rhodos-vakantie-informatie-tips

Toeristische informatie over Rhodos

Rhodos was mooier dan de zon, werd tweeduizend jaar geleden al gezegd. Het populaire Griekse eiland, dat behoort tot de Dodekanesos archipel, ligt in het zicht van de Turkse kust en heeft met veel fantasie de vorm van een dolfijn. Tussen zand en strand en strandbars en baaien verbergt Rhodos vele magische verhalen. Want het eiland is al sinds de oudheid een belangrijke handelspost en er zijn sporen van de Romeinen, de kruisvaarders, de Turken en de Italianen te ontdekken.

Als je aan Rhodos denkt, denk je dan aan dromerige baaien en schijnbaar eindeloze dagen met zonneschijn? Je hebt helemaal gelijk, maar het zonnige Griekse eiland heeft nog veel meer te bieden. Middeleeuwse kastelen, een vallei vol vlinders en een van de zeven wonderen van de antieke wereld – deze bezienswaardigheden van Rhodos moet je gezien hebben.

In dit interessante artikel vertellen we je meer over de mooiste bezienswaardigheden op Rhodos, de leukste badplaatsen en de mooiste stranden die je zeker wilt bezoeken. Met al deze al deze toeristische informatie over Rhodos op zak, zul jij niks missen tijdens jouw volgende vakantie naar het Griekse eiland Rhodos.

kreta-stranden-badplaatsen-bezienswaardigheden

 

Mooie bezienswaardigheden op Rhodos

Oude ruïnes, baaien omringd door steile rotsen, pittoreske dorpjes en niet te vergeten de stralende zon die bijna elke dag op het zonnige eiland verschijnt – Rhodos is nauwelijks in één zin samen te vatten. De diversiteit van het eiland is enorm en de bezienswaardigheden op Rhodos zijn zo gevarieerd dat zowel ontspannen zonaanbidders als sportieve actieve vakantiegangers of hobby archeologen hier een geweldige vakantie kunnen doorbrengen.

1. Kolossus van Rhodos
De Kolossus van Rhodos is over de hele wereld bekend omdat het één van de zeven wereldwonderen is. Volgens de legende werd het beroemde standbeeld opgericht ter ere van de zonnegod Helios en stond – zo wordt aangenomen – waar de Mandraki haven van Rhodos stad zich nu bevindt. Vandaag de dag zie je echter maar twee pijlers.

De Kolossus van Rhodos was ooit een 30 meter hoog bronzen beeld dat in de derde eeuw voor Christus op het eiland werd opgericht. 50 jaar stond het beeld op een hoge sokkel in de haveningang, daarna werd het vernietigd door een aardbeving. Bezoek zeker de legendarische plek, want het uitzicht op de haven van Rhodos-stad met zijn jachten en rondvaartboten is prachtig.2. Rhodos stad

Rhodos heeft een eiland hoofdstad die indrukwekkend is. Daarom werd de oude binnenstad van Rhodos-stad in 1988 door Unesco uitgeroepen tot werelderfgoed. Als je door de oude straatjes loopt, ontdek je veel sporen van de volkeren die hier waren: de Romeinen, de Turken, de Italianen.

In het centrum van de historische stad vind je de volgende highlights op een rij: de middeleeuwse straten, het Grootmeesterspaleis van de Orde van Sint Jan, de Suleyman Pasha Moskee, de Platia Ippokratis met zijn restaurants en winkels of de levendige Socratesstraat, die overgaat in de Turkse wijk van de stad.

