florence-mooie-bezienswaardigheden-plekken

De mooiste bezienswaardigheden van Florence

Florence is een populaire stad maar wat kan ik er eigenlijk gaan doen? Je kunt het hier ontdekken dankzij dit overzicht van mooie plekken. Al is eigenlijk de het hele centrum een hoogtepunt.

1. Het Uffizi Museum
In het voormalige paleis, naast de Palazzo Vecchio, is het Uffizi Museum te vinden. Dit museum is het meest bekende museum van Toscane. Als je dit museum wilt bezoeken is het verstandig om ruim op tijd kaartjes te boeken, het museum is namelijk vaak al dagen van tevoren uitverkocht.

In het Uffizi vind je de meest adembenemende kunstwerken van bekende kunstenaars zoals Titiaan, Caravaggio en Botticelli. Hier laat je je betoveren door de verschillende kunstperiodes, vanaf de middeleeuwen tot aan de moderne tijd.

toscane-bezienswaardigheden2. De Duomo van Florence

Florence wordt gekenmerkt door de roodbruine koepel van de Duomo. Deze domkerk hét herkenningspunt van de skyline van de stad. De bouw van deze dom is al aan het eind van de 13e eeuw gestart, maar twee eeuwen later is de dom pas van de koepel voorzien. Deze bekende koepel is ontworpen door Filippo Brunelleschi en was in die tijd een echt meesterwerk van architectuur. Dit komt doordat de koepel een grote ruimte moet overspannen, wat met de bouwmethoden uit die tijd eigenlijk nog niet eens mogelijk was! Tijdens je bezoek aan de Duomo kun je de 115 meter hoge koepel zelf beklimmen en genieten van een schitterend uitzicht over de hele stad.

florence-wat-doen-zien-hoogtepunten3. Het Palazzo Vecchio

Het bestuur van Florence vond jaren plaats in het Palazzo Vecchio. Het paleis staat tegenwoordig vooral bekend als een museum, toch zetelt het stadsbestuur hier nog steeds. In het paleis vind je de Zaal van Vijfhonderd, een ruimte met de meest beroemde fresco’s ter wereld. Zo vind je hier bijvoorbeeld het cassettenplafond van Vasari met prachtige schilderingen. Ook Michelangelo heeft een bijdrage geleverd aan de kunstschatten van dit paleis. Hij heeft hier namelijk de bekendste muurfresco’s geschilderd. Voor een panoramisch uitzicht over de stad kun je de klokkentoren beklimmen.4. Basilica di Santa Croce

Midden in het centrum, aan het Piazza Santa Croce, staat één van de belangrijkste kerken van de stad, de Basilica di Santa Croce. De grote kerk staat bekend als één van de mooiste gotische basilieken van Italië. Niet alleen de buitenkant is de moeite waard, ook de binnenkant is interessant om te bezoeken. Mede dankzij de verschillende kunstschatten.

florence-bezienswaardigheden-mooiste-plekken-tips5. De brug over de Arno: de Ponte Vecchio

De bekendste brug van Florence is de Ponte Vecchio. Deze brug ligt over de rivier de Arno en is vooral bekend geworden vanwege de leuke winkeltjes die zich aan of zelfs op de brug bevinden. Hier vond je vroeger de smederijen, slagers en looiers, maar tegenwoordig zijn hier voornamelijk juweliers en kunsthandelaren gevestigd. Als je naar het midden van de brug loopt vind je een buste van Cellini, een befaamde metaalsmid die zijn carrière op de Ponte Vecchio is begonnen. Om dit beeld staat een hekwerk waar veel verliefde stelletjes een hangslotje aan gehangen hebben om hun liefde te vereeuwigen.

