israel-mooie-plekken-info

Israël is een land waar veel te ontdekken valt en waar voor iedereen wel wat te vinden is. Zo heeft het land natuurlijk een uitgebreide geschiedenis, religieuze heiligdommen en veel cultuur om te bekijken, maar kun je ook genieten van de veelzijdigheid van de natuur. Israël leent zich perfect voor een mooie rondreis, een stedentrip of een strandvakantie.

Bezoek het oude Jeruzalem waar de geschiedenis overal zichtbaar is of bezoek Bijbelse plaatsen, zoals Capernaum en Akko. Maar ook als je meer interesse hebt in de moderne kant van Israël, dan kun je je hart ophalen in Tel Aviv of aan de kust in badplaatsen als Netanya en Eilat.

israel-toeristische-informatie

 

De mooiste bezienswaardigheden en plekken in Israël

Naast mooie historische steden, prachtige stranden en een levendige onderwaterwereld heeft Israël je nog vele andere mooie plekjes en bezienswaardigheden te bieden.  Hieronder lees je meer over een aantal leuke plekken die je tijdens je reis in Israël niet mag missen.

1. Negev Woestijn
In het zuiden van Israël vind je de Negev woestijn. Het is er erg droog, want er valt jaarlijks minder dan 200 millimeter regen in het gebied. De woestijn is de oorspronkelijke leefomgeving van de bedoeïenen en biedt plek aan zandduinen, bergen kloven, droge rivierbeddingen en oases. In de Negev woestijn vind je tevens de Ramon krater of Makhtesh Ramon. De krater is wel 40 kilometer lang, 9 kilometer breed en 400 meter diep, waardoor het de grootste erosiekrater ter wereld is. Vanuit de plaats Mitzpe Ramon kun je een tour per jeep maken naar de krater.

In de woestijn vind je tevens twee nationale parken, namelijk Ein Avdat National Park en Timna National Park. In Ein Avdat vind je resten uit de Byzantijnse tijd. Het Timna National Park is een natuurgebied met kliffen en rotsen, waar je tevens de Pilaren van Salomon vindt. Je vindt in Timna ook de eerste kopermijnen in de wereld.

israel-mooiste-bezienswaardigheden2. Dode Zee

Eén van de bekendste plekken van Israël is de Dode Zee. Deze binnenzee op de grens met Jordanië bevindt zich op 417 meter onder de zeespiegel en is daarmee het laagste punt op aarde. Doordat het zoutgehalte van de Dode Zee zo hoog is, kun je erin blijven drijven. Het water heeft bovendien een therapeutische werking op mensen met huidaandoeningen. Enkele stranden aan de Dode Zee zijn gratis, maar daardoor ook drukker. Andere stranden moet je voor betalen, maar dan zijn er ook kleedkamers, douches, toiletten, ligbedden en parasols verkrijgbaar.

israel-mooie-plekken3. Ein Gedi

Aan de Dode Zee vind je een prachtige oase, midden in de woestijn genaamd Ein Gedi. Het is mogelijk om hier in een kibboets te overnachten en gebruik te maken van het zwembad en de spa. In en nabij Ein Gedi kun je een Romeins en Israëlitisch fort bezoeken, een Chalcolithische tempel, een synagoge uit Byzantijnse tijd, een watermolen en de Dodiumgrot. In het oosten vind je de stranden van de Dode Zee.

In het noorden kun je wandelen in het natuurreservaat met zijn vele rivieren en watervallen. Er zijn korte wandelingen van zo’n 30 minuten, maar ook langere wandelingen van enkele uren. Het gebied staat bekend om zijn geiten, klipdassen en de panter. Ben je een liefhebber van vogels, dan kun je hier je hart ophalen. Zeker voor natuurliefhebbers is het gebied zeker één van de hoogtepunten van Israël.

israel-mooie-gebieden-info4. Meer van Galilea

Op de grens met Jordanië, in het noorden van Israël, vind je het meer van Galilea. Wellicht dat de naam je bekend voorkomt, want deze plek heeft een belangrijke rol gespeeld in de Bijbel. Het meer wordt ook wel het meer van Tiberias genoemd. Het meer van Galilea is het grootste zoetwaterreservoir van Israël en daarmee de belangrijkste bron van drinkwater voor het land.

