s en filmpjes kan je ontdekken hoe de stad zich in de loop der jaren heeft ontwikkeld.


Stripmuseum
Als stad van de Strips, kan een Stripmuseum uiteraard niet ontbreken. In een statig gebouw uit 1905 in het centrum van de stad, kan je helemaal in de wereld van stripboeken duiken. Van het ontstaan van stripverhalen tot de vele bekende stripfiguren en van de vele genres tot levensgrote stripbeelden. Ook met kinderen kan dit een leuk uitje zijn om te gaan doen tijdens je stedentrip.

 

 

Wat is er voor kinderen te doen in Brussel?

Wil je een stedentrip naar Brussel met kinderen boeken? Dat kan prima. Brussel biedt veel vertier voor volwassenen, politici en zakenlieden, maar ook voor kinderen valt er veel te zien en doen: muren beschilderd met strips, Mini Europa, pretparken, kindvriendelijke musea en nog veel meer.

Mini Europa
Mini Europa ligt direct naast het Atomium. Het is in feite de Belgische versie van Madurodam. Je kunt er niet alleen meer dan 300 natuurgetrouwe miniaturen van de belangrijkste gebouwen in Europa bezichtigen, maar je kunt ook zien hoe deze tot leven komen met behulp van kleine poppetjes. Scènes van de Grote Markt in Brussel, de val van de Berlijnse Muur of bijvoorbeeld de uitbarsting van de Vesuvius in Italië worden levendig nagebootst. Als je goed kijkt, kunnen kinderen hele verhalen ontdekken en tegelijkertijd iets leren over belangrijke gebeurtenissen in Europa.

brussel-stedentrip-kinderen-wat-leuk-doen

 

Musée de Jouet
Ook het Musée de Jouet, het museum voor speelgoed in Brussel, richt zich speciaal op kinderen. In meer dan 33 tentoonstellingsruimtes biedt het een interactief inzicht in de geschiedenis van het speelgoed. Kinderen mogen kijken, aanraken en uitproberen. Het museum is geschikt voor kinderen vanaf vier jaar.


 

Oceade
Een dagje Oceade is ideaal voor energieke kinderen. Het attractiepark ligt naast Mini Europe en het Atomium. Het is een waterparadijs dat plezier en avontuur biedt voor het hele gezin met tropische temperaturen, waterglijbanen en verschillende binnen- en buitenzwembaden. Het is een mooie onderbreking van de musea en al dat geslenter door de binnenstad.


 

Kindermuseum
Het kindermuseum in Elsene is een echt doe-museum. Op een bijzondere plek leren kinderen spelenderwijs koken in een restaurant, werken in de werkplaats, toneelspelen in een theater of het vertellen van spannende verhalen. Sinds 1975 runt een non-profitorganisatie het interactieve museum, dat wordt ondersteund door stichtingen, bedrijven en particulieren. Het doel is om kinderen zonder computerspelletjes en digitale content te animeren. Het museum is vooral gericht op kinderen tussen 6 en 12 jaar.

 

Gratis bezienswaardigheden in Brussel

Brussel is geen goedkope stad. Zeker niet als je in het Quartier Louise verblijft of in de buurt van de Grote Markt. Toch heeft Brussel genoeg bezienswaardigheden die niets kosten. Er zijn tal van parken en pleinen waar je kosteloos heerlijk kunt vertoeven. Ook kun je een Brussel Card aanschaffen om te besparen op jouw weekend in Brussel. Hierover straks meer.

Kunstberg
De Kunstberg, ook wel de Mont des Arts genoemd, is een populair, gratis uitkijkpunt en verzamelpunt voor veel toeristen. Er zijn hier talloze plekken om Instagram-waardige foto’s te maken. Het historische plein is geometrisch aangelegd en ligt in de onmiddellijke nabijheid van het centraal station van Brussel aan het Place de l’Albertine.

