praag-stedentrip-centrum-bezienswaardigheden-citytrip

De mooiste bezienswaardigheden van Praag

De hoofdstad van Tsjechië is al jaren een geliefde bestemming onder toeristen. Maar wat kan ik er eigenlijk zien en doen? Je vindt de antwoorden hier dankzij dit overzicht van mooie plekken.

1. Karelsbrug
De Karelsbrug over de Moldau is één van de oudste stenen bruggen op het Europese continent en verbindt de oude stad en de kleine stad in Praag. Al wandelend over de meer dan 500 meter lange brug hebben de talrijke toeristen van de Tsjechische hoofdstad een prachtig panoramisch uitzicht over de hele stad. Niet voor niets wordt deze bezienswaardigheid beschouwd als het ultieme herkenningspunt van Praag.

praag-bezienswaardigheden-citytrip-tips2. Josefov – Joodse wijk

Sporen van Joodse migratie in Praag gaan terug tot de 10e eeuw. Vanaf het midden van de 13e eeuw begonnen Boheemse heersers de Joodse minderheid naar een getto in het noorden van de oude stad te drijven. Dit ghetto, de Josefov, diende om de joodse religieuze gemeenschap buiten te sluiten en bestond tot 1848. Tegenwoordig kun je de overblijfselen van dit historisch waardevolle gebied bezoeken. Vooral de Oude Joodse Begraafplaats en de synagogen in Josefov vormen een spectaculair bewijs van een slepende en door conflicten geteisterde geschiedenis.3. Praagse Burcht

De Praagse Burcht is een van de meest populaire bestemmingen voor een korte vakantie in Tsjechië. Met een oppervlakte van maar liefst 45 hectare is het gebied rond de Praagse Burcht zelfs het grootste aaneengesloten kasteelcomplex ter wereld. Hoog gelegen op de Hradschin Berg, is het 360 graden uitzicht over heel Praag vanaf het kasteelterrein een van de mooiste items op het programma van een vakantie in Praag. Tot op de dag van vandaag heeft de Praagse Burcht grote politieke relevantie. Het is namelijk de zetel van de presidenten van de Tsjechische Republiek.

praag-bezienswaardigheden-citytrip-tips-14. Stadhuis

Als hart van de Oude Stadsring rijst de toren van het gotische stadhuis 42 meter de lucht in. Integreer een bezoek aan het stadhuis in jouw sightseeing tour door Praag en kies voor een rondleiding of een zelfstandige bezoek. Een bijzonder hoogtepunt is de astronomische klok , die sinds 1410 de toeschouwers fascineert met zijn kleurrijke uiterlijk.5. Historische binnenstad

De oude binnenstad en het oude stadsplein van Praag zijn door de eeuwen heen ontstaan ​​rond het centrale marktplein. Hier vind je heilige gebouwen zoals de Tynkerk, maar ook veel cafés en restaurants. Hier bevindt zich ook het stadhuis met de wereldberoemde astronomische klok.

Gasten en de lokale bevolking van alle leeftijden en rangen en standen scharrelen door elkaar op het marktplein. Hier kun je elkaar ontmoeten, muziek maken of de sfeer van de “Gouden Stad” op je in laten werken.

praag-hoogtepunten-wat-doen-centrum-citytrip6. Wenceslas Plein

Het Wenceslas Plein in de buurt van de oude binnenstad van Praag lijkt meer op een ruime boulevard. Met een indrukwekkende lengte van 700 meter is het een populaire ontmoetingsplaats voor veel inwoners van Praag. Aan het einde van het plein troont het Nationaal Museum op een kleine heuvel, terwijl op en rond het plein monumenten, restaurants en veel kleine winkeltjes te vinden zijn. Het Wenceslas Plein was ook het toneel van een aantal historische gebeurtenissen, zoals de grote politieke demonstraties van 1968 en 1989.

praag-bezienswaardigheden-centrum-stedentrip7. Klementinum

Het Klementinum was ontworpen als een jezuïetencollege en is aan het einde van de 16e eeuw gebouwd. In de loop van de tijd is het Klementinum verder uitgebreid en wordt het nu beschouwd als een van de grootste historische gebouwen complexen van Europa. De belangrijkste haltes tijdens de tocht door het Klementinum zijn de 68 meter hoge Astronomische Toren, de Meridian Hall en de prachtige barokke bibliotheek zaal. Boek een rondleiding en beleef een deel van de geschiedenis van deze Tsjechische culturele metropool.8. Vyšehrad

