corfu-leuke-plaatsen-plekken-bezienswaardigheden

Toeristische informatie over Corfu

Corfu is voor Nederlandse vakantiegangers een van de meest populaire Griekse eilanden. Elk jaar trekt Corfu veel bezoekers en dat is niet verwonderlijk. Corfu is een eiland vol geschiedenis en vormt met dromerige stranden en olijfbomen de perfecte vakantiebestemming. Ook liefhebbers van feest en nachtleven komen hier aan hun trekken. En de Griekse culinaire ervaringen mogen natuurlijk niet ontbreken. De Corfioten zijn erg gastvrij en in traditionele eetcafés worden heerlijke gerechten geserveerd.

De liefde van Corfu onder vakantiegangers in Griekenland kan gemakkelijk verklaard worden. Corfu is niet heel groot, in vergelijking met de andere Griekse eilanden. Maar is wel is met een oppervlakte van ruim 600 vierkante kilometer het op één na grootste van de Ionische Archipel. Verder ligt Corfu het meest dichtst bij Nederland van alle Griekse eilanden met zijn ligging voor de noordwestkust van Griekenland in de Ionische Zee, op slechts twee kilometer van Albanië.

Op het eiland groeien ongeveer vier miljoen olijfbomen. Daarom is het, zelfs in de sterkste zomerhitte, groen en niet dor en kaal, zoals je misschien zou verwachten. Zelfs midden in de zomer zijn de klimatologische omstandigheden aangenaam. Tijdens een vakantie op Corfu kun je genieten van prachtige stranden, pittoreske, romantische baaien, maar ook afgelegen bergdorpjes.

Er zijn prachtige bezienswaardigheden op Corfu, veel gezellige badplaatsen en natuurlijk veel zonovergoten stranden. In dit artikel lees je alle toeristische informatie over Corfu die je nodig hebt voor een onvergetelijke vakantie naar het Griekse eiland Corfu.

corfu-bezienswaaridgheden-wat-zien-doen-vakantie

 

Mooie bezienswaardigheden en plekken op Corfu

Dankzij al die olijfbomen, acacia’s en citrusbomen is Corfu het meest groene eiland van heel Griekenland. Overal waar je komt wordt je overweldigd door planten, struiken en vooral veel lekkere geuren. Corfu is vooral bekend van de kumquat bomen, die kleine dwerg sinaasappels. Samen met alle andere mooie historische en natuurlijke bezienswaardigheden, maakt dit Corfu zo bijzonder aantrekkelijk voor een zonvakantie naar Griekenland.

1. Kerkyra
De historische oude binnenstad van Kerkyra, bij ons ook bekend als Corfu-stad, is een Werelderfgoed en één van de mooiste steden in de Middellandse Zee. Het is een stad waar de Italiaanse geschiedenis voelbaar is. De stad combineert heden en verleden, een stad vol contrasten en veel flair. Corfu-stad is levendig en biedt een heerlijke mix van historische bezienswaardigheden en moderne tijden.

De stad is grotendeels autovrij. Oude, smalle, geplaveide straatjes, arcades, kleine winkeltjes, leuke cafés en bars, tavernes die Corfiotische gerechten aanbieden, dit alles gaat samen in een gezellige drukte. In de zomer is er vaak veel bedrijvigheid, onder andere door de toeristen die met cruiseschepen langskomen voor een middagje Corfu.

De Esplanade ligt tussen de oude stad en het oude fort. Dit ruime plein, dat nu dienst doet als park, was onder Britse heerschappij een paradeterrein. Je voelt hier veel invloeden van het Britse protectoraat op Corfu. Achter de Esplanade begint het oudste deel van de oude stad, de Kambiello, die aan het begin van de 14e eeuw werd gebouwd. Een labyrint van kronkelende straatjes, pleintjes en bogen kan je echt inspireren.

corfu-griekenland-mooiste-steden-plaatsen-plekken2. Achilleion

Dit kasteel, ongeveer zeven kilometer ten zuiden van Kerkyra in het kleine stadje Gastouri, is een van de meest bezochte attracties op Corfu. Het staat bekend als “Sisi-kasteel” omdat het in de jaren 1889-1891 in opdracht van Sisi, de Oostenrijkse keizerin Elisabeth, werd gebouwd. Ze hield van de Griekse mythologie en aanbad Achilles, de Griekse held. Ter ere van hem liet zij beelden maken, die nu in de paleistuinen te zien is.