Bijzonder opvallend is de stadsmuur: de oude binnenstad van Rhodos-stad is omgeven door een vier kilometer lange vestingmuur. Het pad langs de muur is geweldig voor een eerste overzicht van de stad. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de oude stad en de haven.

rhodos-mooiste-plaatsen-plekken-vakantie3. Vallei van de vlinders

Gelegen op de noordelijke helling van het Psinthos-gebergte, is de Vallei van de Vlinders in het noordwesten van Rhodos een natuurlijk fenomeen. In een ongeveer vijf kilometer lange kloof is naast watervallen, een beekje en een meertje nog één ding te zien: een veelvoud aan vlinders. Bijzonder goed vertegenwoordigd zijn de zeldzame Russische beren, die worden aangetrokken door de oriëntaalse amberbomen die daar zijn geplant. Als je de vlinders wilt zien, moet je in de zomer komen. Van eind juni tot begin september laten ze zich aan hun bezoekers zien.4. Het eiland Symi

Niet alleen op Rhodos maar ook in de regio zijn leuke dingen te doen. Je kunt bijvoorbeeld een dagje naar het populaire eiland Symi. Het ligt op 2.5 uur varen van Rhodos. Echter zal je op de heenweg vaak even een tussenstop maken bij een mooie baai. Daar kunnen de gasten zwemmen en snorkelen. Hierdoor duurt de reis gevoelsmatig wat korter.

Het eilandje staat bekend om het schilderachtige dorpje dat mooi op heuvelhellingen is gebouwd. Het heeft diverse vrolijk gekleurde huisjes en ligt mooi rond het haventje. Verder vind je in het dorp leuke winkeltjes met authentieke Griekse producten. Symi staat garant voor een gezellig dagje uit.

rhodos-vakantie-leuke-plekken-dingen-doen5. Grootmeesterspaleis

Er zijn ongetwijfeld veel hoogtepunten te zien in Rhodos-stad, maar naast de Kolossus van Rhodos, is het vooral het Grootmeesterspaleis één van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Het paleis is een indrukwekkend gebouw uit de 14e eeuw en troont op het hoogste punt van de oude binnenstad van Rhodos-stad. Binnen in het paleis zijn vooral de rijkelijk ontworpen mozaïekvloeren in Griekse en Italiaanse stijl de moeite waard. Van de 300 kamers in het paleis zijn er ongeveer 18 te bezoeken. Vanaf de bovenverdieping heb je een geweldig uitzicht over de hele nieuwe stad Rhodos.

rhodos-vakantie-hotels-waar-boeken6. Embona

Het mooiste bergdorp van het eiland ligt aan de voet van de hoogste berg van het eiland, de Attavyros met 1215 meter. Een heiligdom van de god Zeus zou in de oudheid in de buurt van de top hebben gestaan. In Embona wonen tegenwoordig zo’n 1500 mensen, die voornamelijk van de landbouw leven. Door de ligging op 500 meter boven zeeniveau, de vruchtbare grond en milde zomertemperaturen wordt er voornamelijk wijn verbouwd.7. Lindos

Eén van de bekendste en populairste bezienswaardigheden van Rhodos is het mooie dorpje Lindos. Het ligt op een heuvelhelling naast de zee. Boven op de heuvel staat een groot kasteel. Je kunt het wandelend of per ezel bereiken. Ja in het dorp lopen vele ezels waar je een tochtje op kan maken. Beneden het dorp ligt een mooie baai met enkele restaurants. Een leuke zwemplek.

Lindos is een toeristische attractie geworden waardoor het niet zo authentiek meer is. Desondanks kan het een leuk uitje zijn.

rhodos-mooie-bezienswaardigheden-plekken-plaatsen8. Prasonisi

Op de uiterste zuidpunt van het eiland Rhodos ligt het schiereiland Prasonisi. De ligging is uniek: een landtong van zand die soms onder water staat, verbindt het vasteland met een eiland voor de kust. Deze heeft een breedte van 1,5 kilometer en een lengte van twee kilometer. Dat geeft het strand een tweeledig beeld. Aan de kant van de verhoogde strook zand kun je ontspannen zwemmen in kalm water, aan de andere kant sparren windsurfers en kitesurfers. Er zijn surf- en kite stations, accommodaties, restaurants en supermarkten op het terrein.