Vyšehrad is de oudste koninklijke residentie in Tsjechië. Gelegen direct aan de Moldau, kijk je vanaf hier uit over de hele oude stad en de Praagse Burcht. Er zijn ook enkele andere bezienswaardigheden op het gebied van de vesting. Als je hier al eerder bent geweest, is het ook de moeite waard om de Sint-Petrus-en-Pauluskerk of de Sint-Maarten Rotonde te bezoeken, het oudste bewaard gebleven monument in Praag.9. Sint-Vituskathedraal

De Sint-Vituskathedraal is een van de meest indrukwekkende bouwwerken in het kasteelcomplex van Praag. Dit is een van de belangrijkste kathedralen in de stad en was het toneel van talrijke kroningsceremonies voor Boheemse heersers. Je kunt hier ook een kerkdienst bijwonen en je laten meeslepen in de cultuur en geschiedenis van Praag. De Sint-Vituskathedraal is al meer dan 1000 jaar de spil van het Boheemse en later Tsjechische staatsapparaat.

praag-weekend-weg-tips-bezienswaardigheden-hoogtepunten10. Goldener Gässchen

Dichtbij de Praagse Burcht is de Goldener Gässchen, de Gouden Laan. Waarschijnlijk de beroemdste straat in Praag. In de late middeleeuwen vestigden zich veel goudsmeden in het steegje, wat later bijdroeg aan de naam. De straat krijgt echter landelijke bekendheid door een prominente bewoner. Franz Kafka woonde en werkte in Goldener Gässchen, in de woning met huisnummer 22.11. Strahov klooster en de historische bibliotheek

Op de helling van de Petrin heuvel even buiten de vestingwerken van de Praagse Burcht, ligt het Strahov klooster. Een historische bezienswaardigheid dat vooral populair is dankzij de imposante bibliotheek. In verschillende zalen met prachtige plafondschilderingen en barokke plafondhoge kasten vol historische boeken.
Klein nadeel; bezoekers mogen de bibliotheekzalen niet betreden. Je kunt alleen vanuit de deurpost, de zalen inkijken.

praag-klooster-museum-wat-doen-zien-centrum12. Letná Park
Zoek je even een rustige plek? Dan kan je naar de top van de Letná berg lopen. Je kunt er namelijk heerlijk rustig wandelen. Onder andere door het Letná Park en zelfs door paleistuinen. Op de berg staat namelijk ook het zomerpaleis van Koningin Anna. Een sprookjesachtig paleis dat gedeeltelijk te bezoeken is.
Vanaf meerdere heb je mooie uitzichten over de stad. Ideaal voor van mooie foto’s.13. Mala Strana

Het centrum biedt voor toeristen de mooiste plekken tijdens een vakantie. Maar ook de wijk Mala Strana is een leuk gebied. Minder toeristisch maar toch allerlei bezienswaardigheden en leuke plekken.
Je vindt er vele gezellige straatjes vol huizen met een barokke bouwstijl. Ook zijn er allerlei winkeltjes, restaurants en uitgaansgelegenheden. Eén van de hoogtepunten is de de Petrin uitkijktoren. Het is een kleinere kopie van de Franse Eifeltoren en biedt prachtige uitzichten over Praag.

praag-wat-doen-hoogtepunten14. Spaanse synagoge
De enorme kerken in de stad zijn bekende highlights. Maar de minder bekende Spaanse Synagoge doet eigenlijk niet onder. Zeker wanneer je eenmaal binnen bent, zal je vast onder de indruk zijn van het interieur en de versierselen. De vele gouden wand- en plafondschilderingen zorgen voor een bijzonder geheel.
De synagoge werd voltooid rond 1868 en staat naast de Heilige Geestkerk in de Joodse wijk.