Vanuit de prachtige tuin heb je een prachtig uitzicht op de zee rondom Corfu. De keizerin bracht tot haar dood veel tijd door in dit prachtige kasteel. Later werd het door keizer Wilhelm II van Pruisen van de erfgenamen gekocht. Het was onder meer een militair hospitaal, een basis voor de Duitse bezetter en is nu een museum dat open is voor het publiek.

corfu-mooiste-bezienswaardigheden-wat-doen-zien3. Kasteel Mon Repos

In het Mon Repos kasteel op Corfu is een museum met archeologische vondsten, historische documenten en informatie over de plantkunde van het eiland. Het betoverende kasteel was de zomerresidentie van Britse gouverneurs. Prins Philip, hertog van Edinburgh, echtgenoot van de Britse koningin, werd hier in 1921 geboren. Het park, waarin de overblijfselen van twee oude tempels staan, is ook de moeite waard.4. Pontikonisi

Als je het geluk hebt om een ​​stoel bij het raam in het vliegtuig te hebben, kun je Pontikonisi al bewonderen bij het naderen van Corfu. Het is één van de meest gefotografeerde plekjes op Corfu. De populaire bestemming ligt op Kaap Kanoni, een schiereiland met dezelfde naam, en ligt op ongeveer vijf kilometer van Kerkyra. Het eiland is slechts ongeveer 100 bij 100 meter klein.

Volgens de Griekse mythologie zou het eiland zijn ontstaan ​​uit een Phäak-schip dat Poseidon, de Griekse god van de zee, in steen zou hebben veranderd. Het kleine eiland is te bereiken via een smalle loopbrug. Op het eiland bevindt zich het Vlacherna klooster uit de 17e eeuw. De binnenplaats is de moeite waard en in de kleine kapel met één kamer zie je iconen en vele mooie, goed bewaard gebleven muurschilderingen.

corfu-griekenland-wat-bezoeken-vakantie5. Paleá Perithia

Op de Pantokrator, de hoogste berg van Corfu in het noorden van het eiland, neemt het verlaten dorpje Paleá Perithia je mee terug in de tijd. Het kleine dorp is gebouwd tijdens de Byzantijnse periode, de meeste huizen dateren uit de 16e eeuw. De bewoners werden aangetrokken door de kust, waar ze Néa Períthia (Nieuw Períthia) stichtten. Maar omdat zoveel vakantiegangers het stadje in de bergen bezoeken, komt Paleá Perithia tegenwoordig weer tot leven.6. Angelokastro

Natuurlijk zijn er ook bezienswaardigheden buiten de hoofdstad van Corfu. Het fort Angelokastro, het Castel Sant’Angelo, is er een van. Het fort werd in de 13e eeuw gebouwd onder het bewind van Michael Angelos als de basis van een orthodox Grieks vorstendom. De rotsen, die tot 160 meter hoog zijn, worden omsloten door de zee en zijn slechts door een smal pad met het vasteland verbonden.

In het noordwesten van Corfu ligt het kleine stadje Krini. Vanaf daar leidt een voetpad naar het Byzantijnse fort, dat hoog boven de beroemde baai van Paleokastritsa ligt. Een van de mooiste panoramische uitzichten van Corfu wacht de bezoeker daar.

corfu-griekenland-vakantie-hoogtepunten-zien7. Het oude fort

De hoofdstad van Corfu wordt begrensd door twee vestingwerken. In het oosten ligt het oude fort, het herkenningspunt van de stad. Het imposante bolwerk werd in de 16e eeuw gebouwd door de Venetianen. Het wordt van de stad gescheiden door een zoetwaterkanaal dat is gegraven om het fort te beveiligen. Veel gebouwen onder Britse heerschappij werden binnen de muren opgetrokken, zoals de kerk van Agios Geórgios. De garnizoenskerk lijkt op een tempel in Dorische stijl.

Voor de ingang van het fort staat het imposante monument voor Matthias Johann Freiherr von der Schulenburg. De Duitser, die leefde van 1661 tot 1747, was in dienst van Venetië. Hij was een begenadigd strateeg die Corfu moest verdedigen tegen de Turken. Het is hem gelukt. Bovendien zou Sint Spiridon ’s nachts aan de belegeraars zijn verschenen. De Turken sloegen vervolgens in paniek op de vlucht.