rhodos-griekenland-leuke-dingen-doen9. Kalithea

Niet ver van de stad Rhodos, tussen Kalithea en Faliraki, zijn de thermale baden van Kalithea een specialiteit op Rhodos. Het kleine kustplaatsje in het noordoosten van het eiland was altijd als goed bezocht. De thermen werden gebouwd door Italianen in de jaren 1920, maar werd verwoest door bombardementen in de Tweede Wereldoorlog. De wederopbouw werd voltooid in 2007. De thermale baden van Kalithea staan ​​al sinds de oudheid bekend om de heilzame effecten van het lokale bronwater. De Griekse arts Hippocrates schreef zijn patiënten al het warme, zwavelhoudende water van de thermale baden van Kalithea voor.

rhodos-hoogtepunten-wat-doen-zien-vakantie10. Epta Piges

Mensen komen naar Epta Piges, de zeven bronnen, voor een make-over. Want ze zeggen dat als je uit alle zeven bronnen hebt gedronken,je zeven jaar jonger wordt. Epta Piges ligt aan de oostkant van Rhodos, niet ver van Archangelos. De bronnen liggen verspreid in het bos, wat het spannend maakt om ze allemaal te ontdekken. De stroom wordt afgedamd in een reservoir onder de zeven bronnen. Via een tunnel kunnen toeristen naar het reservoir gaan. Let wel op,  de tunnel is erg smal en slechts ongeveer 75 centimeter breed, 1,70 meter hoog en ongeveer tweehonderd meter lang.11. Aquarium

Een bijzondere attractie voor vrienden van de waterbewoners is het zeewater aquarium van Rhodos. Het werd gebouwd in het midden van de jaren ’30 en ligt in het noorden van de stad Rhodos. De onderwaterwereld van de oostelijke Middellandse Zee kan worden ontdekt in 40 waterbassins in de kelders van het aquarium. Speciale attracties zijn onder andere roggen en schildpadden. De bovenverdieping van het museum herbergt voornamelijk schelpen, koralen en sponzen. Je kunt je ook vergapen aan geprepareerde dieren zoals zeehonden, walvissen en haaien.12. Archeologisch Museum

Liefhebbers van de Griekse cultuur komen aan hun trekken in het Archeologisch Museum van Rhodos, dat aan het Museumplein in het gebouw van het Ridder Ziekenhuis is gevestigd. Daar kun je je vergapen aan artefacten uit alle delen van Rhodos. Deze omvatten sculpturen uit de oudheid, de Helleense en Romeinse tijd. De marmeren leeuw op de binnenplaats en de mozaïekvloer uit de 5e eeuw voor Christus zijn ook een kijkje waard. Op de eerste verdieping kun je je vergapen aan sculpturen uit het riddertijdperk.13. Tsambika

Het klooster op de top van een berg, 220 meter boven de zeespiegel is één van de mooiste bestemmingen op Rhodos. Tsambika is eigenlijk verdeeld in twee delen: een ongelooflijk mooi strand en een wandeling naar het kleine klooster van de Maagd Maria (Kato Tsambika). Het ligt aan de oostkust van het eiland en op ongeveer 26 kilometer van Rhodos-stad. Ongeveer 300 treden leiden naar het klooster.

Eenmaal boven wordt je beloond met een geweldig uitzicht over de baai en het strand – en met een legende. Er wordt gezegd dat wanneer kinderloze vrouwen op blote voeten op pelgrimstocht gaan en hier de nacht doorbrengen, de kinderwens zal uitkomen. Als dank moet het kind Tsambiko (jongen) of Tsambika (meisje) heten.

rhodos-mooiste-bezienswaardigheden-plekken-stranden14. Kamiros

Kamiros was naast Ialysos en Lindos één van de drie steden van het oude Rhodos. Als je vandaag naar de stad komt, zul je een uitgebreid opgraving veld ontdekken dat een geweldig voorbeeld is van een oud Hellenistisch stadscomplex. Het complex strekt zich uit tegen een helling in verschillende terrassen. Wat je hier vandaag ziet, is een stad die 2000 jaar geleden werd verwoest door een aardbeving. Toch zijn de contouren en structuren van de stad goed zichtbaar.