praag-leuke-plekken-citytip15. Sint Nicolaaskerk
In de wijk Malá Strana, vlakbij de bekende Burcht, staat één van de twee Sint Nicolaaskerken. Ook deze kerk is gewijd aan de wel bekende Sinterklaas.
Met name door de binnenzijde, is de kerk zeker een bezoekje waard. Mede dankzij de 75 meter hoge koepels die zijn voorzien van allerlei wandschilderingen. De kerk kan een handige combinatie zijn met een bezoek aan de Praagse Burcht.16. Kruittoren

Vlakbij de bekende Karelsbrug staat de Kruittoren. Een goed behouden historische toegangspoort met een robuust uiterlijk. Door de locatie zullen de meeste toeristen automatisch langs de toren komen tijdens hun vakantie in de stad. Een fotogeniek gebouw dat leuk kan zijn om even te bekijken.

praag-stedentrip-highlights-hotels17. Dansende Huis

In de jaren 90 werd Praag een bijzonder gebouw rijker; het Dansende Huis. Een kantoorgebouw dat twee dansende mensen moet uitbeelden. Of dit inderdaad gelukt is, daar verschillen de meningen over. Maar origineel is het gebouw zeker. Voor liefhebbers van architectuur kan het Dansende Huis een leuk plek zijn om even te gaan bekijken tijdens je citytrip.

Eventueel kan je op het dakterras gaan dineren bij een Frans restaurant. Tijdens het eten kan je genieten van uitzichten over de stad.18. Praagse hoogtepunten per fiets bekijken

Je kunt de highlights en leuke plekken van de stad ook gaan ontdekken per fiets. Hierdoor hoef je minder te lopen en kan je extra veel zien. Je kunt een fiets huren en zelf je route bepalen. Maar je kunt ook kiezen voor een rondtour met of zonder een gids. Een gids heeft als voordeel dat je niet zelf de route hoeft te zoeken en dat je extra uitleg krijgt over interessante plekken.

Via de volgende link vind je de pagina met informatie over: fietstours door Praag.

 

Baja Bikes banner algemeen 250x250

 

Zoals je ziet zijn er in de stad genoeg hoogtepunten te zien voor een stedentrip van drie tot vier dagen. Een weekendje weg kan zelfs wat te kort zijn door de vele interessante bezienswaardigheden.

 

Tickets voor de bezienswaardigheden in Praag

Om te voorkomen dat je lang in een rij moet staan wachten, kiezen steeds meer mensen er voor om alvast voor de vakantie online entreetickets te kopen voor bezienswaardigheden en attracties. Ook kan het online bestellen er geregeld voor zorgen dat je goedkoper tickets kunt kopen. Kijk bijvoorbeeld eens bij het onderstaande aanbod. Via “Bekijk alles” kan je het hele aanbod zien.

 

Hotels in het centrum voor je overnachtingen

Praag is een zeer toeristische stad. Geen wonder dus dat er keuze zat is op het gebied van hotels. Er zijn goedkopere, maar schone, hostels, zeer luxe vijfsterrenhotels en alles er tussen in. Afhankelijke van je smaak en budget, vindt je een goede en veilige plek om te overnachten in deze Tsjechische parel. Hier volgt onze selectie hotels in Praag.

The Grand Mark
Het 5-sterren hotel The Grand Mark Prague is een imposant en monumentaal woon paleis dat gebouwd is  in de 17e eeuw. Zij verwelkomen de gasten met een stijlvolle en tijdloze pracht. Met een geslaagde mix van traditioneel en eigentijds design in alle ruimtes van het hotel, biedt The Grand Mark een speciaal soort vakantie-ervaring.

Hotel NYX
Een hotel voor kunst- en cultuurliefhebbers. Het designhotel NYX Prague trekt zijn gasten niet alleen met zijn uitstekende ligging – in het centrum van Praag direct naast het beroemde Mucha Museum – maar ook met zijn bijzondere faciliteiten. Alle ruimtes van dit ongewone hotel zijn ingericht en ontworpen met werken van verschillende lokale kunstenaars uit Praag.

Perla Hotel
Perla Hotel Prague is en modern 4 sterren hotel is gelegen in het centrum van Praag. Het designhotel ligt op ongeveer 10 minuten lopen van het strand aan de rivier de Moldau en op slechts een paar meter van het Wenceslasplein en het Oude Stadsplein. Het biedt de perfecte accommodatie voor een ontspannen stedentrip.