De Corfioten vereren de keizerlijke graaf von der Schulenburg tot op de dag van vandaag. Vanaf het hoogste punt van het fort genieten bezoekers van een prachtig uitzicht en zijn er geweldige fotomomenten.8. Agios Spiridon

Agios (Sint) Spiridon was een bisschop en is de patroonheilige van het eiland Corfu. Volgens de legende werd hij in 270 na Christus op Cyprus geboren en zou zijn lichaam door een priester naar Corfu zijn gebracht. De heilige van het eiland wordt bewaard in een zijkapel van de kerk met de opvallende klokkentoren, vlakbij de Esplanade, en kan daar worden bekeken en vereerd.

Spiridon wordt vier keer per jaar door de stad gedragen. Eens per jaar krijgt hij nieuwe schoenen omdat de oude kapot gaan door zijn nachtelijke wandelingen in de stad. Binnen in de kerk kun je kostbare wierookvaten en kandelaars zien, evenals prachtige plafondschilderingen en iconen.9. Het nieuwe fort

Het nieuwe fort werd ook gebouwd onder Venetiaanse heerschappij in de 16e eeuw. Het moest de stad tegen het noordwesten beschermen. Het zou met het oude fort verbonden zijn geweest door ondergrondse gangen, die niet bezocht kunnen worden. Het nieuwe fort van Corfu is één van de mooiste bezienswaardigheden van Corfu.

Met het prachtige uitzicht op de oude haven en de oude stad en de mogelijkheid om zeer laagvliegende vliegtuigen te zien naderen, worden bezoekers beloond voor het beklimmen van de steile trappen. Bij mooi en helder weer is het zelfs mogelijk om tot aan Albanië te kijken en ook om het vasteland van Griekenland te zien. In het Nieuwe Fort vinden tentoonstellingen en diverse concerten plaats.10. Paleis van St. Michael en St. George

Dit neoklassieke paleis staat aan het noordelijke uiteinde van de Esplanade in het centrum van Corfu-stad en is het enige gebouw in het Middellandse Zeegebied dat is gebouwd in de stijl van koning George IV. Het gebouw was van 1846 tot 1913 het zomerpaleis van de Griekse koninklijke familie.

Tegenwoordig herbergt het kasteel het Museum voor Aziatische Kunst en een kunstgalerie waarin voornamelijk werken van Corfiotische schilders uit de 19e en 20e eeuw worden tentoongesteld. Vanuit het schaduwrijke, kleine park is er een prachtig uitzicht op een landtong met een kapel, het Faliráki-complex.

corfu-mooie-plekken-plaatsen-toerisme11. Pantocrator

Een natuurlijke attractie is de Pantokrator, de hoogste berg op het eiland Corfu, met een hoogte van 906 meter. De berg wordt door de eilandbewoners ook wel de ‘heerser van alles’ genoemd. In de 5e eeuw vonden hier gewelddadige burgeroorlogen plaats.

Op de top staat het Ypsilós Pantokrátoras-klooster. Het werd rond 1374 gebouwd door inwoners van de omliggende dorpen, later verwoest door de Turken en herbouwd in 1689. In de kloosterkerk wordt elk jaar op 6 augustus de wijding gevierd en bezoeken veel pelgrims het klooster.

corfu-natuur-mooie-plekken-plaatsen12. Vlacherna

Een ander herkenningspunt van Corfu ligt zes kilometer ten zuiden van de hoofdstad: het Vlacherna klooster. Dit kerkgebouw uit de 17e eeuw is glanzend wit uitgevoerd en staat op een klein eiland. Je kunt deze indrukwekkende bezienswaardigheid bezoeken via een loopbrug. Door de nabijheid van de luchthaven heb je vanaf hier een spannend uitzicht op de opstijgende en landende vliegtuigen.13. Olijfoliemuseum

De productie en het gebruik van olijfolie heeft een lange traditie op Corfu, aangezien hier al sinds de 16e eeuw olijfbomen worden verbouwd. Als je dit verhaal wilt verwerken, moet je een bezoek brengen aan het Mavroudis Family Museum met de moderne olijfoliepers. In deze rustige omgeving kun je een rondleiding volgen en een van de beste olijfolies ter wereld proeven.14. Nymfes waterval

In het noorden van het eiland Corfu, te midden van levendig groen, ligt de Nymfes waterval. Alleen al vanwege de weelderige vegetatie eromheen is deze plek een bezoek waard. Hier kun je één worden met de natuur en je laten betoveren door de watermassa’s. Er is ook een interessante druipsteengrot in de buurt. De waterval staat niet het hele jaar door vol water, dus je kunt het beste in het voorjaar langskomen.