Rondom het meer kun je genieten van de diverse stranden en de natuur. Ook kun je een bezoek brengen aan de spa van Hamat Gader. De warmwaterbronnen van Tiberias bevatten veel mineralen en worden daarom gezien als bronnen met een geneeskrachtige werking.5. De Golan Hoogvlakte

In het noorden van Israël, vlakbij het meer van Galilea, vind je de Golan Hoogvlakte. De Golan Hoogvlakte vormt een indrukwekkende bergketen met een prachtig natuurgebied, waarin je watervallen, ruïnes, warmwaterbronnen en veel flora en fauna zult tegenkomen. Als je in het gebied bent, breng dan een bezoek aan het Banias Nature Reserve waar je mooie watervallen kunt zien. Vanaf de berg Bental heb je uitzicht over Syrië en kom je heel dichtbij het oorlogsgebied. In de winter kun je in het Har Hermon skicentrum skiën en schaatsen.

israel-mooie-plekken-bestemmingen6. Romeinse havenstad Caesarea Maritima

Op 40 kilometer afstand van de bekende badplaats Haifa, liggen de overblijfselen van de Romeinse havenstad Caesarea Maritima. Tegenwoordig is het een toeristische badplaats en een attractie waar liefhebbers van historie nog allerlei overblijfselen van de stad kunnen zien. Zoals het amfitheater, forum, hippodroom, de haven en aquaducten. En zelfs tegenwoordig worden er nog overblijfselen van de stad opgegraven.

Ook kan je het archeologisch museum bezoeken en sieraden, artefacten, artefacten en beelden bekijken.

israel-mooiste-plekken-zien7. De bekende Bahai tuinen

Boven de bekende havenstad Haifa, liggen de Bahai tuinen te pronken. De bekende terrastuinen zijn uitgegroeid tot een bekende bezienswaardigheid in Israël. De tuinen liggen op de Karmel berg aan de rand van Haifa. Je kunt er genieten van prachtige uitzichten over de noordelijk badplaats en de Middellandse Zee. Maar uiteraard ook van vele soorten bomen, planten en bloemen.

De tuinen zijn alleen op vaste tijden met een gids te bezoeken. Dit heeft nadelen maar zorgt er wel voor dat het er relatief rustig is.

israel-bahai-tuinen-haifa8. Grootste erosiekrater ter wereld

In de zuidelijke Negev-woestijn is een bijzonder natuurverschijnsel te zien. Het is de grootste erosiekrater ter wereld. Niet ontstaan door een vulkaanuitbarsting of meteorietinslag maar door erosie. De krater heeft een oppervlakte van maar liefst 360 vierkante kilometer. Hierdoor heb je niet echt een krater-gevoel maar desondanks kan het een mooie plek zijn om te bezoeken tijdens een rondreis door Israël.

Het stadje Mizpe Ramon is één van de meest mooie plekken om het gebied te bekijken. Je vindt er namelijk het bekend uitkijkpunt Mahktesh Ramon. Een ander voordeel van deze plek is de aanwezigheid van het Mizpe Ramon Bezoekerscentrum. Hier vind je allerlei informatie over het gebied. Waaronder mooie wandel- en autoroutes.

israel-mooie-gebieden-plaatsen9. Thermische bron Gan Hashlosha

Kon je tijdens een rondreis door het centrale oosten van Israël? Dan kan een bezoek aan Gan HaShlosha natuurpark. Het is namelijk een leuk recreatiegebied voor zowel inwoners als toeristen. Met name rond de thermische bronnen is het goed vertoeven. Geniet van de het warme water van de verschillende meertjes. Of ga eens lekker onder de waterval staan. Een aanrader om even op te frissen van het warme Israelische klimaat. Rond de vijvers kan je op de grasvelden liggen uitrusten en barbecueën. De fijne zwemmeertjes zijn geen grote bezienswaardigheid maar wel een leuke plek voor een tussenstop tijdens je vakantie.

Tip: bezoek het park niet tijdens weekenden in verband met extra drukte.

israel-toeristische-plekken-info10. Yad Vashem Holocaust Museum

Net buiten Jeruzalem staat het hoogwaardige Yad Vashem Holocaust Museum. Je kunt er een beeld krijgen van de gruwelijkheden tijdens de Tweede Wereldoorlog op de Joodse Gemeenschap. Het museum is gevestigd in een futuristisch gebouw dat door het ontwerp al een bezienswaardigheid op zich is. Eenmaal binnen kan je dankzij verschillende (interactieve) exposities een beeld krijgen van de gebeurtenissen. Ook kan je beelden zien, onder andere van getuigenissen van overlevenden.