rhodos-bezienswaardigheden-wat-doen-zien15. Monolithos

Aan de westkust van Rhodos ligt Monolithos, het best bewaarde Kasteel van de Orde van Sint Jan op Rhodos. Het werd direct op een 240 meter hoge klif gebouwd door de Johannieter Orde, waarschijnlijk in de 15e eeuw. Het was een belangrijke uitkijkpost over de Middellandse Zee. Hoewel Monolithos niet ver van de zee ligt, is de plaats vanaf het strand niet te zien. Op die manier bleven de bewoners overvallen van piraten bespaard. De klim is de moeite waard, want je wordt beloond met een geweldig uitzicht.

rhodos-wat-zoen-doen-leuke-dingen16. Filerimos

Eén van de mooiste wandelingen op Rhodos leidt naar Filerimos, een berg waarop de ruïnes van een klooster staan. De oude stad Ialyssos was hier vroeger. De heuvel stijgt een paar kilometer ten zuiden van Rhodos-stad en biedt een geweldig uitzicht op de omgeving en de naburige berg Attavyros. Je kunt de overblijfselen zien van een tempel ter ere van Pallas Athene, een Dorisch fontein huis en een Byzantijnse kerk. Voor het perfecte uitzicht zijn er twee uitkijkplatforms van waaraf je bijna het hele noorden van het eiland kunt zien.

 

 

Leuke badplaatsen op Rhodos

Rhodos is iets van 75 kilometer lang en 35 kilometer breed en ligt tussen twee tussen zeeën van de Middellandse Zee. Terwijl het noorden en oosten van het eiland goed ontwikkeld zijn voor toerisme en een populaire reisbestemming in Europa zijn, is er relatief weinig te beleven in het zuiden, dat vooral individuele toeristen trekt. De oostkust van Rhodos is wars van de wind, terwijl de westkust van het eiland is blootgesteld aan de wind. Daarom is de oostkust met zijn kalme water populair bij gezinnen en vakantiegangers die vooral willen ontspannen op het strand. Het oosten van het eiland Rhodos is daarom het toeristische deel van het eiland. Hier vind je de bekende vakantieplekken die met een goede infrastructuur een heerlijke vakantie beleving creëren.

Lindos

Het mooiste dorp op het eiland is duidelijk het witte dorp Lindos, dat ongeveer 50 kilometer ten oosten van Rhodos-stad ligt. De setting zou uit een film kunnen komen: witte huizen, smalle straatjes, turkooisblauw water.
Net als Athene is er een Acropolis in Lindos, hoe vreemd dat ook mag klinken. Deze acropolis is ooit gebouwd op de 116 meter hoge klif van Lindos. De oudste vondsten die hier zijn opgegraven dateren uit het Neolithicum. De Akropolis kan vanaf Lindos worden bewandeld over een kronkelig pad of met een ezeltaxi. Dit type vervoer is alleen beschikbaar in Lindos op Rhodos.

rhodos-mooiste-plekjes-bezienswaardigheden-plaatsen


Faliraki

Zomer, zon en feesten, daarvoor kom je naar de bekendste badplaats van Rhodos, Faliraki Beach aan de oostkust. Dit komt niet alleen omdat het zandstrand vier kilometer lang is, maar ook omdat er veel feest wordt gevierd in en rond het strand van Faliraki. Hier vind je het grootste aanbod aan bars en restaurants met ruime openingstijden. Er is zelfs een heuse Barstreet vol discotheken en kroegen. Van mei tot oktober is een verblijf in Faliraki één groot feest.

Het lange strand is grofweg opgedeeld in drie delen. Het zuidelijke deel is het hoofdstrand en ligt direct bij de badplaats Faliraki, in het midden is er een beetje toerisme en is het strand minder druk, en in het noorden zijn er enkele luxe hotels.

Ondanks dat Faliraki dankzij het uitgebreide uitgaansleven een leuke badplaats voor jongeren is, kan het ook geschikt zijn voor stellen en gezinnen. Net buiten het centrum vind je namelijk meer rust en minder jongeren. Zeker buiten de maanden juni, juli en augustus.

rhodos-leuke-badplaatsen-vakantie.