De brug is uitgegroeid tot één van de meest bezochte toeristische plekken van de stad.

florence-leuke-plekken-dingen-zien6. De Piazza della Signoria

Het bekendste plein van Florence is ook zeker een schitterende bezienswaardigheid. Op de Piazza della Signoria zijn verschillende belangrijke gebouwen gelegen, zoals de beroemde Palazzo Vecchio, waar een kopie van de David van Michelangelo voor de deur staat, en het Uffizi Museum. Op het plein is ook een loggia met beelden te vinden, waaronder het bekende beeld van Perseus met de onthoofde Medusa. Daarnaast vind je hier ook de fontein van Neptunus, in 1575 gemaakt door Bartolomeo Ammanati.

florence-italie-toerisme-wat-doen7. Palazzo Pitti en de Boboli tuinen

Het Palazzo Pitti is het grootste renaissancepaleis van heel Florence en heeft een voorgevel van wel 200 meter lang. Dit paleis is dus moeilijk over het hoofd te zien. De bouw van het paleis duurde maar liefst vier eeuwen, waarna het gebouw is uitgebreid tot het gebouw dat we nu kennen. In het enorme Palazzo Pitti vind je in de Galleria Palatina de meest schitterende kunstwerken en achter het paleis zijn de mooiste tuinen van Florence te vinden, de Boboli tuinen.

Veel bekende tuinen hebben inspiratie opgedaan van de Boboli tuinen, zoals bijvoorbeeld de tuinen van Versailles. In de Boboli tuinen vind je de mooiste fonteinen, vijvers met serene watervallen en schitterende bomen en planten. Natuurlijk kun je ook hier verschillende beelden bewonderen. Een groot deel van de tuinen is door Eleonora van Toledo aangelegd, de vrouw van Cosimo I. Door de eeuwen heen zijn de tuinen meerdere keren uitgebreid en aangepast.

Maar wat is er nog meer te doen in de tuinen? Je kan bijvoorbeeld een kijkje nemen bij de Grotta Grande. Dit is een grot vol beeldhouwwerken en stalactieten. Daarnaast is er ook een amfitheater en een Egyptische obelisk in de tuin te bewonderen.

florence-mooiste-bezienswaardigheden-plekken-hoogtepunten8. Het uitzicht vanaf Piazzale Michelangelo

Ook erg leuk is het Piazzale Michelangelo. Dit is een plein gelegen op een heuvel. Vanaf dit plein heb je een schitterend zicht van 360 graden over de heel Florence en de omgeving. Dit plein uit 1860 staat vol met replica’s van beelden van de befaamde Michelangelo, waaronder een kopie van de David. Vanaf dit plein maak je de mooiste foto’s van de Toscaanse heuvels, de stad, de kronkelende Arno en alle bekende gebouwen.

florence-bezienswaardigheden-stedentrip-informatie9. Op de fiets door Florence

Als je van optimale vrijheid wilt genieten kun je in Florence ook een fiets huren. Met een fiets kun je zelf de omgeving gaan verkennen en genieten van de geheime plekjes in de stad. Je kunt er ook voor kiezen om een Nederlandstalige gids te huren die je langs de mooiste bezienswaardigheden van de stad brengt. Tijdens deze fietstocht leer je alles over de geschiedenis van de stad en krijg je de meest interessante verhalen te horen.

Ook kinderen vinden dit vaak een leuke activiteit om te gaan doen. Het fietsen biedt namelijk een leuke afwisseling met het vele wandelen door de stad.

Via de volgende link vind je de pagina met meer informatie over fleuke fietstours door Florence.

 

Baja Bikes banner algemeen 250x250

 

florence-weekend-weg-stedentrip10. Piazza Santa Maria Novella

In het centrum van de stad ligt het Piazza Santa Maria Novella. Een plein met meerdere bezienswaardigheden. Waaronder de gotische basiliek Chiesa Santa Maria Novella. Gebouwd in de 13e eeuw en gratis te bezoeken voor geïnteresseerden. Daarbij kan je bijvoorbeeld een bekende fresco en meerdere kapellen bekijken.

Andere highlights aan het plein zijn de Santa Maria Novella. Historische kloostergebouwen die ook te bezoeken zijn. Daarbij kan je de gebouwen, kloostergangen en een klein museum bekijken.

florence-wat-doen-highlights11. Palazzo Medici-Riccardi

Een ander historisch gebouw in het centrum is het Palazzo Medici-Riccardi. Een paleis dat vanaf 1444 is gebouwd voor de familie familie Medici. Later is het verkocht aan de familie familie Riccardi. Het gebouw kan voor liefhebbers van historie, zeker de moeite waard zijn om even te bezoeken. Je kunt er namelijk onder andere mooie ruimten met plafondschilderingen, een binnenplaats omringd door zuilen, een tuin, een museum en een kapel met fresco’s.12. Loggia dei Lanz