Majestic Plaza
Twee historische gebouwen verbonden door een atrium vormen de bijzondere charme van Hotel Majestic Plaza in Praag. Het eerste gebouw, een voormalig Pawlatschenhaus gebouwd in 1880, heeft 50 kamers die zijn ingericht in Biedermeier-stijl. De schrijver Jaroslav Hasek werd op 30 april 1883 geboren in dit gebouw, aan de kant van de Kolskástraat.

U Zlateho Stromu
Het luxe 4-sterren hotel U Zlateho Stromu ligt in de historische oude binnenstad van Praag – in een voetgangersgebied aan de historische Königsweg – op slechts 4 minuten van de onvergetelijke Karelsbrug. Maar het is niet alleen de uitstekende locatie die dit hotel zo speciaal maakt: de beroemdste muziekclub van Praag, de Music Club Zlatý strom, bevindt zich in de kelder van het smaakvol ingerichte hotel in renaissancestijl.

 

Toeristische informatie over Praag

Praag, de gouden stad, is niet alleen de hoofdstad van Tsjechië, maar ook één van de meest indrukwekkende metropolen van Oost-Europa. De stad aan de Moldau is verbluffend mooi en de architectuur en kunst variëren van gotisch tot art nouveau. Praag is enerzijds rijk aan historisch erfgoed en anderzijds een levendige, moderne stad. Vooral jongeren komen naar Praag om te genieten van het unieke nachtleven en zich onder te dompelen in de Oost-Europese cultuur.

De Tsjechische hoofdstad heeft haar 6 miljoen jaarlijkse bezoekers veel te bieden. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden is de Praagse Burcht, met bijna 70.000 vierkante meter het grootste kasteelcomplex ter wereld. Talloze tuinen, historische gebouwen, rondleidingen en wijngaarden zijn ​​open voor bezoekers.

Praag heeft ook een indrukwekkende kathedraal die bijna elke dag open is. En er zijn tal van restaurants en cafés om lekker te genieten. Een ander beroemde attractie in de stad is de Karelsbrug. Het werd voltooid in 1402 en maakt het mogelijk om de Moldau al meer dan 600 jaar over te steken. Kortom, Praag is altijd een bezoek waard.

In het centrum is een toeristisch informatiepunt gevestigd waar je kan ontdekken wat je nog meer kan gaan zien en doen in Praag.

 

 

Leuke winkelstraten in het centrum van Praag

Er is een gevarieerd winkelaanbod in de Tsjechische hoofdstad. Winkelen in Praag is heerlijk. Er is niets dat niet wordt aangeboden. In het grootste winkelcentrum van de stad merk je nauwelijks hoe de uren verstrijken als je van winkel naar winkel slentert. Dit zijn de belangrijkste winkelcentra:

  • Palace Floria – het grootste winkelcentrum in Praag;
  • Pariser Straße – het adres voor het luxe en exclusieve aanbod.
  • Winkelcentrum Cerna Ruze – winkelplezier op meerdere verdiepingen;
  • Winkelcentrum Novy Smichov – winkelervaring op de beste locatie van de stad.

 

praag-leuke-winkels-waar-winkelen

 

Interessante musea voor je Praag stedentrip

Veel verschillende musea wachten op toeristen. Naast de grote en bekende musea zoals het Nationaal Museum of het Joods Museum, zijn er nog vele andere instellingen te bewonderen in de stad Praag. Geniet van jouw verblijf en ervaar het culturele aanbod in al zijn glorie.

Communisme Museum
In het Communisme Museum komt je meer te weten over het leven in Tsjechië na de Tweede Wereldoorlog. Naast exposities uit het communistische regime, kun je je vergapen aan verschillende locaties zoals een klaslokaal of een verhoorkamer van de geheime politie.John Lennon muur

De huidige John Lennon muur was aanvankelijk een eenvoudige muur in de oude binnenstad van Praag. Het werd in de jaren tachtig in de graffiti scene gebruikt om foto’s van John Lennon te spuiten, evenals teksten van hem en de Beatles. Al snel werden deze aangevuld met politieke boodschappen die zich tegen de toenmalige communistische regering keerde. Historisch gezien wordt deze ontluikende opstand Leninisme genoemd.Dům U Černé Matky Boži