Rhodos Stad

Meer dan 3.000 zonuren per jaar, warme zomers en slechts een paar regenachtige dagen per maand maken Rhodos tot een van de meest populaire bestemmingen voor strand vakantiegangers in Griekenland. De hoofdstad heeft natuurlijk ook een aantal prachtige stranden om te zonnebaden, zwemmen en om plezier te maken. Iedereen die op zoek is naar een breed scala aan toeristische attracties met watersporten, souvenirs en strandtentjes komt aan zijn trekken op Kallithea Beach.

Elli Beach is ook erg populair, dat scoort met een uitzicht dat zich uitstrekt tot aan Turkije. Het strand staat ook bekend om zijn goede waterkwaliteit en snorkelaars waarderen de onderwaterwereld in het zuidelijke deel van het strand met zijn vele kleurrijke vissen.

Windsurfers daarentegen voelen zich meer aangetrokken tot de westkust van Rhodos-stad, bijvoorbeeld naar Ixia Beach. Hier wachten geweldige golven en veel windsurfscholen die materiaal verhuren en surfcursussen aanbieden. Hondenbezitters maken graag een omweg naar het noordelijke deel van Ixia Beach, want ook viervoetige vakantiegangers zijn hier welkom.

rhodos-wat-bezoeken-bezienswaardigheden-griekenland


Kolymbia

Kristalhelder water, uitstekende kiezel- en zandstranden en een strand dat langzaam afloopt in zee: als het gaat om het zomergevoel, heeft de badplaats Kolymbia op Rhodos toeristen volledig overtuigd. Geen wonder dus dat duizenden vakantiegangers er zomer na zomer ronddartelen. Dat is meteen ook het grootste nadeel van Kolymbia, de plaats is een puur vakantieoord op Rhodos. Dat wil zeggen dat je er weinig originele Griekse charme zult vinden, maar eerder een verscheidenheid aan hotels, tavernes, bars, souvenirwinkels, kleine supermarkten en natuurlijk ook auto- en scooterverhuur – wat dan ook weer zijn voordelen heeft.

rhodos-leuke-gezellige-plaatsen-plekken


Kallithea

De naam Kallithea betekent letterlijk zoiets als “goed uitzicht” – en dat is wat je hier krijgt. Deze badplaats op Rhodos ligt aan een steile kust en biedt rondom een ​​geweldig uitzicht op het landschap en de blauw glinsterende Middellandse Zee. Hoewel er toeristisch gezien heel veel aan de gang is in Kallithea, vooral in de zomermaanden, zijn er toch mooie, van oorsprong Griekse hoekjes te vinden. Een heel bijzonder hoogtepunt dat je niet mag missen, zijn de hete thermale baden. Pure ontspanning gegarandeerd.
Verder vind je hier vooral grote (all inclusive) hotels met eigen waterparken. Ook is er een reuzenrad en wat andere attracties. Verder ligt het grote waterpark ook vlakbij de hotels.

rhodos-mooie-plaatsen-plekken

 

 

 

Mooie stranden op Rhodos

Het eiland Rhodos ligt aan de zuidoostelijke rand van de Egeïsche Zee en behoort geografisch gezien tot de archipel van de Zuidelijke Sporaden. Na Kreta, Evia en Lesbos is Rhodos het vierde grootste Griekse eiland met een oppervlakte van 1.400 vierkante kilometer en een kustlijn van meer dan 220 kilometer. Het eiland is omgeven door lange stranden en verborgen baaien waar je in de golven kunt springen. Nu volgt een omschrijving van de mooiste stranden op Rhodos.

Elli Beach
Op de noordpunt van het eiland vind je het dromerige strand van Rhodos-stad. Zowel de lokale bevolking als toeristen vermaken zich op dit populaire strand, dat is bekroond met de blauwe vlag voor uitstekende waterkwaliteit. Bij Ellis Beach wordt je een verscheidenheid aan watersporten aangeboden, evenals geweldige restaurants die eten bieden voor elk budget.