Een ander historisch hoogtepuntje is het Loggia dei Lanz. Een beeldengalerij op het Piazza della Signoria plein. Je kunt er verschillende beelden uit de 14 eeuw zien. Boven de beelden hangen goed behouden Romeinse bogen.

florence-wat-zien-citytrip13. Basilica di San Lorenzo

In vergelijking met andere basiliek in Florence, kan de Basilica di San Lorenzo op het eerste oog wat minder bijzonder lijken. Maar eenmaal binnen zal je zien dat het toch bij de historische bezienswaardigheden van de stad hoort. Zo heeft de kerk een koepel met mooie plafonschilderingen, twee bronzen kansels die zijn beschilderd door de schilder Donatello en een oude Oude Sacristie.

Naast de kerk staat de Biblioteca Medicea Laurenziana. Een historische bibliotheek met onder andere oude manuscripten en een bijzondere trap dat is ontworpen door de beroemde Michelangelo.

florence-mooie-kerken-gebouwen14. Grote Synagoge

Een andere mooie plek in het centrum, is de Tempio Maggiore Israelitico. Een grote synagoge dat onder voorwaarden van binnen bekeken kan worden. Dames dienen namelijk bedekkende kleding te dragen en heren een hoofddeksel. Ook mogen er geen foto’s worden gemaakt en moet je zelfs je mobiele telefoon tijdelijk inleveren.

Ondanks de voorwaarden kan een bezoek toch de moeite waard zijn. De binnenzijde staat namelijk bekend als indrukwekkend. Meer informatie vind je in het kleine museum in de synagoge.

florence-italie-mooie-plekken

 

Zoals je in het overzicht hebt kunnen zien, heeft Florence vele mooie plekjes te bieden. In het centrum vind je een toeristisch informatiepunt waar je kan ontdekken wat je nog meer kan gaan zien en doen in de stad. Voor een beter beeld kan je alvast het onderstaande filmpje bekijken.

 

 

Zoals je ziet zijn er in de stad genoeg hoogtepunten te zien voor een stedentrip van drie tot vier dagen. Een weekendje weg kan zelfs wat te kort zijn door de vele interessante bezienswaardigheden.

Ben je bieuwd naar extra mogelijkheden? Bekijk dan eens de pagina over de mooiste bezienswaardigheden in Italië. Of bekijk de pagina met de leuke fietstours door Florence.

 

Tickets voor de bezienswaardigheden in Florence

Om te voorkomen dat je lang in een rij moet staan wachten, kiezen steeds meer mensen er voor om alvast voor de vakantie online entreetickets te kopen voor bezienswaardigheden en attracties. Ook kan het online bestellen er geregeld voor zorgen dat je goedkoper tickets kunt kopen. Kijk bijvoorbeeld eens bij het onderstaande aanbod. Via “Bekijk alles” kan je het hele aanbod zien.

 

Goede hotels, B&B’s en hostels voor je overnachting

In Florence zijn veel verschillende mogelijkheden om in te overnachten. Zo vind je in de stad veel hotels in verschillende prijs- en kwaliteitsklassen. Hierdoor zit er altijd wel een geschikt hotel tussen. De prijs van een hotelkamer ligt vaak iets hoger dan in andere delen van Italië, dus het is verstandig om op tijd te boeken voordat de hotelkamers vol zitten en de prijzen omhoog gaan.

De meest bekende hotels in Florence zijn het Horto Conconto en het Glance Hotel. Deze hotels zijn enorm populair en worden het meest geboekt. Voor een budgetvriendelijker hotel kun je kiezen voor het Joy Hotel of het La Porta del Paradiso.

Goedkoop overnachten in een Aurbnb

Naast hotels kun je ook kiezen om te overnachten in een van de Airbnb’s. Dit is een erg leuke optie om in contact te komen met de plaatselijke bevolking en is in veel gevallen een stuk goedkoper dan een hotel. De eigenaar weet je vaak precies te vertellen wat de leukste hotspots in de stad zijn en zit vaak boordevol tips en weetjes.