Buiten kan je onder andere het gedenkteken bezoeken en alle indrukken even laten bezinken terwijl je geniet van de uitzichten over de bergachtige omgeving.

israel-attracties-informatie11. Het mooi gelegen Masada fort

Op een afgevlakte bergtop in het uiterste oosten van Israël, staat het Masada fort. Gebouwd door de Masada bevolking tijdens de strijd tegen de Romeinen. Tegenwoordig is slechts een gedeelte van het fort nog over maar dankzij informatieborden kan je toch een goed beeld krijgen van het bouwwerk. Ook kan je uitleg krijgen van één van de gidsen.
Verder kan je genieten van prachtige uitzichten over de omgeving. Je kunt kilometers ver kijken over zowel de woestijn, als de Dode Zee.

Wees gerust, je hoeft niet naar de top de lopen. Je kunt namelijk ook kiezen voor de kabelbaan. De uitzichten, het bouwwerk en de tocht in de kabelbaan maar het Masada fort tot een afwisselende attractie.

israel-wat-te-doen-info12. Banias natuurgebied

Bij Israel denk je misschien als snel aan woestijnen, dorre bergen en mooie stranden. Maar het land heeft ook vruchtbare gebieden vol planten, bomen, bloemen en watervallen. Zoals bijvoorbeeld het Banias natuurgebied in het noorden van het land.
De bossen bieden een mooi wandelgebied met vele wandelpaden. Dankzij de schaduw van de bomen kan je er relatief koel genieten van de natuur. Onderweg kan je verschillende meertjes en watervallen tegenkomen.

israel-bania-natuurgebied

 

Via de bovenstaande links kom je rechtstreeks op de websites van goede reisorganisaties en vind je direct de overzichten van vakanties per gebied. Ook vind je hier meer informatie en foto’s.

 

De mooiste steden en plaatsen van Israël

Als je op vakantie gaat naar Israël zijn er vele mooie steden die de moeite waard zijn om te bezoeken. Door de rijke geschiedenis van het land heeft deze zijn sporen achtergelaten in de steden, waardoor je oud en nieuw met elkaar gemengd ziet. Iedere stad heeft zijn eigen verhaal en zijn eigen charme, waardoor je je iedere keer weer kan laten verbazen door de schoonheid die het land te bieden heeft. Hieronder vind je een overzicht van de mooiste steden van Israël.

Jeruzalem

Jeruzalem is de hoofdstad van Israël en een plek waar de drie godsdiensten, het Christendom, het Jodendom en de Islam, bijeenkomen. Je vind in de stad ook de belangrijkste heiligdommen van deze geloven, namelijk de Klaagmuur (joods), de Rotskoepel (islamitisch) en de Kerk van het Heilige Graf (christelijk).

De oude stad is ommuurd met een oude stadsmuur, waarbinnen je vier wijken vindt: de islamitische, de christelijke, de Armeense en de joodse wijk. Het oude centrum heeft smalle straatjes, markten, restaurants, theehuizen, kerken, synagogen en moskeeën. Voor toeristen zijn hier de meeste bezienswaardigheden te vinden.
In het nieuw gedeelte van de stad vind je moderne winkels, restaurants en theaters. Naast de stad heb je vanaf berg Mount Scopus een prachtig uitzicht over Jeruzalem.

Benieuwd naar de vakantie mogelijkheden? Bekijk dan alvast eens diverse mooie reizen naar Jeruzalem.

israel-jeruzalem-bezienswaardigheden


Tel Aviv

Het bruisende Tel Aviv is een stad met veel restaurants, bars en winkels. Daarnaast staat de stad ook bekend als een plek waar je goed kunt feesten. In Tel Aviv kun je van alles doen, waaronder het historische deel van de stad bekijken, een soukh bezoeken voor souvenirs en lokale producten, naar het strand gaan, surfen, volleyballen of ontspannen in de beach clubs.