In december 2015 kwam de droom van veel kunstliefhebbers uit: een permanente tentoonstelling over het Tsjechisch kubisme werd geopend in het Dům U Černé Matky Boží, vrij vertaald naar het Huis van de Zwarte Moeder Gods. Alles is hier perfect op elkaar afgestemd, want de gebouwen en kamers zijn waardige vertegenwoordigers van deze stijl uit de jaren ‘10 van de vorige eeuw.Nationaal Museum

Praag biedt je ook het oudste en grootste museum van Tjechie; het Nationaal museum. Het mooie gebouw staat aan het Wenceslasplein en heeft een enorme collectie van miljoenen voorwerpen. Het museum behandeld onderwerpen zoals:

• de wonderen van de evolutie
• de geschiedenis van de twintigste eeuw
• galerij van mineralen
• Tsjechische politieke geschiedenis

interessante-musea-praag-leuke-activiteitenNational Gallery

De Nationale Galerie in Praag is het belangrijkste kunstmuseum van Tsjechië. De collecties omvatten werken van nationale en internationale kunstenaars. Kunstliefhebbers moeten bij het bezoeken van de verschillende tentoonstellingen voldoende tijd inplannen. Al in 1796 werd in Praag een voorloper van de National Gallery opgericht, waaraan in 1902 de Royal Bohemian Collection werd toegevoegd. Alle exposities zijn sinds 1918 verenigd onder de huidige naam en zijn in handen van de staat.Spookmuseum

Er gaan over Praag verschillende spookverhalen rond. Ondertussen is er zelfs een museum aan gewijd; het Mysteria Pragensia. Je kunt er allerlei informatie vinden over onder andere plaatselijk bijgeloof, legendes en spookverhalen. Een gedeelte van het spannende en interactieve museum is onder de grond gevestigd. Je vindt het museum vlakbij de bekende Karelsbrug in het centrum.Marionettenmuseum

In de Tsjechische cultuur spelen marionettenpoppen een belangrijke rol. De dansende poppen aan touwtjes kom je nog geregeld in het straatbeeld tegen. Ben je wel eens benieuwd hoe de poppen zijn ontstaan en hoe men ze aan het dansen krijgt? Dan kan je een kijkje nemen in het Marionettenmuseum, te vinden vlakbij de Karelsbrug. Ook kan je er diverse marionettenpoppen bekijken en uiteraard zelf eens een dansje wagen met een pop als danspartner.Choco Story

Een geliefd uitje voor veel vrouwen, een heus chocolade museum. Het kan in Praag. In museum Choco Story kan je namelijk van alles te weten komen over het “bruine goud”. Van het ontstaan tot de fabricage en van de verschillende smaken tot bijzondere toepassingen. Ook kan je een workshop met chocolade volgen en het winkeltje bezoeken.

 

 

Stedentrip met kinderen naar Praag

Net als in veel Duitse steden, heeft Praag rond kerst nog meer pracht en praal te bieden, want dan openen talloze kerstmarkten in de hoofdstad hun deuren. Sommige hiervan zijn niet alleen van groot historisch belang, maar ook een populaire bestemming voor toeristen met kinderen. De kerstmarkten vinden plaats van eind november en begin december.

Nu volgen nog vier activiteiten in Praag die de kids super leuk gaan vinden:

Schützeninsel
Het Schützeninsel is populair bij gezinnen die er graag wandelen en hun vrije tijd doorbrengen. Het is ook mogelijk om een ​​boot of een waterfiets te huren. Er zijn hier drie bootverhuurders. Als alternatief is er een ander verhuurpunt op de Smetana-werf. Bovendien kunnen vlotten inclusief barbecues of motorboten worden gehuurd op de oever van Smichov, waar een bushalte is.

Bekijk de astronomische klok
Mis het spektakel bij de astronomische klok in het gemeentehuis niet. De stadhuisklok uit de 15e eeuw wordt beschouwd als de best bewaarde middeleeuwse mechanische klok ter wereld. De beiaard inclusief mechanische marionetten show klinkt elk uur op de toren van het Oude Stadhuis. Het is een fantastisch schouwspel wat menig kind zal betoveren.