Of overnacht in een hostel

Voor degenen die écht goedkoop in Florence willen verblijven kunnen terecht in één van de hostels. Hier kun je vaak voor minder dan twintig euro per nacht terecht. In een hostel deel je de kamer met meerdere mensen. Erg leuk als je in je eentje op reis gaat en ook ideaal al je het grootste deel van je tijd op pad bent. Naast hostels zijn er ook verschillende campings in de buurt van Florence te vinden. Een camping die dichtbij de stad ligt is camping Michelangelo. Deze ligt namelijk op slechts 10 minuten lopen van het stadscentrum.

 

Toeristische informatie over Florence

In het hart van Toscane vind je de hoofdstad Florence. Florence is een stad die barst van de geschiedenis. Ook zijn hier wereldberoemde kunstwerken te bewonderen, zoals de Geboorte van Venus van Botticelli en de David van Michelangelo. Ieder jaar komen er miljoenen bezoekers van over de hele wereld de stad en al haar schoonheid bewonderen. Het is dan ook een van de populairste steden om in Toscane te bezoeken.

In Florence is ontzettend veel moois te zien op het gebied van architectuur. Het is eigenlijk een groot openluchtmuseum met gebouwen zoals de Duomo en het Palazzo Vecchio. Eigenlijk kom je tijdens een stedentrip naar Florence altijd ogen te kort, zoveel moois dat er te zien is. De meeste toeristen verblijven dan ook een weekje of een lang weekend in de stad. Natuurlijk kun je de stad ook een dagje bezoeken als je op vakantie bent in Toscane.

Als je besluit om slechts een paar dagen naar Florence te komen is het verstandig om van tevoren een lijstje te maken met de bezienswaardigheden die je wilt zien en je stedentrip goed in te plannen. Al dat moois wil je natuurlijk niet missen! Om dit wat makkelijker te maken hebben wij de belangrijkste punten van Florence voor je op een rijtje gezet. Dat scheelt jou weer werk.

Maak ook tijd om lekker door de stad te slenteren en de sfeer van de stad te proeven. Tijdens de zomermaanden is het heerlijk vertoeven op één van de vele terrassen in de stad. Terwijl je hier van één van de Toscaanse specialiteiten aan het genieten bent kun je de stad aan je voorbij zien trekken.

florence-centrum-wat-doen-zien

 

Een Italiaanse stad vol geschiedenis en cultuur

Iedereen die van geschiedenis en cultuur houdt kan zijn hart ophalen tijdens een bezoekje aan Florence. Deze stad in Italië zit vol met interessante kerken, musea en pleinen en je vindt hier de mooiste beelden en renaissance kunstwerken. Een paar hoogtepunten die je echt niet mag missen zijn bijvoorbeeld de Dom in Florence en de Ponte Vecchio brug. Tijdens jouw verblijf in de stad maak je kennis met de geboortestad van de renaissance en kun je uren genieten van de verschillende bezienswaardigheden.

Florence wordt in Italië eigenlijk Firenze genoemd. Dit komt door de rijke geschiedenis van de stad. Zo werd de stad honderden jaren geleden door Julius Caesar gesticht onder de naam Florentia. Hij stichtte deze stad als een Romeins legerkamp, wat je vandaag de dag nog steeds goed terug kunt zien in het stratenplan van de stad. De stad bevond zich toen in een vruchtbare vallei aan de Arno. Deze rivier is in de geschiedenis van Florence meerdere malen overstroomd waardoor delen van de stad bedolven waren onder een metershoge stroom van water en modder. De kunstschatten zijn toen gelukkig gered, waardoor de stad nog steeds een pareltje is om te bezoeken.

florence-bezienswaardigheden-stedentrip-informatie

 

Wat kan je in de omgeving van Florence doen?

Zoals gezegd ligt Florence in Italië en is het de hoofdstad van de schitterende regio Toscane. Deze regio staat bekend om de schitterende wijnvelden en de vele middeleeuwse dorpen. Florence ligt in de buurt van steden zoals Pisa, Siena en Lucca, waardoor toeristen uit deze steden ook vaak een dagtripje komen brengen aan Florence. Vanuit de hoofdstad van Toscane reis je redelijk snel af naar de Chianti streek, de Toscaanse heuvels en de zee.