Old Jaffa is de historische wijk van de stad met smalle steegjes, kleine boetiekjes, restaurants en gekleurde gebouwen. Neve Tzedek is één van de oudste wijken van Tel Aviv en zeker het bezoeken waard. De Rothschild boulevard is de oudste straat van de stad, die in de wijk White City ligt. Deze wijk staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO door de vele panden in Bauhaus stijl.

Wil je graag vele leuke plekjes zien en ook wat achtergrondinformatie? Dan kan je de stad ook per fiets gaan verkennen. Meer informatie vind je op de volgende pagina over fietstours door Tel Aviv.

Nieuwsgierig geworden naar de stad? Bekijk dan alvast eens diverse mooie vakanties in Tel Aviv.

israel-tel-aviv-bezienswaardigheden


Akko

Het noordelijke Akko (Acre) is een havenstad in het noorden van Israël, gelegen aan de Middellandse Zee. Je vindt er indrukwekkende opgravingen, zandkleurige gebouwen, Middeleeuwse forten en slingerende paadjes. Deze stad staat eveneens op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Naast de historie van de stad is dit ook een stad waar je heerlijk naar het strand kunt gaan, lekker kunt eten en kunt genieten van diverse festivals.

Enkele hoogtepunten van Akko die je zeker niet moet missen tijdens je bezoek zijn de Citadel, een imposant gebouw dat vroeger als fort en gevangenis heeft gediend, waaronder de ondergrondse Kruisvaardersstad is gevonden. Hier vind je allerlei ruimtes die met lange gangen met elkaar verbonden zijn. Breng daarnaast ook een bezoek aan de El Jezzar Moskee en de gezellige Market Street waar je op de levendige markt van alles kan kopen.

akre-akko-israel-steden


Haifa

De stad Haifa ligt in het noordwesten van Israël, ten zuiden van Akko en eveneens grenzend aan de Middellandse Zee. Na Jeruzalem en Tel Aviv is het één van de grootste steden van Israël. Het bekendste gebouw in Haifa is de tempel van Bahai. Het witte gebouw met gouden koepel steekt duidelijk boven de stad uit. In de tuinen rondom de tempel kun je heerlijk wandelen en heb je een mooi uitzicht over de stad.

Je vindt hier eveneens het El Bab mausoleum, waar één van de grondleggers van de Bahai godsdienst begraven ligt. Daarnaast kun je ook per kabelbaan een bezoek brengen aan het Stella Maris klooster en de Grot van Elijah op het Karmelgebergte. De grot is de plek waar de profeet Mohammed zich schuil hield tijdens zijn vlucht voor koning Ahab.

israel-mooiste-steden-haifa


Nazareth

Nazareth, in het noorden van Israël, is een veel bezochte plek door toeristen. Dit heeft ermee te maken dat Jezus in Nazareth opgroeide, waardoor de plaats een belangrijke Bijbelse betekenis heeft, net als vele andere plekken in Israël. In Nazareth Village is nagebouwd hoe het dorp er in de tijd van Jezus uit gezien moet hebben. Andere interessante bezienswaardigheden om te bezoeken in Nazareth zijn de Basiliek van de Aankondiging en de Sint Jozefkerk, waar Jozef, de vader van Jezus, vermoedelijk zijn werkplaats had. In het International Mary of Nazareth Center kun je een film bekijken over het leven van Maria, de moeder van Jezus.

israel-leuke-steden-plaatsen


Bethlehem

Net als Nazareth heeft Bethlehem een belangrijk Bijbelse betekenis, namelijk als het dorp waar Jezus werd geboren. Je vind daardoor veel pelgrims die het dorpje in Israël willen bezoeken. Bezoek het Kribbeplein, waar je historische gebouwen vindt, zoals de Geboortekerk en de Omarmoskee. De Geboortekerk is de plek waar Jezus vermoedelijk is geboren en een van de oudste kerken ter wereld. De Omarmoskee werd in 1860 gebouwd voor kalief Omar ibn al-Khattab, die naar Bethlehem kwam om ervoor te zorgen dat de christenen met respect werden behandeld. Verder vind je in Bethlehem verschillende grotten en plaatsen die je meenemen in de Bijbelse geschiedenis van Israël.