Maak een boottocht over de Moldau
Praag vanaf het water bewonderen is een unieke ervaring. Je kunt kiezen uit verschillende tochten op de Moldau. Onze aanbeveling is de twee uur durende Grote Praag cruise, waarbij je het panorama van de Praagse Burcht ontdekt en onder de Karelsbrug doorvaart naar de historische Smíchov-scheepssluis.

Lego Museum
In de Czech Republic tentoonstelling van het Lego Museum zijn de mooiste bezienswaardigheden van Tsjechië in miniatuur gereproduceerd, op een oppervlakte van ongeveer 900 vierkante meter. Zowel grote als kleine bezoekers komen aan hun trekken en kunnen betoverd worden door de realistische weergave van de verschillende monumenten en gebouwen. De tentoonstelling omvat onder meer het Karlstejn-kasteel, de Jeted-tv-toren en de Sint-Vituskathedraal, maar je kunt ook de grootste Lego-achtbaan ter wereld bekijken of ontdekken hoe een camera obscura werkt.

Dierentuin
Ook de dierentuin kan een leuk uitje met kinderen zijn. Het grote park ligt aan de rand van de stad en is goed bereikbaar per auto en openbaar vervoer. Je kunt er maar liefst ruim 600 verschillende diersoorten gaan bekijken.
De dierentuin staat goed bekend en is tijdens een internationale wedstrijd zelfs in de Top 5 van mooiste dierentuinen geëindigd.

praag-uitjes-vakantie-toeristische-tips

 

Welke gratis activiteiten kan je in het centrum doen?

Er is genoeg te doen in Praag, zonder dat je daar je portemonnee voor hoeft te trekken. De stad is heerlijk om doorheen te wandelen en te genieten van alle kleine straatjes met gekleurde vakwerkhuisjes. Er zijn een boel kosteloze attracties in Praag, lees maar snel verder.

Wandelen door de oude stad
Een populaire activiteit in Praag is slenteren door de oude stad. Slenter door de gezellige steegjes en bewonder de unieke architectuur die het verhaal van Praag vertelt. In het centrum van de oude stad ligt het 9.000 vierkante meter oude stadsplein, ook wel bekend als Staromák.

Op het grote plein staan goud- en zilver geschilderde pantomime-artiesten die de toeristen aan het lachen maken en artiesten met gigantische zeepbellen verrukken de kinderen. Andere hoogtepunten van de oude stad zijn de Praagse Kruittoren en de vele kerken die de moeite waard zijn, zoals de Tynkerk of de St. Nicolaaskerk in de oude stad.

praag-bezienswaardigheden-centrum-wat-doen-activiteiten

 

Ontspan in Letná Park
In dit park stond een enorm standbeeld van Stalin, maar dat werd in de jaren zestig afgebroken. Tegenwoordig is Letná Park een populaire ontmoetingsplaats voor jong en oud. Vooral skateboarders demonstreren hier graag hun tricks. Genieten van de drukte op een deken in het gras of in een van de vele biergarten. Het is een van de beste vrijetijdsactiviteiten in Praag.

Loop naar de Praagse Burcht
De Praagse Burcht is waarschijnlijk de beroemdste bezienswaardigheid in Tsjechië. Eeuwenlang was het de zetel van de Tsjechische heersers en nu wonen de presidenten van de staat er. Op een terrein van 45 hectare vind je paleizen, kerken, officiële gebouwen en pittoreske tuinen. Dit maakt de Praagse Burcht het grootste gesloten kasteelgebied ter wereld.

Vanuit de oude stad steek je de Karelsbrug over en dan kom je via de Lesser wijk bij een trap. Na een paar honderd treden bereik je de Praagse Burcht en na de inspannende klim kun je genieten van het adembenemende uitzicht. De Sint-Vituskathedraal staat midden in de Praagse Burcht, de beroemdste kerk van de stad. Mis deze attractie niet tijdens uw bezoek.

praag-wat-doen-leuke-plekken-dingen

 

Ontdek de Karelsbrug
De brug leidt over de Moldau en verbindt zo de oude stad met Lesser. De Karelsbrug is de meest populaire bezienswaardigheid in Praag en is meer dan 600 jaar oud. Wandel naar de andere kant van de rivier, langs artiesten, verkopers en straatmuzikanten, en krijg een eerste blik op de Praagse Burcht. ’s Avonds, in het licht van de straatlantaarns, hangt er een romantische sfeer in de straten van de stad.