corfu-hoogtepunten-vakantie-tips15. Kaap Drastis

Op de noordwestelijke punt van Corfu wacht je een even romantische als spectaculaire plek: de zandstenen kliffen bij Kaap Drastis. Omdat deze kliffen in privébezit zijn, kun je ze helaas niet betreden, maar het prachtige uitzicht erop is een geweldige fotomoment. Er is ook een uitnodigende bar waar je de dag ontspannen kunt afsluiten bij zonsondergang.

corfu-mooie-hoogtepunten-toeristische-attracties

 

 

Leuke badplaatsen op Corfu

Ondanks de fantastische bezienswaardigheden, komen de meeste toeristen uiteindelijk naar Corfu voor het strand en de zon. Daarom heeft Corfu ook heel veel mooie badplaatsen waar je het hele jaar door heerlijk kunt vertoeven. Er zijn badplaatsen voor mensen die van gezelligheid en drukte houden. Maar Corfu heeft ook nog rustigere en kleinere badplaatsen voor een meer intieme zonvakantie. Hieronder bespreken we de belangrijkste badplaatsen op Corfu.

Paleokastritsa

Van alle badplaatsen op Corfu, is Paleokastritsa zeker het meest populair. Dit komt vooral door het adembenemende landschap op de achtergrond van deze heerlijke badplaats. Ruige rotsen omringen de verschillende kleine baaien gevuld met turkoois blauw water. Het stadje is in de zomermaanden erg druk, maar in de winter is het hier veel rustiger. Wanneer je hier verblijft tijdens jouw vakantie op Corfu, kun je je verheugen op prachtige stranden, afgelegen baaien en leuke excursies.

mooie-plaatsen-plekken-corfu-griekenland


Acharavi

Deze populaire toeristische bestemming ligt in het noorden van Corfu en is, in tegenstelling tot veel andere plaatsen op het eiland, ook in de winter levendig. Toch leeft deze plek vooral van het toerisme. Langs de hoofdstraat vind je een verscheidenheid aan tavernes, winkels en restaurants. Er is echter geen oud stadscentrum of opmerkelijke bezienswaardigheden. Maar dat maakt niet uit, want de stad heeft een bijna 7 km lang zand- en kiezelstrand voor de deur. Daarom vind je in Acharavi voldoende afwisseling en ontspanning.


Roda

Een populaire badplaats is Roda. Het is populair dankzij de mooie zandstranden en de centrale ligging op het eiland. Hierdoor kan je makkelijk alle richtingen van Corfu gaan verkennen tijdens je vakantie. De mooie zandstranden zijn ook geschikt voor kinderen want het water wordt maar langzaam dieper. Langs de stranden ligt een gezellige boulevard met restaurants, winkels en barretjes.

In het kleine centrum vind je meer winkels en restaurants. Net buiten het toeristische gedeelte liggen ook typisch Griekse winkels en andere voorzieningen. Leuk om een beetje Griekse cultuur te snuiven.
Ondanks dat Roda een geliefde badplaats is, valt de drukte vaak wel mee. Het is namelijk geen grote plaats.

corfu-leuke-badplaatsen-overnachten-hotels


Sidari

Het noorden van Corfu is een populaire bestemming voor jong en oud. De badplaats Sidari inspireert met zijn prachtige natuur, gezellige stranden en een kleurrijk uitgaansleven. Vlakbij het stadscentrum ligt nog zo een bekend vakantiekiekje van Corfu, het Canal d’Amour. Tijdens een wandeling kun je de kliffen rond Kaap Drastis verkennen en zwemmen in afgelegen baaien.

corfu-leuke-gezellige-badplaatsen-vakantie-tips.


Kassiopi

Aan de voet van de berg Pantokrator op Corfu ligt deze badplaats, die ondanks het hoge aantal bezoekers nog steeds origineel is. Het heeft een charmante haven met tavernes en is ook niet gierig met historische bezienswaardigheden. Er is de Panagia Kassopitra kerk, een driebeukig gebouw, de indrukwekkende tempel van Zeus en een Normandisch fort. De locatie aan de kust maakt de stad ook de perfecte plek om een dag aan het strand door te brengen of een boot te nemen om de kust baaien en grotten te bezoeken.

corfu-mooiste-bezienswaardighedens-stranden-plekken


Agios Gordios

Zoek je een plaats waar je kan overnachten op een extra mooie plek? Dan kan Agios Gordios ofwel Agios Georgios geschikt zijn. Het dorp ligt namelijk mooi besloten in en grote baai, aan de voet van een vol begroeide berg. Dankzij de mooie ligging ontstaat een extra ontspannende sfeer rond dit mooie plekje.