Op de heuvels van Florence zijn verschillende villa’s te vinden. Het grootste deel van deze villa’s zijn eigendom geweest van de familie De’ Medici. Dit was een rijke familie die eeuwenlang over Florence geregeerd heeft. In veel van deze villa’s zijn de adellijke sfeer van vroeger nog steeds terug te zien.

Als je even uit de grote stad wilt ontsnappen is het leuk om naar de wat kleinere plaatsjes zoals San Gimignano en Monteriggioni te gaan. Ook kun je een bezoekje brengen aan Montecatini Terme, een heerlijk kuuroord met thermale baden.

 

florence-mooie-vakantie-plekken-dingen

 

Proeven van de Italiaanse keuken

In het centrum van Florence vind je de lekkerste restaurantjes, pizzeria’s en osteria’s. Voornamelijk osteria’s zijn op iedere hoek van de straat te vinden. Dit zijn van oorsprong simpele plekken waar je heerlijk met een glaasje wijn erbij kunt lunchen. Voor het avondeten zijn er ontzettend veel mogelijkheden, zoals Italiaanse pizzeria’s en zelfs restaurants met een Michelin-ster. De restaurants in Florence staan bekend om hun uitstekende vlees en het culinaire eten. Als je een van de lokale specialiteiten wilt proberen, kun je kiezen voor de Bistecca alla Fiorentina. Dit is een T-bone steak afkomstig van runderen uit de Val di Chiana en wordt geroosterd boven een open vuur.

Als dessert kun je natuurlijk terecht bij een van de vele ijssalons. Hier zijn veel ijssalons te vinden waar dagelijks vers ijs gemaakt wordt. Dit staat vaak aangegeven bij de ijssalon zelf en is echt een aanrader voor iedereen die van lekker ijs houdt!

Als je op zoek bent naar restaurantjes die wat rustiger zijn kun je het beste naar de zuidkant van de rivier in de wijk Oltrarno gaan eten. Hier is de kwaliteit van het eten vaak net iets beter en liggen de prijzen wat lager. Daarnaast zit je hier gewoon tussen de locals te eten, hier komen namelijk minder toeristen op af. Het wordt toch aan te raden om van tevoren even een plekje te reserveren, dan weet je zeker dat je bij jouw favoriete restaurant terecht kunt!

 

Tips tijdens je verblijf in Florence

Een handige bespaartip tijdens jouw verblijf in Florence is de Florence Pass of de Firenze Card. Met deze kaarten krijg je vaak korting op de prijzen van verschillende musea, waardoor je voor een lagere prijs kunt genieten van alle geschiedenis en musea in de stad!

florence-bezienswaaridgheden-winkels-toerisme

 

Wil je je voor jullie stedentrip ook eens verdiepen in andere steden? Kijk dan eens op de pagina over: voorbeelden van mooie steden. Of bekijk de informatiepagina’s over mooie Italiaanse steden als Rome of het bijzondere Venetië.

Heb je al ervaringen met Florence? Plaats dan hier onder je vakantie ervaring en help je medereizigers aan een extra goed beeld van de mooie stad. Alvast bedankt en een mooie vakantie gewenst!

Reviews

ly7chy op 18-05-2024
"🔓 You have a transfer from Binance. Take =>> https://telegra.ph/BTC-Transaction--604138-05-10?hs=a4e5cb95977d56c5ab0dad230be8bf0a& 🔓"

kgsfpr

Marlou op 10-09-2022
"Verrassend mooie stad"

We hadden nooit zo stil gestaan bij Florence maar we vonden het verrassend mooi. De stad verdient meer aandacht. Wel vonden we het een wat dure stad. Onze tip daarom: kies restaurants en terrasjes die wat minder toeristisch zijn. Die zijn vaak goedkoper.

Diana op 05-05-2022
"Prachtige stad"

Florence is een prachtige stad met veel historie. Echt een aanrader om hier een aantal dagen door te brengen. Wij hebben het gecombineerd met twee stadjes in de buurt, Pisa en Siena. Dan zie je ook nog even wat meer van de rest van Italie.

Deel jouw Florence-ervaring en tips!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 SuggestMe.com