israel-bethlehem-leuke-plekken


Eilat

Helemaal in het zuiden van Israël vind je de badplaats Eilat. Zowel onder toeristen als inwoners van Israël is het een populaire plek om te zonnen, te zwemmen en te duiken. Ook kun je er vele andere watersporten uitoefenen. Onder water vind je er mooie koraalriffen en allerlei soorten vissen. Bij een bezoek aan het waterpark Dolphin Reef kun je dolfijnen in hun natuurlijke omgeving zien en met ze duiken of snorkelen. Voor nog meer koralen en onderwaterleven kun je naar het grote onderwateraquarium Eilat’s Coral World Underwater Observatory.

israel-plaatsen-eilat-eialt


Netanya

Netanya is een plaats in het westen van Israël waar mensen met name naar toe komen voor het mooie weer en de brede, witte zandstranden. Voor ontspanning, lekker eten en feestjes ben je in Netanya op de juiste plek. Naast de stranden en de zon kun je in Netanya ook diverse musea bezoeken en wandelen over de markt met eten, bloemen, kleding en sieraden. Tijdens een bezoekje aan de markt krijg je meer inzicht in de lokale cultuur en het dagelijkse leven van Israël en Netanya. In de omgeving van Netanya vind je verschillende natuurgebieden waar je kunt wandelen en de flora en fauna van de omgeving kunt bewonderen.

Netanya-plaatsen-israel-info


Jaffa

Aan de rand van Tel Aviv ligt de historische havenstad Jaffa. Ooit was het de belangrijkste havenstad van dit gedeelte van de Middellandse Zee. Tegenwoordig is het vooral een sfeervolle voorstad van Tel Aviv. De haven is niet meer van groot economisch belang maar sfeervol is het er wel. Mede dankzij de vele historische gebouwen. Zeker voor toeristen kan het een leuke bestemming zijn tijdens je vakantie. Je kunt er namelijk in relatieve rust, een dag genieten van de historie en cultuur van Israël.

jaffa-plaats-israel

 

Het klimaat en de beste reistijd voor Israël

In Israël is het in de zomermaanden erg warm, met name in juli en augustus. Dit is eveneens het hoogseizoen, waarin de prijzen ook hoger liggen. Voor het reizen door Israël is het daarom aan te raden om dit in de maanden maart tot en met mei te doen of in september tot en met oktober, wanneer de temperaturen aangenaam zijn en er weinig regen valt.

In het voorjaar kun je naast lekker weer ook genieten van de natuur die in bloei staat, terwijl er in het najaar juist weer feestdagen zijn die interessant zijn om mee te maken. Houd je van skiën, dan kun je in de winter terecht op de Hermonberg, maar je kunt in de winter ook nog zwemmen in de Rode Zee bij Eilat.

ein-bokek-israel-badplaatsen

Badplaats Ein Bokek

 

Praktische informatie voor je Israël vakantie

Israël, met hoofdstad Jeruzalem, ligt in het Midden-Oost en grenst aan Libanon, Syrië, Jordanië en Egypte. In het westen van Israël vind je de Middellandse Zee. Het land heeft ruim 9 miljoen inwoners, maar is slechts de helft qua oppervlakte van Nederland. In Israël worden officieel twee talen gesproken, namelijk Arabisch en Hebreeuws. Daarnaast is Engels een derde, niet-officiële taal. 80 % Van de inwoners is Joods. Van de overige 20 % zijn de meesten Arabier, voornamelijk islamitisch. In Israël wordt betaald met de munteenheid Shekel en het is er één uur later dan in Nederland.

Feestdagen en Sabbat

Israël heeft veel feestdagen en op deze feestdagen zijn winkels, restaurants en sommige bezienswaardigheden gesloten. Ook het openbaar vervoer ligt op deze feestdagen stil. Een feestdag start met zonsondergang van de eerste dag en eindigt met de zonsondergang van de laatste dag.

Dit is bijvoorbeeld ook het geval met Sabbat, de Israëlische rustdag. Deze begint op vrijdag bij zonsondergang en eindigt de daaropvolgende dag na zonsondergang. Ook tijdens Sabbat zijn winkels en openbare instellingen gesloten en ligt ook het openbaar vervoer stil. In grotere steden blijven restaurants en andere sociale gelegenheden vaak wel open. In niet-Joodse wijken is alles gewoon open tijdens Sabbat.

 

Via de bovenstaande links kom je rechtstreeks op de websites van goede reisorganisaties en vind je direct de overzichten van vakanties per gebied. Ook vind je hier meer informatie en foto’s.

© 2024 SuggestMe.com