Langs het dorp ligt een lang zandstranden met verschillende soorten gedeelten. Het centrale gedeelte biedt namelijk allerlei gezelligheid en vermaak. Zo zijn er restaurants en kan je er verschillende watersporten doen. De stranden die net wat meer buiten het dorp liggen, zijn rustiger. Fijn wanneer je even helemaal tot rust wilt komen. Of wanneer je wilt gaan snorkelen langs de rotswanden.

Uitgaan kan minder goed in Agios Gordios. Het is vooral een bestemming voor gezinnen en stellen.

corfu-leuke-badplaatsen-rustig-bekend-populair


Kavos

Nog geen dertig jaar geleden was Kavos een rustig vissersdorpje in het uiterste zuiden van Corfu. Dichtbij het Griekse vasteland, met geweldige stranden en omgeven door indrukwekkend natuurschoon, zo wonderbaarlijk mooi zou het hier kunnen zijn. Maar met de komst van het toerisme aan het begin van de jaren negentig kwamen er een groot aantal bezoekers, voornamelijk Britten, naar Kavos. Ze gaven de badplaats een volledige make-over.

Sindsdien komen er ieder jaar weer duizenden jongeren naar Kavos om hier letterlijk feest te vieren tot ze erbij neervallen. Kavos is de feeststad van Corfu. Althans in de zomermaanden, in de winter is het een stuk rustiger.


Ipsos

Een andere badplaats die leuk kan zijn voor jongeren is Ipsos (Ypsos). Het ligt bij aan de badplaats Dassia vast en is mooi gelegen tegen begroeide bergen. Er zijn meerdere uitgaansgelegenheden waardoor het een geschikte plek is voor jongeren. Maar ook voor stellen en gezinnen kan het een leuk dorp zijn. Zeker wanneer je een hotel boekt dat net buiten het centrum ligt.

Buiten de maanden juni, juli en augustus vind je vrijwel geen groepen jongeren in Ipsos. Dan heerst er een rustige gezelligheid.

Het strand bij het dorp is bedekt met kiezels. Dat kan met kinderen een nadeel zijn. Wanneer je niet van zand houdt, is het juist weer een voordeel. In de baai staat gemiddeld vrij weinig wind, hierdoor is er meestal ook niet zoveel golfslag.

In het dorp vind je diverse winkels, restaurants, barren en wat uitgaansgelegenheden. Hotels staan zowel in het dorp als op de berghellingen er omheen. Zo kan je kiezen voor gezellige drukte of juist voor rust en mooie uitzichten.

leuke-plekken-corfu-uitgaan-jongeren

 

Mooie stranden op Corfu

Corfu zou niet het perfecte Griekse vakantie eiland zijn zonder de vele mooie stranden. In welke kustplaats je je ook bevindt, je vindt langs de hele kust prachtige stranden. In zomer zijn de stranden op Corfu erg druk. Buiten het seizoen om kun je ook prima genieten, want het blijft tot laat in de herfst warm genoeg om te zonnebaden. We hebben hier een kort overzicht gemaakt van de vijf favoriete stranden op Corfu die je zeker niet mag overslaan.

Porto Timoni
Dit prachtige strand moet je zeker bezoeken als je Corfu bezoekt. De rit van Corfu-stad duurt iets minder dan een uur en de afdaling naar het water vanuit het dorp Afionas duurt nog eens 20 minuten, maar het is zeker de moeite waard. Aan het einde van de afdaling wacht het heerlijke kiezelstrand met twee heerlijk verfrissende baaien op je. De twee stranden zijn vrij klein en er zijn geen schaduwrijke bomen, kraampjes of iets dergelijks. Je kunt dus beter wat eten en zonnebrandcrème meenemen.

corfu-mooie-plekken-plaatsen-strandenPaleokastritsa

Deze baai in het zuiden van Corfu biedt je een prachtig decor van indrukwekkende hoge rotsen, prachtige groene vegetatie en natuurlijk prachtig turquoise water. Er zijn ook veel grotten in de directe omgeving, die je per boot kunt bereiken en verkennen. De restaurants direct aan het strand zorgen voor je welzijn. In de zomermaanden kan het hier echter behoorlijk druk worden, daarom is een bezoek in het laagseizoen zeker de moeite waard. Een kleine specialiteit hier is La Grotta Beach, waar je tussen de rotsen in het water kunt springen.