Vanaf de verhoogde trappen van de tuin kijk je richting het stadhuis en bij goed zicht kun je zelfs het Atomium zien. Op het terrein stond ooit het paleis en de bibliotheek van de Brabantse regeringszetel. Het was Koning Leopold II die het plein liet herinrichten tot cultureel centrum van Brussel.

brussel-stedentrip-hotels-centrum-activiteiten

 

Jubelpark
Het bekendste park in Brussel is het Jubelpark, ofwel Parc du Cinquantenaire. Enerzijds gebruiken veel locals het voor ontspanning of om in te joggen, anderzijds herbergt het 37 hectare groene gebied een aantal imposante, historische gebouwen. Voor de 50ste verjaardag van de Belgische onafhankelijkheid liet de toenmalige koning Leopold II een grote permanente tentoonstelling inrichten op het braakliggende terrein ten oosten van het stadscentrum. Het meest opvallende onderdeel is de grote triomfboog.

citytrip-brussel-activiteiten-kinderen-zomer-winter

 

Korting bij attracties dankzij de Brussels Card

Ook in Brussel vind je ze, de typische rode toeristenbussen. Meestal een dubbeldekker met panoramisch terras op de bovenste verdieping. De zogenaamde hop-on, hop-off bussen. Handig voor toeristen die in korte tijd alle bezienswaardigheden van Brussel willen bezoeken.

Met de Brussels Card kun je gratis gebruik maken van de bussen gedurende het geselecteerde tijdsbestek. Als je voor deze optie hebt gekozen. Wat we ten zeerste kunnen aanraden. Want niet alle attracties van Brussel bevinden zich in het centrum. Je kunt overigens kiezen voor een Brussels Card die 24 of 48 uur geldig is.

 

Welke uitstapjes kan je doen buiten Brussel?

Niet alleen in de stad maar ook er buiten kan je allerlei leuke dingen doen en mooie plekken zien. Een bijzonder uitstapje, is een dagtrip naar Brugge. De hoofdstad van West-Vlaanderen, op zo’n honderd kilometer van Brussel, maakt op iedereen indruk met zijn Middeleeuwse charme. Het stadscentrum van Brugge is zo bijzonder dat het ​​UNESCO werelderfgoed is. Al in de Late Middeleeuwen was de stad het centrum van de Europese textielindustrie en een belangrijke handelsmetropool. Door de vele binnenstedelijke grachten kreeg Brugge de faam het Venetië van het Noorden te zijn.

Op excursie naar Brugge ga je langs de historische Burg met het stadhuis uit de 14e eeuw, de klokkentoren uit de 13e eeuw en de unieke beiaard. Op de top van de 83 meter hoge toren is er een prachtig panoramisch uitzicht over de stad. De tocht gaat verder naar het Minnewaterpark, het Meer van de liefde, een groene oase waar de tijd lijkt stil te hebben gestaan. Via het Begijnhof, dat in het voorjaar volstaat met bloemen, vervolg je je weg naar het oude Walplein en de smalle straatjes rond de Stoofstraat. Een uniek uitstapje in de buurt van Brussel.

Een andere, meer emotionele excursie brengt bezoekers die geïnteresseerd zijn in geschiedenis naar de slagvelden van de Eerste Wereldoorlog. De verschrikkelijke strijd woedde vooral in Vlaanderen. De ontroerende dagexcursie gaat naar Vladslo, zo’n 100 kilometer ten noordwesten van de Belgische hoofdstad. Hier in de landelijke, rustige omgeving ligt de Duitse militaire begraafplaats met het standbeeld van de rouwende ouders, gemaakt door de beroemde Berlijnse kunstenaar Käthe Kollwitz.

 

Wil je je ook eens verdiepen in andere steden? Kijk dan eens op de pagina over: mooie steden. Of bekijk de informatiepagina over België.

 

Heb je al ervaringen met Brussel? Plaats dan hier onder je vakantie ervaring en help je medereizigers aan een extra goed beeld van de mooie stad. Alvast bedankt en een mooie vakantie gewenst!

Reviews

Nog geen reviews. Wees de eerste om een review achter te laten!

Deel jouw Brussel-ervaring en tips!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 SuggestMe.com