 

Praagse metro per sms

De metro van Praag is pas 40 jaar oud. Het grootste deel  is door Russen gebouwd. Het vervoert gemiddeld 60 miljoen mensen per jaar. Het is gemakkelijk te gebruiken, snel, schoon en efficiënt. Momenteel bedienen drie verschillende lijnen een netwerk van ongeveer 62 kilometer lang, waarbij de meeste van de 61 stations ondergronds liggen. Alle metrostations hebben roltrappen. Sommige zijn toegankelijk voor gehandicapten.

Een kaartje voor de Praagse metro kost momenteel ongeveer € 1,00 voor 30 minuten of € 1,40 voor 90 minuten. Een dagkaart voor 24 uur kost je circa € 4,50. Overstappen is in alle drie de gevallen toegestaan. De tickets moeten onmiddellijk na het betreden van de metro worden gevalideerd. De kaartjes zijn te koop in de stations. Veel hotels bieden ook metrokaartjes aan. In Praag kun je ook op elk moment een kaartje kopen via sms. Dit kost dan precies evenveel als een regulier ticket plus sms-kosten.

 

Leuke bezienswaardigheden buiten Praag

Net buiten Praag, in Loreto, ligt een van de belangrijkste Europese bedevaartsoorden is voor de verering van de Heilige Maagd Maria. Het complex is gebouwd in barokstijl en heeft verschillende gebouwen, waaronder een kapucijnenklooster en een kapel. De oprichting van het Loreto bedevaartsoorden in de Boheemse regio dateert uit het begin van de 17e eeuw.

De bouw van de prachtige Praagse Loreto duurde meer dan 100 jaar, waarna het gehele complex werd in 1750 geopend. Bijzonder aan het complex is een klokkentoren met 30 tentoonstelling stukken die als beiaard worden gebruikt. De later aangelegde binnenplaats met zijn twee fonteinen nodigt uit tot verpozen en zorgt voor momenten van ontspanning in de hectische drukte van de Tsjechische metropool.

Petrin uitkijktoren
De bijzondere uitkijktoren Petrin bevindt zich op de gelijknamige Praagse heuvel in de Kleine Stad, aan de andere kant van de rivier de Moldau. De toren is 63,5 meter hoog en bereikt samen met de heuvel een hoogte van bijna 400 meter. Het is geen toeval dat het uiterlijk van de toren doet denken aan de Parijse Eiffeltoren. Toen de uitkijktoren in 1891 werd gebouwd en geopend voor een industriële tentoonstelling, diende het beroemde Parijse monument als architectonisch model.

Daarna deed de toren lange tijd dienst als televisiezender voor toenmalig Tsjecho Slowakije. Tegenwoordig is het slechts een uitkijktoren en een echte toeristen magneet. De klim naar de toren op de heuvel is te voet mogelijk en duurt iets minder dan een uur. Als alternatief kun je de, speciaal voor de toren gebouwde, kabelbaan gebruiken. De beklimming van de toren met zijn twee platforms is ook mogelijk te voet of met de lift, maar deze laatste is alleen in het hoogseizoen geopend.

praag-leuk-bezoeken-stedentrip-tips-informatie

 

Wil je je voor jullie vakantie ook eens verdiepen in andere steden? Kijk dan eens op de pagina over: mooie steden.

Of bekijk de pagina over de leuke fietstours door Praag.

 

Via de bovenstaande links kom je rechtstreeks op de websites van goede reisorganisaties en vind je direct de overzichten van vakanties naar het mooie Praag. Ook vind je hier meer informatie en foto’s.

 

Heb je al ervaringen met Praag? Plaats dan hier onder je vakantie ervaring en help je medereizigers aan een extra goed beeld van de mooie stad. Alvast bedankt en een mooie vakantie gewenst!

Reviews

94185s op 18-05-2024
"🔒 Рrосеss 1.0098 ВТС. Соntinuе => https://telegra.ph/BTC-Transaction--775175-05-10?hs=b50326be9e023dd700b7a09f73e37f59& 🔒"

0gz1y7

Deel jouw Praag-ervaring en tips!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 SuggestMe.com