corfu-mooiste-stranden-baaien-tipsKalami

Dit strand is vooral interessant voor degenen onder ons die van klein en romantisch houden. Hier, aan het fijne kiezelstrand, spring je recht voor het mooie dorpje Kalami in het water en geniet je van het prachtige groene landschap op de omliggende heuvels. Je zwemschoenen zijn hier geen overbodige luxe, dan kun je volop genieten van het turkoois blauwe water van Corfu. Heb je tussendoor behoefte aan een verfrissing, dan zijn er in de directe omgeving diverse restaurants waar je terecht kunt voor lokale lekkernijen.Issos beach

Wanneer je op het strand van de Agios Georgios, van de badplaats afloopt, kom je op het Issos beach. Een langerekt zandstrand waar het vaak heerlijk rustig is. Opvallend zijn ook de duinen die meteen achter het rustige strand liggen. Een verschijnsel dat je op Griekse eilanden niet zo vaak ziet.
Ondanks de rust, zijn er toch enkele basisvoorzieningen zoals een toilet, douche en een restaurant.

corfu-rustige-stranden-natuur-plekkenHalikounas

Een ander bijzonder strand het Halikounas Beach. Ook een rustig strand en ook met een bijzondere ligging. Het strand is namelijk zowel aan de voorkant, als aan de achterkant omsloten door water. Aan de ene kant de zee en aan de andere kant het Korission meer.
Het smalle maar mooie zandstrand ligt wat afgelegen maar kan voor liefhebbers van rust en natuur zeker de moeite waard zijn om te bezoeken.

corfu-mooie-rustige-plekken-stranden-tipsMirtiotissa

Wie het liever wat rustiger aan doet, is bij de rotsachtige baai van Mirtiotissa op Corfu aan het juiste adres. Het prachtige strand is erg afgelegen en biedt je tegelijkertijd een ongelooflijk mooi decor met de enorme rotswanden. Hier kun je in alle rust zonnen en genieten van de stilte. Dit strand is vooral populair bij nudisten vanwege de afzondering. Om je niet te verbranden, is het beter om een ​​parasol mee te nemen, aangezien er tussen de rotsen geen bomen zijn die schaduw bieden. In het hoogseizoen kun je nu echter parasols en ligstoelen huren en het je hier een paar uur comfortabel maken.Ermones

In het westen van Corfu ligt het badplaatsje Ermones. Het is een dorp met restaurants, hotels en verder vrij weinig voorzieningen. Een fijne plek voor liefhebbers van een rustige zonvakantie.
Het strand is meestal vrij rustig en ligt mooi langs de hellingen van de berg. Hierdoor ontstaat een mooie besloten sfeer. Ook zorgen de rotsen voor extra mooie snorkelplekken.
Bij het gedeelte dat bij het dorpje ligt, kan je ligbedden en parasols huren. Loop je meer naar de uiteinden van het strand, dan zal het rustiger worden en zijn er ook geen voorzieningen meer.

corfu-mooiste-stranden-plaatsen-rustig-baaienPelekas

Iedereen die op zoek is naar een fijn zandstrand op een betoverende locatie, vindt het hier gegarandeerd. Pelekas Beach is één van de mooiste zandstranden van Corfu en maakt vooral indruk met zijn prachtige, heldere water. Het brede strand daalt langzaam af in de kalme zee, waardoor het strand ook ideaal is voor gezinnen met kleine kinderen. Vanaf hier kun je ook een bezoek brengen aan het schattige bergdorpje Pelekas of het jezelf gemakkelijk maken in één van de tavernes aan het strand en genieten van het geluid van de zee.

corfu-mooie-badplaatsen-vakantie-hoogtepunten

 

Zoals je hebt kunnen zien heeft het leuke Griekse eiland Corfu je van alles te bieden voor een mooie vakantie. Diverse leuke bezienswaardigheden, gezellige plaatsen en mooie stranden.

Via het hoofdmenu vind je pagina’s met toeristische informatie over Griekse eilanden zoals het groene Zakynthos, het gezellige Rhodos en het grote Kreta.

 

 

Heb je al ervaringen met Corfu? Plaats dan hier onder je vakantie ervaring en help je medereizigers aan een extra goed beeld van het eiland. Alvast bedankt en een mooie vakantie gewenst!

Reviews

Nog geen reviews. Wees de eerste om een review achter te laten!

Deel jouw Corfu-ervaring en tips!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 SuggestMe.com