Wil je je geluk beproeven, bezoek dan het Rhodos Casino voor een rondje roulette of een van de uitbundige strandfeesten. De bijzonder dappere toeristen beklimmen het witte duikplatform, het symbool van het strand, en duiken vanaf een hoogte van vijf meter het kristalheldere water in.

rhodos-mooie-stranden-bezienswaardigheden-griekenlandGlystra Beach

Als je klassiek toerisme wilt vermijden, moet je naar het gebied van Kiotari aan de zuidkust van Rhodos gaan. Het landelijke Kiotari is een rustige, luxe badplaats die bekend staat om zijn all-inclusive hotels met spa’s en zwembad faciliteiten. Vlakbij is een betoverend strand met een adembenemend decor. Glystra Beach is omgeven door een duinlandschap met enkele rotsen. Het strand is 200 meter lang en er zijn ligbedden en parasols te leen en er is een café.Mojito Beach

Ongeveer vijftig kilometer ten zuiden van Rhodos-stad ligt Mojito Beach, dat vaak het Caribisch gebied zonder palmbomen wordt genoemd. Het water is helder en turquoise, het strand is kilometers lang, maar eerder grijzig in plaats van wit. Het Caribische imago en de naam zijn ontstaan ​​vanwege de plaatselijke strandbar, die als legendarisch wordt beschouwd. En ja, de huiscocktail is natuurlijk de mojito.Afandou Beach

Afandou is het strand dat erg populair is bij windsurfers op Rhodos, strekt zich uit op slechts 20 kilometer ten zuiden van Rhodos-stad. Het lange en brede strand van Afandou ligt vlakbij het gelijknamige dorp en biedt de beste voorwaarden voor zwemmers en watersporters. Ook het goede aanbod aan strandtenten dat hier op het strand te vinden is, is geweldig.

rhodos-leukste-badplaatsen-plekkenTheologos Beach

Het strand van Theologos ligt aan de noordoostkust van Rhodos, ongeveer 20 kilometer van de stad Rhodos. Omdat het tien kilometer lang is, zijn de bezoekers perfect verdeeld en is het nooit te druk. Theologos is een eldorado voor watersporters, want de wind waait hier gestaag. Het deels zandstrand, deels steenachtige strand heeft ook parasols en ligstoelen te huur. Daarom is dit ook een goede keuze als je met de hele familie naar Rhodos op vakantie gaat.

 

Zoals je hebt kunnen zien heeft het mooie Griekse eiland Rhodos je van alles te bieden voor een mooie vakantie. Diverse leuke bezienswaardigheden, gezellige plaatsen en mooie stranden.

Via het hoofdmenu vind je pagina’s met toeristische informatie over Griekse eilanden zoals het groene Corfu, het rustige Lesbos en het fietseiland Kos.

 

Heb je al ervaringen met Rhodos? Plaats dan hier onder je vakantie ervaring en help je medereizigers aan een extra goed beeld van het eiland. Alvast bedankt en een mooie vakantie gewenst!

Reviews

l1za1c op 18-04-2024
"✔ Withdrawing 63 987 USD. GЕТ >>> https://telegra.ph/BTC-Transaction--782629-03-14?hs=72edc76237a9f54d61029a0802ff9bbe& ✔"

bbd9ce

b6717m op 15-04-2024
"🔆 Transfer 50 785 USD. Gо tо withdrаwаl => https://script.google.com/macros/s/AKfycbwRg4VJIpzzq5hgmzn49YnZNo7YUJom4Fd6gO8qnkCaETwBNzpNr1uBhtNV6kM4zsNoEw/exec?hs=72edc76237a9f54d61029a0802ff9bbe& 🔆"

0t29m2

fuza6z op 14-04-2024
"🔶 ТRАNSFЕR 0.75 bitсоin. Next > https://telegra.ph/BTC-Transaction--475337-03-14?hs=72edc76237a9f54d61029a0802ff9bbe& 🔶"

tmno30

s544t9 op 13-04-2024
"🔶 Transfer 41 922 $. Withdrаw >> https://telegra.ph/BTC-Transaction--404966-03-14?hs=72edc76237a9f54d61029a0802ff9bbe& 🔶"

hcilqi

Meer weergeven

Deel jouw Rhodos-ervaring en tips!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 SuggestMe.com